|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Przyczajenie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Przeczytałam cały wątek i juz prawie się zdecydowałam...najbardzie j jednak martwi mnie to wypadanie włosów w momencie "schodzienia" keratyny.Mam zniszczone włosy rozjaśnianiem...mocno sie kruszą i jak pomyśle, że po tym zabiegu mogą mi bardziej wypadać albo sie kruszyć...to już sama nie wiem.Jeśli któraś z was dziewczyn, która robiła zabieg dosyc dawno...miała zniszczone dosyć włoski mogła mnie w tym momencie pocieszyć i powiedzieć, że mimo upływu czasu jest ok...to byłabym wdzięczna....
A moje drugie spostrzezenie dotyczy prostownic. Nie wiem jak to jest z tym nagrzewaniem...ale jakis czas temu miałam prostownicę babyliss pro ceramiczną...nagrzewa się do 200C.Po mimo,że przeczytałam wiele pozytywnych opinni na jej temat...bardzo cięzko mi sie prostowało włosy..choc mam problem tylko z puszącymi sie włosami...a nie z jakims mega skrętem albo lokami. Sadziłam,że taka jest juz ich (moich włosów)uroda i, że nawet najlepszy sprzęt ich nie okiełzna. Aż do momentu...kiedy to zobaczyłam u mojej fryzjerki prostownicę tytanową Wahl Cutek....ta prostownica nagrzewa sie do 195 C max...ale naprawde czyni cuda.Moje włoski po jednym przejechaniu sa naprawde gładziutkie. Czasem dziewczyny piszą o tym,że maja super nagrzewające sie prostownice...a efekt zabiegu jest nijaki...albo małozadawalający....a inne są zachwycone.Pomijając już inne czynniki...może to naprawde czasem jest wina prostownicy...ja wczesniej babylisem musiałam jeździć po tyhc włosach niczym przy zabiegu keratynowym...kilka razy po kazdym pasmie...a z Wahlcukiem...2 razy...i sa naprawde gładkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Raczkowanie
|
tak sie zastanawiam czy to wypadanie nie ma tez trochę związku z jesienią, bo mi (mimo ze jestem przed keratyną) tez zaczely wypadac wlosy na potęgę.
#4323 |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo - zabieg robiony w sierpniu, minęły dwa miesiące
![]() włosy wypadać przestają ![]() to zapewne sprawa jesieni, stresu - w moim maturalnym przypadku ![]() teraz zaczęłam myć włosy szamponem z SLSami i nakładać maski z silikonami - dosyć mam babydreama ![]() ![]() ![]() ![]() aha, zdjęcia zaraz po myciu włosów zrobione ![]()
#4324 |
Raczkowanie
|
Mi po encanto na długi czas przestały wypadać włosy. A kiedy zaczęły wracać do swojej normalnej kondycji - nagle zaczęło się wypadanie. Ale nie było większe niż normalnie przed zabiegiem, po prostu tak się przyzwyczaiłam do tego, że mi ich tyle nie leci z głowy, że faktycznie dało się zauważyć różnicę (a tak naprawdę powrót do stanu poprzedniego). Dlatego wcale się nie dziwię, że dziewczyny tak narzekają na wypadanie, w połączeniu z tą porą roku to naprawdę może być duża ilość. Po 5 miesiącach od 1 zabiegu zrobiłam znowu encanto i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() Tak jak mówiłam, możemy zauważać różnicę, ale to chyba także siła sugestii w dużym stopniu i tego, że zapominamy o faktycznym stanie naszych włosów (czyli takim, jaki był przed encanto). Z drugiej strony gdy ktoś dopuścił do styczności preparatu ze skórą głowy, to też mogły być jakieś skutki uboczne (jest to zabronione, a na pewno nie bez powodu). Ciężko stwierdzić, ale ja w swoim przypadku na razie należę do grona osób, które encanto już kolejny raz przyjmują jak istne błogosławieństwo ![]() Edytowane przez xxxcarolxxx Czas edycji: 2010-10-15 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4326 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o fotki, to mam bardzo podobne włosy teraz do dottoressy. Do tego próbuję cały czas dojść do jednej długości, bo mi zła pani fryzjerka postopniowała koszmarnie w lutym. Efekty widać do dzisiaj. Ale udaje się je wyrównywać, choć to trwa i trwa...
Jeśli chodzi o prostownicę, to jednak robiłam w 230 stopniach, tą samą, którą używałam od 3 lat - Babyliss Pro chyba tytanowa (nie pamiętam dokładnie nazwy). Muszę ogarnąć tą prostownicę, którą polecasz, bojuwka. ![]()
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-10-15 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za te słowa pocieszenia.Dzieki Wam dziewczyny.Mam jeszcze jedno pytanie.Oczywiście przeczytałam całe forum...ale nadal nie wiem dlaczego tak bardzo wazne jest mycie i pielegnacja "po zabiegu" szamponami i odzywkami bez tych wszystkich wypisywanych przez was związków?Jak dobrze rozumiem...te wymieniane "w zakazach" szampony i odzywki powodują szybsze wypłukiwanie sie keratyny z włosów.A co z włosami po normalnych zabiegach fryzjerskich?czy te szampony i odzywki również na nie negatywnie działają?Czy taka odzywka z silikonem ma jakis negatywny wpływ na włosy traktowane np. farbą u fryzjera?
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Potrzebuję 1/2 zesawu encarto...czy może jest ktoś, kto by mi taką ilość odsprzedał?czekam na informacje. Ewentualnie mogę "doczepić" się do jakiegoś zamówienia zbiorowego. mój prywatny meil to kawainca@tlen.pl Nie wiem czy tyle zestawu to nie za dużo na włosy do ramoin, ale wole nie ryzykowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Raczkowanie
|
Myślę, że za dużo, mam prawie do pół pleców i nawet 1/3 nie poszła, a keratyna lala się całkiem mocno.
![]() Tak, te składniki szybko wypłukują keratynę. SLS, SLES... Nie wiem co jeszcze. ![]() Nie słyszałam, żeby silikony źle wpływały na włosy farbowane. Owszem, obciążają, ale chyba im nie zaszkodzą. A może się mylę? ![]() A jeśli chodzi o silikony, to babydream ich po prostu nie zmywa i robią się strąki zamiast włosów.
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " Edytowane przez Kimie Czas edycji: 2010-10-16 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
Już nie mogę doczekać się zabiegu
![]()
#4332 |
BAN stały
|
No właśnie, a co z tą odzywką? Poóki co stosuję ją do metody OMO i zastanawiam się czy po zabiegu również będę mogła właśnie z tą metodą:
Aqua, Cetearyl Alkohol, Elaeis Guineensis oil/Palm Oil, Trideceth-6, Chlorhexidine Dihydrochloride, Linalool, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract, Cetrimonium chloride, methylparaben, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, glycerin, parfum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
Moje wrażenia po encanto:
Prostowałam dwa razy w czerwcu i wrześniu. Na początku efekt był baaardzo zadowalający. Prościutkie włosy bez codziennego prostowania i o tego kolor mi trochę wyjaśniał co dodatkowo mnie ucieszyło. Trochę męcząca była pielęgnacja bo włosy musiałam myć codziennie, ponieważ po stosowaniu szamponu babydream (który swoją droga bardzo plącze włosy) i stosowaniu odżywki kallos (z dodatkiem keratyny) włosy na wieczór były już nieświeże. Niestety ostatnio zauważyłam wzmożone wypadanie włosów i póki co to się nie zmienia ![]() Jestem pewna że już więcej razy nie będę przeprowadzać zabiegu bo moim włosom ewidentnie to nie służy... Tak jak już kiedyś pisałam każda z nas ma inną strukturę włosa i każdy włos inaczej reaguje... To tyle mojej relacji by było ![]()
#4334 |
Zakorzenienie
|
co to za fryzjerka, która każe codziennie prostować włosy?
![]() fanfelka postaw teraz na intensywną regenerację i NIE PROSTUJ bo stan końcówek Ci się pogorszy ![]() Tak się cieszyłam na tę keratynę, a teraz mam mieszane uczucia ![]()
#4335 |
Zakorzenienie
|
Fryzjerka nie kazala jej prostowac tylko powiedziala, ze pewnie prostuje codziennie bo ma zniszczone koncowki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
uf, bo się zdziwiłam
![]() ![]()
#4337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4338 |
Wtajemniczenie
|
uzywam prostownice Remington s9904 http://***********/produkt/Remington-S9904 jest extra
![]() mija mi poltora miesiaca od zabiegu i wlosy dalej takie jak byly ![]() w miejscu gwiazdek jest cokupic . pl
#4339 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o wypadanie włosów to zauważyłam, że mi również wypada więcej, ale to sprawa pory roku jaką mamy. Dodam, że nie używałam encanto : D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Przyczajenie
|
Zestaw encarto juz prawie zamówiony.
Ale mam jeszcze pytanie...odnosnie maski Profis-Fryzopol, Coco Mask (Maska z mleczkiem kokosowym i glikolem) i jej składu, czy nie zaszkodzi on włoskom po zabiegu Encanto? Już wczesniej uzywałam tej maski...i przy moich włosach farbowanych, zniszczonych i kruszących się...naprawdę świetnie sie sprawowała. Poza tym cena i wielkośc też jest imponująca...więc gdyby się nadawała byłoby super. Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, propylene glycol, coconut (cocos nucifera) extract, parfum, imidazolidinyl urea, citric acid, glyceryl stearate, PEG-60 hydrogenated castor oil, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne A drugie moje pytanie....jak suszyć i modelowac włosy po zabiegu.Czytałam,że najlepsze jest zimne powietrze suszarki.A gdybym np. po jakims czasie chciała je delikatnie "ułozyć" prostownicą...jak to zadziała na keratynę we włosach?czy to może przyspieszyć proces jej zmniejszania (tej keratyny)? Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu będe mogła pochwalić sie efektami. Edytowane przez pokoj303 Czas edycji: 2010-10-16 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
pokoj303 ja kilka razy doprostowywałam w ten sposób włosy i nic im się nie stało - ani końcówki się nie pokruszyły, ani włosy nie traciły przez to keatyny
![]()
#4342 |
Raczkowanie
|
Witam w koncu net mi lepiej chodzi i zalaczylam zdjatka 2 pierwsze to moje krecone hery a nastepne po myciu i suszeniu suszarka muaaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Przyczajenie
|
Basieńko....no ładnie Ci to wyszło.Sama robiłaś?Czy ktoś Ci pomagał?Pewnie wiele dziewczyn jak zobaczy Twoje piekne loki "przed"...to napisze....po co Ci to było.Mialas piekne włosy...a teraz najwazniejsze żebys Ty dobrze się czuła w tej nowej odsłonie.
Ja niestety mam zniszczone włoski...puszą się strasznie....i albo...Encarto....albo prostownica....nie mam innej możliwości. Ty teraz masz po prostu zupełnie inne włosy...ale to nie znaczy,że wcześniej było coś nie tak.Jak dla mnie te "z przed" zabiegu też sie podobają.Miłego noszenia keratyny.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
ja juz jestem 3ci miesiąc po encanto,kilka razy doprasowywalam sobie wlosy prostownica i chyba sie troche podniszczyly. bardzo mi zaczely wypadac po prostu dramat,kazdy to juz zauwaza.
i wydaje mi sie,ze troche mi pociemnialy. czy jak rozjasnialam wlosy rozjasniaczem i nalozylam go na kreatyne miesiac temu,to czy jak ponownie wykonam zabieg prostowania nic sie z nimi nie stanie? poniewaz w sierpniu nalozylam kreatyne,we wrzesniu rozjasniacz i teraz na listopad planuje kreatyne. doradzcie mi prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Przyczajenie
|
Ja już jestem po 3. myciu a włoski nadal lśniące mięciutkie i co najważniejsze nie kręcą się
![]() ![]() Pozdrawiam waz |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Raczkowanie
|
nio pomagala mi kolezanka fryzjerka, ja sie super teraz czuje z tymi wloskami mam malo wlosow ogolnie i to ciagle prostowanie oslabilo mi wlosy i sie kruszyly, mam nadzieje przez pare miesiecy odetchnac od tej prostownicy a potem zobacze eszcze czy pnownie zrobie sobie keratyne, chcialabym tez troche zapuscic te wlosy bo tak dotychczas to co uroslo to sie wykruszylo z koncowek, tak w kolko, nio, buzka pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
Ja juz sie umowilam na zabieg do fryzjera na 25.10 troche sie boje , bo nie wiem jak wlosy zaraeguja po tym jak wszyscy sie wypowidacie, ale okaze sie , tez mam prostownice Wahl Cutek i sie obwaialam czy wyjdzie , a zapomnialam zapytac fryzjerki jaka ma , takze na wszelki wielki wezme swoja. Mam nadzieje , ze jak bede po to nie bede musiala pozniej prostowac wlosow , bo nie o to tu chodzi z tym wynalazkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
Jak wykonuje ten zabieg keratynowy? Mozna samemu prostownicą, nakładając środek? Czy idzie się do fryzierki ze środkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Raczkowanie
|
Ups, opuściłam ten fragment. Doszłam do tego jaki szampon użyć i potem pomyślałam "A pewnie instrukcja jak myć i pielęgnować odpowiednio włosy po zabiegu, mnie się to nie tyczy". Jak głupia szukałam, gdzie pisze jak się go wykonuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.