![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Cytat:
![]() Co do fotelików to te większe już nie są takie łatwe w przenoszeniu z auta do auta. My dla starszej córki mamy 3 foteliki bo jeszcze dziadki mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Alb to niedaleko Ewki będziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wzięłam sweterek kremowy w big starze, były fajne jaensy ale rozmiarówka tam jest dziwna dla mnie, w sensie że jak w pupie się zapne to nogawki takie długie że przez ramię mogę zarzucić, a jak nogawka dobra to się nie zapnę.. a mieli promocję po 60 zł gacie :/ ![]() ![]() ![]() ![]() jakoś nic mnie nie porwało szczególnie.. chciałabym jakąś fajną długą sukienkę letnią ale chyba jeszcze na mnie takiej nie uszyli ![]() Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-05-15 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
http://www.stradivarius.com/pl/pl/ub...36&colorId=004
Mi sie ta podoba ale niw ma pogody na nia..a jak bedzie pogoda to pewnie zdarzy byc przeceniona :d ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- A ile masz wzrostu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się taka podoba https://â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â...a-r-m,11427212 Ale muszę jechać do sklepu i przymierzyć bo jakoś ciężko mi dobrać coś pod wzrost albo w biuście czy w pupie.. Mam 168 cm ![]() ten typ to mój ideał ![]() https://polki.pl/we-dwoje/kolorowa;s...oto,76645.html Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-05-15 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
A ta nie w moim z kolei hehe
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...bow-back-dress Ta mi sie widzi na chrzciny ale musiałabym zrzucić co nieco:p |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamten pierwszy link podobny do drugiego :P Muszę też coś upolować.. mamy 3 wesela miesiąc po miesiącu, nie wiem czy na każde pójdziemy ale jedną kiecę muszę mieć ![]() Moja córa urodziła się i miała 52 cm a 3 tyg temu miała 68 :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Ewka nie. dla mnie to jest masakra jak moje dziecko szybko rośnie i przybiera na wadzę.
Urodziła się to miała 54 cm jak byłam z nią na szczepieniu 29 to lekarka ją mierzyła to miała 71 cm. ja aż nie wierzyłam i w domu ją później mierzyłam kilka razy i się zgadzało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Ewka a popatrz sobie na spacerówke quinny zap extra bardzo fajna i za 600zl juz kupisz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Justyna no to gruuubo. Ja nie wiem ile moja ma teraz dokladnie. A dopiero 18czerwca mamy szczepienie.
Dusiolka ta sukienka z kokardą sliczna. Bardzo w moim stylu. I mój kolor. Lubię taki pudrowy róż, beze, biel itd ![]() Dzieki Dusiolka, zaraz obczaje tylko odsapne bo się nasprzatalam i czas na kawke ![]() Jeszcze musze iść na pocztę ale pogoda mnie nie zachęca:/ tz byl na rozmowie o prace i miał wrócić do domu a pojechał do drugiej roboty-tej dorywczej:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
poćwiczone
![]() ![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
Marit to gratuluję bo ja totalnie olalam ćwiczenia:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Marit co cwiczylas? Tzn z kim?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
mel b - brzuch i te drugie abs, gacka- nogi i tylek.
teraz już nie ma żartów i musi mi się chcieć, za dużo imprez przede mną ![]() ![]()
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Marit ja to sie zastanawiam cZy nie mam małego rozstepy mięśni..;/ wrrr..fajne te cw z gacka? To ładny zestawik zrobiłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Rozeznanie
|
Wpadłam w szał zakupowy i nabyłam kleik ryżowy z Cow and Gate, gryzaczek-ciumaczek, miskę na snacki i książkę kucharską dla niemowląt.
Próbkę do cytologii pobierała mi w przychodni ta sama pielęgniarka ktora wczoraj szczepila Ankę. Dziecko jak tylko zobaczyło 'pigułę' dostało buzi w podkówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Witam się.
![]() Dzisiaj stuknęło nam 19 tygodni. ![]() ![]() Co do fotelików. Zgadzam się. Jak najdłużej w pierwszym. Drugi fotelik miałam niby z przedziały 0-18kg, ale on jest właściwie od 9-18kg - mam w nim pozycję lekko do spania (córka korzystała z niego od ok 11mż do 3,5r). Trzeci fotelik mam od 9-36kg z możliwością demontażu na podstawkę. Foteliki firmy NANIA, ale my nie mamy samochodu i rzadko używamy - dla nas wystarczające i mają dobre opinie. Co do ilości. Powiem Wam, że ostatni fotelik ma moja siostra (właściwie kupiłyśmy na współę), bo problem zawsze był u nich jak byłyśmy, że nie było. Mój tato ma podstawkę dla córki w aucie i wozi ją non stop (czy jestem zadowolona nie do końca mnie przekonuje, ale nie mając auta jest to dla nas rozwiązanie), a ja ostatnio dokupiłam drugą plastikową dla nas w razie W. I wracając do tematu: jeżeli dużo jeździcie autem i oboje to polecam dwa foteliki, bo jednak często się zapomina przepiąć, albo jak jest sytuacja awaryjna to nagle okazuje się, że nie ma fotelika. Generalnie zasada jest taka: dziecko jeździ w foteliku dopóki głowa z niego nie wystaje. Mówię to o każdej grupie. A i jeszcze jedna refleksja przyszłościowo: jak będziecie chciały kupować te podstawki to polecam plastikowe bo styropianowe się sypią szybko. Karoloo o tak kruszynka jak nie wiem. A wy dzisiaj macie jakąś małą miesięcznice ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- i mam ślub w sierpniu i nie chce mi się iść ![]()
![]() |
#4310 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to rozejście mięśni to czym sie objawia? jakiś ból specyficzny? ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- dziękuję im serdecznie ![]() ![]()
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Kurier wlasnie przyniósł chustę
![]() Marit jak sie położysz płasko i Od pępka w gore jak jedIes palcem i lekko podniesiesz głowę do gory by trosKe napiął sie brzuch i palcem wycUwasz przestrzeń miedzy mięśniami to wlasnie to.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
Dusiolka koniecznie upierz ja przed uzyciem
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Ale towarzyszy temu bol? Bo oczywiscie sprawdzilam i na upartego doszukam sie tego u siebie ale nic mnie nie boli
#4313 |
Zakorzenienie
|
Marit Wiadono zara chusta w pralce wyladuje
![]() No ja te sie pomacalam przez Martusie ;p mnie to nie boli.. Hm ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Teraz głupie pytanie: prasuje sie ta chustę normalnie ? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Kurcze chciałabym w tym roku wskoczyć w stroj kąpielowy a nie zasłaniać sie sukniami :d ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
Uprasuj ja to i nawet tak solidnie bo to wplywa na miekkosc chusty. Jak bedzie sztywna to wygooglaj jak zlamac chuste.
Ja w kostium wskocze niezaleznie od figury ![]()
#4315 |
Zakorzenienie
|
Marit dzieki.
Ja nie wskoczę chyba ze w jednoczesciowy;p przeciez nie wystawie tego sadła w dwuczęściowy;p ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Wiecie jaka refleksja mi sie nasuwa.. Wszyscy by chcieli zeby 2/3/4tyg Malenstwo jadło najlepiej co 4h,przesypiala noc i nie płakało. A przesypianie nocy dla niektorych staje sie priorytetem..Najlepiej jeszcze jakby dziecko samo sie obsłużyło Ze wszystkim .. Nie macie takich odczuć ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
przyszedł dziś mój konik na biegunach, ale sąsiadka odebrała, która jest teraz na imieninach u ciotki i niestety nie mam się czym zachwycać :P
Co Dusiolka wrzuci to Justyna kupuje :P Szczeniaczka uczniaczka przez Dudusia też kupiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie, ze pewne osoby nie maja cierpliwosci do dzieci. I nie jest dla nich priorytetem, zeby przytulac dziecko, bawic sie z nim, je nosic i cieszyc sie kazdym dniem spedzonym z niemowlakiem, tylko nakarmic butla, uspic i niech spi,wtedy jest spokoj. Karmienie mojej N. na poczatku trwalo godzinami i niektore matki malenstw dziwily sie, ze chce mi sie tak bawic... Nie zaluje zadnej z chwil i czesto obiad byl przez to nie ugotowany i nie posprzatane,ale dla mnie N jest najwazniejsza. Teraz robimy duzo rzeczy razem, dom ogarniamy, choc sa dni lepsze i gorsze. I nie jestem z dzieckiem w domu za kare, tylko jestem przeszczesliwa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Wtajemniczenie
|
matko co za dzień, jeszcze tak nie było
![]() zjadł o 5 rano i zwymiotował wszystko, następnie zjadł o 10 i znów wszystko zwymiotował od razu. O 12 w południe wypił 30 wody i 30 mleka, potem jeszcze 50 mleka i teraz przed snem 120 mleka. Czyli dzisiaj za cały dzień do pójścia spać tylko 200 ml, a jadł zawsze do tej pory po około 600. Nie wiem o co chodzi. Dzwoniłam do lekarza powiedział że to nie od szczepienia i zaczekać dobę i obserwować. Kurka nie wiem - może zęby? W ogóle to do niego niepodobne, bo ostatnio zjadał na dobę po około 850 - do 1 litr. A przy tym wszystkim jest normalnie wesoły i ruchliwy jak zawsze. Gorączki też brak. ![]() normalnie aż sobie popłakałam, kryzys mam......
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2015-05-15 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Albo narzekanie ze musza nosić noworodki/niemowlaki i problem wielki a ja sie pytam kiedy mamy nosić jak nie teraz?! Rozumiem ze moze to byc męczące,ze plecy mogą bolec ale ta kruszynka chce poczuc ciepło rodzica bo w ramionach mamy najlepiej jest !
Druga sprawa ktora niezwykle mnie irytuje to " a niech płacze ,kiedyś przestanie" prEciez to proszenie dziecka ! To jego Jezyk,inaczej nie potrafi przekazywać informacji ze cos nie tak..moim zdaniem reagując na płacz dziecka zapewniamy pocZucie bezpieczeństwa,dIecko wie ze moze liczyc na rodzica. Albo ja zwariowałam albo to swiat zwariował. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Linda głowa do gory! Pilnuj tylko by sie nie odwodnil. Koleżanki córa wlasnie dzien po szczepieniu wymiotowała cały czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.