Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-15, 17:27   #4291
Anika1986
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Cholera. Maly od tygodnia raz dziennie dostaje rozpuszczone zelazo w butelce mojego mleka. Tak z 20ml.
No i mam tą najzwyklejszą z aventu i wydaje mi sie ze przez ten smoczek za łatwo mu leci.
Boje sie ze bedzie chetniejszy przez to dziadostwo pic niz z cysia. Musze kupic cos innego.
Jakas podpowiedz co tzn jaka firma?
Iwonia, ja mam najzwyklejszy smoczek z butelki dodanej do laktatora. Mały dostaje jeden raz dziennie moje odciągnięte mleko i na razie nie zauważyłam, aby powodowało to jakieś problemy przy karmieniu z piersi.
A tak przy okazji, masz Actiferol czy jakieś inny? Jak reaguje Twój Igor?

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Anika, moja mała ma 4800 i cieszę się, że skończyłyśmy już te dwójki z babydream, bo powoli zaczynały robić się maławe teraz mamy pampersy premium care, też 2 i są zdecydownie większe
Dzięki
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:31   #4292
agassek
Zakorzenienie

Ja też mam butelkę ze smoczkiem lovi, dostałam na szkole rodzenia. Wiecie, że to niezgodne z prawem?! No ale pasuje nam do laktatora, to używam z lenistwa (nierozpakowana medela calma leży w szufladzie). Z tym że my bardzo rzadko używamy butli

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:48   #4293
Clio_99
Zadomowienie

U nas 5400 i podobnie:
Dada 3 za duże
Pampers białe - 2-ok
Pampers zielone 2 jeszcze dobre
Babydream fun fit 2- dawno temu były już za małe

A tak wogole to w kauflandzie promocje na pampki
Białe w rozm.2 wychodzą po 0,39gr!! Małe opakowanie 22 szt po 8,50!
3 też były ale nie spojrzałam po ile.
Stary 2016-07-15, 17:51   #4294
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam butelkę ze smoczkiem lovi, dostałam na szkole rodzenia. Wiecie, że to niezgodne z prawem?! No ale pasuje nam do laktatora, to używam z lenistwa (nierozpakowana medela calma leży w szufladzie). Z tym że my bardzo rzadko używamy butli
Co niezgodne z prawem?

My ostatni raz butli użylysmy w 6 dniu zycia Igusi (ostatnie dokarmianie było! do tej pory się udaje bez.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Musze ogarnąc ciasto na chrzest a takiego mam lenia ktora mnie kopnie w tyłek ?
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:58   #4295
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Rozdawanie butelek na zajęciach w szkole rodzenia (i każda inna forma reklamowania mleka zastępczego czy alternatywnych do kp sposobów karmienia dziecka). Dlatego reklamy mm to zawsze reklama kolejnego mleka, nie "1", które podaje się dziecku od urodzenia

My dzisiaj chyba wychodzimy wieczorem bez Marysi, pierwszy raz, więc po trochu odciągam, żeby mamie zostawić mleko w butelce...

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-07-15 o 18:00
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 18:00   #4296
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Monanka, a pamiętasz mniej więcej od jakiej wagi te babydreamy 2 zaczęły być zbyt małe?
My niecałe 4900, a mam zapas na wyrost 3 Dady, więc pewnie będzie coś trzeba dokupić jak pampki 2 się skończą, tylko zastanawiam się ile
Jak była już powyżej 5 to babydream 2. Były za kuse
Stary 2016-07-15, 18:06   #4297
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Cholera. Maly od tygodnia raz dziennie dostaje rozpuszczone zelazo w butelce mojego mleka. Tak z 20ml.
No i mam tą najzwyklejszą z aventu i wydaje mi sie ze przez ten smoczek za łatwo mu leci.
Boje sie ze bedzie chetniejszy przez to dziadostwo pic niz z cysia. Musze kupic cos innego.
Jakas podpowiedz co tzn jaka firma?
A jaki masz smoczek w tej butelce? Ja dokupilam najmniejszy first flow, nie leci z niego jak z wiadra.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 18:22   #4298
czekooladki
Zadomowienie

Alicja mnie chyba nie lubi, chciałam się z nią pobawić jeszcze tak przed kąpielą, która jest zazwyczaj o 19-ej a ona o 18,30 dostała takiego wścieku i zaczęła tak ryczeć, że uspokoiło ją - uwaga - położenie spać do łóżeczka!

a ja myślalam, że Ona sie ze mna dobrze bawi - jak tak tańczymy razem, jak jej śpiewam, jak jej opowiadam, czytam bajeczki, pokazuję obrazki kontrastowe - byłam w błędzie - Ala ma mnie dość - śpi w łóżeczku, przestała płakać i uśmiecha sie przez sen - szczęśliwa , że nie musi słuchać już mojego fałszu. Strasznie mi przykro teraz i przyszłam do Was się wypłakać

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Spostrzeżenia z dnia dzisiejszego: wolę babydreamy od pampersów zielonych - mowa o 3, mam wrażenie, że te zielone activcośtam mają jakąś słabą chłonność. Dziewczyny a jak z Dadami? - podobne są do babydreamow bo sie zastanawiam czy kupić w Biedronie?
Stary 2016-07-15, 18:30   #4299
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tez nie podoba mi sie. Taki stary-malenki. Moj bedzie w bialym bodziaku. Kupilam tez ciemno szare spodnie i fajnie. Poki mi sie nie odmieni.
Mój też nie będzie w tych okropnych garniturach. Mam tego marynarskiego Rampersa. A gdyby miało być chłodniej to będzie miał białe body muchę i spodnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Dziewczyny dajcie fote tych Babydream 3 które kupujecie. One mają pasek?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 18:32   #4300
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia ja mam dr browns. Leci powolutku.
Stary 2016-07-15, 19:05   #4301
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Alicja mnie chyba nie lubi, chciałam się z nią pobawić jeszcze tak przed kąpielą, która jest zazwyczaj o 19-ej a ona o 18,30 dostała takiego wścieku i zaczęła tak ryczeć, że uspokoiło ją - uwaga - położenie spać do łóżeczka!

a ja myślalam, że Ona sie ze mna dobrze bawi - jak tak tańczymy razem, jak jej śpiewam, jak jej opowiadam, czytam bajeczki, pokazuję obrazki kontrastowe - byłam w błędzie - Ala ma mnie dość - śpi w łóżeczku, przestała płakać i uśmiecha sie przez sen - szczęśliwa , że nie musi słuchać już mojego fałszu. Strasznie mi przykro teraz i przyszłam do Was się wypłakać
mój od jakiegoś czasu nie lubi się przytulać ani leżeć na klatce tak jak kiedyś. Zdecydowanie bardziej woli jak opieram go o kolana i może patrzyć się na moja twarz i "rozmawiać". Dzieci nam dorastają

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Jak była już powyżej 5 to babydream 2. Były za kuse
Dzięki. To zainwestuję w 3 - mam nadzieję że uda się trafić aby były przejściowo przed 3 dady.
Stary 2016-07-15, 19:24   #4302
Monanka83
Zakorzenienie

Update

Nina 6000:
Dady 3. Za duże
Pampersy premium 2. Dobre
Babydream 2. Za małe
Dady 2. Za małe (mamy 4 paczki od dziadków )
Stary 2016-07-15, 19:25   #4303
konsternacja
Zakorzenienie

Clio- dzieki za cynk o pampersach w Kauflandzie. Oczywiscie odpalilam gazetke, zeby o tym poczytac ale w niej nie ma tej promocji. Jest tylko na duze opakowanie i cena nie jest tak atrakcyjna. Orientujesz sie do kiedy obowiazuje ta promocja na male opakowanie?

I stwierdzam, ze strona mleko i pieluszki jest nieprzydatna, skoro nie uwzglednia tak wspanialej promocji. Znacie jakas lepsza porownywarke cen pieluch?

Edytowane przez konsternacja
Czas edycji: 2016-07-15 o 19:32
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:30   #4304
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Zawiesilam Emi karuzelke z tiny love, pol dnia sie do niej cieszyla. Teraz odlozylam ja spiaca do lozeczka. Otworzyla oczyska i od 10min nie spi bo dalej sie gapi na zwierzatka... znaczy ze dzis nie bedzie spania?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:31   #4305
Clio_99
Zadomowienie

Właśnie w gazetce nie ma. Są tylko inne i to wcale nie tak tanio. To jest cena za małe opakowanie 22szt 8,49. W dużych opakowaniach wychodzą o wiele drozej.
Stary 2016-07-15, 19:42   #4306
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Dopadł mnie kryzys laktacyjny, po południu wyciągnęłam tylko 35ml, a już normą było co najmniej 50 ml, lewa strona znowu nie chce pracować...muszę pić więcej obleśnego zielska, jeść słód łyżkami, power pumping i może mleko wróci...albo już mam dostać okres i stąd taki spadek

W ogóle ostatnio jakieś depresyjne nastroje mnie łapią i to nawet nie wiem czemu.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:42   #4307
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Rozdawanie butelek na zajęciach w szkole rodzenia (i każda inna forma reklamowania mleka zastępczego czy alternatywnych do kp sposobów karmienia dziecka). Dlatego reklamy mm to zawsze reklama kolejnego mleka, nie "1", które podaje się dziecku od urodzenia

My dzisiaj chyba wychodzimy wieczorem bez Marysi, pierwszy raz, więc po trochu odciągam, żeby mamie zostawić mleko w butelce...
To nie wiedzialam takich rzeczy

Udanej randki zycze - bawcie sie dobrze
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:49   #4308
konsternacja
Zakorzenienie

To zaraz jade do Kauflanda swietna rozrywka na piatkowy wieczor
Stary 2016-07-15, 19:53   #4309
zabciajs
Zakorzenienie

A my mamy kryzys jakiś. To moje dziecie strasznie rozżalone. Nawet przy piersi potrsfi płakać:/ Nagle śpiąc na tacie obudzila się z rykiem.
Oj ciezko, a mi dziś głowa pęka.Jestem strasznie zmęczona.
No nic, bede pieścic i całować, ale tylko zeby to coś dawało.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-15 o 19:55
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:56   #4310
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Dzieki za odpowiedzi co do smoczkow i butelek. Moj wlasnie pojechal na zakupy bo jutro 24h jest w pracy. Nie zdazylam w pore doczytac waszych propozycji i o promocji w kauflandzie a po pampery tez pojechal
Niestety butla bedzie mi potrzebna przez najblizszy czas wiecej niz raz dziennie bo...wrocilam z chirurgicznego usuwana zeba a wlasciwie korzenia po jakims wczesniejszym spartaczeniu usuwania. Mam antybiotyk niby dozwolony przy kp a przeciwbolowo moge tylko apap ktory mi nawet na slaby ból nie pomaga. Znieczulenie zaczelo puszczac. Zwylam sie bo wzielam pyralgine i nie wiem czy w nocy i jutro nie bede sie ratowac ketonalem wiec z kp nici. Strasznie mnie to martwi czy malutek teraz na serio nie odrzuci potem cysia.
Mowie Wam w zyciu czegos takiego nie przezylam a mialam wczesniej tez usuwane osemki to wtedy byl przy tym dzisiejszym pikus. Dentystka uzyla chyba wszystkich nozy i wiertel i sprzetow jakie miala a i tak zalamywala rece ze nie da rady. Mam w efekcie tak rozpier....dziaslo ze masakra. Slabo mi sie zrobilo i znajoma mnie musiala odwozic bo balam sie prowadzi. Pewnie dluzszy czas mnie bedzie bolec. Juz sie boje dzisiejszej nocy i jutrzejszego dnia samej z niuniem.
Na razie jeszcze troche znieczulenia plus tabletka i daje rade ale...do czasu.
A najbardziej boli mnie to ze nie karmie niunia i rycze przez to jak durna. Maz mnie nie mogl uspokoic ze to chwilowo.

Edytowane przez Iwonia27
Czas edycji: 2016-07-15 o 20:04
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:57   #4311
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A my mamy kryzys jakiś. To moje dziecie strasznie rozżalone. Nawet przy piersi potrsfi płakać:/ Nagle śpiąc na tacie obudzila się z rykiem.
Oj ciezko, a mi dziś głowa pęka.Jestem strasznie zmęczona.
No nic, bede pieścic i całować, ale tylko zeby to coś dawało.

Lacze sie w bolu. Tez dzie jestem wykonczona. Maly sam nie wie czego chce. Jeszcze moj tata jest u nas i mnie tylko denerwuje. Nigdy za dobrych relacji nie mielismy takze trudnosc zeby wytrzymac razy 172793393030!!
Niech moj facet juz wroci bo sie zaraz porycze
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 19:58   #4312
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mój też nie będzie w tych okropnych garniturach. Mam tego marynarskiego Rampersa. A gdyby miało być chłodniej to będzie miał białe body muchę i spodnie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Dziewczyny dajcie fote tych Babydream 3 które kupujecie. One mają pasek?

Ja zwiedzilam strone h&m i maja tam komplet bodziak bialy z mucha i gatki wiec chyba to bedzie stroj ma chrzest. Ostatnio dostal tez sliczny sweterek wiec jakos sie to skompletuje

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Zawiesilam Emi karuzelke z tiny love, pol dnia sie do niej cieszyla. Teraz odlozylam ja spiaca do lozeczka. Otworzyla oczyska i od 10min nie spi bo dalej sie gapi na zwierzatka... znaczy ze dzis nie bedzie spania?
U nas hitem jest dzisiaj Szop z Lamaze tatus wrocil z pracy z nowa zabawka i maluch zachwycony kolorami a ja dzis sie z nim dlugo tez bawilam robiac glupie miny i gadajac sylaby.. dawno sietak dziecko nie smialo
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 20:01   #4313
Iwonia27
Zakorzenienie

Anika1986 tak mam actiferol nie zauwazylam zadnej zmiany u Igorasa. Nawet zielonej kupy o ktorej mowila pani dr.
Ty tez podajesz? Cos zauwazylas?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Mia gdzie sie wyspalam jak juz w nocy mnie bolalo. Gapilam sie z kombatantami na malego a akurat ladnie spal.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 20:04   #4314
konsternacja
Zakorzenienie

O rany, Iwonia, wspolczuje.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Natka tez bierze Actiferol od wyjscia ze szpitala. Zadnych zmian nie odnotowalam.
Stary 2016-07-15, 20:08   #4315
Iwonia27
Zakorzenienie

Lambadaa mam wlasnie ten stroj dla niunia od wczoraj.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
O rany, Iwonia, wspolczuje.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Natka tez bierze Actiferol od wyjscia ze szpitala. Zadnych zmian nie odnotowalam.

Ma sa kra
Teraz jest ok ale niech to przestanie dzialac to po scianie bede chodzic.
Wole rodzic SERIO!
Stary 2016-07-15, 20:09   #4316
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Update

Nina 6000:
Dady 3. Za duże
Pampersy premium 2. Dobre
Babydream 2. Za małe
Dady 2. Za małe (mamy 4 paczki od dziadków )
Hmm... jak nie dawno kupowali to może uda się zwrócić jeśli mają paragon?

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Clio- dzieki za cynk o pampersach w Kauflandzie. Oczywiscie odpalilam gazetke, zeby o tym poczytac ale w niej nie ma tej promocji. Jest tylko na duze opakowanie i cena nie jest tak atrakcyjna. Orientujesz sie do kiedy obowiazuje ta promocja na male opakowanie?

I stwierdzam, ze strona mleko i pieluszki jest nieprzydatna, skoro nie uwzglednia tak wspanialej promocji. Znacie jakas lepsza porownywarke cen pieluch?
Też korzystałam z tej strony, ale zauważyłam kiedyś, że są tam błędy. Np. teraz wyszczególnione są babydreamy na promocji z kartą rossnę 2 i 3, podczas gdy w promocji w gazetce są jedynie 4.
Stary 2016-07-15, 20:17   #4317
zabciajs
Zakorzenienie

Spi mi na klacie i co jakis czas wierzga kręci głową jakby egzorcyzmy odprawiała.. nieraz wierzga, ale nie tak i nie na klacie.
Ann trzymaj się, a kiedy wróci facet?
Spać...
Stary 2016-07-15, 20:17   #4318
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Ja zwiedzilam strone h&m i maja tam komplet bodziak bialy z mucha i gatki wiec chyba to bedzie stroj ma chrzest. Ostatnio dostal tez sliczny sweterek wiec jakos sie to skompletuje

U nas hitem jest dzisiaj Szop z Lamaze tatus wrocil z pracy z nowa zabawka i maluch zachwycony kolorami a ja dzis sie z nim dlugo tez bawilam robiac glupie miny i gadajac sylaby.. dawno sietak dziecko nie smialo
Śmieje się już na głos?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 20:21   #4319
kaylla
Zakorzenienie

A mi P. totalnie zepsuł humor i jutrzejszy dzień. Miałam wstać wcześnie i na 8 iść do kosmetyczki i w końcu się ogarnąć oraz zrobić sobie paznokcie. Potem miałam wrócić do domu, nakarmić małą, spakować cały majdan do samochodu i mieliśmy jechać. A ten mi mówi, że kazali mu jutro przyjść do pracy. Od 6 do 14. Z kosmetyczki nici, z wyjazdem też nie wiem, co mam zrobić. Najchętniej bym pojechała sama, ale jadę również z psem a obawiam się samotnej podróży z dzieckiem i psem, nie wiem, jak bym się ogarnęła na postoju. Do tego nawet nie mam jak się zapakować do samochodu - raz że bambetli cała masa, to nawet nie mam tego jak znieść do samochodu, no bo jak - z małą? Nie chce mi się czekać do 15 i dopiero wtedy jechać. Jestem wściekła i oczywiście się pokłóciliśmy i nie odzywamy się.
Do tego jestem rozżalona z powodu tej kosmetyczki - człowiek raz na miesiąc chce gdzieś wyjść, specjalnie umawiałam się miesiąc temu tak aby jemu pasowało, a teraz muszę odwoływać. Źle mi i tyle. Niby wiem, że to nie jego wina że mu kazali iść do pracy, ale to mi nie pomaga. Nie wiem co mam robić z tym wyjazdem.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 20:25   #4320
zabciajs
Zakorzenienie

Kaylla zmiana planów, jeszcze takich strasznie wkurza, nie dziwie sie ze jestes wściekła :/
Jedz i o 15, bo jak zostsniesz w domu to tylko bedziesz chodzić naburmuszona

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości