Vampire Diaries część 7 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-08, 01:46   #4291
Yattamanka
Zakorzenienie

Dot.: Vampire Diaries część 7

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Dlaczego wszyscy myślą, że skoro Rick jest człowiekiem, to Elena nie może odzyskać wspomnień o Damonie? No halooo, od czego jest Elajdża? Przecież nie musi chyba mówić co się konkretnie między nimi kiedy stało:/
Ja bym bardziej powiedziała, że skoro Ric jest znowu człowiekiem to jego zauroczenie powinno prysnąć i Elenie powinno powrócić uczucie
Marzenie ściętej głowy?

Generalnie nie spodziewałam się takiego obrotu spraw i co parę minut oglądając opadała mi szczęka.. a zakończenie epickie

I zgadzam się z iixi idą dobrym tropem - w końcu coś się dzieje, choć jak dla mnie powinni zakończyć na tym sezonie bo jak będą tak przeciągać na siłę, to w końcu nam obrzydzą.. niech już sobie ta Elena będzie happy z Damonem i koniec
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 03:23   #4292
ania9o
Zakorzenienie

Kurcze, tez się zagolopowalam i przeczytałam to co na biało ale i tak nie wiele zrozumiałam wiec spoko dzisiaj będę oglądać odcinek.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 09:34   #4293
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość
I zgadzam się z iixi idą dobrym tropem - w końcu coś się dzieje, choć jak dla mnie powinni zakończyć na tym sezonie bo jak będą tak przeciągać na siłę, to w końcu nam obrzydzą.. niech już sobie ta Elena będzie happy z Damonem i koniec
zgadzam się zdecydowanie powinni kończyć już.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 13:41   #4294
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
W kontekście zahipnotyzowania pani doktor nie;p
I dlatego lubię TVD Zawsze mnie zaskoczy ich rozwiązanie

Fajny odcinek I cieszę się, że Elena zdecydowała się przywrócić sobie wspomnienia, mimo że to się nie udało, ale to i dobrze, bo zbyt pięknie i seetaśnie by się zrobiło

Choć podejrzewam, że wiele razy widząc teraz ciężki charakter Damona będzie chciała cofnąć tą decyzję
Stary 2014-11-08, 19:02   #4295
Withers
Zakorzenienie

Wiedziałam, że Alaric stanie się ofiarą jakiegoś niefortunnego wypadku i nie będzie mógł przywrócić wspomnień Elenie. Nawet coś podobnego pisałam już tutaj wcześniej na wątku.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 19:30   #4296
vidia9
Zadomowienie

Oglądałyście najnowsze TO? Wiecie o co chodzi z tą siostrą Esther ? bo ja nie zrozumiałam
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 15:01   #4297
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Oglądałyście najnowsze TO? Wiecie o co chodzi z tą siostrą Esther ? bo ja nie zrozumiałam
a czego tam szło nie zrozumieć? wszystko powiedzieli przecież

BLOG

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 16:02   #4298
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
a czego tam szło nie zrozumieć? wszystko powiedzieli przecież
a bo oglądałam z napisami ang i nie zrozumiałam od razu , obejrzałam już po polsku i wiem
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 13:30   #4299
dorot_qa
Zakorzenienie

Co tam TO, nowy odcinek TVD był!
Słuchajcie, tak mi żal Damona... naprawdę, serce mi się kraje jak go widzę. A ta scena w deszczu i jego wzrok i uśmiech mówiące wszystko Naprawdę mam nadzieję, że będą razem

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 18:39   #4300
mariamarysienka
Zakorzenienie

Super odcinek, widać VD wraca na dobre tory

Numer z Trippem był genialny W życiu bym nie wpadła, że Enzo zmieni go w wampira, żeby zginął po przekroczeniu granicy Mega plus odcinka.
Drugim plusem było ulokowanie magii Bonnie w misiu i wysłanie go do Mystic Falls Coś czuję, że teraz dużą rolę odegra doktor Wiedźma i pomoże sprowadzić Bonnie z powrotem
Kolejne zaskoczenie odcinka to fakt, że Jo jest siostrą Kaia Tego też bym się nie spodziewała, chociaż patrząc po bliźnie nie wiem, jakim cudem straciła śledzionę Ten organ znajduje się po prawej stronie i jeśli ją straciła z powodu dźgnięcia nożem, to musiała dostać prosto w nią, tymczasem blizna jest bardziej na środku i w prawo. Wiem, czepiam się, ale troszkę zboczenie zawodowe
Jeśli chodzi o Damona i Elenę, to fajnie, że nie odzyskała wspomnień od razu (byłoby za oczywiste). Chętnie obejrzę ponowne zakochiwanie się Eleny w Damonie, bo te momenty z ich relacji najbardziej lubiłam i liczę na smakowitą powtórkę
Wnerwia mnie Liam Na początku myślałam, że będzie ciekawszą postacią, ale jakoś straciłam do niego zapał.
O Liv i Tylerze nie wspominam. Mieli 40-sekundowy moment w odcinku, nie wiem po co. Twórcy mogą sobie darować te postaci.
Jeśli chodzi o Stefana i Caroline - szkoda, że jednak na siłę chcą wciskać tutaj jakąś miłość między nimi. Dobrze, że scena w szpitalu nie skończyła się całusem, tylko "I hate you" Stefan zachowuje się ostatnimi czasy jak ostatni dupek, więc mam nadzieję, że nie będzie mu to szybko wybaczone.

Po zwiastunie jestem ciekawa kolejnego odcinka Z jednej strony wygląda na to, że Elena zacznie coś czuć do Damona, czyli ckliwe historie na Święto Dziękczynienia, a z drugiej jakieś akcje z Bonnie i Jo, więc nie mogę się doczekać

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 19:35   #4301
Asprit
Raczkowanie

Baaardzo mi się podobał odcinek! nareszcie bo traciłam nadzieję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 19:47   #4302
iixi
Zakorzenienie

mnie też się podobał odcinek a maria już tak pięknie wszystko napisała, że nawet nie ma co dodawać

BLOG

Stary 2014-11-14, 21:05   #4303
biia
Wtajemniczenie

cześć wszystkim
mnie też się bardzo podobał ten odcinek i nie mogę się doczekać kolejnego! czego one tak rzadko wychodzą!

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-14, 21:53   #4304
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Nadrobiłam odcinek Teraz TŻ śpi a ja przewijam na najlepsze momenty Takie TVD kocham <3

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 09:16   #4305
invisible_01
Zakorzeniona

Jestem naprawdę w szoku, bo nowy sezon jest duuużo lepszy niż myślałam! O ile 5. sezon powiewał nudą, o tyle w 6. naprawdę sporo się dzieje. Bardzo mnie to cieszy, bo znowu zaczęłam z niecierpliwością czekać na kolejne odcinki.

Jedyne, co mi się nie podoba, to zakochana w Stefanie Caroline. Choć ten wątek właściwie z jednej strony jest dość ciekawy, bo chyba po raz pierwszy od baaardzo dawna w tym serialu jakaś para nie pada sobie od razu w ramiona, tylko jedno z nich wyraźnie coś czuje, a drugie jednak nie. Wydaje mi się, że dla Stefcia ona jest tylko przyjaciółką. Dla mnie na plus, bo jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żeby ta dwójka nagle stała się parą.

Wątek Liv i Tylera to dla mnie nuda jak flaki z olejem, mogliby to opuścić. Bardzo mi się spodobało zagranie Enzo, nigdy bym się nie domyśliła, że zamieni tego kolesia w wampira! Tylko jakim cudem on tego nie zauważył i niczego nie powiedział?

Na duży plus też dla mnie to, że Elena nie przypomniała sobie od razu wszystkiego z Damonem. Widać jednak, że patrzy na niego z błyskiem w oku Lubiłam to ich wzajemne docieranie się, więc teraz to powróciło i może być znowu romantycznie. Mam tylko nadzieję, że Elena nie będzie z Liamem, bo dla to dość kiepska postać. Widać jednak, że może namieszać.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-16, 08:38   #4306
dorot_qa
Zakorzenienie

Ten sezon jest świetny i zastanawiam się czy nie powinni na tym skończyć, zanim zepsują wszystko tak jak w True Blood

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-16, 10:11   #4307
Yattamanka
Zakorzenienie

Nie będę oryginalna gdy powiem, że to był super odcinek

Ja to się nawet raz popłakałam tak mi było żal Damona
Swoją drogą na upartego jeśli przejście przez granice miasta niweluje urok to mogłaby tak kilka razy przechodzić, Matt by ją ratował i wszystko by jej się przypomniało

Mistrzowskie zagranie z misiem.. tylko jak Damon wytłumaczy, że to miś Bonnie i że próbuje się wydostać skoro jak twierdził tam gdzie był nie było Bonnie?

A Liam? Kurcze wydawało mi się, że jest to może jakaś nadprzyrodzona postać i może nieźle namieszać a tym czasem okazuje się że jest po prostu wścibski

Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-16, 10:14   #4308
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A Liam? Kurcze wydawało mi się, że jest to może jakaś nadprzyrodzona postać i może nieźle namieszać a tym czasem okazuje się że jest po prostu wścibski
Jak dla mnie to akurat na plus. Wystarczy, że ta lekarka okazała się wiedźmą i że właściwie każdy, kogo spotykają, jest albo wilkołakiem, albo wampirem Przyda się choć jedna całkowicie ludzka postać, bo inaczej okaże się, że 99% populacji to wampiry
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-16, 14:26   #4309
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Numer z Trippem był genialny W życiu bym nie wpadła, że Enzo zmieni go w wampira, żeby zginął po przekroczeniu granicy Mega plus odcinka.
Hmm, a ja podejrzewałam, że nie odda go od tak Nie za to, co mu zrobił. Ale myślałam o oddaniu ledwo żywego Trippa, lub o nagłym zjawieniu się Enzo i skręceniu Trippowi karku
Cytat:
Drugim plusem było ulokowanie magii Bonnie w misiu i wysłanie go do Mystic Falls
To było świetne, dla Bonnie - nie myślałam, że to kiedykolwiek napiszę
Cytat:
Kolejne zaskoczenie odcinka to fakt, że Jo jest siostrą Kaia
fajnie łączące się wątki
Cytat:
Jeśli chodzi o Damona i Elenę, to fajnie, że nie odzyskała wspomnień od razu (byłoby za oczywiste).
Też na plus. Szkoda Damona, ale taki szybki happy and tej historii byłby zbyt infantylny... No i Elena też zachowuje się całkiem fajnie wobec niego
Cytat:
Mistrzowskie zagranie z misiem.. tylko jak Damon wytłumaczy, że to miś Bonnie i że próbuje się wydostać skoro jak twierdził tam gdzie był nie było Bonnie?
To, że kłamstwo Damona o Bonnie wyjdzie na jaw jest pewne. Podejrzewam, że powoli przekonująca się do niego Elena znów straci po tym zaufanie do Damona...
Przy okazji Jer rzuci się na niego z kołkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-16, 15:16   #4310
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
To, że kłamstwo Damona o Bonnie wyjdzie na jaw jest pewne. Podejrzewam, że powoli przekonująca się do niego Elena znów straci po tym zaufanie do Damona...
Przy okazji Jer rzuci się na niego z kołkiem
Oj, mam nadzieję, że nie będą go za to karać Przecież to najlepsza rzecz, jaką mógł im powiedzieć. Bonnie dosłownie wepchnęła go w ten słup światła, więc on nie mógł nic zrobić i to nie tak, że ją zostawił na pastwę losu. Ale gdyby im to powiedział, to nikt by tego nie zrozumiał, tylko byłoby, że Damon zly

I love you
I will
I do
Stary 2014-11-16, 15:21   #4311
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Oj, mam nadzieję, że nie będą go za to karać Przecież to najlepsza rzecz, jaką mógł im powiedzieć. Bonnie dosłownie wepchnęła go w ten słup światła, więc on nie mógł nic zrobić i to nie tak, że ją zostawił na pastwę losu. Ale gdyby im to powiedział, to nikt by tego nie zrozumiał, tylko byłoby, że Damon zly
To prawda, ale tylko on wie jak było naprawdę, a oni zostaną postawieni przed dylematem, czy uwierzyć tak dobremu naciągaczowi, jakim jest Damon...
Stary 2014-11-16, 16:03   #4312
mariamarysienka
Zakorzenienie

Oby Bonnie wróciła szybciej

I love you
I will
I do
Stary 2014-11-16, 21:43   #4313
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Nie wiem jak wy, ja cały czas wracam do tego fragmentu, ten uśmiech Damona, to jak sobie zabiera tego "buziaka", ta muzyka,... idealnie <3

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-11-17, 12:18   #4314
blueblue now
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy, ja cały czas wracam do tego fragmentu, ten uśmiech Damona, to jak sobie zabiera tego "buziaka", ta muzyka,... idealnie <3

Mimo, że wolałabym, żeby znaleźli dla Damona kogoś lepszego niż Elena to ta scena była po prostu urocza Może i głupia, banalna i oklepana, ale bardzo przyjemnie się oglądało Nawet łezka się pojawiła w oku (bidny ten Damon). Dużo zrobiła piosenka w tle

Ach Vampire Diaries - moja ukochana telenowela
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 12:25   #4315
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueblue now Pokaż wiadomość

Mimo, że wolałabym, żeby znaleźli dla Damona kogoś lepszego niż Elena to ta scena była po prostu urocza Może i głupia, banalna i oklepana, ale bardzo przyjemnie się oglądało Nawet łezka się pojawiła w oku (bidny ten Damon). Dużo zrobiła piosenka w tle

Ach Vampire Diaries - moja ukochana telenowela
Dokładnie tak, podobnych scen było już mnóstwo, ale na mnie ostatnia taka, która zrobiła wrażenie i taką fajną atmosferę to scena ich pocałunku z motelu a piosenki słucham teraz non stop

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-11-17, 12:58   #4316
blueblue now
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak, podobnych scen było już mnóstwo, ale na mnie ostatnia taka, która zrobiła wrażenie i taką fajną atmosferę to scena ich pocałunku z motelu a piosenki słucham teraz non stop
Tak na prawdę nie mają dobrych scen odkąd zostali parą, aż ich znielubiłam
Z piosenką mam tak samo
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 14:42   #4317
viva91
na przekór do celu

Cytat:
I to o tym mówił Damon, gdy opowiadał Elenie, że automat do czegoś tam gdzieś tam (nie pamiętam jak nazywało się to miasto - Denver?) "ma swoją historię"?
Wyszczerzyłam się na te słowa

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-11-17 o 14:46
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 14:50   #4318
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
I to o tym mówił Damon, gdy opowiadał Elenie, że automat do czegoś tam gdzieś tam (nie pamiętam jak nazywało się to miasto - Denver?) "ma swoją historię"?
Wyszczerzyłam się na te słowa

nooooooooom ja tak samo

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-11-17, 15:21   #4319
viva91
na przekór do celu

Cytat:
nooooooooom ja tak samo
https://www.youtube.com/watch?v=fe8AsChJsMs 2:19
Stary 2014-11-17, 19:23   #4320
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, świetna scena! Też szkoda mi Damona.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości