Uniwersytet Łódzki część II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 15:18   #4291
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
bhp i biblioteczne są obowiązkowe wszędzie, jest tyle pomocy naukowych, że ciężko go nie zdać.
Ogólny bałagan na WSMiP jest, ale dużo zależy od konkretnego zakładu (u mnie latynoamerykańska zobowiązuje, więc możesz sobie wyobrazić, co się czasami dzieje ).

Mam nadzieję, że i ja te testy zaliczę i nie będę miała problemu, wszystko wyjdzie w praniu. Wyobrażam sobie, ale mam nadzieję, że da się przeżyć i wcale nie jest tak jak złośliwi ludzie gadają !! Swoją drogą nie wiem skąd oni biorą te opinie, np. co do ludzi na roku, tak jak ktoś na tym forum, wcześniej napisał, że są tacy i tacy. Jedni są ok, inni złośliwi. Tak samo przecież było w liceum, a to wcale nie świadczy o szkole, w tym wypadku uniwersytecie.

P.S dwie próby to też nieźle
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 16:19   #4292
casus_belli
Zadomowienie

Raz spotkałam się z atmosferą taką, że zrezygnowałam już w listopadzie (na szczęście to był mój drugi kierunek). Pokonał mnie wszechobecny tumiwisizm, ale kierunek był z gatunku trudnych ale mało popularnych i raczej hobbystycznych, więc pewnie większość chciała studiować coś innego, ale nie wyszło.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:12   #4293
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
Raz spotkałam się z atmosferą taką, że zrezygnowałam już w listopadzie (na szczęście to był mój drugi kierunek). Pokonał mnie wszechobecny tumiwisizm, ale kierunek był z gatunku trudnych ale mało popularnych i raczej hobbystycznych, więc pewnie większość chciała studiować coś innego, ale nie wyszło.
To byłaś w komfortowej sytuacji Mi na moim kierunku zależy i chciałabym żeby jakoś to wszystko się poukładało.
Stary 2014-07-31, 09:24   #4294
turnupthelove
Raczkowanie

Nie widzę jeszcze list osób przyjętych na wydziale zarządzania i aż jestem zdziwiona, bo dostałam dzisiaj list.. fakt faktem o nieprzyjęciu, ale jednak
Stary 2014-07-31, 17:26   #4295
lula5
Przyczajenie

Ej a czemu do mnie list jeszcze nie przyszedl ? (wnow) i gdzie ta oficjalna lista jest
lula5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:03   #4296
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez turnupthelove Pokaż wiadomość
Nie widzę jeszcze list osób przyjętych na wydziale zarządzania i aż jestem zdziwiona, bo dostałam dzisiaj list.. fakt faktem o nieprzyjęciu, ale jednak
No cóż, już nas starsza wizażanka poinformowała wcześniej, że do września może ich nie być

Cytat:
Napisane przez lula5 Pokaż wiadomość
Ej a czemu do mnie list jeszcze nie przyszedl ? (wnow) i gdzie ta oficjalna lista jest
Pewnie w ciągu najbliższych kilku dni będzie, a listy znajdziesz na serwisie rekrutacyjnym, zakładka wyniki

Edytowane przez xniji
Czas edycji: 2014-07-31 o 21:28
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:27   #4297
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lula5 Pokaż wiadomość

Kiedy składałam dokumenty miłe Panie powiedziały, że oficjalna decyzja przyjdzie listownie w ciągu 2 tyg. od złożenia papierów i tak też się stało, wczoraj minęło 14 dni, więc spokojnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 09:12   #4298
fioletowystorczyk
Raczkowanie

A wie ktoś może jak wygląda sprawa z WF ? W czasie roku szkolnego mieliśmy w naszym liceum kilka wizyt z UŁ i jedna z pań na każdej prezentacji powtarzała, że można się zapisać na wf i nic na na nim nie robić, a i tak wpis do indeksu się dostanie .
Stary 2014-08-01, 09:33   #4299
dobrusia8e
Zadomowienie

I tak jest
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:46   #4300
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Zalezy na co pojdziesz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:10   #4301
Thumbelina9512
Raczkowanie

A wiecie może czy trudno jest się dostać na- gimnastykę zdrowotną, rehabilitację ruchową albo ćwiczenia muzyczno-ruchowe? Czy są to oblegane zajęcia?

Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:28   #4302
dobrusia8e
Zadomowienie

Gimnastyka zdrowotna to bardzo oblegane zajęcia, muz-ruch podobnie, a na rehabilitację z tego co pamiętam to trzeba mieć konkretne i prawdziwe podstawy żeby tam chodzić i zaświadczenie od lekarza.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Ba, na zdrowotnej też pierwsze pytanie to było do każdego "co Ci dolega, że tu jesteś?", potem było badanie postawy ciała i ci co byli zdrowi mieli niepewne miejsce na tych zajęciach, gdyby zgłosił się ktoś z podstawami do gimnastyki zdrowotnej.
Stary 2014-08-01, 10:37   #4303
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
Gimnastyka zdrowotna to bardzo oblegane zajęcia, muz-ruch podobnie, a na rehabilitację z tego co pamiętam to trzeba mieć konkretne i prawdziwe podstawy żeby tam chodzić i zaświadczenie od lekarza.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Ba, na zdrowotnej też pierwsze pytanie to było do każdego "co Ci dolega, że tu jesteś?", potem było badanie postawy ciała i ci co byli zdrowi mieli niepewne miejsce na tych zajęciach, gdyby zgłosił się ktoś z podstawami do gimnastyki zdrowotnej.
No to ciekawie. Wiesz, to nie jest tak, że chcę chodzić na lekkie zajęcia, żeby się nie przemęczać. Mam po prostu dużą wadę wzroku i przez to nie chodziłam w gimnazjum i liceum na wf, bo nie było takiej opcji, żeby wybrać sobie specjalizację. A muszę uważać na siatkówkę, więc mój okulista zawsze mówi, że zajęcia z piłkami i takie podczas których trzeba coś dzwigać albo człowiek się męczy odpadają. (bo wzrasta jakieś ciśnienie, co może powodować pogłębienie wady- czy jakoś tak).

Stary 2014-08-01, 11:25   #4304
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Domyślam się, że z siatkówką też muszę liczyć na szczęście, że mi się uda zarejestrować?
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:30   #4305
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
Zalezy na co pojdziesz

A może ktoś mi doradzić na co w takim razie powinnam pójść ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 12:30   #4306
turnupthelove
Raczkowanie

Pamiętam, że zapisywać się na wf trzeba było dość szybko, bo grupy w ciągu kilku godzin się zapełniały.

Mam pytanie, a propo studiowania dwóch kierunków jednocześnie. Nie ma chyba problemu, żeby rozpocząć studiowania drugiego kierunku, będąc na II roku tego podstawowego kierunku?
Trochę wyszło mi masło maślane, ale inaczej nie dam rady tego ująć
Stary 2014-08-01, 13:12   #4307
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

jak komus zalezy to bedzie na czas przy komputerze i na 100% mu sie uda zapisac na to co chce. Mi sie strona ani nie zacinala ani nic. Ja bylam na silowni, jedynie rozgrzewka byla meczaca a pozniej dziewczyny udawaly ze cos robia z reguly

Stary 2014-08-01, 13:19   #4308
turnupthelove
Raczkowanie

a u kogo byłaś na siłce? Bo ja chodziłam do pana Piotra . Uważam, że koleś jest super i jak teraz będę się zapisywać na wf to liczę, że znów mi się uda iść do niego na zajęcia..
Stary 2014-08-01, 13:22   #4309
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

U takiej babeczki, nie pamietam nazwiska ale raczej malo sympatyczna

Karolczyk (?)
Stary 2014-08-01, 13:45   #4310
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że zapisywać się na wf trzeba było dość szybko, bo grupy w ciągu kilku godzin się zapełniały.

Mam pytanie, a propo studiowania dwóch kierunków jednocześnie. Nie ma chyba problemu, żeby rozpocząć studiowania drugiego kierunku, będąc na II roku tego podstawowego kierunku?
Trochę wyszło mi masło maślane, ale inaczej nie dam rady tego ująć
Nie ma. Sam zaczynam właśnie od października i z tego co się wypytywałem to odnośnie opłat za drugi kierunek UŁ poda dopiero w okolicach września, ale na te 90% jest bezpłatny. No a gdyby nawet nie, to coś w sejmie myślą.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:51   #4311
turnupthelove
Raczkowanie

Z tego co słyszałam to już to zmienili tylko nie wiadomo czy uda im się to wprowadzić z powrotem od tego roku, ale chyba tak..

A nie miła Pani to chyba taka ruda.. kojarzę ją.. Wydawała się być okropna
Stary 2014-08-01, 14:40   #4312
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Zle nie bylo na koniec juz zartowala, smiala sie z nami itp

Stary 2014-08-01, 16:49   #4313
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
No to ciekawie. Wiesz, to nie jest tak, że chcę chodzić na lekkie zajęcia, żeby się nie przemęczać. Mam po prostu dużą wadę wzroku i przez to nie chodziłam w gimnazjum i liceum na wf, bo nie było takiej opcji, żeby wybrać sobie specjalizację. A muszę uważać na siatkówkę, więc mój okulista zawsze mówi, że zajęcia z piłkami i takie podczas których trzeba coś dzwigać albo człowiek się męczy odpadają. (bo wzrasta jakieś ciśnienie, co może powodować pogłębienie wady- czy jakoś tak).

Wiem, wiem, ja mam dokładnie to samo - wieeeelką wadę wzroku W takim wypadku na zdrowotnej spokojnie przejdzie wada bez żadnego udokumentowania, ale na rehabilitację tak czy inaczej chyba musiało być lekarskie potwierdzenie i komisja SWFiSu
Uderzaj na zdrowotną do mgr Piąstki - było świetnie i mówił, czego nie robić żeby sobie nie pogorszyć wady wzroku

Cytat:
niektóre nawet szybciej
Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
jak komus zalezy to bedzie na czas przy komputerze i na 100% mu sie uda zapisac na to co chce. Mi sie strona ani nie zacinala ani nic. Ja bylam na silowni, jedynie rozgrzewka byla meczaca a pozniej dziewczyny udawaly ze cos robia z reguly

To nie jest tak na 100%. Czasem jesteś w grupie farciarzy którzy się wbiją na serwer i uda im się zarejestrować bez problemów, a czasem w grupie wywalonych i musisz czekać. Mój rekord czekania na zapis to 3h.
Na 1 roku mi zależało na WFie i czatowałam przy kompie już pół godziny przed czasem, ale w pewnym momencie serwery padły i nie można się było połączyć przez długi czas. Na szczęście załapałam się na ostatnie miejsce. Ale już na seminarium miejsca się rozeszły w 10 minut i zostało błaganie promotora.

Edytowane przez dobrusia8e
Czas edycji: 2014-08-01 o 16:51

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 17:24   #4314
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, wiem, ja mam dokładnie to samo - wieeeelką wadę wzroku W takim wypadku na zdrowotnej spokojnie przejdzie wada bez żadnego udokumentowania, ale na rehabilitację tak czy inaczej chyba musiało być lekarskie potwierdzenie i komisja SWFiSu
Uderzaj na zdrowotną do mgr Piąstki - było świetnie i mówił, czego nie robić żeby sobie nie pogorszyć wady wzroku
Dziękuję Przed przyjazdem do Łodzi i tak mam umówioną wizytę u okulisty więc awaryjnie wezmę sobie jakieś zaświadczenie. A w pierwszej kolejności postaram się zapisać na gimnastykę zdrowotną.

Stary 2014-08-01, 17:41   #4315
dobrusia8e
Zadomowienie

Nie ma problemu witam na wydziale

Jak będziesz miała jakieś pytania to śmiało możesz do mnie pisać na priv
Stary 2014-08-02, 09:08   #4316
Aiji_
Raczkowanie

Dot.: Studia - Uniwersytet Łódzki

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
To sytuacja faktycznie patowa, ale jeżeli uruchomią to składasz podanie i powinnaś dostać akademik. Gorzej jak nie uruchomią i zostaniesz z niczym...
Jest zapisanych 24 osoby, jeszcze jedna i mamy wymagane minimum, żeby kierunek ruszył A jeszcze obrony we wrześniu... Sądzę więc, że otworzą, tylko najgorsze to staranie o akademik pod koniec września, na ostatnią chwilę.... No cóż, trudno, może JAKOŚ to będzie

Cytat:

Jeśli masz jakiś problem zdrowotny to masz zagwarantowane miejsce na rehabilitacji ruchowej, tzn nie ma tak, że zabraknie Ci miejsca. Chodziłam na to na pierwszym roku licencjatu i było bardzo sympatycznie, każdy robił to, co mu "potrzebne" - sama miałam akurat problem z kolanem i sobie go ćwiczyłam przez cały rok, bo ćwiczenia każdy ma dostosowane pod siebie + czasami ogólna gimnastyka wzmacniająca I była jedna dziewczyna też z jakimś problemem wzrokowym
W pewnych okolicznościach osoby z jakimiś przewlekłymi schorzeniami mogą i w kolejnych latach, tak dla siebie chodzić na tę rehabilitację ruchową
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 16:41   #4317
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Dot.: Studia - Uniwersytet Łódzki

A co myślicie o zajęciach z yogi albo ćwiczeniach relaksacyjnych czy jakoś tak one się nazywają ?

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A co myślicie o zajęciach z yogi albo ćwiczeniach relaksacyjnych czy jakoś tak one się nazywają ?

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Przepraszam za nieład w powyższej wypowiedzi, aczkolwiek internet mi się dziś max zacina.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Przepraszam za nieład w powyższej wypowiedzi, aczkolwiek internet mi się dziś max zacina.

REKLAMA
Stary 2014-08-02, 22:20   #4318
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma problemu witam na wydziale

Jak będziesz miała jakieś pytania to śmiało możesz do mnie pisać na priv
Dziękuję za przywitanie. Czy ja dobrze kojarzę, że Ty studiujesz informatykę? Zapewne niedługo skorzystam z Twojej propozycji

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Jest zapisanych 24 osoby, jeszcze jedna i mamy wymagane minimum, żeby kierunek ruszył A jeszcze obrony we wrześniu... Sądzę więc, że otworzą, tylko najgorsze to staranie o akademik pod koniec września, na ostatnią chwilę.... No cóż, trudno, może JAKOŚ to będzie

Jeśli masz jakiś problem zdrowotny to masz zagwarantowane miejsce na rehabilitacji ruchowej, tzn nie ma tak, że zabraknie Ci miejsca. Chodziłam na to na pierwszym roku licencjatu i było bardzo sympatycznie, każdy robił to, co mu "potrzebne" - sama miałam akurat problem z kolanem i sobie go ćwiczyłam przez cały rok, bo ćwiczenia każdy ma dostosowane pod siebie + czasami ogólna gimnastyka wzmacniająca I była jedna dziewczyna też z jakimś problemem wzrokowym
W pewnych okolicznościach osoby z jakimiś przewlekłymi schorzeniami mogą i w kolejnych latach, tak dla siebie chodzić na tę rehabilitację ruchową
Ta rehabilitacja brzmi całkiem fajnie. Tylko priorytetem będzie dla mnie gimnastyka zdrowotna. Bo wydaje mi się, że rehabilitacja jest przede wszystkim dla osób mających problem z układem ruchowym. Może uda mi się w tym miesiącu pojechać do Łodzi, to wtedy pójdę do tego Centrum Sportu i się dopytam jeszcze jak to jest z tymi zajęciami. W każdym razie dziękuję.

Stary 2014-08-03, 13:25   #4319
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za przywitanie. Czy ja dobrze kojarzę, że Ty studiujesz informatykę? Zapewne niedługo skorzystam z Twojej propozycji

Zgadza się
Stary 2014-08-04, 17:17   #4320
Hejka221
Raczkowanie

Studiuje ktos moze ekonomie specjalizacja ekobiznes? W przyszlym tyg jade odebrac dokumenty z geografii i prawdopodobnie bede rejestrowala sie na ten kierunek, gdyz na zwyklej ekonomii dodatkowej rekrutacji brak.
Jak myslicie czy perspektywy zatrudnienia sa rowniez dosc wysokie jak po zwyklej ekonomii? Czy pracodawcy patrza czesto na specjalizacje? Wiecie moze czy da sie przy zaniesieniu dokumentow napisac jakies podanie z prosba o przeniesienie na zwykla ekonomie? Czy dopiero mozna robic to po pierwszym semestrze?

Dziekuje z gory za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości