![]() |
#4291 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Moja Sis mówi, że 4 i 4s -wystarczy przeciągnąć palcem z dołu do góry. A do reszty trzeba aplikację ściągać.
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-10-21 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja po poradę w sprawie nosidełek... Chodzi mi o Tulę. Ona jest od 7 kg, tak? Ale tu chodzi tylko o wagę, czy też o wiek dziecka? Wiem, że dla Maluszków jest wkładka - dla tych poniżej 7 kg? I druga sprawa - tam nóżki wystają. Jak je okryć dodatkowo, kiedy jest zimno? Miałyście doświadczenie, podpowiedzcie... ![]() Ewentualnie inne nosidło, nie chusta... Dla Ani oczywiście.
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o okrycie to dla mnie najlepszą opcją było normalne, cienkie ubranie siebie i dziecka, założenie nosidła a na to bluza męża (mąż wysoki, więc bluza na tyle długa, że zakrywała nogi i na tyle szeroka, że mieściliśmy się oboje). Ewentualnie zakładałam kurtkę i podwijałam dziecku pod nogi. Zimą nie nosiłam. Są kurtki, polary dla dwojga, specjalnie wycięte, wyprofilowane do chusty/nosidła, ale drogie to jest. Na nóżki jeszcze bawełniane buciki/grube skarpety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Bondolino, rozumiem, ze ten panel moze byc tez na potem, dla starszego dziecka? I tak na oko chociaz, od jakiego wzrostu by pasowalo?
![]() |
#4295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem od jakiego wzrostu (po ciuchach na zdjęciach widzę, że J. nosił rozmiar 68, więc miał troszkę mniej, ale i wcześniej bondolino byłoby dobre), musiałabyś zmierzyć rozstaw nóżek od kolana do kolana, np. po spodniach i porównać z szerokością panela (nie wiem czy znajdziesz info w necie, w razie czego Moderna i Bzinka mają/miały Bondolino). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
A sa jakieś nosidła na starsze dzieci? Teraz sie Zastanawiam, bo wiercący sie Zosior, siaty i moje drętwiejącą ręce to zAczyna byc za dużo....
---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Dzięki, faktycznie, nie wpadłabym zeby tam czegokolwiek szukac
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Normalnie moje dziecko dopiero się budzi jakieś święto czy co? Ja już ogarnięte myśle co na obiad i odkurzanie mi zostało i mycie podłóg i nawet wiadomosciod rana zdarzylam przejrzeć jak nigdy ![]() Tasia my mamy Bobe al prawie się w ogóle nie nosimy kiedyś jak była mńiejsza to na zakupach, ja zaczęłam używać jak mała miała chyba z 4 miesiące bo wiem ze na grzyby jechaliśmy z koleżanka ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- BYou duża ta parke wzięłam już myśle czy nie będę jej wymieniać jak przyjdzie bo ja wzięłam 86 choć ten biały sweterek mamy 86 i ma za długie rękawy wiec muszę podwijać a na długość jest taki za pupę wiec no sama nie wiem zobaczymy ta kurteczek szara z baranka wzięłam na 92 bo one jakieś małe są tak samo jak ta kamizelkę co wzięłam na 2-3 latka ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Acha wczoraj zajechała. Do Lidla na chwile i pełne kosze kurtek zimowych i spodńi narciarskich rozmiary zaczynaja się od 86/92 a ja głupia zdecydować się nie mogłam czarne czy szare i ńie wzięłam ale dziś się chyba przejade choć szczerze duże mi się wydawały ale może tylko tak wizualnie duże. |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka brzucha! ![]() Cytat:
![]() ![]() hehehe, może za rok T. będzie się lansił na taliowany płaszczyk w kolanko ![]() poka co upolowałaś dla Zosi ![]() a ile teraz R. ma wzrostu? Cytat:
![]() ![]() ![]() mam dziś doła. T. pierwszy raz na etacie w żłobie. aż mnie ściska. cały dzień ![]() byłam u lekarza w poniedziałek i dostałam od położenej i doktoeka zj.eb.ke za sam pomysł chodzenia po dziecko do żłobka. z wysiłków to mogę umyć talerz po śniadaniu. leżing i płaszczing... zwłaszcza, że szew kiepsko trzyma na tylnej ścianie i być może będzie powtórka z rozrywki ![]() trudne to wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
panika to sie porobilo
![]() Tasia Bondolino nosilam mniej wiecej od rozmiaru 62-68 (M. mial cos ponad 4 miesiace) i pasuje do okolo rozmiaru 80 (12-14 miesiecy) - panel jest za niski - szkoda, ze nie maja takiego rozwiazania jak Manduca, bo to jest naprawde swietne, wygodne nosidlo ![]() byou oj tam oj tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwie kurtki dla M. - granatowa z Vertbaudet i bezowa z Zary - absolutnie nie jest mieszelinowa, bo jest dosc cienka - jak dla mnie na lekkie do srednich mrozow.
Jeszcze musze kupic kombinezon na snieg (raczej wezme dwuczesciowy z h&m) - te jednoczesciowe wydaja mi sie niewygodne dla aktywnych maluchow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Pani kciukasy, dbaj o siebie
![]() ![]() Moderna o ktorych kurtkach mowisz, ze cienkie, te z linków ktore podalam, ala misz :P? Z mężęm rozważamy kupno płaszczyka.. ale nie wiem czy nie lepiej jednoczęściowy jak coś..kurcze. Dylemat. Ale na aktywnosc trzeba by bylo miec taki kombinezon a tak gdzies wyjsc pojechac itd to jakas kurtaszke.. brak pomyslu, mysle. Tasia ja na chustach się nie znam... nie pomogę. ![]()
#4305 |
MBZ♥
|
Pani
![]() Zosia ma ok 90 cm, zary akurat 98 jest ok. Moderna właśnie puchowki są teraz takie lekkie ze efektu michelinka nie widać ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-10-22 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Scarllet
-tak jak Byou pisala - no ale widze ze znlazlas ![]() Jakbys miala jeszcze jakies pytania wal smialo - moze bede umiala odpowiedziec hihi. Panika - ![]() Posze dzis o kciuki i 14.!! Ide z mlodym do dentysty - zastanawiam sie jak Ona mu tam zajrzy jak ja ledwo co jestem w satanie mu zeby umyc ( niestety robie to na chama ) bo jak widzi tylko szczotke to jest Szczekoscisk :-(. Dowiem sie pewnie tego ze to moja wina ze ma juz zeby zepsute - eh. Ciekawe co zaproponuje - ciezko to widze. Jeszcze 13godzinek. Ale juz sobie obiecalam ze 1wszr co mi zrobi To Masaz plecow ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
Malenstwo cudowne
![]() ![]() A do kiedy bralas kwas ciazowy? Czy jeszcze bierzesz? Bo zapomnialam zapytac a chyba juz nie trzeba ![]() hej hej! kto pije ze mna kawe? wczoraj po kawie mialam cisnienie 95/50 u lekarza :/ mnie tez czeka kupno kurtki zimowej.. na razie mamy piekna z nexta. Dostalysmy od kolezanki.. ciekawe czy w ogole bedzie zima bo w tamtym roku mozna powiedziec ze nie bylo.. a buty na razie mamy z zary I sa super na teraz.. nie spodziewalam sie ze zara ma takie fajne.. miekkie piekne I w miare tanie w porownaniu do cen tutaj.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ooo, też ciekawam. zdaj relację ![]() Cytat:
dwie kawki se strzel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję. dużo siły życzę i cały czas kciuki trzymam. panel niski, ale też zależy co dziecko lubi, J. najczęściej ręce wyciągał z nosidła i w tuli panel był za wysoki (marszczył mu się pod pachami). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja swoje bondo juz sprzedalam - smutno mi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- ![]() czasami mozna miec jakas perle zaraz pod nosem ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-22 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Pani
![]() ![]() Wy sie pozbywacie przewijakow wozkow? Ja wlasnie jestem na etapie.poszukiwania 3 juz przewijaka do łazienki bo mi sie poniszczyly Ostatnio oszgladalam zappa 2 i na pewno go zakupie.na wiosne... Bo mam tak beznadziejnie maly bagaznik teraz ze.ja nie wiem jak sie wpakujemy na wakacje a kocham moodda i nie chce sie z nim rozstawac ale tz tak mnie uzadzil wiekszy bagqznik jasne chyba mu ktos okulary podmienil
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-10-22 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Właśnie musze jakieś foto zrobić...ale jak Kuba w koncu pojdzie spac to sie relaksuje ![]() ![]() I zycze duzo siły, na pewno znajdziesz jakies rozwiazanie ![]() Cytat:
![]() Super! A co do kwasu to do konca 3 miesiaca sie chyba bierze, pozniej witaminki. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() pani - dużo zdrowia życzę i trzymam kciuki oby bez problemu się znalazł ktoś do pomocy ![]() kasia - super, że mama przyjeżdża, odsapniesz trochę ![]() BYou - u nas A. też często używa 'oj tam' ![]() ![]() Dzisiejsza rozmowa z A.: A.: Kucyki (kluczyki) ni ma, tata bruum, nie nie nie... Ja: Tata pojechał do pracy, więc zabrał kluczyki. A.: Tata beee (brzydki) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Paniczka- ściskam Was mocno! Szkoda, ze nie mieszkasz bliżej bo bym dwójkę ze żłobka zabierała.
Tasia- Tula jest do 20 kg, wiec spokojnie się da ponosić.
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TZ daleko pracuje? Nie moze wyskakiwać na pół godzinki odebrać Torresa, dostarczyć do domu i wrócić? Oszczędzaj sie, Torres sie zaadaptuje jakoś bo nie bedzie miał wyjścia brutalnie mówiąc, a Ty będziesz mieć wielkie poczucie winy jak coś sie z ciąża tfu tfu wydarzy. Recepty na ogarnięcie trudnej ciąży i małego dziecka bez pomocy chyba niestety nie ma.. Dzięki, muszę poszukać.
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Kupilam dla M. dwie pary rewelacyjnych butow na zime
![]() ![]() A dzis mam jakis fatalny dzien - to pewnie przez ta jesienna brzydka pogode - trzeba sie powoli dostosowac do mokrej aury ![]() ![]() M. mnie dzis doprowadzil na kraj rozpaczy - to moja wina, jestem dzis nastawiona na nie - bo zimno, bo pada, bo pies, bo zakupy i maluch, ktoremu to wszystko jedno ![]() A wczoraj jeden pan, ktorego czasami spotykamy po drodze do sklpeu zdiagnozowal mojemu malemu po jednej minucie spotkania opozniony rozwoj mowy, niesmialosc i autyzm ![]() ![]() hehe ![]() nie planuje na razie ![]() Cytat:
![]() a jak po szpitalu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Kobialki za odpowiedzi w sprawe nosidel
![]() Choc nadal nie wiem - Bondolino czy Tula ![]() Ania w sumie duza jest, pewnie okolo 7 kg, moze troche mniej; ciuszki na 62 co najmniej. Ten rozstaw kolanek to cos ok. 30 cm, o ile dobrze zmierzylam... PANIKA - Kochana, trzymaj sie ![]() ![]() Wczoraj Ania zrobila psikusa i zasnela "nocnie" o 18.40... Bez kapieli, bez witaminy... Niby fajnie, ale i tak nic nie moglam na dluzej zrobic, bo caly czass myslalam, ze zaraz sie obudzi. Ale dopiero o 23 zazadala jesc, potemz rykiem pobudka o 2, potem przed 6 i wreszcie przed 9. Do tego Krzys ze 3 razy sie obudzil w nocy, chyba przez te halasy... Tez zaraz walne druga kawe. Chyba jednak wole, jak zasypia o polnocy, przynajmniej noc przespana te kilka godzin ![]() OTJ - fajna rozmowa ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.