|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Konto usunięte
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Dlatego tez napisałam, ze obstawiam iz pisza to osoby +40 a nie 30
![]() I nie widze w tym nic złego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Caffeine obejrzałam właśnie Big Little Lies i jak na zdjęciach z różnych gal Nicole wygląda słabo, to w tym serialu zjawiskowo. A dam serial świetny!
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Jak ja was dziewczyny rozumiem. Te 40++
![]() Świat był inny w wieku 30+. Tak jak przyznała Dircikowa, co najwyżej interesowały mnie pilingi. Pierwszy krem przeciwzmarszczkowy kupiłam w wieku lat 40. Wcześniej nie były mi one potrzebne, były za treściwe, za tłuste (??) Aż tu nagle okazało się wow, one są już dla mnie.. ![]() Mówcie co chcecie, ale życie zmienia się po 40 ![]() To tak na dobry początek dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Mon Cherry, własnie dlatego mowimy, zeby nie przesadzac z estetyka. wszystko jest dla ludzi, ale ludzie moga z wszystkim przegiac. Poprawianie urody to jedno, a dyskretne spowalnianie biegu czasu to drugie
![]() Miszka, gesty, usieciowany kwas z dodatkami to właśnie kwas do wypełniaczy. TYlko cos gęstego może zwiekszyc objetosc...Te rzadkie to do mezo. Gosia, proszę bardzo - w medycynie botoks, oprócz wygładzania zmarszczek ( gorna połowa twarzy w zasadzie), rozluźnianie zwaczy i wyszczuplania łydek ( u nas chyba nielegalne) - stosuje się powszechnie w leczeniu nadpotliwosci i korekcji tzw uśmiechu dziąsłowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale Miszka dostarczyła nam tematu ... Chwila przerwy na kawę ![]() Mar_jolka karboksyterapia jest dobra na nadanie cerze trochę kolorytu ale na zmarszczki a tym bardziej na bruzdy nie zdaje egzaminu. Wyrzucona kasa ![]() Co do cen zabiegów to należy zerknąć w cennik. Ma każda klinika. Niestety, im lat nam przybywa, tym musimy mieć grubszy portfel swój lub Tż ![]() I zrozumiałe, że nie każdą z nas stać... Zresztą same zabiegi med.est. to i tak wciąż mało... jakkolwiek to zabrzmiało ![]() Skóra "ostrzyknięta" też starzeje się. Nie zatrzymamy młodości. I należy zadbać również o nią i u kosmetyczki ( np. peelingi ), i codzienną pielęgnacją. C'est la vie! A tu jeszcze w poczekalni czeka cała reszta ( kochanego ciała ) Nie jest łatwo, na szczęście tu o tempie starzenia decyduje nasza kondycja ( ruch ) i dieta. Oczywiście, że umiar wskazany zawsze ![]() ![]() ![]() Nie słyszałam, że botoksem można wyszczuplić twarz... Fakt, że ja w ogóle za dużo o nowinkach nie wiem, bo ta wiedza do niczego mi nie potrzebna. Ostatnio martwię się o tatę... stary jest, dużo starszy od mamy. Zrobił się słabiutki. Widujemy się rzadko i widząc go w domu nie zauważałam zmian. Ale ostatnio byliśmy w galerii buty kupować dla niego i zobaczyłam jego nieporadność. Martwię się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Dziś mam nieco laby... jak fajnie pospać sobie dłużej kiedy w domu cisza.
Piękny, słoneczny dzień za oknem ![]() Słuchajcie 40+ już dobijam do waszego grona ![]() Aussie ma racje w 100% ...jest jednak coś o czym należy wspomnieć - te kilka zmarszczek to niewielka cena za to uczucie spokoju i pewności siebie które daje doświadczenie wieku ![]() Pięknie jest nie martwić się głupstwami i cieszyć z rzeczy naprawdę niewielkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Naturalne i spokojne starzenie to własny wybór wielu kobiet, tyle, ze spora czesc z nich traktuje to jako pozwolenie sobie na zapuszczenie i odpuszczenie, a nie o to chodzi. Na zasadzie - stara jestem, już nie warto o siebie dbac. Widze to codziennie w przychodni, gdy wygląd pacjentki stanowi przykry kontrast z peselem. Siwe odrosty, albo siwe pasma, zaniedbane włosy związane gumka, twarz w zmarszczkach albo plamach, popękane naczynka, brzydkie, niezgrabne workowate ciuchy, które pewnie niewiele ważyły, oczka w grubych pończochach, brak zębów i brak ich uzupełniania. bo nie warto. I nie mowie o babciach, ale babkach 45-55, które już niczego od zycia nie oczekuja...To smutne, a nie naturalne i tyle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Ja tam z grubej rury napiszę:
kobiety które krytykują , to te, które nie stać na takie zabiegi - to pierwsza grupa i druga- te, które nigdy tego nie spróbowały. Na zasadzie: nie lubię wszystkiego czego nie znam. I nie chodzi tu o wiek. Wiele z moich koleżanek z branży kobiecej (fryzjerka, kosmetyczka, kosmetolożka i wszystkie pokrewne zawody) stosują różne zabiegi z estetycznej. Żadna z nich nie jest przerysowana, żadna. Wszystkie trzymają się zasady o której pięknie i subtelnie napisała Kama. Umiar. Zresztą kilkanaście lat temu farbowanie włosów było czymś oburzającym, a jeszcze wcześniej stylonowe rajstopy były zakazane w szkole średniej. Dziś kobieta bez makijażu postrzegana jest jako zaniedbana. Za chwilę zabiegi o których tu trwa dysputa staną się codziennością. Zresztą już są. |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Kama - czy twój ostatni post jest a propos mojego? Napisałaś "naturalne i spokojne"?
Szczerze mówiąc jakoś tak nieprzyjemnie mi się zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Konto usunięte
|
Anyżkowa - ja nie krytykuje tylko sie dziwie, ze jest to tak bardzo dostępne dla młodych osób, ze taki doktor nie odradza kiedy wpada do niego młoda dziewczyna a ona juz chce "zatrzymać czas". Kiedy nie potrzebuje tego.
Mnie stać i nie mowie "nigdy". Nie czuje teraz potrzeby aby cokolwiek robic bo wyglądam młodo ![]() Jest jeszcze trzecia grupa - która nie czuje potrzeby aby cokolwiek robic pomimo iz kasę na to ma. ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Czyżby tu tez panowała moda "nie podoba ci sie to zazdrościsz?" Serio? Dorosłe kobiety... każdy ma prawo do własnego zdania. Nie musi to oznaczać, ze kogoś nie stać dlatego jest przeciwny ![]() Miłego dnia. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Gang Iren
|
A wiecie, że ja z ciekawości pogadałam z moim tż, co sądzi o takich zabiegach? I mówi, że to moja decyzja i jak będę chciała, to nie widzi przeszkód.
#4302 |
Zakorzenienie
|
Gosia, ty szczęściaro
![]() Kiedyś przy okazji wspomniałam Tż-towi że myślę nad mezoterapią i... uniósł się świętym oburzeniem : ABSOLUTNIE NIE ![]() Inna sprawa, że on nie ma pojęcia co to mezoterapia ![]() ![]() ![]() No i oczywiście - i tak zrobię jak będę chciała ![]() Bardzo, bardzo, bardzo mi się też spodobała szczerość Aussie w stosunku do jej Tż ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- MonCherry - chyba się nie obraziłaś? Jej, było gorąco - zrobiło się piekiełko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Konto usunięte
|
No mi daleko do obrażania sie
![]() Każdy robi co chce. Ja tam cycki sobie zrobię na 40 ![]() Na dzien dzisiejszy wole sama dbać o siebie bez zabiegów. Mój TZ tez nie ma nic przeciwko. Pytałam sie go jak sie pojawił tutaj temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co jest rażące w Kidman, to bardzo rzucający się w oczy fakt że ogromnym wysiłkiem stara się utrzymać status wiecznie młodej bogini. W serialu chyba cały sztab ludzi pracuje na jej piękny wygląd, ale może to tylko ja zauważam swoim okiem fotografa. Oświetlenie, kąt ustawienia obiektywu, praktycznie żadnych zbliżeń... nie wspominając o fakcie że zapewnie ma w kontrakcie retusz wszystkich ujęć (czyli taki filmowy Photoshop o istnieniu którego mało kto wie) Odrzuca mnie to... nie wiem dlaczego? Bardziej podoba mi się Reese Whitespoon, chociaż jej fanką nigdy jakoś nie byłam... i jej rola jest dosyć irytująca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- ... Polecam wam również inny serial - z fantastyczną Susan Sarandon. "Feud: Bette and Joan" O Joan Crawford i Bette Davis. Wczoraj wieczorem podziwiałam piękne suknie ![]() http://www.imdb.com/title/tt1984119/ ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kompleksy, które chodziły jak cień za tobą rozpłyną się ( o ile je miałaś, ale mniemam, że każda ma/miała ) przestaniesz rozkładać zasłyszane informacje na chemiczny koktajl ![]() itd. itp.etc. Chyba dobrze zrozumiałam? A propos tej zaniedbanej kobiety...Cóż, większość społeczeństwa ( obu płci ) nie może sobie pozwolić na wszelkie dobra w tym wspomniane leczenie stomatologiczne, zwłaszcza prywatne. Smutna rzeczywistość. Nie mając nakładów finansowych na elementarne potrzeby, nie w głowie im makijaż, farbowanie włosów i in. Są jeszcze dzieci. A często używki stają się priorytetem w rodzinie. Ale poruszam już inny temat... Mon Cherry ma rację w 100 %. Każda z nas ma prawo do własnego zdania. Im jesteśmy starsze tym powinnyśmy być mądrzejsze i dawać młodszym koleżankom przykład ![]() ![]() Nikt nikomu nie zagląda do kieszeni, a kto ma zasoby finansowe nie sugeruje się zbytnio ceną tylko efektem końcowym ![]() A ja będę broniła fizis Kidman. Dziewczyny, przecież ona ma chyba już 50 lat ! Nie będzie wiecznie wyglądała jak 30-tka. Pomimo zabiegów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
A ja jednak myślę, że są takie/tacy, którzy w pewnym wieku powoli odpuszczają sobie....raczej bo im się po prostu nie chce, bo za dużo zachodu, bo zima, bo śnieg, bo pada, albo za gorąco, bo i ta siedzę w domu i nikt mnie nie widzi, bo mąż ten sam od x lat i zna mnie i będzie ze mną nawet jak będę gruba i zapuszczona itd itp
Kwestia finansowa jest ważna, ok. Ale nie jest najważniejsza. Mam koleżanki, które chodzą do lekarzy różnych specjalności tylko na nfz. Leczą też zęby na nfz. Pewnie to wymaga więcej wysiłku, bo zapisać się trzeba i potem dłużej czekać na wizytę, ale można. Trzeba tylko chcieć. Podstawowe kosmetyki- mydło, dezodorant, szampon do włosów nie kosztują aż tak wiele. Ubrania można też kupić tanio. W całym kraju pełno secend handów, ale trzeba chcieć i jeszcze raz chcieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Gang Iren
|
Mnie też się Kidman podoba
![]()
#4308 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam czytać The girl i n the train
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Gang Iren
|
I jak Aussie? Ja miałam to czytać, ale tak było o niej głośno, że jakoś mi się odechciało.
#4310 |
Zakorzenienie
|
Gosia - wciągnęła mnie ta książka bardzo. W 3 dni pochłonęłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Konto usunięte
|
No Kidman dobrze sie trzyma jak na ten wiek.
![]() Mnie najbardziej przeraziła kiedyś metamorfoza Courteney Cox Załącznik 6954836 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Konto usunięte
|
Albo ona Załącznik 6954896
I to jest dziewczyna co nie ma nawet 25 lat. I oto mi tutaj chodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bardzo często najpierw czytam książkę a potem oglądam film. Mało kiedy film lepszy od książki ![]() Az sobie muszę książkę ściągnąć i poczytać o dziewczynie z pociągu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Gang Iren
|
Aussie, no to może faktycznie się skuszę. Zobaczę czy w bibliotece dostanę. Powinnam czytać po angielsku, a ja ciągle na łatwiznę idę.
#4315 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Gosiu w oryginale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
LaMary, ale obie te rzeczy o których pisałam w moim cytowanym przez Ciebie poście już się dokonały - to znaczy 40-stka oraz ten spokój i dystans
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- aha - gwoli wyjaśnienia - pisałam o uczuciu wewnętrznego spokoju, a Kama zaraz po słowie "spokojnie" o zaniedbaniu. Tak jakby od jednego do drugiego było niedaleko ![]() Tylko autor wie co "autor miał na myśli" więc niech się Kama wypowie ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Dla mnie Kidman to symbol tego, co najgorsze - jedno wielkie kłamstwo. Nie nabieram się, nie kupuję tego. Trochę mnie dziwi, że podoba wam się to zdjęcie - dla mnie jest straszne... po prostu karykatura. Nie chodzi o to aby w wieku 50 lat wyglądać na 29 - to się nie uda, he, he, he. Wszystkie zabiegi i botox właściwie stosowane pozwalają wyglądać świeżo i... nieco młodziej. O wiele bardziej podoba mi się Susan Sarandon. Jest lepszą aktorką, taką z prawdziwego zdarzenia. Z krwi i kości. Nigdy nie przeszkadzały mi jej zmarszczki. Super gra Bette Davis, naprawdę klasa! |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Gang Iren
|
Ja uwielbiam Meryl Streep. Pięknie wygląda mając prawie 70 lat.
![]() |
#4318 |
Gang Iren
|
#4319 |
Konto usunięte
|
Nie wyglada na 70
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Ja również lubię Meryl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.