|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Rozeznanie
|
Wcale, że nie
![]() ![]()
#4293 |
Zadomowienie
|
Czarna, próbowałam już nie raz i zawsze jest to samo. Poza tym dla mnie podstawowa jednostka czekoladowa to pasek, a nie kostka
![]() ![]() ![]() Avrel, nie ma sprawy, wrzucaj jadłospis jak najczęściej ![]() co do biegania to spróbuj takich delikatnych marszobiegów, wg jakiegoś planu dla początkujących. Oprócz tego wklejonego tutaj polecam też plan Pumy, albo dowolną modyfikację, tak żeby dać radę i nie zajeździć kolan ![]() bieg/marsz - ilość powtórzeń taka, żeby w sumie było 30 minut 1 tydzień 0:30/4:30 2 tydzień 1:00/4:00 3 tydzień 2:00/3:00 4 tydzień 3:00/2:00 5 tydzień 4:00/1:00 6 tydzień 4:30/0:30 30 minut biegu tylko pamiętaj, żeby na początku to nie był bieg, tylko na maksa wolny truchcik - to bardzo ważne na początku ![]() Miss, to teraz możesz z czystym sumieniem iść wybiegać wczorajszą kolację ![]() ja właśnie wróciłam z lasku, było równo 1h 20min ![]()
cel I: ![]() ![]() cel II: 68 - 67 - 66 - 65 ![]() zrzucone: 3 / 12 VICTORY LOVES PREPARATION ![]() Edytowane przez la girafe Czas edycji: 2012-11-02 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Konto usunięte
|
Darialex- Musisz się coś postanowić i się tego trzymać
![]() ![]() Turkusie- Dasz sobie radę jeśli chodzi o ubrania. Ja byłam w żałobie po niektórych ciuchach, np. po tunice Mathew Williamsona ![]() ![]() Avrel- Chcesz zmian? Wprowadzaj je! ![]() Byłam u lekarza. Dostałam leki. Mam leżeć do niedzieli. Niestety to nierealne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() orzechy, orzechy orzechy! wzmacniają pamięć ![]() miss bardzo ładnie, ja też na śniadanko owsianeczka ![]() (ledwo ją przełknęłam, ale cóż) chyba musze kupić makrele w pomidorach bo mi martuszka ochoty narobiła ![]() żyrafko tak jak piszesz, ja tez robie interwały na bieżni - to znaczy robiłam bo już "doszłam" do 20-30 minutowego biegu ciągiem, tzn. truchtania 8km/h ![]() za to interwały robie na rowerze ![]() mam problem nie mam czasu jechać na zakupy, a musze!!!!! ![]() czemu u mnie w miescie nie ma zakupów do domu bu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Brat w sklepie, więc zwinęłam kompa
![]() dziękuję ![]() Tak wyszło. Jestem zdania, że zawsze warto próbować. Związek z P. był chory, a w ten sposób udało mi się z niego wydostać na dobre. Ł. (obecny) jest z całą pewnością trudną do odczytania osobą, nieco zagubioną, ale o ile nasze problemy nie stworzą jakiejś bariery między nami, to to może się udać ![]() Avrel, wyszło na to, że moje jazdy z brzuchem z wczorajszej nocy to efekt zapalenia żołądka + jelitówki. Moja mama od dziś ma to samo. Heh czyli ketonal + % w moim przypadku nic nie zrobiły. Ale never again! Omg u Ciebie słońce?? ![]() Baleroniku, a co to za książka? ![]() ![]() Melduję, że trochę mamy nieposłuchałam (niżej) ![]() ![]() I: jajecznica z 2 jajek na łyżeczce oliwy + 50g piersi z kurczaka (została mi zrobiona z obiadu sprzed paru dni), 1 pomidor, bazylia, 1 chrupkie sonko II: 12 sztuk winogron (która to ostatnio tak pożerała winogrona i mnie KUSIŁA?! ![]() na obiad będzie z 5 takich mniejszych pulpecików z mielonej piersi kurczaka + sos który się zrobił z tego i kostki oraz ziół + 1/2 słoika marchewki z groszkiem i kukurydzą (Nasza Spiżarnia - Biedronkowe), 2 gotowane marchewki IV: coś wymyślę w zależności od tego w jakim stanie będzie mój brzuch V: lekki wieśniak, ze 2 chrupie, jakieś warzywa /miałam zjeśc zupę jarzynową, ale okazało się, że się popsuła jak nam lodówka padła ![]() Zapomniałam się dziś zważyć. Jutro wpełznę ![]() po południu planuję rower stacjonarny, a pod wieczór moje standardowe ćwiczenia. ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-11-02 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
O 13:00 planuję jakieś warzywka i owoce, może pomarańczę i dwie marchewki. Potem o 15 obiadek, powiedzmy że z jakimiś warzywkami tego kurczaka usmażę na patelni bez tłuszczu. Potem znowu jakieś warzywka około godziny 17, a o 18 bieganie. Okolo 20 wieśniak na kolację.
Avrel_ do sklepu na szczęście nie dotarłam, ale fak faktem - miałam niezły kryzys wczoraj. Dzisiaj pozostaje mi odpokutować, mam zamiar spalić do wszystko biegając. A z czekoladą ja mam tak samo. W życiu by się na jednej kostce nie skończyło. la girafe_rozwaliłaś mnie z tym paskiem czekolady ![]() ![]() agus87_czemu ledwo przełknęłaś owsiankę? Nie lubisz czy choroba atakuje??
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu wolałabym zjeść coś innego ale np nie mam pieczywa świeżego, albo nie jestem głodna... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
zamiast kurtki kliknełam na allegro torbę na fitness/basen
![]() już nie mogę się jej doczekać ja mam taką zasadę, że co miesiąc muszę sobie kupić coś na fitness, basen, ponieważ to w pewien sposób powoduje, że bardziej chce mi się ćwiczyć. a przy okazji tworze sobie garderobę sportową.
#4300 |
Zadomowienie
|
agus_ja pieczywo odstawiłam, a wafle ryżowe mi sie przejadły zupełnie. Na razie tylko owsiana mnie ratuje
![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Wtajemniczenie
|
Bottega
![]() ![]() ![]() Aguś z tego co wiem że 100-120g węgli to absolutne minimum dla organizmu. Także 130g jest jeszcze ok. Ćwiczę, ale niezbyt dużo, tak bardziej od przypadku. Białka aż 2g to dla mnie za dużo. Trzymam się bliżej 1g (ale tak żeby było wyżej niż 1g.) Minimum dla organizmu to 0,8-1g/kg (zalecane jest 1-2g). Także myślę że mam wszystko w normie ![]() ![]() ![]() Widzę że zrobiłam Ci smaka na makrelę ![]() Avrel to czekamy na twoje kolejne jadłospisy ![]() ![]() Czarna no widzę że jesteś w nastroju bojowym jeśli chodzi o dietę, tak trzymać ![]() ![]()
#4302 |
|
ja też zauważyłam, że czarnej dobrze na motywację zrobiła przerwa
![]() ![]()
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mam niby jeść 1600 kcal ale wczoraj jakoś tak wyszło niecale 1300 kcal tragedii nie będzie ![]() jutro mam cardio, ale popołudniu impreza imieninowo-urodzinowa siory i szwagra ehhh hyba sobie spakuje żarło bo ta pichci dzisiaj, wolne ma ![]() w ciągu 5 minut byłam na 2 piętrze 4 razy!!! w górę i w dół ![]() wrzuciłam rybe do pieca, mam filety w ziołach z lisnera chyba mąż ma białą bagietkę z czosnkiem do tego może podeżre mu jedną kromusię ![]() ja miałam taką torbę różową błyszczącą kiedyś w gazecie jakiejś była chyba z 8 lat temu ![]() jak zaczynałam przygodę z fitnessem i kosztowoała 19.99 :P ale zamek jej poszedł i teraz noszę torbę którą kupiłam do porodu taka fajną czarną w kwiatuszki ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-11-02 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Martuszka, Agus: w pierwszym poście wątku był i jest umieszczony link do mojego wpisu, którego źródłem tekstu jest książka medyczna "Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka" Wydawnictwo Lekarskie PZWL
cytat (część ![]()
#4305 |
Zakorzenienie
|
bottego, oj tam oj tam goń się
![]() hihi żartuję, okej ja tylko napisałam co ludzie mówią tak więc nie słuchać sie ludzi!!! o !!! czytać poradniki grzecznie, oglądać wiem co jem i wiem co kupuję, sexy dietę - polecam bo fajne porady są ![]() ![]() i co hm.. ruszać tyłek, spalać kalorie i nie pić alkoholu (ja dzisiaj piję, więc zasługuję na baty :P) a ja się tych zakichanych węgli zawsze bałam ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-11-02 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
Aguś uwielbiam ten program wiem co jem
![]() Bottega ja to wiem, byłam tylko ciekawa skąd Aguś ma takie sprzeczne informacje ![]() ![]() ![]() Mam ostatnio ochotę na dziwne mięsa. A to gęś, kaczuszka, teraz urabiam tż na królika (ale się jeszcze broni ![]() ![]() ![]() sprawdziłam - taka chuda wołowinka wychodzi całkiem ładnie ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-11-02 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
wołowinka jest dobra, chuda i białkowa
ale pamiętaj, że czerwone mięsko 1x w tygodniu maxymalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
Aguś będę je jeść pierwszy raz w tym roku
![]() ![]() ![]()
#4309 |
Zakorzenienie
|
mówie o czerwonym miesie
czyli wolowina, wieprzowina, dziczyzna max 1x w tygodniu PIRAMIDA ŻYWIENIOWA |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Hej laski ;p
Musze wpadać częściej na wątek, bo ciężko potem mi wszystko nadrabiać ![]() Wgl biegałam sobie dzisiaj rano i w trakcie dostałam @ buuu ;/ Jak ja tego nie cierpię. Wgl nie wiem co się dzieje, od kilku miesięcy mam nieregularny @ i przed nie mam żadnych objawów jak kiedyś , czyli bolący brzuch i cycki. Laski mam przepis na dietetycznego i zdrowego schabowego w panierce!!! albo pierś z kurczaka jak kto woli! zamiast żółtka to obtaczamy mięso w białku ubitym, a następnie w siemieniu lnianym. Na końcu kładziemy na suchej blaszce do piekarnika na 180 stopni i gotowe! ![]() Czarna - Ja właśnie nie mam dużych cycków ![]() ![]() missmanhattan - Powiem mi, bo przeczytałam, że biegasz już od roku gdzieś to może coś mi doradzisz. Od jakiegoś czasu strasznie bolą mnie mięśnie z tyłu uda szczególnie lewego. Wgl nie mogę się schylać z wyprostowanymi nogami, bo strasznie boli i nie daje rady. Raz zrobiłam sobie przerwę w bieganiu z 5 dni i przestały mnie już boleć mięśnie i mogłam swobodnie się rozciągać, teraz znowu się to zaczyna, rozciągam się z bólem ;/ darialex - No właśnie, ja o każdej porze roku mam takie lodowate dłonie, gdzieś oglądałam program, że to bierze się z tąd, że mamy małe krążenie w tych częściach ciała. A gdzieś w tv ostatnio reklamowali tabletki na problem zimnych dłoni i stóp, widziałaś? Jestem ciekawa czy to pomaga. TuR - hehe nie jesteś sama, bo ja też nie byłam nigdy w poważnym związku ![]() ![]() ![]() Bottega - Łooo nowy związek? ![]() ![]() ![]()
#4311 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z rodzinnych wizyt i poległam z kretesem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde jak to jest z tymi facetami... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soldus co to znaczy że nie ma czasu na leżenie w łóżku? Zdrówka ![]() ![]() Tur o sprawach z facetami czytaj powyżej, więc popieram Twoje zdanie co do facetów w 100% Este, Arsenal zdrówka ![]() ![]() Bottega Gratuluję nowego związku i mam nadzieję że to będzie TEN! ![]() ![]() ![]() Czarna jak z tym naszym kalendarzem ? Jakieś konkretne rozwiązania? ![]() Wyrafinowana podpisuję się pod Twoim postanowieniem! ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia uwielbiam ten program wiem co jem i co kupuję, ostatnio właśnie już wieki obrzydził mi on chipsy, których i tak nie bardzo lubiałam a od oglądnięcia programu na pewno już ich nie tknę :P Uff jakoś przebrnęłam...
WALCZĘ! Akcja Bikini 2013 Włosy ![]() Edytowane przez SmileGirl Czas edycji: 2012-11-02 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
Silvia-ja nie mam dużych cyców :O
kochana mogę ciebie pocieszyć...dziś na wadze 95kg także uważaj bo do poniedziałku spadek będzie Super ![]() Smile-temat kalendarza ucichł,także nie wiem czy wypali...
#4313 |
Zadomowienie
|
SmileGirl - Nie smutaj, mi też się nie układa z facetami, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje
![]() ![]() Wczoraj rodzice zrobili sałatkę jarzynową oczywiście z majonezem ;// Musiałam ją zjeść, bo uwielbiam i jest przepyszna. Ale dostałam nauczkę, bo wieczorem czułam się fatalnie i dzisiaj jem lekko. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Czarna - Nie kłam, widziałam! ![]() ![]() A ktoś chyba chciał go robić? Albo ktoś zrobi wzór, a każda w podpisie będzie sobie własny kalendarz aktualizowała? hmm? nie będzie problemy ze zbieraniem danych.
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-11-02 o 12:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
Agus, interwały w sensie że marszobieg? bo dla mnie interwały to bieg wolno/szybko, rozumiem, że na rowerku jeździsz w ten sposób - to bardzo dobrze, super wpływa na spalanie, jak trening siłowy
![]() Miss, to ładne masz jednostki ![]() ![]() też miałam dzisiaj owsa z jabłkiem na śniadanko, ja nie rozumiem jak można nie kochać owsianki ![]() Silvia, że tak się wtrącę ![]() ![]()
#4315 |
Zadomowienie
|
Nie mów na głos że wiedziałaś bo się wyda
![]() Ja propozycje dałam i jeżeli wszystkie się zgodzą i będą w pełni pewne,że dadzą radę to kalendarz będzie ![]() ![]()
#4316 |
Rozeznanie
|
agus nic cie nie ominelo po prostu przeoczylas, a o tym byla krotkra dyskusja. Drugi raz nie bede pisac niestety. Jak dobrze pamietam to dyskusja na ogolnym byla z Maruszka.
bottega Ujarzmic bestie jest o romansie 14letniej dziewczny z nauczycielem od ang. Zakochuja sie w sobie, on po pol roku odchodzi ze szkoly, bo byl na zastepstwo ona wpada w szal bez niego, pije, bierze, spi z kada para spodni jaka jej sie spodoba. Po 8latach spotyka go przypadkiem w pabie gdzie szukala sobie nastepnego do bzykniecia. Dalej nie bede ci opowiadac, bo wszystko zdradze. Powiem jedynie, ze jest jeszcze lepsza od dziennika nimfonki i czytajac ja wczoraj od srodka jak pisalam mnie wciagnela i od tego momentu przerazala. Czytajac wyobraznia dziala bardzo i wiekoszosc fragmentow pobudza seksualnie i podnieca. ![]()
#4317 |
Raczkowanie
|
Baleronowa historia niczym z Harlekina
![]() La girafe biegałaś dziś 1h20min? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia cały czas mam takie podejście o jakim piszesz ![]() ![]() ![]() ![]() Czarna, Silvia to ja Was pogodzę wielkie cycki to mam ja, 50 litrowa bańka mleka to przy nich pikuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czarna co do kalendarza mi pomysł się spodobał i wydrukowałam sobie zwykłą kartkę z kalendarza ze swoim zdjęciem jak byłam szczupła powiesiłam w najbardziej widocznym miejscu pomieszczenia w którym najwięcej przebywam w domu i powiem Ci, że to motywuje, bo jak ma się ochotę na cukierek, batonik, coś śmieciowego patrzę na tą kartkę widzę zielone pola, siebie chudsza o 20kg i od razu zamiast batonika, np jabłko ![]() ![]() ![]() Znalazłam metodę na odstresowanie: stare kawałki typu ulala, coco jambo ( taaa wiem wiem że to obciach :P ) na full i śpiewanie na głos ![]() ![]() ![]() ![]()
WALCZĘ! Akcja Bikini 2013 Włosy ![]() Edytowane przez SmileGirl Czas edycji: 2012-11-02 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Konto usunięte
|
Turkusie- O jaaaa....ja też bym sobie chętnie coś na fitness kupiła
![]() ![]() Smile- Nie mam czasu na leżenie w łóżku, bo praca, studia itp. mnie do ruchu zmuszają. Teraz jak jestem u rodziców to wyciągają mnie z łóżka umówione spotkania ze znajomymi, których już długo nie widziałam, więc nie mogę odwołać ![]() Czarna- Jakie ucichł? Ja tam swój kalendarz zrobiłam i sama siebie rozliczam. Uwielbiam go i mam zamiar się Wam spowiadać raz w tygodniu z moich postępów ![]() ![]() Smile- Ja nie mam możliwości przyczepienia swojego zdjęcia -20kg, bo nie mam takiego, bo nigdy szczupła nie byłam, więc nie mam za czym tęsknić, jedynie za wyobrażeniem. Ja przyjęłam plik w exelu za rozliczenia, bo zawiera więcej szczegółów niż tylko kolory. Kochana ja nie dawno słuchałam: "UpsI I did it again" Spears Rulez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
Po 5 dniowym odpoczynku od ćwiczeń, wracam! Z dietą dalej słabo, więc się chwalić nie będę, ale tak prezentuje się bilans treningowy:
stepper, body rock: burn it off workout, let me love you flow, tease me sexy workout i szok trening z Ewą.
![]() |
#4320 |
|
SmileGirl na odstresowanie jest fajne Fighter- Christyny Aguilery
![]() Soldus kurde... jeszcze muszę sporo rzeczy sobie kupić ![]() ![]() ![]() ![]() mam problem ![]() od daaawna kocham miłością ogromną włoską kanapkę na ciepło- czyli ciabata, mozarella w plasterkach, pomidorek w plasterkach i pesto bazyliowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.