|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
hej dziewczynki dawno nic nie pisalam tylko tak was obserwuje i czytam,kilka osobek sie zmienilo kilka odeszlo.EHH a u mnie nic nowego dalej okresu brak ale moze szybko przypomne dla ych co nie wiedza oco chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki,
moja sytuacja jest bardzo skomplikowana. Otóż staram sie z narzeczonym o dzidzie juz prawie rok z przerwami, bo stracilismy nadzieje. Przed Świetami sprobowalismy poraz kolejny, ale okazalo się po dwoch tygodniach oczekiwania na okres, ze on przyszedl (chociaż oczywiście mialam pełno objawow). Los tak chciał, że potem przeszliśmy mały kryzys, ale sie pogodziliśmy. Kiedys cykle mialam co 31 dni od jakiegos czasu spozniaja mi sie do 2 tygodni, rozumie stres i wgl chociaz ja to zawsze wiazalam z cicha nadzieja. Teraz mija 34dc a okresu nadal brak. Wydaje mi sie, że w dni plodne trafiliśmy i to nie raz. Jednak tylko raz narzeczony sie zapomnial i skonczyl we mnie, bo po prostu zaprzestalismy staran o dzidziusia. Co mnie jednak niepokoi oczywiscie piersi zaczely nabrzmiewac i bolec teraz tylko bola, tak samo jak kregosłup i brzuch, wiec nadzieja jest, ze to okres. Jak to zawsze przed okresem sa skoki moich humorków i zanieczyszczona skora, ale tak jak teraz to jeszcze nie mialam. Planowalam nawet wizyte u psychologa. Poprostu burze hormonow mialam okropna, najpierw krzyczalam na narzeczonego z byle powodu, a potem z bezsilnosci plakalam kilka razy dziennie i tak przez pare dni dopoki mi nie kupil szczeniaczka. co do skory a mianowicie twarzy... pryszczy okresowych nie ma i nie bylo, ale skora mnie piecze i mam czerwone plamy, a do tego czuje jakbym miala tarke na twarzy, po prostu jest tak sucha a jak ja nawilze kremem to jeszcze bardziej szczypie. Zapomnialam dodac, ze mialam ostatnio tez problem z oddawaniem moczu, gdzies przez okolo tydzien wstawalam 4 razy w nocy do toalety za dnia bylam w niej ok. 12 razy siusialam dluzej badz krocej, ale zawsze mnie bolalo, wiec zgonilam to na zapalenie pecherza i stwierdzilam, ze przejdzie. Nie wiem czy to mozliwe ale okazalo sie, ze to nie leci zwykle siku barwy zółtej tylko zwykla woda i to w dodatku z pochwy i to ona tak bolala. Teraz juz nic nie boli, ale nadal chodze czesciej siku, w nocy z 1 raz musze wstac na pewno za dnia to zalezy. No i juz nie leci woda, wiec mam pewność, że to naprawde siku. Nie wiem czy to jakies zapalenie skory brak hormonow nerwica zapalenie pecherza czy bog wie co jeszcze, czy po prostu organizm daje mi znac, ze mam wspołlokatora. Co wy o tym sadzicie? Może, któras z was miala podobnie? Prosze potraktujcie to powaznie i powaznie odpisujcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Rozeznanie
|
czy ktoras kochane odpowie mi na moja wiadomosc???????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Trudno tak naprawdę cokolwiek napisać, zarówno możesz być w ciąży, jak i też zbliża ci się okres. Jutro wszystkiego się dowiesz, a ja życzę powodzenia
![]()
![]() |
#4295 |
Rozeznanie
|
dziekuje ci bardzo cos czuje ze okres bedzie zwlaszcza ze mnie brzuch pobolewa ehh ale mam cicha nadzieje ze to ciaza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Przyczajenie
|
No i nie potrzebnie narobiłem tyle szumu ;/ ale w stresie się nie myśli logicznie... Przepraszam jak kogoś uraziłem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Przyczajenie
|
Chciałem być dla was miły... a wy nadal się naśmiewacie. Zachowujecie się jak dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
Dla pewności:
- nie jestem w ciąży jeśli miałam już 2 razy miesiączkę? -nie zajdę jeśli używałam papieru, który wcześniej mógł dotykać mężczyzna po masturbacji? |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty tak na poważnie? ![]() ![]()
![]() |
#4304 |
Raczkowanie
|
niestety, na poważnie....
Wiem, schizy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Przyczajenie
|
sytuacja nastepujaca: facet jest w bokserkach, kobieta bez majtek. ociera sie o nia penisem. majtki przesiaknely preejakulatem, lecz wytrysku nie bylo. czy jakikolwiek plemnik z preejakulatu jest w stanie przedostac sie w okolice intymne kobiety przez material bokserek biorac pod uwage ze sa mocno wilgotne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Prawdopodobieństwo ciąży.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawdopodobieństwo ciąży.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
Jak to w końcu jest. Ktoś mi ostatnio powiedział, ze prejekulacie znajdują się plemniki, ale albo martwe albo niezdolne do zapłodnienia, a czytam, ze jednak jest możliwość zapłodnienia. I tak biorę tabletki anty więc nie mam się czym martwić, ale tak ze zwykłej ciekawości pytam ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę jednak, że bezpieczniej przyjąć, iż w preejakulacie znajdują się plemniki, które są zdolne do zapłodnienia, żeby później nie płakać i nie mówić, że przecież ktoś gdzieś przeczytał, że do zapłodnienia nie dojdzie, jeśli nie będzie wytrysku w pochwie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że powinno się przyjąć, że plemniki w preejakulacie są zdolne do zapłodnienia. Inaczej stosunek przerywany miałby trochę niższy wskaźnik Pearla
![]() Co oczywiście nie oznacza, że jak się mokrymi bokserkami facet otrze o dziewczynę, to ona od tego w ciążę zajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS.: Napiszę dla ścisłości, że moja powyższa wiadomość to sarkazm, gdyby któraś tutaj pomyślała, że to tak na poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Przyczajenie
|
Witam.
Wiem, że to nie jest forum od takich spraw, ale nie chce zakładać nowego wątku a te co są już założone dziewczyny nie dostają odpowiedzi. Więc o4.02 dostałam miesiączkę i trwała do 07.02 oczywiście jak zwykle była bardzo bolesna. 09.02 współżyłam z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się nic się nie zsunęło i raczej nie pękło. W niedzielę czyli na drugi dzień okropnie bolały mnie jajniki i to był taki dziwny ból bo promieniował aż do nerek jakby i kości ogonowej a dziś zauważałam brązową wydzielinę. Byłabym wdzięczna gdyby któraś mi odpowiedziała na mój post. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
Tuż przed wytryskiem może i zdolne, choć nigdy nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Przyczajenie
|
Witam. Trzy tygodnie temu doszło do seksu z moim chłopakiem. To nie był nawet pełny stosunek, bo wszedł we mnie kilka razy, a do wytrysku nie doszło. Odbyło to się bez zabezpieczenia. Prawdopodobnie miałam wtedy dni niepłodne. Tydzień później dostałam okres (jednak mogę nie mieć racji, bo czytałam, że okres może być mylony ze zwykłym krwawieniem z pochwy). Dziś zauważyłam, że lekko powiększył mi się brzuch w dolnej części. Czy to może być jeden z objawów ciąży? Wiem, że to trochę wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale każdy organizm jest inny. Prosiłabym o szybką odpowiedź. Pozdrawiam..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny pomóżcie!
Już z nerwów chodzę po ścianach... W piątek (o 18) wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną, na weekend byłam u mojego chłopaka i uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia: W nocy z soboty na niedzielę oraz w niedzielę ok 11 rano. Boję się że mogę zajść w ciąże, szczególnie boję się o tą niedzielę. Tabletki mogły już nie działać ![]() ![]() ![]() Nie lubię prezerwatyw, jestem na nie uczulona dlatego ich nie użyliśmy. Byłam dziś w szpitalu ale nie było mojej ginekolog a ta co była nie dała mi tabletek po ...Rozmawiałam z nią może 3 min i powiedziała tylko że nie zaszłam w ciąże... wróżka?! Jest duże prawdopodobieństwo że zaszłam w ciąże?
#4320 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przecież jak bierzesz tabletki normalnie to robisz 7 dniową przerwę w trakcie której też jesteś chroniona ostatnią wzięłaś w piątek a stosunek miałaś z soboty na niedziele - więc moim zdaniem byłaś chroniona i w ciąże nie zajdziesz. Zgadzam się z lekarką. Bo po co nie potrzebnie ładować w siebie bombę hormonalną. Edytowane przez Jiana Czas edycji: 2013-02-11 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.