![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Dzieki diablica za wskazówki
![]() ![]() A my skonczylismy 17go czerwca 8-msc i nadal nie mamy zębów. Gdzies wyczytalam ze dolne jedynki wyzynają sie miedzy 6-8msc.... acidka jestes jeszcze na forum? U Ciebie tez nadal bez zębow???? Jestesmy wczesniakiem to dam jej jeszcze miesiac, a potem bede sie zamartwiac :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4292 |
po drugiej stronie szafy
|
Szwedka, nie zamartwiaj się, z tego co kojarzę z fb dziewczyn, które stąd uciekły, to niektóre dzidziole też nie mają zębów. Zaraz jeszcze dopytam
![]()
![]() |
#4293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojjj wspolczuje ...nie nawidzę owadow... zawsze mnie cos ugryzie , jakies muchy konskie a potem mam zawsze wielka opuchlizne:/ A czemu taki nastroj? Moze z przemęczenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4294 |
po drugiej stronie szafy
|
Moja młoda ma małe kropeczki, na szczęście końskie muchy jeszcze nam się nie trafiły (tfu tfu odpukać). Też mam zawsze mega opuchliznę po ukąszeniu :/
A nastrój tak, pewnie z przemęczenia. Niby mam pomoc mamy, ale wiadomo jak to jest, młoda ma "fazę na mamę" i tego nie przeskoczymy. Poza tym daje mi dość konkretnie w kość to, że się zrywam do jej płaczu w nocy - odkąd się urodziła nie było nocy, którą bym przespała bez pobudki. Mojej, bo ona śpi, tyle że marudzi przez sen :/ Odbija się to na mnie dość konkretnie, potrzebuję odpoczynku, ewidentnie. Jutro na większość dnia zostawię ją mojej mamie, ale nie odpocznę, bo mam mnóstwo spraw do załatwienia. Trochę się to na mnie niestety odbija... ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Szwedka, zapytałam na fb, już się zgłosiły trzy mamy bezzębnych maluchów ![]() ![]() Edit: kolejne trzy się zgłosiły ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-06-22 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki elve ze zapytalas, przynajmniej wiem ze nie jestesmy same
![]() A co do przemęczenia, nawet inne zajęcia pozwolą Ci odetchnąc i dobrze Ci zrobi rozłąka, wrócisz stęskniona za córunią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drażliwości, chyba każda taki kryzys ma...Ty masz o tyle trudniej, że Luby długo poza domem a czasem rodzice to nie to samo... Cieszę się w takich chwilach, że mój pracuje na zmiany...jak mam nerwa wołam go do Młodego, wychodzę, 10 oddechów i parę przekleństw i wracam... ale jak jestem sama to też czasem głośniej coś do małego powiem a potem żałuję durna i stukam się w czoło ![]()
![]() |
![]() |
#4297 |
po drugiej stronie szafy
|
Ano niestety, dlatego o drugim dziecku nie będzie w moim przypadku mowy. Nie dałabym rady po prostu.
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
U nas też inwazja małych robali - my na nie mówimy "przecinki" - bo tak dosłownie wyglądają
![]() Szczypie jak kąsają...młody co chwilę jak jesteśmy w ogrodzie ma ich pełno we włoskach...ale od dwóch dni tylko w ogrodzie ćwiczy raczkowanie...wchodzimy do domu i leży krzyżem ![]() ![]() ![]() A wracając do robali.... 2 lata temu taka plaga tych przecinków była, że do domu skurczybyki właziły - do dzisiaj firanek w taśmach na górze nie mogę z nich doprać....takie cmentarzysko mam ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Ale jak mojemu o tym wspominam to ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ![]() A tak jak Elve mówiła... ząbkami...a raczej ich brakiem się nie przejmuj - będą ![]()
![]() |
![]() |
#4299 |
po drugiej stronie szafy
|
"przecinki", dobre
![]()
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Nooo... a jak wchodzimy do domu to wszyscy po głowach się drapiemy... jakby wszawica panowała wrrrr
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4301 |
po drugiej stronie szafy
|
U mnie to po domu fruwa :/
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
SZWEDKA zorientuj się kiedy Ty i TZ mieliście pierwsze zęby, bo to podobno dziedziczne tzn. czas, w którym wychodzą.
U nas się sprawdziło. Brakiem zębów w każdym razie się nie przejmuj, ostatnio mama roczniaka pisała, że jeszcze nie mają żadnego. U nas tak jak pisałam dwa na dole i dwa u góry już się przebiły, a lada moment przebija się kolejne dwa. My z mężem mieliśmy podobnie czasowo z zębami. ELVE współczuję i jednocześnie rozumiem, bo ostatnio też mam gorsze dni. Wszystko to wina zmęczenia. Dzieci się coraz bardziej mobilne, mają etap "mamowy" i naraczkowy i tak naprawdę ciężko o chwilę spokoju. Ja boleśnie odczuwam euro, bo mąż mecze ogląda i muszę się prosić, żeby mnie trochę odciążył. Jeszcze ostatnio ciągle gdzieś jeździmy, a to zakupy, a to imprezy rodzinne itd. i nie mam chwili wytchnienia, a mala coraz rzadziej chce się zająć chwilę sobą. Też czasem tracę nerwy, zwłaszcza jak nie chce jeść, kręci się, wierci, szczypie mnie, gryzie, a mnie przez to odechciewa się kp. A tak z niusow, to raczkujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jakoś nie mam weny na pisanie, ale czytam co u Was i cieszę się z postępów dzieciątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny. Do roku jeszcze troche czasu, więc narazie sie nie martwie
![]() Jutro ma byc 35 stopni... mssakra jak tu żyć :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4305 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() współczuję spadku nastroju, niestety wychodzi siedzenie bez męża 24h/dobę samemu z dzieckiem, też tam miewam i to często, zdarza się krzyknąć (choć rzadko), ostatnio nawet sąsiadka słyszała, bo byłam przy samym oknie i już pewnie gadaja na wsi, że jestem wyrodną matką, ale każdy ma prawo do zmęczenia... Cytat:
![]() Cytat:
![]() mojemu mężowi marzy się trójka, ale nic dziwnego jak spędza z dzieckiem raptem pół dnia za cały tydzień i to w moim towarzystwie, bo gdzież by został sam... Cytat:
![]() ![]() ![]() gratulację raczkowania ![]() ![]() ![]() z nowości u nas to zaliczyliśmy dziś pierwszą kąpiel w basenie na dworzu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Chryste czy musi być tak gorąco????
Dzisiaj nie nadajemy z młodym na tych samych falach... zasypianie wieczorne 1.5h!!! W sumie mu się nie dziwię... Ps. Basen tez zaliczony ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Witamy się w lepszych humorach
![]() 4.45 pobudka... butla... i spanie do 6.00 Teraz matka się włóczy a syn dosypia... uploadfromtaptalk1466837259148.jpg Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA wow ile włosków ma Twój synek
![]() Podziwiam, że tak z samego rana potrafisz się zebrać na spacer, my zanim się ogarniemy, zjemy śniadanie, kaszkę itd. to zazwyczaj jest już dziesiąta. Czy Wasze dzieci mają problemy z zasypianiem w ciągu dnia? U nas ostatnio jest masakra z tym. Ziewa, ziewa, ale nie potrafi zasnąć i często kończy się to tym, że śpi w ciagu całego dnia pól godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Kudłaty się urodził, potem wyłysiał i teraz ma znowu bujną czuprynę...jeszcze miesiąc i grzywa do oczu wlezie
![]() Ja rano się zbieram, po 8:00 bo wtedy można jako tako oddychać na dworze...potem tylko cień w ogrodzie lub kiszenie się w domu ![]() Teraz jak są upały też jest dramat z drzemką w połowie dnia... Marudzi...ziewaaaa...maru dzi...ziewaaaa a z zaśnięciem problem... Mam nadzieję, że to tylko przez pogodę...
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-06-25 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Witam się w ten upalny dzień, termometr w domu pokazuje 32 stopnie aż strach pomyśleć co się dzieje na zewnątrz...
Tymon śmiga w samym pampersie i jest spocony jak mysz. Zamontowałabym wiatrak ale trochę się boję że mi Tego spocucha owieje. Z nowości to chyba przechodzimy jakiś kryzys, od kilku dni młody jest nie do wytrzymania.Ciągle tylko na mnie wisi a jak zniknę mu z pola widzenia to uderza w spazmy.Nawet do łazienki nie mogę wyjść sama.Już nie wspomnę o tym że złośnik się z niego zrobił straszny.Jakby tego było mało idą mu dwa zęby na raz więc przez pół dni na zmianę jęczy albo wyje.Czasami mam ochotę wyjść z domu i wrócić dopiero jak skończy 18 ![]() ![]()
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA my zazwyczaj w okolicach ósmej wstajemy, także no
![]() Ja też mam nadzieję, że to wina upałów, a nie że dziecko mi się przestawiło. LIBRA u nas podobnie z marudzeniem w ciągu dnia, też mam problem, żeby iść do wc. Ostatnia posadziłam mala w bujaku przed wc, miała mnie ciągle na oku, zabawki w ręce, a mimo to ryk byl taki, że musiałam ją wziąć na kolana, żeby dokończyć co zaczęłam. No comment.. U nas idą 4 zęby na raz. Już się wszystkie przebiły. I też problem z innym jedzeniem niż cyc. Może przez te upały? Ty to masz już ciekawie, u nas dopiero początki raczkowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poziom marudzenia widzę ten sam ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Ooo ja nie mam tak dobrze ze spaniem - u nas jeden jedyny rekord, nie pamiętam już kiedy - to pobudka 7.20 Za to młody mi się chyba z wieczornym spaniem przestawia...była19:30... będzie chyba 20:30 - od dwóch dni po butli tak buszuje w łóżeczku że po godzinie spocony i spragniony... I jak wcześniej odkładałam go do łóżeczka i zostawał / zasypiał sam...tak teraz kwitnę w sypialni by sąsiedzi się nie zjawili na ratunek młodemu ![]()
![]() |
![]() |
#4313 | ||||
Wtajemniczenie
|
nooooo super sprawa
![]() ![]() ![]() pozazdrościć grzywy, moja nadal łysa jak kolano, zdarza się, że ludzie mylą ją z chłopcem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1.Twój syn przechodzi skok rozwojowy, stąd ten strach przed utratą Cię z pola widzenia ![]() ![]() 2.współczuję podwójnego wyrzynania zębów, jeszcze przy tych upałach, nie dziwota, że nie chce jeść... moja miała takie dwa dni, że nie chciała nic stałego, albo były to śladowe ilości ale dziś jest już dobrze ![]() 3.za to pozazdrościć dodatkowych umiejętności ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Daisy...grzywa grzywą...ale jak tak dalej pójdzie to w spinki będę musiała zainwestować hehe
Co do wstawania...narzekam na poranne wstawanie, ale jak bym miała wybierać czy położyć go 23 spać czy pobudka o 6... to wybieram pobudkę ![]() Każdy wieczór po 20 jest mój...albo mój i tż'ta ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Dlatego dzidziole czasem się też dostosowują do rytmu dnia rodziców...
Mój dzieć wreszcie polubił inną pozycję do spania niż na pleckach. Długo to trwało ale wreszcie sam na boku albo brzuchu zasypia ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Lilka dzisiaj stanęła w łóżeczku i widać jej się spodobało, bo stała już też przy meblach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie, gratulacje!
![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Wow, Diablica - faktycznie śliczną ma czuprynę Grześ
![]() Libra, Olilina - to już faktycznie nowy poziom umiejętności - samodzielne wstawanie. Gratulacje! Moja mała zasypia zwykle około 20:30 i o ile zwykle dosypiała do 7:30, to od kilku dni 5:30-6:00 wstaje. Nie powiem, dla mojego zmęczonego organizmu to szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Acidka, dziękujemy
![]() ![]() Co do spania... mój teraz się przestawia na późniejsze zasypianie. Jeszcze niedawno było tak ze max o 20.00 spał...teraz max 21.00 A wstaje tak samo... Może to etap kolejnych zmian? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.