Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 11:28   #4291
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

U mnie nie pada,ale na termometrze dziesięć stopni.Oczom nie wierzę,ósmego stycznia(mojego Taty urodziny)a tu ciepło,jak w marcu.
Elaine-trzymam kciuki za laktację.Pod koniec miesiąca pewnie znowu Ci pomacham z okna samochodu,bo mamy jechać na ostatnią trzydniową kontrolę do szpitala(potem tylko co parę miesięcy na echo serca,żeby sprawdzić,czy łatka na sercu się trzyma)Tylko ciekawe,jakim autem pojedziemy,bo moje jest raczej niepewne,a po grudniowym huraganie odmówiono nam odszkodowania za zniszczone przez drzewo auto Tż.Oddaliśmy sprawę w ręce adwokata.Ręce opadają.
Rockyy-ja też myślę,że to skok.Szlag mnie trafi niedługo,bo wstaję co 45 min w nocy.Dzisiaj tato mnie wyręczył,bo @ osłabiła mnie strasznie.
fiazo-trzymam kciuki
ita-za wagę,aż pozazdrościłam.
Dziękujemy za kciuki,szczepienie przeszło w miarę gładko(tato był w zabiegowym pierwszy raztaka wredna jestem)Teraz mama mi mówi,że Jaś ma ciepłą główkę i faktycznie,chyba gorączkuje,ale jeszcze tragedii nie ma.Poczekam i zapodam coś,jak będzie trzeba.Ogólnie pani dr Jasiem zachwycona,bo gada ciągle i jest bardzo ruchliwy,przekręca się na boki i w ogóle jest uroczyZ wagą nie jest źle,ale na tle Waszych dzieci wypadamy jak ostatnie sierotki
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 11:56   #4292
sarna405
Zadomowienie

hejka zagladam i tu co słychać bo na fb jestem na bierzaco

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Nie śpię właściwie od 6. Obudziło mnie dziecko sąsiadów.. najpierw odgłosy jakby w chodziku jeździło, choć to dziecko już dawno chodzi..więc musi mieć jakiś inny środek transportu, później bieganie, tupanie i walenie po kaloryferze W ogóle to byłam w szoku, bo do tej pory nie słyszałam aż tak żadnego dziecka w klatce..Okazało się, że przyjechali nasi sąsiedzi ściana w ścianę.. Rodzina Rosjan z dwójką małych dzieci. Nie mieszkają tutaj na stałe..przyjeżdżają na parę/kilka tygodni i później nie ma ich kilka miesięcy. Syna mają strasznie rozhisteryzowanego..ciągl e krzyczy i wyje. Rodzice i dziewczynka spokojni..normalnie nie wiem skąd u nich taki diabełek. Nigdy też nie słyszałam, żeby zwracali Małemu uwagę, żeby krzyknęli, kazali się uspokoić.. dziecko robi co chce. No kurde, ale żeby po godz. 6 zachowywać się tak głośno.. Akurat sypialnię mamy przy ich mieszkaniu i Mały dzisiaj obudził się godzinę wcześniej niż zwykle.. i tak długo przetrzymał, no ale cholera mnie weźmie jak będziemy wstawać po 7 w ciemnościach jeszcze przez tego bachora
o jej współczuję
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 11:58   #4293
Margosia__
Zakorzenienie

http://kobieta.onet.pl/dziecko/abc-w...ku-kopia/sj944

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:06   #4294
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim....my wczoraj zaliczylismy szczepienie-Leo wazy juz 8,155kg....
juz malo go karmie ale jeszcze starcza mi mojego mleka na 3-4karmien
ale raz dziennie jest sloiczek-szpinak rzadzi....no i od pon wprowadzilam kaszke bezglutenowa na sniadanko....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
ja mam szczepienie za tydzień.... Antek ma 4 miesiace i 2 dni dalej KP i juz zaczełam dawać deserki. Najpierw mały słoiczek jabłko marchwe mial na 2 dni przerwa i jabłko banan biszkopt mial na 3 dni. I kupka gęta zbita musiał postekać i robie przerwe dziś 2 dzień i moze dam jabuszka troszkę

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

aaa i od bodajże 5 czy 6 dni Antek sam zasypia bez kołysania. Płacz jest czasami no ale jest coraz starszy niech sie uczy póxniej klocka nie dam rady kołysać na poczatku maz mnie nazwal wyrodną matką hehe ze dzecko płacze, ale jak juz mocno buczy biorę na rece utule odkładam i zasypia , całuję go. i chodził spać co 1 godzinę a jak sam zasypia to go kładę co godzinę ale za nim zaśnie mijają 2
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:07   #4295
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Fiazo: dziękuję za szczegółowe informacje na temat rejestracji autka. My nasze uno też będziemy prawdopodobnie złomować albo sprzedamy na części. To się jeszcze okaże, ale jeździć to ono już nie powinno za długo i tak 13 lat służyło ponad. I na ostatni rok nawet garażowane było. Żal, ale co zrobić...

Lemurki; a bedziecie mieli możliwość wychodzenia ze szpitala? może byśmy was odwiedzili

Rockky: a tobie juz przeszło przeziębienie?

Ja lecę na spacer. Buzaiki

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:10   #4296
AgaPlast
Zadomowienie

hmmmm ja karmie dynia i nie robie przerw. daje tez ok 30 ml soku jabłkowego codziennie. kurka moze powinnam przerwy robic. dwa razy był problm z brzuszkiem.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:22   #4297
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
I chwalę moje dziecko: zasypia sam bez bujania i Kolysania. Ekstra
Jak tego dokonałaś??? Dużo płaczu przy tym było?

Cytat:
dzien dobry wszystkim....my wczoraj zaliczylismy szczepienie-Leo wazy juz 8,155kg....
ale raz dziennie jest sloiczek-szpinak rzadzi....no i od pon wprowadzilam kaszke bezglutenowa na sniadanko....

Wow duży chłopak My idziemy na szczepienie jutro (ostatnie). Następne będzie dopiero w listopadzie Ciekawe ile Milena waży, ale z pewnością sporo mniej niż Leoś. Obstawiam, że około kilogram mniej. Drobinka z niej jest.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 12:23   #4298
Rockyyy
Zakorzenienie

Lemurki-brawa za szczepienie. Nam pediatra radzila zeby zaraz po powrocie do domu zaaplikowac czopek z paracetamolem.

Elaine-dziekuje juz mi lepiej.

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

My jutro mamy na 13.30 szczepienie.

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-01-08, 12:46   #4299
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Elaine-my możemy się spotkać na szpitalnym korytarzuJak będzie w miarę miła siostra(co ja gadam,tam wszystkie są miłe,a z oddziałową się ostatnio nawet całowałam przed świętami pod choinką,bo tak sobie życzyłyśmy najlepszego)to nawet Jasia przemycę!
Bardzo chętnie.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Rockyyy-nam pani dr poleciła czekać do 39 stopni i wtedy zapodać Panadol.
Swoją drogą,ja mam prawie dorosłą córę w domu,a czuję się jak idiotka u lekarza.Wszystko jest inaczej teraz.Rozszerzanie diety itd.
Pytanie do mam karmiących mm-czy któraś z Was zmieniała mleczko?
Jak to się odbiło na Maluszku?
Stary 2014-01-08, 13:08   #4300
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Zmieniałam, ale dość dawno. Z Nan Pro na Hipp Bio Combiotik. Małej nic nie było bo zmieniałam stopniowo. Do starego mleczka dosypywałam początkowo jedną miarkę nowego, np. jeśli robiłam 150ml mleczka to 4 miarki dawałam starego i jedną nowego i stopniowo zwiększałam ilość miarek nowego a zmniejszałam starego.

Po nowym mleczku jedynie z kupkami przestaliśmy mieć problem bo po Nanie ciężko było małej zrobić kupkę.

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2014-01-08 o 13:11
Stary 2014-01-08, 13:30   #4301
Anulka_p
Zakorzenienie

Co raz to nowsze badania i teorie. Zwariować można.
Ja najchętniej w ogóle nie dawałbym Miśkowi krowiego mleka. Muszę przekonać męża do zakupu kozy.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Iwonka- Na FB laski się chwalą zdjęciami ze wspólnych spacerków. Kiedy spacerujemy w Racku ?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:40   #4302
AgaPlast
Zadomowienie

Wiem

ze juz była o tym dyskusja ale czy gluten wprowadzamy przy kp po skonczonym 5 mies czy po skonczonym 4 jak wczodzimy w 5?
Stary 2014-01-08, 14:14   #4303
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie pada,ale na termometrze dziesięć stopni.Oczom nie wierzę,ósmego stycznia(mojego Taty urodziny)a tu ciepło,jak w marcu.
Elaine-trzymam kciuki za laktację.Pod koniec miesiąca pewnie znowu Ci pomacham z okna samochodu,bo mamy jechać na ostatnią trzydniową kontrolę do szpitala(potem tylko co parę miesięcy na echo serca,żeby sprawdzić,czy łatka na sercu się trzyma)Tylko ciekawe,jakim autem pojedziemy,bo moje jest raczej niepewne,a po grudniowym huraganie odmówiono nam odszkodowania za zniszczone przez drzewo auto Tż.Oddaliśmy sprawę w ręce adwokata.Ręce opadają.
Rockyy-ja też myślę,że to skok.Szlag mnie trafi niedługo,bo wstaję co 45 min w nocy.Dzisiaj tato mnie wyręczył,bo @ osłabiła mnie strasznie.
fiazo-trzymam kciuki
ita-za wagę,aż pozazdrościłam.
Dziękujemy za kciuki,szczepienie przeszło w miarę gładko(tato był w zabiegowym pierwszy raztaka wredna jestem)Teraz mama mi mówi,że Jaś ma ciepłą główkę i faktycznie,chyba gorączkuje,ale jeszcze tragedii nie ma.Poczekam i zapodam coś,jak będzie trzeba.Ogólnie pani dr Jasiem zachwycona,bo gada ciągle i jest bardzo ruchliwy,przekręca się na boki i w ogóle jest uroczyZ wagą nie jest źle,ale na tle Waszych dzieci wypadamy jak ostatnie sierotki
Oklaski za udane szczepienie

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:31   #4304
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Wiem

ze juz była o tym dyskusja ale czy gluten wprowadzamy przy kp po skonczonym 5 mies czy po skonczonym 4 jak wczodzimy w 5?
Możesz w zasadzie tak albo tak, niby można wprowadzić już w 5. (skończonym 4.) - 6. miesiącu.
My jesteśmy w 7., kp i dalej niewprowadzony.
Boję się

Ale dzisiaj podam chyba trochę kaszki ryżowej, też zrobię na moim mleku (choć czytałam, że robi się to, co z kleikiem, czyli rzednie), ale po MBP (Matki Boskiej Pieniężnej) zakupimy nowe mm i wtedy zrobię już Arturowi normalnie na mm kleik i kaszkę, bo to jest szkoda kaszki i szkoda mleka, jak z tego się robi słodkie mleko potem.
I kupię również zwykłe kaszki mleczne.
Nie da się żyć w wyidealizowanym świecie, gdzie z cycków leje się nadające się do wszystkiego mleko, układa się w drogi mleczne jak w reklamie Milky Waya, a po łąkach okraszonych tęczami biegają jednorożce...

Elaine - tym samym współczuję kryzysu, przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj.....

Dziewczyny jaką macie opinię nt. słoiczków Babydream?
My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:08   #4305
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44497465]

My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre?[/QUOTE]

Coś kojarzę, że Elaine pisała, że ta pani, która prowadziła "szkolenie" z rozszerzania diety postawiła je na drugim miejscu jeśli chodzi o słoiczki zaraz po Hippie. Tarri chyba też pisała, że są dobre. Ja nie próbowałam. Ze swojej wsi mam daleko do rossmanna więc tyko raz na miesiąc kosmetyki zakupuję, ale może spróbuję, bo jutro jedziemy na bioderka i będę miała do niego blisko.
Stary 2014-01-08, 15:13   #4306
AgaPlast
Zadomowienie

ja mam dynie z tych słoiczkow i mała ja wciag az miło. Tylko zła jestem bo ona jest z dodatkiem maki ryzowej a to zauważyłam po 2 słoiku a ryzu nie chciałam narazie podawac.
Stary 2014-01-08, 15:29   #4307
sylwia1986sz
Zadomowienie

Lemurki, Rockyyy dzięki

Ona strasznie mi przykro

Lemurki ogromnie się cieszę, że jest już coraz lepiej! za szczepeinie, mam nadzieję że temp już spadła.

Anulka koza fajny pomysł, szkoda, że w bloku mieszkam

Byłam dzisiaj u lekarza. Mam skierowanie na morfologię i prawdopodobnie jestem odwodniona... Mam się dobrze odżywiać i pić min 2l dziennie. Zmęczona dalej bo Emi robi w nocy 2-3 godzinę przerwy, zachowuje się jakby był dzień. No ale dzisiaj pierwszy raz od ciąży usmażyłam naleśniki, tż spacerował z małą, a ja wzięłam się za smażenie

Emilka zjadła dziś pierwszego ziemniaczka A właściwie połowę, rozgniecionego i rozrzedzonego wodą nawet smakował, bo płakała jak przestawałam podawać. Po zjedzeniu połowy otrzepała się jak po antybiotyku stwierdziłam że wystarczy.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
ja mam dynie z tych słoiczkow i mała ja wciag az miło. Tylko zła jestem bo ona jest z dodatkiem maki ryzowej a to zauważyłam po 2 słoiku a ryzu nie chciałam narazie podawac.
Ja też kupiłam ta dynie i też się zdenerwowałam, bo chciałam czystą. Ale poczeka aż podam ziemniaka, później marchew gotowaną i dopiero słoiczek z dyni.

Aha dostałam dzisiaj paczuszkę z Bobovity a w niej plan 5 kroków i słoiczek marchewki... Kiedyś spróbujemy.
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 15:44   #4308
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Kto mi wytłumaczy,dlaczego mleko Jaśka kosztuje teraz 50 zł?Parę dni temu 45 było.
Szlag mnie trafi.
Bebilon,żeby nie było.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

malinka-dziękuję
Stary 2014-01-08, 15:52   #4309
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Kto mi wytłumaczy,dlaczego mleko Jaśka kosztuje teraz 50 zł?Parę dni temu 45 było.
Szlag mnie trafi.
Bebilon,żeby nie było.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

malinka-dziękuję
Beblion jest niestety drogi. nie wiem czy nie wprowadzę w błąd, ale bebiko ma chyba identyczny skład. Może da się Jaśkowi mleczko podmienić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 15:54   #4310
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

Wczoraj już jednak nie dałam rady zajrzeć, dziś pojawił się winowajca wczorajszej awantury - MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!!
Jeszcze go okiem nie widać, ale pod palcem czuć i łyżeczką stuka aż miło

Dziękuję dziewczyny za liczne odpowiedzi na moje pytania, wychodzi na to, ze ze mnie matka luzara wariatka. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi to na złe. Jakaś taka beztroska jestem, co mi się umyśli to robię, żyjąc myślą, że opieram się na intuicji i tak jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
1. Śpi z nami i jeszcze długo pośpi.
2. Nie używamy jeszcze nocnika. Z doświadczenia z Małgosią wiem, żeby się nie spieszyć. Małgosia jak miała 8 mcy siedziała na nocniku pięknie, ja chodziłam rano konie karmić, a ona w tym czasie 20 min siedziała i kupsko robiła. Po 2 mcach nocnik zaczął ją parzyć. Ale na maksa. Nic się nie stało, nie spadła, nie uderzyła się, nic. Po prostu nie chciała i koniec. Wróciła do nocnika jak miała prawie 2 lata, ale szybko się nauczyła i nawet wpadek nie miała.
Dzięki za informację, właśnie moja chrześnica miała podobnie jak piszesz, że najpierw pięknie korzystała z nocniczka, później ok 3-4 miesiące nie usiadła, a teraz już od dawna bez pampka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
DZOAN czyżby Olus spal? Jak dzisiaj zasypianie? Na autko cena też dobra mieści się w tym co sobie założyliśmy,no i ni trzeba będzie nic w nim robić)))

A właśnie kto się orientuje ile kosztuje przerejestrowanie auta?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
U nas 245 zł + 2 zł opłaty ewidencyjnej.
Trzeba mieć oryginał + ksero umowy sprzedaży, oryginał dowodu auta, stare tablice rejestracyjne, karta pojazdu+ksero zapisanych stron i wydrukowane potwierdzenia opłaty za rejestrację. W każdym mieście wysokość opłat może być inna, najlepiej sprawdzić na stronie internetowej urzędu miasta.

Cytat:
fiazo Twój plan karmień też wygląda mi ok

Perse żeby podejście nr 2 do wprowadzania jedzonka powiodło się

ona ja do męża niby też gadam co jest nie tak.. ale co z tego jak on ma to w d albo często odszczekuje i obraca kota ogonem.. jeszcze dzisiaj w 'dzień dobry tvn' był temat co najbardziej denerwuje facetów w kobietach i jedna przemądrzała babeczka powiedziała, że faceci nie lubią jak kobiety marudzą i dyktują co mają zrobić.. i tak wyszło, że lepiej nie mówić niczego wprost.. bo jeszcze facet poczuje obrzydzenie.. bzdury..
A z teściem przykre mam nadzieję, że jednak guz pozostał na jednej nerce i druga, jak i reszta organów w porządku..trzymam

Ewusia Oluś nadal z nami i póki co nie planuję przenosić go do osobnego pokoiku.. choć to co napisałaś jest zastanawiające, że u Tymusia taka różnica w długości drzemek..aż kusi by sprawdzić u naszego Potworka
Z nocnika też nie korzysta, bo jeszcze nie siedzi i chyba na tę umiejętność też przyjdzie nam troszkę poczekać.
No właśnie my w szoku jesteśmy bo z nami to chodziliśmy na rzęsach w nocy wstając setki razy do niego, nastawialismy się na nieprzespaną noc, a tu niespodzianka Dziś też pierwsza pobudka dopiero o 3, później o 4,30, 5.20 i o 6 okazało się że pieluszka niewytrzymała, przebrałam go i wzieliśmy na tradycyjne poranne przytulańce do naszego łóżka Jestem dumna z naszego samodzielnego syna

Cytat:
Hej Dziewczyny

Nie śpię właściwie od 6. Obudziło mnie dziecko sąsiadów.. najpierw odgłosy jakby w chodziku jeździło, choć to dziecko już dawno chodzi..więc musi mieć jakiś inny środek transportu, później bieganie, tupanie i walenie po kaloryferze W ogóle to byłam w szoku, bo do tej pory nie słyszałam aż tak żadnego dziecka w klatce..Okazało się, że przyjechali nasi sąsiedzi ściana w ścianę.. Rodzina Rosjan z dwójką małych dzieci. Nie mieszkają tutaj na stałe..przyjeżdżają na parę/kilka tygodni i później nie ma ich kilka miesięcy. Syna mają strasznie rozhisteryzowanego..ciągl e krzyczy i wyje. Rodzice i dziewczynka spokojni..normalnie nie wiem skąd u nich taki diabełek. Nigdy też nie słyszałam, żeby zwracali Małemu uwagę, żeby krzyknęli, kazali się uspokoić.. dziecko robi co chce. No kurde, ale żeby po godz. 6 zachowywać się tak głośno.. Akurat sypialnię mamy przy ich mieszkaniu i Mały dzisiaj obudził się godzinę wcześniej niż zwykle.. i tak długo przetrzymał, no ale cholera mnie weźmie jak będziemy wstawać po 7 w ciemnościach jeszcze przez tego bachora

O matko współczuję sąsiadów!! My mamy tez ostatnio problemy z sąsiadami, na dole 2 chłopaków pali nałogowo trawkę kaszlą, kichają, śmieją się i gadają wrzeszcząc do siebie całą noc. A dodatkowo sprowadził się jakiś fan telewizji, ktoś ogląda tak głośno telewizor przez całą dobę, że aż uszy bolą, u nas słychać dokładnie wszystko. !!!
Takie uroki życia w bloku.

Cytat:

Super waga Szpinak - samo zdrowie

Lecę robić kaszkę bo moje maleństwo miało drzemke aż 34 minuty i już woła

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 16:16   #4311
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Szlag mnie trafi.
Bebilon,żeby nie było.

malinka-dziękuję
O jeju strasznie drogo My za Hippa płacimy w rossmannie z kartą rossnę 36zł (ale używamy już Hipp 2, na Hipp 1 zniżki nie ma). Normalnie kosztuje jakoś około 43zł.

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Wczoraj już jednak nie dałam rady zajrzeć, dziś pojawił się winowajca wczorajszej awantury - MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!!
za pierwszego zębulka

Milenka
Stary 2014-01-08, 16:26   #4312
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo dobra i bardzo droga Humana też ma w dyni mąkę ryżową. Wydaje mi się, że sama dynia może by się nie utrzymała, nie wiem, ale coś w tym musi być.

Ewusia brawo za ząbek!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:05   #4313
surka
Zakorzenienie

Coraz mniej mnie tu, bo najpierw oraca,a potem staram się nacieszyć moim skarbem Teraz śpi, więc mogę na chwilę do was zajrzeć

My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre?[/QUOTE]

Uważam, że są całkiem niezłe, sama przerzuciłam się na mleko babydream gdy w sklepach zabrakło Hipp i po przestudiowaniu etykiet, zauważyłam, że mają prawie taki sam skład. W baby brakuje kwasów omega i priobotyków, ale te i tak podaję osobno. Lila ładnie zaakceptowała ich mleko i nawet jada większe porcje niż hipp

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Brawa za pierwszy ząbek U nas dalej pusta szczęka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:14   #4314
ona8686
Zakorzenienie

Hej
Dzięki dziewczyny Myślę optymistycznie i wiem, że wszystko będzie dobrze
Teść ma w tym roku wiele wesel w tym syna. Ma do zaliczenia też Frankowy roczek i musi doczekać Agatki

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Hej.
Wyniki kolokwium będą dopiero w piątek. Także trzeba czekać. Sama nie wiem jak mi poszło. Nawet nie pamiętam co pisałam
Jutro mamy rehabilitację.

I chwalę moje dziecko: zasypia sam bez bujania i Kolysania. Ekstra
Nie chwal bo sie zepsuje
za zasypianie. Zaliczysz na pewno

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejka zagladam i tu co słychać bo na fb jestem na bierzaco

To trzeba byc i tu na bieżąco

Cytat:
My zmienialiśmy kilka razy, stopniowo. Mieszanie starego mleka z nowy z dnia na dzień zwiększając miarke nowego a zmniejszając starego.
U nas odbiło sie tym, że trafiliśmy w końcu do pediatry, bo każde mleko go zatwardzało. I okazało się że mamy alergię.

Myslę, że są ok. Tylko niektóre te same słoiczki mają lepsze składy u hipp.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44499474]Bardzo dobra i bardzo droga Humana też ma w dyni mąkę ryżową. Wydaje mi się, że sama dynia może by się nie utrzymała, nie wiem, ale coś w tym musi być.

Ewusia brawo za ząbek![/QUOTE]

Z hippa jest chyba sama dynia

Zaliczyliśmy dziś spacerek, złapał nas deszczyk jednak to nam nie przeszkodziło i chodziliśmy dalej I dzień mija i mija

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 17:18   #4315
surka
Zakorzenienie

Ona przykra sytuacja z teściem

Lemurki trzymam , żeby Jaś nie miał większych objawów poszczepiennych A ile teraz waży?

Ewusia Lila dalej śpi z naami. Z nocnika nie korzystamy, bo jeszcze nie siedzi, super, że Tymuś już potrafi sam korzystać z nocniczka
Stary 2014-01-08, 17:35   #4316
fiazo
Zakorzenienie

Ewusia gratulujemy ząbka

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 18:11   #4317
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MALINKA następne szczepienie w listopadzie? To fajna dluga przerwa. A jak szczepilas i na co?

LEMURKI super. W wojewódzkim będziecie? To się zbadamy

ROCKY nam też pediatra mówiła aby poczekać do 38,5 i wtedy podawać. Dobrze ze juz nie smarkasz a jak Laurki buzka?

PERSE u nas też nadal gluten nie jest wprowadzony babydream podobno bardzo dobre tuż zaraz z Hippem. Zresztą ta sama firma je robi

SYLWIA brawo za ziemniaczki. Dbaj o siebie zebys miała sile dla Emi

EWUSIA brawa za zeba!dziękuję za szczegółowe informacje odnośnie rejestracji

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

U nas juz po kąpieli,wieczorny cycus..Igi spal w dzień 1,5h wiec o 18 juz ledwo na oczy widział. Na spacerze deszcz nas skoczył,Igor obudził się i przestraszył jak zakładałam pokrowiec,wiec z budy musiałam ściągnąć i w rezultacie ja wróciłam mokra,buda tez,a Igi tylko godzinkę przespał. Kręgosłup mnie nawala od kilku dni..

SURKA jak w pracy?

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-08, 18:42   #4318
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
[/COLOR]U nas juz po kąpieli,wieczorny cycus..Igi spal w dzień 1,5h wiec o 18 juz ledwo na oczy widział. Na spacerze deszcz nas skoczył,Igor obudził się i przestraszył jak zakładałam pokrowiec,wiec z budy musiałam ściągnąć i w rezultacie ja wróciłam mokra,buda tez,a Igi tylko godzinkę przespał. Kręgosłup mnie nawala od kilku dni..

SURKA jak w pracy?

Szkoda, że spacer się nie udał, może jutro będzie lepsza pogoda
A w pracy fajnie, dużo roboty, więc się nie nudzę
Stary 2014-01-08, 18:46   #4319
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Co do mleka krowiego wstrzymam się do 2roku a potem dlaczego nie jak Igorkowi będzie smakować

Dzisiaj mieliśmy drugie podejście do ziemniaka z dynia. Lepiej je ale miłością nie pala jutro marchewka z ziemniorem

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

SURKA nie było tak zle na tym spacerze,najgorsze ze Mały tak krótko pospal. Ostatnio tylko wchodzimy do bloku i oczy jak piec złotych..i nie ma dosypiania w domu,wiec pogoda nie pogoda chodzę z nim jak najdłużej..

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-08, 19:08   #4320
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Anulka-no właśnie,Tż wczoraj czytał skład Bebiko i Bebilonu,jakieś minimalne różnice wyłapał.Będziemy zmieniać,jak się ogarniemy po szczepieniu.Gorączki nie ma,apetytu też nie(nie dziwota u mojego niejadka)
Surka-jesteś pewna,że mogę podać na forum publicznym obecną wagę Jaśka?Mam wrażenie,że jak to przeczytają ciotki z opieki społecznej,to zabiorą mi dziecię i zostanę ino z wredną nastolatką,a szkoda,bo przywykłam już do małego szkraba
A masz-5840.I podobno bardzo wyrósł od operacji(wg pani dr)

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Elaine-ziemniak z dynią to zuooooo....
W pampersie jutro będzie jeszcze gorzej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości