Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 13:51   #4291
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Do stacjonarnego : http://zapachdomu.pl/ o tu, jest w Krakowie

.
Też właśnie do niego chodzę

aysell: z tego co widziałam w gazetce jest w promocji za chyba ok 60 zł, a dla posiadaczy karty za 24,99.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-06-16 o 13:54
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 14:11   #4292
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
Wczoraj pisalam o woskach Paradisi. Slonika kupowalam w home&you za 19zl ciesze sie, ze posty sa przydatne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Widziałam, czytałam również, ale zrozumiałam, że YC są lepsze tak? No i dla mnie ważne, żeby stacjonarnie kupić, chciałabym powąchać
Aha, dzięki zajrzę tam
pewnie, że są przydatne zresztą wchodzę codziennie sprawdzić, czy czegoś nowego nie napisałaś
Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ja tyle YC nakupowałam i nie używam jednego połowe i tyle a reszta leży

Ja w sumie już sama nie wiem czy teraz była zła sesja czy nie.. Dużo tego miałam jedynie.. I po 3-4 egzaminy dziennie mi wyszło 2 dni takie ze miałam

Trzymam kciuki za Twoje egzaminy

oo jak ja dawno w home&you nie byłam7

znowu mnie naszła faza na rosyjskie kosmetyki
Czemu? nie podobają Ci się?
Dziękuję Ja mam masę materiału i dlatego będę mieć poprawki i to pewnie kilka

Edytowane przez Aysell
Czas edycji: 2013-06-16 o 14:13
Aysell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 14:15   #4293
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu? nie podobają Ci się?
Dziękuję Ja mam masę materiału i dlatego będę mieć poprawki i to pewnie kilka
u mnie też sporo było materiału.. i tak jak teraz na to patrze to jestem w szoku, ze tak poszło dobrze Powodzenia

A co do wosków to w sumie nie wiem Nie lubię zapachów w pomieszczeniu jak takie upały są. No i podgrzewacze mi się skończyły i za każdym razem będąc w domu zapominam je zabrać a nie chce mi się kupować nowych skoro tam mam ich ponad 50
Stary 2013-06-16, 15:14   #4294
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Też właśnie do niego chodzę

aysell: z tego co widziałam w gazetce jest w promocji za chyba ok 60 zł, a dla posiadaczy karty za 24,99.
Strasznie duży wybór zapachów, jak ja się zdecyduję z tym zawsze mam problem

Aha... to i tak dla mnie za wiele jak na coś do ciała do twarzy kupię drożej, ale tylko do twarzy i ewentualnie coś do włosów

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
u mnie też sporo było materiału.. i tak jak teraz na to patrze to jestem w szoku, ze tak poszło dobrze Powodzenia

A co do wosków to w sumie nie wiem Nie lubię zapachów w pomieszczeniu jak takie upały są. No i podgrzewacze mi się skończyły i za każdym razem będąc w domu zapominam je zabrać a nie chce mi się kupować nowych skoro tam mam ich ponad 50
Mam nadzieję na taki sam szok chociaż to założenie wysoce optymistyczne

Aha, rozumiem ja bym chciała coś na wieczór, jakiś ładny zapach taki nie duszący. Może uda mi się coś takiego wybrać, na początek zamierzam kupić dwa/trzy takie woski

Stary 2013-06-16, 22:03   #4295
Talullah
Wtajemniczenie

Czesc Piekne

Nie odzywam sie bo czasu malo ale podczytuje
Musze sie zabrac za siebie bardziej z cwiczeniami bo normalnie masakra sie robi z mojego ciala Co z tego ze rozmiar 36 jak brak jedrnosci. Chyba normalnie bede wstawac o 5 i cwiczyc do 6 bo potem to juz naprawde nie mam kiedy
A tak to standardowo - wciaz potrafie poplynac ciuchowo i zakupowo
Kurcze, za 1,5 tyg jade na wakacje i juz nie zdaze sobie ciala wyrzezbic No trudno, moze jak popatrze na zdjecia po, to sie sama kopne w tylek i na nastepnych juz bede wygladac olsniewajaco

Aaa, rozjasnilam wlosy do poziomu brazu 5.0 i scielam do szyi (dobre 15 cm poszlo) - ale jestem zadowolona
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 08:35   #4296
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Tallu: jak teraz na wyjeździe popatrzysz na Niemki i zobaczysz co z człowiekiem robi brak ćwiczeń to zaraz będziesz mieć motywacje

Ja akurat jestem taka, że mnie ładne zdjęcia nie motywują prawie wcale (bo jak pomyślę ile do celu to mi się odechciewa zaczynać) Dopiero żywe przykłady zaniedbania ewentualnie.

Ja miałam ręce straszne, z ciężarkami to mi nie do końca chciało się ćwiczyć, ale machanie na orbitreku pomogło także na ręce.
Jeszcze cel nie osiągnięty, ale i tak jest lepiej.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-17, 17:35   #4297
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Zawaliłam egzamin dzisiaj, umiałam nawet nieźle, ale prof dała takie kazusy, że nie wiedziałam nawet jak zacząć To samo pytania otwarte. Ehh, będzie wrzesień...

Loluska, jaki masz filtr do ciała? ja bym chciała taki filtr-przyspieszacz

Do ciała zamówiłam sobie 30 z Avonu przeznaczoną dla dzieci, ale pachnie pięknie A do buzi myślę nad Klorane albo Biodermą, też 30

Hej piekne Ciężki weekend za mną, 2 zerówki i jeden egz, mam nadzieję że wszystko do przodu ale zobaczymy... Jutro ustna anatomia Mam nadzieję że zaliczę

Pogoda dopisuję, jednak póki co nie miałam czasu na skorzystanie z niej, jak zdam jutrzejszy to sobie odbije w środe jak będzie ładnie

Wieczorkiem wybieram się na siłownie oj jutro się nie rusze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 73eda5910012b2ba50460b8a.jpg (53,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xkx.jpg (64,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wloski.jpg (34,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ckm.jpg (83,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c31fb37a0006bf0a4ff2b261.jpg (22,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e5cdb6b5000f44234f56671b.jpg (17,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fbcom-zlotypudelek.jpgdfdsf.jpg (29,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fgdsfg.jpg (48,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzyf.jpg (25,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg natural-beauty.jpg (32,4 KB, 6 załadowań)

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 17:56   #4298
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dopiero poniedziałek, a już czuję że mam mózg od myślenia przepalony

Teraz dla odmóżdżenia fotografuję zakupy ubraniowe, segreguję pranie na kolory i takie tam.

tallu: co do sklepów (bo na pewno odwiedzisz:Admin to warto zajrzeć do fund grube po np żel calmaloe czy te serię - http://mussacanaria.com/catalogo/
Tak sobie kiedyś stwierdziłam przy używaniu odżywki bananowej tbs- no zrobiliby szampon i tadam znalazłam.

Ja kupiłam żel, szampon, ,masło do ciała (te rzeczy wypróbowane i lubię je), balsam, krem do rąk (te czekają)
I jeszcze balsam po opalaniu, ale przeoczyłam że ma mentol i przez to za nim nie przepadam.

W sparze są perełki do włosów tanie, wydaje mi się że powinnaś u siebie mieć, ale ja nie wiem bo na tej wyspie to odwiedziłam tylko lotnisko i park wodny.

loluska: polecam jeszcze filtr equilibra. Ja uwielbiam rzeczy na aloesie, więc nie mogłam nie kupić. Aplikacja trwa chwilę, ale za to nie czuje się człowiek jak posmarowany smalcem i do tego działa jak dobry balsam.

---
Co do kosmetyków- bardzo polubilam się z tymi- http://www.dm.de/de_homepage/babylov...f-gut-bad.html
http://www.dm.de/de_homepage/babylov...s-shampoo.html

Może skóra i włosy będą wdzięczne za łagodniejsze detergenty.

A do ciała stosuje balsam alterra trawa cytrynowa i morela, sama bym pewnie nie kupiła, ale wygrałam kiedyś i tak sobie nieotwierany leżał i muszę przyznać, że jest dobry.
Może nie na mega upalne dni, bo ma w sobie tłuste oleje jak sojowy, ale poza tym wart uwagi. Jest wydajny do tego.

A tak poza tym co mi tam wpadnie w ręce to stosuję, nawet nad tym nie myślę.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-17, 18:58   #4299
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Tallu: jak teraz na wyjeździe popatrzysz na Niemki i zobaczysz co z człowiekiem robi brak ćwiczeń to zaraz będziesz mieć motywacje

Ja akurat jestem taka, że mnie ładne zdjęcia nie motywują prawie wcale (bo jak pomyślę ile do celu to mi się odechciewa zaczynać) Dopiero żywe przykłady zaniedbania ewentualnie.

Ja miałam ręce straszne, z ciężarkami to mi nie do końca chciało się ćwiczyć, ale machanie na orbitreku pomogło także na ręce.
Jeszcze cel nie osiągnięty, ale i tak jest lepiej.
Mnie też nie lubię sobie popatrzeć, ale zdarza mi się dołować, bo niektórych rzeczy nigdy nie osiągnę
Cytat:
(...)

loluska: polecam jeszcze filtr equilibra. Ja uwielbiam rzeczy na aloesie, więc nie mogłam nie kupić. Aplikacja trwa chwilę, ale za to nie czuje się człowiek jak posmarowany smalcem i do tego działa jak dobry balsam.
(...)
filtr z Equilibry? Nie wiedziałam, że istnieje, dzięki!! W SP kupię? Bo w aptece gdzie kupuję szampon nie widziałam takich opakowań... A jaki masz? 15, 30 czy 50? Nie mogę znaleźć składu, da się to nałożyć na twarz?

Stary 2013-06-17, 22:23   #4300
loluska
Zakorzenienie

kobietasukcesu
dzięki za polecenie a w jakiej cenie on jest?

Ja juz po siłowni i małym spa, czuje się rewelacyjnie

Dobranoc

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 00:08   #4301
kobietasukcesu
zawsze mam racje

aysell: nie ma pojęcia czy jest w sp, bo ja tam jestem baardzo rzadko. Ja zamawiałam na dozie. Mam 50+.

Aqua, Aloe barbadensis gel, ethylhexylmethoxycinnamat e, c12-15 alkyl benzoate, cyclopentasiloxane, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, butyl methoxydibenzoylmethane, butyrospermum parkii butter, dicaprylyl ether, prunus amygdalus dulcis oil, titanium dioxide, tea palmitoyl hydrolized wheat protein, tricontanyl pvp, dimethicone, glycerin, polysorbate-80, dimethicone/vinyldimethicone crosspolymer, peg-12, phenoxyethanol, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, isopropyl myristate, hydrogenated lanolin, alumina, methylparaben, propylene glycol, ethylparaben, cetyl acetate, silica, propylparaben, bisabolol, glycine soja oil, sodium polyacrylate acetylated lanolin alcohol, buthylparaben, daucus carota extract, betacarotene, bht, propyl gallate, tocopherol

Mnie nie zaszkodził na twarzy, ma zapychacze, ale widocznie w małej ilości.

Chcę kiedyś spróbować ich szamponów, ale to kiedyś, bo teraz mam dwa inne szampony z aloesem.

Balsamy z aloesem też mam zresztą.

--
Poćwiczyłam, nałożyłam maseczkę karotenową ava i wskakuję teraz do wanny, jak zwykle z gazetą, bo nie umiem inaczej wyleżeć a ogólnie lubię, szczególnie po aktywniejszym dniu.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-18, 17:13   #4302
kobietasukcesu
zawsze mam racje

loluska: ok 30 zł za 150 ml, z tym że jest bardzo gęsty.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-19, 15:03   #4303
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
aysell: nie ma pojęcia czy jest w sp, bo ja tam jestem baardzo rzadko. Ja zamawiałam na dozie. Mam 50+.

Aqua, Aloe barbadensis gel, ethylhexylmethoxycinnamat e, c12-15 alkyl benzoate, cyclopentasiloxane, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, butyl methoxydibenzoylmethane, butyrospermum parkii butter, dicaprylyl ether, prunus amygdalus dulcis oil, titanium dioxide, tea palmitoyl hydrolized wheat protein, tricontanyl pvp, dimethicone, glycerin, polysorbate-80, dimethicone/vinyldimethicone crosspolymer, peg-12, phenoxyethanol, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, isopropyl myristate, hydrogenated lanolin, alumina, methylparaben, propylene glycol, ethylparaben, cetyl acetate, silica, propylparaben, bisabolol, glycine soja oil, sodium polyacrylate acetylated lanolin alcohol, buthylparaben, daucus carota extract, betacarotene, bht, propyl gallate, tocopherol

Mnie nie zaszkodził na twarzy, ma zapychacze, ale widocznie w małej ilości.

Chcę kiedyś spróbować ich szamponów, ale to kiedyś, bo teraz mam dwa inne szampony z aloesem.

Balsamy z aloesem też mam zresztą.

--
Poćwiczyłam, nałożyłam maseczkę karotenową ava i wskakuję teraz do wanny, jak zwykle z gazetą, bo nie umiem inaczej wyleżeć a ogólnie lubię, szczególnie po aktywniejszym dniu.
Dzięki
Spodziewałam się ładniejszego składu po Equilibrze Dalej szukam filtra, nie ma mowy o żadnych z apteki i drogerii. Teraz ten zobaczyłam, ale sama nie wiem : http://organeo.pl/product-pol-576-La...em-SPF-30.html .
JMO jest spoko, ale skład też nie jest cudem świata... nie ma takiego składu chyba i się waham przez cenę.

A szampon aloesowy Equilibry jest cudowny, polecam

Edytowane przez Aysell
Czas edycji: 2013-06-19 o 15:04
Stary 2013-06-19, 20:23   #4304
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Obawiam się, że po tym filtrze lavery świeciłabym się nieźle, za dużo nieschnących olejków.

Olejuję włosy, bo chyba 2 tygodnie oleju nie widziały (tak jest jak się je myje głównie rano) i lecę ćwiczyć, oczywiście że mi się nie chce(jak zawsze ), ale jakoś muszę.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-21, 23:41   #4305
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Obawiam się, że po tym filtrze lavery świeciłabym się nieźle, za dużo nieschnących olejków.

Olejuję włosy, bo chyba 2 tygodnie oleju nie widziały (tak jest jak się je myje głównie rano) i lecę ćwiczyć, oczywiście że mi się nie chce(jak zawsze ), ale jakoś muszę.
Ja w sumie tylko do opalania potrzebuję, więc nieważne ale szukam dalej.
Kobietosukcesu, mogłabyś mi pomóc ocenić ten skład? :
Organic Aloe Barbadensis (99.9% Bio Active Aloe Vera Inner Gel)*, Cetearyl Alcohol, Etylhexyl Metoxicinnammate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Cera Alba, Titanium Dioxide, Buxus Chinensis (Jojoba)*, Persea Gratissima (Avocado)*, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Potassium Palmitoyl Hydrolysed Wheat Protein, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Aqua, Xanthan Gum, Glucose, Sodium Glutamate, Urea, Lactic Acid, Sodium PCA, Triticum Vulgare (Wheat)*, Glycine, Panthenol, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Ceramide 1, Phytosphingosine, Bisabolol, Helychrysum Italicum*, Allantoin, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Tocopheryl Acetate, Chamomilla Recutita (Chamomile)*, Citrus Limonum (Lemon), Citrus Dulcis (Orange), Lavandula Hybrida (Lavender), Artemisa Vulgaris (Common Mugwort), Pogostemon Cablin (Patchouli), Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzoic Acid.

Chyba nie jest zły, ale wolę zapytać kogoś mądrzejszego

Stary 2013-06-22, 10:13   #4306
caate
Zakorzenienie

GG do caate

a ja sie obrazilam na SP, ten filtr co Buahhot kupila, u mnie byl niedostepny w wersji bronze, mowili ze to blad w gazetce i tylko zwykla jest

Kobieto dodaje sklad jak obiecalam widoczny jest?

wczoraj wrocilam z grilla tak pogryziona przez komary, ze TZ mnie nie pozna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17206.jpg (90,6 KB, 12 załadowań)
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 10:43   #4307
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]

wczoraj wrocilam z grilla tak pogryziona przez komary, ze TZ mnie nie pozna

Jak ja komarów nie znoszę, to jest główna wada lata zamierzam sobie kupić jakiś olejek eteryczny, może będą mnie mniej chętnie atakować

Stary 2013-06-23, 00:12   #4308
caate
Zakorzenienie

GG do caate
Odp: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV

Na komarach sie nie skonczylo. Dzis zauwazylam kleszcza. Usuniety z glowka, miejsce przemyte woda utleniona. Moge je posmarowac czyms na ukaszenia np. Kamagel? Delikatnie mnie swedzie, da sie przezyc, ale zaczerwienie mnie martwi.

Stary 2013-06-23, 13:15   #4309
kobietasukcesu
zawsze mam racje

caate: dziękuje bardzo, jak najbardziej widoczny. Z bliska akurat dobrze widzę :P
Mam nadzieję, że nie przesusza, bo ma sporo alkoholu. Ale nie ma tony talku czy parafiny, więc ok (bo silikony jakoś mniej mi szkodzą, przy dobrym oczyszczaniu, parafina bardziej)

Ja komary odstraszam np tym - http://www.drbeta.pl/vapomix-e-7-dla...acujacych.html
Nie wiem czy nie lubią olejku miętowego czy lawendowego, ale przy tym żaden się do mnie nie zbliżył.

Nawet jest jakaś mieszanka na komary- http://www.drbeta.pl/vapomix-z-3-dla...-wedkarzy.html

Muszę w ogóle złożyć zamówienie, bo są te olejki w mydlarni u Franciszka, ale raz że wybór niepełny, a dwa że drogo.

A na rower miałam taką nasączoną opaskę na rękę, muszę nową kupić. Tylko nie jestem pewna, gdzie kupowałam, chyba w obi.

Na kleszczach się nie znam, nie mam pojęcia co z tym rumieniem, ale wydaje mi się że to nie za dobry objaw. Kleszcze przenoszą nie za przyjemne rzeczy i lepiej to sprawdzić.

aysell: na filtrach to ja baaardzo mało się znam niestety. Sama za tlenkiem cynku nie przepadam, wolę filtry chemiczne(bez dodatku fizycznych). Może bielić. Ma też jakiś drugi filtr- http://www.kosmopedia.org/encykloped...cinnamate,382/ ale nie mam pojęcia czy dobry. Może caate podpowie albo ktoś.
Tak to ma dużo dobrego- aloes, olejki, mocznik, alantoinę, lecytynę, olejki eteryczne, ceramidy,glukozę (substancja nawilżająca)

Tylko nie wiem czy nie będzie tłustawy, przez jojobę i awokado, ale mówiłaś że Ci to nie przeszkadza.

Co to za produkt? bo ma naprawdę fajne rzeczy w sobie.

<3 <3 <3

Czas edycji: 2013-06-23 o 13:25
Stary 2013-06-23, 14:49   #4310
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Kobieto, dziekuje za polecenie preparatow. Zaczerwienienie zeszlo, zostala taka "gulka" nie zmniejsza, nie powieksza sie. Poczekam jeszcze, poobserwuje. Farmaceutka mowila, ze slad moze utrzymywac sie nawet do 30dni :/

Podklad nic, a nic nie wysusza mojej nadwrazliwej cery. Stosuje go codziennie, nawet w te upaly. Tylko teraz w buteleczce zaczelam wlasnie bardziej wyczuwac alkohol, niz te roze o ktorych pisalam. Ale ja go nosze czesto ze soba, ze dwa razy zapomnialam i zostawilam kosmetyczke w aucie, wiec moze byc tego wina. Mimo to konsystencji nie zmienil, ani swoich wlasciwosci. Na jesien zapewne zakupie forever diora, bo on ma taka tresciwsza konsystencje, ale armani na teraz jest idealby i zdania nie zmienie cera mi wyladniala, odkad go uzywam zero problemow skornych, a przeciez stawialam tylko na apteczne.

Stary 2013-06-23, 16:53   #4311
Talullah
Wtajemniczenie

Czesc

Kobieto - mi chodzilo o to ze jak popatrze na swoje zdjecia z tego wyjazdu to sie kopne w tylek zeby na nastepnym (chcialabym pazdziernik/listopad) wygladac lepiej

Dzieki za linka, na pewno sie porozgladam za tymi banankami

A ten link od filtru to nie jest przypadkiem JMO?
Tez sie nad nim zastanawialam kiedys

Caate - obserwuj sie czy nie masz wedrujacego rumienia, najlepiej niech ktos Cie codziennie oglada cala, lacznie ze skora glowy. Ogolnie nas uczono ze po kazdym ukaszeniu przez kleszcza nalezy odeslac do zakaznego na antybiotykoterapie poniewaz (niestety) nawet przy boreliozie rumien moze nie wystepowac no ale to sie rzadko zdaza.

Ja mojego TZ ogladalam przez ponad miesiac, rumien nie wystapil i objawow tez nie ma, ja to bym wladowala w Niego antybiotyk ale On jest wielkim przeciwnikiem lekow wiec byla tylko obserwacja

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2013-06-23 o 16:59
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 18:06   #4312
kobietasukcesu
zawsze mam racje

tallu: tak, wiem że o to chodziło. Ale jak to ja rozpisałam się na poboczne tematy- bo jednak jak się wyląduje w miejscu, gdzie chodzą same top modelki to człowiek inaczej się czuje niż wśród ludzi mniej pięknych.

Ja nie lubię zdjęć, więc problem z głowy

caate: pisałaś na blogu o ciężkich nogach, mnie pomaga ten produkt- http://www.yvesrocher.ca/control/soins-des-jambes/
Sama bym pewnie się nie skusiła, ale dostałam jako gratis. Bo w te ostatnie upalne dni też mnie nogi bolą.

A ogólnie to nic nie pomaga jak to- http://www.i-apteka.pl/product-pol-9...Gel-N-40g.html, tylko niestety jest na receptę.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-23, 18:57   #4313
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Kobieto, u rodzinnego dostane go na recepte? Pekaja mi naczynka na udach, na stopach powiekszyly sie zyly. Mysle, ze to genetyczne, moja mama miala juz operacja na zylaki, patrzac na ciocie i babcie widze, ze nogi w naszej rodzinie leza i kwicza.

Tallu, dziekuje. Zaczerwienienie zniklo, martwi mnie tylko ta gulka. Jest dosc twarda o czasami swedzi. Miejsce intymne, stad moje obawy i przerazenie...

Stary 2013-06-23, 19:38   #4314
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]

aysell: na filtrach to ja baaardzo mało się znam niestety. Sama za tlenkiem cynku nie przepadam, wolę filtry chemiczne(bez dodatku fizycznych). Może bielić. Ma też jakiś drugi filtr- http://www.kosmopedia.org/encykloped...cinnamate,382/ ale nie mam pojęcia czy dobry. Może caate podpowie albo ktoś.
Tak to ma dużo dobrego- aloes, olejki, mocznik, alantoinę, lecytynę, olejki eteryczne, ceramidy,glukozę (substancja nawilżająca)

Tylko nie wiem czy nie będzie tłustawy, przez jojobę i awokado, ale mówiłaś że Ci to nie przeszkadza.

Co to za produkt? bo ma naprawdę fajne rzeczy w sobie.
Ja też sobie muszę kupić coś na komary, bo już mnie coś parę razy zaatakowało
Widziałam, tylko właśnie stwierdziłam, że może dobrze, jakby zawierał też tlenek cynku... Bielenie mi nie przeszkadza, ja się smaruję tylko do opalania i jest mi wszystko jedno, jak będę wyglądać, żeby tylko nie zapychał Odstawiłam wszystkie kosmetyki z drogerii i apteki, więc nie chcę zepsuć sprawy.
To jest to : http://sklep.puregreen.pl/organiczny...-aloepura.html . Nie ma składu, więc napisałam maila z prośbą o podanie mi go Strasznie to trudne, szukanie filtra, nie potrafię się zdecydować, bo każdy jest obciążony jakimś ryzykiem a JMO jest jednak drogi, niby osiągalny dla mnie, ale chętnie bym znalazła coś odrobinę tańszego, tak żeby się w 100 zł zmieścić
Jeszcze wygrzebałam ten :
Skład:
aqua (spring water), helianthus annuus (sunflower) seed oil*, zinc oxide (mineral uv-filter), titanium dioxide (mineral uv-filter), althaea officinalis (marshmallow) root extract*, caprylic/capric triglyceride (natural emulsifier), glyceryl isostearate (natural emulsifier), polyhydroxystearic acid (natural dispersing agent), cetyl alcohol (emulsifying plant wax), chamomilla recutita (chamomile) flower extract*, sodium coco-sulfate (from coconut), camellia sinensis (green tea) leaf extract*, levulinic acid (plant derived), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice powder*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, aroma [lavandula angustifolia (lavender) herb oil*^], commiphora myrrha (myrrh) oil^, aluminium hydroxide, cetearyl alcohol (emulsifying plant wax), cetearyl glucoside (plant derived emulsifier), stearic acid, xanthan gum (corn starch gum), citric acid, inositol, potassium sorbate, geraniol*, limonene*, linalool*.

No ale też nie wiem [http://bioekodrogeria.pl/pl/p/Green-...kow-50-ml/1273 ] . W tym pierwszym i w JMO kusi mnie aloes, ja kocham aloes

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

No i w JMO przeraża mnie odrobinę masło shea. Mam je, smarowałam usta na noc i "wyjeżdżałam" nim poza kontur ust - tragicznie zapchało. Nie wiem, czy mam odwagę posmarować całą twarz...

Stary 2013-06-24, 13:05   #4315
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Odp: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV

Cytat:
Kobieto, u rodzinnego dostane go na recepte? Pekaja mi naczynka na udach, na stopach powiekszyly sie zyly. Mysle, ze to genetyczne, moja mama miala juz operacja na zylaki, patrzac na ciocie i babcie widze, ze nogi w naszej rodzinie leza i kwicza.
Chyba powinien dać. No chyba przecież nie odeśle do np. kardiologa.
Ja nawet kiedyś kupiłam bez recepty Ale nie, że prosiłam, albo się zapomnieli albo udali, że nie wiedzą.

Ja też to stosowałam np na dół pleców jak mnie bolały albo na nadgarstek jak się wywaliłam na rolkach (bo jak dostałam coś w aptece poleconego przez farmaceutkę, to pomogło mi tyle co krem nivea)

Starasz się też leżeć 15 min dziennie z nogami uniesionymi do góry?

Mnie na co dzień nogi na szczęście nie bolą, jedynie teraz w te upały.

aysell: po południu Ci odp, bo teraz muszę pędzić.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-24, 17:53   #4316
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Kobieto, dzieki. Normalnie tez mnie nie bola, wszelkoe bole kregoslupa, barku, nog pojawily sie po wypadku samochodowym. Wczesniej nic mi takiego nie dolegalo. Stad moje pytania. Lezec to malo powiedziane, ja duzo leze, a zasypiam z nogami na poduszce. Pomaga, ale po 2h od wstania czuje juz zmeczenie w nogach. Za mloda sie czuje na takie dolegliwosci :/

Stary 2013-06-24, 18:30   #4317
kobietasukcesu
zawsze mam racje

aysell: w tym - http://bioekodrogeria.pl/pl/p/Green-...kow-50-ml/1273
w tym są potencjalne zapychacze- caprylic/capric triglyceride (natural emulsifier), glyceryl isostearate (natural emulsifier)

http://sklep.puregreen.pl/organiczny...-aloepura.html w tym jest gluceryl steryate, ale pewnie jest go dużo mniej niż zapychaczy w tym pierwszym

I ja osobiście wolę filtry na aloesie, od razu do tego nawilżają i łagodzą skórę i te które miałam też dobrze chroniły przez spieczeniem, a jednocześnie dało się na nich opalić.
A na oleju słonecznikowym boję się, że za bardzo się spieczesz. A ten z pierwszego linku go ma.

caate: a jeśli chodzi o kręgosłup- próbowałaś tych poduszek ortopedycznych?
Mnie też dół kręgosłupa dokuczał, jego dół konkretnie. Niby czasami, ale jednak. A odkąd śpię na takiej poduszce to mi lepiej.
Czasem się śmieję, że łykam więcej tabletek niż moja babcia, głównie witaminy (owszem szukam ich w pożywieniu, ale trochę się wypłukałam przez jazdy żołądkowe i wolę brać) piję jakieś rumianki, skrzyp, pokrzywę; moczę się w borowinach i solankach i śpię na takiej poduszce

może zmiany w diecie pomogą? https://polki.pl/zdrowie_i_psycholog...6.html?print=1

<3 <3 <3

Czas edycji: 2013-06-24 o 18:35
Stary 2013-06-24, 19:04   #4318
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
aysell: w tym - http://bioekodrogeria.pl/pl/p/Green-...kow-50-ml/1273
w tym są potencjalne zapychacze- caprylic/capric triglyceride (natural emulsifier), glyceryl isostearate (natural emulsifier)

http://sklep.puregreen.pl/organiczny...-aloepura.html w tym jest gluceryl steryate, ale pewnie jest go dużo mniej niż zapychaczy w tym pierwszym

I ja osobiście wolę filtry na aloesie, od razu do tego nawilżają i łagodzą skórę i te które miałam też dobrze chroniły przez spieczeniem, a jednocześnie dało się na nich opalić.
A na oleju słonecznikowym boję się, że za bardzo się spieczesz. A ten z pierwszego linku go ma.
[...]
No właśnie trójglicerydy i glyceryl stearate są dosłownie wszędzie, w JMO też ten drugi właśnie chciałam kupić, ale nie ma tlenku cynku, a on chroni przed długimi falami UVA, czy jakoś tak, dwutlenek tytanu przed krótkimi... więc tamten jest mi niezbędny Szczerze mówiąc już całkiem zgłupiałam i się na maksa zniechęciłam do filtrów.
Na słonecznikowym i tak się spiekę mniej niż rok temu, kiedy to praktykowałam opalanie na samych przyspieszaczach Ech, nie mam już ochoty nawet filtra szukać. Nie ma niczego fajnego, wszędzie upchną jakieś świństwa Jeszcze tu sprawdzałam : http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php to się okazało, że niemal wszystko jest okropne

Stary 2013-06-26, 21:24   #4319
kobietasukcesu
zawsze mam racje

aysell: no niestety naturalne nie znaczy dobre dla skóry. Ja widziałam wiele niby naturalnych, ale takich które na pewno by mi zatkały pory i uczyniły skórę przetłuszczoną.
Także jak najbardziej lubię olejki, ekstrakty roślinne, ale nie wywalam całkowicie tej 'złej i niedobrej chemii'

A filtrów mi się szukać nowych nie chce, będę używać equlibry i dwóch znanych z biodermy. Zanim znalazłam tę biodermę do twarzy to też się zresztą naszukałam

A woski yc kupiłaś?
Ja wczoraj byłam tam zgrzeszyć.

<3 <3 <3
Stary 2013-06-26, 21:53   #4320
Soph
Zakorzenienie

hej
zostały mi jeszcze 2 egzaminy a w sobotę wylatuję na wakacje.

Cytat:
No właśnie trójglicerydy i glyceryl stearate są dosłownie wszędzie, w JMO też ten drugi właśnie chciałam kupić, ale nie ma tlenku cynku, a on chroni przed długimi falami UVA, czy jakoś tak, dwutlenek tytanu przed krótkimi... więc tamten jest mi niezbędny Szczerze mówiąc już całkiem zgłupiałam i się na maksa zniechęciłam do filtrów.
Na słonecznikowym i tak się spiekę mniej niż rok temu, kiedy to praktykowałam opalanie na samych przyspieszaczach Ech, nie mam już ochoty nawet filtra szukać. Nie ma niczego fajnego, wszędzie upchną jakieś świństwa Jeszcze tu sprawdzałam : http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php to się okazało, że niemal wszystko jest okropne
hm JMO może zapchać... z filtrami jest niestety cieżko
teraz kupiłam na iherbie filtry Kiss my face do twarzy i do ciała i na razie są ok.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości