WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 20:33   #4321
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

[QUOTE=anulinka2009;146218 14]Madzia000, tabletki nie są tanie - 46 zł za opakowanie na allegro.
Zamień może pokrzywę na herbatkę Fitea Beauty. Poza pokrzywą zawiera jeszcze skrzyp polny, wyciąg z bratka, mikroelementy i witaminy z grupy B.

a gdzie kupie tą herbatke ;> ?? Będzie w aptece ?

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
h-pantoten kosztuja około 46zł ale na allegro lub w promocji mozna znalezc za 33 zł -120 tabletek-ja uzywam w tym brazowym opakowaniu...seboradin nie powoduje wzmozonego wypadania, ale wax za to tak, czy robiłas badania? zacznij od badania krwi, tarczycy i podstawowych hormonów i nie łap sie wszystkiego....jezeli to sres to polecam aminexil, picie melisy i pokrzywy

Fitea Beauty. co to jest???
Tak, robilam wszystkie badania jakie tylko sa mozliwe, wybulilam tyle kasy na nie ze wolalabym to zainwestowac w kuracje moich wlosow... no ale coz, przynajmniej wiem ze zdrowa jak ryba jestem, stres- oj tak, jest w pracy, na uczelni ale staram sie opanowywac...
Zapytam jutro w aptece o te tabletki i ta herbatke, a tymczasem zabieram sie za moja pokrzywke

Dobranoc
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 20:39   #4322
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Madzia000, herbatkę kupiłam w careffourze, ale jest także w makro.
Tabletki najtańsze są na allegro,
Powodzenia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 20:41   #4323
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Madzia000, herbatkę kupiłam w careffourze, ale jest także w makro.
Tabletki najtańsze są na allegro,
Powodzenia
No tak... to nie nabyje jej w najblizszym czasie, bo nie ma tych 'cudnych' sklepow u mnie ;/ czyli w aptece nawet o to nie pytac ?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2009-10-07, 20:57   #4324
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Madzia000, zapytać zawsze możesz. Jakaś dziewczyna na forum pisała, że kupowała ją w sklepach PSS. Pewnie w dobrym spożywczym będzie.

Dziewczyny, mam napoczętą butelkę szamponu z vichy z aminexilem ( ten czerwony ). Zużyty tak w 1/4, maksymalnie 1/3. Mnie on nie służył ( pisałam nawet o tym w KWC ), ale gdyby któraś z Was chciała oddam gratis ( tylko za koszt przesyłki ). Jak coś, to proszę o info.
Pozdrawiam

PS. Szampon już znalazł nową właścielkę.

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2009-10-07 o 21:07
Stary 2009-10-07, 21:09   #4325
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
MalaArielka, łysa nie będziesz, a siwa pewnie tak koło 60, chyba, że zaczniesz się wcześniej farbować.
Gdzie Twój optymizm kobietko?? Wiem, że bywa ciężko, ale trzeba wziąć byka za rogi i walczyć. Będzie dobrze.

PS. Dzisiaj nie myłam włosów, więc nastrój ok.

Pozdrawiam
Dzięki za słowa pocieszenia. Obyś miała rację...
U mnie nie widać żadnej poprawy, a nawet pogorszenie... No ale może za kilka miesięcy będzie lepiej... Zobaczymy
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 21:19   #4326
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Dzięki za słowa pocieszenia. Obyś miała rację...
U mnie nie widać żadnej poprawy, a nawet pogorszenie... No ale może za kilka miesięcy będzie lepiej... Zobaczymy
Po wczorajszym olejowaniu u mnie dzisiaj też niewesoło, ale jak pooglądałam swoją czuprynę w lustrze zauważyłam setki nowych włosów ( przynajmniej z przodu ). I chyba to trzyma mnie jeszcze przy życiu.
Stary 2009-10-07, 21:22   #4327
JuStYsCk2
Zadomowienie

Dot.: Farbowane, suche i wypadające włosy brązowe + rozjaśnianie ?

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
A próbowałas biosilka? To płynny jedwab do włosów, świetnie regeneruje. Ja wcieram tak na wszelki wypadek każdego wieczoru w końcówki 1 krople roztarta w palcach we włosy i jedną w skórę głowy. A na wypadanie polecam ampułki Dercos Aminexil z Vichy. Strasznie drogie, bo kuracja na 6 tygodni a wiec minimum kosztuje jakies 140zł, ale jak mi leciały okrutnie włosy po farbowaniu palletą na ciemno, to stosowałam i teraz juz nic nie wypadaja. A wtedy zbiegło mi się w czasie kilka rzeczy, bo to nieszczesne farbowanie, poronienie i nowe tabletki antykoncepcyjne. Wyciagałam włosy garsciami. Juz nie wiedziałam co robic. Wygładały strasznie!!! No i po tych ampułkach to sie cebulki bardzo wzmocniły i teraz jak mi cos wypadnie (a wiadomo, ze musi dziennie jakies minimum wypadac) to ma baardzo grubaśna tą cebulke, a wtedy one były takie chude, drobne te cebuleczki.Poza tym łykałam belisse i biore ja nieprzerwanie od około 3 miesiecy i bardzo sobie ją chwale.

Podobno wax stosowany za czesto przetłuszcza włosy, dlatego opcjonalnie nalezy go nakładac 1 raz na tydzien. Ja nakładm co 3-4 dni pod recznik i spłukuje ciepła woda, zeby sie to tłuste wypłukało a potem nakłądam zwykła odzywke i spłukuje zimną wodą.

Moze zdecyduj się na kąpiel rozjaśniająca, najmniej niszczy włosy a rozjasnia i to znacznie. Jak włosy beda dobrze wygladac, to mozesz wykonac kolejna kapiel i uzyskac wymarzony odcien. No ale po tym rozjasnianiu na pewno musisz farbe połozyc, zeby nie były rudawe czy bylejakie. Dltego najlepiej wykonac to u fryzjera.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Ddam, ze moje włosy sporo przeszły w ostatnich 3 tygodniach. Dekoloryzacja z czerni, farbowanie na blond, farbowanie rozjasniajaca farba i kolejne farbowanie rozjasniająca. Z czarnych mam ciemny miodowo-karmelowy blond. I włosy na swoim miejscu, wygladające zdrowo.

hmmm jesli chodzi o jedwab biosilk, zgodze się z Tobą jest to jednak efekt krótkotrwały jeśli chodzi o same końcówki radzłabym Ci brać w palce olej kokosowy i wcierać jeśli wypadają Ci włosy to wcieraj w skóre głowy seboradion lioton z czarnej rzepy mi pomógł
Dobrymy kosmetykami jest firma JOICO. Najlepsze efekty przynosi jednak stosowanie całej serii... ja miałam sam rekonstruktor kosztował 200 zł i efekty byly średnie ale podcielam włosy i używałam też dużo innych odżywek że nie sposób zapamiętać również mam suche włosy i jedyne z czego jestem baaaardzo zadowolona to rożowa seria elseve olej kokosowy i kallos latte . Elseve może i ma sylikony ale moje włosy akurat je lubią i wyglądają po nich ładne... Poczytaj na KWC pozatym jest teraz promocja w rossmanie więc spróbuj
Do szamponu dolałam też pół buteleczki oleju rycynowego niby pomaga może racja moze nie ale.....

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
woda brzozowa.. podobno dobra.. sama nie uzywałam.. chociaz mówia ze w składzie ma alkohol i niszczy włosy
ja miałam raz wode brzozową i pokrzywową kupiłąm z ciekawości... czulam, ze mam po niej strasznie suche włosy pozatym wielki minus za nieporęczne opakowanie :P
JuStYsCk2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 21:49   #4328
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ja ostatnio chodzę na basen- kupiłam sobie taki mniej uciskający czepek( który cały przemaka) i zazwyczaj tam myję głowę. Muszę potem zbierać włosy spod suszarek, heh.
Właśnie teraz przeszłam na wzmocnianie włosów od środka, tylko szampon przeciw wypadaniu stosuję "od zewnątrz"( aktualnie z czarną rzepą). Na razie nie bawię się we wmasowywanie odżywek, przy którym by mi leciało jeszcze więcej włosów.
Anulinko, najważniejsze, że masz nowe włoski. Pomyśl, że niedługo one dorosną i będziesz miała bujną czuprynę

Dziewczyny, o której przeciętnie się kładziecie spać i jak długo śpicie? Ja się kładę dość późno
( koło 12.30), to pewnie też nie wpływa korzystnie na włosy.

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2009-10-07 o 22:08
Stary 2009-10-08, 06:18   #4329
eyee
Rozeznanie

Cytat:
eyee, to herbatka z Posti. Ma w swoim składzie: pokrzywę, skrzyp, bratek, witaminę C, E, wszystkie z grupy B, niacynę, kwas foliowy, biotynę, kwas pantotenowy.
Gdzieś na forum wyczytałam, że bardzo po niej włosy rosną i zaczęałm pić. W smaku nawet znośna. Najtańsza w makro, ok. 5 zł za opakowanie ( 20 torebek ).
w taki razie kupię na pewno

Cytat:
Ja ostatnio chodzę na basen- kupiłam sobie taki mniej uciskający czepek( który cały przemaka) i zazwyczaj tam myję głowę. Muszę potem zbierać włosy spod suszarek, heh.
Właśnie teraz przeszłam na wzmocnianie włosów od środka, tylko szampon przeciw wypadaniu stosuję "od zewnątrz"( aktualnie z czarną rzepą). Na razie nie bawię się we wmasowywanie odżywek, przy którym by mi leciało jeszcze więcej włosów.
Anulinko, najważniejsze, że masz nowe włoski. Pomyśl, że niedługo one dorosną i będziesz miała bujną czuprynę

Dziewczyny, o której przeciętnie się kładziecie spać i jak długo śpicie? Ja się kładę dość późno
ja kłade sie o 21 i wstaje o 4:30

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 06:32   #4330
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

Dzięki MalaArielka, może i będą bardziej gęste, ale będę je chyba znowu musiała podciąć, bo kucyk coraz cieńszy się robi ( bo te najdłuższe - znaczy stare przede wszystkim mi wypadają ).
Staram się spać 7-8 godzin. Kładę się koło 22-22.30, a budzik dzwoni o 6 rano. Nie zawsze śpię tyle, ile chcę, bo czasami bezsenność mnie nachodzi ( za dużo stresów jednak).
Miłego dnia
Stary 2009-10-08, 06:48   #4331
aandziag
Przyczajenie

GG do aandziag

mi bardzo pomogły tabletki - Belissa.
Włosy po około 2 mc brania tabletek przestały wypadać, a wypadały bardzoo!

Moja praca, moje całe życie

http://www.agarts.pl

aandziag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 07:36   #4332
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

JuliaJ, popytam dzisiaj dziewczyn z hurtowni, co by poleciły na Twoje włosy. Odpiszę później.
Stary 2009-10-08, 11:10   #4333
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja niestety śpię o wiele za krótko, czasem 3 godziny, czasem w ogóle, to też może mieć duży wpływ na moje wypadanie. Akurat dzisiaj spałam 11 godzin, ale tylko dlatego, że poszłam spać o północy (niezależnie o której się położę, to po północy zasypiam, a im wcześniej się kładę, tym zasypiam później), ale też dzisiaj do szkoły nie szłam, więc mogłam sobie na to pozwolić.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:46   #4334
Madzia000
Zadomowienie

Zrobiłam dzisiaj zakupy
kupiłam:

*szampon z Joanny, nie ten co chciałam ale jakis z rzepy oczywiscie- wzmacniający do włosow przetluszczających sie ze sklonnoscia do wypadania.
* ha-pantoten (kolor brązowy) - tu pytanie- ILE TABL. DZIENNIE ŁYKACIE ?? Ja chyba zaczne od 2 a po miesiacu czy dwoch zredukuje do 1 <?> I czy przestrzegacie tego aby to bylo po posiłku jak pisze w ulotce ? Wiem ze pytania banalne, ale skoro wylozylam te 50 zł to chce juz zeby to skuteczne bylo :P
* ampułki seboradinu- i tu tez pytanko, bo pisze ze nakladac moge na suche wlosy- wiec fajnie, ale pisze tez ze na umyte, ja myje wlosy co 2-3 dni, wiec jesli seboradin mam stosowac codziennie przez 14 dni to nie musze codziennie myc głowy nie ?* noooi herbatka Fitea (ale narazie SLIM, nie BEAUTY:P) slim tez ma pokrzywe skrzyp itd ale tez na spalanie i oczyszczanie jest ok, mysle ze niedlugo zaopatrze sie tez w wersje BEAUTY typowo dla wlosow - dla zainteresowanych : kupiłam ją za 5,20 w PSS-ie - i tu tez pytanko => ile saszetek dziennie pijecie ?

Z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrowka
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2009-10-08, 15:50   #4335
nicolapp
Przyczajenie

GG do nicolapp

na wypadajace i zniszczone wlosy bardzo dobra jest odzywka placenta mi bardzo pomogla mialam suche wlosy wypadaly mi strasznie zniszczone od prostownicy a teraz?? rosna bardzo szybka sa lsniace grube jesli cos chcecie o niej wiedziec piszcie
nicolapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 15:56   #4336
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Madzia000, nawet jak wydasz 1000 zł, nikt Ci nie zagwarantuje, że efekt będzie pozytywny. Niestety.
Ja piję średnio 1-2 saszetki na dzień Fitea Beauty, do tego jeszcze piję białą i zieloną herbatę.

Pozdrawiam
Stary 2009-10-08, 16:06   #4337
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Madzia000, nawet jak wydasz 1000 zł, nikt Ci nie zagwarantuje, że efekt będzie pozytywny. Niestety.
Ja piję średnio 1-2 saszetki na dzień Fitea Beauty, do tego jeszcze piję białą i zieloną herbatę.

Pozdrawiam
Tak, wiem jednak mam nadzieje ze bedzie lepiej niz gorzej czego o nerilu powiedziec nie moge
ja chce pic naprzemian fitea beauty z fitea slim po 1 lub 2 saszetkach, mam nadzieje ze nie narobie sobie rewolucji w zoladku
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2009-10-08, 18:54   #4338
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
w taki razie kupię na pewno

ja kłade sie o 21 i wstaje o 4:30
Tylko bądź przygotowana na oczyszczanie się krwi i niespodzianki na twarzy.
Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja niestety śpię o wiele za krótko, czasem 3 godziny, czasem w ogóle, to też może mieć duży wpływ na moje wypadanie. Akurat dzisiaj spałam 11 godzin, ale tylko dlatego, że poszłam spać o północy (niezależnie o której się położę, to po północy zasypiam, a im wcześniej się kładę, tym zasypiam później), ale też dzisiaj do szkoły nie szłam, więc mogłam sobie na to pozwolić.
Mi właśnie też trudno jest zasnąć przed północą, już nie mówiąc o tym, że pójść do łóżka trochę wcześniej jest ciężko
Stary 2009-10-08, 19:00   #4339
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Tylko bądź przygotowana na oczyszczanie się krwi i niespodzianki na twarzy.
Piję drugie opakowanie herbatki i nic nie zauważyłam ( na szczęście ).
Być może to zasługa hormonów, które zażywam.
Stary 2009-10-08, 19:08   #4340
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ja teraz przez dwa tygodnie brałam drożdże z bratkiem i do tej pory mam niespodzianki Wcześniej nie miałam z tym żadnego problemu. Szczególnie bratek i pokrzywa mają to do siebie, że lubią "wysypać" na początku. Ciesz się, że Ciebie to ominęło.
Stary 2009-10-08, 19:46   #4341
Kaśka:):):):)
Raczkowanie

hej dziewczyny

Mam juz dosć borykania sie z urata włosów dlatego wziełam sie teraz za to bardzo poważnie oto moj plan, bede bardzo wdzieczna jak wykryjecie w nim jakies błedy bo to wy jestescie specjalistkami

Rano:
po śniadaniu: Zincas x1
wieczorem: 2x Vitapil + Aplicort E
dodatkowo: teran i hermatki, słonecznik i dynia:p

chce jescze dostac b6 domieśniowo myslicie ze lekarz rodzinny wypisze mi recepte??
Kaśka:):):):) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:00   #4342
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Kaśka, ja nie miałam problemów z dostaniem recepty i skierowania do pielęgniarki.
Do diety możesz jeszcz dorzucić siemię lniane.
Zewnętrznie też możesz coś zastosować. Jakiś olejek, czy odżywkę. Poczytaj wątek , znajdziesz wiele przykładów.
A tak w ogóle to robiłaś jakieś badania, czy tak strzelasz w ciemno??
Pozdrawiam
Stary 2009-10-08, 20:03   #4343
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaśka:):):):) Pokaż wiadomość

chce jescze dostac b6 domieśniowo myslicie ze lekarz rodzinny wypisze mi recepte??
Witaj.
Wątpię żeby Ci lekarz dał skierowanie na wit.B6 domięśniowo. Mój lekarz by na pewno nie dał
A Zincas to jakieś tabletki? Napiszesz o nich coś więcej, czytałaś opinie na ich temat? Ja mogę jeszcze dodać, że Aplicort E to steryd i że nie należy też przesadzić z ilością rzeczy przeciw wypadaniu.
Stary 2009-10-08, 20:29   #4344
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Witaj.
Wątpię żeby Ci lekarz dał skierowanie na wit.B6 domięśniowo. Mój lekarz by na pewno nie dał
A Zincas to jakieś tabletki? Napiszesz o nich coś więcej, czytałaś opinie na ich temat? Ja mogę jeszcze dodać, że Aplicort E to steryd i że nie należy też przesadzić z ilością rzeczy przeciw wypadaniu.
Powiedziałam lekarzowi, że ostatnio przepisał mi to dermatolog i zadziałało, to przepisała mi bez problemu. W sumie 2 razy tak robiłam.
Stary 2009-10-08, 21:03   #4345
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***AGA*** Pokaż wiadomość
witam ponownie, obiecalam ze zdam relacje z przebiegu mojej wizyta u gina. Otoz okazalo ze moje 21-dniowe cykle to powazna sprawa. Okazalo sie ze mam cykle bezowulacyjne, moj organizm zachowuje sie jakby byl w stanie menopauzy !! Byc moze rozregulowana gospodarka hormonalna jest glowna przyczyna wypadania wlosow !
Przez 3 mies. bede brac cyclo-progynove, to tabletki zawierajace estradiol i norgestrel. Ktoras z Was kochane wizażanki zazywala kiedys to cudo ?
Miałaś robione badania hormonów wpływających na cykl? Których? Trzymaj się, będzie dobrze
Stary 2009-10-08, 21:06   #4346
Madzia000
Zadomowienie

A ja juz po pierwszym uzyciu ampulki seboradinu... ech nie wiem czy to dobrze zrobilam ale mam wrazenie ze wszystko zostalo na wlosach a nie wchlonelo w skore ;/ zrobilam to w taki spobob: opuscilam glowe w dolg- wlosy spuszczone tez w dol, na poczatku wylewalam plyn na reke ale ze mi splywal po tej rece;/ lalam z ampulki prosto na glowe... pozniej chwilke niby masowalam glowe, dobrze ja to robie :|?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2009-10-08, 21:15   #4347
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dobrze. Jeśli masz wątpliwości to wylej w kilku miejscach głowy( najlepiej na przedziałki).
Swoją drogą kilkanaście dni temu prosiłam o analizę składu ampułek Seboradinu, więc możesz jej poszukać- kosmetolog wykryła w składzie dość niebezpieczny składnik.
Stary 2009-10-08, 21:40   #4348
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze. Jeśli masz wątpliwości to wylej w kilku miejscach głowy( najlepiej na przedziałki).
Swoją drogą kilkanaście dni temu prosiłam o analizę składu ampułek Seboradinu, więc możesz jej poszukać- kosmetolog wykryła w składzie dość niebezpieczny składnik.

Znalazłam analize:
Cytat:
Napisane przez Pez
Cytat:
Inter Fragrances, Seboradin Niger, Lotion z czarną rzodkwią

Skład: Aqua, Alcohol (and) Diethyl Phthalate (and) Propylene Glycol, Hypericum Perforatum Extract, Pine Oil, Raphanus Nigra Extract, Calamus Extract, Coriander Oil, Thymol, Tea Tree Oil, Castor Oil.

i

Inter Fragrances, Seboradin, Intensywna kuracja w ampułkach do włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji

Skład: Aqua, Alcohol (and) Propylene Glycol (and) Diethyl Phthalate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hypericum Perforatum Extract, Calamus Extrat, DMDM Hydantoin, Raphanus Nigra Extract, Dehydroacetic Acid (and) Imidazolidynyl Urea (and) Methylparaben (and) Propylparaben (and)Triethylene Glycol, Nicotinamide, Quanternium-80, Pyridoxine Hydrochloride, Parfum, Aloe Barbadensis Extract, Tea Tree Oil, Thymol, Coriander Oil, Castor Oil, Colour CI 17200.

Mam prośbe o wskazanie różnicy w składzie między tymi dwoma kosmetykami. Tzn. ja widzę, nie znając się na nazwach składników, że ich lista w przypadku ampułek jest dłuższa, ale czy jest w nich coś wartościowego jeśli chodzi o ekstrakty, co uzasadniałoby wyższą cenę ampułek w stosunku do lotionu. Czy substancje aktywne są te same, a różnią się jedynie opakowaniem?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Ampułki mają trzy dodatkowe składniki odżywcze:
- witaminę B3
- chlorowodorek pirydoksyny [postać wit. b6]
- wyciąg z aloesu
Trudno okreslić na podstawie samego składu, czy stężenia wspólnych składników w ampułkach są wyższe [to determinowałoby również wyższą cenę], a także czy dodatek tych trzech substancji ma ekonomiczne uzasadnienie dla różnicy w cenie.

NIE WIDZE TU NIC NIEPOKOJACEGO ;> ?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2009-10-08, 21:45   #4349
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wtedy ja poprosiłam o analizę i odpowiedziała mi kosmetolog. To było ok. dwóch tygodni temu, w wątku z prośbami o analizy.
Stary 2009-10-08, 22:44   #4350
JuliaJ
BAN stały

Przeczytałam dzisiaj o Placent Hair Liquid i zastanawiam się nad kupnem bo wszyscy to sobie chwalą ? Używała może tego któraś z Was ?
JuliaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości