O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 22:32   #4291
PannaMagda
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV

Dobrej nocy lofka!
Migacz
Stary 2015-01-13, 00:05   #4292
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIV

Mili No to jakieś w końcu konkrety. To aby jeszcze więcej szło po twojej myśli.

kasiab hymmm.... test mówisz. A poza tym współczuję sesji

PannaMagda Praktyk w stylu Greya nie było bo my nadal na początku książki. Dopiero dostała książki od niego i nie było jeszcze ani tyciu tyciu figo fago. Dobrze że mi przypomniałaś, że Gone Girl już jest do ściągnięcia, bo czekam i czekam.

Migotko Czytasz to rano i mam nadzieję, że znowu się wyspałaś.

Ja mam jutro, tj. dziś ten test umiejętności zawodowych. A dziś to nic szczególnego nie robiłam, strasznie z TŻ śpiący byliśmy. Pojechaliśmy jedynie wywieź europalety co od przeprowadzki zalegały w garażu. TŻ łazi po ścianach bo na telefon czeka. W końcu musiałam mu podsunąć pomysła, żeby sobie drinka zrobił i wyluzował. Ja to alkohol mega ograniczam bo się boję przy tych tabsach. Gianna jak to właściwie jest?

Dobranoc/Dobry!
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 06:01   #4293
Gianna M
Zakorzenienie

Dzien dobry

Noc srednia i sporo pobudek:/ wstala o 6 wiec kiepsko. Rano jak tz wychodzil do pracy to krzyczala tato tato i poszla do niego i za szyje tulila tz byl rozanielony

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Yss no tych tabsow lepiej nie laczyc z alko. Moga sie przyczynic do tzw.kwasicy mleczanowej. Co prawda chodzi tutaj bardziej o chprych na cukrzece i chodzi tutaj o kumulacje leku w org do czego alko moze sie przyczyniac ale tutaj tez sa czesto powiazane z nerkami. Bo jak nerki slabo pracuja i usuwaja metformine to wtedy nastepuje kumulacja. Druga kwestia jest tez dieta czyli jak sie w tym momencie odzywiasz tzn ile spozywasz weglowodanow i czy twoj org jest dozywiony. No tutaj jest dluga historia. Ja bym jednak zrezygnowala z alko bo bym sie bala.

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:03   #4294
iza243
Zakorzenienie

Witam
Kluseczko jak Hania?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:05   #4295
MiliTu
Wtajemniczenie

Witam się i ja

PannaMagda no huśtawkę robią jak siemasz :/ Ale może już niedługo..

mysia1986 a ja wczoraj zrobiłam łososia na warzywach i ryż brązowy zapiekłam razem Jest trochę niewiadomych, ale zaraz też mam spotkanie z moją nową szefową i jej szefem i zobaczymy co wymóżdżą. Poza tym laskę z HR będę cisnąć bo normalnie jak one pracują!

89migotka no szacun! Ja miałam iść wczoraj biegać, a wylądowałam gdzie ? RudaEwcia25 - w wannie Taki motywator, że szok a później się dziwię, że tyłek rośnie.

Gianna M dziś to chyba mam 27dc. W czwartek ma być @. Staramy się staramy ale nie spinamy jakoś, ten cykl wyluzowałam więc się nie nastawiam. Poza tym sporo teraz miałam nerwów więc wiesz... Czekam na @ po prostu. Poza tym coś mnie pod pachą węzeł chyba boli i gulę taką mam, nie wiem o co kaman:/ A co to Nata Ci szaleje ? bo ja nie wiem nic...

Miłego dnia !
MiliTu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:26   #4296
Gianna M
Zakorzenienie

Mili zabki ida gorne,obecnie sa dwie parowki serdelki na dziaslach a wiesz taki cykl bez spiny to wszystko moze sie zdarzyc dobre masz podejscie trzeba na luzie i na spontana dzialac A ten wezel to obserwuj jakby byla @ i po niej nie zniknie to ja bym poszla na usg piersi. A boli cie to przy dotyku? To raczej zwarta kulka czy taka gruczolowa?

Stary 2015-01-13, 07:34   #4297
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

tak na szybko bo mam spotkanie.

Mili powodzenia na rozmowie!

Kluska, jak Hania?

Agabi, no Ciebie znowu nie ma

Migacz Jak się spało dzisiaj ?

Reszta jak wróce.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 07:54   #4298
_Kluska_
Zakorzenienie

hej!!!!

Hania lepiej, bez goraczki i dopiero wstajemy
Gianka a Amotaks to mocny jest czy w miarę delikatny? mogę się spodziewać że będzie brzuszek bolał czy coś?

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

ide dać szybkie śniadanie przed lekiem.

Kasiu przytulam bidulko problemy chodzą parami...

Gianka współczuję ząbków

Zophiee fajnie ze nosiło trafione jaki wzór kupiłaś? cudne są te chłopięce, np tz szalal za tą tulą w kotwice

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Lila brawo dla Natka

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Mili trzymam kciuki za rozmowę

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:59   #4299
Gianna M
Zakorzenienie

Kluska to jest penicylina wiec szerokie spektrum dzialania ale tez niestety duzo dzialan niepozadanych ze strony brzuszka moze byc. Dawaj oslone koniecznie dwa razy. Standardowo moze byc biegunka,wymioty czy bole brzucha jak to przy penicylinie. Zawsze podawaj jej lek po jedzeniu lub w trakcie posilku i oslona. Mozesz tez na ten okres zwiekszyc ilosc jogurtow w diecie ale nie jako sniadanie czy kolacja tzn nie wtedy kiedy dajesz antybiotyk.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

A no i ze oslonka godzine przed lub po antyb.to juz wiesz na pewno.

Stary 2015-01-13, 08:10   #4300
Ziajka
Wtajemniczenie

Dobry !
Szalony Kubula włączył motorek i tak latamy cały dzień. I dzis wreszcie wyszedł czwarty ząb (Lila)! Dolna jedynka Nie mam jak więcej.
Może później nadrobie.
Kluska zdrowia dla Hani!
Lofka!
Ziajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 08:16   #4301
MiliTu
Wtajemniczenie

Gianna M uuu to się zaczęło... współczuję. Wiesz co , mi się to pojawiło jakoś w trakcie ostatniej @ chyba, przynajmniej wtedy zauważyłam. No i cały czas boli przy dotyku, raczej chyba zwarta taka jest kula.

Rozmowę miałam, ale szef mojej szefowej trochę nas olał :P Na razie mam chodzić na niektóre spotkania żeby podłapać projekty za które będę odpowiedzialna. Dalej zobaczymy....

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

_Kluska_ to Ty z Hanulą na zwolnieniu czy jak ? Fajnie, że dziś już lepiej ! Dziękuję za kciuki
MiliTu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 08:30   #4302
mysia1986
Zakorzenienie

Już po spotkaniu.

Kluska, cieszę się, ze lepiej!

Mili, no arogant straszny z tego szefa szefowej Nie jest w stanie znaleźć chwili na spotkanie. No ale to korpo, u mnie jest identycznie. Podania chyba zacznę pisać , żeby zarząd złożył dwa podpisy
Marcel <3

Stary 2015-01-13, 08:30   #4303
Gianna M
Zakorzenienie

Mili ja bym poszla do gina to skontrolowac moze to wezel po prostu ale ja juz wiem ze lepiej dmuchac na zimne. A piersi badalas nie ma? Idz do gina.

Stary 2015-01-13, 08:33   #4304
PannaMagda
Zakorzenienie

Gianka, następna ząbkująca już wyobraziłam sobie te parówki zamiast dziąseł
Kluska mam nadzieję, że jej się poprawi...
Ziajka.. brawa dla Kubulka
Mili i Mysia za spotkania
yss.. ja tego Greya jednym tchem czytałam cz. 1 w UK, cz.2 w PL w drodze do pracy i z pracy i chwila między zajęciami domowymi, w kąpieli ( 1 dzień mi to zajęło ) a 3 kupiłam i też ją mega szybko wchłonęłam

ja wstałam, idę dzisiaj na miasto odnowić moje poszukiwania pracy. I może się do tego dziurologa zapisze po te "trutki na bociana" chociaż nie wiem czy to ma sens..
Stary 2015-01-13, 08:45   #4305
89migotka
Zakorzenienie

Hej
Dzisiaj Migaczowi spało się rowniez dobrze, ale im dluzej śpię tym gorzej mi wstać.

Współczuje ząbkującym

Kluska dobrze, że Hania juz bez gorączki

Madzia trzymam kciuki, oby jakaś praca się znalazła

Mili moze lepiej idz do lekarza

Gianka widać, że Natce cieżko się rozstać z tatusiem

Ziajka brawa dla Kubuli za ząbka

89migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 08:48   #4306
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
ja wstałam, idę dzisiaj na miasto odnowić moje poszukiwania pracy. I może się do tego dziurologa zapisze po te "trutki na bociana" chociaż nie wiem czy to ma sens..
Tłumacz się z tego ???
Marcel <3

Stary 2015-01-13, 08:53   #4307
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry
Borys obudził się z kaszlem
Po drzemce jadę do teściowej- ale na bank wypisze antybiotyk.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Dziś przyjedzie maszynka do popkornu♡
Będziemy podjadac zdrowo hihi

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Na razie tyle. Idę się ogarnąć, bo jeszcze w pizamie, a kurier może przyjechać. Z resztą nie lubię chodzić taka nieogarnieta.
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 09:27   #4308
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Tłumacz się z tego ???
Mysiak,
K. wyjeżdża 16.01-06.02 jak wiadomo ja od 10-02-24.02 jestem w PL. Więc wychodzi na to, że spotkamy się dopiero za 1,5 miesiąca w marcu. A w ciągu ostatnich dwóch miesięcy mamy dla siebie tylko tydzień.
Więc zastanawiam się nad sensem tego wszystkiego..
Stary 2015-01-13, 09:35   #4309
arletka1313
Zakorzenienie

Hej.niestety pendraczek nie chce dzialac na tablecie wiec dupa blada.dzwonil pan ze w lapku padl dysk twardy i cos tam ze sterownikami.moze dzis wieczorem bedzie gotowy.czyli jak dobrze pojdzie to jutro po poludniy powinnam byc u was z kompa.kocham was i umieram z tesknoty bo nie moge sobie swobodnie popisac.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 09:42   #4310
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Mysiak,
K. wyjeżdża 16.01-06.02 jak wiadomo ja od 10-02-24.02 jestem w PL. Więc wychodzi na to, że spotkamy się dopiero za 1,5 miesiąca w marcu. A w ciągu ostatnich dwóch miesięcy mamy dla siebie tylko tydzień.
Więc zastanawiam się nad sensem tego wszystkiego..
Ale nad sensem być w związku czy sensem brania trutki ?

Przepraszam, jakoś średnio trybie dzisiaj
Marcel <3

Stary 2015-01-13, 09:46   #4311
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Ale nad sensem być w związku czy sensem brania trutki ?

Przepraszam, jakoś średnio trybie dzisiaj
Ja też tak zrozumiałam

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Kiedy do kin wchodzi Grey??

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Magda no kurde- myślę że to taki teraz zbieg okoliczności.
Niedługo będziecie razem jeździć do pl.
Ale na pewno jest to frustrujace, taki dlugi czas bez siebie- no bo jak tu budować relacje

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
Hej.niestety pendraczek nie chce dzialac na tablecie wiec dupa blada.dzwonil pan ze w lapku padl dysk twardy i cos tam ze sterownikami.moze dzis wieczorem bedzie gotowy.czyli jak dobrze pojdzie to jutro po poludniy powinnam byc u was z kompa.kocham was i umieram z tesknoty bo nie moge sobie swobodnie popisac.
Oby bo też już tesknimy
Stary 2015-01-13, 09:46   #4312
PannaMagda
Zakorzenienie

Mysia i zophiee.. sensem wszystkiego tej relacji, trutki itp.
Stary 2015-01-13, 09:50   #4313
zophiee
Zakorzenienie

Migotka super że kolejna noc udana
Niewyspanie zawsze daje mocno w kość!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
hej!!!!

Hania lepiej, bez goraczki i dopiero wstajemy
Gianka a Amotaks to mocny jest czy w miarę delikatny? mogę się spodziewać że będzie brzuszek bolał czy coś?

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

ide dać szybkie śniadanie przed lekiem.

Kasiu przytulam bidulko problemy chodzą parami...

Gianka współczuję ząbków

Zophiee fajnie ze nosiło trafione jaki wzór kupiłaś? cudne są te chłopięce, np tz szalal za tą tulą w kotwice

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Lila brawo dla Natka

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Mili trzymam kciuki za rozmowę
Ja kupiłam wzór Arrow- takie strzały- szaro- białe.
Teraz tylko mam nadzieję że Bobri je polubił.
A dziś ma ksywe Gucio- bo ma bluzę jak Pszczółka hihi
Stary 2015-01-13, 09:52   #4314
89migotka
Zakorzenienie

Zophiee Grey w kinach od 13 lutego

U mnie dzisiaj piękna wiosenna pogoda

89migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 09:52   #4315
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia i zophiee.. sensem wszystkiego tej relacji, trutki itp.

Rozmawialiście o tym ?
Marcel <3

Stary 2015-01-13, 10:00   #4316
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Owocowy olejek,owocowy peeling,owocowy balsam i maska lagodzaca na jape i jestem szczęśliwa, wyszłam z wanny,założyłam pizamke i co? Jeszcze 100 brzuszków zrobiłam. W końcu nie biegalam dzisiaj a coś trzeba robić.

Zophiee no nie wierzę? Pol roku i wanny nie uzylas? Omg. Dobranoc😊

Kurde czy ten wiatr się nie uspokoi?
Ale spa strzeliłaś
No powiem szczerze, że od lat zawsze prysznic. Zapomniałam o moczeniu w wannie- a to przecież takie przyjemne

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Mysia,Migotka,Ewus gratki dla was za cwiczenia silne kobitki!

Kasia no wspolczuje ci bardzo kochana wszystko na raz po prostu! Ale co masz sie lamac glowa do gory i cycki do przodu! Dobrze bedzie!

Zophee dziekuje mi juz lepiej ale dzien byl masakra a juz byly dwie pobudki:/ okres zabkowy uwazam za rozpoczety:/

Ide w kime,poczytalam i juz mnie nie zaskakuja te ksiazki musze zmienic gatunek bo juz mnie nudza. A i mam kolejne postanowienie ograniczam slodycze i to ostro wszystko bo mnie znow zsypuje i mam atak azs kolana i lokcie to masakra i cale cialo swedzi:banghead:
Dobranoc pchly na noc

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Aaa no Mili kobitko twardo negocjuj jutro! Trzeba byc twardym a nie mietkim ale wazne ze poszlo cos do przodu! A jak u was w ogole ktory dc? Dzialacie nadal jak nalezy?
Kurde. U Borysa górne jedynki to byl Meksyk.
Mam nadzieje że u Tuli pójdą szybko

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Gianna ja też mam postanowienie żeby jeść mniej słodyczy. I powiem Ci, że nawet nieźle się trzymam.
Mam zamiar oczyścić organizm, i tu tez lepiej- piję wodę, jem dużo warzyw, mam zamiar zrezygnować z mleka- bo źle się czuje po nim. I o tak...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Milli mocne kciuki za twarde negocjacje!
Daj znać jak poszło.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ziajka Pokaż wiadomość
Dobry !
Szalony Kubula włączył motorek i tak latamy cały dzień. I dzis wreszcie wyszedł czwarty ząb (Lila)! Dolna jedynka Nie mam jak więcej.
Może później nadrobie.
Kluska zdrowia dla Hani!
Lofka!
Brawa za ząbek.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 89migotka Pokaż wiadomość
Zophiee Grey w kinach od 13 lutego

U mnie dzisiaj piękna wiosenna pogoda
No to Warszawianki mam nadzieję że się wybierzemy wspólnie
Stary 2015-01-13, 10:04   #4317
PannaMagda
Zakorzenienie

ale Wam zazdroszczę tego "wspólnego" Greya

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 10:52   #4318
_Kluska_
Zakorzenienie

Pyza spi wtulona i mam tylko jedną rękę ale spróbuję. z goory sorry za błędy

Gianka dziękuję! na razie wymiotow brak, kupy brak, dolegliwości nie widać. dam jogurt w ciągu dnia, może złagodzi trochę.

Panna Magda kurka, a może to tymczasowe rozjazdy?

Mili tak ja na l4 teraz. z tymi szefami szefów to znam aż za dobrze

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Migotko a wiesz co pomogło na spanie? może się przydać na przyszłość

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Zophiee ładny ten wzór myślę że w tuli taka pozycja że nie da się jej nie lubić szczególnie jak Bobri lubi być noszony

Kami??
Agabi??

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Arletko mam nadzieję że już jutro będzie komp bo tęskno

Greya mam ale jeszcze nie czytałam. a do kin wchodzi na moje urodziny jak widzę muszę przeczytać przed filmem

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Zophiee dobry pomysł z kinem! tylko czy nam się jadaczki zamkną podczas filmu?

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:00   #4319
zophiee
Zakorzenienie

Kluska to spotjamy się ze 2 godziny przed seansem na kawę i pogaduchy.
Albo piwko/ drinka.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cieszę się że Hanulka lepiej
Ja rozebrałam choinkę.
Sprzatam.
Stary 2015-01-13, 11:06   #4320
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ziajka Pokaż wiadomość
Dobry !
Może później nadrobie.
Kluska zdrowia dla Hani!
Lofka!
Cytat:
Gianka, następna ząbkująca już wyobraziłam sobie te parówki zamiast dziąseł
Kluska mam nadzieję, że jej się poprawi...
Ziajka.. brawa dla Kubulka
Mili i Mysia za spotkania
yss.. ja tego Greya jednym tchem czytałam cz. 1 w UK, cz.2 w PL w drodze do pracy i z pracy i chwila między zajęciami domowymi, w kąpieli ( 1 dzień mi to zajęło ) a 3 kupiłam i też ją mega szybko wchłonęłam

za prace.
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Borys obudził się z kaszlem
Po drzemce jadę do teściowej- ale na bank wypisze antybiotyk.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Dziś przyjedzie maszynka do popkornu♡
Będziemy podjadac zdrowo hihi

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Na razie tyle. Idę się ogarnąć, bo jeszcze w pizamie, a kurier może przyjechać. Z resztą nie lubię chodzić taka nieogarnieta.
Oby nie był chory

Dziewczymy ale wam zazdroszcze spotkania.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości