|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
dziewczyny jestem na etapie wyboru sprzętu agd do kuchni, polecacie jakieś konkretne modele, marki? i jeszcze proszę o opinie na temat płyty indukcyjnej
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
ja tutaj na mieszkaniu mam płytę scott ceran - sprawuje się dobrze. Piekarnik whirpool, duża i bardzo dobra zmywarka elektrolux, nawet bez soli świetnie funkcjonuje ( z tym, że ja uzywam tabletek z solą 3w1 finish-a) i z pralki jestem bardzo zafowolona. ma duzo fajnych programów, mozna na wiekszosci regulowac sobie temperature - firma aqualtis
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam piekarnik gazowy (o zgrozo! Niecierpię gazowych! Jakbym miała sama kupować to tylko i wyłącznie płyta indukcyjna) i ogólnie jak dla mnie kiepski. Pralkę mam jakąś marki pralka , której też nie lubię
To jest ogólnie pralko-suszarka, ale i pralka i piekarnik były już chyba na wyposażeniu mieszkania, bo te mieszkania są wstępnie wkończone (chyba we wszystkichw naszym bloku, jak się kupuje nowe jest wanna, umywalka, meble kuchenne, piekarnik i pralka). Także jak wiadomo dali chyba najtańsze co może być przy robieniu mieszkania. Lodówkę kupiliśmy Indesita i z niej jestem pod wieloma względami zadowolona - duuuuża, możlwiość dokupienia dodatowych wkładów, półeczek itd. To jest ta z opcją defrosta , więc zamrażalnik działa miodzio. Ani odrobiny szronu czy czegoś takiego a rzeczy mrożą się w sekundkę Duży zamrażalnik. Drzwiczki fajnie i lekko się otwierają i zamykają (nawet jak nie domknę to same się domykają). Jedyna wada , to taka, że uważam , że jest ciut za głośna. Tzn czasami jej nie słychać w ogóle (i takiej lodówki bym oczekiwałam) a czasami słychać trochę szumów-buczenia. Miałam do czynienia z lodókami, które były totalnie bezgłośne, więc może dlatego teraz to słyszę A może tez dlatego, że po raz pierwszy mam salon połączony z kuchnią. Nie wiem. My się generalnie zakochaliśmy w lodówkach SAmsunga, ale tych takich z wyższej półki były cuuudowne. Może kiedyś...
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
no ja niestety nie pomoge. Co prawda już już wybieraliśmy sprzęt do kuchni ale... sprzedaliśy samochód mój i na 99% kupujemy nowy więc fundusze musimy przekierować w tę stronę właśńie. Ale szukaliśmy samsunga albo bosha.
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Aga, ja też nie pomoge w tej kwestii bo takie zakupy dopiero przed nami
to już macie zrobione meble do kuchni?
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za opinie
![]() wiolinka na razie różni wykonawcy nam projektują meble i chcą już wiedzieć co i jakie będziemy mieć więc musimy się już orientować. a jak już wybierzemy projekt to musimy podać już konkretne wymiary ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ifwka i już wybraliście samochód? |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ja na razie mogę polecić pralke Bosha maxx7 varioPerfect model WAE2046PPL/24 i lodówkę Samsunga no frost model RB31FERNDSA
Bardzo jestem zadowolona Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - jak tam samopoczucie? miałam pytać czy nie urodziłaś bo cię nie było widać
to już u ciebie sama końcówka co nie?Iwfka - chcecie kupić takie całkiem nowy samochód? z salonu? macie coś upatrzonego? |
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej chcielibyśmy jakiegoś dwulatka ale nic takiego nie ma, w dlatego bierzemy nowy - seata ibizę (taki jak sprzedaliśmy). Problem z kolorem też mamy, bo się okazuje że na już same nieciekawe a nam z jednym samochodem cięzko.
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, do terminu mi 5 dni zostało
końcówka bardzo męcząca i czekam niecierpliwie na rozwój akcji..Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Aga: to jak się zdecydujecie na projekt to się nam koniecznie pochwal
![]() Blue: to pewnie siedzisz już ,,jak na szpilkach" ![]() Ifwka: ibiza fajne i zgrabne autko sama takim jeżdżę
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - a na jaki dzień przypadał twój typ, że urodzisz?
mnie najbardziej wkurzało pod koniec ciąży, że jeszcze nie rodzę i że nie mogę spać ![]() Iwfka - a jaki chcielibyście kolor? |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, na poniedziałek
mnie wkurza to czekanie, coś mnie zaboli to zaczynam się nakrecac, że może to już, czekam i Wiolinka, dokładnie! Dziś mamy wizytę to zobaczymy co tam w trawie piszczy... ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - wiem co czujesz, właśnie o tym kiedyś pisałam, że lepiej nie oczekiwać, że się wcześniej urodzi, bo najlepiej by było czekać do terminu, ale im bliżej tym bardziej prawdopodobne, że może to już
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Tż ma czarne Toledo a ja miałam srebrną ibize dwójkę po liftingu i właśnie ją sprzedaliśmy. I na jej miejsce kupujemy nową. Ja chciałam zieloną albo niebieską ( bo czerwone kolory jakieś takie brzydkie, a żółtej nie ma) ale jak powiedziałam że nie będe nią jeździć ( bo się boję) to Tż wybrał kolor i będzie technic grey.
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - ja też myślałam, ze już rodzisz
No na pewno teraz stresik musi być. A raczej takie "napięte oczekiwanie". Ale juś niedługo! ![]() No my też w pod koniec tego roku już mam nadzieję, że auto wymienimy Ale mamy rozkminę na jakie. Już nawet trochę myśłimy jakie byśmy chcieli Ja choruję trochę na Fordy, bo są takie, że można znaleźć łądne linie w wersji hatchback No i to dosyć popularne auto, więc chyba i części i inne tam takie powinny być ok zarówni w dostępności jak i cenowo. Jakbyśmy myśleli o większym to nam się podobają KIE A ostatnio TŻ wyhaczył Dacie, którą można nową, salonową, kupić w niedużej cenie. Ale mnie to śmierdzi :P Bo dla mnie im tańśze, tym bardziej podejrzane Wkleję Wam te autka - takie przykłady. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-06-05 o 08:37 |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
narazie oczywiście patrzymy bardziej na to, co nam się podoba, ale na pewno jak przuyjdzie już co do czego, to będziemy doczytywać o awaryjności, kosztac części, wysokości ubezpieczenia itd...
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Aaaa zaznaczam, że patrzymy już nie na takie większe nie ze względu na to, że spoko jest mieć takie hehe , tylko teraz już chcemy kupić autko na dłużej i z myślą o przyszłości No i plus to, że trzeba wziąc pod uwagę, że nie raz goście do nas przyjeżdżają, więc odbieramy ich z lotniska itd - w naszym to 3 osoby z tyłu mają ścisk
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-06-05 o 08:44 |
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
ale dzisiaj pięknie na zewnątrz, a ja siedzę w pracy w sweterku bo mi zimno a
wczoraj siedziałam w dwóch bo ma bilety darmowe od szefa |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - ja polecam mazdę bo to na prawdę mało awaryjne autka a i dobre cenowo. Nasz znajomy miał 3 i każda robiła setki tysięcy km. Jedną mu rozbili, drugą zamienili na większą, a 3 sprzedali bo chcieli potem znów coś mniejszego i w automacie
U nas to druga mazda i sprawuje się spoko. Pierwsza miała na liczniku 260tys i dalej jeździła. A ta jak na razie też sprawuje się bardzo dobrze A może hondę np accord? bardzo fajne pojemne autko. Tż-ta tato ma hondę civic i ma baaardzo dużo miejsca z tyłu. My osobiście na zupełnie nowe auto bym się nie zdecydowała, bo jak coś nie pasuje to szybko i bezproblemowo można zmienić czasami nawet bez straty - ale to przez to, że tutaj kupno używanego autko to 5 min ![]() ja bym kiedyś chciała mazdę cx5 lub jakąś hondę np crvDacia robiona jest przez renaulta - ja nie lubię francuskich aut (choć wiadomo, że są lepsze i gorsze, ale po naszym Citroenie mamy traumę hahah) Mojego tż-ta tato zna się świetnie na autkach. Wie dokładnie, które warto które nie, śledzi rankingi. Z pamięci potrafi wyrecytować kiedy jakie miało face lifting, ale on ma łeb jak sklep. To samo ze sprzętem rtv. Zadzwoniliśmy do niego i podaliśmy model TV (parę cyfr i jakieś literki) a on nam wyrecytował co ma a czego nie ![]() Pamiętam, że np almerę warto kupić do 2005 bo potem już gdzie indziej są robione silniki (chyba właśnie przez francuzów). Kia Sportage mi się podoba, ale nic nie wiem na jej temat
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Haha my mamy teraz Renault
póki co nie ma z nim problemów, ale ogólnie sama też nie byłam przekonana, bo mam takie samo podejśćie do francuzów chociaz nie wiem skąd się bierze Hondy też mi sie podobają No i stosunkowo tania jak na nowe auto. Ale to też oczywiście wszystko zależy od tego ile i czy w ogóle uda nam się dostać kredyt na samochód ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- PS. Gosia, to jak już za jakiś czas (pod koniec roku) będziemy o autku mysleć w krótszej perspektywie to się doradzę co do modeli, które w rezultacie będziemy brać pod uwagę
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Tż też francuzów nie lubi. Zresztą on bierze pod uwage tylko:seat, vw i skoda; na skodę trzeba czekac 3 miesiace, vw raczej cenowo drogi, a seaty mieliśmy dwa więc wybór był łatwy.
Tylko wpłaciliśmy zaliczkę a wczoraj gość dzwoni że jednak nie ma tego koloru który chcieliśy
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie wszystkie ok , poza białym
białe auta jakoś do mnie nie przemawiają Czarny, srebrny i bordowy, to moje ulubbione kolory, jesli chodzi o autka A! Podoba mi się jeszcze szampański
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
iwfka mi najbardziej czarny i bordowy
i jaki kolor bierzecie?
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze popyta w Rzeszowie w salonie ale tutaj nie mają wogóle opcji z gazem. Czarnego nei chcemy bo mamy jeden czarny, wiec zostaej chyba jasno szary.
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
ja bym czarnego nie brała w życiu, wystarczy ze tato ma czarną audice i wystarczy ze przejedzie raz, dwa po umyciu i auto nadal wygląda w opłakanym stanie jakby nie było myte z miesiąc... czarny jest jednym z najbrudniejszych kolorów, bordowe też jakoś do mnie nie przemawiają, mi się podobają szare metaliki, srebrne lub szampańskie
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka - no to fakt, że tutaj przygrali niefajnie. Miał być taki , a nie inny kolor i nagle nie ma. Wszelkie grafity, technic grey itd są przecudowne i dodają samochodowi klasy same w sobie
Wiolinka - to prawda! Czarny i biały to przekichane kolory, żeby utrzymać auto w czystości Ale mimo wszystko czarne auta są przecudne. Chociaż mają jeszcze jeden minus, W sekundzie się od słońca w lecie nagrzewają ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Ło matko, zaraz do pracy a po pracy prosto do znajomych jedziemy. Uparli się, żebyśmy u nich spali i co chwilę tylko spać i spać. A ja tak nie lubię u ludzi spać, że szok. Zawsze wstaje wcześniej niż wszyscy, bo nie odsypiam później do 11 imprezy i jak wstanę o 9 to nie mam co ze sobą zrobić w czyimś domu. Poza tym dostałam @ dzisiaj w nocy i jestem na ketonalu. Pić i tak nie będę, to pomyślałam, ze może bym spróbowała wrócić autkiem do domu... Wprawdzie to spory kawałek, bo jedziemy do innego miasta, ale jak będziemy wracać koło 3 w nocy , to będzie pewnie pusto na ulicach, więc mogę sobie jechać pomalutku I dobra okazja, żeby popróbować Znowu będzie gadania, że nie będziemy spać u nich... Bleeeeh, jak ja nie lubię się tłumaczyć z rzeczy, z których normalny człowiek nie powinien się tłumaczyć
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - korzystaj bo w nocy rzeczywiście ruch marny, więc ja na twoim miejscu bym wracała - też lubię u siebie spać
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dokładnie tak samo! nienawidzę spać u kogoś w obcym dla mnie otoczeniu... dla mnie jak zawsze jeździliśmy na wycieczki, wczasy itd. to najgorsze były zawsze noce bo nigdy nie mogłam spać a o pierwszej nocy to już nie wspomnę bo to dosłowna tragedia jak dla mnie zawsze
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na wakacjach ogólnie nie mam problemu, jak mamy sami pokój to śpię, ale to nie zmienia fakty, że wolę u siebie
nawet teraz jak jestem w domu rodzinnym to marze sobie o łóżku tutejszym
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale sie wam moim Kurczaczkiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

To jest ogólnie pralko-suszarka, ale i pralka i piekarnik były już chyba na wyposażeniu mieszkania, bo te mieszkania są wstępnie wkończone (chyba we wszystkichw naszym bloku, jak się kupuje nowe jest wanna, umywalka, meble kuchenne, piekarnik i pralka). Także jak wiadomo dali chyba najtańsze co może być przy robieniu mieszkania. Lodówkę kupiliśmy Indesita i z niej jestem pod wieloma względami zadowolona - duuuuża, możlwiość dokupienia dodatowych wkładów, półeczek itd. To jest ta z opcją defrosta , więc zamrażalnik działa miodzio. Ani odrobiny szronu czy czegoś takiego a rzeczy mrożą się w sekundkę
były cuuudowne. Może kiedyś...
22.05.2008
14.08.2011

końcówka bardzo męcząca i czekam niecierpliwie na rozwój akcji..