![]() |
#4291 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ela- przy nieregularności to mierzenie tempki duzo daje, bo wiesz dokładnie kiedy masz owu i na długośc cuklu nietrzeba tak zwracać uwagi. A i obserwacja śluzu i ewentualnie szyjki (tego nie potrafię) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale cos czuje ze z małą bedzie trudniej ![]()
![]() |
#4293 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Jednak nie dałam Lactulozy.Zalałam 2 sliwki woda i mała popijała caly dzien ale w krytycznym momencie dałam ss i za jakis czas sie udało.Nie wiem co spowodowało to zaparcie?Kaszka manna(g;uten raczej przeczyszcza) surowe jabłko(tez razcej przeczyszcza) ewentualnie banan ale nie jadła go pierwszy raz. Byłysmy dzis z mała u mojego szefa (był kierownikiem reh neurologicznej w centrum) i powiedział ze mała oki i mam sie jej nie czepiac ![]() I to tyle.
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- papaty ![]()
![]() |
#4295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Smaruje sutek bepanthenem ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Tak ja używałam ponieważ mała miała na buźce przy uszku czerwoną plamę i pomogło tylko na chwilę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Ja na początku karmiłam przez osłonki ponieważ miałam za płaskie sutki ale odzwyczaiłam ją a było ciężko ![]() A jutro idę do pracy na cały dzień i nie wiem jak tż z nią sobie poradzi jak nie będzie chciała pić z butli ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Raczkowanie
|
U mnie maly sam zrezygnowal z cyca jak sprobowal butelke.....strasznie bylo mi szkoda......Najgorszy pierwszy tydzien.....ale szybko sie zapomina............Trzeb a to przetrwac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() nocka spoko. czy wasze dzieciaczki też odkryły jak można coś wymusić przez wykręcanie się na wszystkie strony? myslałam, że mała ma kiepski dzień - 3 dni temu. ale z każdym dniem jest coraz gorzej. wygina się, drze, udaje że płacze. a wezmę ją na rączki to śmiech, banan na buziaku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() DZIEŃ DOBRY ![]() Wstałyśmy o 7:04 ![]() ![]() Tż pojechał na uczelnie, my same z Roxy na razie. O 13 ma koleżanka nas odwiedzić z synkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Idę po śniadanko - dzisiaj tosty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Wtajemniczenie
|
witam kochane
![]() wpadam tylko na chwilkę, bo musze zaraz się szykować i poprawiać dalej prace ![]() ![]() ![]() ![]() pochwale się ze mała dziś od rana przewraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie, wiec trzeba juz pilnować na maxa małego gada ![]() lece bo marudzi, moze jeszcze coś skrobne przed wyjsciem do kumpeli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Dalia miłego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Dobry
Wszystkie sie boja wlazic w obawie przed zaleglosciami My jeszcze w lozku, bujamy sie juz z 1,5 godz Ale mi sie wstawac nie chce W nocy mialam tak z8 pobudek, 2 do soni i po 3 chlopaki ![]() Zgadnijcie czy sie wyspalam ![]()
#4304 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=fatal21;34221220]Witam Jednak nie dałam Lactulozy.Zalałam 2 sliwki woda i mała popijała caly dzien ale w krytycznym momencie dałam ss i za jakis czas sie udało.Nie wiem co spowodowało to zaparcie?Kaszka manna(g;uten raczej przeczyszcza) surowe jabłko(tez razcej przeczyszcza) ewentualnie banan ale nie jadła go pierwszy raz. Byłysmy dzis z mała u mojego szefa (był kierownikiem reh neurologicznej w centrum) i powiedział ze mała oki i mam sie jej nie czepiac ![]() I to tyle.[/QUOTE super, tylko się cieszyć, że mała zdrowa pod każdym względem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Czesc wam dzien dobry
![]() Ja jestem w ciezkim szoku bo moja mala jak zasnela o 21:30 to obudzila sie na jedzonko o 4 ![]() ![]() pokszywka nasza tez potrafi wymuszac,niby potrafi sama sie zabawic ale jak zobaczy mnie gdzies w poblizu to koniec,wrzask i mamusiu jak smialas mnie tu zostawic ![]() ![]() I powiem wam,ze u nas papa cycusiowi tez szybko nie powiemy ![]() ![]()
#4306 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() amarantas współczuje strasznie i Tobie i maluszkowi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zgadywać nie muszę, też jestem mega niewyspana. Ale zaczynam się przyzwyczajać, bo to już trwa dobry miesiąc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Moje srule zwlaszcza domis ostatnio tez na
Mame nakreceni... Kiedys bylo im w zasadzie obojetnie u kogo, byle na raczkach Teraz ma byc u mamy i koniec. Mile widziana osoba zabawiajaca do skakania i tanczenia na rzesach wkolo Malo tego, ostatnio 2 razy byl ryk jak ich w wozku zostawilam z moja mama pod sklepem- a oni widzieli ze sie oddalam (jak nie widza to Jest ok)
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fatal,a kasza manna nei działa właśnie zatwardzająco??przecież to takie oczyszcozne jest ![]()
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
Witam.Glam ja powiedzialam wczoraj Zosi :mama by chciala tylko 2pobudeczki w nocy:i co i mialam 2
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- ten placz za matka to lek separacyjny my tez to przerabiamy nawet u tz zle jak mnie widzi.
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Ale cisza
![]() Miłosz dziś śpiochał od 22 do 5, ciężki szok u mnie ![]() Szpilko a możesz mi opisać dokładnie jak to z tym mierzeniem temperatury jest? będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Ja to zaluje ze mi nie wyciagnel calej macicy jajnikow i tego ustrojstwa razem z chlopcami zebym miala spokoj z antykoncepcja, okresami i innym badziewiem
#4312 | ||||
Zadomowienie
|
witamy slonecznie
![]() u nas standardowo pobudka 5:30 (w nocy 4 razy) - czyli na razie na zmiany się nie zanosi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4313 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ja_dalia;34223351]witam kochane
![]() wpadam tylko na chwilkę, bo musze zaraz się szykować i poprawiać dalej prace ![]() ![]() ![]() ![]() /QUOTE] Chcialam napisac NADROBIMY ![]() ![]() Kurde,znowu chyba malo mleka mi leci,juz nie moge z tymi moimi cyckami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4315 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LAski dzieki za komplementy brwi ![]() Olusia samemu ciazko zrobic henne rzes, nigdy nie probowalam. Maluje je codziennie ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ale pustki dzis, pewnie przez sliczna pogode ![]() my pojedziemy dzis chyba na basen jak mlody sie wyspi. Dorwalam stroj kapielowy z lidla ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny my dzisiaj pobudka już o 5.30 także nie fajnie tym bardziej, że wczoraj poszłąm późno spać.
Z racji wczesnej pobudki zaliczyłam z dziewczynami już carboot i obkupiłam troszkę młodszą w śliczne ciuszki ![]() Obiadek juz się gotuje, czekam na TZ, bo w pracy, zjemy no i może jakiś długi spacer sobie strzelimy bo pogoda w miarę chociaż zimnawo - 12 stopni Ja jak odstawiałam Julię od piersi to zaczynałam od nocy tzn. w nocy ją uczyłam ssania z butelki, bo najłatwiej było ją oszukać. Nierozbudzoną przystawiałąm niby do piersi a dawałam wodę z butli. Jak już się nauczyła ciągnąć to powoli podawałam w dzień, najpierw ściągałąm swoje i mieszałam z mm a później już samo mm i tydzień czasu i małą piła już z butelki i pije do teraz ![]()
#4317 |
Wtajemniczenie
|
Jestem dzis z siebie dumna ostrzygłam swoja mega zarosnieta i zakołtuniona Yorczke
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Moja sis posmarowała cytryna i Mała si jakos odzwyczaiła miala 2,5roku, ale nie było na Nia sposobu. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- W gazetce Tesco jest Fajna Osmiornica Lamaze duzo przeceniona.
#4318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
Śpia moje skarby
![]() TŻ odsypia zmianę czasu nawet sernika nie spróbował, padł na dywanie oobok Helusi jak sie bawiła. Ale mi sernik smakuje ![]() Dzięki za przepisy ![]() Zrobiłam z mojewypieki.pl Elus jest to bardzo rozległy temat i sama nie bardzo wiem jeszcze jak to po porodzie ugryźć. Napiszę Ci PW |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Spacer dluuugi zaliczony i cyba jeszcze raz pojdziemy
Ja sonie odstawilam jak miala 15 mcy. Bez przygotowania, pewnej nocy mialam po prostu dosyc po kolejnej pobudce Powiedzialam ze mame boli cycus. Ona oczywiscie wrzask- pewnie bym sie zlamala ale tzt powiedzial ze mam wytrzymac, bez konca plakac nie bedzie Plakala 15 min, usnela. Po godz obudzila sie i plakala 10 min, potem 5 a potem obudzila sie, powiedzialam ze nie ma mleczka i usnela A kolejna nocka juz calkiem przespana
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.