|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
tutaj chyba tylko podziała.![]() O masz ![]() Ale Ci się trafiło ![]() Cytat:
To ciekawey weekend się u Ciebie zapowiada €
|
||
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja żadnych witamin nie zażywam tylko kwas foliowy biore
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Pokrzywka a czemu??
Madzius to jak to jest z tym dha?? mozna oddzielnie kupic i zazywac dodatkowo?? |
|
|
|
#4294 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejna sprawa to że do wyliczenia wynagrodzenia za L4 ciążowe bierze się średnią z ostatnich 12 miesięcy łącznie z np. premiami - ja obecnie dzięki temu mam wyższe wynagrodzenie niż gdybym chodziła do pracy. No i ja żadnego zaświadczenie o tym, że jestem w ciąży nie musiałam dostarczać do pracy. Cytat:
No i szpinak na tysiąc sposobów polecam. Uwielbiam placuszki szpinakowe i naleśniki ze szpinekiem i serem feta pod beszamelem mmmmmm pycha - jakby co służę przepisami Aaaaa i herbatka z pokrzywy działa również moczopędnie - jest rewelacyjna jeśli ktoś ma problemy z zatrzymywaniem wody w organiźmie. Ja mam z tym koszmarny problem, w sumie w dniu robienia testu to był 5 tc mój organizam nazbierał 5l wody - nie mogłam płaszcza zapiąć i po tym się zorientowałam, że ja chyba w ciąży jestem - koszmarne uczucie 5 kg więcej w ciągu 2 dni Cytat:
Nie martw się ja tak do 12 tygodnia spałam bardzo czujnie - max 3 godziny przesypiałam, a teraz odrabiam straty
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-07 o 13:43 |
|||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak sobie buszuje po Allegro, czy ma któraś z was jakieś typy wózków ? Ja nie wiem kompletnie czego szukać, masakra jakaś będe mieć dziecko a nic nie wiem to jest przerażające
|
#4296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety jest to dosyć drogie, bo za 30 kapsułek zapłaciłam prawie 39 zł (a powinno się brać 2 kapsułki dziennie). Więc drogi interes.Ale niestety w tej aptece, w której byłam nie mieli innych tabletek/kapsułek z samym DHA, wszystko inne zawierało też inne witaminy (ale były to tańsze preparaty). No nic, jak to mi się skończy to porozglądam się za czymś innym, tańszym Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-06-07 o 13:41 |
|||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu może dlatego że dopiero teraz lekarz mi zleci na tej wizycie 20 czerwca bo będę mieć wyniki moich pierwszych badań.
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za porady wlasnie wszamalam kiwi jadam kiwi-nie codziennie ale jadam-zawsze w domu jest no ale skoro mowisz ze jest skuteczne to bede wciagac jedna dziennie-a bardzo lubie![]() szoinaku niestety nie lubic ((Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- JEsli zdrowo sie odzywiasz pewnie bedzie ok wszytsko ![]() A moze moje niedobory sa spowodowane tym ze za malo jem?? |
||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to jak z tymi wózkami ?
|
#4300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie godz 7 to środek nocy ostatnio Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ząbki masz całe ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Byłam w kościele, ale zasłabłam Mogłam iść na samą procesję, to bym była w ruchu. A tu całą mszę (tzn. do końca kazania, bo tyle wytrzymałam ) musiałam stać. Niby na dworze, ale i tak mi się słabo zrobiło, prawie zwymiotowałam.Cytat:
A 12 tydzień to rzeczywiście wcześnie jak na płeć, więc się nie nastawiaj ![]() Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Rozeznanie
|
Ja planuje kupic bugaboo uzywany, podobno super lekki i fajnie sie prowadzi.
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Może i w tym tkwi problem
![]() No ja też mam problem, żeby o 7 zwlec się z łożka ![]() No, ale coż, sama sie zdecydowałam na wyjazd, więc nie ma co narzekać teraz ![]() Cytat:
Cytat:
To prawda, mam świetną panią doktor i jestem bardzo zadowolona, że na samym początku zmieniłam ginekologa prowadzącego i wybrałam ją Nie słyszałam o niej ani jednej złej opinii, a pacjentek ma multum i na nfz i prywatnie. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Już lepiej się czujesz? |
|||
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, już w porządku. W sumie to po jakichś 10 minutach mi już przeszło, ale już nie chciałam wracać, bo ludzie i tak się na mnie gapili jak uciekałam spod kościoła z odruchami wymiotnymi
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pobierali ci to z krwi prawda?Cytat:
![]() Dziekuje że tu jesteście bo na prawde mi pomogłyście! nawet nie wiecie jak!! kochane ![]() Cytat:
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-06-07 o 14:31 |
|||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
ja to juz sie wypowiadala wiec nie zasmiecam watku :jezyk:
jeszcze tak :jezyk: bidulka :glaszcze: |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo
![]() Cytat:
![]() pierwsze wyniki za mną, gin obejrzał, powiedział że dobre i żadnych witamin mam nie brać oprócz kwasu foliowego ![]() chcę go teraz zapytać o sam magnez - bo słyszałam że warto? co do wózka - mnie wpadły w oko firmy TAKO, o której tu już któraś też wspominała ale co ostatecznie wybiorę
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-06-07 o 14:35 |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Mad85 bardzo dobry wozek
Immortal tez mi sie wydaje ze lekarz sie zmieszal bo nie umial/nie mogl dokonac prawidlowego pomiaru |
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dzieki wam przestałam panikować i wszystko sobie przemyślałam na spokojnie i też wydaje mi się że tak było. Pójdę do innego specjalisty i zobaczymy. a Marti powiedz mi bo ty miałaś robione usg 4D i co lekarz na podstawie takiego usg ustali?
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym bądź razie nie martw się na zapas Wierzę, że z Twoim dzieciątkiem jest wszystko w porządku i urodzi się zdrowy! Ty też powinnaś w to wierzyć ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ja słyszałam, że to usg 3d/4d nie ma w sumie żadnego znaczenia diagnostycznego. Zwykłe usg 2d jest po to, aby sprawdzić, czy maluch rozwija się prawidłowo, a te usg 3d/4d jest tylko dla tych rodziców, którzy chcą mieć pamiątkę, bo na nich lepiej widać maluszka
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz dla swojego spokoju do innego lekarzaCo do 3czy4D to tak jak napisala Madzia to jest tylko dla nas do podejrzenia maluszka ja na nastepnej wizycie bede miala nagrywane na plyte napewno wrzuce do poogladania |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie - u mnie na jednym USG przezierność wyszła 2,52 więc już powyżej normy a u drugiego gina na innym sprzęcie 1,82 ![]() Dlatego po prostu olałam całe to badanie i się tym nie stresuję, bo co jak co ale maluchowi teraz potrzebny spokój a nie mój stres. A co będzie to będzie i tak kocham tę małą kruszynkę i wuem że ZAWSZE bez względu na wszystko będzie ona dla mnie NAJWAŻNIEJSZA i NAJCUDOWNIEJSZA na świecie. Zdaję sobie również sprawę z ewentualnego ryzyka - to moja pierwsza ciąża a mam już 33 lata
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z medycznego punktu widzenia tylko USG 2d ma racje bytu. A reszta to już raczej odpowiada za tworzenie emocjonalnych więzi- co też jest bardzo istotne
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Hej wróciliśmy właśnie znad jeziorka, bosko było, dotleniłam się - zero słońca ale cieplutko
Co do wózków, to ja zdecydowana jestem na TAKO Jumper X ![]() A teraz mężuś obiad robi bo zgłodniałam nad wodą niemożliwie
|
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
trochę mnie nie było ale już lecę was nadrabiać Zaliczyłam wizytę u gina - krwiak jest ale... nie powiększa się
|
#4317 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko bedzie dobrze, a plamisz nadal?
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
mi wpadł w oko tako warrior
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
trzymam
|
|
|
|
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to zwykłe usg będziesz miała nagrywane? Musze się zapytać mojej gin, czy i u niej jest taka możliwość. Cytat:
święte słowa.A wiekiem się nie przejmuj, teraz dużo kobiet rodzi po 30stce i rodzi zdrowe maluszki Cytat:
Ale to rozwarcie to wiadomo skąd? ![]() Duże jest? Kurcze ![]() Odpoczywaj jak najwięcej !
|
|||
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

tutaj chyba tylko podziała.

jesli beda wolne miejsca bo euro 

( ja najblizej mam w Gdansku
(a powinno się brać 2 kapsułki dziennie). Więc drogi interes.

) musiałam stać. Niby na dworze, ale i tak mi się słabo zrobiło, prawie zwymiotowałam.
4.9.10 Nasze malenstwo