Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 11:26   #4291
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Klubu nie da się chyba przekazać

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:27   #4292
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Madziqq no właśnie, widziałam wózek i za taką cenę to brała bym bez zastanowienia. Wygląda super

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Sasia przepraszam, chodziło mi o sjero. No cóż budyń zamiast mózgu
Spoko Ja dzisiaj mowie do wspołlokatora "oo dzieki, pozmywales moje gary!" a on patrzy na mnie jak na idiotke i mowi, ze wlasnie jakies 5 min temu skonczylam zmywac

Linka da się. Wybierz klub i tam na dole jest napisane "przekaz klub" i wpisujesz nick osoby.

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-10-06 o 11:29
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:33   #4293
Linka1984
Zakorzenienie

Świetnie wiec skoro taka propozycja padła to przekażę

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-06, 11:38   #4294
Paulinkus
Zadomowienie

Jakie butelki kupujecie Avent, Tomme Tippee, Dr Browns? Szczerze nie znam się i dlatego pytam bo chciałabym od razu kupić podgrzewacz a z tego co widzę to te podgrzewacze są do konkretnych butelek Avent do Aventu itd.

Stary 2014-10-06, 11:38   #4295
Roksape
Zadomowienie

Z tego co zauważyła to przestały się udzielać blow-ya-mind i Paprika więc trzeba je dać na listę zaginionych ( ale miejmy nadzieję, że jeszcze do nas napiszą ) i całkowicie z listy usunąć Pandorcię, bo w jednym z wątków napisała zaledwie kilka postów, ale wydawało mi się, że ona chyba na wątku styczniowym się udzielała częściej. AdaWalcz taka osoba jest na liście, ale jakoś nie przypominam sobie, żeby pisała kiedykolwiek a jak już raczej się w tym wątku nie udzieliła ani razu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:46   #4296
Chemisette
Rozeznanie

Hej Taka paskudna dziś pogoda że aż z domu nie chce się wychodzić

Paulinkus, Mysza, Roksape - trzymam kciuki za wizyty.

Dziewczyny gratulacje 32 tygodnia, do końca to już szybkako zleci

Miskowa - ładne imię i teraz tak rzadko spotykane, w moich okolicach

Madziqq - ładny wózek i za taką cene

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Jakie butelki kupujecie Avent, Tomme Tippee, Dr Browns? Szczerze nie znam się i dlatego pytam bo chciałabym od razu kupić podgrzewacz a z tego co widzę to te podgrzewacze są do konkretnych butelek Avent do Aventu itd.

Ja mam butelkę Avent 125 ml, tak samo podgrzewacz bo tz wyczaił gdzieś na aukcji za grosze to od razu kupił.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:46   #4297
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Wymieniłaś same najlepsze Tylko jakie Ci będą odpowiadać to wszystko zależy od Ciebie, bo każda ma jakiś swój konkretny typ i to przeważnie trzeba sprawdzić na dziecku i jak Tobie się będzie użytkować. Mi bardzo odpowiadał Avent, ale TT i Dr Browns to też dobre butle. Jeszcze MAM są niezłe tylko cena spora
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:49   #4298
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

tu na wątku kiedyś padło, że dobra cena jest kompletu butelek avent przez ING bank (oni mają taki program punktowania i można za punkty taniej kupować a akurat mam tam konto), a ja mam tam konto, więc zamówiłam razem z ręcznym laktatorem i to było kryterium. Kilka osób mi polecało avent, więc kupiłam.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:50   #4299
mysza88
Rozeznanie

ja też jestem za Inką świetnie sobie z tym wszystkim na pewno poradzi bo ona chyba jako jedyna nie ma takiego budyniu w głowie :P

Linka a może byś po prostu do nas wróciła normalnie? dałyście sobie po razie i wystarczy nie ma sensu z niczego rezygnowac będziemy matkami i musimy ćwiczyć naszą cierpliwość i wybaczanie
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:51   #4300
sasia25
Rozeznanie

Ja mam dwie 125ml Avent, ale dokupie chyba jeszcze TT, zeby miec porównanie poza tym widzialam dwie za 7e, to chyba dobra cena.

A podgrzewacza nie mam i nie planuje miec, chociaz kto wie, kto wie...
Stary 2014-10-06, 11:51   #4301
alekaz1
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty dziewczyny ja mam w piatek

A ja mam dzien lenia dzisaj, zle sie czuje leze. Ale musze poogarniac bo burdel sie zrobil

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 11:52   #4302
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Wymieniłaś same najlepsze Tylko jakie Ci będą odpowiadać to wszystko zależy od Ciebie, bo każda ma jakiś swój konkretny typ i to przeważnie trzeba sprawdzić na dziecku i jak Tobie się będzie użytkować. Mi bardzo odpowiadał Avent, ale TT i Dr Browns to też dobre butle. Jeszcze MAM są niezłe tylko cena spora
Roksi a ty jaką masz?2 wykarmiłaś to najlepsza rekomendacja
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:54   #4303
madziqqq
Rozeznanie

Lolcia byś wrzuciła jakieś zdjęcie
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:55   #4304
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość

Linka a może byś po prostu do nas wróciła normalnie? dałyście sobie po razie i wystarczy nie ma sensu z niczego rezygnowac będziemy matkami i musimy ćwiczyć naszą cierpliwość i wybaczanie
Tylko ja tu chyba nie pasuje Psuje Wam swoim racjonalizmem i zimnym podejsciem wiele rozmów No nie obraźcie sie ale czasem mam wrazenie ze to taki klubik wzajemnej adoracji i wspołczucia..a czasem i paniki. Jak sie odezwe zeby nie przeginać to mi sie wypomina ze na kogos naskoczylam ..no wiec po co mam pisac? zeby kogos prowokowac? ale to chyba bez sensu. Skoro wiele z Was ma takie podejscie a ja nie łatwiej odejsc mnie jednej niżeli wielu Teraz po wszystkim chyba jeszcze bardziej czuje sie tu zupelnie niepotrzebna wiec dacie sobie swietnie rade

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-06, 11:56   #4305
sjero
Raczkowanie

Cytat:
ja wybierałam pomiędzy niebieskim Aventem a Canpol Babies seria z owockami, wygrały owocki
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 11:58   #4306
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wozek-tako-camaro-...658973510.html
będzie najwyżej stał u rodziców to nie będę do nich wózka tachać haha

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Inka tez bym wolała, żeby to było przez szaleńswto łóżkowe ale tż dopiero w niedziele wraca haha :P

Ładny ten wózek! Całkiem przyjemny dla oka, a mówię to jako przeciwniczka wszelkich wzorków Przyda się, ale więcej nie kupuj :P
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:03   #4307
Hasiap
Rozeznanie

Z butelkami to ja strasznie chciałam mieć Avent Natural (nie są aż takie drogie, ale też nie aż takie tanie). Bratowa mnie nastraszyła, że kupiła Aventa a mały wcale butli nie chciał brać, tylko cyc. Ja raczej nastawiam się na karmienie piersią niż butelką, dlatego w razie co kupiłam tylko jedną jedyną małą 125ml szklaną butelkę Canpola. Butelki można dostać i w aptekach i w Tesco/Kaufland więc w razie potrzeby mąż dokupi. Tym się akurat nie martwię A mam ważniejsze wydatki teraz niż kolejne butle, które może przez pierwsze miesiące i tak nie będą używane.

Z kolei co do podgrzewacza. Dostaliśmy właśnie od sąsiadów z dwa dni temu jakoś - podgrzewacz. Firmy nie znam bo zamazana, ale to jest podgrzewacz z "tych tańszych". I tak jak sąsiad mówi, że mieli najpierw jakiś drogi (ale nie wiem jakiej firmy), ale niestety jakaś blaszka się w nim przepaliła i do wyrzucenia był, więc kupili właśnie ten niefirmowy i się sprawdził w 100%.

Co do Linki i Inki. Sytuacja beznadziejna, bo nie jesteśmy małolatami tylko dorosłymi ludźmi. Ale skoro Linka chce przekazać prowadzenie wątku, to ja też typuję Inkę. Najbardziej się udziela i wszystko pamięta.

Tak się zastanawiam, czy to dziś jest dzień na prasowanie kolejnych ciuszków, czy jednak nie dzisiaj ;p Po południu do koleżanki ale spokojnie jeszcze 2h mogę zagospodarować zanim mężu wróci z pracy, zjemy obiad i auto da
Stary 2014-10-06, 12:07   #4308
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja butelki bede miala razem z wyparzaczem z Aventu Jednak tesciowa przywiezie mi je z UK dopiero 25 pazdziernika... Wtedy dam znac jak mi sie to widzi i podoba

To skoro tego chcecie to Ja zaloze nastepna czesc watku
Roksape Lista na pewno zostanie zaktualizowana,i postaram sie poukladac Ja w kolejnosci terminow porodu
I jeszcze pytanie do Was Kochane baby,co z tytulem nastepnej czesci ?? Zostajemy przy zwyklym "Grudniowe mamusie 2014 cz.IV" Czy z racji tego ze na tym watku pojawia sie juz pierwsze maluszki to robimy burze mozgow i wymyslamy cos niepowtarzalnego ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:09   #4309
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Roksape Lista na pewno zostanie zaktualizowana,i postaram sie poukladac Ja w kolejnosci terminow porodu
I jeszcze pytanie do Was Kochane baby,co z tytulem nastepnej czesci ?? Zostajemy przy zwyklym "Grudniowe mamusie 2014 cz.IV" Czy z racji tego ze na tym watku pojawia sie juz pierwsze maluszki to robimy burze mozgow i wymyslamy cos niepowtarzalnego ??
Mialam przygotowane " Jeszcze tylko 3 miesiące i wyjdą z nas brzdące" ale może coś ciekawszego wymyslisz

3690 gram szcześcia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 12:12   #4310
Paulinkus
Zadomowienie

Hmm sama nie wiem. Podobno te butelki pomagają na kolki więc chciałabym żeby pod tym względem były w porządku i naprawdę działały. Poza tym ja się nie nastawiam na to że będę karmić piersią bo to różnie bywa mogę nie mieć pokarmu albo coś. Zresztą od stycznia zaczynam zajęcia więc mały będzie zostawał albo z tż albo z kimś innym także butelki się przydadzą bo czymś będą musieli go nakarmić jak mnie nie będzie

Linka - mnie się podoba tytuł następnej części i wiem o co Ci chodzi z tym racjonalnym podejściem do życia

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-10-06 o 12:16
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:13   #4311
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Co do Linki i Inki. Sytuacja beznadziejna, bo nie jesteśmy małolatami tylko dorosłymi ludźmi. Ale skoro Linka chce przekazać prowadzenie wątku, to ja też typuję Inkę. Najbardziej się udziela i wszystko pamięta.

Alez Hasiap chyba sie w tym pogubilas bo tutaj bron boze nie chodzi o to ze My z Linka poklocone czy cos w tym stylu,pisalysmy napriv i zapewniam ze wszystko miedzy nami okay
Zwroc uwage co przed chwila sama Linka napisala w odpowiedzi na post Myszy

Emilka
Stary 2014-10-06, 12:17   #4312
sasia25
Rozeznanie

Ja jestem za zwykłym tytułem jaki jest teraz, te rymowanki są zazwyczaj rodem z przedszkola
Stary 2014-10-06, 12:20   #4313
alekaz1
Zakorzenienie

Inka zostaje teraz przewodniczaca zaklada watek linka mam nadzieje ze bedzie sie odzywac od czasu do czasu do nas i informowac jak tam sie czuje.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Hasiap dzisn ie jest dzien prasowania ja zaczne sroda czwartek

chce tez zrobic generalne sprzatanie w domu ale nie wiem kiedy tez chyba od nastepnego tygodnia sie zacznie znaczy weekendu zeby tz pomogl.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja jestem za zwykłym tytułem jaki jest teraz, te rymowanki są zazwyczaj rodem z przedszkola
mi sie tez wydaje ze zwykly tytul jest ok
Stary 2014-10-06, 12:22   #4314
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Alez Hasiap chyba sie w tym pogubilas bo tutaj bron boze nie chodzi o to ze My z Linka poklocone czy cos w tym stylu,pisalysmy napriv i zapewniam ze wszystko miedzy nami okay
Zwroc uwage co przed chwila sama Linka napisala w odpowiedzi na post Myszy
Nie nie nie Ja rozumiem całą akcję pt. Poziomka Wiem, że odejście Linki to tylko jej i wyłącznie jej sprawa, nikt nikogo z wątku nie wyrzuca - a tym bardziej Ty Inka. Jeśli Linka źle się tu czuje to przecież nic na siłę, ale mówię o sytuacji, że nie jesteśmy dziećmi i powinnyśmy się wszystkie dogadywać jakoś, a nie takie nieporozumienia z powodu wymiany zdań. Forum to forum - będą napisane różne poglądy na świat, które niekoniecznie nam wszystkim podpasują - przecież każda z nas jest inna, i inaczej wychowana.
Stary 2014-10-06, 12:26   #4315
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja im starsza jestem tym głupsza właśnie wygrałam na allegro wózek który zalicytowałam z nudów
przepraszam ale nie mogę się powstrzymać - a tak poważnie to ten wózek wygląda naprawdę fajnie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Paulinkus z tym domem to jest taki problem, że już nam się podobały najbardziej dwa, super swietnie, chcemy. Tylko nie da się zadnego kupic tak o są zawsze 4 razy dni otwarte (zazwyczaj 1 na tydzien) i trzeba składać swoje oferty a agencja ewentualnie oddzwoni. No i ten co nam się osotatnio podał, był juz pokazywany 4 razy, my dalismy najwyzsza oferte, ale pewnie ktos nas znów przebił, a te cwoki nie dzwonią Już ogladalismy chyba 20 domów i wszedzie jest pełno chętnych. w PL jak się ma pieniadze, to jeszcze mozna sie targowac i zejsc z ceny, a tu odwrotnie
Kurcze, może jeszcze zadzwonią z tej agencji

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze wysoko brzuch szkoda, że szyjka do d.py nie ma to jak nie umieć dotrzymać ciąży wrrr..jestem na siebie o to zła.
baty się należą! co to za myślenie - jakby donoszenie ciąży było jakąś umiejętnością i do tego zależało od chęci, ambicji albo starań... Nie wolno Ci tak myśleć są rzeczy na które nie mamy wpływu i nie ma w tym naszej winy. Robisz obecnie wszystko co możesz dla dobra swojego i Małego i jestem pewna, że to zaowocuje

Cytat:
ja proponuję zwykły tytuł "Grudniowe mamusie 2014 cz IV"

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:33   #4316
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

baty się należą! co to za myślenie - jakby donoszenie ciąży było jakąś umiejętnością i do tego zależało od chęci, ambicji albo starań... Nie wolno Ci tak myśleć są rzeczy na które nie mamy wpływu i nie ma w tym naszej winy. Robisz obecnie wszystko co możesz dla dobra swojego i Małego i jestem pewna, że to zaowocuje
Stary 2014-10-06, 12:36   #4317
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Tylko ja tu chyba nie pasuje Psuje Wam swoim racjonalizmem i zimnym podejsciem wiele rozmów No nie obraźcie sie ale czasem mam wrazenie ze to taki klubik wzajemnej adoracji i wspołczucia..a czasem i paniki. Jak sie odezwe zeby nie przeginać to mi sie wypomina ze na kogos naskoczylam ..no wiec po co mam pisac? zeby kogos prowokowac? ale to chyba bez sensu. Skoro wiele z Was ma takie podejscie a ja nie łatwiej odejsc mnie jednej niżeli wielu Teraz po wszystkim chyba jeszcze bardziej czuje sie tu zupelnie niepotrzebna wiec dacie sobie swietnie rade
Linka, ja protestuję, bo wydaje mi się, że mamy właśnie bardzo podobne podejście, ja też jestem racjonalistką. Tylko że ty w przeciwieństwie do mnie jesteś do przodu jeśli chodzi o wiedzę w temacie okołoporodowym.
Także postuluję, żebyś została
A że to forum publiczne, to różne osoby się tu udzielają i różne mają podejście do życia, nie ma się co kłócić ani szukać wspólnego mianownika ze wszystkimi, zawsze się jakieś różnice znajdą.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:37   #4318
19Inka90
Wtajemniczenie

Laski bo mam dylemat : http://allegro.pl/kobieca-sukienka-t...662398405.html

Szara czy Czarna ?? o.O Gdybym nie byla w ciazy to czarna,ale na teraz do leginsow to chyba szara kurdeee...

Emilka
Stary 2014-10-06, 12:38   #4319
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Nie nie nie Ja rozumiem całą akcję pt. Poziomka Wiem, że odejście Linki to tylko jej i wyłącznie jej sprawa, nikt nikogo z wątku nie wyrzuca - a tym bardziej Ty Inka. Jeśli Linka źle się tu czuje to przecież nic na siłę, ale mówię o sytuacji, że nie jesteśmy dziećmi i powinnyśmy się wszystkie dogadywać jakoś, a nie takie nieporozumienia z powodu wymiany zdań. Forum to forum - będą napisane różne poglądy na świat, które niekoniecznie nam wszystkim podpasują - przecież każda z nas jest inna, i inaczej wychowana.
poziomka
Stary 2014-10-06, 12:42   #4320
madziqqq
Rozeznanie

też mi się wydaje, że zwykły tytuł będzie ok tym bardziej, że wcześniej nie było żadnych rymowanek
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości