Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 18:13   #4291
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

hej dziewczynki dawno nic nie pisalam tylko tak was obserwuje i czytam,kilka osobek sie zmienilo kilka odeszlo.EHH a u mnie nic nowego dalej okresu brak ale moze szybko przypomne dla ych co nie wiedza oco chodziokres mam co 27 a 31 dni oststni mialam 29 grudnia.po okresie wspolylam z mezem bez zabezpieczenia poniewaz chcemy miec dziecko,29 stycznia mialam wizyte kontrolna u ginekologa wszystko ok.pobolewal mnie brzuch raz na jakis czas jak na okres ale go niema tak wiec dzis wybralam sie do gonekologa,powiedziala ze pecherzyka ciazowego nie widzi ale cos tam jest powiekszone szyjka czy cos z tych nerwow nie pamietam,a to moze oznaczac bardzoooooo wczesna ciaze ze jeszcze nie widac na usg albo okres zawita do mnie za chwile tak wiec jak do poniedzialku nie bede miala okresu to mam isc na badanie z krwi jak wyjdzie ujemny to brac leki na wywolanie ehhh dodam ze mialam stresujacy styczen i pobolewa mnie brzuch.TO PEWNIE DOSTANE OKRESSSSSS
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:01   #4292
karolus17
Raczkowanie

Hej dziewczynki,
moja sytuacja jest bardzo skomplikowana. Otóż staram sie z narzeczonym o dzidzie juz prawie rok z przerwami, bo stracilismy nadzieje. Przed Świetami sprobowalismy poraz kolejny, ale okazalo się po dwoch tygodniach oczekiwania na okres, ze on przyszedl (chociaż oczywiście mialam pełno objawow). Los tak chciał, że potem przeszliśmy mały kryzys, ale sie pogodziliśmy. Kiedys cykle mialam co 31 dni od jakiegos czasu spozniaja mi sie do 2 tygodni, rozumie stres i wgl chociaz ja to zawsze wiazalam z cicha nadzieja. Teraz mija 34dc a okresu nadal brak. Wydaje mi sie, że w dni plodne trafiliśmy i to nie raz. Jednak tylko raz narzeczony sie zapomnial i skonczyl we mnie, bo po prostu zaprzestalismy staran o dzidziusia. Co mnie jednak niepokoi oczywiscie piersi zaczely nabrzmiewac i bolec teraz tylko bola, tak samo jak kregosłup i brzuch, wiec nadzieja jest, ze to okres. Jak to zawsze przed okresem sa skoki moich humorków i zanieczyszczona skora, ale tak jak teraz to jeszcze nie mialam. Planowalam nawet wizyte u psychologa. Poprostu burze hormonow mialam okropna, najpierw krzyczalam na narzeczonego z byle powodu, a potem z bezsilnosci plakalam kilka razy dziennie i tak przez pare dni dopoki mi nie kupil szczeniaczka. co do skory a mianowicie twarzy... pryszczy okresowych nie ma i nie bylo, ale skora mnie piecze i mam czerwone plamy, a do tego czuje jakbym miala tarke na twarzy, po prostu jest tak sucha a jak ja nawilze kremem to jeszcze bardziej szczypie. Zapomnialam dodac, ze mialam ostatnio tez problem z oddawaniem moczu, gdzies przez okolo tydzien wstawalam 4 razy w nocy do toalety za dnia bylam w niej ok. 12 razy siusialam dluzej badz krocej, ale zawsze mnie bolalo, wiec zgonilam to na zapalenie pecherza i stwierdzilam, ze przejdzie. Nie wiem czy to mozliwe ale okazalo sie, ze to nie leci zwykle siku barwy zółtej tylko zwykla woda i to w dodatku z pochwy i to ona tak bolala. Teraz juz nic nie boli, ale nadal chodze czesciej siku, w nocy z 1 raz musze wstac na pewno za dnia to zalezy. No i juz nie leci woda, wiec mam pewność, że to naprawde siku. Nie wiem czy to jakies zapalenie skory brak hormonow nerwica zapalenie pecherza czy bog wie co jeszcze, czy po prostu organizm daje mi znac, ze mam wspołlokatora.
Co wy o tym sadzicie?
Może, któras z was miala podobnie?
Prosze potraktujcie to powaznie i powaznie odpisujcie.
karolus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 08:02   #4293
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

czy ktoras kochane odpowie mi na moja wiadomosc???????????
Stary 2013-02-10, 10:39   #4294
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
czy ktoras kochane odpowie mi na moja wiadomosc???????????
Trudno tak naprawdę cokolwiek napisać, zarówno możesz być w ciąży, jak i też zbliża ci się okres. Jutro wszystkiego się dowiesz, a ja życzę powodzenia

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:57   #4295
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

dziekuje ci bardzo cos czuje ze okres bedzie zwlaszcza ze mnie brzuch pobolewa ehh ale mam cicha nadzieje ze to ciaza
Stary 2013-02-10, 12:27   #4296
bronks
Przyczajenie

No i nie potrzebnie narobiłem tyle szumu ;/ ale w stresie się nie myśli logicznie... Przepraszam jak kogoś uraziłem dzisiaj dziewczyna dostała okresu! )))))) a brzuch ją bolał własnie przed okresem
bronks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:10   #4297
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bronks Pokaż wiadomość
No i nie potrzebnie narobiłem tyle szumu ;/ ale w stresie się nie myśli logicznie... Przepraszam jak kogoś uraziłem dzisiaj dziewczyna dostała okresu! )))))) a brzuch ją bolał własnie przed okresem
Następnym razem zanim napiszesz weź do ręki podręcznik do biologii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 15:40   #4298
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bronks Pokaż wiadomość
Co to będzie jak naprawdę zaczniecie seks uprawiać, wolę nie myśleć

Mark Twain
Stary 2013-02-10, 16:18   #4299
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Co to będzie jak naprawdę zaczniecie seks uprawiać, wolę nie myśleć
Oby nie założył pięciu prezerwatyw...
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:28   #4300
bronks
Przyczajenie

Chciałem być dla was miły... a wy nadal się naśmiewacie. Zachowujecie się jak dzieci.
bronks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:50   #4301
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Oby nie założył pięciu prezerwatyw...
Wolę nawet nie myśleć

Mark Twain
Stary 2013-02-10, 18:12   #4302
moja_wina
Raczkowanie

Dla pewności:

- nie jestem w ciąży jeśli miałam już 2 razy miesiączkę?
-nie zajdę jeśli używałam papieru, który wcześniej mógł dotykać mężczyzna po masturbacji?
moja_wina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:25   #4303
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moja_wina Pokaż wiadomość
Dla pewności:

- nie jestem w ciąży jeśli miałam już 2 razy miesiączkę?
-nie zajdę jeśli używałam papieru, który wcześniej mógł dotykać mężczyzna po masturbacji?

Ty tak na poważnie? wagaruje się na biologii...
Stary 2013-02-10, 18:31   #4304
moja_wina
Raczkowanie

niestety, na poważnie....

Wiem, schizy...
moja_wina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 23:02   #4305
andy00
Przyczajenie

sytuacja nastepujaca: facet jest w bokserkach, kobieta bez majtek. ociera sie o nia penisem. majtki przesiaknely preejakulatem, lecz wytrysku nie bylo. czy jakikolwiek plemnik z preejakulatu jest w stanie przedostac sie w okolice intymne kobiety przez material bokserek biorac pod uwage ze sa mocno wilgotne?
andy00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:16   #4306
g700
Raczkowanie

Dot.: Prawdopodobieństwo ciąży.

Cytat:
Napisane przez chri Pokaż wiadomość
Prawie miesiąc temu bawiłem się z partnerką. Nie było seksu, lecz byłem wilgotny. Dostaliśy na wszelki wypadek od lekarza tabletkę "escapelle". Czuła się po niej normalnie. Ma dostać okres za trzy dni robiła sb test ciążowy by być pewną. Wyszedł,że nie jest w ciąży. Czy jest wiarygodny ? Czy nie przeszkadza to,że robiłą go kilka dni przed miesiączką (która mam nadzieje się pojawi ;p)
W peeejeakujacie znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia, nawet jeżeli nie doszło do wytysku to możliwośc ciąży istnieje. Jeżeli nie chcecie z jakiegoś powodu mieć dzieci to biorąc escapelle podjeliście odpowiednią decyzję.
g700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:11   #4307
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: Prawdopodobieństwo ciąży.

Cytat:
Napisane przez g700 Pokaż wiadomość
W peeejeakujacie znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia, nawet jeżeli nie doszło do wytysku to możliwośc ciąży istnieje. Jeżeli nie chcecie z jakiegoś powodu mieć dzieci to biorąc escapelle podjeliście odpowiednią decyzję.
Nie, to była baaardzo głupia decyzja

Mark Twain
Stary 2013-02-11, 12:16   #4308
kizdaM
Wtajemniczenie

Jak to w końcu jest. Ktoś mi ostatnio powiedział, ze prejekulacie znajdują się plemniki, ale albo martwe albo niezdolne do zapłodnienia, a czytam, ze jednak jest możliwość zapłodnienia. I tak biorę tabletki anty więc nie mam się czym martwić, ale tak ze zwykłej ciekawości pytam ;p
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:41   #4309
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kizdaM Pokaż wiadomość
Jak to w końcu jest. Ktoś mi ostatnio powiedział, ze prejekulacie znajdują się plemniki, ale albo martwe albo niezdolne do zapłodnienia, a czytam, ze jednak jest możliwość zapłodnienia. I tak biorę tabletki anty więc nie mam się czym martwić, ale tak ze zwykłej ciekawości pytam ;p
Różne źródła podają sprzeczne informacje. Gdzieś czytałam, że nie ma jednoznacznej decyzji w tej sprawie, bo u jednych mężczyzn plemniki zawarte w preejakulacie są tak samo silne i zdolne do zapłodnienia jak w przypadku tych z ejakulatu, zaś u innych są one upośledzone, a co za tym idzie niezdolne do zapłodnienia.
Myślę jednak, że bezpieczniej przyjąć, iż w preejakulacie znajdują się plemniki, które są zdolne do zapłodnienia, żeby później nie płakać i nie mówić, że przecież ktoś gdzieś przeczytał, że do zapłodnienia nie dojdzie, jeśli nie będzie wytrysku w pochwie.
babie_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:53   #4310
mariamarysienka
Zakorzenienie

Myślę, że powinno się przyjąć, że plemniki w preejakulacie są zdolne do zapłodnienia. Inaczej stosunek przerywany miałby trochę niższy wskaźnik Pearla
Co oczywiście nie oznacza, że jak się mokrymi bokserkami facet otrze o dziewczynę, to ona od tego w ciążę zajdzie

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:56   #4311
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Co oczywiście nie oznacza, że jak się mokrymi bokserkami facet otrze o dziewczynę, to ona od tego w ciążę zajdzie
Chyba, że facet ma plemniki - terminatory.

PS.: Napiszę dla ścisłości, że moja powyższa wiadomość to sarkazm, gdyby któraś tutaj pomyślała, że to tak na poważnie.
Stary 2013-02-11, 13:41   #4312
201607040946
Konto usunięte

201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:57   #4313
msryai1202
Przyczajenie

Witam.
Wiem, że to nie jest forum od takich spraw, ale nie chce zakładać nowego wątku a te co są już założone dziewczyny nie dostają odpowiedzi.
Więc o4.02 dostałam miesiączkę i trwała do 07.02 oczywiście jak zwykle była bardzo bolesna. 09.02 współżyłam z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się nic się nie zsunęło i raczej nie pękło. W niedzielę czyli na drugi dzień okropnie bolały mnie jajniki i to był taki dziwny ból bo promieniował aż do nerek jakby i kości ogonowej a dziś zauważałam brązową wydzielinę. Byłabym wdzięczna gdyby któraś mi odpowiedziała na mój post.
msryai1202 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 14:01   #4314
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez msryai1202 Pokaż wiadomość
Witam.
Wiem, że to nie jest forum od takich spraw, ale nie chce zakładać nowego wątku a te co są już założone dziewczyny nie dostają odpowiedzi.
Więc o4.02 dostałam miesiączkę i trwała do 07.02 oczywiście jak zwykle była bardzo bolesna. 09.02 współżyłam z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się nic się nie zsunęło i raczej nie pękło. W niedzielę czyli na drugi dzień okropnie bolały mnie jajniki i to był taki dziwny ból bo promieniował aż do nerek jakby i kości ogonowej a dziś zauważałam brązową wydzielinę. Byłabym wdzięczna gdyby któraś mi odpowiedziała na mój post.
Ból mógł wynikać z intensywnego stosunku lub jest oznaką jakiejś choroby. Powinnaś zgłosić się do ginekologa.
Stary 2013-02-11, 15:10   #4315
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babie_lato Pokaż wiadomość
Różne źródła podają sprzeczne informacje. Gdzieś czytałam, że nie ma jednoznacznej decyzji w tej sprawie, bo u jednych mężczyzn plemniki zawarte w preejakulacie są tak samo silne i zdolne do zapłodnienia jak w przypadku tych z ejakulatu, zaś u innych są one upośledzone, a co za tym idzie niezdolne do zapłodnienia.
Myślę jednak, że bezpieczniej przyjąć, iż w preejakulacie znajdują się plemniki, które są zdolne do zapłodnienia, żeby później nie płakać i nie mówić, że przecież ktoś gdzieś przeczytał, że do zapłodnienia nie dojdzie, jeśli nie będzie wytrysku w pochwie.
Ok dzięki za odpowiedź właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałam trochę ale przy prawidłowym braniu tabletek ciąża i tak mi nie grozi ;p

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Myślę, że powinno się przyjąć, że plemniki w preejakulacie są zdolne do zapłodnienia. Inaczej stosunek przerywany miałby trochę niższy wskaźnik Pearla
też uważam, że lepiej jednak przyjąć, że są zdolne.
zdecydowanie nie

Cytat:
Napisane przez babie_lato Pokaż wiadomość
Chyba, że facet ma plemniki - terminatory.

PS.: Napiszę dla ścisłości, że moja powyższa wiadomość to sarkazm, gdyby któraś tutaj pomyślała, że to tak na poważnie.
no miejmy nadzieję, że żadna tak nie pomyślała
Stary 2013-02-11, 16:28   #4316
201607040946
Konto usunięte

Tuż przed wytryskiem może i zdolne, choć nigdy nie wiadomo.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:23   #4317
scorette
Przyczajenie

Witam. Trzy tygodnie temu doszło do seksu z moim chłopakiem. To nie był nawet pełny stosunek, bo wszedł we mnie kilka razy, a do wytrysku nie doszło. Odbyło to się bez zabezpieczenia. Prawdopodobnie miałam wtedy dni niepłodne. Tydzień później dostałam okres (jednak mogę nie mieć racji, bo czytałam, że okres może być mylony ze zwykłym krwawieniem z pochwy). Dziś zauważyłam, że lekko powiększył mi się brzuch w dolnej części. Czy to może być jeden z objawów ciąży? Wiem, że to trochę wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale każdy organizm jest inny. Prosiłabym o szybką odpowiedź. Pozdrawiam..
scorette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:36   #4318
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scorette Pokaż wiadomość
Witam. Trzy tygodnie temu doszło do seksu z moim chłopakiem. To nie był nawet pełny stosunek, bo wszedł we mnie kilka razy, a do wytrysku nie doszło. Odbyło to się bez zabezpieczenia. Prawdopodobnie miałam wtedy dni niepłodne. Tydzień później dostałam okres (jednak mogę nie mieć racji, bo czytałam, że okres może być mylony ze zwykłym krwawieniem z pochwy). Dziś zauważyłam, że lekko powiększył mi się brzuch w dolnej części. Czy to może być jeden z objawów ciąży? Wiem, że to trochę wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale każdy organizm jest inny. Prosiłabym o szybką odpowiedź. Pozdrawiam..
Miałaś dni niepłodne, jak uważasz, wytrysku brak, potem okres, to ciąża raczej odpada
Stary 2013-02-11, 18:48   #4319
Beacia3008
Raczkowanie

GG do Beacia3008

Hej dziewczyny pomóżcie!
Już z nerwów chodzę po ścianach...
W piątek (o 18) wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną, na weekend byłam u mojego chłopaka i uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia:
W nocy z soboty na niedzielę oraz w niedzielę ok 11 rano.
Boję się że mogę zajść w ciąże, szczególnie boję się o tą niedzielę. Tabletki mogły już nie działać
Nie lubię prezerwatyw, jestem na nie uczulona dlatego ich nie użyliśmy.
Byłam dziś w szpitalu ale nie było mojej ginekolog a ta co była nie dała mi tabletek po ...Rozmawiałam z nią może 3 min i powiedziała tylko że nie zaszłam w ciąże... wróżka?!
Jest duże prawdopodobieństwo że zaszłam w ciąże?

Walka o piękne ciało którą wygram

A TY CO DZIŚ ZROBIŁAŚ ABY BYĆ MISTRZEM?
Beacia3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:00   #4320
Jiana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Beacia3008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pomóżcie!
Już z nerwów chodzę po ścianach...
W piątek (o 18) wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną, na weekend byłam u mojego chłopaka i uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia:
W nocy z soboty na niedzielę oraz w niedzielę ok 11 rano.
Boję się że mogę zajść w ciąże, szczególnie boję się o tą niedzielę. Tabletki mogły już nie działać
Nie lubię prezerwatyw, jestem na nie uczulona dlatego ich nie użyliśmy.
Byłam dziś w szpitalu ale nie było mojej ginekolog a ta co była nie dała mi tabletek po ...Rozmawiałam z nią może 3 min i powiedziała tylko że nie zaszłam w ciąże... wróżka?!
Jest duże prawdopodobieństwo że zaszłam w ciąże?

Przecież jak bierzesz tabletki normalnie to robisz 7 dniową przerwę w trakcie której też jesteś chroniona ostatnią wzięłaś w piątek a stosunek miałaś z soboty na niedziele - więc moim zdaniem byłaś chroniona i w ciąże nie zajdziesz. Zgadzam się z lekarką. Bo po co nie potrzebnie ładować w siebie bombę hormonalną.

Edytowane przez Jiana
Czas edycji: 2013-02-11 o 19:02
Jiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości