Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 20:58   #4291
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
My jużpo wizycie u chirurga dziecięcego. Ile mały się wypłakał to tylko on wie Okazało sie, że nie musiał mieć nacinanego napletka, ale po miejscowym znieczuleniu musiała go mocno naciągnąć/odkleić.
Teraz mamy zadanie, co kąpiel smarować/wstrzykiwac pod naletek maść znieczulającą, a potem delikatnie odciągać, a następnie smarować TRIDERMEM. Używała któraś z was tą maść u tak małego dziecka? W ulotrce pisze, że powyżej 2 lat dzowniła do lekarki aby się upewnić, że jest ona wskazana, powiedziała, ze mam się nie martwić,że często jest stosowana u dzieci. Nie uspokoiło mnie to;/ ale posmarowałam, aby bardziej nie zaszkodzić.
A na chemoroida też dostał maść i raz dziennie mam mu zrobić masowanko odbytu małym paluszkiem
Za dwa tygodnie kontrola.
oj biedaczek mały, oby wszysko było dobrze
Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

co taka cisza dzisiaj? x-factor? liga mistrzów? czy dzieciaki daja popalić?
Salon SPA

Ela- przy nieregularności to mierzenie tempki duzo daje, bo wiesz dokładnie kiedy masz owu i na długośc cuklu nietrzeba tak zwracać uwagi. A i obserwacja śluzu i ewentualnie szyjki (tego nie potrafię)
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:01   #4292
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
moj odstawil sie sam na cale szczescie... moglby tylko zrobic to pozniej
ja tak mialam ze starszym - jakoś w 11 czy 12 mies. musiałam przyjmowac antybiotyk przez tydzien - niby bezpieczny przy karmieniu piersia, ale jakoś tak miałam obawy i przez ten czas nie karmiłam... no i po tygodniu ja młodego do cyca, a on bleeeee zapomniał co się z tym robi i tak wlasnie bezbolesnie skonczylismy
ale cos czuje ze z małą bedzie trudniej

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:10   #4293
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Jednak nie dałam Lactulozy.Zalałam 2 sliwki woda i mała popijała caly dzien ale w krytycznym momencie dałam ss i za jakis czas sie udało.Nie wiem co spowodowało to zaparcie?Kaszka manna(g;uten raczej przeczyszcza) surowe jabłko(tez razcej przeczyszcza) ewentualnie banan ale nie jadła go pierwszy raz.
Byłysmy dzis z mała u mojego szefa (był kierownikiem reh neurologicznej w centrum) i powiedział ze mała oki i mam sie jej nie czepiac))Na piłce moge ja stymulowac do siadu.
I to tyle.
Stary 2012-05-19, 21:41   #4294
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Jednak nie dałam Lactulozy.Zalałam 2 sliwki woda i mała popijała caly dzien ale w krytycznym momencie dałam ss i za jakis czas sie udało.Nie wiem co spowodowało to zaparcie?Kaszka manna(g;uten raczej przeczyszcza) surowe jabłko(tez razcej przeczyszcza) ewentualnie banan ale nie jadła go pierwszy raz.
Byłysmy dzis z mała u mojego szefa (był kierownikiem reh neurologicznej w centrum) i powiedział ze mała oki i mam sie jej nie czepiac))Na piłce moge ja stymulowac do siadu.
I to tyle.
no i super

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

papaty

Stary 2012-05-19, 21:43   #4295
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
no i super

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

papaty
pa
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 22:03   #4296
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
to co my byśmy chciały to jedno ale co na to całe odstawienie nasze pacholęta?
Dzisiaj próbowałam dać butlę i na próbowaniu się skończyło wrzeszczała i wrzeszczała no i w końcu dałam cyca oczywiście musiała mnie ugryźć
Smaruje sutek bepanthenem

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
My jużpo wizycie u chirurga dziecięcego. Ile mały się wypłakał to tylko on wie Okazało sie, że nie musiał mieć nacinanego napletka, ale po miejscowym znieczuleniu musiała go mocno naciągnąć/odkleić.
Teraz mamy zadanie, co kąpiel smarować/wstrzykiwac pod naletek maść znieczulającą, a potem delikatnie odciągać, a następnie smarować TRIDERMEM. Używała któraś z was tą maść u tak małego dziecka? W ulotrce pisze, że powyżej 2 lat dzowniła do lekarki aby się upewnić, że jest ona wskazana, powiedziała, ze mam się nie martwić,że często jest stosowana u dzieci. Nie uspokoiło mnie to;/ ale posmarowałam, aby bardziej nie zaszkodzić.
A na chemoroida też dostał maść i raz dziennie mam mu zrobić masowanko odbytu małym paluszkiem

Tak ja używałam ponieważ mała miała na buźce przy uszku czerwoną plamę i pomogło tylko na chwilę. Nam dermatolog kazała smarować dwa razy dziennie przez 3 dni nie więcej ponieważ jest to maść na sterydach. Poza tym dostałam jeszcze maść samorobną i pomogło

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Cudne dziecie nie protestowało Karmiac butlą, tuliłam do nagiego cyca. Może tak gładko poszło, bo ja przez osłonki silikonowe karmiłam (bo głazy od nadmiaru mleka miałam i mała nie mogła złapać dobrze sutka).

Wpadłam na chwilkę, bo przerwa w meczu Spokojnych nocek

Ja na początku karmiłam przez osłonki ponieważ miałam za płaskie sutki ale odzwyczaiłam ją a było ciężko A przyzwyczaić do butli jest jeszcze gorzej i na pewno nie pójdzie tak łatwo.

A jutro idę do pracy na cały dzień i nie wiem jak tż z nią sobie poradzi jak nie będzie chciała pić z butli

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 22:55   #4297
muffinka90
Zakorzenienie

nettko a moze nie watro juz uczyc butli? Moze kubeczek jakis czy cos? Duza juz panna, to po co jej butla?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 03:00   #4298
millla31
Raczkowanie

GG do millla31

U mnie maly sam zrezygnowal z cyca jak sprobowal butelke.....strasznie bylo mi szkoda......Najgorszy pierwszy tydzien.....ale szybko sie zapomina............Trzeb a to przetrwac
millla31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 06:46   #4299
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
pozwole sobie wtracic trzy grosze do tego planowania plci dzieci
podobno zeby byla dziewczynka to trzeba sie starac 2 dni przed owu,bo plemniki ze tak powiem dziewczynskie sa wolniejsze,ale dluzej zyja,wiec chlopcy jak sie dostana w odpowiednie miejsce niczego jeszcze nie zastaja a o chlopca ponoc mozna sie starac 2 dni po owu,bo wlasnie plemniczki ze tak powiem meskie sa szybciutkie czytama to gdzies w necie,bo tam byly przyklady jak mozna zaplanowac plec dziecka,czysto teoretycznie,bo nie zawsze sie udaje
tak tak. ja pamiętam jak się z tż przytulaliśmy w sb, a owulację miałam mieć w środę.trochę mi to było nie w smak, bo bardzo chciałam mieć synka. ale wyszłam z załozenia, że i tak nic z tego, bo mi lekarze tak powiedzieli, że marne szanse...a tu prosze jaka pani mi wyszła

dzień dobry
nocka spoko.
czy wasze dzieciaczki też odkryły jak można coś wymusić przez wykręcanie się na wszystkie strony? myslałam, że mała ma kiepski dzień - 3 dni temu. ale z każdym dniem jest coraz gorzej. wygina się, drze, udaje że płacze. a wezmę ją na rączki to śmiech, banan na buziaku
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 06:59   #4300
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj próbowałam dać butlę i na próbowaniu się skończyło wrzeszczała i wrzeszczała no i w końcu dałam cyca
A jutro idę do pracy na cały dzień i nie wiem jak tż z nią sobie poradzi jak nie będzie chciała pić z butli
Hm... jeżeli jesteś pewna, że czas skończyć z karmieniem cycem to musisz być konsekwentna, bo niunia zobaczy, ze jak wrzeszczy to dostanie cyca. Błędne koło. Ale rozumiem, że ciężko patrzeć na płacz dziecka..

z tż i butlę

DZIEŃ DOBRY

Wstałyśmy o 7:04 Już trzeci dzień z rzędu mała tak późno mnie obudziła - super
Tż pojechał na uczelnie, my same z Roxy na razie. O 13 ma koleżanka nas odwiedzić z synkiem Synek szatan

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki też odkryły jak można coś wymusić przez wykręcanie się na wszystkie strony? myslałam, że mała ma kiepski dzień - 3 dni temu. ale z każdym dniem jest coraz gorzej. wygina się, drze, udaje że płacze. a wezmę ją na rączki to śmiech, banan na buziaku
Moja po prostu zaczyna coś podrykiwać, a jak podejdę czy nawet popatrzę na nią to banan na twarzy - cwaniak mały Ale jak coś robię i ona tak cuduje to jej mówię, że na te numery się nie nabiorę i pokazuję jej, że jak skończę to dopiero ją wezmę. Wiadomo, czasami zaczyna wyć to idę do niej, ale czasami udaje mi się ją przetrzymać

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Idę po śniadanko - dzisiaj tosty I kawusia
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 07:05   #4301
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam kochane

wpadam tylko na chwilkę, bo musze zaraz się szykować i poprawiać dalej prace postaram się wieczorkiem nadrobić Was... na szczescie duzo nie mam

pochwale się ze mała dziś od rana przewraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie, wiec trzeba juz pilnować na maxa małego gada

lece bo marudzi, moze jeszcze coś skrobne przed wyjsciem do kumpeli

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 07:13   #4302
princessskaa
Wtajemniczenie

Dalia miłego dnia
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 07:20   #4303
glamourous
Zakorzenienie

Dobry

Wszystkie sie boja wlazic w obawie przed zaleglosciami
My jeszcze w lozku, bujamy sie juz z 1,5 godz
Ale mi sie wstawac nie chce
W nocy mialam tak z8 pobudek, 2 do soni i po 3 chlopaki
Zgadnijcie czy sie wyspalam
Stary 2012-05-20, 07:50   #4304
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
oj biedaczek mały, oby wszysko było dobrze

Salon SPA

Ela- przy nieregularności to mierzenie tempki duzo daje, bo wiesz dokładnie kiedy masz owu i na długośc cuklu nietrzeba tak zwracać uwagi. A i obserwacja śluzu i ewentualnie szyjki (tego nie potrafię)
z moimi nieregularnościami to i z tempką by, nie dała rady i byłby wpading jak nic

[QUOTE=fatal21;34221220]Witam
I to tyle.[/QUOTE

super, tylko się cieszyć, że mała zdrowa pod każdym względem

Cytat:
Napisane przez millla31 Pokaż wiadomość
U mnie maly sam zrezygnowal z cyca jak sprobowal butelke.....strasznie bylo mi szkoda......Najgorszy pierwszy tydzien.....ale szybko sie zapomina............Trzeb a to przetrwac
tak jak u nas - raz tż zostawiłam z odciągniętym na cały dzień mlekiem i następne dni musiałam sciągać bo młody nie chciał piersi, tylko wieczorem i nocą dał się oszukać i ssał, i tak miesiąc karmiłam także z odstawieniem nie było problemu, gorzej bo on uwielbiał mękolić cycka dla zabawy i sobie cysiać no i nocą cycek obowiązkowo, także tu musiałam konsekwentnie aż serce się kroiło, ale i tak poszło w miarę jak słucham koleżanek smarujących cyce pieprzem czy musztardą i - dzieć nie daje się odstawić

Cytat:
tak tak. ja pamiętam jak się z tż przytulaliśmy w sb, a owulację miałam mieć w środę.trochę mi to było nie w smak, bo bardzo chciałam mieć synka. ale wyszłam z załozenia, że i tak nic z tego, bo mi lekarze tak powiedzieli, że marne szanse...a tu prosze jaka pani mi wyszła

dzień dobry
nocka spoko.
mój wyciąga rączki i woła EJ

Cytat:
Hm... jeżeli jesteś pewna, że czas skończyć z karmieniem cycem to musisz być konsekwentna, bo niunia zobaczy, ze jak wrzeszczy to dostanie cyca. Błędne koło. Ale rozumiem, że ciężko patrzeć na płacz dziecka..

z tż i butlę

DZIEŃ DOBRY

Wstałyśmy o 7:04 Już trzeci dzień z rzędu mała tak późno mnie obudziła - super
Tż pojechał na uczelnie, my same z Roxy na razie. O 13 ma koleżanka nas odwiedzić z synkiem Synek szatan

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Moja po prostu zaczyna coś podrykiwać, a jak podejdę czy nawet popatrzę na nią to banan na twarzy - cwaniak mały Ale jak coś robię i ona tak cuduje to jej mówię, że na te numery się nie nabiorę i pokazuję jej, że jak skończę to dopiero ją wezmę. Wiadomo, czasami zaczyna wyć to idę do niej, ale czasami udaje mi się ją przetrzymać

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Idę po śniadanko - dzisiaj tosty I kawusia
my dzisiaj pobudka o 6.45

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dobry

Wszystkie sie boja wlazic w obawie przed zaleglosciami
My jeszcze w lozku, bujamy sie juz z 1,5 godz
Ale mi sie wstawac nie chce
pewnie jesteś świeża jak stokrotka
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:02   #4305
wariateczka88
Zadomowienie

Czesc wam dzien dobry
Ja jestem w ciezkim szoku bo moja mala jak zasnela o 21:30 to obudzila sie na jedzonko o 4 a druga podobka po 7 i teraz kima
pokszywka nasza tez potrafi wymuszac,niby potrafi sama sie zabawic ale jak zobaczy mnie gdzies w poblizu to koniec,wrzask i mamusiu jak smialas mnie tu zostawic a kiedy wasze malenstwa sie zaczely obrac z pleckow na brzuch i odwrotnie?moja sie jakos niedawno pierwszy raz tak obrucila,ma 5 miechow,a teraz to sie turla rowno
I powiem wam,ze u nas papa cycusiowi tez szybko nie powiemy wprawdzie mala od urodzenia miala sily odruch ssania,bylo jej wszystko jedno czy to butla czy to cyc,smoczka w ogole nie toleruje,butle dostaje tylko raz dziennie i czasem wode do picia,ale jak sie obrazi czasem to ja chce jej butle dac a ona glowke przekreca w strone cyca i koniec,zadnej butli nie wezmie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:29   #4306
agnieszka 0605
Zakorzenienie

amarantas współczuje strasznie i Tobie i maluszkowi

Cytat:
Napisane przez Oliveira79
[/COLOR
co taka cisza dzisiaj? x-factor? liga mistrzów? czy dzieciaki daja popalić?
sobota czas spędzić z mężem i .... ogarnąć dom

Cytat:
Dzisiaj próbowałam dać butlę i na próbowaniu się skończyło wrzeszczała i wrzeszczała no i w końcu dałam cyca oczywiście musiała mnie ugryźć
Smaruje sutek bepanthenem [COLOR="Silver"]
:
to witam kolejną mamę walczącą o butlę

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
pochwale się ze mała dziś od rana przewraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie, wiec trzeba juz pilnować na maxa małego gada
brawa dla zdolniachy

Cytat:
to ja miałam 7 pobudek i to dla jednego dziecka
zgadywać nie muszę, też jestem mega niewyspana. Ale zaczynam się przyzwyczajać, bo to już trwa dobry miesiąc

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:32   #4307
glamourous
Zakorzenienie

Moje srule zwlaszcza domis ostatnio tez na
Mame nakreceni... Kiedys bylo im w zasadzie obojetnie u kogo, byle na raczkach
Teraz ma byc u mamy i koniec. Mile widziana osoba zabawiajaca do skakania i tanczenia na rzesach wkolo

Malo tego, ostatnio 2 razy byl ryk jak ich w wozku zostawilam z moja mama pod sklepem- a oni widzieli ze sie oddalam (jak nie widza to
Jest ok)
Stary 2012-05-20, 08:37   #4308
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
jak słucham koleżanek smarujących cyce pieprzem czy musztardą i - dzieć nie daje się odstawić
Boziu,pierwsze słyszę,że jakieś matki tak robią

Fatal,
a kasza manna nei działa właśnie zatwardzająco??przecież to takie oczyszcozne jest a jabłko CHYBA tarte działa właśnie zatwardzające,a takie jedzone z kawałak nie.ale ręki nie dam sobie uciąć.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:53   #4309
fatal21
Wtajemniczenie

Witam.Glam ja powiedzialam wczoraj Zosi :mama by chciala tylko 2pobudeczki w nocy:i co i mialam 2znowu ta nieszczesna kupa ja meczyla ale w koncu jakos sie udalo.ja nie wiem co tem moj dziec bedzie jadl jak po kazdej nowosci sa takie problemy.ktos pytal o Cutative moja sis smarowala sobie rece bo azs a druga zmiany u coreczki i zeszlo.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

ten placz za matka to lek separacyjny my tez to przerabiamy nawet u tz zle jak mnie widzi.
Stary 2012-05-20, 10:00   #4310
ela3010
Zadomowienie

Ale cisza

Miłosz dziś śpiochał od 22 do 5, ciężki szok u mnie

Szpilko a możesz mi opisać dokładnie jak to z tym mierzeniem temperatury jest? będę wdzięczna
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 10:40   #4311
glamourous
Zakorzenienie

Ja to zaluje ze mi nie wyciagnel calej macicy jajnikow i tego ustrojstwa razem z chlopcami zebym miala spokoj z antykoncepcja, okresami i innym badziewiem
Stary 2012-05-20, 10:45   #4312
Oliveira79
Zadomowienie

witamy slonecznie

u nas standardowo pobudka 5:30 (w nocy 4 razy) - czyli na razie na zmiany się nie zanosi ale tż stanął na wysokości zadania i przejął młodą, więc mama mogła podrzemac do 9ej

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

tak jak u nas - raz tż zostawiłam z odciągniętym na cały dzień mlekiem i następne dni musiałam sciągać bo młody nie chciał piersi, tylko wieczorem i nocą dał się oszukać i ssał, i tak miesiąc karmiłam także z odstawieniem nie było problemu, gorzej bo on uwielbiał mękolić cycka dla zabawy i sobie cysiać no i nocą cycek obowiązkowo, także tu musiałam konsekwentnie aż serce się kroiło, ale i tak poszło w miarę jak słucham koleżanek smarujących cyce pieprzem czy musztardą i - dzieć nie daje się odstawić

dla mnie to jakieś średniowieczne metody - spodziewam sie problemów z odstawieniem, ale na pewno nie posunę sie do takich sposobów - nie chcę żeby mała kojarzyła mnie ze smakiem pieprzu i musztardy i co gorsze żeby reagowała płaczem jak ją będę przytulać do piersi niekoniecznie na w celu karmienia - a mysle ze po takich przezyciach skojarzenie dziecko może miec jedno: ohyda!

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
u mnie dokladnie to samo i widzę, że wiele z nas ma ten sam "problem" czyli chyba to norma na tym etapie rozwoju

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez millla31 Pokaż wiadomość
U mnie maly sam zrezygnowal z cyca jak sprobowal butelke.....strasznie bylo mi szkoda......Najgorszy pierwszy tydzien.....ale szybko sie zapomina............Trzeba to przetrwac
masz na mysli że dziecko szybko zapomina? bo jesli chodzi o mnie, to właśnie za tym najbardziej tesknilam po pierwszym dziecku, gdy dorastal i juz dawno za nami bylo karmienie piersią

Stary 2012-05-20, 10:45   #4313
OlusiaS
Wtajemniczenie

[QUOTE=ja_dalia;34223351]witam kochane

wpadam tylko na chwilkę, bo musze zaraz się szykować i poprawiać dalej prace postaram się wieczorkiem nadrobić Was... na szczescie duzo nie mam

/QUOTE]

Chcialam napisac NADROBIMY ,ale widze,ze tempo zolwie od rana i pewnie tak zostanie

Kurde,znowu chyba malo mleka mi leci,juz nie moge z tymi moimi cyckami ,nie rozumiem,czemu tak sie dzieje
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 10:53   #4314
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Smaruje sutek bepanthenem
jednym słowem mama dostała za swoje

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Kurde,znowu chyba malo mleka mi leci,juz nie moge z tymi moimi cyckami ,nie rozumiem,czemu tak sie dzieje
OlusiaS a może mała po prostu rzadziej ssie i laktacja zwalnia?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Ja to zaluje ze mi nie wyciagnel calej macicy jajnikow i tego ustrojstwa razem z chlopcami zebym miala spokoj z antykoncepcja, okresami i innym badziewiem
oj Glam a za parę lat bys żałowała jak zdecydujecie się na kolejnego bebika

Stary 2012-05-20, 12:01   #4315
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku... to sie wycierpial maluch.

LAski dzieki za komplementy brwi

Olusia samemu ciazko zrobic henne rzes, nigdy nie probowalam. Maluje je codziennie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
moj odstawil sie sam na cale szczescie... moglby tylko zrobic to pozniej
to tak jak moj skarbek

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam kochane

lece bo marudzi, moze jeszcze coś skrobne przed wyjsciem do kumpeli
no to teraz trzeba pilnowac i nie trzymam samej na lozku

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Boziu,pierwsze słyszę,że jakieś matki tak robią

Fatal,
a kasza manna nei działa właśnie zatwardzająco??przecież to takie oczyszcozne jest a jabłko CHYBA tarte działa właśnie zatwardzające,a takie jedzone z kawałak nie.ale ręki nie dam sobie uciąć.
moja ciotka tak robila bo corka 4lata nadal piersc chciala, nie bylo sposobu zeby ja odstawic. I chyba musztarda dopiero poskutkowala

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

ale pustki dzis, pewnie przez sliczna pogode

my pojedziemy dzis chyba na basen jak mlody sie wyspi.

Dorwalam stroj kapielowy z lidla poprosilam przyjaciole zeby mi kupila u siebie teraz tylko musis pokonac 400km poczta i bede miala w czym plywac
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:09   #4316
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny my dzisiaj pobudka już o 5.30 także nie fajnie tym bardziej, że wczoraj poszłąm późno spać.

Z racji wczesnej pobudki zaliczyłam z dziewczynami już carboot i obkupiłam troszkę młodszą w śliczne ciuszki

Obiadek juz się gotuje, czekam na TZ, bo w pracy, zjemy no i może jakiś długi spacer sobie strzelimy bo pogoda w miarę chociaż zimnawo - 12 stopni

Ja jak odstawiałam Julię od piersi to zaczynałam od nocy tzn. w nocy ją uczyłam ssania z butelki, bo najłatwiej było ją oszukać. Nierozbudzoną przystawiałąm niby do piersi a dawałam wodę z butli. Jak już się nauczyła ciągnąć to powoli podawałam w dzień, najpierw ściągałąm swoje i mieszałam z mm a później już samo mm i tydzień czasu i małą piła już z butelki i pije do teraz
Stary 2012-05-20, 13:21   #4317
fatal21
Wtajemniczenie

Jestem dzis z siebie dumna ostrzygłam swoja mega zarosnieta i zakołtuniona YorczkeTen pies jak zobaczy grzebien lub szczotke to ......U Nas upał mała sie wcieka.Tz wczoraj mówi "jutro Tata bedzie zajmował się Toba" a dzis....ponosił ja z godzine Mała oczywiscie zaczeła sie drzec i juz po Dniu Ojca.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Moja sis posmarowała cytryna i Mała si jakos odzwyczaiła miala 2,5roku, ale nie było na Nia sposobu.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

W gazetce Tesco jest Fajna Osmiornica Lamaze duzo przeceniona.
Stary 2012-05-20, 13:34   #4318
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Ja jak odstawiałam Julię od piersi to zaczynałam od nocy tzn. w nocy ją uczyłam ssania z butelki, bo najłatwiej było ją oszukać. Nierozbudzoną przystawiałąm niby do piersi a dawałam wodę z butli. Jak już się nauczyła ciągnąć to powoli podawałam w dzień, najpierw ściągałąm swoje i mieszałam z mm a później już samo mm i tydzień czasu i małą piła już z butelki i pije do teraz
jak juz moja nauczy się pic z butli to wypróbuje Twój sposob, bo wydaje się łagodny do przejscia dla dziecka

Stary 2012-05-20, 14:35   #4319
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Śpia moje skarby

TŻ odsypia zmianę czasu nawet sernika nie spróbował, padł na dywanie oobok Helusi jak sie bawiła.
Ale mi sernik smakuje
Dzięki za przepisy
Zrobiłam z mojewypieki.pl

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ale cisza

Miłosz dziś śpiochał od 22 do 5, ciężki szok u mnie

Szpilko a możesz mi opisać dokładnie jak to z tym mierzeniem temperatury jest? będę wdzięczna
Elus jest to bardzo rozległy temat i sama nie bardzo wiem jeszcze jak to po porodzie ugryźć. Napiszę Ci PW
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:47   #4320
glamourous
Zakorzenienie

Spacer dluuugi zaliczony i cyba jeszcze raz pojdziemy

Ja sonie odstawilam jak miala 15 mcy. Bez przygotowania, pewnej nocy mialam po prostu dosyc po kolejnej pobudce
Powiedzialam ze mame boli cycus. Ona oczywiscie wrzask- pewnie bym sie zlamala ale tzt powiedzial ze mam wytrzymac, bez konca plakac nie bedzie
Plakala 15 min, usnela. Po godz obudzila sie i plakala 10 min, potem 5 a potem obudzila sie, powiedzialam ze nie ma mleczka i usnela
A kolejna nocka juz calkiem przespana

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości