Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-21, 09:09   #4291
Sandrusia91
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Oby nie wróciły

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:21   #4292
mamcia092015
Raczkowanie

No właśnie trudno powiedziec skąd te skucze Położna mówiła że tak się może zdarzyc Ja sama nie wiem Ja miałam w nocy co ok 5 min i tez trwały kilkadziesiąt sekund a do tego goraco mi się robilo i strasznie sie wystraszyłam bo mialm całą mmokrą bieliznę i myślałam.że może wody zaczęły mi sie sączyć Żeby tego było malo to jeszcze sama musiałam do szpitala kierować bo mąż wczoraj trochę wypił wieczorem ale sie przestraszył i będzie miał nauczkę Koniec z alkoholem do porodu. W szpitalu dostalam zastrzyk a teraz jeszcze kroplowkę rozkurczową i jest lepiej Przez godzinę mialam tylko 1 skurcz
Prowadzę bardzo powazne rozmowy z moiom Dzieciątkiem zeby sobie grzecznie siedzialo w brzuchu i nie zamierzalo wychodzić jeszcze przynajmiej przez 7 tyg oby posłuchało
Sandrusia jak masz takie regularne skurczzr to nie czekaj tylko jedz na IP
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:30   #4293
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
No właśnie trudno powiedziec skąd te skucze Położna mówiła że tak się może zdarzyc Ja sama nie wiem Ja miałam w nocy co ok 5 min i tez trwały kilkadziesiąt sekund a do tego goraco mi się robilo i strasznie sie wystraszyłam bo mialm całą mmokrą bieliznę i myślałam.że może wody zaczęły mi sie sączyć Żeby tego było malo to jeszcze sama musiałam do szpitala kierować bo mąż wczoraj trochę wypił wieczorem ale sie przestraszył i będzie miał nauczkę Koniec z alkoholem do porodu. W szpitalu dostalam zastrzyk a teraz jeszcze kroplowkę rozkurczową i jest lepiej Przez godzinę mialam tylko 1 skurcz
Prowadzę bardzo powazne rozmowy z moiom Dzieciątkiem zeby sobie grzecznie siedzialo w brzuchu i nie zamierzalo wychodzić jeszcze przynajmiej przez 7 tyg oby posłuchało
U ciebie co około 5 minut.. a u mnie to co 1-3 :/ :/

Ale staralam sie nie panikować, ale teraz mały cicho siedzi i ide sie położyć i zobaczyc czy sie zacznie ruszać .

Ja taki zastrzyk jak ty dostałam w 26 tygodniu jak miałam skurcze.

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:36   #4294
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymam kciukasy zeby wszystko bylo dobrze!

Ja sie wczoraj obronilam na 5, uff jeden obowiązek z glowy mniej
Moje gratulacje! I to jeszcze w ciąży, podziwiam!

Sandrusia jak ja bym miała takie częste i regularne skurcze to migiem bym na IP jechała, na poród się jedzie przy takich częstych skurczach, tak nam położna w szkole rodzenia tłumaczyła. Dobrze ze się uspokoiło, ale lepiej leż i bądź czujna.

U mnie dziś deszczowo, chyba nudna niedziela się zapowiada...
Stary 2015-06-21, 09:47   #4295
malena1979
Zadomowienie

Hej, my też żyjemy, ale weny również brak. Wczoraj walczyłam z ciuszkami (wreszcie je policzylam, tzn. na razie tylko do rozmiaru 62), bo mam ostatnio takie bóle pleców, że po 10 min. muszę przerwy robić, bo nawet siedzieć nie mogę.
Sandrusia, mamcia trzymajcie się, niech się dzidzie nie wygłupiają i czekają grzecznie.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-21 o 09:48
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 09:53   #4296
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Wzięłam sobie magnez wczoraj bo nospy nie mam bo tu nie ma :/ i skurcze jeszcze były a teraz wstałam i nie wiem.. ehhh. Jak dzisiaj będą znowu to pojade na IP bo wczoraj byłam sama z małą w domu i w dodatku te skurcze to trwały prawie 2h :/ i co najgorsze to na kręgosłup szło i bolało.

No ale jak narazie jest spokojnie i mam nadzieje że juz sie to nie powtórzy, bo nie zamierzam jeszcze rodzić jeszcze 6-7 tyg mały musi poczekać

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Widzisz.. to tak samo jak u mnie :/ :/

Trwały prawie 2h i były co 1-3 minut i po 30-40 sek ustepowaly powoli .

Jak dla mnie to 30 tydz to za wczesnie troche kurde.

A te skurcze skąd sie wzięły?
Powiedzieli ci coś?

Ile twoje trwały? I jak silne były?
Kurcze Sandrusia i Mamcia trzymajcie się!!!

Ja też dostaje pier....lca od leżenia ale rzeczywiście dreptam tylko do łazienki i ew. odgrzac sobie zupę, zmienię ew sypialnie na salon...
Ale jutro mam wizytę i modlę się aby to leżenie odniosło jakiś efekt...
Zobaczymy co gin powie.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
A zrobili Ci usg i zbadali długość szyjki?

No to mąż ma nauczkę, mój to w ogóle mało pije, a teraz to wcale tak na prawdę. I dobrze ;-)
Stary 2015-06-21, 10:04   #4297
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny.
Ja jeszcze zalegam w łóżku. W piątek od rana po moim pionie w bloku panika i bieganie po mieszkaniach, bo ktoś zalewa mieszkania na 2 piętrach. Byli u mnie panowie hydraulicy w dzień sprawdzali wszystko i sucho - to nie my. Wieczorem ok 20 poszłam się wykąpać i wstawiłam szybkie pranie. Po 20 minutach dobijanie się do drzwi, hydraulik ze Spółdzielni znów dostał info, że komuś leci woda na dole... sprawdza sprawdza...no u nas sucho. Odkręca u nas wodę i idzie do sąsiadów na dól...no leci im jak cholera i obwinia nas. Ok, fakt, leciało sąsiadom na dole i to dość mocno gdy my odkręcaliśmy wodę ale sam widział, że u nas w mieszkaniu jest SUCHO. Oczywiście mamy ubezpieczenie, więc jeśli to nasza wina to pokryje szkody sąsiadów. Ale jak póżniej TŻ z teściem posprawdzali i dostali się do glównej rury ktora nalezy do spoldzielni to tam jest trafiona ale trzeba troche skuć zeby się do niej dostać bo to idzie w szybie po całym pionie. Hydraulik przyznal nam racje, ze to nie nasza wina i naprawa nalezy do spoldzielni, ale nie mozemy uzywac prysznica, pralki ani umywalki w lazience. I w poniedzialek najpierw przyjdzie inspektor itd a pozniej zleca naprawę. Zeby naprawić i się tam dostać trzeba rozebrać kawalek sciany u nas w kuchni i sciagnac kilka kafelek w lazience a wiec TŻ dzisiaj postanowil naprawić to sam, bo po pierwsze stwierdził, że naprawi to z najmniejszą szkodą dla mieszkania a po drugie tamci będą caly tydzien to naprawiac a tu trzeba się przecież kąpac jak normalni ludzie. I dzisiaj sie tam męczy biedny sam. Może to i lepiej, bo jak przyszli wtedy w dzien hydraulicy ze spoldzielni to godzine wietrzylam mieszkanie tak waliło przeżartym alkoholem wiec by mi pol mieszkania roz☠☠☠ali jacyś śmierdziele żeby naprawić kawalek rurki i poszli. W dodatku TŻ w tygodniu w pracy a ja baba to ich tak nie dopilnuje.

Jak się w piątek okazało wieczorem, że to od naszego uzywania ta woda się leje na 2 piętra nizej to wyłam jak nie wiem tak się zmartwilam, ze ludziom szkody narobimy. Na szczescie na leb nikomu nie lecialo tylko woda lala sie wlasnie w tym szybie. W mieszkaniach zniszczeń nie ma.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 10:42   #4298
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Ja jeszcze zalegam w łóżku. W piątek od rana po moim pionie w bloku panika i bieganie po mieszkaniach, bo ktoś zalewa mieszkania na 2 piętrach. Byli u mnie panowie hydraulicy w dzień sprawdzali wszystko i sucho - to nie my. Wieczorem ok 20 poszłam się wykąpać i wstawiłam szybkie pranie. Po 20 minutach dobijanie się do drzwi, hydraulik ze Spółdzielni znów dostał info, że komuś leci woda na dole... sprawdza sprawdza...no u nas sucho. Odkręca u nas wodę i idzie do sąsiadów na dól...no leci im jak cholera i obwinia nas. Ok, fakt, leciało sąsiadom na dole i to dość mocno gdy my odkręcaliśmy wodę ale sam widział, że u nas w mieszkaniu jest SUCHO. Oczywiście mamy ubezpieczenie, więc jeśli to nasza wina to pokryje szkody sąsiadów. Ale jak póżniej TŻ z teściem posprawdzali i dostali się do glównej rury ktora nalezy do spoldzielni to tam jest trafiona ale trzeba troche skuć zeby się do niej dostać bo to idzie w szybie po całym pionie. Hydraulik przyznal nam racje, ze to nie nasza wina i naprawa nalezy do spoldzielni, ale nie mozemy uzywac prysznica, pralki ani umywalki w lazience. I w poniedzialek najpierw przyjdzie inspektor itd a pozniej zleca naprawę. Zeby naprawić i się tam dostać trzeba rozebrać kawalek sciany u nas w kuchni i sciagnac kilka kafelek w lazience a wiec TŻ dzisiaj postanowil naprawić to sam, bo po pierwsze stwierdził, że naprawi to z najmniejszą szkodą dla mieszkania a po drugie tamci będą caly tydzien to naprawiac a tu trzeba się przecież kąpac jak normalni ludzie. I dzisiaj sie tam męczy biedny sam. Może to i lepiej, bo jak przyszli wtedy w dzien hydraulicy ze spoldzielni to godzine wietrzylam mieszkanie tak waliło przeżartym alkoholem wiec by mi pol mieszkania roz☠☠☠ali jacyś śmierdziele żeby naprawić kawalek rurki i poszli. W dodatku TŻ w tygodniu w pracy a ja baba to ich tak nie dopilnuje.

Jak się w piątek okazało wieczorem, że to od naszego uzywania ta woda się leje na 2 piętra nizej to wyłam jak nie wiem tak się zmartwilam, ze ludziom szkody narobimy. Na szczescie na leb nikomu nie lecialo tylko woda lala sie wlasnie w tym szybie. W mieszkaniach zniszczeń nie ma.
Agu mnie tak sąsiadka kiedyś zalała, jak wynajmowaliśmy mieszkanie. My pływaliśmy, a u niej było sucho, no leciało do nas

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 10:47   #4299
201701300931
Konto usunięte

Sandrusia, mamcia wielkie kciuki, żeby wszystko się unormowało

U mnie w mieszkaniu od wczoraj tor z przeszkodami, bo remont mąż zaczął. Wszystko trzeba było wynieść z małego pokoju, a nie powiem, żeby było gdzie postawić... Prawie się ruszać nie da. Ale jak dobrze pójdzie to za tydzień pokój będzie zrobiony Ja przeleżałam cały dzień na kanapie, bo mąż mi nie pozwala nawet lekkich rzeczy przenieść... Wstawałam tylko posiłki zrobić. Dzisiaj chyba dzień będzie wyglądał podobnie Mieliśmy jeszcze po kilka rzeczy jechać, ale nie ma niestety progów do listew i raczej się nie ruszymy...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 11:07   #4300
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Agu mnie tak sąsiadka kiedyś zalała, jak wynajmowaliśmy mieszkanie. My pływaliśmy, a u niej było sucho, no leciało do nas
porażka... ja ryczałam tylko dlatego, że się bałam, że sąsiadom szkody narobimy nieświadomie (mimo posiadanego ubezpieczenia) nie chodziło mi o to, ze trzeba będzie płacić tylko wiadomo - dla kogos to zawsze problem. Na szczeście TŻ byl u tych sasiadow i nie maja nic nam za złe, wręcz nas uspokajali, że nic się u nich nie stało strasznego. Sasiadka z dołu dodatkowo mowila, ze pare lat temu jak jeszcze tu nie mieszkalismy byla identyczna sytuacji i tez z naszego mieszkania. Spoldzielnia juz to naprawiala i tez probowala wtedy zrzucic winę na osoby ktore tu mieszkaly.
Stary 2015-06-21, 11:40   #4301
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Sandrusia, Mamcia - trzymajcie sie! Odpoczywajcie a my tu trzymamy kciuki.

Panna Izabela - ja kupilam do karmienia bo byl wygodny i miekki material ma w srodku, ale licze sie z tym, ze po porodzie moze byc za maly. Do szpitala kupie taki miekki, nieusztywniany, a jak wyjde to pojde zeby dopasowala mi cos z fiszbinami.
Ja to bym chciała usztywniany do karmienia ale taki z odpinanymi ramiączkami z przodu a nie taki, że się miseczkę odsłania

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 12:39   #4302
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mnie tez od wczoraj boli brzuch jak na okres ale jest to ciagly bol.
bylamna weselu dawno sie tak dobrze nie bawilam i to na trzezwo hehe

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 12:40   #4303
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Mnie tez od wczoraj boli brzuch jak na okres ale jest to ciagly bol.
bylamna weselu dawno sie tak dobrze nie bawilam i to na trzezwo hehe
Masz zdjęcia? Ale bym poszła na wesele !
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 12:45   #4304
fatal21
Wtajemniczenie

Aakkzzii wrzuciła na FB fotki
Stary 2015-06-21, 12:50   #4305
agu23gda
Wtajemniczenie

Awaria znaleziona ale z przykrością stwierdzam, że mój TŻ pozbawiony jest mózgu... z jednej strony nie chce się na niego w☠☠☠☠iać ze względu na to, że sam się zabrał do roboty żebyśmy mogli w końcu mieć dostep do wody jak cywilizowani ludzie, a z drugiej mam ochotę go zabić, wyć mi sie chce... pojechał do Castoramy po parę potrzebnych rzeczy żeby już zabezpieczyć tam wszystko... ja wchodzę do kuchni a tam nic nie zabezpieczone... musiał skuć kawałek ściany żeby dostać się do szybu i skuć trochę betonu wokoł rur... cała kuchnia pokryta kożuchem z pyłu... oczywiście nie jestem głupia i się z tym liczylam, ale on po prostu zaczał kuc i już... blaty, to co na blatach (blender, sokoworowka, suszarka ze sztuccami) parapecie, naczynia ktorych nie zdazylam wczoraj schowac, a nawet warzywa ktore przywiozlam wczoraj sobie od matki lezaly na stole bo rano je umylam zeby obciekly i zeby schowac do lodowki... nie pomyslal o tym zeby to wszystko pochwac, wyniesc, przykryc... muszę teraz każdą jedna rzecz, kubek, talerz, kuchenke , meble wycierac.... ja sie zaplacze... jak zaczal robić i pytalam czy potrzebuje pomocy to nie, Ty masz lezeć i odpoczywać... a teraz ☠☠☠☠a mać krasnoludki posprzatają... roboty mam do jutra. za jakie grzechy takie to tępe mi się trafiło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 12:50   #4306
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny Jestem na bieżąco ale u nas bardzo kiepskie dni i sie nie odzywam Teraz jestem w szpitalu. Od piatku złapały mnie skurcze Dzisiaj w nocy po kolejnym mocnym tak sie wystraszylam ze przyjechalam na IP Dostalam zastrzyki rozkurczowe i dla malego na plucka i leże. cos mi się wydaje że to ja rozpoczne rozpakowywanie wrześniówek Chociaz strasznie się boję bo to dopiero 29 tydzien

Dziewczyny oszczędzajcie się bo żartów nie ma .

Kciuki za Was!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 12:55   #4307
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Aakkzzii wrzuciła na FB fotki
Masz ją w znajomych na fb?
Stary 2015-06-21, 12:55   #4308
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Mam jakues niewyrazne
Myslalam ze bd strasznie nudno ale bylo super na trzezwiaka hihi

wymianki
Stary 2015-06-21, 12:57   #4309
czarownica_tea
Zakorzenienie

Małgosia- gratulacje .

Sandrusia, Mamcia- trzymajcie sie dzielnie.

Agu- przykro mi. Czasem tak sie zdarza. Dobrze ze macie ubezpieczenie.

Ja właśnie wróciłam z targów mother and baby na których kupiłam sobie chustę do noszenia Małej. Zobaczymy czy bedzie chciała byc noszona

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 12:58   #4310
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Małgosia- gratulacje .

Sandrusia, Mamcia- trzymajcie sie dzielnie.

Agu- przykro mi. Czasem tak sie zdarza. Dobrze ze macie ubezpieczenie.

Ja właśnie wróciłam z targów mother and baby na których kupiłam sobie chustę do noszenia Małej. Zobaczymy czy bedzie chciała byc noszona

Pochwal sie chusta
Stary 2015-06-21, 13:00   #4311
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Awaria znaleziona ale z przykrością stwierdzam, że mój TŻ pozbawiony jest mózgu... z jednej strony nie chce się na niego w☠☠☠☠iać ze względu na to, że sam się zabrał do roboty żebyśmy mogli w końcu mieć dostep do wody jak cywilizowani ludzie, a z drugiej mam ochotę go zabić, wyć mi sie chce... pojechał do Castoramy po parę potrzebnych rzeczy żeby już zabezpieczyć tam wszystko... ja wchodzę do kuchni a tam nic nie zabezpieczone... musiał skuć kawałek ściany żeby dostać się do szybu i skuć trochę betonu wokoł rur... cała kuchnia pokryta kożuchem z pyłu... oczywiście nie jestem głupia i się z tym liczylam, ale on po prostu zaczał kuc i już... blaty, to co na blatach (blender, sokoworowka, suszarka ze sztuccami) parapecie, naczynia ktorych nie zdazylam wczoraj schowac, a nawet warzywa ktore przywiozlam wczoraj sobie od matki lezaly na stole bo rano je umylam zeby obciekly i zeby schowac do lodowki... nie pomyslal o tym zeby to wszystko pochwac, wyniesc, przykryc... muszę teraz każdą jedna rzecz, kubek, talerz, kuchenke , meble wycierac.... ja sie zaplacze... jak zaczal robić i pytalam czy potrzebuje pomocy to nie, Ty masz lezeć i odpoczywać... a teraz ☠☠☠☠a mać krasnoludki posprzatają... roboty mam do jutra. za jakie grzechy takie to tępe mi się trafiło.
No tak sie zachowuje standardowy facet Dla mnie to normalka. Wiadomo, ze jestes zla, ale przeciez on naprawde nie chcial zle. Zobacz, sam bidulek naprawial te rury, rozkuwal sciane i jak dobry maz chcial zebys sobie polezala

Nasz mały cud...

Edytowane przez Małgosia89
Czas edycji: 2015-06-21 o 13:01
Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 13:00   #4312
ridja devojka
Zakorzenienie

Pochwalcie się jakie chusty kupujecie. Czytałam, że na niemowlaczka najlepsza jest elastyczna. Ciekawi mnie, czy za każdym razem żeby wyjąć dziecko trzeba się całej poodwiązywać?

Ja teraz chcę kupić poduchę. Patrzę, żeby wypełnienie było silikonowe a nie styropianowe, mam kilka typów wybranych ale jeszcze nie zdecydowałam. Fajnie jak mają troczki to związania i mogą potem służyć jako kojec.
Stary 2015-06-21, 13:03   #4313
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Mam jakues niewyrazne
Myslalam ze bd strasznie nudno ale bylo super na trzezwiaka hihi

wymianki
Stary 2015-06-21, 13:09   #4314
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mam pare takich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150621_135845.jpg (106,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150621_135719.jpg (85,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150621_135758.jpg (106,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150621_111923.jpg (148,7 KB, 55 załadowań)

wymianki
Stary 2015-06-21, 13:18   #4315
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
No tak sie zachowuje standardowy facet Dla mnie to normalka. Wiadomo, ze jestes zla, ale przeciez on naprawde nie chcial zle. Zobacz, sam bidulek naprawial te rury, rozkuwal sciane i jak dobry maz chcial zebys sobie polezala
No mój na szczęście wszystko zabezpiecza. Sama nigdy nie jestem tak dokładna
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 13:21   #4316
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Spoko... Mój dzisiaj musiał zrobić pranie po raz pierwszy na nowej pralce :-P
Po płukaniu, wiesza i przychodzi do mnie i mówi, że kazała mu wlać za dużo płynu do płukania.. Powiedziałam mu,że może prac po swojemu i zobaczymy co z tego wyjdzie :-P
Stary 2015-06-21, 13:26   #4317
czarownica_tea
Zakorzenienie

Meneq- wieczorem przychustuje misia to wrzucę fotkę .

Ridja- kupiłam bawełniano- bambusowa. Rozmiar M (mam 168 cm). Elastyczna oczywiście. Firmy lenny lamb.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 13:27   #4318
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Pochwalcie się jakie chusty kupujecie. Czytałam, że na niemowlaczka najlepsza jest elastyczna. Ciekawi mnie, czy za każdym razem żeby wyjąć dziecko trzeba się całej poodwiązywać?

Ja teraz chcę kupić poduchę. Patrzę, żeby wypełnienie było silikonowe a nie styropianowe, mam kilka typów wybranych ale jeszcze nie zdecydowałam. Fajnie jak mają troczki to związania i mogą potem służyć jako kojec.

Ja kupilam tkanego pasiaka 100%bawelna polskiej firmy Little Frog. Jak nam sie spodoba wiazanie, to bede polowac na indio Didymosa
Elastyczna jest wygodna, bo raz wiazesz a pozniej tylko dziecko do niej wkladasz, ale z minusow to nie ponosi dlugo, tylko z przodu, no i trudno o prawidlowa pozycje dziecka

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Meneq- wieczorem przychustuje misia to wrzucę fotkę .

Ridja- kupiłam bawełniano- bambusowa. Rozmiar M (mam 168 cm). Elastyczna oczywiście. Firmy lenny lamb.

Czekam
Stary 2015-06-21, 13:38   #4319
TusiaeM
Zakorzenienie

Witam się w 31 tygodniu

Sandrusia i mamcia oby już nie było skurczy, trzymajcie się dzielnie

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 13:45   #4320
ali_ma
Rozeznanie

Witam
coś mnie dziś kaszel męczy wczoraj byliśmy na grilu i wieczorem zmarzłam więc postanowiłam, że dziś się z domu nie ruszam, tym bardziej, że pogoda nie sprzyja

Grita, Blondynka17 – ja większość rzeczy mam z Reserved albo H&M i rzeczywiście koszulki z H&M są lepsze jakościowo, ale te z Reserved nie są aż takie złe, choć się pogorszyły, ale skręciły mi się 2-3 i to te, które prałam u siostry, a ona wiruje na 800 lub więcej, ja w domu piorę na 30* i wiruję na max 400, jeśli chodzi o takie rzeczy jak sukienki, spódnice, czy marynarki lub bluzki, jak ja to mówię eleganckie nigdy nie narzekałam, ale też coraz trudniej znaleźć coś co mi się podoba

Panna Izabela – a tą folię brałaś od Jedo, czy uniwersalną??, bo ta od Jedo worek mi przypomina ja swojego jadę za tydzień zamawiać, bo niby promocja do końca czerwca, a tak z ciekawości jaki kolor wzięłaś

Pytanie: czy parasolka się przydaje, czy zbędny gadżet

mamcia092015 – dobrze, że pojechałaś na IP, 3maj się

Sandrusia91 – Jak dziś będziesz je czuć jedź na IP, nie ma co zwlekać

Małgosia89 – gratuluję

Danaeee84 – to chyba nasze chłopy nie są standardowe pod tym względem bo jak ja coś robię to zawsze są jakieś niedociągnięcia i coś nie zakryte i np. zachlapane, on wszytsko 5 razy poprawi, żeby było dobrze zakryte
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości