Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 09:17   #4321
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość
Potwierdzam, ma w sobie drobinki. Ja też testowałam dwa odcienie z próbek i jest lekko rozświetlający i o ile konsystencja i krycie jak dla mnie ok to te drobinki mi przeszkadzają i podkład u mnie odpada.
no to u mnie tez odpada
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:29   #4322
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Coś nie widać w polskich katalogach pękaczy Zazdroszczę trochę brytyjskiego katalogu, biżu fajna i Kidsy w kulkach.
SPA Morza Greckie tylko wąchałam i chyba było fajne.
mi się w brytyjskim rzuciła w oczy nowa seria z arabian glow - dwa nowe odcienie perełek, bronzery, cienie takie jak złociście połyskujące, mam nadzieję, że u nas też będą. I naszyjnik naola
a co do nowego podkładu lubię rozświetlające, ale bezdrobinkowe raczej też. Po co o ni to wszędzie pchają

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:42   #4323
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
mi się w brytyjskim rzuciła w oczy nowa seria z arabian glow - dwa nowe odcienie perełek, bronzery, cienie takie jak złociście połyskujące, mam nadzieję, że u nas też będą. I naszyjnik naola
a co do nowego podkładu lubię rozświetlające, ale bezdrobinkowe raczej też. Po co o ni to wszędzie pchają
myślę, że dlatego wszystko jest teraz rozświetlające bo jest taki ogólny trend że w zimie używa się podkłady o ton jaśniejszy a w lecie o ton ciemniejszy więc jak wychodzi coś w zimie to wtedy jest z drobinkami aby rozjaśniać trochę cerę...
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:20   #4324
monia1707
Raczkowanie

Hej, wiem że było o tym milion razy, ale... nowy podkład jest podobno ciemny więc powiedzcie mi czy najjaśniejszym kolorem w odcieniach ciepłych będzie ivory?
Bardzo lubiłam podkład idealna cera w szklanej butelce ale ostatnio, jak kosztował 44 zł było mi szkoda tyle (miałam kolor nude- na ogół ten mi pasuje z avonowych). I tak jak część z Was mam nadzieję, że ten nowy go godnie zastąpi. Tylko, że już po pierwszych Waszych opiniach boję się że to nie to
monia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:29   #4325
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
myślę, że dlatego wszystko jest teraz rozświetlające bo jest taki ogólny trend że w zimie używa się podkłady o ton jaśniejszy a w lecie o ton ciemniejszy więc jak wychodzi coś w zimie to wtedy jest z drobinkami aby rozjaśniać trochę cerę...
Ale 4 to już na wiosnę wchodzi
Ja chyba kupię sobie z 2 słoiczki teraz tego "idealny kolor" Przecież nie otwarty może stać 3 lata
Stary 2012-01-27, 10:38   #4326
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić Was o składy maseczek do włosów, jeśli je posiadacie? Chodzi mi głównie o tą z masłem shea Planet Spa, oliwkową Planet Spa, do włosów farbowanych AT i pielęgnującą Herbal Naturalsa
Pielęgnacyjno-naprawcza maseczka Rumianek i Aloes.

Skład: aqua, cetyl alcohol, butylene glycol, cetrimonium chloride, dimethicone, phenoxyethanol, parfum, methylparaben, citric acid, trifolium pratense extract, rosmarinus officinalis extract, lavandula angustifolia extract, aloe barbadensis extract, chamomilla recutita extract, humulus lupulus extract, salvia officinalis extract, linalool, hexyl cinnamal

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:02   #4327
magocha
Raczkowanie

Na katalogowym tusz do rzęs SuperExtend Extreme
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:03   #4328
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Ale 4 to już na wiosnę wchodzi
Ja chyba kupię sobie z 2 słoiczki teraz tego "idealny kolor" Przecież nie otwarty może stać 3 lata
no niby katalog 4 ale u nas bedzie obowiązywał gdzieś w marcu to jest tak wiesz raz zimno raz gorącą... a poza tym nikt w marcu się naturalnie nie opali tylko solarki... więc myślą już tak na zapas....
Stary 2012-01-27, 11:08   #4329
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Na katalogowym tusz do rzęs SuperExtend Extreme
Jak przetestujesz-podziej sie proszę wrażeniami

Cytat:
no niby katalog 4 ale u nas bedzie obowiązywał gdzieś w marcu to jest tak wiesz raz zimno raz gorącą... a poza tym nikt w marcu się naturalnie nie opali tylko solarki... więc myślą już tak na zapas....
No masz rację, ale tyle osób sie boryka ze świecącą cerą a tu jeszcze drobinki Ten co teraz jest bardzo dobrze sie sprzedawał, nie rozumiem po co go zmieniać
Stary 2012-01-27, 12:03   #4330
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nightsong Pokaż wiadomość
Witajcie

U mnie ostatnio trochę gorzej z zamówieniami, ledwo udaje mi się uzbierać na 150 zł, sama też porobiłam sobie ostatnio zapasy, także na razie raczej nie szaleję z zakupami Szczerze mówiąc, nawet katalogi wydają mi się mało interesujące

moja koleżanka była bardzo zadowolona z maseczki do twarzy Greckie Morza
Też mam nadmiar kosmetyków i klientki też.Opuszczam 2kat( chyba 1 raz od 10 lat)
Greckie morze był do niczego ale maska do włosów super służyła mojej siostrzenicy.Ciekawe czy wróci w tej samej formie/?

Wczoraj reklamwałąm na poczcie moją zaginioną paczkę ze zwrotami do Avonu. Maja 2 tyg na odpoweidź, co się z nią stało. Wartość kosmetykw ok 45zł.Polecony ekonomiczny to był.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:03   #4331
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ale istnieje mnóstwo podkładów dających efekt rozświetlenia bez drobinek i raczej taki trend obowiązuje, wiele kobiet nie lubi brokatowych drobinek, a avon drobinki ma już w 24 k i też daje on rozświetlanie, więc wychodzi na to, że te podkłady będą do siebie podobne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 12:11   #4332
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
No masz rację, ale tyle osób sie boryka ze świecącą cerą a tu jeszcze drobinki Ten co teraz jest bardzo dobrze sie sprzedawał, nie rozumiem po co go zmieniać
W zasadzie, skąd wiesz czy się dobrze sprzedawał? Tutaj często dziewczyny piszą, że wycofują coś co się dobrze sprzedawało, a inne piszą, że nie mają na to chętnych Może w skali całego kraju sprzedaż była mała. A oni zresztą lubią zmieniać ciągle kosmetyki, nie ważne czy na lepsze...

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Też mam nadmiar kosmetyków i klientki też.Opuszczam 2kat( chyba 1 raz od 10 lat)
Ja kupiłam w COKu na jakieś 90zł dla jednej klientki, a w zasadzie jej siostry i wczoraj odebrałam zamówienie na 150zł(tak już praktycznie na styk, wzięłam jeszcze jakieś próbki) złożone z naprawdę pojedynczych małych zamówień + moje i mamy.
Ale z K3 mam już na 200zł więc się może coś ruszy
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:13   #4333
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
W zasadzie, skąd wiesz czy się dobrze sprzedawał? Tutaj często dziewczyny piszą, że wycofują coś co się dobrze sprzedawało, a inne piszą, że nie mają na to chętnych Może w skali całego kraju sprzedaż była mała. A oni zresztą lubią zmieniać ciągle kosmetyki, nie ważne czy na lepsze...
Bo każda adnotacja w katalogu,że to nowość podnosi sprzedaż.I oto chodzi.
Stary 2012-01-27, 12:16   #4334
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
A u mnie klientki wtedy mówią "piszą nowość, a przecież to już było, jak kłamią żeby cenę podnieść"
Stary 2012-01-27, 12:24   #4335
agusiab21
Raczkowanie

Cytat:
To ja biorę, bo tamten lubiłam
Ale generalnie te żele sezonowe chyba najczęściej mają co roku ten sam lub podobny zapach.
Czasem są podobne, a czasem nie. Ja pamiętam zapach Brazil Beat, był super i wydaje mi się że podobnego jemu nie znalazłam
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:27   #4336
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Mówili nam na staffach i szkoleniach- sprzedawał sie w podobnym nakładzie jak podkład antystresowy
Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Chyba zalezy jaka nowość Oms mają cele na te nowości (ileś tam sztuk w przeliczeniu na 1KK) i nasza mówiła nam ze jeszcze od roku nie wyrobiła celu na żaden produkt Ale nie wiem jak jest w innych okręgach
Stary 2012-01-27, 12:27   #4337
magocha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiab21 Pokaż wiadomość
Czasem są podobne, a czasem nie. Ja pamiętam zapach Brazil Beat, był super i wydaje mi się że podobnego jemu nie znalazłam
Ja mam jeszcze ten Brazil Beat, jakieś 3/4 butelki, ale mi się on nie podobał :/
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:57   #4338
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
wiesz, ale istnieje mnóstwo podkładów dających efekt rozświetlenia bez drobinek i raczej taki trend obowiązuje, wiele kobiet nie lubi brokatowych drobinek, a avon drobinki ma już w 24 k i też daje on rozświetlanie, więc wychodzi na to, że te podkłady będą do siebie podobne
możliwe... ja testuje wszystkie podkłady jakie wychodzą w avonie i dopiero jeden co mi przypasował to ten 24k... ale ten nowy co bedzie też go kupie żeby go zobaczyć... ogólnie jak mi się coś nie podoba to daje mamie i mama zawsze testuje i zawsze jej pasują tylko po nawilżająco-rozświetlającym się świeciła strasznie a tak reszta ok. a u mnie najlepiej się sprzedają antystresowe.... średnio co drugi katalog 3 sztuki sprzedaje....
Stary 2012-01-27, 13:06   #4339
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
możliwe... ja testuje wszystkie podkłady jakie wychodzą w avonie i dopiero jeden co mi przypasował to ten 24k... ale ten nowy co bedzie też go kupie żeby go zobaczyć... ogólnie jak mi się coś nie podoba to daje mamie i mama zawsze testuje i zawsze jej pasują tylko po nawilżająco-rozświetlającym się świeciła strasznie a tak reszta ok. a u mnie najlepiej się sprzedają antystresowe.... średnio co drugi katalog 3 sztuki sprzedaje....
u mnie się sprzedają tylko antystresowe w zasadzie, czasem jakiś inny, ale rzadko. A mi najbardziej na razie pasował mineralny, który wycofują, ale też tylko latem, no i kiedyś antystresowego używałam. Teraz mam ten 24k, ale ściemniał po miesiącu i to mnie wkurza właśnie w avonowych podkładach. I do tego drobinki mnie w nim właśnie irytują. Nowego wezmę próbki na pewno i ocenię. Wzięłam teraz puder z demo, ale jeszcze go nie używałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 13:10   #4340
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiab21 Pokaż wiadomość
Brazil Beat to woda toaletowa, a nie żel Ja ją jeszcze mam i lubię
Stary 2012-01-27, 13:18   #4341
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja też najczęściej sprzedaję rozświetlająco-antystresowy, no i czasem też matujący.
Kiedyś używałam antystresowego i był ok, ale kiedy pojawił się ten matujący to używam tylko tego i nie wrócę już do antystresowego.
Matujący to mój numer 1.

Stary 2012-01-27, 13:26   #4342
nietakasama
Raczkowanie

dziewczyny potrzebuję szybko informacji, czy do tej kwoty 50zł z kolorówki wlicza się ten zestaw tusz ss max i kosmetyczka? mam zamówienie na cienie za 21,90 i na kredkę za 14,90zł, no i na ten zestaw za 16,90zł, czy on się liczy aby otrzymać ten tusz za 1zł??
nietakasama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:28   #4343
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Brazil Beat to woda toaletowa, a nie żel Ja ją jeszcze mam i lubię
Dokładnie. Pewnie się pomyliła.
Może chodziło o żel Summer Breeze albo Beach Party.

Stary 2012-01-27, 13:28   #4344
theMonique
Zakorzenienie

tak, wlicza sie

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:29   #4345
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nietakasama Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję szybko informacji, czy do tej kwoty 50zł z kolorówki wlicza się ten zestaw tusz ss max i kosmetyczka? mam zamówienie na cienie za 21,90 i na kredkę za 14,90zł, no i na ten zestaw za 16,90zł, czy on się liczy aby otrzymać ten tusz za 1zł??
Tak, wlicza się.

Stary 2012-01-27, 13:32   #4346
nietakasama
Raczkowanie

dziękuję Wam bardzo
nietakasama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:12   #4347
agusiab21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Hahaha to Ty nadal go nie kupiłaś?? Pamiętam, jak porównywałam Ci go z tym serum .
Ja osobiście ZAWSZE tak robię- nakładam krem, potem magix- odczekam aż się wchłonie odpowiednio i nakładam podkład. Trzyma mi się caaały dzień nienagannie, a mam mieszaną cerę. Zero przesuszenia ani ściekania podkładu. Bez kremu też powinno być ok, choć pierwsze odczucie na skórze- za mało nawilżenia. Ale to tak do godzinki, potem wszystko jest ok. Nie wiem jak na dłuższą metę, mi bez kremu zdarzyło się to ze 2 razy

Teraz szczególnie kocham magixa, bo ma filtr, a ja się złuszczam .
Ja właśnie czasem zastanawiam się nad tym bezbarwnym magix, ale nie wiem. Ja przykładowo do makijażu używam Korektor color trend (mam jeszcze problem z trądzikiem i generalnie cerę mieszaną) i puder prasowany "idealny kolor" i czasem ewentualnie lekko kuleczki rozświetlające lub róż. I nie wiem czy rzeczywiście przed nakładaniem korektora i pudru dobrze jest dać tą bezbarwną? Czy daje ona lepszy efekt? Szczerze mówiąc nie lubię mieć kilo tapety na twarzy , a co mogło by ją dodatkowo obciążać
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 14:34   #4348
mariot605
Rozeznanie

mam już 7 zamówień na wodę INFINITE MOMENT
mariot605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:48   #4349
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
mam już 7 zamówień na wodę INFINITE MOMENT
wow
super
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:49   #4350
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie program do Nawet zapytałam niektóre swoje dziewczyny, czy chcą żebym ich wpisała na polecenia, ale powiedziały ze nie, bo nie dadzą za taka torbę 99zl
a na jakiej zasadzie dziala ten program na polecenie??? bo ulotka na kat jest tylko dla nowych

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości