|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
[QUOTE=anulinka2009;146218 14]Madzia000, tabletki nie są tanie - 46 zł za opakowanie na allegro.
Zamień może pokrzywę na herbatkę Fitea Beauty. Poza pokrzywą zawiera jeszcze skrzyp polny, wyciąg z bratka, mikroelementy i witaminy z grupy B. a gdzie kupie tą herbatke ;> ?? Będzie w aptece ?Cytat:
Zapytam jutro w aptece o te tabletki i ta herbatke, a tymczasem zabieram sie za moja pokrzywke ![]() Dobranoc
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia000, herbatkę kupiłam w careffourze, ale jest także w makro.
Tabletki najtańsze są na allegro, Powodzenia
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
No tak... to nie nabyje jej w najblizszym czasie, bo nie ma tych 'cudnych' sklepow u mnie ;/ czyli w aptece nawet o to nie pytac ?
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia000, zapytać zawsze możesz. Jakaś dziewczyna na forum pisała, że kupowała ją w sklepach PSS. Pewnie w dobrym spożywczym będzie.
Dziewczyny, mam napoczętą butelkę szamponu z vichy z aminexilem ( ten czerwony ). Zużyty tak w 1/4, maksymalnie 1/3. Mnie on nie służył ( pisałam nawet o tym w KWC ), ale gdyby któraś z Was chciała oddam gratis ( tylko za koszt przesyłki ). Jak coś, to proszę o info. Pozdrawiam ![]() PS. Szampon już znalazł nową właścielkę. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2009-10-07 o 21:07 |
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Obyś miała rację... U mnie nie widać żadnej poprawy, a nawet pogorszenie... No ale może za kilka miesięcy będzie lepiej... Zobaczymy
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4327 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowane, suche i wypadające włosy brązowe + rozjaśnianie ?
Cytat:
hmmm jesli chodzi o jedwab biosilk, zgodze się z Tobą jest to jednak efekt krótkotrwały jeśli chodzi o same końcówki radzłabym Ci brać w palce olej kokosowy i wcierać jeśli wypadają Ci włosy to wcieraj w skóre głowy seboradion lioton z czarnej rzepy mi pomógł Dobrymy kosmetykami jest firma JOICO. Najlepsze efekty przynosi jednak stosowanie całej serii... ja miałam sam rekonstruktor kosztował 200 zł i efekty byly średnie ale podcielam włosy i używałam też dużo innych odżywek że nie sposób zapamiętać również mam suche włosy i jedyne z czego jestem baaaardzo zadowolona to rożowa seria elseve olej kokosowy i kallos latte . Elseve może i ma sylikony ale moje włosy akurat je lubią i wyglądają po nich ładne... Poczytaj na KWC pozatym jest teraz promocja w rossmanie więc spróbuj Do szamponu dolałam też pół buteleczki oleju rycynowego niby pomaga może racja moze nie ale.....Cytat:
:P
|
||
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio chodzę na basen- kupiłam sobie taki mniej uciskający czepek( który cały przemaka
) i zazwyczaj tam myję głowę. Muszę potem zbierać włosy spod suszarek, heh.Właśnie teraz przeszłam na wzmocnianie włosów od środka, tylko szampon przeciw wypadaniu stosuję "od zewnątrz"( aktualnie z czarną rzepą). Na razie nie bawię się we wmasowywanie odżywek, przy którym by mi leciało jeszcze więcej włosów. Anulinko, najważniejsze, że masz nowe włoski. Pomyśl, że niedługo one dorosną i będziesz miała bujną czuprynę ![]() Dziewczyny, o której przeciętnie się kładziecie spać i jak długo śpicie? Ja się kładę dość późno ( koło 12.30), to pewnie też nie wpływa korzystnie na włosy. Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2009-10-07 o 22:08 |
|
|
|
#4329 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się spać 7-8 godzin. Kładę się koło 22-22.30, a budzik dzwoni o 6 rano. Nie zawsze śpię tyle, ile chcę, bo czasami bezsenność mnie nachodzi ( za dużo stresów jednak). Miłego dnia
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Przyczajenie
|
mi bardzo pomogły tabletki - Belissa.
Włosy po około 2 mc brania tabletek przestały wypadać, a wypadały bardzoo!
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
JuliaJ, popytam dzisiaj dziewczyn z hurtowni, co by poleciły na Twoje włosy. Odpiszę później.
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety śpię o wiele za krótko, czasem 3 godziny, czasem w ogóle, to też może mieć duży wpływ na moje wypadanie. Akurat dzisiaj spałam 11 godzin, ale tylko dlatego, że poszłam spać o północy (niezależnie o której się położę, to po północy zasypiam, a im wcześniej się kładę, tym zasypiam później), ale też dzisiaj do szkoły nie szłam, więc mogłam sobie na to pozwolić.
|
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam dzisiaj zakupy
![]() kupiłam: *szampon z Joanny, nie ten co chciałam ale jakis z rzepy oczywiscie- wzmacniający do włosow przetluszczających sie ze sklonnoscia do wypadania. * ha-pantoten (kolor brązowy) - tu pytanie- ILE TABL. DZIENNIE ŁYKACIE ?? Ja chyba zaczne od 2 a po miesiacu czy dwoch zredukuje do 1 <?> I czy przestrzegacie tego aby to bylo po posiłku jak pisze w ulotce ? Wiem ze pytania banalne, ale skoro wylozylam te 50 zł to chce juz zeby to skuteczne bylo :P* ampułki seboradinu- i tu tez pytanko, bo pisze ze nakladac moge na suche wlosy- wiec fajnie, ale pisze tez ze na umyte, ja myje wlosy co 2-3 dni, wiec jesli seboradin mam stosowac codziennie przez 14 dni to nie musze codziennie myc głowy nie ?* noooi herbatka Fitea (ale narazie SLIM, nie BEAUTY:P) slim tez ma pokrzywe skrzyp itd ale tez na spalanie i oczyszczanie jest ok, mysle ze niedlugo zaopatrze sie tez w wersje BEAUTY typowo dla wlosow - dla zainteresowanych : kupiłam ją za 5,20 w PSS-ie - i tu tez pytanko => ile saszetek dziennie pijecie ?Z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrowka
|
#4335 |
|
Przyczajenie
|
na wypadajace i zniszczone wlosy bardzo dobra jest odzywka placenta mi bardzo pomogla mialam suche wlosy wypadaly mi strasznie zniszczone od prostownicy a teraz?? rosna bardzo szybka sa lsniace grube
jesli cos chcecie o niej wiedziec piszcie
|
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia000, nawet jak wydasz 1000 zł, nikt Ci nie zagwarantuje, że efekt będzie pozytywny. Niestety.
Ja piję średnio 1-2 saszetki na dzień Fitea Beauty, do tego jeszcze piję białą i zieloną herbatę. Pozdrawiam |
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak mam nadzieje ze bedzie lepiej niz gorzej czego o nerilu powiedziec nie moge ![]() ja chce pic naprzemian fitea beauty z fitea slim po 1 lub 2 saszetkach, mam nadzieje ze nie narobie sobie rewolucji w zoladku
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko bądź przygotowana na oczyszczanie się krwi i niespodzianki na twarzy
.Cytat:
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).Być może to zasługa hormonów, które zażywam. |
|
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz przez dwa tygodnie brałam drożdże z bratkiem i do tej pory mam niespodzianki
Wcześniej nie miałam z tym żadnego problemu. Szczególnie bratek i pokrzywa mają to do siebie, że lubią "wysypać" na początku. Ciesz się, że Ciebie to ominęło .
|
|
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Mam juz dosć borykania sie z urata włosów dlatego wziełam sie teraz za to bardzo poważnie oto moj plan, bede bardzo wdzieczna jak wykryjecie w nim jakies błedy bo to wy jestescie specjalistkami ![]() Rano: po śniadaniu: Zincas x1 wieczorem: 2x Vitapil + Aplicort E dodatkowo: teran i hermatki, słonecznik i dynia:p chce jescze dostac b6 domieśniowo myslicie ze lekarz rodzinny wypisze mi recepte?? |
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka, ja nie miałam problemów z dostaniem recepty i skierowania do pielęgniarki.
Do diety możesz jeszcz dorzucić siemię lniane. Zewnętrznie też możesz coś zastosować. Jakiś olejek, czy odżywkę. Poczytaj wątek , znajdziesz wiele przykładów. A tak w ogóle to robiłaś jakieś badania, czy tak strzelasz w ciemno?? Pozdrawiam
|
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Wątpię żeby Ci lekarz dał skierowanie na wit.B6 domięśniowo. Mój lekarz by na pewno nie dał ![]() A Zincas to jakieś tabletki? Napiszesz o nich coś więcej, czytałaś opinie na ich temat? Ja mogę jeszcze dodać, że Aplicort E to steryd i że nie należy też przesadzić z ilością rzeczy przeciw wypadaniu. |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz po pierwszym uzyciu ampulki seboradinu... ech nie wiem czy to dobrze zrobilam ale mam wrazenie ze wszystko zostalo na wlosach a nie wchlonelo w skore ;/ zrobilam to w taki spobob: opuscilam glowe w dolg- wlosy spuszczone tez w dol, na poczatku wylewalam plyn na reke ale ze mi splywal po tej rece;/ lalam z ampulki prosto na glowe... pozniej chwilke niby masowalam glowe, dobrze ja to robie :|?
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze. Jeśli masz wątpliwości to wylej w kilku miejscach głowy( najlepiej na przedziałki).
Swoją drogą kilkanaście dni temu prosiłam o analizę składu ampułek Seboradinu, więc możesz jej poszukać- kosmetolog wykryła w składzie dość niebezpieczny składnik. |
|
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam analize: Cytat: Napisane przez Pez Cytat: Inter Fragrances, Seboradin Niger, Lotion z czarną rzodkwią Skład: Aqua, Alcohol (and) Diethyl Phthalate (and) Propylene Glycol, Hypericum Perforatum Extract, Pine Oil, Raphanus Nigra Extract, Calamus Extract, Coriander Oil, Thymol, Tea Tree Oil, Castor Oil. i Inter Fragrances, Seboradin, Intensywna kuracja w ampułkach do włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji Skład: Aqua, Alcohol (and) Propylene Glycol (and) Diethyl Phthalate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hypericum Perforatum Extract, Calamus Extrat, DMDM Hydantoin, Raphanus Nigra Extract, Dehydroacetic Acid (and) Imidazolidynyl Urea (and) Methylparaben (and) Propylparaben (and)Triethylene Glycol, Nicotinamide, Quanternium-80, Pyridoxine Hydrochloride, Parfum, Aloe Barbadensis Extract, Tea Tree Oil, Thymol, Coriander Oil, Castor Oil, Colour CI 17200. Mam prośbe o wskazanie różnicy w składzie między tymi dwoma kosmetykami. Tzn. ja widzę, nie znając się na nazwach składników, że ich lista w przypadku ampułek jest dłuższa, ale czy jest w nich coś wartościowego jeśli chodzi o ekstrakty, co uzasadniałoby wyższą cenę ampułek w stosunku do lotionu. Czy substancje aktywne są te same, a różnią się jedynie opakowaniem? Z góry dziękuję za odpowiedź Ampułki mają trzy dodatkowe składniki odżywcze: - witaminę B3 - chlorowodorek pirydoksyny [postać wit. b6] - wyciąg z aloesu Trudno okreslić na podstawie samego składu, czy stężenia wspólnych składników w ampułkach są wyższe [to determinowałoby również wyższą cenę], a także czy dodatek tych trzech substancji ma ekonomiczne uzasadnienie dla różnicy w cenie. NIE WIDZE TU NIC NIEPOKOJACEGO ;> ?
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Wtedy ja poprosiłam o analizę i odpowiedziała mi kosmetolog. To było ok. dwóch tygodni temu, w wątku z prośbami o analizy.
|
|
|
|
#4350 |
|
BAN stały
|
Przeczytałam dzisiaj o Placent Hair Liquid i zastanawiam się nad kupnem bo wszyscy to sobie chwalą ? Używała może tego któraś z Was ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

?

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

.