|
|
#4291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
Treść usunięta
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
juz wraca?? przeciez mialo go nie byc 3 dni?? to rosol z kury sie zmarnuje??
|
|
|
|
#4293 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia śliczna ta choinka!
Aaaaaa ja Wam nie mówiłam, że jak się widziałam z towarzyszką Martuchą to dostałam piękną bańkę Teraz mi Katunia przypomniała ![]() ![]() Rossi dawno już gulaszu nie robiłam. W zasadzie tylko raz w życiu robiłam ![]() Spędziłam dzisiaj prawie 3 h w banku... nie zrobiłam w zasadzie nic. Porażka. Jutro mam nadzieje, że będzie lepszy dzień!
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa.... to ja przeoczylam jego wyjazd
myslalam ze dopiero wczoraj pojechal... fajnie, ze juz przyjezdza i oby dlugo nie musial nigdzie jechac najwyzej dokupicie drugie Amore pomidore dla niego ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
haha nie! Nie z hello kitty!
![]() ![]() Ale piękna jest! ![]()
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda słów Cytat:
widzę że dobry humor dziś dopisuje ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- o ten pan http://opole.gazeta.pl/opole/1,35114...zeba_bylo.html
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :jestem zła, ehsss dzieci są nieobliczalne... zrobilam zajęcia i z mojej strony wszystko ok, zajęcia metodyczne fajnie przeprowadzone ciekawe ale dyscyplina... ehss juz po kolei.. przyszll 15 rodzicow z 18!!! dzieci zaczęłam od dzwoneczka ciszy i w trakcie jeden chlopiec z ktorym sa problemy (w ogole w tej grupie jest 16 chlopakow i grupa na prawde jest ciezka3 totalnie przeszkadza a reszta powtarza bo jest podatna) no iten chlopiec się smial wołal "siuśki siuśki" no ale moja pomoc go ustawila po czym weszła jego mama i się uspokoil totalnie.. przeczytalam im opowiadanie z ilustracjami pogadalismy o tym jak pomagać tym ptakom, wyciągnęłam chlebek jablka smalec i ziarna i dzieci sie na to rzucily, no standard więc je usadziłam wytłumaczyłam co mają zrobic - ze kule smalcowe z rodzicami itd i zrobili super, rodzice zadowoleni, wrocilismyna dywan żeby kilka klanzowych piosenek pospiewać i jeden chlopak zrobil cyrk (nota bene mama wczoraj zrobila awanture koleżance ze czemu on ma ciągle smutne buźki za zachowanie ze on grzeczny jest... i przyszła dzisiaj i go ciągle nagrywala na kamerze) my śpiewamy tańczymy a ten biega po sali pokazuje język i krzyczy - taki standard zachowuje się tak zawsze dzieci go olały ja tezbo jak mu zwracalysmy uwage to jeszcze bardziej sie nakrecal -mama cala czerwona odlożyla kamere zaczęla go GONIĆ!!! szarpac drzeć sie, a rodzice patrza.... podziękowalam rodzicom powiedzialam ze tak wyglądaja u nas codzienne zajecia ze nie zawsze dyscyplina jest zachowana ze ciesze się ze to tak wyszlo bo przynajmniej widzą ze sami muszę też z dziećmi pracować a nasze slowa to nie puste slogany.. rodzice podziękowali i wyszli ale ja mam moralniaka bo z jednej strony dobrze niech kurde matka zobaczy że ten jej idealny synuś wcale taki nie jest idealny, wice dyr się podobalo powiedziala ze nie ma mi nic do zarzucenia ze to rodzice niech się wstydzą tzn tego chlopaka, moja pomoc tez zadowolona ale jednak mam morlaniaka kurde no..niby fajnie ale wolalabym bez ekscesow...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-11-28 o 16:30 |
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia bardzo ładna choineczka.
Marta dobrze, że rodzic zobaczył. Nie martw się, myslę że zajęcia wyszły super. |
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
katunia - super ta choinka ![]() Gucia - martucha - mysle ze zajecia wyszyly super , a Ty niestety nie masz wpływu na to jak się będą dzieciaki zachowywać. Przyznajmniej rodzice wiedzieli co się dzieje na codzien. Robimy 15stego impreze swiateczna szukałam wczoraj jakiś fajnych przekąsek. Patrzcie jakie cuda znalazłam
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
martucha musiało fajnie wyglądać jak go goniła
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dobrze ze mama zobaczyla
mam nadzieje tylko ze nie bedzie miec pretensji ze wasza wina a z siebie mozesz byc dumna, a nie o moralniakach gadac haha ![]() Zabcia super te rzeczy ten balwan mi sie podoba... to z jakiegos serka jest?? i te male zagryzki w formie mikolajow do nas przychodza w sobote znajomi... ale to chyba za wczesnie by im takie naszykowac co nie?
|
|
|
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w zeszłym roku miałam mega energiczną, niesłuchającą grupę. Ale rok ciężkiej pracy+to, że dzieci jednak teraz dojrzały sprawiły, że jest dużo lepiej, także jest nadzieja. Moja dyr bardzo pilnuje dyscypliny, ale jak widzi, że mimo różnych sposobów zwrócenia uwagi dzieciom na zachowanie one dalej przeszkadzają(tj.pojedyńc ze jednostki) to nie zarzuca, że zajęcia były klapą. Widzę, że twoja vice dyr też przymknęła na to oko, bo widziała,że się starałaś. Cóż to są dzieci- żywe, mające reakcje nie do przewidzenia. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
Żabciu super te przekąski
|
|
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj przepis - http://www.freefunchristmas.com/chri...anta-crackers/ http://www.bettycrocker.com/recipes/...d-6a7067825fef Ja wiem czy za wcześnie .. przedwczesne mikolajki ![]() Cytat:
|
|
|
#4306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gucia a co to za myslenie o sobie? uszy do góry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() marta wyszło super, a my nie zawsze mamy na wszystko wpływ. Ale wiem czujesz niedosyt... po prostu musisz to w sobie przetrawić ![]() Ale jestem zmęczona, popołudniowa drzemka wyssała ze mnie resztę sił ![]() Ale oglądałam fakty i przekazano tam bardzo miła informację, podobno gaz ma być tańszy o 10% jest mi tym bardziej miło, bo gazem ogrzewam domek
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
India no to super z tym gazem.
|
|
|
|
#4308 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My w tym roku nie kupujemy choinki, też jedziemy na 2 tyg. do Polski i szkoda mi wydawać kasę na nią, kupię za to gałązki lub gotowy wianek i przystroję bombkami. Myślę, że spokojnie możesz serwować "świąteczne" przystawki, w sklepach Święta są już przynajmniej miesiąc ![]() Cytat:
Bzyczka - czytałam już wczesniej, szkoda że musiało dojśc do takiej tragedii żeby w końcu odwołali ordynatora, ciekawe czy gdyby trafiło na kogoś mniej znanego to czy reakcja byłaby taka sama. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A ja się dowiedziałam, że w tutejszych szkołach są warsztaty obowiazkowe dla rodziców, uczące ich jak pomóc dziecku w szkole, w nauce, w przejściu wieku nastolatka. Trochę się zdziwiłam, ale w sumie fajny pomysł.
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Marta - nie przejmuj sie ! wazne ze twoje cele wzgledem zajecia zostaly spelnione. Ja z taka sytuacja mam do czynienia co tydzien-na zajeciach popoludniowych na ktorych sa rodzice z dziecmi. Ostatnio myslalam ze wyjde z siebie-4 dziewczynki ktore grzecznie siedzialy,sluchaly,robily zadania i jeden łobuziak ktory biegal, krzyczal-moje prosby nie skutkowaly,mamy tez nie. W koncu te dziewczynki zaczely po nim krzyczec! Wiesz co sama zglupialam i zaczelam sie zastanawiac co jeszcze moglam zrobic zeby go zachecic,ale nis nie skutkowalo. Poradzilam sie mojej mamy, mojej dyr i stwierdzily ze juz nic nie dalo sie zrobuc. Skoro matki nie slucha to cudow sie nie mozna spodziewac. Po tej akcji w tym tyg nie przyszli na zajecia-chyba samej mamie sie zrobilo głupio.
I u Ciebie to ta mama powinna miec moralniaka! Zabcia - zapachnialo swietami mniamCiesze sie ze choinki sie wam podobaja. |
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Katunia - będą ładnie wyglądały na oknie. Chcesz je jakoś podwietlić?
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm dobry pomysl
ale nie wiem jak by to zrobic
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka bardzo fajny pomysł.
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nauczycielki co robicie z dziećmi na wigilię? w sensie wierszyk, kolęda, przedstawienie? Dzisiaj od rana miałam taaaaakiego stresora, a gdy odetchnęłam to nadarzyła się druga okazja... i znowu się bardzo zestresowałam i wkurzyłam
|
||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ana no właśnie ja nie wiem co mam zrobić, bo wracam do pracy 14 grudnia i w sumie nic nie zdążę przygotować (aby one cos przedstawiły). Jakieś pomysły??
|
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Może weź lampki i tak przepleć między choinkami jak węża? Światło będzie je podświetlać od dołu. Albo jak masz dużą tacę, to postaw je na niej i lampki daj dookoła tacy podświetlając jej brzeg.
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie jeszcze musze uczyc jemu na razie walkuje podstawy... w poniedzialek sie go pytam "kochanie co to jest czasownik" a on na to pewnym siebie glosem "czasownik okresla czas" takze w poniedzialek wytlumaczylam mu co to jest czasownik i uczylismy sie odmieniac czasownik przez osoby wczoraj mial sprawdzian z poniedzialkowej lekcji i uczylismy sie nowych slowek z fiszek, a dzisiaj mial lekcje w szkole wiec mu juz moje lekcje darowalam ![]() Upieklam murzynka
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Ana my na samą klasową wigilię nic, ale na wigilię z rodzicami robimy tylko jedną piosenkę lub taniec, bo wszystkie grupy mają się zaprezentować i nie ma co przedłużać, starszaki robią jasełka i chór kolęd, młodsze grupy piosenkę lub taniec.
Jak konkurs piosenki? Ja się wszem i wobec pochwalę moim sukcesem pedagogicznym, a co! Moja uczennica zajęła pierwsze miejsce w lokalnym konkursie plastycznym w swojej gr wiekowej. Cieszymy się bardzo bo dawno nikt z naszego p-la I miejsca nie zdobyl, a na przygotowanie pracy miałyśmy niecałe 2 dni, bo późno się o nim dowiedziałyśmy Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2012-11-28 o 22:07 |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Jestem dopiero teraz, bo cały dzień jakiś do bani. Od wczoraj boli mnie w okolicach ucha, dzisiaj zaczęło promieniować do ucha, do tego ogólne rozbicie, jakby mi ktoś patelnią przez głowę strzelił. Mąż się zwolnił wcześniej z pracy, pojechałam do lekarza i co? Mam zapalenie ślinianki Ale spoko, nie to "świnkowe" tylko takie z przewiania Dostałam lek przeciwzapalny, jak do piątku-soboty nie przejdzie to antybiotyk. Siedzę otulona grubaśnym szalikiem, wysmarowana spirytusem i się wygrzewam. Jeszcze dzisiaj maraton korepetycjowy jak co środę, więc padam na buzię. Przepraszam, ze wam nie odpisuję, zrobię to jutro. Dobranoc! |
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to pierwszy raz tak było, a w tym roku nie wiem... a jakie piosenki masz na myśli? ![]() Brawo! Mój dzisiaj zajął III miejsce w konkursie piosenki
|
||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu kuruj się słońce
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Teraz mi Katunia przypomniała 
myslalam ze dopiero wczoraj pojechal... fajnie, ze juz przyjezdza i oby dlugo nie musial nigdzie jechac

najchętniej bym się schowała.