|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Meridia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i później znowu powalczyłam sama...spadłam do 58 i od 6 tygodni dietkuję znów i zjechałam do 52,2. Też się właśnie dziwię ,ze tak poszło ale to dlatego,że zrezygnowałam z ćwiczeń i diet. Jem wszystko co chcę ale nie łączę np ziemniaków z mięsem, plus rano syte śniadanie, a obiadu nie dojadam...odchodzę od stołu nie dojedzona...ale jem często a troszkę to cała metoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4293 |
Raczkowanie
|
A jeśli mogę spytać, czemu nie łączysz ziemniaków z mięsem ;-)?
Oraz pytanie, wy sobie ta Meridie - same przepisujecie?
*www.pajacyk.pl - Zaaapraszamy **Nie wiesz jak trenować? Jeść? Lub jakie Suplementy stosować? Napisz na Priv, z chęcią Pomogę. ***"...I pamiętaj, żałuj tylko tego, czego nie zrobiłeś, bo wszystko może być ukryte właśnie w tej jednej szansie" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej na mnie działa ![]() Jak to same? Meridia jest na receptę, więc nie rozumiem pytania ![]() Chyba,że ktoś ma wtyki i przepisuje mu lekarz na własne życzenie...ale to podziwiać tylko odważnych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4295 |
Przyczajenie
|
Kochane, lub raczej przeklęte kilogramy
![]() ![]() ![]() Dziś w południe wchodzę na wagę, z nadzieją że choć kilka drobin mnie ubyło, ojjj co to będzie ![]() Przyznam się, że również jestem weteranką odchudzania się. 2lata temu schudłam 10kg w 2.5tyg.. to był wyczyn którego się nie spodziewałam, a co najśmieszniejsze nawet nie zauważyłam tego po sobie, płacząc do słuchawki telefonu że znowu przytyłam.... Po ok 4 miesiacach wróciło 5kg, a od tamtego czasu chudłam, przybierałam i tak w kółko ![]() Powiem śmiało że nigdy siebie nie akceptowałam nawet mówiono że schudłam, kwestia pytania "ile ważysz?" od dziecka do dziś jest pytaniem które nigdy nie powinno się pojawić - bo zawsze jest za dużo ![]() Pozdrawiam was Kochane Panie ![]()
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki!
Ja od nowa zaczynam przygodę z panną M....niestety pojechałam sobie na tydzień w góry i wykoncypowałam że na ten czas odstawię meridię ![]() Oczywiście w górach było wszystko wspaniale- wysokie ciśnienie, więc się dobrze czułam, mnóstwo energii, bo tam zawsze mam energię, całe dnie na powietrzu...ale wróciłam do domu i oklapłam strasznie....jeść mi się niby nie chcialo nadal, ale porcje obiadu juz dojadałam do końca, śniadanie syte, siedząca praca...wróciły moje kilogramy, wcale za nimi nie tęskniłam, a i tak się znów pojawiły ![]() no i od dziś znów walczymy razem. Nie wiem czy to powód do radości, czy do złości na siebie, że znów zaczynam...aj płakać się chce na tą moją słabą silną wolę a teraz najważniejsze- zostało mi 6 tabl. z poprzedniego opakowania, lekarz kazał wziąć te tabl. i przepisał mi odpowiednik meridii- AFIBRON, oczywiście mogę sobie wymienić na meridię (jeszcze nie zrealizowałam recepty). Czy któraś z was leczyła się tym preparatem, skład ma niby ten sam co M., postać też taka sama (kapsuki skrobiowe), ale wiadomo- zelixa też odpowiednik M. a niektórzy źle ją tolerują... Chciałabym się dowiedzieć czy może ktoś się już na tym Afibronie dochudzał i jakie ma efekty, co ze sqtkami ubocznymi itp? pozdróweczki
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2009-06-22 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4297 |
Wtajemniczenie
|
Ja łykam te tabletki od jakiś 2-3 tygodni. Polecił mi je znajomy lekarz ponieważ mam problemy ze zrzuceniem zbędnych kilogramów. Jestem na diecie, chodzę na siłownie 3 razy w tygodniu, nie jadam słodyczy, białego chleba, ziemniaków, tłuszczu, słodkich napoi, itd. Do tego zamiast jeździć autem, autobusem, czy tramwajem jeżdżę rowerem. Niestety waga stała w miejscu jakieś półtora miesiąca. Zaczęłam podejrzewać ze mam chorą tarczyce, lub coś innego. Chciałam iść do dietetyka. Szukając jakiegoś dobrego mój znajomy lekarz powiedział mi o tych tabletkach, żebym się wstrzymała i zaczęła je łykać. Problem ich jest taki że blokują one wytwarzanie hormonu szczęścia. Ludzie biorąc te tabletki bardzo często chudną, ale mają depresję. Ja je już jakiś czas łykam. Dostałam od znajomego dwa listka na sprawdzenie czy dobrze na nie reaguję. Ich główne zadanie to to że bardzooo hamują apetyt, co prowadzi potem do efektu JOJO u pań, ponieważ w ogóle nie jedzą, a potem "ojej co to się stało". Ja łykam je rano, przed śniadaniem. Głodu nie czuje potem jakiś 7-9 godzin, ale jem normalnie śniadanie, obiad, kolacje tyle że mniejsze porcje. Jeśli zatracisz się w braniu tych tabletek i nie będziesz jeść na pewno będzie efekt jojo. JA jestem z nich zadowolona schudłam już 3 kg!!!!!!!!
![]() ![]()
![]() |
#4298 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle kilogramków w 2,5 tygodnia ![]() Ło rany...nie miałaś efektu jojo? To chyba prowadziłaś głodówkę a nie dietę ![]() Cytat:
Przybyły , trudno zdarza się...wytępisz je na nowo! ![]() Nigdy nie słyszałam o takim odpowiedniku ale mnie zaciekawił...będę musiała popytać w aptece ![]() Ale wiesz zelixa może inaczej była tolerowana bo jest w tabletkach a jeżeli tutaj też jest kapsułka skrobiowa to nie powinno być zmian. Tak samo jak zauważyłam ,że lindaxa też jest w kapsułkach i większość osób reagowało na nią tak samo jak na meridię ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4299 |
Przyczajenie
|
Głodówka? Nie, bynajmniej ja się nie głodziłam, jadłam mało, ale nie szalałam, dużo spacerów i jakoś znikło. Ta dieta jakoś sie nazywała, ale pamietam juz.
Dziś chwila prawdy i 2kg mniej. Czuje się okropnie, nie wiem przez co ale jestem w dołku psychicznym, pół dnia płacze, słońce wracaj!!! ![]() Wyląduje u psychologa chyba kiedyś wkoncu ![]()
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją droga ta pogoda jest nie do wytrzymania ![]() Sama wpadam w depresję jak widzę ten deszcz codziennie rano ![]() Super że schudłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Witam !
Muszę podzielić się z Wami moją super nowiną. Dziś potanowiłam spr. mój BMI i okazało się że jest idealnie czyli waga w normie!!!!!! Czyli podsumowując od 20 listopada schudłam 41 kg!!!!! Jestem szczęśliwa!!!!!! Z czego tylko przez ok 3 i pół miesiąca brałam M15 Pozdrawiam wszystkich cieplutko i powodzenia w walce....!!!!!!!!!!!1
![]() |
#4302 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie... od pewnego czasu coś nie tak jest z moim językiem :| jest taki jakby jałowy posmak, taki jak jest po sparzeniu go czymś gorącym, jest to troche nie fajna sprawa szczególnie gdy jest się uzależnionym od owoców.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze nie mam pojęcia ![]() Nigdy tak nie mialam,zresztą ja nie miałam skutków ubocznych poza małymi zaparciami na początku ale zwalczyłam ich rabarbarem ![]()
![]() |
![]() |
#4304 |
Przyczajenie
|
Rabarbar powiadasz.. dobrze wiedzieć, bo też czasem zaparcia dokuczają
![]() Hmmm, ciekawe czy od tabletek to tak się zrobiło.. ![]() ![]()
![]() |
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4307 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!!!
Tak czytam ten wątek i czytam, i widzę że na większość z Was Meridia działa... Mam do zrzucenia co najmniej 20 - 25 kg. Są wakacje, jest ciepło, a ciągle stoję przy szafie bo nie wiem w co się ubrać, po prostu przestaję mieścić się w swoje ciuchy, które i tak już są o 4 rozmiary za duże ![]() Czytając wasze wypowiedzi bardzo się zmotywowałam, dlatego jeszcze w tym tygodniu zaczynam brać Meridię 15. Do tego planuję robić brzuszki (100 rani i 100 wieczorem), jeździć na rowerze, grać z bratem w siatkówkę czy w badmintona. Mam nadzieję, że po Meridii będę miała dużo energii do tego (teraz też mam, ale czasem mam strasznego lenia i wolę posiedzieć przy komputerze). Z tego względu że długo śpię (zazwyczaj do 11) to nie jem śniadań, bo jakieś 2 godzinku później mam obiad... A więc obiad z umiarem oczywiście i lekka kolacyjka między 17-18. Po 18 koniec z jedzeniem. Do tego wszystkiego zamówiłam sobie Aqua Slim, tak że będę wypijać 1,5 litra wody z Aqua Slim dziennie. Można powiedzieć, że jest to takie postanowienie na wakacje i postaram się go przestrzegać bo już na prawdę innego wyjścia na schudnięcie nie widzę. Mam nadzieję, że mogę liczyć na wsparcie z Waszej strony ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Postanowiłam opowiedzieć Wam moją przygodę z Meridią ![]() Zaczęłam ją brać jakiś rok temu, ważyłam 67 kg przy 160 cm wzrostu, schudłam po okresie 3 miesięcy do 54 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skutki uboczne? Nie miałam żadnych skutków ubocznych. No... może doskwierały mi zaparcia. Tylko tyle. Przy prowadzeniu auta też nie zauważyłam żadnych zmian. Wszystko ok, mam szczęście, że Meridia tak na mnie działa, a przy tym chudnę i efekty widoczne są od razu ![]() Oczywiście nie polecam tago leku żadnej z Was. Jest to lek, który działa na centralny ośrodek nerwowy. Obciąża organizm, wyniszcza go. Mnie lek ten na początku przepisał lekarz, później już nie chciał mnie go zapisywać. Jestem świadoma tego, że przy mojej obecnej wadze i wyglądzie żaden rozsądny lekarz nie przepisałby mi Meridii, więc skombinowałam ją sobie innym sposobem. Jestem nieodpowiedzialna, wiem. Pozdrawiam. Martyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz być bardzo leniwym człowiekiem skoro nie potrafisz się wysilić na normalne sposoby zadbania o linie, przecież masz niewiele do zrzucenia. Szkoda słów...
w końcu czuję spokój ducha ![]() Edytowane przez Gloire Czas edycji: 2009-06-30 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem leniwa, żyję aktywnie. Skąd mam lek? Nieważne. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twój wybór, ale pamiętaj, że to może się poważnie odbić na Twoim zdrowiu nawet za kilka lat, niekoniecznie teraz.
![]() |
![]() |
#4312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. do tej madrej co se kombinuje recepty twierdzac ze jest odpowiedzialna: brak slow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4313 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
56 kg przy 160 cm to waga idealna!!! Raczej powinnaś zglosić się do jakiegoś psychologa bo masz straszne problemy ze sobą ![]() Nie masz zielonego pojęcia o kłopotach z wagą a tłumaczenie się że to genetyczne to z zwykłego lenistwa! Jeśli faktycznie masz ten brzuszek i uda to za przeproszeniem rusz d..... i na basen idz, albo pobiegać albo ćwiczyć!!!! A za tę M należy Ci się lanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Napewno Ci się uda, powodzenia ..... ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#4314 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie drogie panie
![]() + zaburzenia smaku + przyśpieszona akcja serca ( czasami aż za bardzo :| ) + bardzo częste występowanie nastrojów jakby depresyjnych, i przybicia, choć możliwe że to też od stresu przed wynikami maturalnymi, i brak zdecydowania co chce się dalej robić ![]() Bardzo szybko się też męcze, wczesniej mogłam śmigać na rowerze bez większych problemów a teraz to jest mi tak ciężko jakbym nie jezdziła ze 100lat ![]() Zaparcia, i ta uczucie suchej jamy ustnej to już chyba wielu z nas się przewijało ![]() ![]() Schudnac schudłam, to jest pewne. Po jednym listku 10mg tj. 15tabletek zleciało mi 5kg ![]() ![]() Pozdraaaaawiiiaaaam ![]() ![]()
![]() |
#4315 |
Przyczajenie
|
Meridianki gdzie jesteście???
Już pewnie wszystkie takie chude, że z forum poznikały ![]() ![]() ![]() Pozdrówki ![]()
![]() |
#4316 |
Przyczajenie
|
Dot.: MERIDIA, co to jest?
Meridia jest szkodliwa tak samo jak i Zelixa. Lepiej odchudzaj się z jakimiś bezpiecznymi środkami. Ja brałam Reduxil i schudłam 6 kg w 2 miesiące i jestem najlepszym dowodem na to, że nie trzeba się truć, żeby schudnąć, czy łykać jaichś przeczyszczających środków.Meridia zawiera chyba efedrynę. Na poczatku będzie ok, ale potem wpadniesz w taką depresje, że ciezko bedzie sie podnieść. Popytaj w aptece, lepsze są suplmenty bez recepty. Ja stosowałam już różne, ale mnie najbardziej odpowiada Reduxil. Fajnie schudłam, dobrze się czułam No i opakowanie starcza na 2 miesiace, więc nie wykńczyło mnie to fnansowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4317 |
Joanna Małgorzata
|
witajcie
mam pytanko a jak u was z miesiączkami przy M ja biorę 3 dzień M10 i dostałam planowo miesiączkę ale zawsze miałam bardzo mało intensywną a teraz - masakra ![]()
![]() |
#4318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem skąd stwierdzenie ,że każdy po tym wpadnie w depresję? Przepraszam Cię bardzo ale ona owszem powoduje ,że czujemy się bardziej drażliwi i smutni, ale nie każdy od razu ma mieć depresję, bez przesady.Zdarzają się takie przypadki więc jeżeli się widzi coś niepokojącego to należy skonsultować się z lekarzem a nie czekać aż się człowiek całkiem zdołuje. Ja to stosowałam przez miesiąc schudłam 10 kilo, minął rok jak już jej nie biorę i chudnę dalej sama. Wszystko zależy od tego czy ktoś może sam schudnąć czy nie. Wiele osób ją stosuje tylko po to aby zrzucić 2 kilogramy? To już jego sprawa i jego życie i jak najbardziej popieram Twoje słowa ...że wtedy można sobie nieźle wykończyć organizm, ale niektóre osoby nie zdają sobie z tego sprawy, że im mniejsza masa ciała tym bardziej szkodliwie działa . Brawa dla Ciebie za rozsądek ,że potrafisz inaczej...i się nie trujesz. Jednak to wszystko zależy ile kto ma do zrzucenia. W końcu dla osób OTYŁYCH to lekarz ustala czy jest potrzeba brania czy nie... ![]() A co do ceny...hmmm meridia dosyć jest droga ale np zamiennik zelixa już nie kosztuje wiele...w mojej aptece zaledwie 35 zł. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Nie masz się co martwić. To normalne podczas brania tych tabletek, miesiączki są bardzo obfite. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4319 |
Joanna Małgorzata
|
dziękuję Ci bardzo dobrze ze planuje tylko tak przez 2 miesiące dla wdrążenia organizmu w zmianę przyzwyczajeń żywieniowych by potem już samej sobie radzić
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem rok po odstawieniu i próbowałam różnych diet...i dopiero teraz pomaga mi dieta niełączenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.