|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Taka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Mamy pepuszek
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Konto usunięte
|
Super:p
Ja też daje tego hippa Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Wiem,ze tu w szpitalu daja ale wszystko sie pewnie okaze w domu. Chociaz mam cicha nadzieje ze kp bedzie wystarczajace.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Cos dlugo bedziecie w szpitalu?
Naszel lipcowki dzuewczynki juz same ddychaja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
KTORas kochane chce ta puche? Bo sie zepsuje i szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Ja daje bebiko.w szpitalu mloda dostawala a w domh na poczatku dalam bebiko ha ktore wywalilam po dwoch dniach bo mialam wrazenie ze przez to brzuch ja boli i robila takie mocno pachnace kupy i przy baczkach sie meczyla strasznie i tez bylg zapaszyste.wrocilismy do bebiko i bylo.ok.znaczy brzuch dalej dokucz.moje kp dalej nie wystarcza ale lepiej mloda reaguje na zwykle bebiko niz ha chociaz teoretycznie powinno byc odwrotnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sonia to do kiedy to mleko wazne do konca maja.? Bo nie wiem czy zdaze wykorzystac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
czyli jakis tydzien jeszcze w inhubatorku?
![]() |
#4302 |
Konto usunięte
|
Sonia ja mam otwarte a daje 1 dziennie i tego swojego nie daje rady zużyć
![]() Generalnie to polecam to mleko z tym że my zaczęliśmy dawać po 3 m i nam zmniejszyło liczbę kup Wcześniej było chyba 10 dziennie teraz 4 Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja chce tylko za wysylke i to dalabym Ci znac ile wyszlo jak juz bym wyslala no wlasnie a po 3mcu juz brzuszek ogarniety jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Sonia, gratulacje zareczyn.
Kiss, ja mam Bebetto Silvia i jestem bardzo zadowolna, jedynie mechanizm podnoszacy podglowek nie dziala i trzeba podnosic recznie. Lwica, witaj ponownie. Przykro mi z powodu #. Trzymam kciuki zastarania. Gryzia,dobrze, ze wszystko ok. Dziewczyny, ktora z was chustuje i moze mi polecic filmik, ktory jasno wytlumaczy jak wiazac chuste? ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Mialam napisac to w watku staraczkowym, chyba mam kalafior pociazowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
No we wtorek wypada 37 tydzien. Jeszcze troche pewnie posiedzimy.
Sonia nie wiem kiedy wyjdziemy kurcze,bo wezmę a będziemy siedzieć tu jeszcze i się zmarnuje. Chyba że z dwa dni wcześniej się dowiem a nikt nie weźmie to dam znać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
Sonia... brawo z pępuszek.
COS... silne te twoje dzieciaczki. Brawo. Lwica... trzymamy kciuki za starania. Ja pilnuję licytacji stroi kąpielowych dla małej, bo idziemy na basen po tomografii i w dzień dziecka. Już zakupiłam baby swimmer i jeden strój. ![]()
#4307 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis grzecznie lezakuje caly dzien bo brzuch pobolewa buuuuu
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Co do pracy w ciazy to pracowalam do 18.11, a 20 .12 urodzila sie mala. Chciałam pracować do 1.12, ale nie zgodzili sie
Soniu brawa za pepuszek ![]() Cos w inkubatorze rez trzymają zeby ciepło bobaski miały ![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51428966]Małe żyje. Lekarz buc jakich mało. Jutro idę do swojego jeszcze i chyba jednak czas pomyśleć o l4
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Idz na l4 koniecznie. Nawet jakby wszystko szlo super i nie bylo zadnych stresow etc to idz bo to jedyny czas gdy w miare odpoczniesz.. Cytat:
A ja sobie wlasnie zamowilam nowa chuste. Wachalam sie miedzy dwoma ![]() http://www.kangurkowo.pl/chusta-tkan...uplikat-1.html A kolejna bym chciala indio didymos sole occidente ![]() Powiem wam ze mam troche dylemat. Bo pokarmu w piersiach mam ale mlody jakos tak srednio pije tzn.nie ma za duzoego apetytu. No i w tym tyg.mi przybral tylko 100 gram przez to...poki co nie robie paniki bo moze w kolejnym nadgoni ale jak nie to w sumke nie wiem jaka rada...bo co innego jak by mleka nie bylo i dlatefo by nie przybieral a co innego jak jest tylko on nie chce tak duzo pic ( mam na tyle mleka ze po karmieniu mlodego jeszcze zawsze troche sciagne i Daro pije z kubeczka)
![]() |
#4310 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Mala byla w inkubatorze przez kilka godzin i pediatra tlumaczyla nam, ze to wcale nie oznacza, ze co sie zlego dzieje. W przypadku wczesniakow i jakis komplikacji przy porodzie, pobyt w inkubatorze pomaga sie zaaklimatyzowac. Cytat:
Przy kp przybieranie jest skokowe, wiec moze jeszcze nadgoni. Druga sprawa, to moze ma skok rozwojowy i ma spadek apetytu? Chyba teraz pozostaje tylko obserwowac. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Magi ale droga ta chusta :P
czytalam na fb ze wlasnie chcesz kupic ja mam z lenny lamb,ksiezycowa,bardzo ja lubie,ale ostatnio jak poszlam w chuscie na plac zabaw uslyszalam ze niezdrowe jest noszenie w niej dzieci,ze pionizacja im szkodzi i ze nie dobre sa na kregoslup,wiec zglupialam a co do mleka i wagi,pamietaj ze dzieci maja skoki,raz przybieraja wiecej raz mniej,ja bym od razu nie panikowala jesli dziecko mniej przybierze-ale to ja,mialam troche przejsc ze starsza wiec ja raczej z tych malo panikujacych,oczywiscie jesli by taki stan trwal dluzej to badania trzeba zrobic ale przychodzi czas ze dzieci i mniej jedza i przybieraja,a za chwile moga jesc znow wiecej gryziu uff ciesze sie ze wszystko jest dobrze u was sonia a u nas jak tylko mloda dostanie tego hippa jest z 5 kup heh,jak jest tylko na piersi to kupy nie ma i 3 dni ![]() cos mam nadzieje ze macie dobra opieke w szpitalu,i ze nie bedziecie tam az tak dlugo ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Jalouse juz Ci magi wkleila linka z filmikiem ja ogladalam jak kobietki wiaza na youtube,po prostu wpisawalam jakie chce wiazanie a mam tez plyte z nauka wiazania,dostalam ja przy zakupie chusty |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Tak jestem z nimi. I raczej mnie samej nie wypisza bez nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Konto usunięte
|
hej
![]() dopiero w miarę doszłam do siebie... Kubus jest cudowny ja nie mogłam wgl łazic tak mnie szwy ciagneły, zwłaszcza jeden taki wielki gruby supeł.. spuchnięte miałam przez to i siedziec nie mogłam. ;/ dopiero przed wczoraj mi wylazł z jednej strony i wisi na włosku juz to i opuchlizna zeszła i moge siadac... hemoroid tez zmniejszony. wiec jest ok. mały pierwsza nocke marudził, potem juz było lepiej.. a wczoraj to tylko 2 razy sie obudził w nocy dziękuje za gratulacje, zaraz sklece opis porodu |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
jalouse ja tez troche czytalam,probowalam sie zaglebic w temat,bo mnie to interesowalo
zreszta wtedy sie nasluchalam wiele oj wiele,wiec musze zaczac sluchac takich rad jednym uchem Ola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
tak jak pisałam, pojechałam na ta obserwacje. no i przyjeli mnie na oddział. troche lipa, pojechalismy koło 12, tz posiedział
troche ze mna no i pojechał jakos po 13.. przyszli zmierzyli mi cisnienie, miałam ciut wyższe niz zwykle. oczywiście 3 razy mierzyli, bo u mnie ciezko zmierzyc, nawet w ciazy tak było :p zrobili mi ktg, nic się nie pisało na nich, mimo, ze plecy mnie troche bolały juz ale wtedy myslałam, ze to normalne, w koncu bolały mnie od 2 mies wstecz ![]() no i później koło 16 poszłam na badanie do lekarza, zbadał, mówi no jest rozwarcie na palec, szyjka skrócona ale ciezko mu powiedziec kiedy urodzę. posiedziałam, powypełniał papierki, pozagadywał, taki troche bajerant. no i mówi, ze dziekuje i ze koło 20 zrobi mi USG i zobaczymy co tam sie dzieje. no i po tym badaniu zaczelam lekko plamic. ale mówił, ze tak moze byc i zebym sie nie martwila, no to ok.. ale plecy tak mnie zaczeły zacinac, ze nie mogłam wytrzymac. tz 2 raz przyjechał przywieźć mi kubek i sztucce. i tez posiedział chwile to mi masował te plecy. dziewczyny z sali wróżyły poród. przyszedł lekarz koło 19 podpiął pod ktg. przyszedł pod koniec i pyta jak tam. mówie ze straszne skurcze mam z krzyza. a on, ze na ktg nic sie nie pisze. no i mówi zapraszam na USG. no to poczłapałam [ przez pół szpitala ![]() położnej parametry, a za chwile mówi coś tu jest nie tak. i mówi do mnie, dziecko, nie sączyły Ci sie przypadkiem wody>? ja mówie ze chyba nie, ze podejrzewałam to, ale w koncu uznałam to za śluz. no i tak mi uderzył w boki koło zber i pyta czy to boli, mówię, ze nie, no i na tym staneło. dalej bada. a ja juz wylezec nie mogłam, cos stękac zaczełam. a on sie pyta co sie dzieje. mówie ze strasznie boli. to mówi rozbierz sie to zbadam Cie. no i bada. uśmieszek na mnie , potem na położna i mówi szyjka zgładzona, główka napiera na kanał, 4 cm rozwarcia, lecisz na porodówkę mała . ja mało zawału nie dostałam. kazał poczekac bo robił jeszcze jednej lasce usg. no i jak skonczył to mówi idź sie pakuj i zaraz przyjde po Cb. to te dziewczyny pomogły mi sie spakowac. no i ten lekarz pyta czy juz ja ze tak i wziął tą torbe i mnie prowadzi na trakt. to jeszcze sie smiał, ze sie spakowałam jak na Teneryfe ![]() no i weszłam na tą salę porodową. przebrałam sie w koszule, zadzwoniłam w miedzy czasie do tza zeby przyjezdzał. z predkoscia swiatła sie pojawił ![]() czaicie krowa zaczeła mi masaz szyjki robić. ![]() masuje. i po chwili w koncu zabrała. i mówi ze to dla mojego dobra, ze ona chce mi tylko pomóc itp. i czy przyszłam stękac czy rodzic. no tak mnie wkur...ła ze myślałam, ze ją rozszarpie. ale za chwile zaczeły mi sie skurcze tez z brzucha. masakra, tego sie nie da z niczym pomylić. myślałam, ze zdechne. takie bolesne, ze mdlałam. tz podawał wode, masował plecyy, bo jednocześnie miałam skurcze i z krzyza i z brzucha. czułam sie, jakby mnie rozrywało . dała mi piłke postawiłam przed łózkiem trzymałam sie poreczy i na tej piłce. tz wtedy oberwał bo zapytał jak sie czuje a ja się wydarłam "k...a nie widzisz?!" no mało nie płakał widziałam, strasznie mu było mnie szkoda. no i potem znów kazała mi sie połozyc i znów zbadała. znów ten masaz ale juz mi było wszystko jedno tak strasznie bolało.. ale powiedziala, ze zostaje na tym łózku. obniżyli drugą czesc łozka rozłożyli te wszystkie podkłady itp. no i kaze mi przec. no to pre. ona ze mocniej, to ja mocniej. tu te skurcze z kazdej strony, pyta sie mnie czy idzie z brzucha skurcz a ja ze nie wiem. ona jak moge nie wiedziec. to mówie ze nie wiem, czuje i te i te. no i tak parłam na tych skurczach. potem kazała mi sie na boku połozyć. noge do góry i znów parłam. znów nic. tzowi kazała przez chwile trzynac, mówił, ze mało nie zemdlał jak to usłyszał. ale trzymał. obiecałam sobie ze nie bd sie drzec, ale tak bolało, ze samoistnie warczałam z bólu.. potem znów na plecy. znów przec. to tych kilka lepiej parłam, bo mówiły ze idzie. ale po chwili znów ciezko. to mówia ze nic z tego nie bd, ze trzeba po lekarza do pomocy. przyszedł i mówi mała zepnij sie dasz radę, juz nieduzo zostało. no i zaczełam przec jak najmocniej, mysle sobie musze sie postarac. i w pewnym momencie okropny ból, masa jakiejs cieczy ze mnie uleciała, chyba wody.. no i lekarz zaczał naciskac na brzuch, a ja bardzo mocno przec. i Kubus w moment wyskoczył. to uczucie ulgi nie do opisania.. wgl tz jak mi masował reke to mi wenflon wyrwał w trakcie ![]() ze pod plecami go miałam, nie wiem jakim cudem ![]() głowę łapał, odkrecał do drzwi, potem znów w moją strone. i tylko słyszałam " jezu, jezu... " ![]() no i poszli go wazyc mierzyc itp. tz poszedł z nimi. łożysko zaczeli oglądac po chwili, tz zdazył juz wrócić. to mówił potem, ze to okropny widok jak w tym grzebali. to mówie po co sie patrzyłes ![]() ![]() ![]() no i lekarz mówi mała jeszcze Cie zaceruje i jedziecie na salę z małym. i tak zagadywał przy tym szyciu, a to, ze fajnie w młodym wieku dziecko, ze ja bede jeszcze niezła laska jak młody bd 18 miał. itp. i lekarz do tza " teraz to musisz sie z nią ożenić, zobacz ile dla Ciebie wycierpiała " no troche bolało to szycie ale przeżyłam. zabrali nas na chwile na korytarz, przyniesli małego. taki drobniutki ![]() płakac. tz postawił obok krzesło, przytulał nas... mówił, ze bylam dzielna, ze juz nie mógł patrzec jak ja cierpię itp. ale zaczał przysypiac. to mówie jedz do domu bo zasniesz za kółkiem. i pojechał. a nas zawiezli na pojedyncza salę. mały ładnie się przyssał. potem spał. a ja nie mogłam wgl. i tak całą noc lezałam i patrzyłam na niego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Ola swietny opis
wzruszylam sie,i plkalam i sie smialam lekarz niezly,i co,zacerowal Cie porzadnie? ![]() i Twoj tz-et dzielnie sie spisal hehe ![]() naprawde bardzo pozytywnie sie to czyta kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje za pocieszenie z waga. Bede obserwowala. Jeszcze mu dam czas na brak paniki matki ![]() Co do chusty i pionizacji to wkurzaja mnie ludzie co sie nie znaja. Tak pionizCja jest zla. Dlatefo wszelkie nosidelka - nawet ergonomiczne- mozna zakladac dopiero jak dziecko siedzi ( o wisiadlach nie mowie gdzie dziecko wisi na mromu bo tego w ogole nigdy nie powinno sie uzywac). Ale chusty maja po to rozne wiazania by dostosowac je so wieku. Dla dzieci niesiadzacych jest kangurek i kieszonka. To sa pozycje w ktorych dzieci maja rozlozony ciezar ciala. Po pierwsze kregoslup jest wtedy w fizjologicznej pozycji czyli lit.c. po drugie ciezar xiala roozony jest miedzy nogi, dupke i kregoslup i nie wyrzadza krzywdy. A za to dziecko czuje sie bezpiecznie. Najczesciej zaczepiaja ludzie co sie nie znaja. Ja nuz tez slyszlam ze dziecko sie udusi albo wypadnie mi dolem haha. Dziewczynu xapraszam serdecznie na forum fb " chusty POLSKA nosimy, wiazemy,motamy..." tam sa dziewczyny z naprawde ogromna wiedza i duzo doradza Ach i jak dostane moja chuste to mam na sprzedaz swoja lenny lamb. Bardzo ja lubie i jest juz niezle zlamana ( ale jeszcze trochd trza ja polamac) ale nie moge pozwolic sobie poki co na posiadanie t chust jednoczesnie Cytat:
pieknie spi ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4319 |
Konto usunięte
|
Piękny opis aż pozazdrościłam że miałam cc a nie sn:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Ola i usmiech jest i lezka jak sie czyta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.