Wrześniówki 2016 <3 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 16:43   #4291
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
U nas chwile grozy. Mąż odsprzedaje akcesoria do robienia piwa i przestawił 4 butelki ze starą produkcją w kąt stołu po czym wyszedł na moment.

I w tej samej chwili butelki wystrzeliły z mocą granatu. Jak zajrzał przez drzwi, to szkło było wszędzie - od malutkich kawałków w warzywach i maśle, do wielkiego kawałka szkła leżącego na drugim końcu kuchni. Jaka była tego moc to można poznać po tym, że część stała w plastikowej misce.
Ma dziurę na wylot.

Mąż podsumował: "Jakbym tak siedział z oczami na wysokości butelek albo szyją..."
O matkooo, ale mieliście szczęście. Dobrze, że nikogo z Was w tym momencie w pobliżu nie było

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 16:43   #4292
gr8ania
Moderator

weselna- aż mi dreszcze przeszły... dobrze, że się Wam nic nie stało
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 16:49   #4293
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Fortuna do kogo zapisałaś sie na badanie ? do jakiego lekarza ?

Słowikowa ja w 1 ciąży tez miałam rzadko usg czyli jakoś w 7,12,20,30 i 35 tyg ciąży
Nowosielski

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Do kogo jesteś zapisana i na kiedy? Ja też tam idę 26.02

BTW czy któraś z Was boryka się może z zespołem jelita drażliwego, który nasila się teraz w ciąży?
Ja od dziś l4 do końca tygodnia właśnie z tych jelitowych powodów - już sama nie wiem co mam jeść bo prawie nic mi wolno.
Aaaa i lekarka ogólna namawia na dalsze l4 z powodu tej panującej świńskiej grypy...
Ja mam dopiero na 11 marca do dr Nowosielskiego.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Moja mama ma ten zespół jelita, współczuje, dieta pewnie lekkostrawna, w ciąży to się chyba wszystko nasila, mnie kamica dopadła a długo był spokój. Wczoraj miałam lepszy dzień a dzisiaj wisze na toalecie, gorzej niż w pierwszej ciąży
Mnie bardzo męczą zaparcia. Muszę pić więcej wody :/ słyszałam, że w ciąży wszystkie organy typu jelita, wątroba a nawet serce są "przytloczone" przez maleństwo, stąd takie bóle i problemy.

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2016-02-16 o 16:52
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:10   #4294
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Ja co drugi dzień czuje sie gorzej, dzisaj po śniadaniu też odrazu biegłam do łazienki, chyba woda mi szkodzi, zawsze piję rano szklankę ciepłej wody z cytryną i cos ostatnio zawsze po tym mnie mdli.

Z olejków jest polecany Bio-oil i Palmers.
Mi lekarz powiedzial zeby najpierw jesc a potem gdzies po godzinie pic malymi lyczkami. I jesc czesciej ale w malych ilosciach. Calkiem pomaga na mdlosci...
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:11   #4295
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Ja mam USG dopiero 4.03 i prywatnie 9.03 ale będę wtedy 12/13 tydzień więc liczę na sporo informacji...Ale tyle czekać

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

U Mnie w przychodni nie ma USG w gabinecie,może to tez zależy czy jest czy nie ma.
dzień dobry Witam się i ja. Byłam dzisiaj nadplanowa u gina, bo wyszły mi w moczu bakterie - przepisał mi jakieś 2 saszetki, a przy okazji stwierdziła, że może podejrzymy dzidziusia pierwszy raz przez brzuch ma 2,25 cm
jutro idę pierwszy raz na NFZ i nie wiem jak rozegrać tą sprawę.. trochę szkoda jest mi rezygnować z wizyt prywatnych, bo mam spore zaufanie do lekarki, ale chyba mój budżet nie wydoli.. jestem w 9tyg a już wydałam ok 800 zł łącznie z badaniami :/
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:30   #4296
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
O matko no to teraz mam zagwozdkę. Jeść czy nie jeść.

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie: mozna jesc kotlety sojowe?
Ja bym jadla. Przeciez je i tak gotujesz. A po za tym nie zjadasz calej paczki na raz sama. (Chyba ze zjadasz :P ) mysle ze z tym jest jak z mcdonaldem. Nie za zdrowe ale raz na jakis czas nie zaszkodzi...
Sama mam zamiar jutro na obiad zrobic.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
Mi ostatnio najlepiej wchodza zupy. Czym kwasniejsza tym lepsza, ale rosol tez byl pyszny. I na troche przestaje mnie wtedy mdlic.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Ja czekam na usg w przyszla srode. Dopiero drugie i miesiac czekania po pierwszym.
Rosol wogole jest wogole jakis dziwnym tworem. Niby zwykla zupa ale pomaga (chociaz na chwile) na wszystko...

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
ej to ja pamiętam a Ty nie
coś mi czwartek świtał, nie pewna nie byłam

ja w 12 tc już płeć poznałam na 90% i potwierdziła się potem
Juz plec?? Ja slyszalam ze w 5 miesiacu najszybciej widac .. Ale moze sie myle...
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:32   #4297
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Sporo moich koleżanek rodziło w ostatnim czasie i wszystkie potwierdzają ze płeć poznana na usg genetycznym się sprawdziła, także mam nadzieje ze i ja zobaczę co za osóbka we mnie rośnie 😊

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 17:41   #4298
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość
Ja bym jadla. Przeciez je i tak gotujesz. A po za tym nie zjadasz calej paczki na raz sama. (Chyba ze zjadasz :P ) mysle ze z tym jest jak z mcdonaldem. Nie za zdrowe ale raz na jakis czas nie zaszkodzi...
Sama mam zamiar jutro na obiad zrobic.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Rosol wogole jest wogole jakis dziwnym tworem. Niby zwykla zupa ale pomaga (chociaz na chwile) na wszystko...

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Juz plec?? Ja slyszalam ze w 5 miesiacu najszybciej widac .. Ale moze sie myle...
U mojej siostry było widać w 14tyg
Stary 2016-02-16, 17:49   #4299
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość

No co Ty
na lepszym sprzęcie widać z powodzeniem w 12 tc - większosc moich koleżanek wtedy poznała i ja sama również.
aczkolwiek jak lekarz nie jest pewien - nie mówi w ogole, bo 50/50% to my wiemy bez lekarza
mi oszacował na jakieś 80-90%, z naciskiem na pewność, potem w 14 tygodniu inny lekarz potwierdził

oczywiscie sa przypadki ze nie wiadomo do porodu, bo lekarz nie widzial, dziecko sie ukrywało itp..

Cytat:
Napisane przez aneczkakropeczka Pokaż wiadomość
Sporo moich koleżanek rodziło w ostatnim czasie i wszystkie potwierdzają ze płeć poznana na usg genetycznym się sprawdziła, także mam nadzieje ze i ja zobaczę co za osóbka we mnie rośnie ��
dokladnie

[LEFT]

Edytowane przez Montii
Czas edycji: 2016-02-16 o 17:50
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 17:59   #4300
aisot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że wtedy to dopiero wszystko byłoby strasznie rozrzucone - w końcu jest nas ponad 20! Wedlug mnie lepszym pomyslem jest osobny watek na zdjęcia brzucholi, oddzielny na opisy jakichś problemów intymnych, a jak zaczniemy coś kupować, to ewentualnie kolejny na zdjęcia wyprawkowe... wydaje mi się, że taka segregacja tematyczna będzie lepsza, niż zeby każda pisała o sobie w oddzielnym wątku. Ale niech wypowiedzią się pozostałe dziewczyny

Popieram!
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:00   #4301
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty
na lepszym sprzęcie widać z powodzeniem w 12 tc - większosc moich koleżanek wtedy poznała i ja sama również.
aczkolwiek jak lekarz nie jest pewien - nie mówi w ogole, bo 50/50% to my wiemy bez lekarza
mi oszacował na jakieś 80-90%, z naciskiem na pewność, potem w 14 tygodniu inny lekarz potwierdził

oczywiscie sa przypadki ze nie wiadomo do porodu, bo lekarz nie widzial, dziecko sie ukrywało itp..

dokladnie
Ja liczę na to bardzo
Nic nie poradzę że chciałabym bardzo wiedzieć kto tam u Mnie urzeduje
Mało tego wszystkie ciężarne jak znam "czuły płeć" ja mam wrażenie że nie czuję nic.
Wolałabym chłopca Ale nie umiem powiedzieć nie napewno to nie będzie dziewczyna.
Stary 2016-02-16, 18:08   #4302
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Ja liczę na to bardzo
Mało tego wszystkie ciężarne jak znam "czuły płeć" ja mam wrażenie że nie czuję nic.
Wolałabym chłopca Ale nie umiem powiedzieć nie napewno to nie będzie dziewczyna.
Ja tez nic nie czuje, ale tez jest mi to zupelnie bez roznicy, byleby sie urodzilo zdrowe.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:14   #4303
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nic nie czuje, ale tez jest mi to zupelnie bez roznicy, byleby sie urodzilo zdrowe.
Nie no zdrowe przedewszystkim,chciałaby m bardziej chłopca, Ale jakby była dziewczyna to bym nie ubolewała też jakoś bardzo
Stary 2016-02-16, 18:18   #4304
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
Ja liczę na to bardzo
Cytat:

Pewnie, że najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe Ja jeszcze zanim zrobiłam pierwszy test, to już czułam, że jestem w ciąży i czułam, że to będzie dziewczynka Natomiast na ten moment wszyscy twierdzą, że będzie chłopiec, więc już sama nie wiem Na pewno będzie oczkiem w głowie i będzie bardzo mocno kochane

Stary 2016-02-16, 18:18   #4305
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Nie no zdrowe przedewszystkim,chciałaby m bardziej chłopca, Ale jakby była dziewczyna to bym nie ubolewała też jakoś bardzo
Maz zdecydowanie wolalby chłopca. A zapytany o to, co zrobi jak bedzie dziewczynka odpowiedzial, ze bedzie kochał jak swoje
Stary 2016-02-16, 18:21   #4306
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę na to bardzo
ja tez jestem ciekawa,
marzy mi sie chlopiec ( a juz mam jednego )
ale po roku staran jest mi to powoli obojetne, każda pleć jest wyczekana hihih

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:22   #4307
Lea_ny
Zakorzenienie

Weselna, ale przeżycia! Dobrze, że nie było Was w kuchni podczas tej eksplozji!

Ja do niedawna wolałam chłopca, bo mali są tacy rozkoszni i ubranka mi się bardziej podobają Ale mamy już Młodego, więc w sumie teraz sobie myślę, że w takim razie dziewczynka byłaby lepsza, żeby mieć parkę (chociaż u nas to ciężko mówić o "parce", bo 12 lat różnicy będzie).
W sumie myślę o mojej klusce w rodzaju męskim, ale jak się zastanawiam nad tym, to mam przeczucia na dziewczynkę
Stary 2016-02-16, 18:25   #4308
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz...jakbyś była z Poznania, to nam trzeba z tym pomóc. I z szarlotką

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Już????????????????????

Ej dziewczyny...a jak się ma już historię z rozstępami to jakie jest prawdopodobieństwo, że te po ciąży będą podobne? Mam na biodrach i piersiach takie cieniuteńkie, srebrzyste niteczki. Dużo, ale na tak białej skórze i tak widać je tylko z bliska. Mogą być inne w ciąży?
Mi też coś wyszło na piersiach 😠 małe jasne póki co. Mam nadzieję że kremy pomogą na te rozstępy
Stary 2016-02-16, 18:26   #4309
slowikowa25
Zadomowienie

My też marzymy o chłopcu

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 18:31   #4310
gr8ania
Moderator

Cytat:

Już????????????????????

Ej dziewczyny...a jak się ma już historię z rozstępami to jakie jest prawdopodobieństwo, że te po ciąży będą podobne? Mam na biodrach i piersiach takie cieniuteńkie, srebrzyste niteczki. Dużo, ale na tak białej skórze i tak widać je tylko z bliska. Mogą być inne w ciąży?
no właśnie już- co prawda dwa i nie jakoś bardzo duże, ale jednak. nie ma też co się dziwić- piersi powiększyły mi się o rozmiar prawie w ciągu 1,5 tyg
Stary 2016-02-16, 18:35   #4311
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Nie no wiadomo, że zdrowe przede wszystkim. Ja coś ostatnio mam przeczucie na chłopca, a wcześniej nie czułam nic. Ale ja to nawet sama nie wiem co bym wolała. Na prawdę jakby ktoś mi powiedział: Wybieraj płeć, to nie umiałabym wybrać

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:35   #4312
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Shanti90 Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo, że zdrowe przede wszystkim. Ja coś ostatnio mam przeczucie na chłopca, a wcześniej nie czułam nic. Ale ja to nawet sama nie wiem co bym wolała. Na prawdę jakby ktoś mi powiedział: Wybieraj płeć, to nie umiałabym wybrać
dlatego ja się śmieję, że najchętniej to bliźniaki- parkę
Stary 2016-02-16, 18:37   #4313
cherriebomb
Rozeznanie

Weselna dobrze ze nikomu nic się nie stało, domyślam się ze w kuchni armagedon

Co do płci w zasadzie mam przeczucie pod tym względem, że zawsze myślałam że chciałabym mieć chłopca, a odkąd jestem w ciąży pragnę żeby to jednak była dziewczynka ale grunt, żeby zdrowe było
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 18:41   #4314
weselna01
Zadomowienie

W sumie teraz sobie wyobraziłam, jakbym nie była u klientki, tylko robiła coś w kuchni jak te butelki strzeliły i widzę to szkło jak mi się wbija centralnie w brzuch.

Brr...

Człowiek nie zna dnia i godziny, po prostu liczy na fart.

Cherri - w kuchni się obecnie błyszczy i pachnie chmielem

Poznanianki gdzie Wy? Ostatnio nie widzę nikogo z dopiskiem "Poznań" pod nickiem a nie pamiętam kto z niego jest bez tego
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:46   #4315
kasia_wroc
Zadomowienie

Słowikowa - pierwsza strona super

Ja obstawiam na dziewczynkę mimo, że brzusio nazywam Felek
Stary 2016-02-16, 18:59   #4316
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
No co Ty

Mój kolega zawsze marzył o synu. Miał już trzy córy, które oczywiście były najukochańsze na świecie no ale syn nadal mu się marzył. Żona zaszła w ciążę no i cóż, lekarz stwierdził, że będzie czwarta córka. I w tym przekonaniu trwali do dnia porodu.
Jakież było zaskoczenie (i radość zarazem) kiedy czwarta córka okazała się pierwszym synem
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:06   #4317
milako
Rozeznanie

Cytat:
Jak wyglądają klopsiki z Ikeii ? To mrożonka czy jak to wygląda?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Płyny i pasza w jednym

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Ja od miesiąca. Daj kwaśnicę - dam Ci torcik

Teleportuj sie do Krakowa
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:07   #4318
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
U nas chwile grozy. Mąż odsprzedaje akcesoria do robienia piwa i przestawił 4 butelki ze starą produkcją w kąt stołu po czym wyszedł na moment.

I w tej samej chwili butelki wystrzeliły z mocą granatu. Jak zajrzał przez drzwi, to szkło było wszędzie - od malutkich kawałków w warzywach i maśle, do wielkiego kawałka szkła leżącego na drugim końcu kuchni. Jaka była tego moc to można poznać po tym, że część stała w plastikowej misce.
Ma dziurę na wylot.

Mąż podsumował: "Jakbym tak siedział z oczami na wysokości butelek albo szyją...".

Aktualnie pucuje kuchnie na błysk.[COLOR="Silver"]

współczuję tego sprzątania....

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
dlatego ja się śmieję, że najchętniej to bliźniaki- parkę
haha mój mąż mówi, że najlepiej jakby były bliźniaki, a najlepiej to dwóch chłopców

dziewczyny ile śpicie w ciągu dnia? ja ostatnio po obiedzie robię taką drzemkę, że trwa ona ok 4 h, a ostatnio to nawet 6. Budzę się wieczorem, zjem lekką kolację, wykąpię się, obejrzę coś i znowu kładę się spać to jest do mnie niepodobne, bo nigdy nie potrafiłam spać w dzień
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:08   #4319
milako
Rozeznanie

Cytat:

Ma dziurę na wylot.

Mąż podsumował: "Jakbym tak siedział z oczami na wysokości butelek albo szyją...".

Aktualnie pucuje kuchnie na błysk.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

1.Jak mogą się takie zrobić po porodzie, jeśli w czasie ciąży ich nie było?

2.Jak się je usuwa, czy u każdego zejdą i ile to kosztuje?

O Krajst! Dobrze, ze Was tam nie było!
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 19:10   #4320
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
współczuję tego sprzątania....

haha mój mąż mówi, że najlepiej jakby były bliźniaki, a najlepiej to dwóch chłopców

dziewczyny ile śpicie w ciągu dnia? ja ostatnio po obiedzie robię taką drzemkę, że trwa ona ok 4 h, a ostatnio to nawet 6. Budzę się wieczorem, zjem lekką kolację, wykąpię się, obejrzę coś i znowu kładę się spać to jest do mnie niepodobne, bo nigdy nie potrafiłam spać w dzień
Ja w weekend spie po poludniu po te 3h dodatkowo. W tygodniu raczej nie mam kiedy. Jak po pracy ide do slodyczy to wracam do domu po 20.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości