Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 13:34   #4291
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
byłabym wdzięczna i fajny temat pracy, pewnie nie uda się namówić Cię na przesłanie jej? ostatnio mnie naszło na takie tematy (to znaczy zawsze lubiłam takie ogólne, a teraz właśnie o więzi z dzieckiem itp to już bardziej-czyżby przesyt ciążowych tematów?)
Wiesz, mogłabym przesłać, tylko czytanie pracy magisterskiej nie jest zbyt fascynujące Jak będę u rodziców to poszukam elektronicznej wersji, bo oni przejęli laptopa, a tutaj jej nie mam. Jedynie drukowana na półce

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moja lekarka twierdzi, ze polscy ginekolodzy mają fiola na punkcie cukrzycy ciązowej. I ze w każdym kraju jest fiksacja na cos innego, we fr na przykład bada się tokso co miesiąc.
Coś w tym jest... Nie wiem czy w całej Polsce, ale w moim regionie lekarze mają też świra na punkcie ładowania w pacjentki nospy

Dziewczyny a jak to jest z tymi piersiami? Opłaca się inwestować w drogie staniki? One po ciąży nie zmniejszą się znowu? Tak chociaż trochę Ja bym wolała by całkiem wróciły do poprzednich rozmiarów, bo i tak miałam 75D przed ciążą Ale pewnie nie ma na to co liczyć...
Stary 2013-09-11, 13:58   #4292
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak to jest z tymi piersiami? Opłaca się inwestować w drogie staniki? One po ciąży nie zmniejszą się znowu? Tak chociaż trochę Ja bym wolała by całkiem wróciły do poprzednich rozmiarów, bo i tak miałam 75D przed ciążą Ale pewnie nie ma na to co liczyć...

moim zdaniem się nie opłaca no i zależy co rozumiesz przez "droższe"
nie masz gwarancji, że za 2 mce znów Ci cycki nie urosną albo podczas karmienia nie będą większe.
Szkoda kasy moim zdaniem

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

zapomniałam wam powiedzieć ze w LIDLU są bezszwowe elastyczne majtki ciążowe za 9,99 zł.
Kupiłam wczoraj jedną parę- o takie (stary link i inna cena ale gatki takie same) http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_40628.htm

mój mąż jak je zobaczył jak wyjęłam z pudełka to popłakał się ze śmiechu faktycznie wyglądają jak zbroja ale na pewno się przydadzą
Stary 2013-09-11, 14:04   #4293
lidkaa82
Zadomowienie

Powiem wam że 3 lata temu ten sam gin prowadził mi pierwszą ciążę i teraz przy drugiej widzę wiele rozbieżności. Np w pierwszej przy dobrych wynikach powiedział że branie witamin jest zbędne, w tej zalecał witaminy z kwasami omega bo podobno zapobiegają przedwczesnym porodom. W pierwszej ciąży toxo tylko na początku, w tej już mam skierowanie na powtórzenie czy nie złapałam w między czasie. W pierwszej ciąży obciążenie glukozą 50 g i przy dobrym wyniku koniec, w tej ciąży od razu obciążenie 75g.
W pierwszej ciąży mówił o pappa ale po dobrym wyniku USG genetycznego mówił że nie ma sensu dodatkowo badać, w tej namawiał mnie na pappa.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Aaaa na szpitalnej szkole rodzenia też wiele rozbieżności. To co mnie bardzo zaskoczyło to to że 3 lata temu odradzali robic sobie lewatywe jak zacznie się poród, a koleżanka chodziła teraz i juz im zalecali
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:05   #4294
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Wiesz, mogłabym przesłać, tylko czytanie pracy magisterskiej nie jest zbyt fascynujące Jak będę u rodziców to poszukam elektronicznej wersji, bo oni przejęli laptopa, a tutaj jej nie mam. Jedynie drukowana na półce

Coś w tym jest... Nie wiem czy w całej Polsce, ale w moim regionie lekarze mają też świra na punkcie ładowania w pacjentki nospy

Ja kupuje porządne. Mało, ale porządne.
Zaczynałam od 65DD, potem 70D, teraz mam 75DD. Dobrze dobrany i wygodny stanik to podstawa.
Stary 2013-09-11, 14:05   #4295
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To w Anglii chyba jest fiksacja na to,aby na nic nie było fiksacji
a może takie podejście też jest zdrowe

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nie masz gwarancji, że za 2 mce znów Ci cycki nie urosną albo podczas karmienia nie będą większe.
Szkoda kasy moim zdaniem

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

zapomniałam wam powiedzieć ze w LIDLU są bezszwowe elastyczne majtki ciążowe za 9,99 zł.
Kupiłam wczoraj jedną parę- o takie (stary link i inna cena ale gatki takie same) http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_40628.htm

mój mąż jak je zobaczył jak wyjęłam z pudełka to popłakał się ze śmiechu faktycznie wyglądają jak zbroja ale na pewno się przydadzą
dzięki za cynk gatki faktycznie jak pas cnoty
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:10   #4296
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuje porządne. Mało, ale porządne.
Zaczynałam od 65DD, potem 70D, teraz mam 75DD. Dobrze dobrany i wygodny stanik to podstawa.

wygodny to musi być ale można trafić dobrze podtrzymujący na fiszbinach np w HM za 39 zł i to nie jest dużo.
przed ciążą wszystkie staniki mam naprawdę porządne ale teraz szkoda mi 200 zł na stanik który za 2-3 m-ce może być nie dobry
Stary 2013-09-11, 14:11   #4297
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda kasy moim zdaniem
tak, ale jak się będziesz gniotła w za małym, to biust Ci może się trwale zdeformować, mogą Ci się zapchać uciskane gruczoły, a nawet może dojść do poważnych problemów z torbielami włókniakami itp

a nie wiem, jak u Was, ale mój jest teraz jeszcze bardziej wrażliwy i po prostu nie może mnie nic ściskać.

jasne, ja też bym wolała stanik z bazarku albo z sieciówki za 15-20 zł, tylko dla mnie tam po prostu nie ma, bo natura postanowiła mi dać nietypowy rozmiar. podobnie w internecie. używane mogą być porozciągane nie tam gdzie potrzeba, więc się boję a nowe wcale nie są tańsze niż w sklepach stacjonarnych, a jeszcze płacisz za dostawę

zresztą jeśli nie wierzysz, sprawdź ceny i dostępność modeli w rozmiarach 65D (sprzed ciąży) i 65 G (który mam teraz). liczę na to, że pod biustem chociaż do 70 mi dojdzie, to wtedy automatycznie powinna być mniejsza (mniej nietypowa) miseczka.

a że na 2 miesiące... no trudno. próbowałam w domu bez chodzić (i tak na ulicę nie wychodzę) to nie dość że bolało jeszcze bardziej, to obwisł (w kilka dni, ciekawe co by się stało przez te kilka miesięcy).

no i jak dziewczyny pisały dobrze dobrany stanik wzmacnia kręgosłup, co teraz też nie jest bez znaczenia, żeby go choć trochę odciążyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 14:14   #4298
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale jak się będziesz gniotła w za małym, to biust Ci może się trwale zdeformować, mogą Ci się zapchać uciskane gruczoły, a nawet może dojść do poważnych problemów z torbielami włókniakami itp
no nie nie- absolutnie nie za mały i nie gnieciemy sobie biustu
trzeba kupić większe to fakt ale można poszukać takie za ok 40 zł ale cały czas dobre rozmiarowo.
Nie ma sensu się katować cyckonoszem bo to ani ładne ani zdrowe
Stary 2013-09-11, 14:14   #4299
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
wygodny to musi być ale można trafić dobrze podtrzymujący na fiszbinach np w HM za 39 zł i to nie jest dużo.
przed ciążą wszystkie staniki mam naprawdę porządne ale teraz szkoda mi 200 zł na stanik który za 2-3 m-ce może być nie dobry
dlatego ja teraz kupiłam właśnie w HM za 39zl bo nie wiem czy za dwa miesiące nie będę znowu zmieniac. do karmienia też jakieś w rozsądnej cenie kupi a dopiero jak przestane karmić to znowu pójde na dobranie rozmiaru bo może się pozmieniać i wtedy kupie taki trochę droższy.
a póki co lece z psem na spacer i robić obiadek także do jutra dziewczyny
Stary 2013-09-11, 14:15   #4300
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Wyszłam z tego samego założenia. Próbowałam, serio. Każdy jeden złe leżał. Wróciłam z podkulonym ogonem do Dopasowanej, gdzie po przymierzeniu chyba 30 modeli znalazłam idealnie leżący i nie gryzący w żadnym miejscu.
Stary 2013-09-11, 14:16   #4301
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

zresztą jeśli nie wierzysz, sprawdź ceny i dostępność modeli w rozmiarach 65D (sprzed ciąży) i 65 G (który mam teraz). liczę na to, że pod biustem chociaż do 70 mi dojdzie, to wtedy automatycznie powinna być mniejsza (mniej nietypowa) miseczka.

a że na 2 miesiące... no trudno. próbowałam w domu bez chodzić (i tak na ulicę nie wychodzę) to nie dość że bolało jeszcze bardziej, to obwisł (w kilka dni, ciekawe co by się stało przez te kilka miesięcy).

no i jak dziewczyny pisały dobrze dobrany stanik wzmacnia kręgosłup, co teraz też nie jest bez znaczenia, żeby go choć trochę odciążyć
wierzę Ci.
Kurcze faktycznie masz nietypowy rozmiar i faktycznie w sieciówkach ciężko o takie staniki.
Zostają Ci tylko sklepy z bielizną i to pewnie z tych droższych...
Bez stanika nie ma co chodzić bo ciężko jeszcze do tego.
Polecam Ci- idź na Chmielną 15 do Li Parie- co prawda są tam staniki i takie za 500 zł ale jest sporo w bardziej przystępnych cenach a i sporo wyprzedaży zawsze jest. Do tego ewentualne poprawki (np. zminiejszenie obwodu, przerobienie) są na miejscu więc może warto zajrzeć.
No i mają tam takie właśnie nietypowe rozmiary.

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-09-11 o 14:19
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:20   #4302
J0zefina
Raczkowanie

Dzień dobry

Pogada dziś ze mną nie współpracuje, dziecię też nie, nie sprząta się samo i obiad też się sam nie ugotował coś mi dzień dzisiejszy nie służy

Dziewczyny odnośnie staników to niestety to co wyżej napisane że niemal 90% nosi źle dobrane to prawda podsyłam linka, parę lat temu włazłam na to forum a tam dziewczyny maniaczki obcykane w wiedzy stanikowej olśniły mnie i od tamtej pory zamiast 75C nosze 65F i to ponoć jeden z częściej spotykanych rozmiarów. Staniki kupuję przez allegro albo na ebay bo w większości sklepów na pytanie o F babki stukają mi się w głowe a jak dodaję jeszcze obwód pod biustem 65 to patrzą jak na mutanta. A żeby nie było że jestem to proszę bardzo fotka dziewczyny która ma 65F:
http://maheda.eu/index.php?option=co...ykuy&Itemid=71
A tu link do forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203...CIASTYCH_.html
i ich wiedza w pigułce:
http://stanikomania.pl/pliki/Piersiowka.pdf

W pierwszej ciąży rozmiar mi skoczył o oczko do góry tj do 65G, kupowałam zwykłe staniki i doszywałam zapięcie klik-klak, po skończeniu karmienia biust zrobił się mniejszy o oczko niż przed ciążą.

Senira jaki masz budżet na stanik? bo tu np jest sporo nawet do 50zł z miską większą niż DEEEE i obwody ciaśniejsze niż 75 także myślę że coś znajdziesz (zaznaczyłam Ci 70E i 70F ale możesz zmienić w wyszukiwarce)
http://www.dynamiczna.pl/pl-PL/segme...t/sort/9||ASC/

kurdeeee
ja wyjmuję z szafy układam a mój maluch wyjmuje i rozrzuca.. syzyfowa praca

Edit.

Zanim napisałam, wysłałam pojawiła się prawie cała strona

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-09-11 o 14:27
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:21   #4303
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszłam z tego samego założenia. Próbowałam, serio. Każdy jeden złe leżał. Wróciłam z podkulonym ogonem do Dopasowanej, gdzie po przymierzeniu chyba 30 modeli znalazłam idealnie leżący i nie gryzący w żadnym miejscu.

znam ten ból bo wiele razy zmierzę z 50 staników i nic nie kupię , nawet w "lepszych" sklepach.
Każda z nas ma inne piersi, inny kształt, wagę itp i nie każdej będzie dany model pasował
Stary 2013-09-11, 14:23   #4304
Cicici
Rozeznanie

Czesc Wam !!!
Wizyta przebiegla pomyslnie Duze dziecie 23,76 cm 641 g. Tak sie wiercilo ze sama nawet nie wiem co przedstawiaja zdjecia ktore dostalam Odwrocone dupka caly czas, nozki mocno scisniete ale udalo nam sie dostrzec ze byc moze to dziewczynka, ale doktorek nie jest pewny i zabronil kupowania rozowych ubranek Moje dziecko jakies nadpobudliwe chyba jest bo non stop kopie Badania mamy wszystkie w porzadku, 27 wrzesnia idziemy na ta glukoze i antyciala (w niemczech ja decyduje czy chce zrobic glukoze czy nie i pierwszy test jest zawsze 50 g ktore oni daja a jak cos wyjdzie nie tak to wtedy 75, no i przy 50g mozna zjesc sniadanie a przy 75 na czczo). Dostalam zwolnienie w sumie bez problemu, trzeba bylo tylko otworzyc buzie
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:25   #4305
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Czesc Wam !!!
Wizyta przebiegla pomyslnie Duze dziecie 23,76 cm 641 g. Tak sie wiercilo ze sama nawet nie wiem co przedstawiaja zdjecia ktore dostalam Odwrocone dupka caly czas, nozki mocno scisniete ale udalo nam sie dostrzec ze byc moze to dziewczynka, ale doktorek nie jest pewny i zabronil kupowania rozowych ubranek Moje dziecko jakies nadpobudliwe chyba jest bo non stop kopie Badania mamy wszystkie w porzadku, 27 wrzesnia idziemy na ta glukoze i antyciala (w niemczech ja decyduje czy chce zrobic glukoze czy nie i pierwszy test jest zawsze 50 g ktore oni daja a jak cos wyjdzie nie tak to wtedy 75, no i przy 50g mozna zjesc sniadanie a przy 75 na czczo). Dostalam zwolnienie w sumie bez problemu, trzeba bylo tylko otworzyc buzie
wow- kawał dziecia już
Stary 2013-09-11, 14:27   #4306
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ciągle mnie zastanawia to, że koszule do karmienia prezentują na babkach "z brzuchem". Przecież wtedy już kobieta bandziocha ciążowego nie ma.

Dokładnie - Najważniejsze, że Ty cała i z dzieciem wszystko ok.
giganta brzuchola już nie ma ale jeszcze taki ala ciązowy jest . Przecież wszytsko zaraz nie schodzi i nie jest się płaskim jak decha więc pewnie dla tego pokazują na brzuchatych modelkach
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Nie miałam, będę mieć w przyszłym tygodniu ale mierze czasem cukier w domu i mam raczej niski... A od jakiegoś czasu zdarza mi się że nagle mam uderzenia gorąca, zimna robi mi się słabo niedobrze, kręci mi się w głowie i przechodzi jak zjem coś słodkiego i zastanawiam sie czy to może od tego cukru? dziś mierzyłam 2h po śniadaniu i miałam 72, ostatnio na badaniach na czczo miałam 68 a muszę przyznać że zapomniałam się i wypiłam w domu kilka łyków wody smakowej.
Ale widzisz tu nie możesz porównywać do badania w laboratorium Tam ci dają odpowiednią ilość glukozy i wtedy masz miarodajny wynik . A tak jak zjesz sobie swoje śniadanie to nie masz co porównywać bo cukier masz we wszystkim i może po prostu zjadłaś mało i dlatego miałaś niższy cukier .

Wróciłam z miasta popełniłam pierwsze zakupu kupiłam :
Skarpetki w żyrafy
ręcznik kąpielowy z kapturkiem
pajacyk welurowy żółty
bodziaki z długim rękawem rozpinane przez środek zielony
pieluche flanelową też żółtą
kocyk polarowy do wózka

Nie mogłam wytrzymać jutro jak się dowiem kto tam siedzi to postawie na ciuszki już konkretne bo takich neutralnych mało widziałam w najmniejszych rozmiarach
Stary 2013-09-11, 14:29   #4307
J0zefina
Raczkowanie

Cicici wow maluch prawie dwa razy większy od mojej fasoli

sprawdziłam z ciekawości wynik pierwszego malucha i ważył też ponad 600
Stary 2013-09-11, 14:33   #4308
Cicici
Rozeznanie

Spore i juz po raz kolejny termin pokazuje na 31.12 :P ale jakos dziwnie mi sie wydaje ze pod choinka juz bedzie, nawet tz sie smieje ze musimy wieksza choinke kupic zeby sie dzidzius zmiescil
Stary 2013-09-11, 14:34   #4309
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
giganta brzuchola już nie ma ale jeszcze taki ala ciązowy jest . Przecież wszytsko zaraz nie schodzi i nie jest się płaskim jak decha więc pewnie dla tego pokazują na brzuchatych modelkach
a tu się nie zgodzę z moich obserwacji z oddziału poporodowego to tak ok 30% dziewczyn został brzuszek a reszta może nie płaski, umięśniony ale brzuszka brak, raczej zostawała rozciągnięta skóra. Pamiętam w noc po porodzie obracałam się z boku na bok i śmiać mi się chce bo najpierw przekręciłam się ja a potem hlop moja skóra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 14:40   #4310
upadly_aniol00
Zakorzenienie

No to jednak coś zostaje czy brzuch czy skóra . Chociaż wszystkie mamy które widziałam po porodzie zawsze miały jakiś ten brzuszek/czy skóre ale miały .
Ale wiadomo dużo zależy od kobiety jaka była przed porodem każda z nas jest inna
Stary 2013-09-11, 14:44   #4311
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
No to jednak coś zostaje czy brzuch czy skóra . Chociaż wszystkie mamy które widziałam po porodzie zawsze miały jakiś ten brzuszek/czy skóre ale miały .
Ale wiadomo dużo zależy od kobiety jaka była przed porodem każda z nas jest inna
No z tym, ze kobiety w reklamach koszulek do karmienia mają brzuchy nie poporodowe a ciążowe - to widać od razu.
Stary 2013-09-11, 14:57   #4312
ejani
Zadomowienie

Cytat:
no nie nie- absolutnie nie za mały i nie gnieciemy sobie biustu
trzeba kupić większe to fakt ale można poszukać takie za ok 40 zł ale cały czas dobre rozmiarowo.
Nie ma sensu się katować cyckonoszem bo to ani ładne ani zdrowe
błaaaagam, znajdź mi w moim rozmiarze za 40zł

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Czesc Wam !!!
klask i:
Stary 2013-09-11, 15:01   #4313
Cicici
Rozeznanie

Warto poczytac : http://kobieta.onet.pl/dziecko/zywie...w-cukrze/b3ppy
Stary 2013-09-11, 15:06   #4314
ejani
Zadomowienie

Cytat:
wierzę Ci.
Kurcze faktycznie masz nietypowy rozmiar i faktycznie w sieciówkach ciężko o takie staniki.
Zostają Ci tylko sklepy z bielizną i to pewnie z tych droższych...
Bez stanika nie ma co chodzić bo ciężko jeszcze do tego.
Polecam Ci- idź na Chmielną 15 do Li Parie- co prawda są tam staniki i takie za 500 zł ale jest sporo w bardziej przystępnych cenach a i sporo wyprzedaży zawsze jest. Do tego ewentualne poprawki (np. zminiejszenie obwodu, przerobienie) są na miejscu więc może warto zajrzeć.
No i mają tam takie właśnie nietypowe rozmiary.
na pewno się przejadę

ogólnie kupuję na Grochowie, jest fajny sklepik (już Wam go chwaliłam), trochę taniej jest na Marywilskiej , ale jak doliczyć benzynę i czas w korkach, to nie wiem, czy się opłaca

teraz mam taki:

http://sklep.alles.pl/produkt,latino-01-u,127.html

(już drugi raz, poprzedni rozmiar też miałam ten model)- na stronie 78zł, ja zapłaciłam 80zł a przymierzyłam kilkanaście modeli i mogłam się pytać o opinie, więc już te 2 złote niech mają)

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Wróciłam z miasta popełniłam pierwsze zakupu kupiłam :
Skarpetki w żyrafy
ręcznik kąpielowy z kapturkiem
pajacyk welurowy żółty
bodziaki z długim rękawem rozpinane przez środek zielony
pieluche flanelową też żółtą
kocyk polarowy do wózka

Nie mogłam wytrzymać jutro jak się dowiem kto tam siedzi to postawie na ciuszki już konkretne bo takich neutralnych mało widziałam w najmniejszych rozmiarach

u, porządne zakupy co będzie jutro?
Stary 2013-09-11, 15:08   #4315
Hosenka*
Zakorzenienie

Jutro idę na połówkowe Trochę dziwny zwyczaj mają w przychodni, bo nie umawia się na konkretną godzinę tylko się po prostu przychodzi i czeka Bez sensu, bo tak to mogę i 3 godziny czekać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:10   #4316
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
a tu się nie zgodzę z moich obserwacji z oddziału poporodowego to tak ok 30% dziewczyn został brzuszek a reszta może nie płaski, umięśniony ale brzuszka brak, raczej zostawała rozciągnięta skóra. Pamiętam w noc po porodzie obracałam się z boku na bok i śmiać mi się chce bo najpierw przekręciłam się ja a potem hlop moja skóra
ja natomiast mam inne wspomnienia.
Mój brzuch po porodach był jeszcze lekko wypukły, taki jak mniej więcej w piątym miesiącu. Dopiero po paru tygodniach, jak macica się już obkurczyła, wtedy też zrobił się bardziej płaski.
Wyglądał mniej więcej jak balon, któremu uleciała połowa powietrza ...

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:11   #4317
ejani
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]zapomniałam wam powiedzieć ze w LIDLU są bezszwowe elastyczne majtki ciążowe za 9,99 zł.
wybaczcie głupie pytanie, a te majciochy to tak normalnie się nosi na codzień? w sensie że takie pod brzuch nie będą dobre? bo to wygląda jak gorset wyszczuplający...
ale znów 10 zł nie majątek, może na zimę dobrze będzie dzieciaka dogrzać? ale takie nie cisną? mają duży ten worek na brzuch (to jednak kilka głupich pytań się zebrało)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 15:13   #4318
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jutro idę na połówkowe Trochę dziwny zwyczaj mają w przychodni, bo nie umawia się na konkretną godzinę tylko się po prostu przychodzi i czeka Bez sensu, bo tak to mogę i 3 godziny czekać

Też mam jutro połówkowe.
Niby na 12:30 ale jest tak że jak ktoś przychodzi i zajmuje kolejkę tak wchodzi. Ostatnio na wizytę czekałam prawie 2 godz.
Wcześniej na 11:20 mam usg tarczycy w szpitalu (termin w drodze wyjątku bo ciąża) i będę musiała się streszczać by zdążyć potem do gina (pół miasta przejechać)

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:14   #4319
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Czesc Wam !!!

Wow,no spore dziecie
Stary 2013-09-11, 15:21   #4320
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
kurcze... niefajnie. Szkoda, że to wygląda w taki sposób.
A jak czytałam artykuł to mała fikała a jadłam wcześniej mandarynki

Ja dziś dostałam wypłatę i się ciesze jak głupia, a to przecież powinna być oczywistość... Kupiłam sobie ten stoli pod laptopa z biedronki i już chyba nie wstanę z łóżka
Znów słyszę docinki od teściów. Jeździmy tam duuuużo rzadziej i jak już to na parę minut, ale zawsze usłyszę coś soczystego o nas albo o ciąży.
Jak nie praca to rodzina, ciągle się muszę na coś wkurzać.

Dziewczyny macie śliczne brzuszki
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości