|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam ginekologa - Łódź
Cytat:
![]()
![]() |
#4292 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo! A czy w cenie wizyty pani doktor robi jakieś badania w gabinecie (oprócz ginekologicznego)?
#4293 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a ja w łodzi nie spotkałam Pani doktor jakiejś profesjonalnej. niestety nie od dziś wiadomo, że lepiej iść do faceta. A i to, że naciskała na badania krwi nie znaczy, że najpierw nie przepisała tabletek a dopiero po fakcie upomniała się o badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Raczkowanie
|
pffe ja nie dojrzałam do tego żeby iść do faceta niestety,wiem ze to moze byc dziecinne ale i tak juz duzy stres dla mnie jest kiedy kobieta mnie bada...
#4295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Badania krwi miałam robione teraz, bo chciała zobaczyć jak mój organizm reaguje na tabletki. Wcześniej nie miałam robionych, bo poprzednia ginekolog to olała, a ja byłam mała i głupia i nie pytałam wtedy, bo nie miałam o tym pojęcia. Ale po badaniach okazało się, że wszystko ok i tabletki bardzo mi nie obciążają organizmu, bo wszystko jest idealnie w normie.
![]() |
#4296 | |
BAN stały
|
Cytat:
i czy Ty wiesz, że taką przerwą robisz w organizmie więcej szumu niż nie robiąc jej wcale i biorąc 5 czy więcej lat tabletki? i jeszcze proponujesz taką Panią doktor innej kobiecie, no ludzie... i rozumiem strach przed facetem ginekologiem, ja po 2 latach chodzenia do ginekologa w końcu postanowiłam pójść do faceta, zupełnie inne podejście. Od razu po pierwszej wizycie USG,cytologia, badania krwi, plus zaproponował zbadać tarczycę na wszelki wypadek. Dopiero jak posprawdzał wszystko to przepisał tabletki a zaznaczę, że chciałam je od razu a dostałam po 3 miesiącach od pierwszej wizyty u niego bo najpierw badania i żadne bzdetne przerwy w braniu hormonów, bo robi się mega szum w organizmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobię, a właściwie robię teraz "bzdetną" przerwę, żeby dać trochę odpocząć wątrobie. Chyba po to chodzi się do lekarza, żeby zasięgnąć jego opinii. Jasne, jest wielu szarlatanów, którzy nie powinni praktykować, ale nie mam powodu kwestionować tego, co ona zaleca. Jeśli by mi nie pasowało, to na pewno bym zmieniła lekarza i tyle. Zobaczymy po przerwie i powrocie do tabletek jak się będę czuła, jak jajniki, skóra, itd. Oczywiście przy następnej wizycie opowiem jej o naszej pogawędce i zapytam ją po raz piąty czy naprawdę muszę robić przerwy w braniu tabletek, bo wizażanki odradzają. Oczywiście powiem jej też o mojej szalonej owulacji i natrętnej aktywności jajników, bo jeżeli i za miesiąc coś takiego będzie mnie męczyło cały dzień, to będę musiała to z nią skonsultować. Naprawdę, dziękuję bardzo za podzielenie są swoją opinią, ale nie zmuszaj mnie do tego, żebym od razu przyklasnęła komuś, kto nie jest lekarzem, tylko dlatego, że uważasz, że twoja prawda jest twojsza. To tak samo, jakbyś mi powiedziała, żebym poszła pomęczyć swojego ginekologa o przepisanie mi dokładnie tych tabletek, które ty bierzesz, bo one tobie pasują i uważasz, że i u mnie będą się sprawdzały. Przeszukałam internet i zdania są podzielone, niektórzy są za przerwami, inni bardzo odradzają. Są osoby, które robią je regularnie i chwalą sobie tą metodę. Moja poprzednia ginekolog nie mówiła nic o przerwach, ale również o okresowych badaniach krwi, za to przy każdej wizycie były usg szyjki macicy i badania piersi. Pierwszy raz dopiero jakieś pół roku temu usłyszałam o tych okresowych przerwach (wcześniej czytałam wiele razy na wizażu, że ktoś tam robi przerwę, więc to chyba dość popularna praktyka wśród kobiet stosujących antykoncepcję). Na początku na samą myśl nie było mi wesoło, ale stwierdziłam, że spróbuję, bo - po raz milionowy - każdy organizm trochę inaczej reaguje i ma inną wytrzymałość na te same substancje. Może ja przejdę tą przerwę bez większych problemów, zobaczymy.
![]() |
#4298 | |
BAN stały
|
Cytat:
i polecasz lekarza, u którego byłaś 2 razy? ![]() jasne, że każdy organizm zachowuje się inaczej i ja Ci nie wmawiam, że mój lekarz jest najlepszy i że moje tabletki są cudowne ![]() No i ta nieszczęsna przerwa. To burza dla organizmu. Robisz szum bo biorę, nie biorę, biorę, nie biorę to nie jest zdrowe. Lekarz mojej mamy, do którego chodzi od 15 lat powiedział, że kiedyś zalecał przerwy ale jak się okazało robił zamieszanie w organizmach. Oczywiście każda reagowała inaczej ale sam powiedział, że nie ma sensu robić przerw. Zawsze będą zdania podzielone. Tak samo jak jednej zaszkodzi tabletka "po" a innej nic się po niej dziać nie będzie ale każdej zrobi w hormonach burzę. Także gratuluję wyboru i jeszcze płacenia za wizyty Pani, która nic nie tłumaczy, tylko tak ma być i już. i jak ją teraz spytasz o tą owulację i nasze zdanie to powie, że ona tak postępuje ze wszystkimi kobietami, które w ciąży nie były i my racji nie mamy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pffe Czas edycji: 2014-01-02 o 18:02 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Raczkowanie
|
pffe to podaj namiary na Twojego lekarza
![]() Dziewczyny a słyszałyście cos o dr. Lipeckiej-Kidawskiej lub Gruszczyńskiej Walczak?
#4300 |
Przyczajenie
|
Ginekolog nfz wrocław!!
Dziewczyny, to mój pierwszy temat, proszę o wyrozumiałość. Wiem, że na forum jest lista polecanych ginekologów, ale tego jest cała MASA!!! I nie jestem w stanie tego przewertować.
Szukam dobrego kinekologa we Wrocławiu, na NFZ. Bo problem dopadł mnie poważny. Otóż mam "niekończący" się okres, trwa już ponad 2 tygodnie, a ze mnie cieknie wręcz wiadrami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
BAN stały
|
Andrzej Dawidowicz
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ginekolog nfz wrocław!!
Również podbijam.
Z tym, że może to być zarówno facet jak i kobieta.
#4303 |
Przyczajenie
|
Dot.: DOBRY GINEKOLOG Bielsko-Biała NFZ
witam wszystkie wizażanki. pytanie do osób z BBa. polecacie jakiegoś ginekologa na NFZ na pierwszą wizytę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ginekolog nfz wrocław!!
Dołączam się do pytania, ponieważ mój lekarz wziął i wyjechał a ja 2 miesiąc dostaje kilku dniowych krwawień biorąc piguły anty.
![]()
#4305 |
Raczkowanie
|
szukam dobrego endokrynologa w Lodzi, chodzi mi o lekarzy prywatnych, poprosze o namiary i cene wizyty w wiaomosci prywatnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Raczkowanie
|
dziewczyny! ginekolog w Poznaniu na NFZ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
Dot.: DOBRY GINEKOLOG / ENDOKRYNOLOG - kogo polecamy
zilustrowana-na nfz-nie ma
![]()
#4308 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Czy wie może któraś z Was ile kosztuje wizyta u doktor Anny Gryboś we Wrocławiu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, umówiłam się dziś na wizytę i najbliższy termin to 28 kwietnia... a mi się okres baaaardzo spóźnia (podejrzewam coś poważnego, bo to na pewno nie ciąża, a od 4 miesięcy ani widu ani słychu @). Znacie może kogoś dobrego w Warszawie, w Śródmieściu, na NFZ do kogo nie czeka się tyle co w mojej przychodni, czyli 4 miesiące (to swoją drogą skandal!)? I ważne - musi być kobieta. Będę BARDZO wdzięczna, bo trochę nieciekawie wygląda moja sytuacja.
Ach, i może wiecie jak to jest - na Inflanckiej jest szpital ginekologiczno-położniczy. Z ich strony wyczytałam, że jest tam też przychodnia, ale piszą wyłącznie o przyjęciach kobiet w ciąży. Czy to znaczy że "normalna" pacjentka, nie w ciąży, może się też tam umówić na wizytę? (sorry za głupie pytanie, nie ogarniam za bardzo służby zdrowia w Warszawie) Edytowane przez abraxas2871 Czas edycji: 2014-01-07 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! - BIAŁYSTOK
Była któraś z Was u dr H. Antychowicz-Kluczyk, która przyjmuje na NFZ na ul. Mieszka I 8c lok. 212 ?? Polecacie ją??
![]() |
#4311 |
Konto usunięte
|
Pilnie poszukuję ginekologa na NFZ w Lublinie - nie zależy mi na dokładniejszych badaniach, a wyłącznie przepisaniu tabletek - do mojego ginekologa mam daleko, a wszelkie badania miałam robione niedawno. Jakieś propozycje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeszukałyście wątek ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
WARSZAWA
znacie dobrego ginekologa na NFZ?
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to zapisy w przyszpitalnych przychodniach są dopiero na kwiecień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!szukam dobrego ginekologa w kaliszu
hop hop odkopuję wątek. czy są jakieś kaliszanki i mogą polecić jakiegoś ginekologa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
W Krakowie szczerze polecam dr. Janusz Wróżek, przyjmuje w przychodni ul. Galla (tuż obok szpitala MSWiA), fachowy i konkretny, lubię go też za to, że słucha moich sugestii i nie wypisuje leków w cenach "z kosmosu".
#4318 |
Raczkowanie
|
![]()
Katowice
Polecam dr Małgorzatę Janik. Przyjmuje w Polimedzie na Korfantego. Prywatna wizyta 80zł. Jest bardzo miła, ludzka, można ją o wszystko zapytać. Zleca badania, co roku cytologia krew i usg, do tego zero skrępowania przy badaniach się nie odczuwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Raczkowanie
|
Kraków Dr Kacalska- Janssen gdzie Pani Doktor przyjmuje na NFZ? Może ma ktoś nr telefonu? Proszę o odpowiedź, zależy mi na czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że nie przyjmuje na NFZ.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.