Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-21, 10:08   #4321
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Kurde to ja nie wiem skąd żeście wzięły tych swoich mój czarne włosy brązowe oczy, i się śmieje że najładniejszy w tym związku to on jest

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:10   #4322
smileska
Zadomowienie

Tyle sie czyta ze milosc do dzieciątka przychodzi z czasem. To u mnie nie jest tak. Od razu zalała mnie fala miłości do Niego. Moglabym patrzec i calowac go godzinami i ciągle mi mało. Zjadlabym go jest taki slodziutki...
Ale zgadzam sie ze stwierdzeniem ze hormony w czasie połogu są straszne. Przeplakalam wczoraj prawie cały dzień. A dziś wychodząc za kazdym razem z toalety obcieram łzy...
Z jednej strony przepełniona jestem szczęściem a z drugiej jestem rozzalona.

PS. Dziś świeżo po "kąpieli" wacikami i wodą, przebrany w pachnące świeże ciuszki mielismy wielką śmierdzącą kupe z okazji 7 dnia życia podczas przebierania poszedl wielki sik z okazji 7 dnia życia zasikane wszystko w odległości metra razem z matką i lozeczkiem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:12   #4323
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja mojego małego kocham od tej małej kropeczki na USG
Ooo mamo ! To aż taki sik był ? Hehe chyba muszę się przygotować na to
Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Tyle sie czyta ze milosc do dzieciątka przychodzi z czasem. To u mnie nie jest tak. Od razu zalała mnie fala miłości do Niego. Moglabym patrzec i calowac go godzinami i ciągle mi mało. Zjadlabym go jest taki slodziutki...
Ale zgadzam sie ze stwierdzeniem ze hormony w czasie połogu są straszne. Przeplakalam wczoraj prawie cały dzień. A dziś wychodząc za kazdym razem z toalety obcieram łzy...

PS. Dziś świeżo po "kąpieli" wacikami i wodą, przebrany w pachnące świeże ciuszki mielismy wielką śmierdzącą kupe z okazji 7 dnia życia podczas przebierania poszedl wielki sik z okazji 7 dnia życia zasikane wszystko w odległości metra razem z matką i lozeczkiem

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-21, 10:19   #4324
Lucia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Ja mam kasztanowe swoje jasne

Może mój się urodzi łysy ? Bo kuźwa zgagę miałam może z 4 razy w ciąży

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa ja z moim pierwszym dzieckiem nie miałam praktycznie wcale zgagi a kudlaty był ze hej Teraz mnie męczy ze masakra i wcale się nie zdziwię jak będzie odwrotnie
Ja jeszcze musze wytrzymać tydzień i mam nadzieje ze moje dolegliwości pójdą w niepamięć bo mam już ich serdecznie dosyc
Lucia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:23   #4325
cinnamonat
Rozeznanie

Dzień dobry w niedzielę, u nas mały szpital. Daniel ma stan podgoraczkowy i nie chce jeść, a pies biegunkę i nie może chodzić z bólu brzucha. Na szczęście tż jest zdrowy
Jutro idę na wizytę, ciekawa jestem co słychać u Artura
Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle zgagi, a włosów Daniel miał pełno i chodził z irokezem na głowie, takim na 5 cm

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:23   #4326
AnetaErr
Wtajemniczenie

Pytanie do dziewczyn ze skurczami przepowiadającymi : Czy podczas skurczu czujecie taka fale gorąca na całym ciele? Nie cierpię tego bo mnie wtedy mdli.. Jakby sam ból nie wystarczyl

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:24   #4327
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Ja wlasnie ostatnio mowilam dla poloznej, ze np. okresy to zawsze mialam z zegarkiem w reku, wszystko sie zgadzalo co do dnia, a czasem co do godziny! Np. 12tego o 16.00 dostawalam i za miesiac idealnie po 29 dniach o godz.16.00 kolejna miesiaczka. To bylo proste do ogarniecia, ale niestety baaaaaaaaardzo bolesne. Wahania do max 2 dni, strasznie przezywalam kazde spoznienie, ale nigdy nic sie zlego nie dzialo i pozniej wszystko wracalo do normalnego trybu. I mowie dla niej - ciekawe jak bedzie z porodem. Skoro ja bylam taka "punktualna" to jak ma sie to do TP. Ciekawe czy Dzidzio dotrzyma terminu ;-)

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Oooo to ja mialam tez przed Martynka tak jak mowisz... 2 w nocy - budzilam sie i musialam leciec do wc. Zawsze musialam odsiedziec swoje, bo i bolalo na miesiaczke wszystko i na dwojke cisnelo. Po posiadowce dostawalam miesiaczke no i za 26 dni powtorka. Z zegarkiem w reku wiedzialam, ze w ten dzien o 2 w nocy bede miala pobudke, posiadowke i okres ale mala nie dotrzymala tego schematu chociaz w sumie urodzila sie o 14.35 wiec mozna powiedziec, ze jej sie pory troche porypaly

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-21, 10:26   #4328
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ej mój ma syndrom wicia gniazda sprząta mi kuchnie

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-21, 10:28   #4329
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ej mój ma syndrom wicia gniazda sprząta mi kuchnie

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
U mojego tez cos sie wlaczylo - napisalam mu dzis, zeby zarezerwowal sobie czas na sprzatanie kurzy i lazienki, bo ja nie bede sie przemeczac. To odpisal, ze zrobimy liste rzeczy do ogarniecia i on sie tym zajmie. Faaajnie, bede robic to, co najbardziej lubie - dyrygowac i nadzorowac XD

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:30   #4330
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję to ciążę znosisz dobrze dlatego ani Ci się nie spieszy ani nie zrozumiesz irytacji mojej, Anety czy Lady, gdzie nam wszystkie dolegliwości ciążowe dokuczają, począwszy od bolow w pachwinach, okładaniu po pęcherzu, bólów kręgosłupa, zgagi, niewyspania a kończąc na naprawdę bolesnych skurczach przepowiadających Gdybym dobrze się czuła, to też wolałabym dłużej chodzić w ciąży, bo poród też mnie przeraża i połóg i w ogóle jak się ogarnę w domu z dwójką dzieci, jak sobie poradzę z zazdrością starszego itd.

Pozwole soboe dodac bieganie do wc nie tylko na siku o roznych porach i pawie jak sie zaczlo to ludzilam sie, ze godzina zero nadchodzi tym bardziej ze Tinke urodzilam w 38 tc, ale po 2 tyg juz sie nie ludze, ze " jeszcze chwilka". Swoja droga wiem dlaczego tzw " poranne mdlosci" dotycza pierwszego trymestru - bo teraz z tym brzuchem to nawet nad klopem ciezko sie ujajic zeby sobie ulzyc. Juz nie wspomne o szybkim starcie z lozka w dobrze znanym mi kierunku

Stary 2018-10-21, 10:30   #4331
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Hihi nie wiem co tym chłopom się włączyło, ja siedzę w pokoju na fotelu ( prawie jak księżniczka ) a on sprząta no jak chce, co ja mu zrobię

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-21, 10:33   #4332
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mogę się doczekać aż mnie mój synio osika

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn ze skurczami przepowiadającymi : Czy podczas skurczu czujecie taka fale gorąca na całym ciele? Nie cierpię tego bo mnie wtedy mdli.. Jakby sam ból nie wystarczyl

Nie, czuję ból i tylko ból

Mój jak zwykle na grzybach, ja gotuję zupkę, obejrzałam chirurgów i czekamy na starego żeby iść na spacerniak i zagłosować

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:34   #4333
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi nie wiem co tym chłopom się włączyło, ja siedzę w pokoju na fotelu ( prawie jak księżniczka ) a on sprząta no jak chce, co ja mu zrobię

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Moj dzis studiuje... drugi dzien jest w szkole na podyplomowce. Po co mu to - ja nie wiem :-P

Ja sie opierdzielam, naklepalam chyba ze 20 schabowych i poki co to wszystko na co mnie stac XD jak wroci to moze posmazy..... hehe

Stary 2018-10-21, 10:40   #4334
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam kasztanowe swoje jasne
Czytałam że dominujące są właśnie te czarne ale jak wyjdzie to się okaże
Może mój się urodzi łysy ? Bo kuźwa zgagę miałam może z 4 razy w ciąży

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
To moj bedzie mial wlosy do pasa bo zgage mialam tez moze z 4 razy jakby policzyc przerwy z tym ze od 5 miesiaca non stop a od 7 wariuje przez nie te 4 razy to takie tam przerwy jako nagroda pocieszenia chyba...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

Tak. A po nich taki nagly spadek sil jakby cialo musialo odpoczac. Ale nie za kazdym razem

Stary 2018-10-21, 10:41   #4335
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
To moj bedzie mial wlosy do pasa bo zgage mialam tez moze z 4 razy jakby policzyc przerwy z tym ze od 5 miesiaca non stop a od 7 wariuje przez nie te 4 razy to takie tam przerwy jako nagroda pocieszenia chyba...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Tak. A po nich taki nagly spadek sil jakby cialo musialo odpoczac. Ale nie za kazdym razem

Hahaha mój tak samo, włosy do pasa
Kocham zabobony

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:45   #4336
lady isss
Wtajemniczenie

Moj rozwiesil pranie i robi obiad. Patrze na to pranie i zastanawiam sie czy mam perfekcyjną pania domu czy jestem tak w☠☠☠☠iajaca ze woli nie ryzykowac i robi wszystko zebym nie miala sie o co przy☠☠☠☠☠☠☠ic...patrzcie na to.. leje no az tak kolorami to nawet ja prania nie dziele 20181020_135926.jpeg

Stary 2018-10-21, 10:47   #4337
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam dosłownie ze 2-3 takie mocne. Wtedy właśnie szła fala gorąca podobnie jak na biegunkę czy coś. I oddychać minimalnie ciężej. Ale w większości mam tylko takie mega napięcie brzucha i lekki ból jak na okres.
Stary 2018-10-21, 10:52   #4338
ewka_mewka
Zadomowienie

Pfffff. U mnie 4.50 i przez całą noc nie udało mi się zmrozyc oka. Nie wiem czy już wstawać czy jeszcze próbować zasnąć, ale jak mi się uda to obudzę się pewnie po 12... w brzuchu czkawka, u sąsiadów mega głośna impreza, a na dodatek wczoraj znowu skomplikowało się życie mojego szwagra, no nie mam już siły
Cytat:

Smileska, zazdroszczę nawet tej śmierdzącej kupy . A czemu masz taki nastrój? Coś cię trapi czy to 100% hormony i blizej nieokreslonego pochodzenia emocje?
Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Moj dzis studiuje... drugi dzien jest w szkole na podyplomowce. Po co mu to - ja nie wiem :-P

Ja sie opierdzielam, naklepalam chyba ze 20 schabowych i poki co to wszystko na co mnie stac XD jak wroci to moze posmazy..... hehe

O, to mój tż podobny. Ma kurde doktorat i pracuje na uniwersytecie, a teraz jeszcze robi licencjat z ratownictwa medycznego - po co? Już nawet nie pytam 🤣 . Ciekawe jaki będzie jego następny pomysł

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 10:57   #4339
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Pfffff. U mnie 4.50 i przez całą noc nie udało mi się zmrozyc oka. Nie wiem czy już wstawać czy jeszcze próbować zasnąć, ale jak mi się uda to obudzę się pewnie po 12... w brzuchu czkawka, u sąsiadów mega głośna impreza, a na dodatek wczoraj znowu skomplikowało się życie mojego szwagra, no nie mam już siły Smileska, zazdroszczę nawet tej śmierdzącej kupy . A czemu masz taki nastrój? Coś cię trapi czy to 100% hormony i blizej nieokreslonego pochodzenia emocje? O, to mój tż podobny. Ma kurde doktorat i pracuje na uniwersytecie, a teraz jeszcze robi licencjat z ratownictwa medycznego - po co? Już nawet nie pytam 🤣 . Ciekawe jaki będzie jego następny pomysł

Ja wstałam o 6 zjadłam śniadanie, posiedziałam godzinę i poszłam spać Hah i wstałam teraz czyli 11:00 :p budze tż i jedziemy gdzieś na jakiś spacer

Co się stało ze szwagrem znowu??

dews jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-21, 11:01   #4340
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Ja wstałam o 6 zjadłam śniadanie, posiedziałam godzinę i poszłam spać Hah i wstałam teraz czyli 11:00 budze tż i jedziemy gdzieś na jakiś spacer

Co się stało ze szwagrem znowu??

Juz nawet nie chce mi się o tym pisać. w skrócie: znalazłam dla niego mieszkanie, spodobało mu się, miał podpisywać umowę w poniedziałek, we wtorek-środę się przeprowadzać. Dzisiaj zadzwonił do niego szef, żeby go poinformować, że klient kończy z nimi współpracę i w związku z tym projekt, nad którym pracował szwagier kończy się 30 października. Czyli wywalają go z pracy 🤣.

Stary 2018-10-21, 11:16   #4341
tetrikk
Zakorzenienie

O matko, Ewka - ale pech! Czy to oznacza, ze póki co dalej z wami zostaje? Najgorzej.

Mojemu TZ tez się włączył syndrom wicia gniazda, nawet zdążył mnie tym zdenerwować ;p Złożył wszystkie meble, to na plus. Ale zaczął od razu wymyślać co dokładnie gdzie ma stanąć, ze trzeba dokupić takie coś, a to się zmieści tu, a dywan to koniecznie. Siedziałam nad tym za dużo czasu, żeby teraz dać mu wolna rękę na te dodatki. Zreszta on się średnio na tym zna mimo, ze uważa inaczej ;p
Stary 2018-10-21, 11:20   #4342
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Moj rozwiesil pranie i robi obiad. Patrze na to pranie i zastanawiam sie czy mam perfekcyjną pania domu czy jestem tak wiajaca ze woli nie ryzykowac i robi wszystko zebym nie miala sie o co przyic...patrzcie na to.. leje no az tak kolorami to nawet ja prania nie dziele Załącznik 7644198

Lady toż to ułożył jak stylista jakiś się ciesz że masz pod kolor wszystko
Jaką macie pogodę ? Bo u mnie nic tylko pod kołdrę wejść

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-21, 11:21   #4343
ewka_mewka
Zadomowienie

Jak tylko mi o tym powiedział, to zapytałam wprost jaki ma plan B. Powiedziałam, że rozumiem, że wynajmowanie mieszkania nie wchodzi już w grę, ale że w takim razie musi poszukać pokoju i mu w tym pomogę. Że lada moment rodzę i niestety będzie musiał sobie poradzić. Zołza ze mnie, ale straciłam cierpliwość. Szkoda mi go strasznie, rozumiem, że jest mu ciężko, ale od teraz myślę o sobie i tyle. Skoro podjął ryzyko i rzucił wszystko, żeby tu przyjechać, nie pytając nas o zdanie, to teraz będzie musiał sobie radzić.

U tżta też się włączyło wicie gniazda. Wczoraj cały dzień szorował łazienkę i kuchnię, a dziś ma polerować podłogi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-21, 11:22   #4344
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tylko mi o tym powiedział, to zapytałam wprost jaki ma plan B. Powiedziałam, że rozumiem, że wynajmowanie mieszkania nie wchodzi już w grę, ale że w takim razie musi poszukać pokoju i mu w tym pomogę. Że lada moment rodzę i niestety będzie musiał sobie poradzić. Zołza ze mnie, ale straciłam cierpliwość. Szkoda mi go strasznie, rozumiem, że jest mu ciężko, ale od teraz myślę o sobie i tyle. Skoro podjął ryzyko i rzucił wszystko, żeby tu przyjechać, nie pytając nas o zdanie, to teraz będzie musiał sobie radzić.

U tżta też się włączyło wicie gniazda. Wczoraj cały dzień szorował łazienkę i kuchnię, a dziś ma polerować podłogi

Ciekawe jak to rozwiąże

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-21, 11:24   #4345
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Lady toż to ułożył jak stylista jakiś się ciesz że masz pod kolor wszystko
Jaką macie pogodę ? Bo u mnie nic tylko pod kołdrę wejść

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
U nas też się zaczyna jesień. Od wczoraj jest zimno

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Ciekawe jak to rozwiąże

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nie wiem, ale doszłam do wniosku, że to dorosły facet, 40 na karku, nie będę mu dłużej matkować. Poradzi sobie. A jak nie, trudno: niech wraca na kubę. Jeszcze tylko gdybym była w stanie się od tego odciąć i nie stresować...

Stary 2018-10-21, 11:26   #4346
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też się zaczyna jesień. Od wczoraj jest zimno

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Nie wiem, ale doszłam do wniosku, że to dorosły facet, 40 na karku, nie będę mu dłużej matkować. Poradzi sobie. A jak nie, trudno: niech wraca na kubę. Jeszcze tylko gdybym była w stanie się od tego odciąć i nie stresować...

Nie da się nie stresować jesteście w jednym domu. I dopóki on będzie Ty będziesz myśleć czy coś załatwił i jak to ogarnął, a jego mama nie może coś wskurac?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-21, 11:28   #4347
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Nie da się nie stresować jesteście w jednym domu. I dopóki on będzie Ty będziesz myśleć czy coś załatwił i jak to ogarnął, a jego mama nie może coś wskurac?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Jedyne co robi jego mama to to, że do mnie wydzwania i prosi, żebym mu pomogła i się nim opiekowała 🤣

Stary 2018-10-21, 11:29   #4348
dews
Zakorzenienie

Ewka_mewka bardzo dobre podejście!! Miał . mnóstwo czasu żeby to przemyśleć, niech sobie radzi.

Mojemu tż się nic nie włączyło ale ja tam się cieszę, bo ogólnie jak mu coś powiem, to zawsze to zrobi, ale jak mialbu chodzić po domu i mówić że musimy zrobić to to czy to to bym go wyrzuciła haha ja jestem od planowania on od wykonywania.
Np dzisiaj rano leżymy w łóżku i on coś probuje spać i ja do niego Ej może pojedziemy w jakieś ładne miejsce na spacer..5 min później on już na nogach, wyjazd zaplanowany i jeszcze mnie popędza, żebym wstawała bo szkoda dnia xD
Ale mamy piękna jesień ostatnio, cieplutko i słonecznie, trzeba korzystać )

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-21, 11:29   #4349
jajoanka
Zakorzenienie

Ewka! Trzymaj sie! Jestes dzielna babka - i masz racje, on musi sobie sam poradzic. Nie bedziecie go przeciez prowadzic za raczke... Teraz najwazniejszy czas dla Ciebie, nie daj sobie wejsc na glowe! Trzymam kciuki

Stary 2018-10-21, 11:30   #4350
AnetaErr
Wtajemniczenie

Sara - współczuję aż takich bóli podczas skurczu, mnie boli jak na okres ale nie aż tak bardzo;

Lady, Tetrikk - trochę pocieszające, że nie tylko ja tak mam strasznie uciążliwe dla mnie są te napady gorąca podczas skurczu;

Ewka_mewka - Dzizas ale Ty się musisz kobieto wykurzać w tej ciąży... Strasznie Ci współczuję bo teraz powinnaś mieć spokój, a nie szwagra na głowie

Karolkowa - u mnie dziś złota, ciepła jesień

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości