Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 13:26   #4291
kalinolistek
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII

Nieśmiało odważyłam się na zmianę tematu i chcę Wam przedstawić ciuch, który mnie rozwala. Taaaadaaaaammmm!

Za czasów podstawówki miałam sztruksy, które miały na nogawkach takie wiązanie. Sądziłam, że te szalone czasy minęły, a tu proszę! W sklepach od dłuższego czasu widuję te bluzeczki, które nijak mają się do dobrego gustu (szczególnie z takim rozcięciem jak widzimy na zdjęciu).

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 13:29   #4292
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Nieśmiało odważyłam się na zmianę tematu i chcę Wam przedstawić ciuch, który mnie rozwala. Taaaadaaaaammmm!

Za czasów podstawówki miałam sztruksy, które miały na nogawkach takie wiązanie. Sądziłam, że te szalone czasy minęły, a tu proszę! W sklepach od dłuższego czasu widuję te bluzeczki, które nijak mają się do dobrego gustu (szczególnie z takim rozcięciem jak widzimy na zdjęciu).
Widziałam kiedyś laskę w sukni balowej z takim wiązaniem, tylko u niej było na plecach. Też miała pod spodem biały stanik
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 13:32   #4293
Vanilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Mogę na priv Ci wytłumaczyć, z czego sie tak uśmiałam w Twoim poście Faktycznie możemy nie robic offtopu
jasne,pisz
Vanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 13:44   #4294
mała migotka
Zakorzenienie

bluzki z wiazanie nie podobają się styl boho oooho
i zapewne coraz blizej spodnie dzwony powrócą
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 13:48   #4295
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość
bluzki z wiazanie nie podobają się styl boho oooho
Wczoraj robiłam obchód po sklepach i dzwony coraz liczniej występują na półkach/wieszakach.

Stary 2016-01-12, 13:50   #4296
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez jasperin Pokaż wiadomość
Dres niejedno ma imię Są dresy, które kompletnie do wyjścia na ulicę się nie nadają, a są takie, które traktuję na równi z innymi typami odzieży, jak dżinsy itp. To przecież tak samo jak np. z sukienkami. Ogólnie przyjęte jest, że "na wesele wypada iść w sukience", ale wszyscy wiemy, że nie chodzi o byle jaką sukienkę, byle by była, bo jest cała masa kiecek, które na wesele się absolutnie nie nadają. Nie mówię tutaj o takich na pograniczu, że dla niektórych jeszcze by przeszły, a dla innych raczej nie, ale o takich zupełnie totalnie nieweselnych Jestem pewna, że wiecie o co mi chodzi, no to tak samo jest przecież z dresami - są dresy nadające się tylko do malowania mieszkania, po czy można je wyrzucić, są dresy typowo sportowe na siłownię czy coś, są domowe wygodne i są też lepsze wizualnie dresy i czy ktoś w nich wychodzi do sklepu czy do urzędu, to tylko i wyłącznie sprawa danej osoby, zależna od jej stylu i nic w tym nie ma rozwalającego.

Egzamin, rozmowa o pracę (w większości przypadków), eleganckie przyjęcie - tutaj już dres rozwala, ale tak samo rozwalałyby np. dżinsy

Także temat dresów chyba wyczerpany
Choćbyś chciała to dresy nie są będą traktowane na równi z dżinsami. "Właściwym strojem sportowym są tzw. dresy (od angielskiego słowa €ždress€€“- strój, suknia). Jest to sportowy €žubiór ćwiczebny€, czy lepiej €treningowy€, a więc ubiór używany w ćwiczeniach sportowych. Obecnie wiele osób używa go na wszelkie, szczególnie €žwakacyjne€ okazje. Nie jest on ani elegancki, ani w wielu poza sportowych sytuacjach stosowny."* Możecie chodzić ubrane w te dresy niezgody, ale nie zmienicie tego, że nie mają one nic wspólnego z codziennym strojem. Wyjście w dresach jest tak samo postrzegane jak wyjście w piżamie, ale w sumie co ja tam wiem, na zachodzie ludzie robią zakupy w piżamach i kapciach.

http://www.savoir-vivre.com.pl/?moda-i-typy-ubiorow,703

Edytowane przez blue3
Czas edycji: 2016-01-12 o 13:53
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 14:17   #4297
cranberry juice
ctrl alt delete

edit: zły wątek
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 14:57   #4298
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Choćbyś chciała to dresy nie są będą traktowane na równi z dżinsami. "Właściwym strojem sportowym są tzw. dresy (od angielskiego słowa ��dress���- strój, suknia). Jest to sportowy ��ubiór ćwiczebny�, czy lepiej �treningowy�, a więc ubiór używany w ćwiczeniach sportowych. Obecnie wiele osób używa go na wszelkie, szczególnie ��wakacyjne� okazje. Nie jest on ani elegancki, ani w wielu poza sportowych sytuacjach stosowny."* Możecie chodzić ubrane w te dresy niezgody, ale nie zmienicie tego, że nie mają one nic wspólnego z codziennym strojem. Wyjście w dresach jest tak samo postrzegane jak wyjście w piżamie, ale w sumie co ja tam wiem, na zachodzie ludzie robią zakupy w piżamach i kapciach.

http://www.savoir-vivre.com.pl/?moda-i-typy-ubiorow,703
Robilam zakupy w Niemczech w pidzamie, szlafroku i kapciach, bo mialysmy stacje benzynowa na wprost mieszkania, byl srodek nocy i ze 20 stopni. I zyje. I to bylo swietne ze ludzie usmiechali sie sympatycznie, zamiast komentowac glupio. Za to tez lubie niektore kultury, ze jasne ktos powie: ja bym tego nie wlozyl, ale rownoczesnie nie ma nic przeciwko zeby ktos inny w to swoj tylek wcisnal. A u nas wciaz jakis dziwny kompleks oceniania innych i narzucania im co jest w porzadku a co nie.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 15:19   #4299
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Te spojrzenia ludzi są najgorsze -,- Chociaż wiesz, że wyglądasz fajnie, masz jakiś styl, postarałaś się o każdy detal aby czuć się i swobodnie i po prostu pewniej siebie to szarzy, smutni ludzie na ulicy i tak będą się patrzyć na ciebie jakbyś przyleciała z Ju Łe Sej, przynajmniej w mojej małej mieścinie, gdzie szara puchowana kurtka to np. standard u każdej nastolatki, a jak już któraś ma np. taką z zamszu z korzuchem to już się wyróżnia Ale to nie znaczy, że można się aż tak ostentacyjnie gapić... i nie mam tu na myśli patrzeć na samą kurtkę, ale o zjeżdżaniu wzrokiem od góry do dołu i z powrotem.
Poniżanie innych w naszym kraju to sport narodowy.
Stary 2016-01-12, 15:29   #4300
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
ja tam rozróżniam dresy, ale nie chciałabym wyjść w tym "do chodzenia" i wyglądać jakbym miała pampersa ale pewnie się czepiam
ja miałam te spodnie, tylko tam trzeba wybrać takie, które są o numer za małe - leżały świetnie
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 15:50   #4301
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Te spojrzenia ludzi są najgorsze -,- Chociaż wiesz, że wyglądasz fajnie, masz jakiś styl, postarałaś się o każdy detal aby czuć się i swobodnie i po prostu pewniej siebie to szarzy, smutni ludzie na ulicy i tak będą się patrzyć na ciebie jakbyś przyleciała z Ju Łe Sej, przynajmniej w mojej małej mieścinie, gdzie szara puchowana kurtka to np. standard u każdej nastolatki, a jak już któraś ma np. taką z zamszu z korzuchem to już się wyróżnia Ale to nie znaczy, że można się aż tak ostentacyjnie gapić... i nie mam tu na myśli patrzeć na samą kurtkę, ale o zjeżdżaniu wzrokiem od góry do dołu i z powrotem.
Co ma patrzenie na kurtkę do poniżania?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 15:54   #4302
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Mnie rozwala takie myślenie "za granicą jest fajnie i kolorowo, a w Polsce nie można, bo ludzie patrzą". Nikt jeszcze nikogo wzrokiem nie zjadł. Naprawdę uważasz, że ktoś cię poniża, bo na ciebie patrzy? Ty też na nich patrzysz, skoro wiesz, że wszystkie mają szare puchówki i się na ciebie gapią.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 16:07   #4303
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Królowa Podkarpacia ostatnio pokazała się w czymś takim, drżę na samo wspomnienie

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 16:20   #4304
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;54106384]Mnie rozwala takie myślenie "za granicą jest fajnie i kolorowo, a w Polsce nie można, bo ludzie patrzą". Nikt jeszcze nikogo wzrokiem nie zjadł. Naprawdę uważasz, że ktoś cię poniża, bo na ciebie patrzy? Ty też na nich patrzysz, skoro wiesz, że wszystkie mają szare puchówki i się na ciebie gapią.[/QUOTE]
Kiedy się ubiorę oryginalnie, to raczej jest pożądane, żeby ktoś zawiesił wzrok?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 16:21   #4305
dacn
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;54106384]Mnie rozwala takie myślenie "za granicą jest fajnie i kolorowo, a w Polsce nie można, bo ludzie patrzą". Nikt jeszcze nikogo wzrokiem nie zjadł. Naprawdę uważasz, że ktoś cię poniża, bo na ciebie patrzy? Ty też na nich patrzysz, skoro wiesz, że wszystkie mają szare puchówki i się na ciebie gapią.[/QUOTE]

Nie wychowałaś się w małym mieście? Prawda?
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 16:38   #4306
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie wychowałaś się w małym mieście? Prawda?
Na wsi.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 16:45   #4307
dacn
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;54106997]Na wsi.[/QUOTE]

Na prawdę nikt nie wyzwał ciebie za sukienkę krótszą niż do kolana? Za kolor czerwony? Za szminkę ? Za obcas wysokości 4 cm? Za strój inny niż reszta osób? Nie- to gratuluję miłej i spokojnej wsi.
Stary 2016-01-12, 16:47   #4308
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Na prawdę nikt nie wyzwał ciebie za sukienkę krótszą niż do kolana? Za kolor czerwony? Za szminkę ? Za obcas wysokości 4 cm? Za strój inny niż reszta osób? Nie- to gratuluję miłej i spokojnej wsi.
Ja też ze wsi a takich komentarzy nigdy w życiu nie słyszałam.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 16:54   #4309
Konto usunięte

Cytat:
Przez kilka lat chodziłam ubrana głównie na czerwono i nikogo to jakoś nie oburzało. I jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś na wsi nie zakładał mini, "bo ludzie". Wręcz przeciwnie - to w mieście znacznie częściej widuję długość maxi. A pomysł mierzenia obcasów to już śmieszny jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 16:57   #4310
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ja też ze wsi a takich komentarzy nigdy w życiu nie słyszałam.
Również pochodzę ze wsi i również nigdy niczego podobnego nie słyszałam.

Wszystko zależy od ludzi. Zawsze znajdą się tacy, którzy będą coś gadać i wcale nie muszą być ze wsi.
Jeśli ktoś wymyśli sobie śmieszną stylówkę, to większość ludzi popatrzy z zainteresowaniem, coś tam sobie w głowie pomyśli i zapomina o tym. Jakieś uwagi, czy obelgi to pewnie rzadkie zjawiska (swoją drogą, to trzeba mieć niezły tupet).

Stary 2016-01-12, 17:23   #4311
Miss Saeki
Zakorzenienie

Powiem wam że to może być zjawisko małych miast. Mój TZ jak przeprowadził się do Wrocławia to zwracał uwagę na każdą osobę z kolorowymi włosami, mocnym makijażem czy też ubrana ekstrawagancko. Na szczęście już mu przeszło. Ostatnio był u nas jego chrzesniak i to samo. Co chwila wolał jak zobaczył coś czego u nich nie ma.
Stary 2016-01-12, 18:17   #4312
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Powiem wam że to może być zjawisko małych miast. Mój TZ jak przeprowadził się do Wrocławia to zwracał uwagę na każdą osobę z kolorowymi włosami, mocnym makijażem czy też ubrana ekstrawagancko. Na szczęście już mu przeszło. Ostatnio był u nas jego chrzesniak i to samo. Co chwila wolał jak zobaczył coś czego u nich nie ma.
Jest. Na prawdę z wielką radością odkryłam jak miło jest mieszkać w duzym miescie gdzie nikogo nie obchodzą moje buty czy torebka. A moze i obchodzą ale przynajmniej nie słyszę na ten temat komentarzy od obcych na ulicy.
Stary 2016-01-12, 20:47   #4313
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wczoraj robiłam obchód po sklepach i dzwony coraz liczniej występują na półkach/wieszakach.
Yeeeeaaaaah!
<tańczy z radości>
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 20:54   #4314
mała migotka
Zakorzenienie

Dla mnie powrót dzwonów to masakra... Styl hippi i boho oho tez...
Do tego przy tych spodniach moda totalnie zmieni się, zmienia się buty. Nie będzie np. botkow. Wrócą koturny
Nie będzie bluzek oversize, tylko bardziej krótkie golfy, bliźniaki...
Moda wraca...

Co do wsi/miasta /miasteczka to rzeczywiście w większym mieście ludzie jakoś olewaja styl i dziwactwa modowe. Może mieszczuchom to spowrzednialo.
Za to w małych miasteczkach szok, że ktoś jak wyżej nauka np. ma Kożuch zamiast kurtki puchowej
Stary 2016-01-12, 22:11   #4315
kalinolistek
Zakorzenienie

Eeee, myślę, że tak szybko nie znikną rurki ze sklepów.

Stary 2016-01-12, 22:18   #4316
Finlora
Zakorzenienie

Tak jakby w sklepach nie mogło być zarówno dzwonów jak i rurek, żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie

Tak swoją drogą - ostatnio próbowałam znaleźć w sieciówkach jakąś bardziej przylegającą bluzkę z dekoltem - nic, zero, wszystko albo oversize albo niemal pod szyję
Stary 2016-01-12, 22:19   #4317
mała migotka
Zakorzenienie

Rurki na razie nie znikną. Zresztą dzwony tez są od kilku lat, tylko nie są popularne... Kwestia czasu. Za rok, za dwa zaczniemy nosić dzwony, bo wypra rurki.

Dla mnie to abstrakcja
Stary 2016-01-12, 22:21   #4318
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Rurki na razie nie znikną. Zresztą dzwony tez są od kilku lat, tylko nie są popularne... Kwestia czasu. Za rok, za dwa zaczniemy nosić dzwony, bo wypra rurki.

Dla mnie to abstrakcja
Dla mnie taką samą abstrakcją są rurki, w których duża część kobiet (w tym ja) wygląda niekorzystnie, ale noszą, bo tylko to można w sklepach znaleźć. No i są modne
Na szczęście w lumpach od czasu do czasu można trafić na dzwony
Stary 2016-01-12, 22:24   #4319
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dla mnie taką samą abstrakcją są rurki, w których duża część kobiet (w tym ja) wygląda niekorzystnie, ale noszą, bo tylko to można w sklepach znaleźć. No i są modne
Na szczęście w lumpach od czasu do czasu można trafić na dzwony
Sporo w sklepach jest również innych spodni, dziś biegałam po wyprzedażach, więc relacja na bieżąco Trochę spodni klasycznych, prostych oraz dżinsów z prostymi nogawkami jest. A także takich typu oversize, baggy, czy jak to o spodniach można się wyrazić.

Dla siebie szukałam akurat zwykłych, czarnych rurek, trochę ich było, ale po przymierzeniu zawsze coś było nie tak. A to za długie, a to za krótkie, a to stan nie ten, a najczęściej materiał za gruby i za sztywny na okres wiosenny

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2016-01-12 o 22:26
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 22:38   #4320
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Sporo w sklepach jest również innych spodni, dziś biegałam po wyprzedażach, więc relacja na bieżąco Trochę spodni klasycznych, prostych oraz dżinsów z prostymi nogawkami jest. A także takich typu oversize, baggy, czy jak to o spodniach można się wyrazić.

Dla siebie szukałam akurat zwykłych, czarnych rurek, trochę ich było, ale po przymierzeniu zawsze coś było nie tak. A to za długie, a to za krótkie, a to stan nie ten, a najczęściej materiał za gruby i za sztywny na okres wiosenny
No ja właśnie zarówno w rurkach jak i w prostych nogawkach nie wyglądam za dobrze Za to w dzwonach jest super, mimo że nie jestem ani wysoka ani szczupła, a podobno tylko takie osoby dobrze wyglądają w dzwonach

Nie mówiąc już o tym, że każde spodnie muszę skracać, ciężko być krasnalem
A już nic mnie tak nie wkurza jak to, że jeśli znajdę spodnie dobre w pasie i w biodrach to nie mogę wbić się w nogawki. A jak w nogach ok to spadają mi z tyłka

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2016-01-12 o 22:42
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości