Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 12:29   #4291
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
rozmawialismy i myślałam, że juz jakoś pójdzie do przodu, a dziś rano usłyszałam troche na swój temat od niego i juz nie wiem nic...
Eh.. tutaj chyba tylko podziała.

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
dostalam gratisa od jogobelli-pesteczke wisniowa w jogurcie
O masz
Ale Ci się trafiło

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
łe to fajowo to udanych zakupow
my jutro do ikei i chce jeszcze buty zobaczyc
w sobote sie umowilam z psiapsiołką na wieczor na miasto bo ona ma wychodne bo jej facet bedzie w domu mecz oglądal z malenstwem (julcia sie urordzial w listopadzie ) no i ania cala happy bo moze piwo wypic bo skonczyula karmic heheh wiec ona piwko ja soczek ale se pojde do baru a co jesli beda wolne miejsca bo euro moj tż tez na mecz sie umowil
a w niedziele jedziemy do mojej rodzinki

To ciekawey weekend się u Ciebie zapowiada
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:30   #4292
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny ja żadnych witamin nie zażywam tylko kwas foliowy biore
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:37   #4293
marti86
Zakorzenienie

Pokrzywka a czemu??

Madzius to jak to jest z tym dha?? mozna oddzielnie kupic i zazywac dodatkowo??

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:38   #4294
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:

mam pytanie bo ja l4 mam na 2 czyli ze moge chodzic ale napsialyscie ze musze wtedy doniesc zaswiadczenie o ciazy.a jak ja dalam wczesniej zaswiadczenie już o ciazy do pracy?to chyba drugi raz nie trzeba ?i bede meic 100 proc tak?bo kurde zwatpilam.narzie p[rzez pierwsze 2 miesiasce i tak mi firma bedzie placila dopiero pozniej chyba zus co.
ja mma B czyli ciaza bardzo zwracalam uwage zeby mi tak wpisali

dziewczynuy a jak to ejst wlasnie z wyplacaniem pzrez zus pozniej czy ja dostane bez zadnego pzrestoju wyplate na czas bo slyszalam ze na ta pierwsza wyplate z zusu to troche mozna poczekac zalezy kiedy ksiegowa z firmy zaniesie moje papiery i wtedy zus ma 30 dni od momentu dostarceznia na rozpatrzenie /wyplacenie??orientujecie sie jak to ejst
Z wypłacaniem wynagrodzenia za czas przebywania na L4 wygląda to tak że za pierwsze 33 dni wypłaca pracodawca a później płaci ZUS z tym, że jeśli Twoj pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to wynagrodzenie będziesz dostawała od pracodawcy a pracodawca będzie otrzymywał zwrot od ZUS. Natomiast jeśli w Twojej pracy jest zatrudnionych mniej niż 20 osób to wypłaty na Twoje konto będzie dokonywał niestety bezpośrednio ZUS. Piszę niestety ponieważ znam przypadki że dziewczyny otrzymywały wynagrodzenie z ZUS dopiero po 2,3 miesiącach ponieważ ZUS ma bodajże 32 dni na wypłatę ale od momentu wpływu KOMPLETU POPRAWNIE wypełnionych dokumentów - a w tych często zdarzają się błędy.
Kolejna sprawa to że do wyliczenia wynagrodzenia za L4 ciążowe bierze się średnią z ostatnich 12 miesięcy łącznie z np. premiami - ja obecnie dzięki temu mam wyższe wynagrodzenie niż gdybym chodziła do pracy.

No i ja żadnego zaświadczenie o tym, że jestem w ciąży nie musiałam dostarczać do pracy.

Cytat:
na TLC.dowiaduja sie w momencie kiedy zaczynaja rodzic

Co do moich wynikow to niestety mam anemie:/ Lekarz mi powiedzial ze warzywa warzywami jesc jak najbardziej ale czlowiek nie krolik i przedewszystkim mieso jesc musi jak chce miec dobra morfologie.a prawde mowiac troce sie z miesem pogniewalismy....jak strupa rozdrpie (a robie to namietnie) to sie leje ze mnie jakby nie wiem co-juz widzialam jak mi pobierali krew ze wyniki beda do dupy bo nie chciala mi zakrzepnac:/
A spoóbuj codziennie zjadać jedno kiwi - pomaga na anemię i braki żelaza pomijam ogrom witaminy C - mnie na początku odrzucało od mięsa a dzieki jedzeniu kiwików wyniki badań miałam książkowe.
No i szpinak na tysiąc sposobów polecam.
Uwielbiam placuszki szpinakowe i naleśniki ze szpinekiem i serem feta pod beszamelem mmmmmm pycha - jakby co służę przepisami

Aaaaa i herbatka z pokrzywy działa również moczopędnie - jest rewelacyjna jeśli ktoś ma problemy z zatrzymywaniem wody w organiźmie. Ja mam z tym koszmarny problem, w sumie w dniu robienia testu to był 5 tc mój organizam nazbierał 5l wody - nie mogłam płaszcza zapiąć i po tym się zorientowałam, że ja chyba w ciąży jestem - koszmarne uczucie 5 kg więcej w ciągu 2 dni

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Cześć Wam wstyd się przyznać ale wstałam o 12 , ostatnio mogłabym spać i spać. Ja dziś po mimo święta siedzę cały dzionek sama w domku, mój TŻ na służbie

Nie martw się ja tak do 12 tygodnia spałam bardzo czujnie - max 3 godziny przesypiałam, a teraz odrabiam straty

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-06-07 o 12:43
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:38   #4295
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny tak sobie buszuje po Allegro, czy ma któraś z was jakieś typy wózków ? Ja nie wiem kompletnie czego szukać, masakra jakaś będe mieć dziecko a nic nie wiem to jest przerażające
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-06-07, 12:40   #4296
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze ze IKEI ( ja najblizej mam w Gdansku((

Madzius udanych zakupow

Cytat:
moj gin co do witamin to nic mi nei pwoiedzial bo on ejst przeciwnikiem brania czegokolwiek ale mowi ze jak chce no to moja decyzja ja tam wole brac
a ten omegamed to ile ksoztuje?
Cytat:
dziekowac

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Madzius a to mozna brac oprocz witamin tak??jaki koszt jest ??
Ten Omegamed Pregna można brać, bo to jest dla kobiet w ciąży i właśnie oprócz DHA nie zawiera niczegoi innego
Niestety jest to dosyć drogie, bo za 30 kapsułek zapłaciłam prawie 39 zł (a powinno się brać 2 kapsułki dziennie). Więc drogi interes.
Ale niestety w tej aptece, w której byłam nie mieli innych tabletek/kapsułek z samym DHA, wszystko inne zawierało też inne witaminy (ale były to tańsze preparaty). No nic, jak to mi się skończy to porozglądam się za czymś innym, tańszym

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-07 o 12:41
Stary 2012-06-07, 12:48   #4297
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Pokrzywka a czemu??

Madzius to jak to jest z tym dha?? mozna oddzielnie kupic i zazywac dodatkowo??
Czemu może dlatego że dopiero teraz lekarz mi zleci na tej wizycie 20 czerwca bo będę mieć wyniki moich pierwszych badań.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-06-07, 12:52   #4298
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

A spoóbuj codziennie zjadać jedno kiwi - pomaga na anemię i braki żelaza pomijam ogrom witaminy C - mnie na początku odrzucało od mięsa a dzieki jedzeniu kiwików wyniki badań miałam książkowe.
No i szpinak na tysiąc sposobów polecam.
Uwielbiam placuszki szpinakowe i naleśniki ze szpinekiem i serem feta pod beszamelem mmmmmm pycha - jakby co służę przepisami

Aaaaa i herbatka z pokrzywy działa również moczopędnie - jest rewelacyjna jeśli ktoś ma problemy z zatrzymywaniem wody w organiźmie. Ja mam z tym koszmarny problem, w sumie w dniu robienia testu to był 5 tc mój organizam nazbierał 5l wody - nie mogłam płaszcza zapiąć i po tym się zorientowałam, że ja chyba w ciąży jestem - koszmarne uczucie 5 kg więcej w ciągu 2 dni

Nie martw się ja tak do 12 tygodnia spałam bardzo czujnie - max 3 godziny przesypiałam, a teraz odrabiam straty
5l wody :eeeek: o kurcze to niezle

Dziekuje za porady wlasnie wszamalam kiwijadam kiwi-nie codziennie ale jadam-zawsze w domu jestno ale skoro mowisz ze jest skuteczne to bede wciagac jedna dziennie-a bardzo lubie
szoinaku niestety nie lubic((

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Ten Omegamed Pregna można brać, bo to jest dla kobiet w ciąży i właśnie oprócz DHA nie zawiera niczegoi innego
Niestety jest to dosyć drogie, bo za 30 kapsułek zapłaciłam prawie 39 zł (a powinno się brać 2 kapsułki dziennie). Więc drogi interes.
Ale niestety w tej aptece, w której byłam nie mieli innych tabletek/kapsułek z samym DHA, wszystko inne zawierało też inne witaminy (ale były to tańsze preparaty). No nic, jak to mi się skończy to porozglądam się za czymś innym, tańszym
ja popytam swoja kolezanke z apteki czy jest cos innego tanszego i dam znac bo tak to sie nie kalkuluje w moim przypadku

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

JEsli zdrowo sie odzywiasz pewnie bedzie ok wszytsko

A moze moje niedobory sa spowodowane tym ze za malo jem??

Stary 2012-06-07, 12:58   #4299
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny to jak z tymi wózkami ?
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-06-07, 13:01   #4300
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Jakiś senny dzień dziś. Jestem u rodziców- mam chatę wolną
Brat gdzieś wyszedł, a rodzice poszli na procesję.
Zostałam z psinką, która chrapie niemiłosiernie

Jutro o 4 muszę wstać, bo przed 5 wyjeżdżamy do Białegostoku Nie wiem jak ja to zrobię
ojoj, współczuję
dla mnie godz 7 to środek nocy ostatnio

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tobą

U mnie też za dużo nie widać, choć to 14 tydzień. To znaczy ja czuję, ze przytyłam i nie mieszczę się w spodnie, ale dla osoby z boku nie jest to widoczne. Nic się nie martw, najważniejsze, żeby dziecko zdrowo się rozwijało

Ja uważam, że człowiek jest wszystkożerny, ale może nie zaczynajmy tego tematu, bo na plotkowym są już 2 zaciekłe dyskusje na ten temat.
Potwierdzam, ze herbatka z pokrzywy jest bardzo dobra. Dzisiaj wyczytałam, że truskawki są też dobre na anemię, a ja ostatnio pochłaniam je kilogramami jak nigdy.
Tak, truskawki jak najbardziej, dlatego że mają dużo wit C,a wit C wspomaga wchłanianie żelaza

Cytat:
Bo wlasnie chcialam Wam powiedziec ze nie kalkuluje sie kupowac femibionu 2 bo jest prawie jeszcze raz drozszy od femibionu clasic.sprawdzalam sklad w aptece czym sie roznia i clasic ma wieksze dawki w tabletce w porownaniu bo 2.jedynie w 2 jest wiecej b12 a niektorych witamin wogole nie posiada w przeciwienstwie do clasica.wlasnie rozmawialam z bratowa i mowila ze jej babka w aptece tez powiedziala zeby nie przeplacala tylko wziela ten normalny.sprawdzcie sobie.

dzis mialam zyganko pierwszy raz od miesiaca...nie dosc ze pozne sniadanie to je jeszcze ale oddalam

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Kazdy organizm jest inny.mi nie pomagaja warzywa i owoce.jem ogromne ilosci truskawek, rzodkiewki,fasoli, bob mrozony wcinam, brokolu etc i nic:/ ehhh widocznie musze jesc to miecho:/ zobaczymy czy pomoze.
Oczywiście, dla dzidziusia wszystko można zrobić. Tylko żeby było zdrowe

Cytat:
najpierw dlatego zapytam lekarza.

mialam robic buraczkowa a wychodzi na to ze bedzie pomidorowka:P dostalam gratisa od jogobelli-pesteczke wisniowa w jogurcie
aułć a ząbki masz całe

Cytat:
Myślę, że możesz spokojnie tak zrobić

Ja dostałam teraz przykazanie od mojej gin, że jak jest sezon na warzywa/owoce to mam jeść tego jak najwiecej, a witaminy (ja biorę Prenatal Classic) mam brać co 3 dzień mniej więcej. Mam dostarczać jak najwiecej naturalnych witamin i skłądników odżywczych.

A do tego wczoraj dokupiłam sobie kapsułki wyłącznie z kwasami DHA, żeby się nie przewitaminyzować. Dokłądnie kupiłam Omegamed pregna.
Bardzo mądra pani doktor gratuluję
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:04   #4301
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej
Byłam w kościele, ale zasłabłam Mogłam iść na samą procesję, to bym była w ruchu. A tu całą mszę (tzn. do końca kazania, bo tyle wytrzymałam ) musiałam stać. Niby na dworze, ale i tak mi się słabo zrobiło, prawie zwymiotowałam.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
No a teraz się pochwalę co u mnie. Byłam u gin, miałam przezierność. Wszystko super!!! Dzidzia ma 2 rączki, 2 nóżki, 2 oczka Przezierność dobra, kość nosowa jest itd. Baaardzo się cieszę. I wielkie dzięki za Wasze kciukasy, są boskie
Aaaa, i powiedział mi że coś tam widzi między nóżkami, ale nie powiedział co "żebym się nie nastawiała". Więc domyślam się że to chłopaczek, ale 12 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie żeby mówić o płci.
W każdym razie dziękuję Wam z całego serca za wsparcie. Jesteście wspaniałe
I uciekam lulu bo padam z tych emocji.
Do jutra
Super
A 12 tydzień to rzeczywiście wcześnie jak na płeć, więc się nie nastawiaj

Cytat:
Witam się i ja - wczoraj byłam na wizycie, wyniki badań książkowe, serduszko biło rewelacyjnie i mam skierowanie na USG pod koniec czerwca - może wtedy poznam płeć

Niestety nadal mam brać luteinę ale dostałam pozwolenie od gina żeby zacząć chodzić na basen i moje ukochane zajęcia z aquaaerobicu Jestem mega szczęśliwa bo dotychczas chodziłam 4-5 razy w tygodniu albo na basen albo na siłownię albo na zajęcia na sali - min 2h treningu dziennie i teraz mi tego brakowało jak powietrza.
Poza tym ze wględu na różne zaburzenia hormonalne przy tak intensywnych ćwiczeniach i diecie moja waga oscylowała w okolicach 80 kg - przypuszczam że gdybym nie trenowała to ważyłabym o wiele więcej ..... dlatego teraz te ćwiczenia są dla mnie tak istotne.
Super

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Pochwale sie i ja moim brzuszkiem fotke wlasnie co zrobilam jutro zaczynam 16 tydzien jak na razie 0.5 kg do przodu
Ale zgrabny brzuszek
Stary 2012-06-07, 13:04   #4302
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Ja planuje kupic bugaboo uzywany, podobno super lekki i fajnie sie prowadzi.
Stary 2012-06-07, 13:12   #4303
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
A moze moje niedobory sa spowodowane tym ze za malo jem??
Może i w tym tkwi problem

Cytat:
ojoj, współczuję
dla mnie godz 7 to środek nocy ostatnio
No ja też mam problem, żeby o 7 zwlec się z łożka
No, ale coż, sama sie zdecydowałam na wyjazd, więc nie ma co narzekać teraz

Cytat:
Tak, truskawki jak najbardziej, dlatego że mają dużo wit C,a wit C wspomaga wchłanianie żelaza
O nie wiedziałam o tym

Cytat:
Oczywiście, dla dzidziusia wszystko można zrobić. Tylko żeby było zdrowe
Dokładnie

Cytat:
Bardzo mądra pani doktor gratuluję

To prawda, mam świetną panią doktor i jestem bardzo zadowolona, że na samym początku zmieniłam ginekologa prowadzącego i wybrałam ją
Nie słyszałam o niej ani jednej złej opinii, a pacjentek ma multum i na nfz i prywatnie.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej
Byłam w kościele, ale zasłabłam Mogłam iść na samą procesję, to bym była w ruchu. A tu całą mszę (tzn. do końca kazania, bo tyle wytrzymałam ) musiałam stać. Niby na dworze, ale i tak mi się słabo zrobiło, prawie zwymiotowałam.
O jej
Już lepiej się czujesz?
Stary 2012-06-07, 13:18   #4304
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
O jej
Już lepiej się czujesz?
Tak, już w porządku. W sumie to po jakichś 10 minutach mi już przeszło, ale już nie chciałam wracać, bo ludzie i tak się na mnie gapili jak uciekałam spod kościoła z odruchami wymiotnymi
Stary 2012-06-07, 13:26   #4305
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny tak sobie buszuje po Allegro, czy ma któraś z was jakieś typy wózków ? Ja nie wiem kompletnie czego szukać, masakra jakaś będe mieć dziecko a nic nie wiem to jest przerażające
Nie wiem jak Tobie ale ja po poprzednich doswiadczeniach z wozkami chce ten http://allegro.pl/najlepsza-oferta-r...375752206.html
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:29   #4306
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Kochana,
Znalazłaś ta przeziernosc?
Moim zdaniem Powinnaś iść na konsultacje do innego lekarza. Przecież nie możesz sie niepotrzebnie zamartwiac przez cała ciążę, bo to zaszkodzi maluszkowi!
Ponadto przy jakimkolwiek podejrzeniu lekarz powinien Ci dokładnie wyjaśnić jakie są jego obawy.

Ja miałam robiony PAPPA ale jeszcze nie mam wyników.
też właśnie tak zrobię, ale przezierności niestety juz mi nie zmierzy.... ile płaciłaś za to badanie?? daj znać i pobierali ci to z krwi prawda?

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Hey mamuśki Nie pisałam wczoraj na forum, bo miałam zalatany dzień, ale jestem na bieżąco
Po pierwsze Immortal nie denerwuj się, bo tym niestety nic nie wskórasz. Powiem Ci, że moja koleżanka (bliska i sama opowiedziała mi tą historię) też miała problem z przeziernością. Lekarka wprost jej powiedziała, że ryzyko jest spore. Bo jak już pewnie wiesz wynik NT nie przesądza o tym, czy dziecko jest/nie jest chore, ale ustala stopień prawdopodobieństwa wystąpienia wady. Moja koleżanka NT miała 2,5, czyli dosyć wysokie. A co się okazało? Że ich córcia jest po prostu dużą kobietką i jest w 100% zdrowa!!!! Także nie panikuj. Odszukaj w karcie ciąży, tam gdzie lekarz wpisuje badanie USG jaki masz wynik, a minami się nie przejmuj. Jeżeli nie daje Ci to spokoju to skonsultuj to z innym ginekologiem, tylko szybko, aby dzidziuś był mniej więcej taki sam (chodzi o wymiary). Lekarze to tylko ludzie i mógł się przecież pomylić.
Będzie dobrze
właśnie ja na każdym zdjęciu mam inne wyniki, dochodzi nawet do 3,16 ale wtedy maluszek jest nienaturalnie ułożony bo wypychał brzuch do góry, na innym 1 coś.... bo zdjęcie jest białe :/ ah wydaje mi sie że nie umiał maluszka uchwycić... a kosc nosowa jest wodoczna

Dziekuje że tu jesteście bo na prawde mi pomogłyście! nawet nie wiecie jak!! kochane

Cytat:
ja też na razie nie mam żadnego typu

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-06-07 o 13:31
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:34   #4307
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
ja to juz sie wypowiadala wiec nie zasmiecam watku :jezyk:

Cytat:

aułć a ząbki masz całe
jeszcze tak :jezyk:

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej

bidulka :glaszcze:

Stary 2012-06-07, 13:34   #4308
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze ze IKEI ( ja najblizej mam w Gdansku((
ja tak samo

Cytat:
Dziewczyny ja żadnych witamin nie zażywam tylko kwas foliowy biore
właśnie miałam pytać czy ktoś tak jak ja nie bierze żadnych witamin
pierwsze wyniki za mną, gin obejrzał, powiedział że dobre i żadnych witamin mam nie brać oprócz kwasu foliowego
chcę go teraz zapytać o sam magnez - bo słyszałam że warto?

co do wózka - mnie wpadły w oko firmy TAKO, o której tu już któraś też wspominała
ale co ostatecznie wybiorę

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2012-06-07 o 13:35
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:36   #4309
marti86
Zakorzenienie

Mad85 bardzo dobry wozek

Immortal tez mi sie wydaje ze lekarz sie zmieszal bo nie umial/nie mogl dokonac prawidlowego pomiaru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 13:40   #4310
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Mad85 bardzo dobry wozek

Immortal tez mi sie wydaje ze lekarz sie zmieszal bo nie umial/nie mogl dokonac prawidlowego pomiaru
właśnie dzieki wam przestałam panikować i wszystko sobie przemyślałam na spokojnie i też wydaje mi się że tak było. Pójdę do innego specjalisty i zobaczymy. a Marti powiedz mi bo ty miałaś robione usg 4D i co lekarz na podstawie takiego usg ustali?
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:47   #4311
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
właśnie ja na każdym zdjęciu mam inne wyniki, dochodzi nawet do 3,16 ale wtedy maluszek jest nienaturalnie ułożony bo wypychał brzuch do góry, na innym 1 coś.... bo zdjęcie jest białe :/ ah wydaje mi sie że nie umiał maluszka uchwycić... a kosc nosowa jest wodoczna

Dziekuje że tu jesteście bo na prawde mi pomogłyście! nawet nie wiecie jak!! kochane
No widzisz, widocznie maluszek był za bardzo ruchliwy i pan doktor nie potrafił go zmierzyć.
w każdym bądź razie nie martw się na zapas
Wierzę, że z Twoim dzieciątkiem jest wszystko w porządku i urodzi się zdrowy! Ty też powinnaś w to wierzyć

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ja słyszałam, że to usg 3d/4d nie ma w sumie żadnego znaczenia diagnostycznego. Zwykłe usg 2d jest po to, aby sprawdzić, czy maluch rozwija się prawidłowo, a te usg 3d/4d jest tylko dla tych rodziców, którzy chcą mieć pamiątkę, bo na nich lepiej widać maluszka
Stary 2012-06-07, 13:55   #4312
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dzieki wam przestałam panikować i wszystko sobie przemyślałam na spokojnie i też wydaje mi się że tak było. Pójdę do innego specjalisty i zobaczymy. a Marti powiedz mi bo ty miałaś robione usg 4D i co lekarz na podstawie takiego usg ustali?
glowka do goryidz dla swojego spokoju do innego lekarzaale napewno wszytsko jest ok!!
Co do 3czy4D to tak jak napisala Madzia to jest tylko dla nas do podejrzenia maluszkaja na nastepnej wizycie bede miala nagrywane na plytenapewno wrzuce do poogladania

Stary 2012-06-07, 13:55   #4313
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:

Spokojnie - u mnie na jednym USG przezierność wyszła 2,52 więc już powyżej normy a u drugiego gina na innym sprzęcie 1,82
Dlatego po prostu olałam całe to badanie i się tym nie stresuję, bo co jak co ale maluchowi teraz potrzebny spokój a nie mój stres. A co będzie to będzie i tak kocham tę małą kruszynkę i wuem że ZAWSZE bez względu na wszystko będzie ona dla mnie NAJWAŻNIEJSZA i NAJCUDOWNIEJSZA na świecie. Zdaję sobie również sprawę z ewentualnego ryzyka - to moja pierwsza ciąża a mam już 33 lata
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 14:00   #4314
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
No widzisz, widocznie maluszek był za bardzo ruchliwy i pan doktor nie potrafił go zmierzyć.
w każdym bądź razie nie martw się na zapas
Wierzę, że z Twoim dzieciątkiem jest wszystko w porządku i urodzi się zdrowy! Ty też powinnaś w to wierzyć

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ja słyszałam, że to usg 3d/4d nie ma w sumie żadnego znaczenia diagnostycznego. Zwykłe usg 2d jest po to, aby sprawdzić, czy maluch rozwija się prawidłowo, a te usg 3d/4d jest tylko dla tych rodziców, którzy chcą mieć pamiątkę, bo na nich lepiej widać maluszka
Mój ginekolog powiedział dokładnie to samo. Żaden lekarz nie robi pomiarów w 3 czy 4d. Mam nadzieje, że wiecie, że obraz z 3 czy 4d nie oddaje faktycznie i autentycznie wyglądu maleństwa tylko jest to komputerowa obróbka. Sprzęt sam "dorysowuje" płaszczyzny tak aby malec był "okrągły".
Z medycznego punktu widzenia tylko USG 2d ma racje bytu. A reszta to już raczej odpowiada za tworzenie emocjonalnych więzi- co też jest bardzo istotne

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:05   #4315
aerien83
Zadomowienie

Hej wróciliśmy właśnie znad jeziorka, bosko było, dotleniłam się - zero słońca ale cieplutko

Co do wózków, to ja zdecydowana jestem na TAKO Jumper X

A teraz mężuś obiad robi bo zgłodniałam nad wodą niemożliwie
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:05   #4316
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Hejka!
trochę mnie nie było ale już lecę was nadrabiać
Zaliczyłam wizytę u gina - krwiak jest ale... nie powiększa się ale nie może być za pięknie więc doszło rozwarcie szyjki więc dalej leżę
Stary 2012-06-07, 14:18   #4317
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hejka!
Zaliczyłam wizytę u gina - krwiak jest ale... nie powiększa się ale nie może być za pięknie więc doszło rozwarcie szyjki więc dalej leżę
Wszystko bedzie dobrze, a plamisz nadal?
Stary 2012-06-07, 14:19   #4318
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Co do wózków, to ja zdecydowana jestem na TAKO Jumper X
mi wpadł w oko tako warrior

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Hejka!
dbaj o siebie
trzymam
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:20   #4319
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
glowka do goryidz dla swojego spokoju do innego lekarzaale napewno wszytsko jest ok!!
Co do 3czy4D to tak jak napisala Madzia to jest tylko dla nas do podejrzenia maluszkaja na nastepnej wizycie bede miala nagrywane na plytenapewno wrzuce do poogladania
Ale mega pamiątka
A to zwykłe usg będziesz miała nagrywane?
Musze się zapytać mojej gin, czy i u niej jest taka możliwość.

Cytat:
Spokojnie - u mnie na jednym USG przezierność wyszła 2,52 więc już powyżej normy a u drugiego gina na innym sprzęcie 1,82
Dlatego po prostu olałam całe to badanie i się tym nie stresuję, bo co jak co ale maluchowi teraz potrzebny spokój a nie mój stres. A co będzie to będzie i tak kocham tę małą kruszynkę i wuem że ZAWSZE bez względu na wszystko będzie ona dla mnie NAJWAŻNIEJSZA i NAJCUDOWNIEJSZA na świecie. Zdaję sobie również sprawę z ewentualnego ryzyka - to moja pierwsza ciąża a mam już 33 lata
święte słowa.
A wiekiem się nie przejmuj, teraz dużo kobiet rodzi po 30stce i rodzi zdrowe maluszki

Cytat:
Hejka!
że krwiak się nie powiększa.
Ale to rozwarcie to wiadomo skąd?
Duże jest?
Kurcze

Odpoczywaj jak najwięcej mam nadzieję, że wkrótce będzie wszystko ok !
Stary 2012-06-07, 14:22   #4320
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Wszystko bedzie dobrze, a plamisz nadal?
no niestety tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości