|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a jak to jest z tymi piersiami? Opłaca się inwestować w drogie staniki? One po ciąży nie zmniejszą się znowu? Tak chociaż trochę ![]() ![]()
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem się nie opłaca no i zależy co rozumiesz przez "droższe" ![]() nie masz gwarancji, że za 2 mce znów Ci cycki nie urosną albo podczas karmienia nie będą większe. Szkoda kasy moim zdaniem ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- zapomniałam wam powiedzieć ze w LIDLU są bezszwowe elastyczne majtki ciążowe za 9,99 zł. Kupiłam wczoraj jedną parę- o takie (stary link i inna cena ale gatki takie same) http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_40628.htm mój mąż jak je zobaczył jak wyjęłam z pudełka to popłakał się ze śmiechu ![]()
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
Powiem wam że 3 lata temu ten sam gin prowadził mi pierwszą ciążę i teraz przy drugiej widzę wiele rozbieżności. Np w pierwszej przy dobrych wynikach powiedział że branie witamin jest zbędne, w tej zalecał witaminy z kwasami omega bo podobno zapobiegają przedwczesnym porodom. W pierwszej ciąży toxo tylko na początku, w tej już mam skierowanie na powtórzenie czy nie złapałam w między czasie. W pierwszej ciąży obciążenie glukozą 50 g i przy dobrym wyniku koniec, w tej ciąży od razu obciążenie 75g.
W pierwszej ciąży mówił o pappa ale po dobrym wyniku USG genetycznego mówił że nie ma sensu dodatkowo badać, w tej namawiał mnie na pappa. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Aaaa na szpitalnej szkole rodzenia też wiele rozbieżności. To co mnie bardzo zaskoczyło to to że 3 lata temu odradzali robic sobie lewatywe jak zacznie się poród, a koleżanka chodziła teraz i juz im zalecali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Zaczynałam od 65DD, potem 70D, teraz mam 75DD. Dobrze dobrany i wygodny stanik to podstawa.
![]() |
#4295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygodny to musi być ale można trafić dobrze podtrzymujący na fiszbinach np w HM za 39 zł i to nie jest dużo. przed ciążą wszystkie staniki mam naprawdę porządne ale teraz szkoda mi 200 zł na stanik który za 2-3 m-ce może być nie dobry ![]()
![]() |
#4297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie wiem, jak u Was, ale mój jest teraz jeszcze bardziej wrażliwy i po prostu nie może mnie nic ściskać. jasne, ja też bym wolała stanik z bazarku albo z sieciówki za 15-20 zł, tylko dla mnie tam po prostu nie ma, bo natura postanowiła mi dać nietypowy rozmiar. podobnie w internecie. używane mogą być porozciągane nie tam gdzie potrzeba, więc się boję a nowe wcale nie są tańsze niż w sklepach stacjonarnych, a jeszcze płacisz za dostawę zresztą jeśli nie wierzysz, sprawdź ceny i dostępność modeli w rozmiarach 65D (sprzed ciąży) i 65 G (który mam teraz). liczę na to, że pod biustem chociaż do 70 mi dojdzie, to wtedy automatycznie powinna być mniejsza (mniej nietypowa) miseczka. a że na 2 miesiące... no trudno. próbowałam w domu bez chodzić (i tak na ulicę nie wychodzę) to nie dość że bolało jeszcze bardziej, to obwisł (w kilka dni, ciekawe co by się stało przez te kilka miesięcy). no i jak dziewczyny pisały dobrze dobrany stanik wzmacnia kręgosłup, co teraz też nie jest bez znaczenia, żeby go choć trochę odciążyć
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba kupić większe to fakt ale można poszukać takie za ok 40 zł ale cały czas dobre rozmiarowo. Nie ma sensu się katować cyckonoszem bo to ani ładne ani zdrowe ![]()
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a póki co lece z psem na spacer i robić obiadek także do jutra dziewczyny ![]()
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Wyszłam z tego samego założenia. Próbowałam, serio. Każdy jeden złe leżał. Wróciłam z podkulonym ogonem do Dopasowanej, gdzie po przymierzeniu chyba 30 modeli znalazłam idealnie leżący i nie gryzący w żadnym miejscu.
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze faktycznie masz nietypowy rozmiar i faktycznie w sieciówkach ciężko o takie staniki. Zostają Ci tylko sklepy z bielizną i to pewnie z tych droższych... Bez stanika nie ma co chodzić bo ciężko jeszcze do tego. Polecam Ci- idź na Chmielną 15 do Li Parie- co prawda są tam staniki i takie za 500 zł ale jest sporo w bardziej przystępnych cenach a i sporo wyprzedaży zawsze jest. Do tego ewentualne poprawki (np. zminiejszenie obwodu, przerobienie) są na miejscu więc może warto zajrzeć. No i mają tam takie właśnie nietypowe rozmiary.
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-09-11 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pogada dziś ze mną nie współpracuje, dziecię też nie, nie sprząta się samo i obiad też się sam nie ugotował ![]() ![]() Dziewczyny odnośnie staników to niestety to co wyżej napisane że niemal 90% nosi źle dobrane to prawda ![]() http://maheda.eu/index.php?option=co...ykuy&Itemid=71 A tu link do forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203...CIASTYCH_.html i ich wiedza w pigułce: http://stanikomania.pl/pliki/Piersiowka.pdf W pierwszej ciąży rozmiar mi skoczył o oczko do góry tj do 65G, kupowałam zwykłe staniki i doszywałam zapięcie klik-klak, po skończeniu karmienia biust zrobił się mniejszy o oczko niż przed ciążą. Senira jaki masz budżet na stanik? bo tu np jest sporo nawet do 50zł z miską większą niż DEEEE ![]() ![]() http://www.dynamiczna.pl/pl-PL/segme...t/sort/9||ASC/ kurdeeee ja wyjmuję z szafy układam a mój maluch wyjmuje i rozrzuca.. ![]() ![]() Edit. Zanim napisałam, wysłałam pojawiła się prawie cała strona ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-09-11 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam ten ból bo wiele razy zmierzę z 50 staników i nic nie kupię , nawet w "lepszych" sklepach. Każda z nas ma inne piersi, inny kształt, wagę itp i nie każdej będzie dany model pasował ![]()
![]() |
#4304 |
Rozeznanie
|
Czesc Wam !!!
Wizyta przebiegla pomyslnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciłam z miasta popełniłam pierwsze zakupu kupiłam : Skarpetki w żyrafy ręcznik kąpielowy z kapturkiem pajacyk welurowy żółty ![]() bodziaki z długim rękawem rozpinane przez środek zielony pieluche flanelową też żółtą kocyk polarowy do wózka Nie mogłam wytrzymać jutro jak się dowiem kto tam siedzi to postawie na ciuszki już konkretne bo takich neutralnych mało widziałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Raczkowanie
|
Cicici wow
![]() ![]() sprawdziłam z ciekawości wynik pierwszego malucha i ważył też ponad 600 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
Spore i juz po raz kolejny termin pokazuje na 31.12 :P ale jakos dziwnie mi sie wydaje ze pod choinka juz bedzie, nawet tz sie smieje ze musimy wieksza choinke kupic zeby sie dzidzius zmiescil
![]()
![]() |
#4309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
No to jednak coś zostaje czy brzuch czy skóra . Chociaż wszystkie mamy które widziałam po porodzie zawsze miały jakiś ten brzuszek/czy skóre ale miały .
Ale wiadomo dużo zależy od kobiety jaka była przed porodem każda z nas jest inna |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
No z tym, ze kobiety w reklamach koszulek do karmienia mają brzuchy nie poporodowe a ciążowe - to widać od razu.
#4312 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4313 |
Rozeznanie
|
Warto poczytac : http://kobieta.onet.pl/dziecko/zywie...w-cukrze/b3ppy
![]() |
#4314 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ogólnie kupuję na Grochowie, jest fajny sklepik (już Wam go chwaliłam), trochę taniej jest na Marywilskiej , ale jak doliczyć benzynę i czas w korkach, to nie wiem, czy się opłaca teraz mam taki: http://sklep.alles.pl/produkt,latino-01-u,127.html (już drugi raz, poprzedni rozmiar też miałam ten model)- na stronie 78zł, ja zapłaciłam 80zł a przymierzyłam kilkanaście modeli i mogłam się pytać o opinie, więc już te 2 złote niech mają ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
u, porządne zakupy ![]() ![]()
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Jutro idę na połówkowe
![]() ![]()
#4316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój brzuch po porodach był jeszcze lekko wypukły, taki jak mniej więcej w piątym miesiącu. Dopiero po paru tygodniach, jak macica się już obkurczyła, wtedy też zrobił się bardziej płaski. Wyglądał mniej więcej jak balon, któremu uleciała połowa powietrza ...
![]() |
#4317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale znów 10 zł nie majątek, może na zimę dobrze będzie dzieciaka dogrzać? ale takie nie cisną? mają duży ten worek na brzuch (to jednak kilka głupich pytań się zebrało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam jutro połówkowe. Niby na 12:30 ale jest tak że jak ktoś przychodzi i zajmuje kolejkę tak wchodzi. Ostatnio na wizytę czekałam prawie 2 godz. ![]() Wcześniej na 11:20 mam usg tarczycy w szpitalu (termin w drodze wyjątku bo ciąża) i będę musiała się streszczać by zdążyć potem do gina (pół miasta przejechać)
![]() |
#4319 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wow,no spore dziecie ![]()
![]() |
#4320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak czytałam artykuł to mała fikała a jadłam wcześniej mandarynki ![]() Ja dziś dostałam wypłatę i się ciesze jak głupia, a to przecież powinna być oczywistość... Kupiłam sobie ten stoli pod laptopa z biedronki i już chyba nie wstanę z łóżka ![]() Znów słyszę docinki od teściów. Jeździmy tam duuuużo rzadziej i jak już to na parę minut, ale zawsze usłyszę coś soczystego o nas albo o ciąży. Jak nie praca to rodzina, ciągle się muszę na coś wkurzać. Dziewczyny macie śliczne brzuszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.