|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() Malutko, ja wiem miałaś zły dzień ale nie możesz tego przekładać na jedzenie,nie możesz! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrozumiano. Właśnie pisząc jadłospis zdałam sobie sprawę, że BARDZO zawaliłam...no ale wiesz dlaczego. Okk, to żadne tłumaczenie, jutro nie zawiodę!!
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
P:
Ś: parówka+ jajecznica z 2 jaj+ dwie kromki razowego duże+ pomidor+ szczypior+ rzodkiewki IIŚ: serek wiejski+ miseczka owoców z mrożonki+ kilka łyżek otrębów O: ryba w sosie z brokułami (z mrożonki)+ 70g kasz jaglanej i gryczanej+ surówka z: pomidor+ cebulka+ pekinka+ na deser kinder bueno P: surówka z czerwonej kapusty+ półtora dużej kromki razowca+ trójkącik serka topionego+ rzodkiewki K: dużo twarogu półtłustego+ szczypior+ pomidor+ dwa chlebki sonko+ spory kawałek gotowanej piersi z indyka I jak??? Wiem, że jakoś nnkt nie było dzisiaj...
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
W śniadaniu na kromkach to był właśnie pomidor, szczypiorek i rzodkiewki, a drugie śniadanie to była mega porcja (właśnie owoców, wiem, wiem.. mrożonka to nie świeże
![]() ![]() ![]() ![]()
#4326 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze U (nie miałam weny do żarcia^ zresztą, bez treningu jakoś nie mam za dużego apetytu ;p)
śniadanie: placek owsiany z dwóch jajek i trzech łyżek płatków z trzema podsmażanymi pieczarkami i do tego łyżka ketchupu; zielona herbata 2śn: koktajl (banan, białko jajka, pół kostki twarogu, mleko, kakao) obiad: miska rosołu + 3 kawałki wątróbki gotowanej z solą po biegu: kromka razowca z szynką, żółtym serem i pomidorem; kromka razowca z tuńczykiem w s/w (kilka łyżeczek w sumie wyszło) i pomidorem; pół puszki tuńczyka w s/w ; biała herbata kolacja: serek wiejski z marchewką i ziołami; herbata rooibos
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
Wtajemniczenie
|
Jem więcej niż niejedna redukcja a jednak na wieczór umieram z głodu i nie mam siły się podnieść
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie moze troche głupie ale mnie nurtuje. Jestem na redukcji miesiac i korzystam z waszych jadlospisow sama czasem dodaje cos od siebie. Ostatnio rozmawialam z moim chlopakiem i mowie mu ze w kazdym posilku mam bialko itd itd a on mi na to ze bialko to budulec ze on na przybranie masy jadl bialko w kazdym posilku ze cos mi sie chyba pomylilo. Napewno sie nie pomylilo bo przeciez widze ze chudne nie chodzi mi o podważanie waszych teorii tylko prosze aby ktos mi wytlumaczyl po co wlasciwie to bialko w kazdym posilku co ono takiego robi? Musze zebrac jakies argumenty na rozmowe z nim :pp
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
ojjj Annie, najwyżej trochę spowolnisz tempo tycia, ja bym na wieczór zjadła tuńczyka, twaróg, cokolwiek. Widocznie zbyt wiele kalorii spalasz, dieta nie ma być katorgą, pamiętaj. Może przystopuj z ćwiczeniami, jesteś przemęczona, odpocznij trochę.
![]() |
#4332 |
Wtajemniczenie
|
zjadłam jajko, kawałki szynki i selera naciowego... pierwszy raz nie wytrzymałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
jutro postaram się o lepszy jadłospis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
- po pierwsze sycą na długo bo są trawione powoli a jednocześnie mają mało kalorii. Nie powodują szybkiego wzrostu poziomu insuliny we krwi tak jak węglowodany. - po drugie żeby strawić białko organizm musi się trochę wysilić. Nie pamiętam już ile to było dokładnie, ale zdaje się że na strawienie 100 kcal białka spala się 30 kcal. Podkręcanie metabolizmu ![]() A na przybranie masy to trzeba nie tylko jeść dużo białka, ale ogólnie mieć dodatni bilans kaloryczny ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-09 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
lekko zwiększona R ... :
1. średnia grahamka, kromka kwadratowa a) plaster gruby pieczeni b) 2 łyżeczki twarogu półrtłustego c) warstwa makreli, łyżeczka orzechów na każdą warzywa, 3/4 kubka mleka 2% z kakao nat. (500 ![]() rajd rowerowy 45 km (15 km/h- 3h)- -1350 kcal około 2. (biorę na rower) garść mieszanki studenckiej, mleko acidofilne 400g (250 kcal) 3. schab smażony na łyżeczce oleju, ryż 100g, fasolka zielona 200g (600...) 4. serek wiejski zwykły, sałata, rzodkiewki, cebula, pietruszka (220 kcal) Może ulec zmianom (coś dojść na noc). I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R
Sniadanie: owsianka(szklanka mleka 2%, 3 lyzki owsianki, lyzka otrebow orkiszowych, miarka xenei blonnik, połowa jabuszka, cynamon, suszona morela), 80g kefiru naturalnego. 40 min twister SniadanieII 2 kanapki na razowym (z poledwica, salata, serkiem tofu, papryka, ogórkiem, szczypiorkiem) + kiwi Obiad: spora polowa piersi z kurczaka i warzywa na patelnie na kilku kroplach oliwy z oliwek + 1/3 torebki kaszy jęczmiennej Podwieczorek: serek homo naturalny z orzeszkami przeróżnymi Kolacja: wiesniak z warzywami albo polowa wędzonej makreli przed spaniem 8 min abs Prosze o ocene ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję..faktycznie,pows trzymam się od wklejania tu przez 2,3 dni swojego menu,bo przeanalizowałam i postępow nie widzę..a wydawało mi się jednak,że lepiej..no nic..Całuję ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Rozeznanie
|
R na dzisiaj
![]() 1.Owsianka (4 łyżki płatków,2 otrębów pszennych),cynamon,jabłko 2.pół grahamki z sałatą,ogórkiem,rzodkiewk ą,papryką,plasterkiem filetu z indyka i rzeżuchą i mała kromka chleba słonecznikowego z tym samym ![]() 8 minutes-stretch,arms,abs,legs,bun s 3.warzywa na patelnię i 1/2 woreczka kaszy gryczanej 4.miseczka orzechów (laskowe,włoskie,migdały, ziemne)5.Omlet z 2 jajek (na teflonie) z papryką i może pomidorem ![]() Proszę o ocenę ![]() Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-05-10 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Wtajemniczenie
|
[quote=olalola24;12234300]Moje dzisiejsze R
Sniadanie: owsianka(szklanka mleka 2%, 3 lyzki owsianki, lyzka otrebow orkiszowych, miarka xenei blonnik, połowa jabuszka, cynamon, suszona morela), 80g kefiru naturalnego. 40 min twister SniadanieII 2 kanapki na razowym (z poledwica, salata, serkiem tofu, papryka, ogórkiem, szczypiorkiem) + kiwi Obiad: spora polowa piersi z kurczaka i warzywa na patelnie na kilku kroplach oliwy z oliwek + 1/3 torebki kaszy jęczmiennej Podwieczorek: serek homo naturalny z orzeszkami przeróżnymi Kolacja: wiesniak z warzywami albo polowa wędzonej makreli przed spaniem 8 min abs Prosze o ocene ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Dawno się nie wklejałam, więc przypomnę się z moim wczorajszym Rrrrr
![]() Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, wiejski lekki, mandarynka, kiwi) II śniadanie: 2 kromeczki razowca: jedna z grubą warstwą pasztetu sojowego paprykowego, ogórkiem, rzodkiewkami i kiełkami; druga z 2 czubatymi łyżkami tuńczyka wsw, pomidorem i kiełkami Obiad: 5 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 g kaszy jęczmiennej, surówka (brokuły, pomidor, kukurydza, kiełki, oliwa z oliwek) Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej Kolacja: wieśniak lekki wymieszany z 3 łyżkami dorsza w sosie pomidorowym, papryką, groszkiem z puszki i cebulką. Wszelkie uwagi mile widziane ![]()
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R :
1 śniad: owsianka (5 łyż.) na mleku z jabłuszkiem, 2 śniad: grahamka z plasterkiem filetu wędzonego z indyka, sałata, szczypior,pomidor, podczas robienia marchewka, obiad: (będzie) pare kwałków ugotowanego mięsa z szynki wieprzowej,miał być ciemny ryż, ale w domu brak, to będzie kasza jęczmienna z 50 gram, kapusta kiszona z marchewką. podwieczorek: pare orzechów kolacja: omlet z dwóch żółtek i 3 białek, marchewka. W ciągu dnia oczywiście półtorej litra wody mineralnej. Ocenicie ? ![]() Edytowane przez karlusss Czas edycji: 2009-05-10 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
10 kg. Teoretycznie od października, ale tak na prawdę kilogramy zaczęły spadać od stycznia-lutego (chyba wcześniej musiałam rozruszać moją sponiewieraną dietami-cud przemianę materii), a więc zajęło mi to ok. 4 miesiące. Może nie chudnę błyskawicznie, ale mam nadzieję, że przynajmniej na stałe
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.