|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem do Sylwestra schudniemy :)
Daga - brawo maleńka! Teraz czas na relaks.
Aga- witaj Kochana. Kołobrzeg oczywiście zatłoczony jakby mogło być inaczej. Brawo za kijki - pozazdrościłaś mi ![]() Ja obecnie jestem na L4 bo moja mała gwiazdka na antybiotyku - stracha mi napędzila, ze nie wiem. Normalnie przytomność z gorączki traciła! Ale już jest lepiej. Siedzimy w domu - latam na szmacie aż pot po tyłku cieknie. Ania - trzymam kciuki za wynik TSH. Ja całą ciąże na letroxie w dawce 150 i wszystko jest ok ![]()
#4292 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zuza, mozna brac letrox (euthyrox) podczas ciazy?? Myslalam, ze wtedy zmieniaja na cos innego. Alez sie mylilam ![]() Aga, mooja gwiazda, dobrze, ze jestes ![]() ![]() Ania89, nie narzekaj tylko cyknij dla nas jakies photosa!! Laski, u mnie na wadze 0,5kg wiecej. Mimo tego, ze poprzedni tydzien bardzo dietowalam i jezdzilam na rowerze. Ale sie zupelnie nie przejmuje bo czuje, ze schudlam, czuje sie lekko. Nawet moj tz mi wczoraj powiedzial, ze schudlam ![]() ![]() Bede robila pierogi ze szpinakiem i serem, pierwszy raz. Trzymac ![]()
#4293 |
Zakorzenienie
|
Aniu89 Aleś ty uparciuch. Nie widać twojego ciała, ale buźka ładna i nie jest pućkowata jak moja
![]() ![]() ![]() Aguś napiszę ci w k. ![]() ![]() Zuzka Zdrówka dla małej ![]() Syska Eee ja też przytyłam ale co tam, grubsze nogi znowu mam i bębol ale co się będę przejmować. Nabiorę siły i ochoty to w końcu kiedyś uda mi się schudnąć. Może do następnego Sylwestra ![]() Kupiliśmy w sobotę mikrofale i teraz robię sobie od wczoraj dietetyczny popcorn. Czytałam, że taki jest nawet dobry dla diety. Szklanka ma tylko 30-40kcal. Daję popcorn do michy specjalnej, do tego tylko łyżka masełka i potem sól. :pycha: |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
zuza-ojojoj masakra...co z twoją małą? grypa jakaś?? współczuje maleńka-i jej i tobie
![]() ![]() tak nas końskie muchy i komary pogryzły że uciekałam z kijami w górze ![]() ![]() ![]() sysa-no no!! jak tż sam tak powiedział to ładnie ![]() ![]() ![]() ![]() madzia-ja mam drzewo czereśni na działce-jak wyjeżdżaliśmy zaczynały czerwienieć a teraz są już przedojrzałe ![]() ![]() uważaj na te masełko i sól ![]() uf...już po robocie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4295 |
Zakorzenienie
|
Sysa - można, a nawet trzeba. To syntetyczna lewotyroksyna - organizm nie rozpoznaje czy to "sztuczna" czy swoja i poprostu bierze to co potrzebuje. W pierwszej kolejności bierze dzidzia, to co zostanie jest dla mamy
![]() Aga - ale z Ciebie gospocha. Podziwiam Cię szczerze. Mała ma ostre zapalenie gardła. To ponoć częste latem. A za mną 45 minut na orbitreku - czy Wy widzicie, że wzięłam się troszkę za siebie? ![]()
#4296 |
Zakorzenienie
|
zuza-ja widzę
![]() ![]() ![]() szaleje po nic nierobieniu na wakacjach:P ![]() współczuje...kup jej jakieś landryny żeby ssała i nawilżała gardełko...ja często mam w czerwcu zapalenie gardła...trzeba unikać klimy...i nawilżać gardziołko bolące ![]() madzia właśnie mówią w tv że w Pl wracają chyba do 2 sierpnia kontrole na granicy-nie wiem czy nie trzeba mieć paszportu...dowiedz sie ![]()
#4297 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a czuję się ze sobą lepiej i ogólnie tak lżej i to już po tygodniu pilnowania się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ćwiczyłaś dużo, to może mięśnie napuchły, woda się zebrała czy coś i dlatego na wadzę trochę więcej ![]() najważniejsze, że Ty się czujesz lepiej i inni też widzą różnicę ![]() i jak wyszły? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja pobiegałam mniej wiecej godzinkę, niecałe 8km ![]() ale coś mi gps głupiał przez pierwsze 20min ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
andzia89-to ja mam zupełnie na odwrót od jakiegoś czasu...stwierdziłam że życie jest za krótkie żeby płakać nad paroma cm w pupie...wolę sobie smacznie zjeść, pogościć się pobawić niż wiecznie patrzeć w lustro i liczyć kalorie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i teraz ważę już naprawdę dużo a to ciągle szło do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
andzia89-ja też szybko łapię kg a wolno zrzucam...i też się trochę pilnuje-ale już nie aż tak jak kiedyś
![]()
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo np ja tak naprawdę ćwiczę od zawsze, czasem przerwy jakieś tam miałam, ale ogólnie sport jest u mnie od zawsze. I to nie jest żaden bodziec dla mojego ciała i w chudnięciu mi nie pomaga niestety. Ale u Ciebie na pewno dałoby to efekty, więc może warto spróbować ![]() u mnie takie trochę pilnowanie nie dało efektów, więc teraz rygor ![]() ![]() najgorsze tylko, że za 2 tyg wyjazd na wakacje, a wtedy to wiadomo jak z dietą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
andzia89-własnie ja jak chcę to umiem zamknąć paszczę żeby jeść mniej i zdrowiej-ale jestem totalnym leniem
![]() jakbyśmy się wymieniły zaletami to byłoby idealnie ![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
Aga - a kijki? Przecież to radocha i sama przyjemność? Nie mów, że też Cię to męczy!
Dziewczyny która pije koktajle białkowe? Beatka Ty chyba? O co chodzi z ujemnymi kaloriami bo tak sobie myślę czy by nie zastąpić tym kolacji? Podpowiesz?
#4304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie spokojnie możesz ją pić na kolację, choć ja osobiście wolę zjeść po prostu coś białkowego i tyle ![]() co do ujemnych kalorii no to opcja gdy potrzeba więcej energii na spalenie czegoś, niż dostarczasz jedząc to. Ale żeby odżywka białkowa taka była to nie słyszałam, ale nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Ania89, dziwne, ze tak tyjesz-jak uwazasz szybko. Duzo biegasz, ladnie jesz, mega dziwne. Aga ma duzo racji, nie ma co sie przejmowac. Trzeba znalezc jakis srodek, kompromis. Zeby sie tez nie zapuscic
![]() ![]() Pojezdzilam dzisiaj troszke na rowerze, odwiedzilam kolegow w drugiej pracy ![]()
#4306 |
Zakorzenienie
|
andzia89-haha lepiej nie pozwalać sobie na więcej
![]() zuza-lubię kijaszki ![]()
#4307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale teraz sobie to w końcu jakoś w głowie poukładałam, pozmieniałam i mam nadzieję, ze w końcu efekty będą ![]() Cytat:
![]() ![]() ale jak z tym ciężko się zmobilizować to może znajdź też coś innego, jakieś filmiki np do ćwiczeń w domu itd itp ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
A masz jakieś sprawdzone białko?
Z ujemnymi kaloriami chodzi mi tu o to, ze ponoć wydatek energetyczny na strawienie tego koktajlu jest większy niż jego wartość - porcja to coś około 130 kalorii chyba.
#4309 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie nie idę na l4, ciąża to przecież nie choroba...dam radę... mam co do pracy takie poczucie obowiązku - wspominałam Wam że mój szef jest człowiekiem "do rany przyłóż" bardzo ugodowy, nie chciałabym go zawieść.... w poprzedniej ciąży nikogo nie przyjął na moje stanowisko, czekał za mną.... Zresztą jeżdżę teraz tylko na 4 godziny (a w papierach mam normalnie cały etat), nie wiem czy ktokolwiek by coś takiego dla swojego pracownika zrobił.... Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla córki. Choroba dziecka zawsze jest strasznym utrapieniem. Ja to zawsze mówię że wolałabym sama chorować niż dziecko ma się męczyć.... Aga witaj!! Ale wczoraj zaszalałaś z tymi pracami! Naprawdę podziwiam! Ja powoli zaczynam się pakować na wakacje - przy dziecku wychodzi mi zawsze mnóstwo tego wszystkiego... Muszę zrobić sobie listę, żeby nie było tak jak w zeszłym roku że czegoś zapomniałam.... U mnie na wadze już 58 kg ![]() ![]()
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to tzta,ale ja tez korzystam ![]() ![]() Ale z bialek naprawdę jest duży wybór i rozne osoby rozne stosują. Ja sie na tym nie znam na tyle,zeby powiedziec ktore najlepsze ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Ania89 Hehe ja mam tak samo, mnie ćwiczenia nie odchudza, ćwiczę od dawna. Jak nie mam diety na 100% to nic mi z wagi nie zleci, muszę mieć połączenie ćwiczenia + dieta. Ja kiedyś nienawidziłam ćwiczeń a przede wszystkim biegania, potem zaczęłam stopniowo biegać, zmuszałam się do tego, a później pokochałam bieganie. A teraz co? lubię a mam strasznego lenia, no nie chce mi się. Jak jest brzydka pogoda i leje non stop przez tydzień to się potem strasznie zniechęcam.
Aguś Ja już na temat odchudzania się nie wypowiem, bo ze mnie ostatnio się leń zrobił. Ćwiczyć to jeszcze coś tam poćwiczę, ale diety to mi się nie chce w ogóle trzymać ![]() ![]() ![]() Zuzka Ja piję shake białkowy, ale moja porcja ma 255kcal, piję zaraz po treningu w ramach II śniadania ale do tego coś jeszcze dodaję ![]() ![]() Ania86 haha ja w 9 miesiącu ciąży, gdzie już miałam termin porodu, to myłam okna ![]() ![]() Kochana ty jesteś w ciąży i ważysz 58kg, a ja bez ciązy ważę 59kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Madzia no wlasnie. Cialo inaczej wyglada dzieki cwiczeniom,ale zeby waga spadala,to ja muszę miec dietę przypilnowana na 200% :/
Melduje dzisiejsze bieganie-ok 5,5km ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() andzia86-kiedy jedziecie? ![]() ![]() ![]() super szef ![]() ![]() hehe ![]() ![]() andzia89-nam gps wariował na autostradzie...w rezultacie przejechaliśmy przez szczecin a mieliśmy go ominąć całkowicie a z powrotem jechaliśmy godzinę dłużej inną trasą...nie cierpię techniki ![]() madzia-nie martw się na jesień zaczniemy się odchudzać ![]() ![]() ja dziś pracy ciąg dalszy ![]() ![]() ![]() ![]()
#4314 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam duzo na głowie, nie mam jak doczytać napisać wiecej ale koniecznie chciałam sie odezwać!
Gdzies doczytałam o białku. Ja pije białko lub dodaje do posiłku zamiast mąki np w omletach, nalesnikach itd Białko niby ma nie zastępować posiłku ale wypicie białka na noc jak najbardziej okej. Ja jak jestem pilna i systematyczna to pije po treningu - a ze trenuje zazwyczaj późnym wieczorem to nie pije juz na noc. Ale za to dodaje do owsianki w śniadaniu itd.. Za mna 5km biegu, odwodnilam sie troszke.. Ale juz wszytsko dobrze . Jutro siatkówka plażowa po pracy. Od poniedziałku fajna dietka u mnie. Zobaczymy jak długo wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja białko właśnie najczęściej po treningu, ale w formie koktajlu z dodatkiem owoców ![]() ![]() ![]() ja dziś niespodziewanie noc w mieszkaniu rodziców z kotem i wermutem ![]() moich rodziców nie ma,bo wyjechali nad morze, tż na popołudnie w pracy, to żeby kot nie był samotny przyjechałam do niego koło 13. Poszłam sobie tu biegać itd itp. Jak ja mam sama siedzieć u siebie, a on sam tu, to wole z nim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i mam nadzieję, że jutro tego psa nie będzie już ![]() ![]() Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2016-07-05 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ania89, o jaa ![]() ![]() ![]() Ania86, fajnego szefa masz. Ze swieca takiego szukac, suuuper ![]() Nie uwazam, ze ciaza to choroba, alez skad ![]() Caluje was wszystkie laseczki i melduje 1h jazdy na rowerze. Dobranoc ![]()
#4317 |
Zakorzenienie
|
Sysa
![]() ![]() ![]() ![]() ja też uważam, że ciąża to nie choroba. Ale ja osobiście planują ją wykorzystywać do własnych celów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Ania89 haha co to znaczy do własnych celów?
![]() Aguś taaa na jesień, ja to mam takie tempo chudnięcia i tycia, że do następnego Sylwestra nie zdążę się odchudzić ![]() Kurcze dziewczyny zaraz sobie włosy z głowy powyrywam. Jak mam komuś wytłumaczyć, coś jak nie umie żadnego języka oprócz swojego i nawet nie wiem jaki to język ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2016-07-06 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() andzia89-i co z tym psem?? dobrze zrobiłaś przestraszone zwierzęta są niebezpieczne...na straż miejską trzeba dzwonić jak coś... haha ciąża do własnych celów ![]() ![]() sysa-ale cie rower wciągnął ![]() ![]() madzia-na reszcie skończyli ci do chaty zaglądać ![]() ![]() beatka-a jak u ciebie przeprowadzka?? macie już to mieszkanko? ja ugotowałam gar lecza i zrobiłam pranie ręczne ( jeszcze 2 mi zostały ![]() ![]()
#4320 |
Zakorzenienie
|
Aguś Do chaty dalej mi zaglądają, bo rusztowania jeszcze są i coś tam poprawiają, ale już nie tyle. Nie sadzę, bo jak pojadę do Pl to mi zwiędną
![]() Uwielbiam leczo, chciałam zrobić tutaj, ale drogie pomidory i papryka, więc zrobię w PL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.