|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jest sadzany a od jakiegos czasu z pozycji raczka siada ale nie pewnie i nie prostuje sie do konca.to jest dla mnie osobiscie to wlasciwe siadanie , i to wlasnie z pozycji raczka kwalifikuje do nowych prawidlowych umiejetnosci
|
|
|
#4323 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mary- dla Hanexa za ząbkaCytat:
silna Oleńka ![]() Kuba niestety ani chwili się sam nie utrzyma
|
|||
|
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() matall znalazłam Ci przytulankę tylko tańsza mogłaby być
Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-11-03 o 21:11 |
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wpadłam się przywitać , i serdecznie podziekować za życzenia dla mojej półrocznej Olusi
My z Olusią również składamy naszym wszystkim dzieciaczkom życzenia na kolejne skończone miesiące mega deserek dla każdego z osobna ![]() no i gratutulacje z okazji pierwszych ząbków.. teraz możecie grozić:"nie denerwuj mnie mamoo bo cię ugryzę..!!!" ![]() pozdrawiamy.. |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, ja również trzymam kciuki
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
zosia dziekuje
Nie płakala i była wesoła... zobaczymy jak bedzie, jak zostaną same. A moje kolano lepiej. A jak Wasza niania??daisy sliczna ta zawieszka aga_pe Norbercikowi z wagęaniu i Aluni również , no i oczywiscie tobie za utratę kg mary gratki za ząbka Olliwka do inhalacji mamy 1-dziennie Mucosolvan, a pozostałe 2 inhalcje samą sola fizjologiczną andziotku Mucofluid mamy od poniedziałku, w sumie bez rewelacji trzymam kciuki za Twojego TZa, zeby mu sie udalo z pracą ![]() klaterina, moniaK ja tez uważam, ze taka wiekowa lekarka powinna przejsc juz na emeryturę i dac miejsce pracy młodszym eve ja też zawsze kupuje parówki bez MOMu, przy każdych zakupach sprawdzam niebieska lwica k10172 wstrętna lekarka, jak tak mozna powiedzieć a rehabilitacja na pewno pomoże cukier, hmmm, ja daje kaszki Bobovity i Nestle. Tam jest cukier, wiec go nie unikam. Moja Emilka też na nich sie wychowała. agus silna dziewczynka z Oli mojej jeszcze daleko do podnoszenia sie...leń z niej strasznyale chciałam powiedzieć, że Oliwia dzisiaj kilka razy obróciła sie z plecków na brzuszek |
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
zostały mi 3 strony do nadrobienia
Wojtek baaaaaaaaaaardzo dziękuję za życzenia! A pozostałym jubilatom życzymy "słodkiego" życia! na szybko andziot, mary - gratulacje!!!! zwłaszcza dla Hanusi, ale żeś prezent mamie dała na pół roczku! za to Wojtek zrobił mi dziś niespodziankę i zjadł caaaaaały słoik obiadku (co prawda ten najmniejszy ale i tak szok) i caaaaaały deserek!!!!!!!! andziot - chyba mu Gabunia na ambicję wjechała!!! a pytałaś czy daję mu mleko z cyca do popicia, nie, już nie, UU jest tylko jako osobny posiłek. a powrót do pracy - na razie przyprawił mnie o ból głowy. Serio! codziennie około południa tak mnie zaczyna głowa boleć i spać mi się chce... sie odzwyczaiłam od papierów, cyferek, beznadziejnej kolorystyki programu komp.do księgowania... Wolę wizaż hihi
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-11-03 o 22:18 |
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
Wyprasowałam 2 bodziki i 3 pieluchy .andziot- za małżamatall- dla Edzika..Już niebawem,będzie pierwsze raczkujące dziecko na wątku
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() to możliwe, że pierwsza dzisiaj :brzydal :Noc jak zwykle u nas spanie od 22 do 6 rano ![]() najlepsze życzenia dla świętujących dzisiaj dzieciaczków ![]() Nikoli Gabrysi Hani Piotrusia Marcelinki
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-11-04 o 07:55 |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gdzie się wszystkie podziały? U nas noc jak zwykle, pierwsza pobudka już po 22 Najlepsze życzenia dla świętujących dzisiaj dzieciaczków
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
![]() ja dzisiaj znowu miałam wcześnie pobudkę, bo śpiewak operetki dał czadu z wysokim C wszystkim świętującym dzieciaczkom dużo dobrego ![]() ![]() zaraz doczytam co się działo, tylko najpierw idę po kawęęęęęęęę
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
My nie śpimy już od 5,50, a ja sama od 5 bo tż wstawał do pracy i jak zwykle mnie obudził. Dziecko właśnie przysypia a ja szukam na allegro śpiworka do spacerówki, tyle tego że nie mogę się zdecydować
ale szukam albo turkusowego albo czerwonego bo mamy szarą spacerówkę.
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
bassienka Gratuluje przerwotow
![]() Niki, Gabrysiu, Haniu, Piotrusiu, Marcelinko najlepsze zyczonka dla Was od cioci Gusi i Naduski Dobry A my spalysmy od 22 do 8:45 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Również życzę wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów i za nowe ząbki! Co do diety to byłam wczoraj na wizycie kontrolnej po 10 dniach stosowania i spadłam 1,5kg na tłuszczu Ale jeszcze w temacie Misia - strasznie mi ulewa, ciągle beka, wydaje mi sie ze po zupkach. Jest to możliwe? Wczoraj dałam mu po południu marchewke z indykiem, jakies 4 łyzeczki i do wieczora ulewał pomaranczową treścią... Odstawić? Zrobic przerwe? I powiedzcie mi co podajecie do picia dzieciaczkom? Ja kupiłam wczoraj herbatke owocowa z dzika różą z hippa. I nawet pije...
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy z 5 miesięcznym Piotrusiem ![]() Piotruś spał dziś od 19......do....... 7 rano potem UU i dospaliśmy do 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lecę ogarniać buziole
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
A Eda spał dziś TRAGICZNIE!
Tzn. 20:30-1:00 ok, ze dwa razy się budził na smoka. Ale potem... ...nie spał do 4:30! Potem przysnął i z przerwami (co jakieś 30 minut) spał do 8. Tak bardzo chcę spać
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Matall Jak ja Cie rozumiem
![]() Edziku prosze nie brac przykladu z kolezanki Naduski i dac mamie pospac antropia Piekna nocke mieliscie Zazdroszcze
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzmy, że zrobił mu przysługę i spał za nich dwóch
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
wybrałam dwa śpiworki i jeden specjalnie do naszego wózka używany, który waszym zdaniem jest lepszy:
http://allegro.pl/oryginalny-fioleto...898113735.html używany do naszego wózka http://allegro.pl/spiworek-tako-do-w...907022680.html turkus http://allegro.pl/spiwor-kombi-runo-...901029989.html a ten sama nie wiem jaki kolor spacerówkę mamy w takim kolorze http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...904483237.html kolor nr 1 i 2 tak mniej więcej to jest to Matall współczuję nocki.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-11-04 o 09:59 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
ja na szybko bo umowilam sie z kolezanka ze przyjade do tego biura dostarczyc CV kolo 13 stej, wiec musze ogarnac dokumenty itp.. mam nadzieje, ze mnie przyjmie ten szef... trzymac kciukory! gusia wiec nocka nienajgorsza dobrze ze juz Nadusia zabaw nie odstawiala w srodku nocy![]() moniaK biedulko ile ty sie jeszcze bedziesz z tymi nieprzespanymi nockami meczyc.. przytulam!matall oo Edzik widze tez dzisiaj niezly numer wywinal ![]() antropia no mysle ze takiej nocki to ci tu wszystkie zazdroscimy ![]() aliczka88 moja Zoska ulewa masakrycznie od malego, lekarz powiedzial, ze ma taki refluks i taki jej urok, nosi wiec nagminnie sliniaki ![]() bassienka GRATULUJE PRZEWROTOW OLIWKI!!! jeju jak ci zazdroszcze **** moja Zoska dalej nieeee....![]() a ja mialam isc dzisiaj z Zoska do terapeuty, ale o 7 rano!!!! dostalam smsa, ze odwolane ze wzgledu na chorobe...grrr!! no ale za to moge na spokojnie isc do tego biura, boje sie jak nie wiem, dawno nie rozmawialam o architekturze po norwesku, teraz mam bardziej rozwiniety dzieciowy jezyk... ![]() u nasd nocka taka se TZ lazil po nocach i mysle ze to Zoske obudzilo ok polnocy, ale zjadla i poszla spac, ja nie moglam zasnac znowu!! potem pobudka o 5 tej, zjadla i dospala jak co dzien do 7:30, teraz byla polgodzinna drzemka i juz ja slysze jak gada do siebie ![]() buzka , co popoludnia! |
|
|
|
#4345 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Żyję! Napiszę później...
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Ddaaiissyy piękna ta zawieszka co oczywiście nie zmienia faktu że gdybym mogła to najchętniej zrezygnowałabym z pracy ![]() AgaM jak po pierwszym tygodniu w pracy??? Ania2631 wagi Aluni i twojej ![]() MoniaK w pracy już ok, wpadam w wir i czasem nawet nie wiem kiedy mijają te godziny, a ty na razie nie myśl co będzie jak tz wróci do pracy, ciesz się tym że go teraz masz ![]() próbowałaś patent z wkładkami?? ![]() Mary dla Hani za ząbka ![]() Bassienka ta lekarkę to koniecznie na emeryturę, przecież tacy wiekowi ludzie nie powinni już pracować i chyba tym bardziej jako lekarze a co do niani, to ok, myślałam że będzie gorzej, najgorszy był pierwszy dzień ![]() przewrotów, teraz pewnie będzie fikała na okrągło ![]() Agus i jak kombinezon pasuję?? K19... super wiadomości ![]() Dalicadeza no ale nie ukrywam że wolałabym zostać w domu, a co Wikusia tak rozbawiło w kawiarni?? Andziot i jak mężul już po rozmowie?? udało się?? bo kciuki cały czas są ![]() Asiak to znaczy że koło południa powinnaś kończyć pracę Gusia widzę że nocka dzisiaj lepsza , oby tak dalej ![]() Anula są Dziewczonka już w domu?? dużo siły dla Ciebie, wypoczywaj!!! ![]() Bzyczka ja wybrałabym ten pierwszy albo drugi, trzeci tez jest ładny tylko ja mam zaraz wyobrażenie że takie grube futra owieczkowe to nie przepuszczają ani grama powietrza i dzidzia się w tym będzie pocić ![]() u nas dzisiaj początek dnia o 5.45 z jedną pobudka na mleczko o 4 ![]() teraz mały odsypia ja nadrobiłam i zmykam poprasować pieluchy, bo ani jednej nie mam w komodzie
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
KAWY
Dzień dobry.. Nocka mogła być lepsza.Pierwsza pobudka już o 00:10 i dyskusja do 1.Dałam butlę i o 1:30 Ala zasnęła.Kolejna pobudka o 6:20 butla,śpiewy z WYSOKIM C ,kupa i zasnęła.Obudziła się po 8-mej,dyskusja,później śpiewy z opery mydlanej,marudzenie,stęka nie,jojczenie więc o 9-tej musiałam wstać,a moje dziecko oczywiście widząc jak z łóżka wychodzę strzelała uśmiechy .Mała spryciara.Słońce fajnie świeci,ciepło,ale wietrznie.Spacer trzeba zaliczyć Najlepsze życzenia dla naszych solenizantów Gabrysiu,Niki,Haniu,Piotr usiu,Marcelku -butla mleka i deserek ![]() ![]() :par ty:Aliczka- za spadek wagi.Jestem pewna,że dotrwasz do celu Dziewczonka- uff całe szczęście,że wróciłaś cała i zdrowa ![]() Anula- ![]() mocno zaciskamy z Alunią.Matall,MonikaK-współczuję nocek. Antropia- za nockę.Oby już zawsze Piotruś tak spał ![]() Basieńka- za piękny przewrót Bzyczka- Mi się wszystkie śpiworki podobają .Ale ja mam zamiar kupić orginalny do wózka też Quinny..A jaki model wózka masz?
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka ja bym brala pierwszy
![]() Anula sa, oczywiscie mocno zacisniete![]() Aliczka Nadia tez bardzo ulewa. Domyslam sie, ze jak zaczne jej podawac marchewke to bede miala wszystko w pomaranczowe ciapki NO COZ! Kupilam odplamiacze, ktore polecala mimbi Dziewczonka ![]() Jak sie czujesz kochana??My po sacerku i zakupach. Alez piekna pogoda |
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
za duzy
ale nie az tak na styczen bedzie dobry zostawie go - za ta kase ![]() dzien dobry nocka niezbyt pobudka o 2 ztakim rykiem, ze myslalam, ze z lozeczka wypadla pozniej od 5 rano do 6.30 non stop sie chciala drapac i tak wczesnie wstala bylam u fryzjera pofarbowalam wlosy i scielam mocno matall wspolczuje nocki aliczko, super, ze dietka dziala! |
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny masakra...brzuch w miarę ok, ale dzisiaj od rana tak mnie napierdziela bark, że nie mogę się ruszyc
![]() Aluśka jakaś dziwna, nie poznaje mnie czy co ![]() Cieszę się, że już po... Dziękuję za wszystkie kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

Hanka też się podnosi, ale do siadania daleko, chyba, że ktoś pomógłby [ale nie pomaga

a rehabilitacja na pewno pomoże
:brzydal :
U nas noc jak zwykle, pierwsza pobudka już po 22
ale szukam albo turkusowego albo czerwonego bo mamy szarą spacerówkę.

a co do niani, to ok, myślałam że będzie gorzej, najgorszy był pierwszy dzień 
mocno