|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII
Bright Crystal
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Rozeznanie
|
Aggie, dziekuje za opis
zaraz sobie zobacze w KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
BAN stały
|
Nareszcie jest internet, przeczytałam zaległości. Niczym nie pachnę, tylko dresik pachnie Addictem delikatnie.
Miałam sie wybrać dzisiaj na solarkę ale nie wiem jak to będzie, czy znajdę czas, nie chcę być trupio blada na sylwestra a samoopalaczem jak zwykle sie zaciapie i zabarwi mi ubrania ![]() ![]() Marzy mi się coś takiego, śliczne są moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
niecnotliwa dziewica
|
Ano widzisz, Zuziuniu, i tu nam znowu powraca temat "nie co ładne co ładne, a co się komu podoba" - mnie na przykład jakby ktoś zrobił coś takiego na paznokciach, to bym uznała za ciężką karę i pokutę za jakieś niewyobrażalne grzechy
![]() Ale w końcu to Tobie się one maja podobac i Ty się z nimi masz czuć dobrze ![]()
#4325 |
Zakorzenienie
|
Zuziu -
jesli o mnie chodzi zadnych z tych paznokci bym nie chciala, jak robie tipsy albo mam zwykly french (ktory podoba mi sie najbardziej) albo maluje je na jednolity kolor (w moim wypadku czarny, takie zboczenie)... |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Zuziuniu, wzorki śliczne, ale chyba lepiej by wyglądały na nieco krótszych paznokciach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||
Zakorzenienie
|
Mi akurat bardzo nie podobają się paznokcie udekorowane w taki sposób
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zazwyczaj maluję na jednolity kolor, najbardziej lubie ciemny brąz, ale czasem zmieniam np. na jasny, naturalny beż. Kolorowe wzorki nie dla mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szukam koloru ciemna śliwka i nie moge znaleźć, na czarne nie mam odwagi. Cytat:
No pewnie że na krótszych, takie długie to łopaty, zrobiłam sobie frencza na swój ślub i nie mogłam nawet spodni ściągnąć żeby załatwić potrzebę fizjologiczną, długie to masakra nie umiem z takimi nic zrobić. Ale znowu koleżanka opowiadała jak to jej koleżanka po urodzeniu dziecka zdjęła tipsy żeby dzidziusia nie zadrapać, okazało sie że nawet przewinąć go nie potrafi z krótkimi i znowu sobie przedłużyła. Każdemu podoba się co innego, a o gustach się nie dyskutuje. Ja mam ochotę poszaleć teraz z brokatem. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Zaaplikowałam sobie nadgarstkowo Le Roy Soleil (Contax ![]()
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
Zuziu mnie się niektóre kolorowe, bogate zdobienia na panokciach bardzo podobają, jeśli sa ładnie dopasowane do stroju, stylu itd. Sama takich nie nosze, bo dziwnie bym sie czuła, troche jakbym była przebrana
![]() Z tych co wkleiłaś najbardziej podobają mi się trzecie- ten french z niebieskawym brokatem, pierwsze i ostatnie raczej nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Ja planuje nabyć parę nowości, ale to po Wigilii, bo nie wiem, czy nie dostanę jakichś lakierów od mojego miśka
![]() Ale szukam też dobrego czarnego lakieru - na Paznokciach dziewczyny radziły i odradzały różne marki. Mi przypadl do gustu Maybelline Colorama, tylko ciekawe, czy nie trzeba będzie nakładać 3-4 warstw, a poza tym czy on aby nie zgęstnieje zbyt szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tipsów nie miałam nigdy, mam swoje paznokcie, są w miare długie (i dlatego sztucznych nie potrzebuję) a jak zaczynają przeszkadzać to trochę podcinam (a w zasadzie piłuję) ![]() Ciemne lakiery królują ( ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Ooo, fioletowe lakiery poszukiwane, zapisuję numerki, będę musiała sprawdzić w drogeriach
![]() Aggie - mnie też się Colorama spodobała, chociaż kupiłam zupełnie bez przekonania. Moja czerwień jest intensywna po 1 wartwie ![]() Chociaż nie znalazłam jeszcze lakieru, który by rzeczywiście szybko wysychał, może powinnam kupić specyfik przyspieszający wysychanie? Ostatnio rządzą u mnie czerwone paznokcie ![]() ![]() Tipsy? Raczej nie. Gdybym się zdecydowała, to tylko na takie naturalnej długości, żeby nie było widać, że to coś sztucznego. Nie wiem jak normalnie bym funkcjonowała z taaakimi pazurami. Czasem patrzę, jak siędzę w pracy na kasie, na panie, które rozpaczliwie próbują podnieść resztę z lady i zastanawiam się po co one to noszą... Ale jak im się podoba - nie moja sprawa przecież ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać, jak gdzieś znajdziesz jakąś ciekawą "ciemną śliwkę" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pogadam sobie z Wami o lakierach
![]() ![]() ![]() Tipsy miałam założone jeden raz - po miesiący zdjęłam bo trudno było mi zaakceptować ciało obce na pazurach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się na pewno
![]() Tymeno - wiem o czym piszesz. U mnie też często jest podobnie. Jak pamiętam, żeby codziennie je mieć pomalowane np. bezbarwnym lakierem, to udaje mi się dotrwać do długości, kiedy nadają się na jakiś intensywny kolor, ale i tak musiałam przyzwyczaić się do krótkich, czerwonych paznokci, wolę takie dłuższe, ale co zrobić... ![]() UWAGA, właśnie rozpakowuję paczkę, to musi być Avignon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Mi tez te 3 Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Tulipanko, ja miałam z Coloramy półtransparentny fiolet z drobnym brokatem oraz Popcorn (taki złotawy odcień). Nie narzekałam na nie, ale czarny i biały lakier to już zupełnie co innego - ciężko jest znaleźć taką czerń, która po 2 warstwach dobrze kryje paznokieć. A więcej warstw nie ma sensu nakładać, bo dłużej schnie, a nawet po wyschnięciu odbijają sie na niej kształty tego, czego się dotknie.
Co do przyspieszenia wysychania, można włożyć dłonie pod strumień zimnej wody, ale jak już lakier będzie w miarę zaschnięty, tak, żeby woda nie odkształciła lakieru. Dla mnie to najlepszy przyspieszacz wysychania. Tymenko, a próbowałaś jeść galaretki? Podobno fantastycznie wzmacniają paznokcie. Podobno wmasowywanie olejku rycynowego przed snem w płytkę paznokcia też bardzo dużo daje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, odkąd odkryłam utwardzacz Inglot (taki z zakraplaczem) polubiłam malowanie paznokci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
BAN stały
|
Ja ostatnio kupiłam bardzo ładny bordowy lakier niestety odpryskuje po 1 dniu
![]() ![]() Dzięki tipsom chociaż na chwile nadam im grubości i będą ładnie wyglądać, tak jak już pisałam również nienawidzę aż tak bardzo długich, mam bardzo ładną płytkę ale jeśli chodzi o zapuszczenie to nie ma nawet o czym marzyć ![]() Widzieliście pazurskaaaa Joli Rutowicz tej co Big Brothera wygrała? Jak dla mnie to masakra, nie umiałabym nic zrobić, no nic, nie powiem ale trzeba mieć zdolności manualne aby z takimi pazurami funkcjonować, ale z tego co wiem jest spory procent dziewczyn które przedłużają paznokcie bez skracania tipsa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
MoniaK, chyba wiem o który utwardzacz Ci chodzi. Jak Ty go aplikujesz? Dla mnie brak pędzelka, a sam tylko zakraplacz jest czymś kosmicznym. Czy skrapiasz kroplą paznokieć, a potem rozprowadzasz ten utwardzacz? Jeśli tak, to czym?
A propos Inglota, rewelacyjny jest tzw. Top-coat czyli lakier nawierzchniowy - na moich paznokciach lakiery utrzymują się w dobrym stanie zwykle 1-3 dni, a dzięki temu wynalazkowi średnio dwa razy dłużej. Ostatnio nosiłam kawowy brąz przez tydzień (pomalowałam w weekend, a zmyłam go w sobotę). Paznokcie wyglądały na świeżo pomalowane, aż się sama dziwiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
rude jest piękne:)
|
Jesli chodzi o lakiery to polecam do sprawdzenia inglota nr 184 ładna czerwien , i nr71 ciemna sliwka -radze nie patrzyc na próbnik , na paznokciach wyglada inaczej ładniej
![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2007-12-19 o 14:31 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest najzwyklejszy na świecie zakraplacz z pipetką; po pomalowaniu paznokcia nakłada się jedną-dwie kropelki, które wystarczą na cały paznokieć. Na górze tej pipetki jest taki "guziczek" którym nabiera się płynu i zakrapla. Mam nadzieję że ktoś mnie zrozumiał ![]() Od razu po nałożeniu tego preparatu czuję że mam suche paznokcie ale wiadomo, że należy być ostrożnym jeszcze przez jakiś czas. Jednak różnica jest ogromna ![]() Oto link: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8134 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.