Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 16:59   #4321
pokoj303
Przyczajenie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Przeczytałam cały wątek i juz prawie się zdecydowałam...najbardzie j jednak martwi mnie to wypadanie włosów w momencie "schodzienia" keratyny.Mam zniszczone włosy rozjaśnianiem...mocno sie kruszą i jak pomyśle, że po tym zabiegu mogą mi bardziej wypadać albo sie kruszyć...to już sama nie wiem.Jeśli któraś z was dziewczyn, która robiła zabieg dosyc dawno...miała zniszczone dosyć włoski mogła mnie w tym momencie pocieszyć i powiedzieć, że mimo upływu czasu jest ok...to byłabym wdzięczna....

A moje drugie spostrzezenie dotyczy prostownic. Nie wiem jak to jest z tym nagrzewaniem...ale jakis czas temu miałam prostownicę babyliss pro ceramiczną...nagrzewa się do 200C.Po mimo,że przeczytałam wiele pozytywnych opinni na jej temat...bardzo cięzko mi sie prostowało włosy..choc mam problem tylko z puszącymi sie włosami...a nie z jakims mega skrętem albo lokami. Sadziłam,że taka jest juz ich (moich włosów)uroda i, że nawet najlepszy sprzęt ich nie okiełzna.
Aż do momentu...kiedy to zobaczyłam u mojej fryzjerki prostownicę tytanową Wahl Cutek....ta prostownica nagrzewa sie do 195 C max...ale naprawde czyni cuda.Moje włoski po jednym przejechaniu sa naprawde gładziutkie.

Czasem dziewczyny piszą o tym,że maja super nagrzewające sie prostownice...a efekt zabiegu jest nijaki...albo małozadawalający....a inne są zachwycone.Pomijając już inne czynniki...może to naprawde czasem jest wina prostownicy...ja wczesniej babylisem musiałam jeździć po tyhc włosach niczym przy zabiegu keratynowym...kilka razy po kazdym pasmie...a z Wahlcukiem...2 razy...i sa naprawde gładkie.
pokoj303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 17:04   #4322
norway
Raczkowanie

tak sie zastanawiam czy to wypadanie nie ma tez trochę związku z jesienią, bo mi (mimo ze jestem przed keratyną) tez zaczely wypadac wlosy na potęgę.
Stary 2010-10-15, 18:18   #4323
dottoressa
Zakorzenienie

proszę bardzo - zabieg robiony w sierpniu, minęły dwa miesiące w międzyczasie włos były cieniowane.

włosy wypadać przestają
to zapewne sprawa jesieni, stresu - w moim maturalnym przypadku
teraz zaczęłam myć włosy szamponem z SLSami i nakładać maski z silikonami - dosyć mam babydreama encanto już chyba nie będę powtarzać, ponieważ włosy urosły zdrowe i da radę je ładnie ułożyć szkoda tylko, że zostało mi pół zestawu może komuś sprzedam

aha, zdjęcia zaraz po myciu włosów zrobione

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 18:40   #4324
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Mi po encanto na długi czas przestały wypadać włosy. A kiedy zaczęły wracać do swojej normalnej kondycji - nagle zaczęło się wypadanie. Ale nie było większe niż normalnie przed zabiegiem, po prostu tak się przyzwyczaiłam do tego, że mi ich tyle nie leci z głowy, że faktycznie dało się zauważyć różnicę (a tak naprawdę powrót do stanu poprzedniego). Dlatego wcale się nie dziwię, że dziewczyny tak narzekają na wypadanie, w połączeniu z tą porą roku to naprawdę może być duża ilość. Po 5 miesiącach od 1 zabiegu zrobiłam znowu encanto i jestem bardzo zadowolona a włosy znowu nie wypadają Co do przypadków wypadania włosów po keratynie na zagranicznych forach, to dotyczą one Global Keratin (a ten specyfik podobno aldehydu mrówkowego nie ma), a włosy wypadały po kilku dniach od zabiegu.
Tak jak mówiłam, możemy zauważać różnicę, ale to chyba także siła sugestii w dużym stopniu i tego, że zapominamy o faktycznym stanie naszych włosów (czyli takim, jaki był przed encanto). Z drugiej strony gdy ktoś dopuścił do styczności preparatu ze skórą głowy, to też mogły być jakieś skutki uboczne (jest to zabronione, a na pewno nie bez powodu). Ciężko stwierdzić, ale ja w swoim przypadku na razie należę do grona osób, które encanto już kolejny raz przyjmują jak istne błogosławieństwo

Edytowane przez xxxcarolxxx
Czas edycji: 2010-10-15 o 18:46
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 20:48   #4325
bojuwka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokoj303 Pokaż wiadomość
Aż do momentu...kiedy to zobaczyłam u mojej fryzjerki prostownicę tytanową Wahl Cutek....ta prostownica nagrzewa sie do 195 C max...ale naprawde czyni cuda.Moje włoski po jednym przejechaniu sa naprawde gładziutkie.

Czasem dziewczyny piszą o tym,że maja super nagrzewające sie prostownice...a efekt zabiegu jest nijaki...albo małozadawalający....a inne są zachwycone.Pomijając już inne czynniki...może to naprawde czasem jest wina prostownicy...ja wczesniej babylisem musiałam jeździć po tyhc włosach niczym przy zabiegu keratynowym...kilka razy po kazdym pasmie...a z Wahlcukiem...2 razy...i sa naprawde gładkie.
Zgadza się, również mam tę prostownicę i jestem mega zadowolona. Encanto na swoich włosach robiłam nią, wszystko bezproblemowo odparowało mimo 195 stopni, co więcej jestem 2 miesiące po zabiegu i efekt nadal super. Koleżance robiłam zabieg przy użyciu zwykłej ceramicznej prostownicy przy 220 stopniach i o mało co nie popaliło jej włosów, więc przeskoczyłam na Wahl Cutek i było o niebo lepiej... tak więc szczerze polecam tę prostownicę
Stary 2010-10-15, 21:49   #4326
Kimie
Raczkowanie

GG do Kimie

Jeśli chodzi o fotki, to mam bardzo podobne włosy teraz do dottoressy. Do tego próbuję cały czas dojść do jednej długości, bo mi zła pani fryzjerka postopniowała koszmarnie w lutym. Efekty widać do dzisiaj. Ale udaje się je wyrównywać, choć to trwa i trwa...

Jeśli chodzi o prostownicę, to jednak robiłam w 230 stopniach, tą samą, którą używałam od 3 lat - Babyliss Pro chyba tytanowa (nie pamiętam dokładnie nazwy).
Muszę ogarnąć tą prostownicę, którą polecasz, bojuwka.

Kuracja włosów:
* prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11
* długość: 50 cm

Voila!

Forget Saturday morning cartoons!
- I watch ShaneDawsonTV

"Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. "

Kimie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 22:23   #4327
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
proszę bardzo - zabieg robiony w sierpniu, minęły dwa miesiące w międzyczasie włos były cieniowane.

włosy wypadać przestają
to zapewne sprawa jesieni, stresu - w moim maturalnym przypadku
teraz zaczęłam myć włosy szamponem z SLSami i nakładać maski z silikonami - dosyć mam babydreama encanto już chyba nie będę powtarzać, ponieważ włosy urosły zdrowe i da radę je ładnie ułożyć szkoda tylko, że zostało mi pół zestawu może komuś sprzedam

aha, zdjęcia zaraz po myciu włosów zrobione
a za ile? jeszcze aktualne (odp na priv ) ?

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-10-15 o 22:26
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 07:37   #4328
pokoj303
Przyczajenie

Bardzo dziękuję za te słowa pocieszenia.Dzieki Wam dziewczyny.Mam jeszcze jedno pytanie.Oczywiście przeczytałam całe forum...ale nadal nie wiem dlaczego tak bardzo wazne jest mycie i pielegnacja "po zabiegu" szamponami i odzywkami bez tych wszystkich wypisywanych przez was związków?Jak dobrze rozumiem...te wymieniane "w zakazach" szampony i odzywki powodują szybsze wypłukiwanie sie keratyny z włosów.A co z włosami po normalnych zabiegach fryzjerskich?czy te szampony i odzywki również na nie negatywnie działają?Czy taka odzywka z silikonem ma jakis negatywny wpływ na włosy traktowane np. farbą u fryzjera?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Potrzebuję 1/2 zesawu encarto...czy może jest ktoś, kto by mi taką ilość odsprzedał?czekam na informacje.
Ewentualnie mogę "doczepić" się do jakiegoś zamówienia zbiorowego.
mój prywatny meil to kawainca@tlen.pl
Nie wiem czy tyle zestawu to nie za dużo na włosy do ramoin, ale wole nie ryzykowac.
Stary 2010-10-16, 09:47   #4329
Kimie
Raczkowanie

GG do Kimie

Myślę, że za dużo, mam prawie do pół pleców i nawet 1/3 nie poszła, a keratyna lala się całkiem mocno. Będziesz miała przynajmniej na następny zabieg.

Tak, te składniki szybko wypłukują keratynę. SLS, SLES... Nie wiem co jeszcze. Wszystkie, które kończą się na sulfate.

Nie słyszałam, żeby silikony źle wpływały na włosy farbowane. Owszem, obciążają, ale chyba im nie zaszkodzą. A może się mylę?

A jeśli chodzi o silikony, to babydream ich po prostu nie zmywa i robią się strąki zamiast włosów.

Kuracja włosów:
* prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11
* długość: 50 cm

Voila!

Forget Saturday morning cartoons!
- I watch ShaneDawsonTV

"Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. "

Edytowane przez Kimie
Czas edycji: 2010-10-16 o 09:49
Kimie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 10:21   #4330
Caramella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kimie Pokaż wiadomość
Myślę, że za dużo, mam prawie do pół pleców i nawet 1/3 nie poszła, a keratyna lala się całkiem mocno. Będziesz miała przynajmniej na następny zabieg.
to zalezy, ja mam wlosy do lopatek ale grube i geste i 1/3 ledwo starczyla, przy koncu oszczedzalam
who we wish we could be
who we want to be with

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
Caramella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 10:59   #4331
Papryczkaa
Zakorzenienie

Już nie mogę doczekać się zabiegu Caramella jaką prostownice Ty używasz do zabiegów?

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 11:09   #4332
mmm3m
BAN stały

No właśnie, a co z tą odzywką? Poóki co stosuję ją do metody OMO i zastanawiam się czy po zabiegu również będę mogła właśnie z tą metodą:

Aqua, Cetearyl Alkohol, Elaeis Guineensis oil/Palm Oil, Trideceth-6, Chlorhexidine Dihydrochloride, Linalool, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract, Cetrimonium chloride, methylparaben, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, glycerin, parfum.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:19   #4333
fanfelka
Zadomowienie

Moje wrażenia po encanto:
Prostowałam dwa razy w czerwcu i wrześniu.
Na początku efekt był baaardzo zadowalający. Prościutkie włosy bez codziennego prostowania i o tego kolor mi trochę wyjaśniał co dodatkowo mnie ucieszyło.
Trochę męcząca była pielęgnacja bo włosy musiałam myć codziennie, ponieważ po stosowaniu szamponu babydream (który swoją droga bardzo plącze włosy) i stosowaniu odżywki kallos (z dodatkiem keratyny) włosy na wieczór były już nieświeże.
Niestety ostatnio zauważyłam wzmożone wypadanie włosów i póki co to się nie zmienia... dodatkowo zaczęły mi się bardzo kruszyć i rozdwajać końcówki (wcześniej nie miałam pojęcia co to kruszące się końcówki). Do tego stopnia że po umyciu włosów nie mogłam ich rozczesać. Więc musiałam podciąć włosy tak z 7 cm bo innego wyjścia nie było. Najlepsze jest to, że fryzjerka stwierdziła że muszę często włosy prostować bo mam straszne końcówki....a ja przez 4 miesiące prostowałam tylko 2 razy (tylko w czasie wykonywania zabiegu)....
Jestem pewna że już więcej razy nie będę przeprowadzać zabiegu bo moim włosom ewidentnie to nie służy...
Tak jak już kiedyś pisałam każda z nas ma inną strukturę włosa i każdy włos inaczej reaguje...

To tyle mojej relacji by było

fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:38   #4334
Papryczkaa
Zakorzenienie

co to za fryzjerka, która każe codziennie prostować włosy?
fanfelka postaw teraz na intensywną regenerację i NIE PROSTUJ bo stan końcówek Ci się pogorszy
Tak się cieszyłam na tę keratynę, a teraz mam mieszane uczucia

Stary 2010-10-16, 11:40   #4335
Jennifer85
Zakorzenienie

Fryzjerka nie kazala jej prostowac tylko powiedziala, ze pewnie prostuje codziennie bo ma zniszczone koncowki

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:57   #4336
Papryczkaa
Zakorzenienie

uf, bo się zdziwiłam źle zrozumiałam wypowiedź fanfelki

Stary 2010-10-16, 12:35   #4337
fanfelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Fryzjerka nie kazala jej prostowac tylko powiedziala, ze pewnie prostuje codziennie bo ma zniszczone koncowki
dokładnie o to mi chodziło

fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:09   #4338
Caramella
Wtajemniczenie

uzywam prostownice Remington s9904 http://***********/produkt/Remington-S9904 jest extra ja kupilam na allegro za 170zl chyba.

mija mi poltora miesiaca od zabiegu i wlosy dalej takie jak byly

w miejscu gwiazdek jest cokupic . pl
who we wish we could be
who we want to be with

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
Caramella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:54   #4339
weronikawera
Przyczajenie

Jeśli chodzi o wypadanie włosów to zauważyłam, że mi również wypada więcej, ale to sprawa pory roku jaką mamy. Dodam, że nie używałam encanto : D
weronikawera jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 14:16   #4340
pokoj303
Przyczajenie

Zestaw encarto juz prawie zamówiony.
Ale mam jeszcze pytanie...odnosnie maski
Profis-Fryzopol, Coco Mask (Maska z mleczkiem kokosowym i glikolem) i jej składu, czy nie zaszkodzi on włoskom po zabiegu Encanto?
Już wczesniej uzywałam tej maski...i przy moich włosach farbowanych, zniszczonych i kruszących się...naprawdę świetnie sie sprawowała.
Poza tym cena i wielkośc też jest imponująca...więc gdyby się nadawała byłoby super.
Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, propylene glycol, coconut (cocos nucifera) extract, parfum, imidazolidinyl urea, citric acid, glyceryl stearate, PEG-60 hydrogenated castor oil, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne

A drugie moje pytanie....jak suszyć i modelowac włosy po zabiegu.Czytałam,że najlepsze jest zimne powietrze suszarki.A gdybym np. po jakims czasie chciała je delikatnie "ułozyć" prostownicą...jak to zadziała na keratynę we włosach?czy to może przyspieszyć proces jej zmniejszania (tej keratyny)?
Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu będe mogła pochwalić sie efektami.

Edytowane przez pokoj303
Czas edycji: 2010-10-16 o 14:23
Stary 2010-10-16, 14:24   #4341
dottoressa
Zakorzenienie

pokoj303 ja kilka razy doprostowywałam w ten sposób włosy i nic im się nie stało - ani końcówki się nie pokruszyły, ani włosy nie traciły przez to keatyny

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:26   #4342
basienkaslov24
Raczkowanie

Witam w koncu net mi lepiej chodzi i zalaczylam zdjatka 2 pierwsze to moje krecone hery a nastepne po myciu i suszeniu suszarka muaaaaa
basienkaslov24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:24   #4343
pokoj303
Przyczajenie

Basieńko....no ładnie Ci to wyszło.Sama robiłaś?Czy ktoś Ci pomagał?Pewnie wiele dziewczyn jak zobaczy Twoje piekne loki "przed"...to napisze....po co Ci to było.Mialas piekne włosy...a teraz najwazniejsze żebys Ty dobrze się czuła w tej nowej odsłonie.
Ja niestety mam zniszczone włoski...puszą się strasznie....i albo...Encarto....albo prostownica....nie mam innej możliwości.
Ty teraz masz po prostu zupełnie inne włosy...ale to nie znaczy,że wcześniej było coś nie tak.Jak dla mnie te "z przed" zabiegu też sie podobają.Miłego noszenia keratyny....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 20:49   #4344
kudliczek
Rozeznanie

ja juz jestem 3ci miesiąc po encanto,kilka razy doprasowywalam sobie wlosy prostownica i chyba sie troche podniszczyly. bardzo mi zaczely wypadac po prostu dramat,kazdy to juz zauwaza.

i wydaje mi sie,ze troche mi pociemnialy.

czy jak rozjasnialam wlosy rozjasniaczem i nalozylam go na kreatyne miesiac temu,to czy jak ponownie wykonam zabieg prostowania nic sie z nimi nie stanie? poniewaz w sierpniu nalozylam kreatyne,we wrzesniu rozjasniacz i teraz na listopad planuje kreatyne. doradzcie mi prosze.
kudliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:26   #4345
WMakuch
Przyczajenie

Ja już jestem po 3. myciu a włoski nadal lśniące mięciutkie i co najważniejsze nie kręcą się Szwagierka dzisiaj zrobiła kolejny zabieg na koleżance i jej też pięknie wyszły. Zostało mi jeszcze 1/3 encanto więc chętnych z Radomia zapraszam . Za jakiś miesiąc się odezwę i pokaże fotki stanu moich włosów.

Pozdrawiam waz
WMakuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:27   #4346
basienkaslov24
Raczkowanie

nio pomagala mi kolezanka fryzjerka, ja sie super teraz czuje z tymi wloskami mam malo wlosow ogolnie i to ciagle prostowanie oslabilo mi wlosy i sie kruszyly, mam nadzieje przez pare miesiecy odetchnac od tej prostownicy a potem zobacze eszcze czy pnownie zrobie sobie keratyne, chcialabym tez troche zapuscic te wlosy bo tak dotychczas to co uroslo to sie wykruszylo z koncowek, tak w kolko, nio, buzka pozdrawiam
basienkaslov24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:27   #4347
edytka8787
Rozeznanie

Ja juz sie umowilam na zabieg do fryzjera na 25.10 troche sie boje , bo nie wiem jak wlosy zaraeguja po tym jak wszyscy sie wypowidacie, ale okaze sie , tez mam prostownice Wahl Cutek i sie obwaialam czy wyjdzie , a zapomnialam zapytac fryzjerki jaka ma , takze na wszelki wielki wezme swoja. Mam nadzieje , ze jak bede po to nie bede musiala pozniej prostowac wlosow , bo nie o to tu chodzi z tym wynalazkiem
Stary 2010-10-17, 16:37   #4348
claudiaa9
Raczkowanie

Jak wykonuje ten zabieg keratynowy? Mozna samemu prostownicą, nakładając środek? Czy idzie się do fryzierki ze środkiem?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553155
claudiaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:58   #4349
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiaa9 Pokaż wiadomość
Jak wykonuje ten zabieg keratynowy? Mozna samemu prostownicą, nakładając środek? Czy idzie się do fryzierki ze środkiem?
Wystarczy przeczytac pierwszy post tego watku...
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 17:24   #4350
claudiaa9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aagusiaa88 Pokaż wiadomość
Wystarczy przeczytac pierwszy post tego watku...
Ups, opuściłam ten fragment. Doszłam do tego jaki szampon użyć i potem pomyślałam "A pewnie instrukcja jak myć i pielęgnować odpowiednio włosy po zabiegu, mnie się to nie tyczy". Jak głupia szukałam, gdzie pisze jak się go wykonuje Czasem tak mam Jak mi urosną włosy, to zdecyduje się na coś takiego. Pewnie za dwa lata środki te będą dostępne w Polsce. Chociaż taki plus mojego czekania, aż włosy urosną

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553155
claudiaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości