|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Witam
Po drugim dniu fazy uderzeniowej schudłam tylko 0,2 kg ![]() ![]() Dziś 3 dzień. Pierwszy raz zrobiłam sobie jedzenie do pracy ![]()
#4322 |
Raczkowanie
|
Bo ta faza ma pozbyć się zatrzymanej wody w organizmie, więc najwidoczniej Ty tej wody dużo nie miałaś. Dopiero następne fazy gubią tłuszczyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny robimy burze mozgow -
PROPOZYCJE NA SZYBKIE PRZEKASKI DO PRACY w biurze nie ma lodowki, ani mikrofali - chociaz rozgladal sie jakis czas temu za jakas
#4324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Kocham husky! Adoptowałam już 2! ![]() Edytowane przez Chooo Czas edycji: 2010-03-01 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
joghurt nalesniki zawsze je mozna na zimno jesc ![]() wlasnie doczytalam ze chyba jednak warzywka to moze kolorowa papryka pokrojona juz z jakms jogurtem albo papryka (ten przepis jest w przepisowni) a w srodku wiesniak jakis ogorek i cos jeszcze ten kanapeczki Therci
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" ![]() Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-03-01 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
nalesniki mu smakowaly wiec moga byc.... tylko on sie szybko nudzi... nie zje nic 2 razy w ciagu miesiaca....
#4327 |
Zakorzenienie
|
emila wymyslny ten twoj mezczyzna co do jedzenia
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak więc wypiłam kawę Espresso z mlekiem 0,5% i jedną tabletką slodzika. Do jajecznicy zaszalałam i wrzuciłam 2 małe plasterki szynki drobiowej (poniżej 4g tłuszczu na 100g produktu) ![]() No i potem będzie gotowana pierś. I nie wyobrażam sobie jakoś jeść więcej jeśli chodzi o moją osobę.. A wd Ciebie ile powinno się jeść w 1 fazie? Daj przykładowe menu, jeśli możesz, bo jesli to faktycznie tak za mało to coś chyba będę musiała pokombinować. ![]() I sorka za tego DuNkana - ale wtopa ![]()
![]() |
#4329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wspóczucia ![]()
![]() |
#4330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to witam koleżankę niedoli ![]() Zaczęłyśmy dzisiaj razem. 3 mam ![]()
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybacz ale bym takiego faceta zabila ![]() moj Tz potrafi jesc ryz przez caly tydzien no ale co kraj to chyba inne przyzwyczajenia, moj nie zostal nauczony takiego wydziwiania chwala za to jego mamie gorzej z niemcami oni to juz wogole wydziwaja ![]()
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj TŻ grzecznie stosuje sie do zalecen, z tym ze ja sie z nim nie cackam ![]() Z kolei nasz znajomy robi diete ze wzgledów wlasnie zdrowotnych - robi ją sam, i sam sie pilnuje bo jego dziewczyna dobitnie mu wytłumaczyła ze nie chce zostac wdową za pare lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
noo czasem mam ochote wziasc siekiere i ..... ale to chyba jego jedyna wada..... musze cos mu wykombinowac do zarcia - co ajkis czas moze sie wspomagac jakas knajpą... u nas w miescie sa 2 nadajace sie na diete - kebab - z kurczka z grilla i chinczyk, ktory ma dania na kazda diete.... w zeszlym roku ladnie na tym chudl...
zastanawaiam sie nad patelnia grilowa albo grillem elektrycznym.... macie jakies doswiadczenia z nimi.... chyba patelnia lepsza bedzie - bo tansza i do zmywarki mozna wrzucic, albo chociaz w reku umyc pod bierzacą woda.... z grillem chyba nie ma takiej opcji.... dzisiaj barszcz ukrainski na obiad.... ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- tez musze mojemu przemowic do sluchu.... ![]()
#4335 |
Zakorzenienie
|
hoo- co to znaczy "nie wyobrażam sobie jedzenia więcej". Nie dasz rady? nie lubisz? Boisz się, ze przytyjesz? Jedzenie zbyt mało spowalnia metabolizm i niestety powoduje efekt jojo i tycie.
Przykładowyjadłospis z książki DUkana, zielonej Śniadanie: ciepły napój, serek wiejski light, dwa plastry kurczaka Obiad: Roladki z mięsa Grisons (taka wędlinka) z serkiem light, tatar, jogurt light podwieczorek: Placek z otrąb kolacja: krewetki i małże, kawałki kurczaka w marynacie z cydru, kogel mogel Oczywiście, to francuskie menu, my mamy inne. Przytoczyłam je dla pokazania ilości. Twoje dwa jajka i pierś, to tak jakby jeden posiłek stąd. Menu Dukana to za dużo dla mnie, ja nie dam rady tyle zjeść, ale ta dieta nie polega na głodzeniu się. Moje przykładowe menu na P: Śniadanie: omlet berlinianki, latte z mlekiem 0,5% i słodzikiem II sniadanie : serek wiejski obiad: pałeczki z kurczaka pieczone lub gotowane bez skóry podwieczorek: makrela wędzona kolacja: jakieś mało słone mięso, bo mam skłonności do zatrzymywania wody. Np gotowana pierś z kurczaka.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-03-01 o 11:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Emilia tak jak dziewczyny mowia, ale skoro nie lubi nabialu, to nie wiem jak sobie wyobrazal ta diete? Czy nie jest na dukanie? Bo juz nie wiem
![]() Dziewczyny teraz mam do Was pytanie, bo mama mowila cioci o dukanie, a ona jej powiedziala, ze u niej w pracy robily panie ta diete i potem mialy jakies problemy z nerkami itp ![]() Wiem, ze niektore z was robily sobie badania po diecie, jak wyszly? wszystko ok? bez wiekszych rewolucji? I niestety nie pamietam nicka, ale wizazanka ktora odchudza sie z lekarzem, czy on nic nie mowil na ten temat, ani jakos nie odradzal? juz sama nie wiem wystraszylam sie troche, ale nie wiem czy mam powod.
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki temu chyba mam w siostrach oparcie jako takie, rodzice nic nie powiedzieli, tacie przeslalam diete meilem zobaczymy....znaczy nasza pierwsza strone ![]() ah i teraz mnie zabijecie ale mam kompletny metlik w glowie.... co z tym chlebem, moge sobie go zrobic na same proteiny? bez szkodliwosci dla wagi czy jednak nie, sie pogubilam drugie pytanie czy maslanke mozna zaliczyc do napoi? wiem ze pytanie z tych durnych ale mnie woda kompletnie nie wchodzi a z cola nie chce przesadzac
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" ![]() Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-03-01 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
powinnas zjesc np na sniadanie : jajowka z szynnka (to dobre co robilas) pozniej 2 sniadanie jakis serek obiad: piersi mozesz z sosem sobie zrobic jogurtowym pozniej np jogurt z otrebami kolacja jakas tez powinna byc np. makrela czy plasterki szynki z twarogiem zawijane . najlepiej tak te 5 posiilkow jednnak miec. bo im wiecej jesz oczywiscie dozwolonych produktow to tym wiecej spalasz tego. no i obowiazkowo picie! 1,5 l plynow. woda kawa herbata. ja pije zwykla kawe rozpuszczalna maxwelhouse czy jak to sie pisze z mlekiem 0,5.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. Edytowane przez _kasiulka_ Czas edycji: 2010-03-01 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() ![]() wypiłam lampkę winka w sobotę a wczoraj piwo ![]() Wiem, że nie powinnam, ale nie mogłam się oprzeć... mogę nie jeść owoców i słodkiego, ale wina przynajmniej odrobinę muuuszę... i prosze mnie nie podejrzewac o alkoholizm od razu ![]() A co do wagi to miałam niezłe zamieszanie, bo w piątek w ostatni dzień uderzeniowy było +1kg ![]()
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do nerek.... mnie w zeszlym roku raz bolaly.... tak strasznie.... ale ja mam zklonnosc do tego.... i wtedy chyba byly upaly, a ja nie nadarzlam z piciem, cale dni poza domem na spacerach z Julka i tak sie to skonczylo, ze sie z jednego spaceru ledwo doczolgalam do domu....
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może te panie to jakieś modyfikacje wprowadzały albo już wcześniej miały problemy z nerkami, albo za mało płynów przyjmowały i nerki nie "wyrabiały na zakręcie"??
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem ze 4 posilki rano startuje od serka wiekskiego lub twarozka - nic wiecej mi nie wchodzi i do tego kawka (ricorre) lub herbatka pozniej jem lunch ![]() pozniej obiad - zazwyczaj placki jakies, dzisiaj bedzie zupka, dokanczam to co mi zostalo ze wczesniejszych posilkow - np, jajka faszerowane... ![]() na kolacje - dokanczam placki z obiadu, serek homo, wiesniak.... kazdy dzien jest troche inny... i pewnie to co napisalam nie oddaje tego co jem naprawde.... i do tego wszystkiego 2 l herbatki - glownie owocowej lub rooibos... od czasu do czasu czarna lub w jakims innym kolorze....
![]() |
#4344 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też znam sporo osób, które były na tej diecie, i tylko jedna się trzyma (ma za sobą -16 kg), a reszta dala spokój po zrzuceniu troszkę... Zmotywowywało mnie to, dobrze , że Wy jesteście... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
wlasnie mysle podobnie jak wy, ze moze po prostu wczesniej mieli problemy, albo nie jedli warzyw w dni warzywne lub wystarczajaco otrebow i wody, bo w internecie wyczytalam, ze wlasnie nerki filtruja te uboczne produkty przemiany bialek czy tam cos i do tego potrzebuja tez blonnika witamin i wody, nawet dukan pisze, ze dlatego wlasnie obowiazkiem jest pic duzo wody, by pomoc nerkom. wiec juz zadzwonilam do mamy, powiedzialam wszystko i jestem spokojna
![]() mama martwi sie tylko o moj poziom zelaza, bo w wakacje mialam dosc niski i mialam tabletki, jeszcze mi ich troche zostalo, razem z kwasem foliowym i innymi B cos tam ![]()
#4347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Majne dzisiejsze menu:
-pasta jajeczno- rybna z wedzonej rybki+ 2 kubki herbaty -kawa z mlekiem odtłuszczonym -pomidorowa na wczorajszym rosole (tłuszcz wywaliłam ![]() -jogo naturalny z otrebami (to już w pracy) -wieśniak z duużą ilością ogórka i pomidora a jak wrócę do domu to zrobię sobie serek homo z kakao ![]() I dość szaleństw warzywnych od jutra czyste proteiny...
#4349 | |
Raczkowanie
|
- roladki z wędliny, a do środka np. serek twarogowy, surimi, plaster odtłuszczonego sera, jak PW to kawałek papryki, ogórka
- rozpustne kanapki -placki serowe są fajne z sosem jogurtowym. Pisze to co ja sama biorę. Cytat:
![]() Skąd ja to znam... Jak mój był na diecie to ja wychodziłam z siebie, aby mu dogodzić, a temu po tygodniu wszystko się przejadało... W zyciu nie wymyśliłam tylu potrwa co na jego diecie, bo "to już było, to niedobre, a to zimne, a to za ciepłe"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to te panie odchudzały się według niepełnych zasad, albo bez jakichkolwiek zasad. Koleżanka w pracy napisała kilka zdan na kartce i rozdała to innym dziewczynom i one juz na tyl lecą a nie rozumieją o co chodzi. A tutaj bardzo ważny jest przecież każdy element. Jedno bez drugiego nie zda egzaminu. A i zaszkodzić może...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.