Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-19, 12:47   #4321
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII

Bright Crystal
Stary 2007-12-19, 12:58   #4322
_Adelajda_
Rozeznanie

Aggie, dziekuje za opis
zaraz sobie zobacze w KWC
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:09   #4323
Zuziunia
BAN stały

Nareszcie jest internet, przeczytałam zaległości. Niczym nie pachnę, tylko dresik pachnie Addictem delikatnie.

Miałam sie wybrać dzisiaj na solarkę ale nie wiem jak to będzie, czy znajdę czas, nie chcę być trupio blada na sylwestra a samoopalaczem jak zwykle sie zaciapie i zabarwi mi ubrania ale jak nie będę miała wyjścia to tak zrobię, chciałam sobie jeszcze tipsy z brokatem zrobić ale tez nie wiem czy znajdę czas bo moje naturalne paznokcie są straszne, rozdwajają się, łamią i strzępią mimo prawidłowej diety i zażywania witamin skrzypu i czego tam jeszcze na paznokcie nie stworzyli.

Marzy mi się coś takiego, śliczne są moim zdaniem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg magda3.jpg (73,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 645.jpg (66,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (75,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joanna2.jpg (45,0 KB, 21 załadowań)
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:14   #4324
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ano widzisz, Zuziuniu, i tu nam znowu powraca temat "nie co ładne co ładne, a co się komu podoba" - mnie na przykład jakby ktoś zrobił coś takiego na paznokciach, to bym uznała za ciężką karę i pokutę za jakieś niewyobrażalne grzechy
Ale w końcu to Tobie się one maja podobac i Ty się z nimi masz czuć dobrze
Stary 2007-12-19, 13:15   #4325
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Zuziu -
jesli o mnie chodzi zadnych z tych paznokci bym nie chciala, jak robie tipsy albo mam zwykly french (ktory podoba mi sie najbardziej) albo maluje je na jednolity kolor (w moim wypadku czarny, takie zboczenie)...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:18   #4326
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Zuziuniu, wzorki śliczne, ale chyba lepiej by wyglądały na nieco krótszych paznokciach.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:23   #4327
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi akurat bardzo nie podobają się paznokcie udekorowane w taki sposób

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ano widzisz, Zuziuniu, i tu nam znowu powraca temat "nie co ładne co ładne, a co się komu podoba" - mnie na przykład jakby ktoś zrobił coś takiego na paznokciach, to bym uznała za ciężką karę i pokutę za jakieś niewyobrażalne grzechy
Ja też...

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Zuziu -
jesli o mnie chodzi zadnych z tych paznokci bym nie chciala, jak robie tipsy albo mam zwykly french (ktory podoba mi sie najbardziej) albo maluje je na jednolity kolor (w moim wypadku czarny, takie zboczenie)...
To samo ()
Ja zazwyczaj maluję na jednolity kolor, najbardziej lubie ciemny brąz, ale czasem zmieniam np. na jasny, naturalny beż.
Kolorowe wzorki nie dla mnie
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 13:29   #4328
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ale w końcu to Tobie się one maja podobac i Ty się z nimi masz czuć dobrze
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Zuziu -

Szukam koloru ciemna śliwka i nie moge znaleźć, na czarne nie mam odwagi.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Zuziuniu, wzorki śliczne, ale chyba lepiej by wyglądały na nieco krótszych paznokciach.

No pewnie że na krótszych, takie długie to łopaty, zrobiłam sobie frencza na swój ślub i nie mogłam nawet spodni ściągnąć żeby załatwić potrzebę fizjologiczną, długie to masakra nie umiem z takimi nic zrobić.

Ale znowu koleżanka opowiadała jak to jej koleżanka po urodzeniu dziecka zdjęła tipsy żeby dzidziusia nie zadrapać, okazało sie że nawet przewinąć go nie potrafi z krótkimi i znowu sobie przedłużyła.

Każdemu podoba się co innego, a o gustach się nie dyskutuje. Ja mam ochotę poszaleć teraz z brokatem.
Stary 2007-12-19, 13:37   #4329
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Każdemu podoba się co innego, a o gustach się nie dyskutuje. Ja mam ochotę poszaleć teraz z brokatem.
Jasne, szalej - w końcu zbliżamy się do Sylwestra i brokat jest przecież jak najbardziej na miejscu

Stary 2007-12-19, 13:37   #4330
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Szukam koloru ciemna śliwka i nie moge znaleźć, na czarne nie mam odwagi.
A próbowałaś Maybelline Colorama odcienie nr 17 Berry Sweet i 33 Berry Jam? Wiem też, że Astor ma ładne lakiery w odcieniu śliwki - bodajże nr 29, ale tu mnie już skleroza zawodzi...

Zaaplikowałam sobie nadgarstkowo Le Roy Soleil (Contax ) i co kawałek się wwąchuję - bardzo przyjemna kwiatowo-owocowa słodycz, ale miec nie muszę.
Stary 2007-12-19, 13:38   #4331
taiwa
Zadomowienie

Zuziu mnie się niektóre kolorowe, bogate zdobienia na panokciach bardzo podobają, jeśli sa ładnie dopasowane do stroju, stylu itd. Sama takich nie nosze, bo dziwnie bym sie czuła, troche jakbym była przebrana nie pasuje do mnie coś takiego, co nie zmienia faktu, że na innych może mieć to swój urok.
Z tych co wkleiłaś najbardziej podobają mi się trzecie- ten french z niebieskawym brokatem, pierwsze i ostatnie raczej nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 13:39   #4332
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj maluję na jednolity kolor, najbardziej lubie ciemny brąz, ale czasem zmieniam np. na jasny, naturalny beż.
Kolorowe wzorki nie dla mnie
Ja też bardzo lubię ciemne lakiery ale tylko na krótkich paznokciach. Fajny ostatnio znalazłam nr 116 Inglota - taki mocny fiolet wpadający w czarny. Tipsów nie lubię, brokatów też nie; najchętniej french i właśnie ciemne pazury Chociaż na wigilię zaszaleję i pomaluję na czerwono.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:42   #4333
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja planuje nabyć parę nowości, ale to po Wigilii, bo nie wiem, czy nie dostanę jakichś lakierów od mojego miśka W każdym razie na co dzień noszę zwykle jasne lakiery: beż, kość słoniowa, róż - a czasem maluję paznokcie na wiśniowo, czerwono lub brązowo. Jednak już od jakiegoś czasu noszę się z myślą o zakupie paru brokatów i linerów do kresek - mam ochotę od czasu do czasu zaszaleć i zrobić sobie umiarkowane ozdoby na paznokciach. Dodam, że paznokcie z zasady mam długie, ale w miarę - ok. 3 mm za opuszek.

Ale szukam też dobrego czarnego lakieru - na Paznokciach dziewczyny radziły i odradzały różne marki. Mi przypadl do gustu Maybelline Colorama, tylko ciekawe, czy nie trzeba będzie nakładać 3-4 warstw, a poza tym czy on aby nie zgęstnieje zbyt szybko.
Stary 2007-12-19, 13:46   #4334
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ja też bardzo lubię ciemne lakiery ale tylko na krótkich paznokciach. Fajny ostatnio znalazłam nr 116 Inglota - taki mocny fiolet wpadający w czarny. Tipsów nie lubię, brokatów też nie; najchętniej french i właśnie ciemne pazury Chociaż na wigilię zaszaleję i pomaluję na czerwono.
Bardzo lubiłam kolor Prune Opera (z L'oreal) jeszcze ze starej serii Jet Set - to była taka bardzo ciemna śliwka (boska ) potem zrobili mały "misz masz" i już nie ma tego odcienia, poza tym testują na zwierzętach, więc...
Tipsów nie miałam nigdy, mam swoje paznokcie, są w miare długie (i dlatego sztucznych nie potrzebuję) a jak zaczynają przeszkadzać to trochę podcinam (a w zasadzie piłuję)
Ciemne lakiery królują (), ale wpadł mi do głowy taki sam pomysł jak Tobie - chciałabym przemalować na czerwono, tylko nie umiem znaleźć chłodnego odcienia, a taka typowa - ciepła czerwień jakoś mnie nie urzeka...

Stary 2007-12-19, 13:53   #4335
tulipanka
Zakorzenienie

Ooo, fioletowe lakiery poszukiwane, zapisuję numerki, będę musiała sprawdzić w drogeriach

Aggie - mnie też się Colorama spodobała, chociaż kupiłam zupełnie bez przekonania. Moja czerwień jest intensywna po 1 wartwie
Chociaż nie znalazłam jeszcze lakieru, który by rzeczywiście szybko wysychał, może powinnam kupić specyfik przyspieszający wysychanie?
Ostatnio rządzą u mnie czerwone paznokcie Kupiłam też Coloramę, która miała być ciemną czekoladą, a jest niemal czarna, jakoś do takich paznokci jeszcze się nie przekonałam. Jeszcze

Tipsy? Raczej nie. Gdybym się zdecydowała, to tylko na takie naturalnej długości, żeby nie było widać, że to coś sztucznego. Nie wiem jak normalnie bym funkcjonowała z taaakimi pazurami. Czasem patrzę, jak siędzę w pracy na kasie, na panie, które rozpaczliwie próbują podnieść resztę z lady i zastanawiam się po co one to noszą... Ale jak im się podoba - nie moja sprawa przecież
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:56   #4336
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Ooo, fioletowe lakiery poszukiwane, zapisuję numerki, będę musiała sprawdzić w drogeriach

Daj znać, jak gdzieś znajdziesz jakąś ciekawą "ciemną śliwkę"

Stary 2007-12-19, 13:56   #4337
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Ja nie pogadam sobie z Wami o lakierach Mam koszmarne paznokcie Nie pomaga silica, nail tek, oliwa. Są krótkie i nie mogę ich wyhodować na dostateczną długość do krwistoczerwonego lub śliwkowego koloru

Tipsy miałam założone jeden raz - po miesiący zdjęłam bo trudno było mi zaakceptować ciało obce na pazurach
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:59   #4338
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać, jak gdzieś znajdziesz jakąś ciekawą "ciemną śliwkę"
Pochwalę się na pewno

Tymeno - wiem o czym piszesz. U mnie też często jest podobnie. Jak pamiętam, żeby codziennie je mieć pomalowane np. bezbarwnym lakierem, to udaje mi się dotrwać do długości, kiedy nadają się na jakiś intensywny kolor, ale i tak musiałam przyzwyczaić się do krótkich, czerwonych paznokci, wolę takie dłuższe, ale co zrobić...

UWAGA, właśnie rozpakowuję paczkę, to musi być Avignon
Stary 2007-12-19, 14:01   #4339
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Zuziu mnie się niektóre kolorowe, bogate zdobienia na panokciach bardzo podobają, jeśli sa ładnie dopasowane do stroju, stylu itd. Sama takich nie nosze, bo dziwnie bym sie czuła, troche jakbym była przebrana nie pasuje do mnie coś takiego, co nie zmienia faktu, że na innych może mieć to swój urok.
Z tych co wkleiłaś najbardziej podobają mi się trzecie- ten french z niebieskawym brokatem, pierwsze i ostatnie raczej nie.

Mi tez te 3

Cytat:
A próbowałaś Maybelline Colorama odcienie nr 17 Berry Sweet i 33 Berry Jam? Wiem też, że Astor ma ładne lakiery w odcieniu śliwki - bodajże nr 29, ale tu mnie już skleroza zawodzi...
Colorama odpada, znam te kolory...ale Astora oblukam.

Cytat:
O i Inglota tez oblukam, szukam konkretnie lakieru nie perłowego, takiego jak emalia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 14:01   #4340
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Tulipanko, ja miałam z Coloramy półtransparentny fiolet z drobnym brokatem oraz Popcorn (taki złotawy odcień). Nie narzekałam na nie, ale czarny i biały lakier to już zupełnie co innego - ciężko jest znaleźć taką czerń, która po 2 warstwach dobrze kryje paznokieć. A więcej warstw nie ma sensu nakładać, bo dłużej schnie, a nawet po wyschnięciu odbijają sie na niej kształty tego, czego się dotknie.

Co do przyspieszenia wysychania, można włożyć dłonie pod strumień zimnej wody, ale jak już lakier będzie w miarę zaschnięty, tak, żeby woda nie odkształciła lakieru. Dla mnie to najlepszy przyspieszacz wysychania.

Tymenko, a próbowałaś jeść galaretki? Podobno fantastycznie wzmacniają paznokcie. Podobno wmasowywanie olejku rycynowego przed snem w płytkę paznokcia też bardzo dużo daje.
Stary 2007-12-19, 14:02   #4341
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ciemne lakiery królują (), ale wpadł mi do głowy taki sam pomysł jak Tobie - chciałabym przemalować na czerwono, tylko nie umiem znaleźć chłodnego odcienia, a taka typowa - ciepła czerwień jakoś mnie nie urzeka...
Też ostatnio się naszukałam czerwonego lakieru i znalazłam świetny Delia Glamour coś tam nr 15 - intensywna czerwień ale nie jaskrawa, bardziej zgaszona (nie umiem powiedzieć czy ciepła czy zimna), przede wszystkim świetnie się nakłada, ładnie kryje i kosztował 7 zł. Widziałam jeszcze ładną czerwień z Astora i Loreal (ale tutaj już droższe niestety).
Aha, odkąd odkryłam utwardzacz Inglot (taki z zakraplaczem) polubiłam malowanie paznokci Wystarczy jedna kropla a lakier jest błyskawicznie suchy; tzn. ja czekam jeszcze jakieś pół godz. niczego nie ruszając dla pewności ale nie muszę tak bardzo uważać. Przy "normalnym" malowaniu schnięce zajmowało mi średnio 2 godz.
Stary 2007-12-19, 14:04   #4342
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Co do przyspieszenia wysychania, można włożyć dłonie pod strumień zimnej wody, ale jak już lakier będzie w miarę zaschnięty, tak, żeby woda nie odkształciła lakieru. Dla mnie to najlepszy przyspieszacz wysychania.
A ja swoje suszę suszarką - zimnym strumieniem powietrza, też przyspiesza
Stary 2007-12-19, 14:10   #4343
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuję tego patentu
Cytat:
Aha, odkąd odkryłam utwardzacz Inglot (taki z zakraplaczem) polubiłam malowanie paznokci Wystarczy jedna kropla a lakier jest błyskawicznie suchy; tzn. ja czekam jeszcze jakieś pół godz. niczego nie ruszając dla pewności ale nie muszę tak bardzo uważać. Przy "normalnym" malowaniu schnięce zajmowało mi średnio 2 godz.
Utwardzacz Ingolta mówisz zanotowano w pamięci
Cytat:
A ja swoje suszę suszarką - zimnym strumieniem powietrza, też przyspiesza
Cholerka, nie mam takiej opcji w suszarce
Stary 2007-12-19, 14:12   #4344
Zuziunia
BAN stały

Ja ostatnio kupiłam bardzo ładny bordowy lakier niestety odpryskuje po 1 dniu zresztą nawet najdroższe lakiery u mnie szybko odpryskują, jak sie paznokcie rozdwajają to jak lakier ma sie trzymać, mam miękkie paznokcie jak bibułka

Dzięki tipsom chociaż na chwile nadam im grubości i będą ładnie wyglądać, tak jak już pisałam również nienawidzę aż tak bardzo długich, mam bardzo ładną płytkę ale jeśli chodzi o zapuszczenie to nie ma nawet o czym marzyć

Widzieliście pazurskaaaa Joli Rutowicz tej co Big Brothera wygrała? Jak dla mnie to masakra, nie umiałabym nic zrobić, no nic, nie powiem ale trzeba mieć zdolności manualne aby z takimi pazurami funkcjonować, ale z tego co wiem jest spory procent dziewczyn które przedłużają paznokcie bez skracania tipsa.
Stary 2007-12-19, 14:14   #4345
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

MoniaK, chyba wiem o który utwardzacz Ci chodzi. Jak Ty go aplikujesz? Dla mnie brak pędzelka, a sam tylko zakraplacz jest czymś kosmicznym. Czy skrapiasz kroplą paznokieć, a potem rozprowadzasz ten utwardzacz? Jeśli tak, to czym?

A propos Inglota, rewelacyjny jest tzw. Top-coat czyli lakier nawierzchniowy - na moich paznokciach lakiery utrzymują się w dobrym stanie zwykle 1-3 dni, a dzięki temu wynalazkowi średnio dwa razy dłużej. Ostatnio nosiłam kawowy brąz przez tydzień (pomalowałam w weekend, a zmyłam go w sobotę). Paznokcie wyglądały na świeżo pomalowane, aż się sama dziwiłam
Stary 2007-12-19, 14:16   #4346
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

A propos Inglota, rewelacyjny jest tzw. Top-coat czyli lakier nawierzchniowy - na moich paznokciach lakiery utrzymują się w dobrym stanie zwykle 1-3 dni, a dzięki temu wynalazkowi średnio dwa razy dłużej. Ostatnio nosiłam kawowy brąz przez tydzień (pomalowałam w weekend, a zmyłam go w sobotę). Paznokcie wyglądały na świeżo pomalowane, aż się sama dziwiłam
Dobrze wiedzieć, to cos dla mnie
Stary 2007-12-19, 14:16   #4347
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Tymeno - wiem o czym piszesz. U mnie też często jest podobnie. Jak pamiętam, żeby codziennie je mieć pomalowane np. bezbarwnym lakierem, to udaje mi się dotrwać do długości, kiedy nadają się na jakiś intensywny kolor, ale i tak musiałam przyzwyczaić się do krótkich, czerwonych paznokci, wolę takie dłuższe, ale co zrobić...

Tak, to prawda, pomalowanie pazurków pomaga w zapuszczaniu Ja też lubię krótkie ale moja płytka jest bardzo mała, więc żeby jako tako wygladała pomalowana muszę mieć dłuże pazurki a to mi nie wychodzi
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 14:23   #4348
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Jesli chodzi o lakiery to polecam do sprawdzenia inglota nr 184 ładna czerwien , i nr71 ciemna sliwka -radze nie patrzyc na próbnik , na paznokciach wyglada inaczej ładniej Wlasnie mam pomalowane , potwierdzam , pomalowne utwardzczem inglota na lakier własciwamy utrzymuja sie okolo 5 dni Jeszcze jedno wkoncu znalazłam dobra odzywke Express nail hardener alessandro.

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2007-12-19 o 14:31 Powód: dopisek
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 14:23   #4349
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o lakiery to polecam do sprawdzenia inglota nr 184 ładna czerwien , i nr71 ciemna sliwka -radze nie patrzyc na próbnik , na paznokciach wyglada inaczej ładniej Wlasnie mam pomalowane ,
Już notuję numerki

Stary 2007-12-19, 14:23   #4350
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, chyba wiem o który utwardzacz Ci chodzi. Jak Ty go aplikujesz? Dla mnie brak pędzelka, a sam tylko zakraplacz jest czymś kosmicznym. Czy skrapiasz kroplą paznokieć, a potem rozprowadzasz ten utwardzacz? Jeśli tak, to czym?
Jak dla mnie ten utwardzacz jest rewelacyjny i świetnie to wymyślono
To jest najzwyklejszy na świecie zakraplacz z pipetką; po pomalowaniu paznokcia nakłada się jedną-dwie kropelki, które wystarczą na cały paznokieć. Na górze tej pipetki jest taki "guziczek" którym nabiera się płynu i zakrapla. Mam nadzieję że ktoś mnie zrozumiał
Od razu po nałożeniu tego preparatu czuję że mam suche paznokcie ale wiadomo, że należy być ostrożnym jeszcze przez jakiś czas. Jednak różnica jest ogromna
Oto link:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8134
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości