![]() |
#4291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Mój syn też ma takie podejście, w jego mniemaniu, jak będzie dorosły- będzie pracował, będzie mógł prowadzić samochód i będzie mógł zrobić tatuaż, dla niego to oczywiste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
BAN stały
|
Cytat:
mnie takie myślenie doprowadziło do tego, że jak mama mi zabroniła to i tak wyszłam z domu i zrobiłam sobie tatuaż. w wieku 13 lat. Także tak, uważam, że na takim etapie powinno się dziecku tłumaczyć, że najpierw musi dorosnąć, dopiero sobie robić tatuaże. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Jak będzie dorosły. A nie już teraz cuduje z malowaniem się po ciele a już nie zmywanie tego to niehigieniczne jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
pffe Moje dziecko wie ze na prawdziwy tatuaz moze sobie pozwolic jak bedzie dorosła. To ma juz wpojone, jak i duzo innych rzeczy.
Ale od tatuazu zrobionego dlugopisem czy mazakiem nikt nie umarl ![]() ![]() I tak, kapie moje dziecko, ale doszorowanie dlugipisu i mazakow, nie jest takie proste na wrazliwej skorze. wiec slad po wczorajszym ziemniaku zostal i na sladzie dorobila dzis reszte ![]() ![]() Moj tatuaz wczorajszy co mi namalowala zszedl po szorowaniu peelingiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci sa ciekawskie i lubia nasladowac doroslych. Jak dziecko sie bawi w lekarza na mamie czy lalce to tez mu zabronic bo moze weźmie nóż i inne dziecko zoperuje? Kwestia nie zabraniania, ale wytlumaczenia. a pomysl wcale nie takie glupi-na profilu banana ink sa prace tych co '' za łebka'' z ciekawosci skorke banana tatuowalo a teraz są profesjonalnymi tatuażystami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Raczkowanie
|
pffe
![]() Moje dzieci całe lato chodzą w zmywalnych tatuażach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
BAN stały
|
Zmywalny tatuaż a bazgranie się i chodzenie brudnym kilka dni to nie to samo. Cóż, nie mam dzieci a takie mam zdanie. Pewnie na własnym przykładzie takie sobie wyrobiłam. Jak pisałam, mam tatuaż od 10 lat, nie jestem z tego dumna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi dziewczyny, bo nie wiem. 17 kwietnia robie tatuaż na udzie. Będzie raczej dość chłodno, wiec nie pojadę w krótkich spodenkach. Jak przyjadę do studia w np. dresie, to mam się przebrać w spodenki, czy leżeć na tym leżaku w majciochach?
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I litosci, ja nie mam dzieci i w ogole mnie one nie interesuja, ale nawet ja wiem, ze czasami dzieciaka nie da sie domyc po niektorych zabawach ![]() Nie znam dziecka, ktore by nie bazgralo siebie czy kogos. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2015-02-25 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sie zawsze przebieralam bo ubranie sie brudzi od tuszu, przemywania, wazeliny itp. No i wygodniej poza tym. nie wiem jak duzy robisz tatuaz, ale dziewczynom tutaj z wątku mocno puchly uda po tatuowaniu, wiec raczej nie bierz obcislych szortow z waskimi nogawkami bo moze byc ciezko zdjac. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
.
|
pffe, daj se spokój. serio, nie każda dziecięca zabawa kończy się w taki durny sposób jak u ciebie. poza tym to nie jest wątek o twoich poglądach na wychowywanie dzieci.
#4303 |
Konto usunięte
|
Raczej zwykle materiałowe zakładam, nie jakieś jeansowe
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja jestem antydzieciowa, ale nawet mi podoba sie idea banana-ink i widze jaka dzieci maja frajde z robienia ''prawdziwych'' tatuazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
tinker w kwietniu moze byc calkiem cieplo, moze spodnica?
![]() ![]() pffe eee szukasz dziury w całym ![]() Znalezione w sieci : ![]() ![]() EOT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
.
|
tak, bo ty wiesz najwięcej o wychowaniu dzieci i o tym, na ile pozwalają im rodzice, patrząc po zdjęciu. -_-
#4308 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała pomalowałam drewniane schody w moim rodzinnym domu i nie uważam żebym była niewychowana
![]() Mama za to zauważyła u mnie talent plastyczny i w wieku 6 lat zaczęłam chodzić na zajęcia z malarstwa (na które uczęszczałam do 15 roku życia), hehe.
Edytowane przez gozia Czas edycji: 2015-02-25 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
.
|
A ty nie zasmiecaj watku.
#4311 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
a czy któraś z was widziała tatuaż watercolorowy pióra z kwiatami ??
Bo szukam namiętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Komplikatorka
|
Dziewczyny dajcie sobie spokój z pffe - jest już znana na wizażu z robienia zamieszania wszędzie gdzie się pojawi. Nie warto karmić trolla
![]() A w temacie: Chcę zasłonić jeden tatuaż na żebrach i zrobić z napisów kwiaty ![]()
#4314 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
a ja nauczona moim doświadczeniem bym nie czekała - tylko proszę, nie zrozumcie mnie źle
![]() tatuaże zrobiłam w tym czasie 2 - a tak bym odkładała i czekała i się frustrowała chociaż z całego serca nie życzę komukolwiek powielania mojej historii i trzymam kciuki żeby starania przebiegały szybko, bezproblemowo i skutecznie ![]()
#4317 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze Twoj argument jest lepszy. i rzeczywiscie zrobic tatuaz jesienia (wrzesien-pazdziernik) a potem zaczac starac sie o dziecko-z zalozeniem, ze jesli na tatuazu pojawia sie rozstepy to sie go za jakis czas (jak zbledna i skonczy sie karmic piersia) poprawi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Komplikatorka
|
No to teraz mam w głowie pokręcone
![]() Hmm myślę że dam sobie parę mc i jak nie zajdę to zrobię odrazu żeby nie czekać tak jak ruda pisze ![]()
#4319 |
Zakorzenienie
|
ja też nie chcę żeby moja wypowiedź była interpretowana jak takie wieszczenie najgorszego - Twój argument Stupid, z punktu widzenia estetycznego jest dobry i przy założeniu, że będzie szybki strzał, ciąża i będzie się można zająć tatuażem jest jak najbardziej logiczny
ale z drugiej strony różnie z tymi naszymi staraniami i planami bywa, i może się to przedłużać a i przy małym dziecku też się priorytety zmieniają i czasem albo nie ma się głowy do tatuażu, albo trochę trudniej wydać pieniądze na tatuaż także są dwie strony medalu ![]() ale przy tatuażu czasem później znaczy lepiej - bo się bardziej dopracuje koncepcję, przemyśli poza tym jeśli to jedna sesja, to wg mnie w czasie starań tez można spróbować się wstrzelić z terminem - w ten moment kiedy jest pewność, że jeszcze się nie jest w ciąży, i zrobić np miesięczną przerwę
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-02-26 o 12:12 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.