![]() |
#4321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II
Długi czas mnie tu nie było. Całe wakacje przepracowałam. Miałam w sumie 3 stanowiska pracy: miesiąc przy handlu obnośnym na plaży, kelnerka 2 dni>>awans na barmanke i tak sie jakoś potoczyło. jestem teraz w klasie maturalnej, przede mną ciężki rok: mnóstwo nauki, moj tż wyjeżdża na studia.. i oprócz tego dostałam prace w klubie, jestem barmanką
![]() smutno mi bo teraz swojego chlopaka bede widywala 2 razy w miesiącu. boję się ze przez to wszystko może sie popsuć. całe wakacje spędzilismy razem. niesamowicie sie zżyliśmy.. a teraz?? teraz mam ogromnego stracha
#4322 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Raczkowanie
|
z pewnością tak jest. kocham Go całą sobą, on też mnie bardzo kocha. zabawne jak czasem sie ranimy, tak jakbyśmy zapominali o tym..
jest mi ogromnie smutno że teraz musimy sie rozstać. nie wiem jak ja wytrzymam. ciężko mi nawet jak go przez kilka dni nie widze. to jest jedyna osoba jaką mam, jedyna i najważniejsza dla mnie dusza. powinnam chyba jednak zaufać sobie i pomyśleć że wszystko będzie dobrze..
#4324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przeciwieństwie do mojego portfela. Cytat:
Da się, choć zapewne nie będzie super łatwo. Dla mnie ogromnym autorytetem jest para moich znajomych. Dzieliło ich 600 km od początku znajomości. Ona w klasie maturalnej, on młodszy o rok. I dało się. Zwalniała się z lekcji, żeby odwiedzić go na weekend, a w przyszłym tygodniu on przyjeżdżał do niej. Później poszła na studia, on pisał maturę. Dało się. Teraz dostał się na studia do tego samego miasta co ona, więc w końcu są razem ![]() To będzie uciążliwe. Będzie. Zrozumiałe jest to, że się boisz. Ale jeżeli przetrwa... ![]() Trzymam kciuki. No ![]()
![]() |
#4325 |
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#4326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę powodzenia i szybko mijającego czasu, gdy nie będziecie się widzieć, a wolno mijającego czasu razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój eks mi to powiedział. A sam zrezygnował z nas na rzecz swojego wyjazdu do Wawy, rozpocząć nowe życie. Co prawda znaliśmy się krótko... Mimo to, bardzo mocno wierzę, że uda się Wam i kibicuję, żeby wszystko było w porządku. Bo mój były jest burakiem i raczej mu na mnie nie zależało, a jeżeli dwoje ludzi się kocha to są w stanie nieba uchylić swojej połówce.
![]() |
#4328 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za te słowa ![]() Cytat:
Cieszę się, że wierzysz w Nas ![]() Mój chłopak tak bardzo mnie kocha, że zrobił by dla mnie wszystko. Ostatnio mieliśmy sytuacje, gdzie podejrzewaliśmy o to że jestem w ciąży... On chciał rzucić wszystko.. Ze studiami poczekać rok i przez cały okres ciąży chciał być ze mną, opiekować się mną.. Chciał nawet sprzedać coś co jest jego najwiekszą pasja <rower bmx> i za to kupić wózek dla dziecka. Wszystko jednak <na szczęście> okazało sie fałszywym alarmem.
![]() |
#4329 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() ![]() paula jedziemy na jednym wózku ...... mamy ze sobą wiele wspólnego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnego masz faceta ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj miałam chwile załamania, znowu zaczęłam o nim rozmyślać, choć zdecydowanie nie jest wart siedzenia w mojej głowie. Nie jest. Od kilku dni mam problemy z zasypianiem, do tego zwaliły mnie się komplikacje zdrowotne. Dzisiaj idę na maraton po lekarzach i zobaczymy, co będzie dalej. Mam już dosyć. Nie dość, że dostanę lichą wypłatę to bardzo dużą kwotę przeznaczyłam na leki, albo wizyty prywatne, gdy nagle potrzebowałam pomocy. Ale przetrwam to jakoś i w końcu pójdę do przodu ![]()
![]() |
#4331 |
Dolce vita
|
paula mocno trzymam kciuki za powrót do zdrowia, za ustabilizowanie finansowe i świety psychiczny spokój.... z chęcią bym sobie pogadała z tobą tak oko w oko, wymieniając doswiadczenia.....zaprasz am do Wawy
![]() A ja dziś troszkę spokojnie w pracy, zamulam się....tęskno mi...za czymś, za kimś...mam jakieś sentymentalne myśli do przeszłosci...pamiętam kiedy pojawiłam sie na tym wątku...wszystko, wszystko było inne....Rok temu w ogóle było wszystko inne we mnie..i wokół mnie. Zmieniło się grono znajomych, część odpadła... Kto by pomyślał, ze to tak się będzie układać. Mniejsza o to, ale analiza mi się załącza zawsze,kiedy nie mam na czym skupić myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci, Akcencik
![]() Wierzę, że wszystko się unormuje i pójdzie w dobrym kierunku. Na to potrzeba czasu ![]() Wrzesień mocno dał mi w kość, dlatego strasznie cieszę się, że już się kończy ![]() Gdy będę miała trochę odłożonej kasy to pewnie, że wpadnę, jest kilka miejscówek w Warszawie, które chciałabym odwiedzić. A Ciebie zapraszam do Wrocławia ![]() Całe szczęście, że przeprowadziłam się w dawne rejony, mam olbrzymi pokój i czuję się... jak u siebie. Ja też jestem bardzo sentymentalna i często uśmiecham się do siebie, gdy myślę o dobrych chwilach. Rok temu byłam zupełnie inna, przy mnie byli inni ludzie... Wszystko było nowe, fascynujące i nieznane, a miasto wydawało się ogromne i zupełnie nie do ogarnięcia. Pamiętam jak mój eks pokazywał mi Wrocław, a w tym roku to ja pokazywałam miasto kolejnemu chłopakowi z nadzieją, że będziemy chodzili razem na spacery po moich ulubionych miejscówkach, a z czasem znajdziemy wspólne, nasze miejsca... Wszystko się zmienia. Wszystko płynie.
#4333 |
Dolce vita
|
![]() ![]() Wszystko płynie...i niech płynie, bo czas ma działanie kojące. |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
a ja rok temu.... byłam przed toksycznym związkiem, z czego znajomość trwa do dziś.. niepotrzebnie.. ech bilans ujemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie reszta? ![]()
![]() |
#4336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym ukłądzie sama sobie torujesz drogę. Być może gdybyś zerwała tą znajomość, miałabyś okazję poznać kogoś wartego uwagi i kogoś kto dałby Ci prawdziwe szczeście ![]() Ja właśnie dzisiejszy dzień spędzam z moim tż. Prawdopodobnie to już ostatnie spotkanie przed rozpoczęciem roku akademickiego, potem tryb o którym mówiłam czyli co 2 tygodnie.. Zmykam do mojego skarba. Tymczasem pozdrawiam was cieplutko;*
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
przestaliśmy, zaczęliśmy... beznadzieja
nie mam tu jak kogoś poznać, bo nie mam znajomych.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przecież sama mówiłaś, że znajomość z nim niczego dobrego nie przynosi. A znajomi z pracy? Współlokatorzy? Może zapisz się na jakiś dodatkowy kurs języka, tańca, czegokolwiek? Spotkaj się z Akcencikiem, albo razem szukajcie nowych znajomych na Wizażu ![]()
![]() |
#4339 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
piątek pracuję do 22
![]() sobota? |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Smutne... Choć zrozumiałe...
#4343 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
Przerasta mnie ilość problemów jakie nałożyłam dodatkowo na siebie samą.. Nie chodze ostatnio do szkoły. Teoretycznie jestem chora, jednak praktycznie to mogłabym się tam jednak pojawić..
Do tego nie zapłam ani za korypetycje, ani za ubezpieczenie, ani za rade rodziców. I jakby tego było mało dostałam ostatnio banie ze sprawdzianu. Podsumuwując wszystko zakończyło się telefonem do mojego taty.. Ma sie pojawić w szkole. Czuje sie jak przestępca... Masakra A było tak pięknie. Nie chce już tak dłużej ciągnąć. Pora na wzięcie tego wszystkiego na klate. Jutro przyznam się do tego wszystkiego tacie. Powiem mu o zwolnieniu lekarskim, o tym że nie zapłaciąłm za to i za to i przede wszystkim spytam czy oby na pewno wychowawczyni dzwoniła. Chciałabym żeby jednak sie okazało że tak nie jest. Jednak znając dociekliwość mojej wychowawczyni.. Może byc bardzo ale to baaardzo gorąco. Boje sie. Dostane chyba nerwicy od tego wszystkiego. Chciałaym sie uspokoić. jednak.. jakoś ciężko mi.
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się śmiałam, że w dniu mojego rozstania z Ł. mój pierwszy eks po ponad dwóch latach ciszy wysłał zapro na FB ![]() Ale z żadnym nie mam kontaktu.
![]() |
#4346 |
Dolce vita
|
tak, ja to traktowałam jak "zapchajdziurę czasową".koleś mnie skrzywdził, i wszystko mi minęło...sentyment jakiś, ale brak uczuć i nadziei...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to strach przed samotnością.... ogólnie jestem typem samotnika, chociaż jednocześnie jestem towarzyska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się niczego, tylko weź dupkę w troki i wszystko wyjaśnij tacie. Spokojnie, bez nerwów. Ostatnio w stresujących sytuacjach (tj. gdy dałam ciała i muszę się z czegoś tłumaczyć ![]() ![]()
![]() |
#4349 |
Dolce vita
|
quee jeśli namieszałaś miej odwagę wszystko wyjaśnić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Dolce vita
|
Co słychować? jak humory, jak nastroje???
Dziewczyny, książka Bądź swoim guru nie wywarła na mnie duzego wrażenia. Są to ćwiczenia bardziej...opisane ćwiczenia. Fakt, duzo motywujących wskazówek, ale nam samym, bez pomocy, bez wykonania tych ćwczeń (które duzo mogą nam powiedzieć o nas samych) mało wnoszą, bo je tylko czytamy. Poza tym.....cudownie mi się spało, nienajgorzej wstawało...wysiedze w pracy swoje.... Noi mam swiadomość, że dziadu który mnie rzucił jest na urlopie i się na niego nie natknę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.