|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem jak to jest z tymi normami znalazkam je u mamusiek zeszłorocznych i wkleilam.
Byłam dzisiaj na badaniach hormonów w laboratorium i pierwszy raz mi sie zdarzylo ze przepuscili mnie w kolejce ;-) a osób przede mną było chyba z 20. Twin ja tez mam niedobór potasu i lykam Kalipoz . Pisalam wczesniej ze mam wysokie tetno wiec to albo od potasu albo tarczyca. Jutro sie dowiem ide do endokrynologa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- A na tetno jakbym czula ze sie dusze mam Isoptin. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4296 |
Rozeznanie
|
Hej,
Fajny ten wózek Espiro, z jednej str dobrze aby był lekki ale z drugiej to zależy gdzie się mieszka, ja od poczatku choroby (po ślubie mnie wzięło czyli juz poltora tyg) koczuje u Mamy na wsi i tu lepszy byłby wózek lekko cięższy na porządnych pompowanych kołąch dlatego zdecydowałam się na Navington Corvet http://www.patiimaks.pl/shop_images/...5bcyefwnx2.jpg plus nosidełko x car, chcę kupić używane. Jeśli chodzi o wyniki krwi to ja robiłam tylko raz - pewnie przez to, że moja gin nie miala dla mnie czasu i odwoływała wizyty. Z racji ze jestem na antybiotykach jade dziś do gina nowego ale kórego juz znamy z usg genetycznego. Mam silny kaszel w nocy i boli mnie wtedy brzusio. Straszne rzeczy opowiadacie o tych IP i SORach ![]() Mama chce mi dziś zawołać panią od baniek na plecy bo ten kaszel jest straszny i nie mozemy sobie z nim poradzic, cebula z cukrem nie działa ![]() Dziś będę mogła się podzielić płcią i dokładnym wiekiem ciąży ![]() Oj zapomniałam napisać o ruchach. Wy naprawdę już czujecie swoje Dzidzie? Ja wczoraj miałam takie muśnięcie ale bardziej mi się wydaje, że to tylko odczucie.
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-13 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() u mnie dzisiaj znowu słonecznie ![]() Mnie też "ciągnie" brzuch". Wiecie, co Wam powiem? Ktoś mnie dzisiaj w środku szturchał ![]() ![]() TŻ wczoraj wieczorem jak leżeliśmy na kanapie, co chwilę przykładał mi rękę do brzucha. Śmiałam się z niego, że pewnie czuje, jak mi się brzuch unosi od oddychania. Dzisiaj się przyznał, że to nie było moje oddychanie, tylko coś innego. Nie chciał mi wczoraj nic mówić, że coś wyczuł żeby mnie ie stresować, że ja nic nie czuję, a on tak, Powiedziałam mu dzisiaj, że zmyśla ![]() ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-13 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też wyczuwam ruchy już także w ciągu dnia, ale na razie są one delikatne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce. Może dlatego, że jak miałam ubrany płaszcz, a teraz kurtkę, to po prostu nic nie widać. W innych ubraniach za to widać mi brzuszek ![]() Przeciwko rozstępom używam oliwki babydream z rossmana i mam jeszcze balsam z ziaji na rozstępy. Zaczęłam używać już dawno - jestem szczupła i mam NIESTETY kilka rozstępów na boczkach z okresu dorastania, więc wole nie ryzykować i nie czekać, czy coś mi tam wyjdzie. Smaruję się z nadzieją, że nie będę miała rozstępów. idę się w końcu zabrać za obiad, bo robię się głodna. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() niestety wg prognozy pogody w sobotę ma padać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że też już czuję dawno ale ciągle nie mam pewności i nie wiem co to jest
![]() ![]() A co do norm w ciąży to mój gin mówi, że w ciąży hemoglobina może być nawet poniżej 10 ![]() ![]() Dzień dobry ![]() U nas dzisiaj też piękne słoneczko ![]() ![]() Też bym chciała w tym roku coś posadzić sobie w ogródku bo babcia ma duży ogród a już w tym roku nic nie będzie tam robić, więc mogłabym ja sobie pogrzebać ale niebardzo się na tym znam i pewnie nic by nie wyrosło ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Trochę czasu mnie nie było, dopinanie wszystkiego do ślubu, milion innych spraw i piękna pogoda nie pozwala ani na chwilę siedzieć w domu. ![]() ![]() Jako takich kopniaków czy muśnięć nie wyczuwam, czuję natomiast coś podobnego do fali, raz z góry na dół a raz z boku na bok, nie wiem czy to się zalicza do ruchów, ale wiem, że coś się tam dzieje ![]() Mój brzuch w końcu wygląda na ciążowy a nie spożywczy, z tego powodu mam zamiar zacząć korzystać z wszelkich ciążowych udogodnień. ![]() ![]() W końcu czuję wiosnę, uwielbiam tę porę roku, daje dużo energii i natchnienia, aż się chce zrobić mnóstwo rzeczy, żeby życie było jeszcze przyjemniejsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
latam co 5 minut na siuku masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam chyba dzisiaj dzień dobroci dla ciężarówek;-) na poczcie też mnie przepuscili.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym pewnie i tak w takiej sytuacji podziękowała i stała normalnie w kolejce bo było by mi głupio i to ja zazwyczaj wszystkich przepuszczam ![]() No ale u mnie póki co to nie ma na to szans bo brzuch w ubraniu nie wygląda na ciążowy, jest za mały jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() piszę w przerwie z kawką , obiecałam sobie samej napisać dzisiaj kolejny podrozdział z pracy mgr, ale mi idzie strasznie cieżko ![]() Mam od kilku dni niskie ciśnienie i kompletnie nic mi się nie chce.. Widziałam ,że były poruszone tematy Tżetów i wózków. My co prawda planowaliśmy zacząć staranie o Bobo od września 2014! chcieliśmy wykończyć cały domek no i chciałam być po obronie mgr, no ale wyszło nam inaczej ![]() Także teraz gdy jesteśmy w ciąży spisuję się idealnie! Nie może być lepiej ![]() Co do wózka my wybraliśmy Stokke xplory v3, gdy go zobaczyliśmy zakochaliśmy się oboje ![]() ![]() Moja dalsza kuzynka go ma i mówi ,że nie wymieniłaby go na żaden inny ![]() Ale zakup planujemy w maju-czerwcu. Cytat:
![]() Dzisiaj zaczynamy 18 tydzień ![]() ![]() Co bo baniek to nie mam pojęcia czy można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanie w kolejce przez 20 minut już teraz jest dla mnie męczące, a co będzie potem... Jagusia, łączę się w bólu jeśli chodzi o mgr ![]() Postawiłam zupę i trochę ogarnęłam i musiałam się położyć, bo coś mnie ciągnie brzuch...zrobię listę zakupów, bo jutro robimy mini urodziny męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje 18 tyg. Ja juz w połowie 21 ;-) i mam 3,5 + kg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Tez chce lekki wózek mysze zerknąć na Stokke v6 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- W Rossmannie jest Bio Oil w promocji za 27 może się komuś przyda ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Raz badania krwi? Ja juz miałam dwa razy, ale też były idealne...Ale tym razem lekarz mi nie dał, pow że nie będzie mnie meczył..i dobrze bo po ostatnim mam dość ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
Moni to rozpinac plaszczyki kurteczki i korzystać bo to tylko kilka miesięcy;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4313 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie boisz się obrony ? ja się trochę obawiam bo mam jakoś w lipcu , a ja straszny nerwus jestem i czasem urodzę pfu pfu ![]() Ja też "urodzinuje" w weekend ![]() Cytat:
![]() oj mi też ciężko , muszę się zmuszać , ale tak bardzo chce mieć coraz więcej z głowy.. a Tobie zazdroszczę 22 tyg ![]() ja niestety albo stety ?! nadal waże tyle co przed ciąża , bo mało jem ![]() Powiem szczerze , że nie słyszałam o stokke v6? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Rozeznanie
|
Byłam w szpitalu na usg polowkowym i jestem załamana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nikomu nie zycze takiej tragedii jaka jest chore dzieciątko ![]() ![]() ![]() Róbcie usg polowkowe bo to bardzo ważne 3 tygodnie temu miałam usg niby trwało pół godziny niby lekarka wszystko mierzyla i sprawdzała i co? Nic nie wykryła mówiła ze dziecko zdrowe...... Trzymajcie kciuki zeby jutro sie okazało ze da sie uratować moje dziecko i ze bedzie miało szanse na w miarę normalne życie..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że masz kilka ciuszków ciążowych. Cytat:
![]() U mnie tętno nie od tarczycy, bo zbadali mi TSH i jest ok. W pierwszej ciąży brałam chwilę Isoptin. Niestety ja nie czuję się dziś dobrze. Znowu mam zaburzenia rytmu. Męża ściągnęłam wcześniej z pracy, żeby nie być sama. Tata skontaktował mnie z kardiologiem i jutro mam wizytę u niego + będę miała zakładany holter na 24h. Chciałabym już wiedzieć co mi dolega i żeby można było mnie leczyć. W ogóle kardiolog powiedział, że jego zdaniem mam potas na pograniczu normy i możliwe, że w ogóle go nie potrzebuję. Zaczęła mi do tego drgać powieka. Podejrzewam, że stres ostatnich dni robi swoje. Wiem jedno, na trzecią ciążę się nie zdecyduje za nic w świecie. Cytat:
![]() Nie wiem czy bańki można stawiać w ciąży. Może skontaktuj się ze swoim ginekologiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki aby dzieciątko dało się operować i dzięki temu zapewnić w miarę normalne życie ![]()
![]() |
#4317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że nie urodzę, planuję się bronić do końca czerwca ![]() Mamuśka, tak mi przykro. Mocno trzymam kciuki za Maleństwo ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-13 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje kochana ze wszystko bedzie dobrze !!!! zycze Ci tego z cakego serduszka mocno trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Jestem już na L4, więc częściej będę się udzielać. Wreszcie mam czas na cieszenie się ciążą ![]() ![]() ![]() Ostatnio ginekolog się bardzo zdziwił jak mu powiedziałam, że czuję tętno dziecka, gdy przykładam dłoń do brzucha. Zapytał, że może czuję bicie swojego serca. ![]() ![]() Wybierałam na allegro ciuchy dla siebie, głównie legginsy i koszulki nocne i jestem przerażona.. Musze wybierać wszytko w rozmiarach namiotu, czyli 44, 46 lub 48 ![]() ![]() I jak oceniacie kojec? Też chcę kupić, ale chyba nie motherhood, bo podobno się rozłazi. Wezmę może Super Mami. Wolę, żeby się rozlazł taki za 100zł, niż taki za 150zł ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.