|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Konto usunięte
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Ja luubieee winko mniam mniam
![]() A u mnie snieg, rano straszna mgla, ale teraz slonce wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() U mnie pogoda też do ![]() ![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I. 3 kromki chleba z pastą bruscheta i polędwicą łososiową (350 kcal) II. sałatka z gruszki, kiwi, żurawiny suszonej, jog. nat. III. pierś z kurczaka, gałka ziemniaków, surówka z pekińskiej IV. nie wiem ![]() ![]() V. kanapka z polędwicą łososiową + papryka Ogrodniczka a bo moje dziewczynki są takie grzeczne, kochane i słodkie ...... po mamusi oczywiście ![]() Ja jestem strasznie niecierpliwa i spadki poniżej 1 kg nie bardzo mnie satysfakcjonują. Chciałabym schudnąć szybko, a najlepiej od razu i już teraz być szczupłym ![]() ![]() Nikolcia dzieci są różne, musisz to jakoś przetrwać ![]() ![]() Super że widzisz tabelkę ![]() ![]() Ojjjjj dzisiaj czeka mnie strasznie ciężki dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Konto usunięte
|
Kasiula Każdy kto się odchudza chce widzieć efekty od razu :P Nie bez przyczyny jest tyle diet typu "10 kg w tydzien" :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Raczkowanie
|
I Zapiekany omlet z warzywami z bułką z ziarnami
II Kanapka chleba razowego, z pieczonym filetem z indyka, aktivia z wiśnią III Zupa jarzynowa IV kaczka w jabłkach + kluski z chudego sera ,surówka V jogurt naturalny plus mandarynki 3 VI Sałatka z tuńczyka i kukurydzy,papryka |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Konto usunięte
|
Anka! Jakie ładne menu!! A w porównaniu do Twoich poprzednich posiłków!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
Anka piękny jadłospis
![]() 2oka ten etap "diety cud" mam już za sobą ![]() ![]() A wiecie o to jest dieta cud? Będzie cud jak schudnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie diety to stosuję dietę z niskim IG, z małymi odstępstwami, i wyrzuciłabym kukurydzę z ostatniego dania u anki, zastępując czymś innym. Podnosi cukier we krwi, spowalniając chudnięcie. Ale to ja tylko tak to IG sprawdzam. Ciekawi mnie również czy anka dodajesz śmietany do zupy jarzynowej., bo ja już przyzwyczaiłam do braku śmietany wszystkich domowników, daje jogurt, albo najczęściej nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie że sama jestem zadowolona ![]() ![]() waga poszła o 2gramy w góre ![]() mam aż diete do niedzieli rzeczy nakupowane mi też się nie chciało robić sosu ale zajeł jakieś 10 minut na prawdę biore wasze posiłki od początku modyfikuje czytam na internecie po pracy wyszukuje coś innego żeby się nie znudziło Ogrodniczka : ja też nie lubię alkoholu mój maż chociaż zadowolony bo na każdej imprezie on może wypić a ja złoszcze może temu że kiedyś moja mama po urodzeniu brata jak miałam 10 lat zaczeła pić bo miała depresje wyszła z tego ale uraz został .. moją wadą jest to że wyliczam męzowi kieliszki na imprezach pilnuje go nawet głupie piwo mu ograniczam moze taka zraza a ja uważam że też dla jego bezpieczeństwa u mnie w domu pilnuje by w barku nie było wódki .. jest tylko winko nic więcej .. i piwko na weekend |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Ogrodniczka to są drobne błędy które nie wpływają rażąco na dietę. Jeżeli ktoś ma cukrzycę to wiadomo że powinno się ją odstawić.Ja też daję kukurydzę do sałatek. Nie przesadzam z ilością bo daję 1 - 2 łyżki, a dzięki niej chętniej sięgam po sałatki.
Jeżeli chodzi o zupy to ja zabielam je normalnie śmietaną. Zupy gotuję zawsze na 2 dni i to wielki garnek i jak dam na niego 2-3 łyżki śmietany to na talerz zupy wychodzi jej niewiele ![]() Oczywiście musimy zwracać uwagę na to co jemy, ale ja nie chcę popaść w paranoję. Łyżka kukurydzy czy odrobina śmietany w zupie nie spowoduje że nie schudniemy czy że przytyjemy. Są duuuużo gorsze rzeczy na diecie które trzeba wyeliminować. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Anka 2 gramy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
KASIULKA:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Raczkowanie
|
Musze cos napisać, aby zobaczyc, czy mi sie avatar wstawił.
Hurra, udało się. Znowu edytuje, aby zobaczyć podpis ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- No i nie widzę mojego podpisu. No udało się. To teraz już tylko dieta i ćwiczenia zostały ![]()
9.01.2017 - 94kg Edytowane przez OgrodniczkaAgnieszka Czas edycji: 2015-01-22 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Konto usunięte
|
Wróciłam od babci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Konto usunięte
|
Dzisiejsze jedzonko
![]() 9:00- 270 gram twarogu półtłustego+1,5 brzoskwini, 13:00- 2 kanapki z Almette, burakiem, kiełkami i ogórkiem konserwowym, 13:30- kawałeczek babki drożdżowej, 16:30- 1/2 woreczka kaszy gryczanej+3 ogórki konserwowe+grillowana cebula (2 sztuki) i papryka (1 sztuka)+sos czosnkowy, 20:30- sałatka (sałata, burak, 2 ogórki konserwowe, łyżka kukurydzy z puszki, ser feta, kiełki, 2 suszone pomidory, sos musztardowy). Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
Ale tu pustki
![]() ![]() Byłam u teściów na dzień babci i dziadka. Nic nie zjadłam u nich a ciasteczka kusiły ![]() Dzisiaj zgodnie z porannym jadłospisem ![]() Jeździłam też na rowerku ![]() 2oka nie przejmuj się tą babką. Zrobiłaś babci przyjemność zjadając jej wypiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Konto usunięte
|
Kasiula A specjalnie wzięłam kanapki, żeby po uczelni zjeść je w drodze do babci! Nie byłam głodna, ale ona tak leżała... Babcia zachwalała... No cóż, powiedzmy, że to był taki mini cheat meal :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Raczkowanie
|
No pusto strasznie,zasiadłam do czytania i lipa.Gdzie wszystkie wcięło?
Jak któraś chce szybko schudnać to reklama powyżej super środków,może nawet jakąś afrykańską chorobę można na tym zaliczyć ![]() 20tka nie jest zle,mały kawałek zamiast posiłku do przeżycia jest,ty tak lubisz twaróg?ja sie zmuszam do jedzenia chudego ale musze dodać zawsze albo tuńczyk,czy suszone pomidory bo inaczej nie przełkne. OGRODNICZKA ja tam czasem lubię się napić prawka nie mam to jak gdzies jedziemy to ja mogę korzystać ![]() Mój jadłospis troche lipny bo czasu mi brakuje na szykowanie. 1.2kromki,jedna z jajkiem,druga z sałatą i szynką i pomidorem 2.bułka dyniowa z serkiem,papryka,orzechy nerkowca 3.rosół z makaronem,2marchewki 4.duszone warzywa,gotowana wołowina,1/4 woreczka gryczanej |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Konto usunięte
|
nikolciar- nie ze jakos lubie i szaleje, ale dam rade zjesc
![]() ![]() No i kanapki to duzo wegli, a ja i tak jem ich sporo w ciagu dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też bym usunęła kukurydzę z menu.
![]() Cytat:
Wyliczyłaś sobie zapotrzebowanie? Jesteś wege? 1) Śniadanie - 270g twarogu? Jak dla mnie śniadanie do poprawy... 2) Jaki chleb? Almette... Ogórek konswerowy... Do poprawy. ![]() 3) Do poprawy. ![]() 4) A gdzie jakieś mięso? (dlatego pytałam czy wege) Do poprawy. ![]() 5) Białko + tłuszcze (feta), kukurydza + ten nieszczęsny ogórek... ![]() ![]() P.S. Właśnie przeczytałam, że nie jesz mięsa. ![]() U mnie jakoś leci. Dieta ok i ćwiczenia też spoko, chociaż będę szukać nowych na pośladki, w sensie, dodatkowych. Waga wagą, ale mierzcie się także, szczególnie jeśli robicie ćwiczenia siłowe, co jest w sumie koniecznością przy odchudzaniu. ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2015-01-22 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Konto usunięte
|
ojp 1) hmm za dużo?
![]() 2) chleb pełnoziarnisty, to nie jest Almette Almette, tylko taki serek twarogowy, ale skład ma "chyba" ok (ser twarogowy, śmietanka). Lepiej smarować masłem? Czy niczym? ![]() 3) ![]() 4) nie jem mięsa (ani ryb), 5) Fetę wywalić? Kukurydza? Ogóreczek konserwowy też? ![]() Dziękuję za uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
Ojp a co masz przeciwko ogórkom konserwowym? I almette? Feta coś Ci zrobiła? 2oka nie jada mięsa, a kwestię twarogu na śniadanie już wytłumaczyła.
Uważam że jej jadłospis nie jest wzorowy (wpadła babka) i faktycznie mogła odpuścić sobie kukurydzę (chociaż dla mnie to przesada) to jednak jadłospis ma poprawny. Nie wiem dlaczego tak go skrytykowałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież napisałam jej miło i z uśmiechem, że do poprawki. ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
|
Ojp wiem że napisałaś jej miło, ale jednak napisałaś że wszystko do poprawy. Naprawdę chciałabym się dowiedzieć dlaczego nie można jeść ogórków konserwowych, sera feta (ja jem półtłusty) i serka almette.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
Nie chodzi o to, zebys teraz stwierdzila, ze koniec z dawaniem rad... tylko tak jak Kasiula chce sie dowiedziec co dokladnie jest nie tak... Przeciez podziekowalam za uwagi i nie odebrlam tego jako jakis atak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
Idę spać! Muszę pilnować moich postanowień
![]() Melduję 2 dni bez słodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Wtajemniczenie
|
A jaki jest skład ogórków konserwowych? Sól, cukier. Ocet już pomijam. Dla mnie dieta są dobrze dobrane pod względem wartości odżywczych warzywa. I to w większej ilości niż "sałata, burak, 2 ogórki konserwowe, łyżka kukurydzy z puszki, kiełki, 2 suszone pomidory". Conajmniej 300g do posiłku. I ja uważam, że lepiej wybrać te świeże (nawet mrożone się świetnie sprawdzają) niż konserwowe, dlatego z mojemu menu wywaliłam wszystko co z zalewą. To już lepiej wybrać kiszone, niż konswerwowe.
![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
u mnie pięknie %% i pizza
na głupotę nie ma rady
#4320 |
Raczkowanie
|
Też jestem za niełączeniem tłuszczy z węglami, a kukurydzę należy niestety podpiąć pod węgle, ale była jej w sumie tylko łyżka. Odnośnie ogórków konserwowych to uważam, że sa o wiele zdrowsze, przynajmniej moje, niż żywe ogórki o tej porze. Jem ogórki konserwowe swoje i kiszone też swoje. W tym roku była ładna pogoda i nasze ogórki nie chorowały na zarazę. Były w ogóle nie pryskane, ale nie oszukujmy się są lata, gdzie bez oprysku się nie da, ze względu na padające deszcze. Mam więc zdrowe, niepryskane ogórki w tym roku. Ile masz tej soli i cukru w ogórku konserwowym? Wolę to niż jeść pełne chemii świeże warzywa. Chyba że ktoś ma własne. Ale w posiadanie własnych, zdrowych ogórków o tej porze roku wątpię. Trochę octu też nie zaszkodzi, to nie pół litra. A sól to mamy przecież wszędzie, nawet w chlebie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.