|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
U mnie nie pada,ale na termometrze dziesięć stopni.Oczom nie wierzę,ósmego stycznia(mojego Taty urodziny
![]() Elaine-trzymam kciuki za laktację.Pod koniec miesiąca pewnie znowu Ci pomacham z okna samochodu,bo mamy jechać na ostatnią trzydniową kontrolę do szpitala(potem tylko co parę miesięcy na echo serca,żeby sprawdzić,czy łatka na sercu się trzyma)Tylko ciekawe,jakim autem pojedziemy,bo moje jest raczej niepewne,a po grudniowym huraganie odmówiono nam odszkodowania za zniszczone przez drzewo auto Tż.Oddaliśmy sprawę w ręce adwokata.Ręce opadają. Rockyy-ja też myślę,że to skok.Szlag mnie trafi niedługo,bo wstaję co 45 min w nocy.Dzisiaj tato mnie wyręczył,bo @ osłabiła mnie strasznie. fiazo-trzymam kciuki ![]() ita- ![]() Dziękujemy za kciuki,szczepienie przeszło w miarę gładko(tato był w zabiegowym pierwszy raz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
hejka zagladam i tu co słychać bo na fb jestem na bierzaco
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- aaa i od bodajże 5 czy 6 dni Antek sam zasypia bez kołysania. Płacz jest czasami no ale jest coraz starszy niech sie uczy póxniej klocka nie dam rady kołysać ![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Fiazo: dziękuję za szczegółowe informacje na temat rejestracji autka. My nasze uno też będziemy prawdopodobnie złomować albo sprzedamy na części. To się jeszcze okaże, ale jeździć to ono już nie powinno za długo i tak 13 lat służyło ponad. I na ostatni rok nawet garażowane było. Żal, ale co zrobić...
Lemurki; a bedziecie mieli możliwość wychodzenia ze szpitala? może byśmy was odwiedzili ![]() Rockky: a tobie juz przeszło przeziębienie? Ja lecę na spacer. Buzaiki
#4296 |
Zadomowienie
|
hmmmm ja karmie dynia i nie robie przerw. daje tez ok 30 ml soku jabłkowego codziennie. kurka moze powinnam przerwy robic. dwa razy był problm z brzuszkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zadomowienie
|
![]() Jak tego dokonałaś??? Dużo płaczu przy tym było? Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Lemurki-brawa za szczepienie. Nam pediatra radzila zeby zaraz po powrocie do domu zaaplikowac czopek z paracetamolem.
Elaine-dziekuje juz mi lepiej. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- My jutro mamy na 13.30 szczepienie. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4299 |
Zadomowienie
|
Elaine-my możemy się spotkać na szpitalnym korytarzu
![]() ![]() Bardzo chętnie. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Rockyyy-nam pani dr poleciła czekać do 39 stopni i wtedy zapodać Panadol. Swoją drogą,ja mam prawie dorosłą córę w domu,a czuję się jak idiotka u lekarza.Wszystko jest inaczej teraz.Rozszerzanie diety itd. Pytanie do mam karmiących mm-czy któraś z Was zmieniała mleczko? Jak to się odbiło na Maluszku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po nowym mleczku jedynie z kupkami przestaliśmy mieć problem bo po Nanie ciężko było małej zrobić kupkę. Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2014-01-08 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najchętniej w ogóle nie dawałbym Miśkowi krowiego mleka. Muszę przekonać męża do zakupu kozy. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Iwonka- Na FB laski się chwalą zdjęciami ze wspólnych spacerków. Kiedy spacerujemy w Racku ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Wiem
ze juz była o tym dyskusja ale czy gluten wprowadzamy przy kp po skonczonym 5 mies czy po skonczonym 4 jak wczodzimy w 5? |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My jesteśmy w 7., kp i dalej niewprowadzony. Boję się ![]() Ale dzisiaj podam chyba trochę kaszki ryżowej, też zrobię na moim mleku (choć czytałam, że robi się to, co z kleikiem, czyli rzednie), ale po MBP (Matki Boskiej Pieniężnej) zakupimy nowe mm i wtedy zrobię już Arturowi normalnie na mm kleik i kaszkę, bo to jest szkoda kaszki i szkoda mleka, jak z tego się robi słodkie mleko potem. I kupię również zwykłe kaszki mleczne. Nie da się żyć w wyidealizowanym świecie, gdzie z cycków leje się nadające się do wszystkiego mleko, układa się w drogi mleczne jak w reklamie Milky Waya, a po łąkach okraszonych tęczami biegają jednorożce... Elaine - tym samym współczuję kryzysu, przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj..... Dziewczyny jaką macie opinię nt. słoiczków Babydream? My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44497465]
Dziewczyny jaką macie opinię nt. słoiczków Babydream? My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre?[/QUOTE] Coś kojarzę, że Elaine pisała, że ta pani, która prowadziła "szkolenie" z rozszerzania diety postawiła je na drugim miejscu jeśli chodzi o słoiczki zaraz po Hippie. Tarri chyba też pisała, że są dobre. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
ja mam dynie z tych słoiczkow i mała ja wciag az miło. Tylko zła jestem bo ona jest z dodatkiem maki ryzowej a to zauważyłam po 2 słoiku a ryzu nie chciałam narazie podawac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zadomowienie
|
Lemurki, Rockyyy dzięki
![]() Ona strasznie mi przykro ![]() Lemurki ogromnie się cieszę, że jest już coraz lepiej! ![]() Anulka koza fajny pomysł, szkoda, że w bloku mieszkam ![]() ![]() Byłam dzisiaj u lekarza. Mam skierowanie na morfologię i prawdopodobnie jestem odwodniona... Mam się dobrze odżywiać i pić min 2l dziennie. Zmęczona dalej bo Emi robi w nocy 2-3 godzinę przerwy, zachowuje się jakby był dzień. No ale dzisiaj pierwszy raz od ciąży usmażyłam naleśniki, tż spacerował z małą, a ja wzięłam się za smażenie ![]() Emilka zjadła dziś pierwszego ziemniaczka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Aha dostałam dzisiaj paczuszkę z Bobovity a w niej plan 5 kroków i słoiczek marchewki... Kiedyś spróbujemy.
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
Kto mi wytłumaczy,dlaczego mleko Jaśka kosztuje teraz 50 zł?Parę dni temu 45 było.
Szlag mnie trafi. Bebilon,żeby nie było. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- malinka-dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Wczoraj już jednak nie dałam rady zajrzeć, dziś pojawił się winowajca wczorajszej awantury - MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!! Jeszcze go okiem nie widać, ale pod palcem czuć i łyżeczką stuka aż miło ![]() Dziękuję dziewczyny za liczne odpowiedzi na moje pytania, wychodzi na to, ze ze mnie matka luzara wariatka. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi to na złe. Jakaś taka beztroska jestem, co mi się umyśli to robię, żyjąc myślą, że opieram się na intuicji i tak jest dobrze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba mieć oryginał + ksero umowy sprzedaży, oryginał dowodu auta, stare tablice rejestracyjne, karta pojazdu+ksero zapisanych stron i wydrukowane potwierdzenia opłaty za rejestrację. W każdym mieście wysokość opłat może być inna, najlepiej sprawdzić na stronie internetowej urzędu miasta. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
O matko współczuję sąsiadów!! My mamy tez ostatnio problemy z sąsiadami, na dole 2 chłopaków pali nałogowo trawkę kaszlą, kichają, śmieją się i gadają wrzeszcząc do siebie całą noc. A dodatkowo sprowadził się jakiś fan telewizji, ktoś ogląda tak głośno telewizor przez całą dobę, że aż uszy bolą, u nas słychać dokładnie wszystko. !!! Takie uroki życia w bloku. Cytat:
![]() ![]() Lecę robić kaszkę bo moje maleństwo miało drzemke aż 34 minuty i już woła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewusia brawo za ząbek! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
![]() Coraz mniej mnie tu, bo najpierw oraca,a potem staram się nacieszyć moim skarbem ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44497465] Dziewczyny jaką macie opinię nt. słoiczków Babydream? My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre?[/QUOTE] Uważam, że są całkiem niezłe, sama przerzuciłam się na mleko babydream gdy w sklepach zabrakło Hipp i po przestudiowaniu etykiet, zauważyłam, że mają prawie taki sam skład. W baby brakuje kwasów omega i priobotyków, ale te i tak podaję osobno. Lila ładnie zaakceptowała ich mleko i nawet jada większe porcje niż hipp ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() Teść ma w tym roku wiele wesel w tym syna. Ma do zaliczenia też Frankowy roczek i musi doczekać Agatki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To trzeba byc i tu na bieżąco ![]() Cytat:
U nas odbiło sie tym, że trafiliśmy w końcu do pediatry, bo każde mleko go zatwardzało. I okazało się że mamy alergię. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44497465] Dziewczyny jaką macie opinię nt. słoiczków Babydream? My kupiliśmy dwa i bardzo mi odpowiadają objętościowo, są Waszym zdaniem dobre?[/QUOTE] Myslę, że są ok. Tylko niektóre te same słoiczki mają lepsze składy u hipp. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44499474]Bardzo dobra i bardzo droga Humana też ma w dyni mąkę ryżową. Wydaje mi się, że sama dynia może by się nie utrzymała, nie wiem, ale coś w tym musi być. Ewusia brawo za ząbek![/QUOTE] Z hippa jest chyba sama dynia Zaliczyliśmy dziś spacerek, złapał nas deszczyk jednak to nam nie przeszkodziło i chodziliśmy dalej ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Ona przykra sytuacja z teściem
![]() Lemurki trzymam ![]() ![]() Ewusia Lila dalej śpi z naami. Z nocnika nie korzystamy, bo jeszcze nie siedzi, super, że Tymuś już potrafi sam korzystać z nocniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
MALINKA następne szczepienie w listopadzie? To fajna dluga przerwa. A jak szczepilas i na co?
LEMURKI super. W wojewódzkim będziecie? To się zbadamy ![]() ROCKY nam też pediatra mówiła aby poczekać do 38,5 i wtedy podawać. Dobrze ze juz nie smarkasz ![]() PERSE u nas też nadal gluten nie jest wprowadzony ![]() SYLWIA brawo za ziemniaczki. Dbaj o siebie zebys miała sile dla Emi EWUSIA brawa za zeba!dziękuję za szczegółowe informacje odnośnie rejestracji Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- U nas juz po kąpieli,wieczorny cycus..Igi spal w dzień 1,5h wiec o 18 juz ledwo na oczy widział. Na spacerze deszcz nas skoczył,Igor obudził się i przestraszył jak zakładałam pokrowiec,wiec z budy musiałam ściągnąć i w rezultacie ja wróciłam mokra,buda tez,a Igi tylko godzinkę przespał. Kręgosłup mnie nawala od kilku dni.. SURKA jak w pracy? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w pracy fajnie, dużo roboty, więc się nie nudzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Co do mleka krowiego wstrzymam się do 2roku a potem dlaczego nie
![]() ![]() Dzisiaj mieliśmy drugie podejście do ziemniaka z dynia. Lepiej je ale miłością nie pala ![]() ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- SURKA nie było tak zle na tym spacerze,najgorsze ze Mały tak krótko pospal. Ostatnio tylko wchodzimy do bloku i oczy jak piec złotych..i nie ma dosypiania w domu,wiec pogoda nie pogoda chodzę z nim jak najdłużej.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4320 |
Zadomowienie
|
Anulka-no właśnie,Tż wczoraj czytał skład Bebiko i Bebilonu,jakieś minimalne różnice wyłapał.Będziemy zmieniać,jak się ogarniemy po szczepieniu.Gorączki nie ma,apetytu też nie(nie dziwota u mojego niejadka
![]() Surka-jesteś pewna,że mogę podać na forum publicznym obecną wagę Jaśka?Mam wrażenie,że jak to przeczytają ciotki z opieki społecznej,to zabiorą mi dziecię i zostanę ino z wredną nastolatką,a szkoda,bo przywykłam już do małego szkraba ![]() A masz-5840.I podobno bardzo wyrósł od operacji(wg pani dr) ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Elaine-ziemniak z dynią to zuooooo.... W pampersie jutro będzie jeszcze gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.