30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 21:55   #4291
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Krop, zgadzam sie, przyszlosci moze nie byc, zycie jest teraz Szukajac zlotego srodka - odkładam na przyszlosc, a zyje teraz
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:11   #4292
Absit
Zadomowienie

Kama film Igrzyska Śmierci nie jest zły, chociaż ja,i tak,zawsze,wole książki od ekranizacji, tu jest akcja cos sie dzieje, nudzić sie nie będziesz aczkolwiek potem przy czytaniu książki tylko sie wzdycha....ale splycili, a mogli to pokazać inaczej itd.

Miszka no kulki to te płace zabaw takie dzungle ze zjezdzalniami i basenami z kulkami, młody uwielbia, dziś byliśmy na dwóch,mięsem na swiezymmpowietrzunw parku, drugi to rzeczone kulki

Krop ściskam i przytulam cokolwiek to jest głowa do góry

Bbrat hahaha bo perfumy to must have a to sie nie liczy jako rozrzutność
Dobre dżinsy, zdradz które to,takie fajne....
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:12   #4293
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Krop, zgadzam sie, przyszlosci moze nie byc, zycie jest teraz Szukajac zlotego srodka - odkładam na przyszlosc, a zyje teraz
No to dokładnie tak jak ja. Dzieci mają zapewnione pieniądze na studia czy start w dorosłość, jesteśmy ubezpieczeni na wszystkie możliwe sytuacje. Więc nic, tylko teraz szaleć
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:12   #4294
Tigerr
Zadomowienie

Hej ...powróciła ze stolycy ...
Pokłuta cała buzia i szyja ...
Nie bolało bardzo , bo prawie dwie godziny siedziałam z Emlą ..
Przyjemne to nie jest , ale nie boli tak ,, że nie da się wytrzymać ...
Pani dr stwierdziłą , że i mnie twarz i dekolt ok , ale o szyję trzeba DBAĆ ...
Toż ja to wiem ...widzę przeca , że szyja sucha i cienka jak pierz i marszczy się okrutnie ...
Restylan Vital na cała twarz ( oprócz czoła) i Restylan Vital Light na szyję ...
To jest szkolenie lekarzy , więc jedną cześć twarzy ( lewą ) robiła mi w ramach nauki jedna pani dr , a drugą część prawą robiła mi druga pani dr ....to samo dotyczy szyi ....
Twarz cała miała nakłuwaną igiełką , a szyję miałam robioną kaniulą ( czyli po jenym wkłuciu po lewej i prawej stronie szyi i rozprowadzanie restynanu za pomocą manewrowania to kaniulą w mojej szyi ...
Doktor prowadząca mówiła , że bezpieczniej i skuteczniej jest robić szyję igła - z wieloma nakłuciami w każdą zmarszczkę na szyi ... no , ale moje pani dr praktykantki zażyczyły sobie spróbować kaniulą szyję i miałam kaniulą ....
W ten sposób, ponieważ każdą stronę twarzy robiła mi inna pani dr, mam wkłucia w innych miejscach ....
Na razie żadnej asymetrii nie widzę i mam szczęscie , że panie BARDZO się starały , bo nie mam żadnych grudek ....
Moja przyjaciółka , która ze mną była nie miała już takiego szczęścia - z jednej strony pod okiem ma dość pokaźną grudkę , którą mamy nadzieję , że za pomocą masaży da się rozmasować (zniwelować)

Twarz lekko zaczerwieniona , każde miejsce o wkłuciu lekko podpuchnięte , a na szyi dwa siniaczki po kaniuli ...
Pomasowałam już porządnie ( kazali przez trzy dni rozmasowywać dwa razy dziennie ) i posmarowałam zinaflatem ...

Najlepiej byłoby powtórzyć zabieg za miesiąc i potem jeszcze raz za miesiąc , a potem powtarzać co rok ...

no to przynajmniej mam potwierdzone , że szyję mam w kiepskim stanie ...

Lekarze ( na szkoleniu było 10 osób) pytali mnie o wiek .... Zapytałam ile mi dają ... I pierwsza odpowiedz padła ...................: 32 lata ....
Dobrze , że leżałam , bo chyba spadłabym z krzesła ze śmiechu ....
Jak powiedziałam , ze 41 , to achy i ochy ....hihihihihihi , żeby to usłyszeć to warto było pojechać te 180 km .....

Jutro wieczorem wraca mój TŻ z rajdu , mam nadzieję , że do tego czasu będę wyglądać jak człowiek ....

Teraz z wrażenia popijam rum i kombinuję skąd wziąć pieniądzę żeby zafundować sobie jeszcze dwa zabiegi ...

A inna moja koleżanka miała dziś darmowe zabiegi botoksu i kwasu h. u samego dr Ambroziaka- słynnej gwiazdy TV ...
Też za darmo ...szkolenie lekarzy ...Nie widziałam się z nią jeszcze osobiście , ale zachwycona .....Nie .........nie zabiegami ale panem dr ....
Zrobił jej wszystko ......policzki , czoło , lwią zmarrszczkę, kurze łapki, dolinę łez, bruzdy nosowa-wargowe i bruzdy marionetki .....

Takie szkoleniowe zabiegi to z jednej strony okazja jak piorun , a z drugiej strony ryzyko , bo oczywiście przed zabiegiem podpisujesz , że żadnych roszczeń ...
Niby wykonują Ci to lekarze medycyny estetycznej , ale jednak dopiero sie szkolą , w danym zabiegu ...

no i znów mi wyszdł dłuuuuuugi , nudny elaborat ...

Padam ......Dobranocka ....Mam nie spać na twarzy .... Ciekawe jak ja mam tego dokonać jak zawsze śpię z nosem w poduszce ....

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-09-22 o 22:15
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 22:14   #4295
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
Dobre dżinsy, zdradz które to,takie fajne....
Ja przepadłam na rzecz Calvina Kleina, choć wydawało mi się, że Wranglerom pozostanę wierna do końca życia.
Pepe Jeans ma super materiał, taki mięciutki, ale tyłek trzeba mieć zasuszony, takie gdzieś kieszenie ma beznadziejne
Stary 2012-09-22, 22:39   #4296
BBRAT
Zadomowienie

Z Pepe biorę największy rozmiar męski, bo lubię luzackie i wygodne. Mają tak mięciusieńkie materiały, śliczne podszeweczki pod spodem. Dwa rodzaje od nich kupuję, cena podobna, ok. 5 stów, przy czym jeden z tych modeli ma o wiele korzystniejsze rozmieszczenie kieszeni niż ten drugi. Dwie pary od Tommiego, ten sam przedział cenowy, też mam (tzn. mam więcej, ale niektóre leżą już z pół roku w szafie, jeszcze z metkami) i na jednej się przejechałam, jakoś zmarniały w praniu, a drugie są fajne, przy czym obie kosztowały tyle samo i w tym samym sklepie, więc nie wiem na czym to polega. Guessy są bardzo dobrej jakości i też mają śliczne podszeweczki, w kratkę, w coś tam, lubię je. Armani Jeans też fajne, też mam parę, ale moje zdanie jest takie, że najbardziej miękkie są jednak Pepe, bezkonkurencyjne pod tym względem, nie wiem czy ta bawełna jakaś organiczna czy co. Zawsze patrzę gdzie produkowane, na szczęście spośród tych marek co kupuję, to żadne nie są robione z ropy naftowej Made in China, tylko właśnie te mięciuchne bawełny z Maroka, Bangladeszu, chyba też z Tunezji. No bo one wszystkie są robione gdzieś w dalekim świecie, oprócz Giorgio, który na metkach ma Italię, ale bo ja wiem czy to prawda? Chyba Gucci też jakieś mam, ale nie wiem czy je nosiłam. Może pominęłam jeszcze jakąś firmę, bo mam durny zwyczaj kupowania i wrzucania do szafy, potem po iluś miesiącach zaglądam tam i doznaję szoku co to za spodnie i czy to naprawdę moje???
Wiem, brzmi to wszystko jak chaos kupowania, ale to nie jest tak. Ja się wychowałam w czasach PRL-u, kiedy posiadanie dżinsów nie było sprawą oczywistą, a za to chodzenie w nich było sprawą kluczową. I do tej pory nieustająco mam totalną psychozę panicznego gromadzenia iluś tam nadprogramowych par tych spodni, żeby BYŁY Nie potępcie mnie proszę. Posiadanie ich daje mi poczucie bezpieczeństwa, to skaza z epoki socjalizmu, nie umiem się jej pozbyć i może zresztą po co

Ach, no i jeszcze jedno: nigdy w życiu nie byłam na żadnym zabiegu ani nic sobie nie zrobiłam z twarzą ani z niczym i czuję się przy Was jak wsiowy głupek

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-09-22 o 22:59
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 08:32   #4297
Absit
Zadomowienie

hej
witam niedzielnie z pracy, cisza i spokój to mogę kawę wypić z wami

Bbrat a znasz markę L'express? to klasa gap, guess tyle że w PL mało popularna a są chyba najbardziej mięciutkie ze wszystkich mi znanych, super leżą, mają kilka podstawowych form zwłaszcza jeśli chodzi o wymiar biodra-talia

a te pepe to macie na myśli pepe jeans czy raczej patrizia pepe?
tak pytam bo to dwie różne firmy i dwie różne półki cenowe

pepe jeans kupowałam zawsze dla moich dziewczyn, ma ciekawe wzory dla nastolatek za to patrizia w PL jest strasznie ale to strasznie overpiced a szkoda

ach no i co nudyyyyy to se przelecę allegro w poszukiwaniu super okazji

Tig już się nie mogę doczekać aż się spotkamy, pooglądam Cię z bliska ale wiesz, te panie miały rację nie wyglądasz na 41 raczej właśnie te 32 są Ci bliższe
kusi mnie roller i kolagen do niego ale nie wyobrażam sobie SAMA sobie nim zrobić zabieg ...o nie...

Beti, Szat gdzie jesteście????????????????
Stary 2012-09-23, 08:50   #4298
Ayadeco
Raczkowanie

Witajcie Kochane U mnie kawka nr 1 w hotelowym pokoiku. Jutro wracam do domu
Przedwczoraj znajoma wizażystka pokazała mi swoją szminkę i zakochałam się, Dior Diorific kolor 009. Pierwsza czerwień, którą mogę nosić na ustach nie wyglądając koszmarnie. Przy tym super konsystencja i trwałość, naprawdę nie wiem dlaczego na Wizazu taka marna recenzja na KWC.

A co do zegarka - miałam (i wciąż mam) Tissota, od 12 lat, ale ja już po prostu chciałabym jakiś nowy. I chyba się na taki duży złoty Asosa zdecyduję.

W październiku idę na Botox, bo moje oczy zaczynają wyglądać dramatycznie, ale chciałam Was zapytać czy znacie/polecacie jakiegoś chirurga, który mi to wszystko "podniesie", bo dojrzałam już do tej decyzji, tylko po tych wszystkich aferach (vide case Hanny Bakuły) mam po prostu stracha
Ayadeco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 09:40   #4299
Kamlisa
Zakorzenienie

Bbrat, u mnie kupowanie nadprogramowych kremow i ser, by potem czekaly w kolejce - to chyba nie pozostałosc po socjalizmie, ale tez mam chomikowanie w duszy I nie gadaj, przy temacie jeansów to ja sie czuje przy Was, jak ostatnia lebiega . oczywiscie mam pare par i nosze - ale nie liczac jednej pary levisów i 1 escady ( levisy w sklepie, escada na allegro) - to mam same spodniez bonprixa, szczegolnie z johna bannera Własnie zamowilam kolejna pare
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...1.952&pr=99481
Tam sie okazuje, ze nie mam za duzej pupy, za grubych ud i lydek i za waskiej talii Maja troche zanizona rozmiarowke, ale rozmiar 38 od bannera w zasadzie zawsze jest na mnie dobry A tego nie daly mi wranglery, levisy ani inne...Choc duzo to sie nie namierzyłam, w pepe jeans w zyciu nie byłam W sklepach firmowych z jeansem jakos zawsze popadam w przygnebienie, bo okazuje sie niewymiarowa - jak cos mi pasuje w talii - to doł za ciasny, jak doł dobry - to talia wisi albo sterczy...Juz pomijam, ze szkoda by mi bylo wiekszej kasy na spodnie - banner lezy na mnie po prostu lepiej
Stary 2012-09-23, 09:51   #4300
Absit
Zadomowienie

Kama mam ten sam problem z rozmiarem spodni, figura nie taka i juz
ale na szczęście jest rozmiarówka amerykańska a oni tam mierzą talię i długość nogawki i tak np. mój ulubiony rozmiar 28/34 ( czyli talia 28 długość 34) a dodatkowo jeszcze dla wąskich bioder mają slim fit

można dopasować do siebie co się chce ...

Krop właśnie doczytałam że o pepe jeans pisałaś, sorry rano widocznie czytanie ze zrozumieniem jest dla mnie za trudne

oczy mnie swędzą i pieką, dzień na dobre się nie zaczął a ja już narzekam ehhh

ale żeby nie było to kupiłam sobie parę gadżetów do domu i dwie pary spodni ..rzuciłam okiem na tommiego i nie mogłam się im oprzeć ......jak mus to mus
Stary 2012-09-23, 10:18   #4301
Tigerr
Zadomowienie

Kawusia ...

Dziękuję Abiś , ale ja mam lusterko i widzę jak wyglądam ...
Nie twierdzę , że źle i staro , ale ząb czasu jednak mnie nadgryzł ...

Dziś wyglądam źle ......Siniaczki się pojawiłyi buzia ogólnie trochę spuchnięta ..

Znów pewnie bezie długo , le podzielę się z Wami jeszcze innymi spostrzeżeniami ...
Mianowicie :
Pisałam Wam wczoraj , że jedną stronę twarzy robiła mi inna lekarka a drugą inna , tak ?
I jedna strona (prawa) mnie bolała bardziej... Większość wkłuć było dość bolesne, a dziś to właśnie ta strona jest bardziej pokiereszowana , napuchnięta i tylko na tej stronie są siniaki bardzo widoczne i miejsca po wkłuciach są bardziej widoczne ...
Strona , którą robiła mi druga lekarka , wygląda lepiej ...brak siniaków i ta strona jest dużo mniej obolała ...

Obie lekarki z jakimś doświadczeniem , wykonujące już od kilku lat zabiegi medycyny estetycznej , tak ?
Czyli "ręka" ma duże znaczenie ...
Nasz wygląd w najbliższych dniach po zabiegu i nie tylko w najbliższych dniach, zależy więc głownie od wprawności ręki lekarki, sposobu wkłucia igły , itd ... I jak widać nie chodzi tu o doświadczenie , tylko chyba jedna lekarka ma ciężką rękę , a inna lekką (?!)

Mojej koleżance, wczoraj, jedną stronę buzi robiła słynna bardzo lekarka warszawska , która od 16 lat robi zabiegi medycyny est. .... Ale to właśnie po niej Aga ma w górnej części policzka dwie grudy i siniaki
Na dodatek z rozmowy między lekarzami, dowiedziała się , że ta lekarka podaje w lwią zmarszczkę preparat , któego absolutnie nie można podawać , bo grożą powikłania... I jej komentarz : "Jezu , nie straszcie mnie , ja to podaję pacjentkom od trzech lat , naprawdę nie wolno ?!"
Jak się słyszy takie rzeczy to skóra cierpnie...

Marki dżinsów , które podajecie , są dla mnie za drogie ...
Nie wydam na spodnie 500 zł i więcej ...w życiu !!
Chodzę w Stradvariusie, Berszce itd ..

Aczkolwiek , muszę przyznać , że spodnie Guessa, TH itp. są doskonałe gatunkowo , widać gołym okiem , że są świetnej jakości i mają piękne wzory ...

Mam koleżankę , która chodzi w spodniach po 1600 zł ... Marki , które wymmienia nic mi nie mówią .....
Tydzień temu odbierała gdzieś właśnie ze sklepu w W-wie spodnie jakieś marki na D ...( napiszę fonetycznie jak mówiła : Diskłert ) i właśnie one kosztowały 1600 zł ...
Fakt , spodnie są bardzo ładne, ale 1600 zł ?!
Nie mówię, że nigdy nie kupiłabym takich spodni , tylko uważam , że to jednak nie moja półka cenowa ...

L'express ? Pierwsze słyszę ...

Zegarek ... Całe lato przechodziłam i wciąz jeszcze chodzę , w tym dużym , białym Diesla ( wstawiałam zdjęcie)... uwielbiam go , nadal bardzo mi się podoba , i uważam , że jest to jedna z najbardziej udanych rzeczy , jakie kupiłam w swoim dorosłym życiu

I jeszcze chciałam zakomunikować , że mój RapidLash za 50 gr DZIAŁA !!
Rzęsy mi urosły naprawdę !!!!
Tylko tuszu potrzebuję ....bo te miniaturki EL Sumptouos,jakoś mi zaczęły teraz sklejać te dłuższe rzęsy ....

EDIT: doczytałam teraz :
Abiś , kupiłaś spodnie na allegro ?! Bez mierzenia ?! W życiu nie kupię dżinsów bez mierzenia ...Też jestem niewymiarowa ...Szerokie biodra ...Zbyt szerokie ....

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-09-23 o 10:22
Stary 2012-09-23, 10:33   #4302
Absit
Zadomowienie

Tig widziałam Cię na zywo i wiem jak wyglądasz
jestem skazana na poszukiwania spodni ponieważ ze względu na wzrost typowe spodnie kończą mi się przed kostką dlatego szukam, nie mam ciśnienia na żadne markowe ciuchy, no dobra na bieliznę mam
poza tym jestem grzeczna i mogę chodzić w h&m

zgadzam sie z Tobą że ręka jest ważna zwłaszcza przy wszelkich manipulacjach w okolicach twarzy i też widziałam różnicę po zabiegach u dwóch różnych lekarzach
zapamiętaj dobrze obie panie i tę z prawej omijaj szerokim łukiem a tę z lewej obserwuj bacznie, jak bedzie miała promocje to zawsze warto skorzystać

dam Ci na spróbę mojego virtuose zobaczysz ze się zakochasz
a spodnie moge kupić bez mierzenia po pierwsze primo można zwracać a po drugie primo te które kupiłam mam obczajone rozmiarowo i ryzyko jest małe

widziałaś mojego priva??
Stary 2012-09-23, 11:21   #4303
Tigerr
Zadomowienie

Abiś , odpisałam

Virtuosa miałam ...kupiłam pełnowymiarowe opakowanie od razu i poszedł na allegro ... Nie robił nic z moimi rzęsami ...tzn , nie wydłużał mi nic a nic , a na tym mi zależało najbardziej ...
Tego Givenchy wypróbuję u Miszki
Stary 2012-09-23, 11:48   #4304
xnika
Rozeznanie

Witam ostatnio nie mam na nic czasu (i ochoty) za dużo pracy w szkole i za dużo korepetycji.
Jak mam chwilę czasu to czytam Camille Laeckberg zamiast siedzieć przy komputerze.
Na siłownię dalej chodzę wytrwale, dietę też stosuję, chociaż teraz waga stoi już w miejscu, tłuszcz też już się spala (stanęło na 43kg i tłuszczu 15%).

Co do spodni ja mam same levisy (kupuję w sklepie ale zazwyczaj jak są przeceny) model bold curved i nie chcę innych, rozmiar no cóż najmniejszy 25/30 albo 25/32.

W piątek idę na kwas hialuronowy pod oczy i w dolinę łez, ze zmęczenia mam straszne cienie, podobno ma usunąć.
Z botoxu jestem bardzo zadowolona minęło już 2tyg, pierwszy raz mam super, tak jak chciałam (i teraz widzę, że spokojnie można go podać pod oczy, nie tylko w kurze łapki) no i u pani dr w miarę tanio jest (za lwią zmarszczkę, czoło, kurze łapki i pod oczy- 600zł).
xnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:46   #4305
Kamlisa
Zakorzenienie

po tekstach o jeansach pobiegłam do szafy i przymierzyłam, co mam z tej kategorii 4 pary poszły do piwnicy, bo za szerokie, 6 par zostało, czyli te nowe, ktore dopiero zamowilam - beda musialy byc naprawde swietne, bym je zostawiła W dodatku ostatnio spodnie klasyczne nosze rzadko - prosciej i wygodniej załozyc jeansowe legginsy Nie typ druga skora, bo one najczesciej wygladaja zle i fatalnie, ale takie przypominajace normalne spodnie. nakłądanie jest syzbsze, a noszenie wygodniejsze, totez biedne jeansy klasyczne - leza na połce...Musze je przeprosic, bo nie lubie, jak cos sie marnuje
Co do zabiegów - ja nie mam duzego doswiadczenia, robie u 2 lekarzy z jednego gabinetu i u drugiej babki hialuronowe mezo pod oczy...Co do podawania roznych preparatow w rozne miejsca - to zalezy od wskazan danego preparatu i doswiadczen lekarza i doswiadczenia lekarza ( 2 rozne kwestie). We wskazaniach do danego preparatu moze nie byc danej okolicy, bo producent z jakis wzgledów takiego podawania nie zaleca. i jedni lekarze sie do tego stosuja, inni nie...I ci, co sie nie stosuja - moga miec u jednych pacjentow swietne rezultaty, u innych nie, bo ludzie sa rozni. i ktos nie bedzie tego robil, bo nie chce ryzykowac albo ma zle doswiadczenia, a inni owszem - podaja, robia...Wszystko jest super, poki jest dobrze, albo jesli nie - przekonaja pacjenta, ze to indywidualna reakcja. ale w razie procesu sadowego - podawanie czegokolwiek - kwasu, botoksu, innych preparatow w sposób czy w miejscu innym, niz zaleca producent - rozkłada lekarza na łopatki. i guzik bedzie obchodziło kogokolwiek, ze dotad to robił i było swietnie albo wydawało mu sie, ze z jego doswiadczeniem uniknie problemu...Dlatego ja wole lekarza, ktory dmucha na zimne i trzyma sie litery prawa, niz kogos, kto stosuje te preparaty bardziej dowolnie...U jednego bedzie swietnie, u drugiego powikłania...Jesli moi lekarze mowia, ze tu i tu mi czegos nie podadza, bo to nie jest zalecane albo maja złe doswiadczenia - to ja nigdy nie naciskam albo nie gadam, ze to na moja odpowiedzialnosc. sama tez tak nie robie, wiec nie oczekuje po innych
Botoks miałas ,Xnika, faktycznie tanio
Dzis mam 3 rzeczy do zrobienia, ktorych robic mi sie nie chce Posprzatanie z grubsza pokoju, do ktorego na dokładne sprzatanie wkroczy jutro pani. dvd stomatologiczne z testem wielokrotnego wyboru. i cwiczenia z płyty Zaraz test, sprzatanie juz było, cwiczenia koło 16, przed kolacja...
Tesciowie ( i tz) maja dziwny dla mnie zwyczaj rzucania lachów, gdzie popadnie Zwłaszcza w tamtym pokoju - ciuchy na grzyby i ryby i rozne buty - jak w lumpeksie A przeciez sa szafy, im sie jednak wydaje, ze tak szybciej...Walcze z tym u tz, u nich tylko okazjonalnie, jak dzis, bo wstyd tam kogos, nawet na porzadki, zaprowadzic Obok siebie z 5 par spodnic, ze 4 kurtki, spodnie, skarpety, kozaki i letnie klapki...Bo pod reka Albo przewieszanie przez schody - wpadam w pasje, jak kolejna rzecz dojrze Tz potem chodzi i marudzi - gdzie jego sweter, bluza, polar...Jka to gdzie...? W szafie!!!

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-09-23 o 12:58
Stary 2012-09-23, 13:15   #4306
Absit
Zadomowienie

zabiegi typu ostrzykiwania robiłam u 3 lekarzy, u kazdego coś innego
i wiecie co mnie śmieszy??
ogląda lekarz buzię i mówi: ależ pani nic nie potrzebuje po czym wręcza mi ulotki z najdroższymi preparatami
strasznie to podkopuje moją samoocenę

nie miałam nigdy botoksu ale za to kocham wypełniacze
zwłaszcza w dolinę łez i linie marionetki
plus mezo na twarz, szyje i dekolt i ulala życie jest piękne
Stary 2012-09-23, 14:28   #4307
LAPIEL
Zakorzenienie

hejka , ja po pysznym obiadku , własnie kawusię popijam i za niedługo ruszam na shopping ....

jeansy noszę na ogół Pepe Jeans- (własnie dlatego ,że takie mięciutkie oraz T. Hilfiger, lubię też Stefanel ...

ale ale nie wzbronię się przed Guess-em , Armani-m czy Patricia Pepe jak mi będą leżały bosko .... póki co jakoś nie znalazłam modelu odpowiedniego tak jak CK -chorowalam na nie swego czasu i nijak nie udało mi się w żadnych dobrze wyglądać
...swoją drogą muszę się rozejrzeć i jakieś zakupić, jakieś nowe by się przydały ....mało jeansów mam , 2-3 pary bo rzadko które mi dobrze leżą i tak nosze aż czas je wymienić na nowe

miłej niedzielki

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-09-23 o 14:33
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 15:34   #4308
Absit
Zadomowienie

BetiWyjdz z kata i pisz co u Ciebie?

Jeszcze wracając do dzinsow przypomniałam sobie ze miałam kiedyś świetne mustangi, nosilam je aż sie na mnie podarly tylko ze teraz nie mam pojęcia gdzie je kupić a były naprawdę świetne

Xnika nie chudnij już bardziej
15% tkanki tłuszczowej to bardzo mało myśle ze na granicy wyczynowca
A przecież ty nie jesteś olimpijczykiem

Lapi gdzie kupujesz pepe jeans?
Stary 2012-09-23, 16:38   #4309
Kamlisa
Zakorzenienie

ja mam 25% tkanki tłuszczowej i byłam z siebie dumna, ze mi troche zmalało Ale szczupła do konca nigdy nie byłam, wiec nie wiem, nawet po cwiczeniach - do ilu moge dojsc, mysle, ze niewiele juz ubedzie...Co mnie cieszy - to ubytek tłuszczu zmieniajacy sie na przyrost tkanki miesniowej Niby malutko, bo nie uprawam cwiczen tak ostro, jak Xnika - ale zawsze widac postep...
Stary 2012-09-23, 17:51   #4310
Michell72
Zakorzenienie

Abiś w Dominikanskiej jest Pepe jeans.Witajcie!!! Kam z wszystkich pułapek na paskudy ,najskuteczniejszy okazuje sie lep..do niego masę pieronic sie podoczepiało..Wrr..Spodni e jeansowe muszą miec ,jak dla mnie idealną pupęnaszycie kieszeni..bo jak sa za nisko wygląda sie jakby tyłek był na udach ,albo spłaszczony jak żle naszyte..a juz bez kieszeni to sobie nie wyobrazam...Idealnych 4 liter nie mam,więc trzeba się podpierac trikamiTIG to żes teraz piękna i wygładzona..Ale fajnie,że darmochaTy to masz szczęscie jak nie Revitalash za 50 gr to jeszcze zabiegi med estet za free..Gdzie sprawiedliwośc się pytam..Brat no Ty mnie rozwalasz..Wsiowy głupek ha ha..W Tommy Hilfigere tia...To znak kochana że jesteś jeszcze piękna i młoda i nie musisz się konserwowaćZaraz mamy gości..idę dopracować menu..Upiekłam szarlotkę ,podam z lodami..Czekam żeby ją wypudrowaćAmerykanca chciałam upiec, ale jak na złosc orzechy sie skonczyły!!
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 18:58   #4311
Black_Satin
Raczkowanie

Uff, wrocilismy z wyprawy w gory: 2 dni w drewnianym hmmm...szalecie - bo tak przeciez nazywaja sie szwajcarskie domki w gorach! Bez internetu, ba nawet zasieg komorki byl marny, no i oczywiscie bez tv, ale to mi akurat najmniej przeszkadza. W zamian za to: widoki, widoki, widoki,cieplutkie 24 stopnie, krowki, owieczki, kozki na lakach wokol, najczystsze powietrze, takie aksamitne, kremowe, super ekologiczne jedzenie, bo wprost z ogrodka przed oknem... Zero ludzi (oprocz gospodarzy), zero halasu, aut, ulic. Wellness dla duszy i ciala. A jutro znowu wielkie miasto i praca, i pospiech... Takie jest zycie. Co do jeansow jeszcze : nie nosze zbyt czesto, ale moja marka jest Citizen of humanity: najlepiej pasuja mi ich modele i material. Ale moimi naj-naj-najlepszymi byly przed wielu laty Lee: tak swietnych i ulubionych juz nigdy potem nie mialam.

Black_Satin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 19:01   #4312
kropeczka74
Zadomowienie

Dzieci mi z ubrań powyrastały więc wybrałyśmy się z Córką na zakupy
Ależ smarkula miała dzień, wszystko jej się podobało, wszystko chciała i we wszystkim jej było do twarzy
Nawet się załapała do jakiegoś konkursu na "twarz Gap'a"
Mamusia też sobie zakupiła małe co nieco fajną koszulę dżinsową, taką mięciutką w idealnie blue-jeans kolorze
Na całe szczęście nie było mojej ulubionej aptekarki, bo na pewno wróciłabym z jakimś kremikiem cudownym
Stary 2012-09-23, 19:06   #4313
BBRAT
Zadomowienie

Ja wszystkie możliwe dżinsy kupuję w sklepach Peek&Kloppenberg, tam mają Pepe, Tommiego, Guess i G-Star w dziale z "taniochą" czyli między 4-7 stów (ładna mi taniocha!), plus marki wielokrotnie droższe, po które jednak sięgam rzadko, bo nie widzę potrzeby, ani też nie mam takich zarobków, żeby iść i kupić 5 par dżinsów po 2 tysie para. No w końcu nie dajmy się zwariować. Owszem, lubię rzeczy dobrej jakości, wysokogatunkowe, ale zdarzyło mi się już mocno rozczarować spodniami markowymi za 5 stów, które po pół roku zrobiły się jakieś sztywne i nie-miękkie, a przecież to nie był chiński chłam. Inna historia to to, że ja piorę wszystko na min. 60 stopni albo i więcej, żadnych wyjątków dla nikogo i niczego nie robię - kto sobie poradzi w praniu, to dobrze, kto nie - to trudno
To była przemiła niedziela, i do cholery, kończy się właśnie

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

BLACK, zgadza się, w dawnych czasach Lee były mięciutkie, teraz to już chyba nie ma takich dżinsów, no może właśnie Pepe. A może to wyidealizowane wspomnienia
Stary 2012-09-23, 19:11   #4314
kropeczka74
Zadomowienie

Zapomniałam wejść do Pepe
Gdzie w Warszawie jest? Złote Tarasy? Arkadia?
Będę za tydzień w sobotę /niedzielę to może coś zakupię

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Miałam kiedyś 2 pary Lee, ale jakoś nie mogłam się do nich przekonać
To sa spodnie raczej na kobiecą sylwetkę, taką z szerszymi biodrami a węższą talią. Ja to prosta jak chłop jestem i nie do końca wyglądałam dobrze
Stary 2012-09-23, 19:17   #4315
Black_Satin
Raczkowanie

Ooooo kurcze!Popatrzylam na polskie ceny "moich" jeansow!!!Obled jakis!U nas tez nie sa tanie, ale za moja pensje moglabym ich sobie m-cznie nie wiem ile kupic, 20-30?A w PL za normalna pensje???Niesprawiedliwie bardzo...

Black_Satin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 19:46   #4316
BBRAT
Zadomowienie

Wiecie, ja to mam tak, że mogę wydać dużo na dżinsy i perfumy, ale jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne, np. kremy do twarzy czy balsam do ciała, to bojkotuję kosmetyki górnopółkowe. I nie chodzi o ich cenę, nie w tym rzecz. Chodzi o to, że jak się człowiek trochę wyszkoli w nazwach i działaniu poszczególnych INCI, jak się wyuczy nazw wszystkich świństw, konserwantów, wypełniaczy, aldehydów zapachowych itd. - to potem czyta się skład kremu za kilkaset złotych i jest się w szoku - CO w tym kremie ma działać odmładzająco i CO w tym kremie jest warte tej ceny. O ilości konserwantów, sztucznych barwników i sztucznych zapachów to już nie wspomnę. Dlatego od wielu lat kupuję wyłącznie apteczne, zwykłe nawilżające dla alergików, nieperfumowane, niebarwione, w opakowaniach próżniowych czyli minimum konserwantów (wbrew pozorom te kryteria spełnia raptem kilka produktów, nawet spośród aptecznych). Moja tłusta alergiczna zapalna skóra więcej wyciągnie z prostego nawilżacza niż z kolorowego naperfumowanego antiwrinkle.
No, to tyle odnośnie mojej indywidualnej filozofii kosmetologicznej
A, i przypomniało mi się, że kiedyś raz wybrałam się na mikrodermabrazję głowicą korundową do salonu dr Ireny Eris, niestety nie zgodzili się przyjąć mnie, bo jak ktoś ma krosty i stany zapalne, to nie wolno tego robić. Ale to chyba dobrze o nich świadczy, prawda?

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-09-23 o 19:56
Stary 2012-09-23, 20:07   #4317
Kamlisa
Zakorzenienie

Bbrat, mowisz, ze na zadne zabiegi nie chodzisz. a pytałas w klinikach ( w stolicy ich od groma ) o jakis zabiegi SPECJALNIE dla Twojej cery...? czyli odmłodzenie jej swoja droga, ale i poprawienie...?
Kiedys miałam Lee Miałam 16 lat i w belgii chrzestna zabrała mnie do sklepu z SAMYMI dzinsami Wiecie, jakie to były u nas czasy - mysl, ze przymierzasz 16 par spodni a sprzedawczyni wyszukuje Ci najlepsze - była abstrakcyjna No i miałam tamte Lee przez kilka lat, moze nawet gdzie sie w szafie u mamy poniewieraja...Ale zaczeły sie rozpadac...Kochałam je, jak buty pumy, ktore tez dostałam od chrzestnej. wiecie, w czasach kubanskich pomaranczy na swieta i pasty signal w pewexie za dolary - takie dzinsy, takie bbuty - to było dla mnie COS.
Plusem tłustej cery jest na pewno mniejsza skłonnosc do zmarszczek. widze to po swojej przyjaciołce, ktora od studiow walczy z tradzikiem ( albo raczej odpusciła sobie walke). poza kacikami oczu ( mruzenie) zmarszczek faktycznie nie ma, choc jest urodowo-modowa abnegatka Drogerie i artykuły higieny osobistej - tak, ale juz nie perfumerie jakiekolwiek. program kosmetyczny ograniczony...no, ponizej minimum, na moj gust Zel do mycia, jakis kremik daxa na noc, oriflame na noc pod oczy - finito, rano zero kremu, filtrow...O makijazu, perfumach, nawet nie wspomne Jak do niej jade - to czasem cos kupi - jak sie wybierzemy do second handu, bo tak to nie... Jej ubrania to najskromniejsze tishirty i baaardzo nietwarzowe dzinsy. jest bardzo niska, ale zawsze mozna sie postarac cos znalezc...a ona po prostu nie chce - wisi jej to i powiewa, jak wyglada...Jest jedyna znana mi osoba, ktorej naprawde kompletnie nie zalezy, by wygladac lepiej czy ładniej Z uprzejmosci ( badz co badz przyjaznimy sie od 36 lat ) łazi ze mna po galerii - i ja wchodze do sklepow, a ona stoi na zewnatrz i czyta ksiazke

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-09-23 o 20:21
Stary 2012-09-23, 20:17   #4318
kropeczka74
Zadomowienie

Ja też wolę aptekarskie kremy, ale na przykład SkinCeuticals odpada. Istne ździerstwo. Już Filorgę uważam za drogą, a teraz kiedy znalazłam idealne zastępstwo za pół ceny to pójdzie w odstawkę.
Stary 2012-09-23, 20:25   #4319
BBRAT
Zadomowienie

Nie pytałam o żadne zabiegi, tych klinik są dziesiątki na każdym skrzyżowaniu ulic, łącznie z tymi znanymi o których się pisze. Może gdyby były 3-4 to poszłabym, a tak to nawet nie mam pomysłu według jakiego klucza zrobić selekcję tych które są chociażby w mojej dzielnicy, wyrasta to jak grzyby po deszczu. Główna przyczyna tkwi oczywiście nie w ilości klinik, tylko we mnie, a konkretnie, że jeszcze nigdy nie odczułam potrzeby, takiej prawdziwej, która popchnęłaby mnie do działania.
Jasne KAMA, że pamiętam te czasy, kiedy buty Pumy, Nike, Adidas i dżinsy przywiezione z tzw. Zachodu (i nie było to zachodniopomorskie) biły po oczach i były przedmiotem marzeń, moich również. Zdarzało mi się mieć dżinsy z pewexu lub buty z RFN-u ale nie było to u mnie normą, tylko wydarzeniem raczej rzadkim. Ale teraz, dzisiaj, wcale nie żałuję, że wychowałam się w tamtych czasach, może dlatego, że one skończyły się jak miałam 15-16 lat, więc niczego mi nie przyblokowały. Już w I klasie liceum jeździłam na wymianę do Bawarii w ramach lekcji niemieckiego, zatem siermiężny socjalizm nie pokiereszował mi niczego w sposób bezpośredni, namacalny.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

KAMA. Kurczę no ale czemu ona tak? Jest jakimś naukowcem bujającym w obłokach czy jak?
Cera tłusta faktycznie znacząco opóźnia pojawienie się zmarszczek, faktycznie jest to temat niemal nieistniejący. No ale bez przesady, ja już w liceum wiedziałam że bez kremu się nie wychodzi. Ani nie idzie spać.

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-09-23 o 20:27
Stary 2012-09-23, 20:39   #4320
Kamlisa
Zakorzenienie

nie zalezy jej, rozumiesz...? po prostu temat dla niej nie istnieje Moge z nia gadac o wszystkim, ale ciuchy i kosmetyki sa jej słodko obojetne Tak, jak faceci - never ever...Nie widziałam, by kiedykolwiek chciała sie komus podobac, nawet w liceum Nie jest feministka, homo, niesmiała, babochłopem, kumpela...Uprzejmie wysyła sygnał: brak zainteresowania Jej stroj mowi to samo, choc na moim slubie wygladała naprawde ładnie. nie zalezy jej, to raz - kompletnie nie szuka rzeczy twarzowych, to dwa...Ma byc ciepło, wygodnie - tyle. jak moze wygladac kobieta 146 cm w dziecinnych traperkach i szerokich dzinsach, domowo skracanych...? w puchowej, pikowane kurtce do kolan, uroczo kojarzacej sie z baleronem...? i to wszystko w paskudnym kolorze zgniłej zieleni...? jednych jej spodni nienawidziłam , ona je kochała, bo były wygodne, ja nie rozumiałam, jak człowiek moze z własnej woli nałozyc cos takiego...? i to nie jest kwestia odrebnych gustow, bo o tych sie nie dyskutuje. ale wiekszosc kobiet instynktowanie wie, w czym wyglada dobrze, w czym zle, w czym jest jej ładnie, pasuje do jej stylu...A ona nie patrzy na ciuchy pod tym katem po prostu...
Ilekroc do nas przyjezdza - tz nie moze zrozumiec, czemu ona wyglada, jak wyglada I jakim cudem moze nie tesknic do faceta w swoim zyciu...No, ale to meski szowinizm - nie wyobrazac sobie, ze singielka moze byc szczesliwa we własnym inteligentnym towarzystwie

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-09-23 o 20:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości