Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 21:06   #4321
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Despa szybko nauczyłam się czytać, nie miałam 5 latteż pochłaniałam wręcz książki. Moja Mama jest bibliotekarką więc dostęp miałam ułatwiony. Potem jak się zapisałam do miejskiej to inna pani nie wierzyła, że tak szybko czytam i mnie przepytywała
Królika dla nas to wcześniej nacieram albo sokiem z cytryny albo lekko octem-żeby był kruchy, potem przyprawiam pieprzem, lekko solą, obsmażam lekko i duszę w sosie śmietanowo pieczarkowym.

Malpko za skończone miesiące i za ząbki

Tasiu my byliśmy na cmentarzu z nosidłem bo tak nie dało się przejśc:/
U nas też 3 drzemki w ciągu dnia
A ja do przedszkola nie chodziłam-z Babcią siedziałam w domciu-bo poszłam i jestem leworęczna, a mi taka jędza przywiązała rękę do krzesełka żeby zmusić do rysowania prawą mama zrobiła jej jesień średniowiecza, a ja poszłam dopiero do zerówki-tylko tam też była nuda bo umiałam czytać i pisać i przeszkadzałam przez co miałam uwagi w dzienniczku

Kasia wieje patologikosem u Was
A luz Maryski nie lubiłam bo ona miała wieczne smary w nosie i pociągała

Maria, Rosalindę pamiętam

Nestelle to praktycnie w szkole nie uczą tylko odpytują z tego co dzieci przygotowały w domu

Byliśmy u Znajomych. Mają 3,5 letniego synka. Czy wszystkie dzieci w tym wieku tak sięnie słuchają, robią na złość, piszczą, tupią nogami itp szybko wróciliśmy bo nie dało się posiedzieć i porozmawiać:/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 21:40   #4322
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tasiu my byliśmy na cmentarzu z nosidłem bo tak nie dało się przejśc:/
U nas też 3 drzemki w ciągu dnia
A ja do przedszkola nie chodziłam-z Babcią siedziałam w domciu-bo poszłam i jestem leworęczna, a mi taka jędza przywiązała rękę do krzesełka żeby zmusić do rysowania prawą mama zrobiła jej jesień średniowiecza, a ja poszłam dopiero do zerówki-tylko tam też była nuda bo umiałam czytać i pisać i przeszkadzałam przez co miałam uwagi w dzienniczku

Byliśmy u Znajomych. Mają 3,5 letniego synka. Czy wszystkie dzieci w tym wieku tak sięnie słuchają, robią na złość, piszczą, tupią nogami itp szybko wróciliśmy bo nie dało się posiedzieć i porozmawiać:/
Ja w nosidle nie dałabym rady - godzinę autobusem w 1 stronę, potem 3 groby w różnych miejscach na wielkim cmentarzu... Nie nie, pojedziemy z tż i z Krzysiem za tydzień, jeśli pogoda będzie w miarę.
Ja do przedszkola chodziłam i czytałam dzieciom w zastępstwie pani przedszkolanki - wysługiwano się mną, skandal! Też w wieku 4 lat już umiałam płynnie czytać Mama mnie nauczyła w domu (skoro już się chwalimy ) No i biblioteka od samego początku, 3 karty założone, żeby brać więcej książek na raz

Z tym przywiązywaniem ręki - no ja ☠☠☠☠☠☠☠ę... Nie dziwię się, że Cię potem nie posyłali, masakra, teraz to by się aferę zrobiło z czegoś takiego!

A 3,5 latek - pewnie taki wiek Choć zapewne zależy od osobnika i jego rodziców Ale chyba taki bunt musi przejść każde dziecko
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 21:43   #4323
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa szybko nauczyłam się czytać, nie miałam 5 latteż pochłaniałam wręcz książki. Moja Mama jest bibliotekarką więc dostęp miałam ułatwiony. Potem jak się zapisałam do miejskiej to inna pani nie wierzyła, że tak szybko czytam i mnie przepytywała
Królika dla nas to wcześniej nacieram albo sokiem z cytryny albo lekko octem-żeby był kruchy, potem przyprawiam pieprzem, lekko solą, obsmażam lekko i duszę w sosie śmietanowo pieczarkowym.

/
u mnie w 1 klasie Pani chciała sprawdzic czy rzeczywiscie czytam tak szybko i mazala czytać od końca strony do początku, to jej przeczytalamd końca strony każdy wyraz od prawda do lewa m się zdziwila....Do dzis mi to wypomina jak się spotkamy- mimo,ze starowinka już to przez to mnie dobrze pamięta

za przepis dziękuję....

ja nie mialam takich przygód, z przedszkola to pamiętam tylko,ze uciekałam i zawsze cos se rozwaliłam, jak nie łeb, to limo, to warga....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 21:44   #4324
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
zrob mielone z soji - bede na pewno ! .
mielone z soji - nie beda juz Mielonymi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a tak wogole to my dziś kończymy 8 miesięcy

Cytat:
Kasia wieje patologikosem u Was
A luz Maryski nie lubiłam bo ona miała wieczne smary w nosie i pociągała

aaa Lucecita ( tez byla fajna :P )
i taki jeszcze jedn na Polsacie lecial co Laska miala problem z noga - och stare dobre czasy, jak szybko ze szkoly sie wracalo obiad sie przy serialach jadlo - potem ( nie koniecznie lekacje ) i tak mijal dzien za dniem

ja dzis bylam u wujka ma 2 cory 4 i 5 - i byly MEGA GRZECZNE i ''wymeczyly'' mi Milusia :P hihi - jutro rewizyta haha.

chyba idem spac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 21:50   #4325
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Będę drążyć temat żywienia. Kiedy można dać dziecku do zupy, deseru, czegokolwiek: kaszę jaglaną, płatki owsiane (nie chodzi i błyskawiczne kaszki, tylko normalne nasze produkty). Makaron, wiem, że część z Was daje, jakikolwiek czy coś specjalnego?

Kusi mnie żeby ugotować np. kaszę jaglaną z jakimiś owocami i dać Jakubowi. Płatków owsianych chyba jeszcze by nie przełknął, ale kaszę może, może..

Chyba cały czas się boję, że jak dam mu coś normalnego/bardziej przypominającego nasze jedzenie to się zakrztusi

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Z tym przywiązywaniem ręki - no ja ☠☠☠☠☠☠☠ę... Nie dziwię się, że Cię potem nie posyłali, masakra, teraz to by się aferę zrobiło z czegoś takiego!
masakra. mnie próbowali trochę przestawiać, ale mama poszła ze mną do poradni i dostałam orzeczenie że nie należy mnie przestawiać, był spokój.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 22:08   #4326
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
masakra. mnie próbowali trochę przestawiać, ale mama poszła ze mną do poradni i dostałam orzeczenie że nie należy mnie przestawiać, był spokój.
Ja powiem tak: w sumie wolałabym, żeby Krzyś był praworęczny. No bo to ogólnie łatwiej w życiu, choćby zwykłe podanie komuś ręki I bądź co bądź więcej jest praworęcznych. Poza tym łatwiej pisać w zeszycie - nie zasłania się ręką (chyba, że jest się Arabem, to leworęcznym łatwiej ) i czasem można sobie rozmazać to, co się napisało.
Ale NIGDY nie będę Krzysia "oduczać", jeśli zacznie jednak preferować lewą rękę. Jeśli tak mu półkule mózgowe mówią, to niech sobie pisze i wita się, jak chce I jeśli ktoś inny na siłę by mi Syna nawracał, to zatłukę!

A co do żywienia to też chętnie się dowiem, my daleko w lesie z rozszerzaniem diety
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 22:12   #4327
maria28
Kniaginia

Cytat:
Ja w nosidle nie dałabym rady - godzinę autobusem w 1 stronę, potem 3 groby w różnych miejscach na wielkim cmentarzu... Nie nie, pojedziemy z tż i z Krzysiem za tydzień, jeśli pogoda będzie w miarę.
My z tych względów byliśmy na kilku grobach w zeszły weekend. Groby mamy w różnych miastach, oczywiscie nie w Wawie. Z Różą, wózkiem, w te tłumy, znowu kilometry na trasie....nie, nie, nie.
Dlatego dziś siedzę na wizażu
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 04:45   #4328
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej!

Cytat:

przyznaj się ściągnełaś pomysł od szeregowego z Pingwinów
o właśnie! nie mogłam sobie przypomnieć, w której to bajce było

Cytat:
1.Czy to jest w ogóle możliwe, żeby po 6 mcu "odnowiła się" jakaś nietolerancja pokarmowa Wszystko od dawna już było ok, a teraz znów szorstkie plamki na policzkach... W słoiczkach teraz żadnej nowości nie było w ostatnich dniach... :/

2. Ja nigdy nie spałam w przedszkolu (w żłobku pewnie też bym nie spała, ale nie chodziłam) i moi rodzice też mieli rozmowy z wychowawczyniami, bo z nudów wyskrobywałam tynk ze ściany No ale mi się cholernie nudziło
1. dla mnie to jest czarna magia. u Karola też znowu szorstkie policzki. mleka, które podejrzewałam nie dostaje już 2 tyg więc raczej nie to. teraz seler poszedł w odstawkę i zobaczymy

Dziewczyny po jakim czasie od zjedzenia jakiegoś produktu może wystąpić reakcja? do 3 dni?

2. My mieliśmy super przedszkole na wsi gdzie nie było trzeba spać wszystkie miastowe dzieciaki nam zazdrościły

Mogę i ja się sobą pochwalić?
jako jedyna w przedszkolu płynnie czytałam (zawsze rozczytywałam dzieciom karteczki, które pani dawała dla rodziców) i jako jedyna umiałam sznurować buty

to jeszcze jedną laurkę sobie strzelę, a co! w pierwszej klasie podstawówki w testach szybkości czytania wyszło mi, że jestem na poziomie 8 klasy alem się dowartościowała

Cytat:
o ludzie, co to za metody dobrze, że teraz już nikt nie uważa leworęcznych dzieci za "gorsze" i nie próbuje ich naprawiać

wiecie co mi opowiedział 6-letni chrześniak? że pani w przedszkolu za karę sadza ich z dziewczynkami ale to urocze
Stary 2013-11-02, 07:18   #4329
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Przeprowadziłam testy i jak śpi w czapeczce bądź kapturku to ma ciepłe.
dał radę spać w czapeczce? szacun...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Jezusie, ale mi smaka zrobiłaś, uwoelbiam wszystkie kawaśne zupy, ogorkową, kapuśniak........Musze sobie ugotować

też jestem miłośniczką kwaśnych. ale smród jest

Cytat:
przyznaj się ściągnełaś pomysł od szeregowego z Pingwinów
Cytat:

"sytuacja wyjątkowa!"
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
o właśnie! nie mogłam sobie przypomnieć, w której to bajce było
heh. i teraz mi głupio, bo nie wiem o co chodzi? że urocze? niby oglądałam Madagaskar...

Cytat:
hmm... szkoda, myślałam że może dobrze Ci się skleiła.
mi też okropnie przeszkadza, że jest w częściach, bo pewnie tych części będzie co raz więcej

co by tu wykombinować żeby to się kupy trzymało
jak wymyślisz to się podziel
(pomysły mojej matki: założyć segregator (?) z kartkami albo dziurkaczem zrobić otworki i wstążeczką)

Cytat:
wolałabym żeby szli noga w nogę

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
bo cukierki zostaly zjedzone - przez Milusia
jeżżżuuuuu, żarcik?!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jesteś pewna?
hehe no właśnie! Małpka, powiedz w końcu ile Karol ma

Cytat:
u mnie w 1 klasie Pani chciała sprawdzic czy rzeczywiscie czytam tak szybko i mazala czytać od końca strony do początku, to jej przeczytalamd końca strony każdy wyraz od prawda do lewa m się zdziwila....
wow. ale sposób

Cytat:
fakt.
lubię sojowe, ale dobre mielone są nie do podrobenia

Cytat:
w pierwszej klasie podstawówki w testach szybkości czytania wyszło mi, że jestem na poziomie 8 klasy

Czytałam dość szybko, bo mama czytała tylko jeden rozdział, a ja zawsze chciałam wiedzieć co jest dalej (w ogóle ona zawsze mnie oszukiwała, jak pytałam co będzie dalej... najszybciej przeczytany cykl w moim życiu - Ania z Zielonego Wzgórza; mamisko powiedziało, że Ania w końcu będzie żoną Karolka S. /ten z wyłupiastymi oczami/).
Mój brat zaś miał patologiczny motyw szybszego czytania - musiał umieć posługiwać się programem TV.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-11-02 o 07:20
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:27   #4330
nestelle
Zakorzenienie

czesc
ale mialam dzis wykanczajace sny ..... snilo mi sie ze spaceeruje po parku ,spokoj ,sielanka ,kwiatki ,soczysta zielen ,sloneczko ,ja ide z cala rodzinka z nogi na noge .... i mijam kobiete ktora nagle chwyta sie za brzuch -jeczy -krzyczy rodzi na stojaco .w parku .przy wszystkich . ja placze . dziecko wylatuje .ktos łapie . wszystko dobrze .
jestem wykończona

ide nadrabiac ....
Stary 2013-11-02, 08:43   #4331
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Klementyna, ależ Twój Miszelinek jest dorodny! Super są te zdjęcia! Na drugim mi przypomina, nie wiem czemu, Roberta Gawlińskiego
dzięki. Fakt czasem wyje jak wilk
Cytat:
Moja idzie programem ktory na jeden rok był wprowadzony jako "eksperymentalny"- w pierwszej klasie uczyli si.e kierunków świata

dwa poprzednie lata nie przejmowali sie az tak bardzo czy zrobią cały program czy nie- teraz muszą bo egzamin po 6 klasie, i chcą dobrze wypaść, wiec jest i bieżące i nadrabianie tego czego nie przerobili

no i standard co trzy tematy równo kartkówka z większośći przedmiotów, przynajmniej dwa sprawdziany w tygodniu....

jak sie robi mielone z soi?

Małpka- przepis na królika daj jakis, co- plizzzz?
(chyba,ze jest jeszcze inna koneserka kuchni i zna łatwy przepis na smacznego królika)

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Laski macie maszynki do pieczenia chleba? Jakie?
Co do nadrabiania programu aby szybciej i po łębkach to :pała:;\ i zam eczanie dzieci pracami domowymi...
Podłączam sie pod króilka...

Hej lasencje \my nadal u teściów do wieczora, Miszelinek budził sie w nocy tryliard razy... i jak pisałam na fb dostał od ciotek ubrania...sweter na 116cm, a spodnie na 3 lata Ja rozumiem, że jest pokaźny, ale bez przesady założy to za 4 lata może takie wielkie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 08:59   #4332
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
zaczn e od chwalenia a co! hehe mogę? Karollo coraz czesciej stoi bez trzymania i dobrze mu to już wychodzi
A po kolejne to i nam idzie 7 ząb tak więc Karole idą ząb w ząb
miszcz!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Malpka;ł43522025
wszystkiego naj
Cytat:
jak sie robi mielone z soi?
kupuje sie soje mielona . dodaje wody ,dodatki jakie tam chcesz (jajko ,przyprawy,ziola, warzywa , zolty ser ....... itd ).smazysz .gotowe
Cytat:
mojemu zdarza się nawet 6 godzin bez snu, to chyba nienormalne
normalne .moj taz tak ma.
Cytat:

Nestelle to praktycnie w szkole nie uczą tylko odpytują z tego co dzieci przygotowały w domu

no to tak :
1. wow ! umialas czytac jak mialas 4 lata .geniusz !

2.pani co przywiazywala Ci reke - po prostu nie do wiary ! ze tez takie rzeczy sie zdarzaly

3.z ta szkola to dobre stwierdzenie-tak odpytuja ,sprawdzaja z nauki w domu .

4.z dziecmi to zalezy chyba od rodzicow -zle sie moga zachowywac w kazdym wieku . moje takie nie byly -nie sa .nie ze anioly. potrafia sie przekrzykiwac ,skakac ,gonic ,psocic . ale na ogol sluchaja .
Cytat:
Ja do przedszkola chodziłam i czytałam dzieciom w zastępstwie pani przedszkolanki - wysługiwano się mną, skandal! Też w wieku 4 lat już umiałam płynnie czytać Mama mnie nauczyła w domu (skoro już się chwalimy ) No i biblioteka od samego początku, 3 karty założone, żeby brać więcej książek na raz
nastepna genialna

ja wlasnie w nosidle wczoraj Roszka trzymalam .
ale ostatnio byl w nim ponad 3 godziny . dla mnie nosidlo to wybawienie ,jak trzymam na rekach tyle to kregoslup boli a w nosidle luzik i mam wolne rece aby starszaki trzymac .
Cytat:
u mnie w 1 klasie Pani chciała sprawdzic czy rzeczywiscie czytam tak szybko i mazala czytać od końca strony do początku, to jej przeczytalamd końca strony każdy wyraz od prawda do lewa m się zdziwila....Do dzis mi to wypomina jak się spotkamy- mimo,ze starowinka już to przez to mnie dobrze pamięta
...
Stary 2013-11-02, 09:03   #4333
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Ja powiem tak: w sumie wolałabym, żeby Krzyś był praworęczny. No bo to ogólnie łatwiej w życiu, choćby zwykłe podanie komuś ręki I bądź co bądź więcej jest praworęcznych. Poza tym łatwiej pisać w zeszycie - nie zasłania się ręką (chyba, że jest się Arabem, to leworęcznym łatwiej ) i czasem można sobie rozmazać to, co się napisało.
Ale NIGDY nie będę Krzysia "oduczać", jeśli zacznie jednak preferować lewą rękę. Jeśli tak mu półkule mózgowe mówią, to niech sobie pisze i wita się, jak chce I jeśli ktoś inny na siłę by mi Syna nawracał, to zatłukę! D
haha - Milus jak na razie tez preferuje lewa reke ale prawa tez sobie radzi ( no i ma cos z Araba hahaha ).

Cytat:
wiecie co mi opowiedział 6-letni chrześniak? że pani w przedszkolu za karę sadza ich z dziewczynkami ale to urocze
ooooo wooow

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

jeżżżuuuuu, żarcik?!.
no jasne ze Zarcik .. w tym domu wszytsko Jest na Milusia - biedne dziecko haha.

Cytat:
czesc
ale mialam dzis wykanczajace sny ..... snilo mi sie ze spaceeruje po parku ,spokoj ,sielanka ,kwiatki ,soczysta zielen ,sloneczko ,ja ide z cala rodzinka z nogi na noge .... i mijam kobiete ktora nagle chwyta sie za brzuch -jeczy -krzyczy rodzi na stojaco .w parku .przy wszystkich . ja placze . dziecko wylatuje .ktos łapie . wszystko dobrze .
jestem wykończona

ide nadrabiac ....
eee to ja mialam lepsiejszy bo seXuaLny :d hahaha.

no nic troche napisałam - ide usypiac Mlodego a pozniej do Hm-u

do pozniej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:23   #4334
Moderna
Zakorzenienie

Stary 2013-11-02, 09:31   #4335
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no nie beda Twiomi .ale moimi tak
Cytat:
Mogę i ja się sobą pochwalić?
jako jedyna w przedszkolu płynnie czytałam (zawsze rozczytywałam dzieciom karteczki, które pani dawała dla rodziców) i jako jedyna umiałam sznurować buty

to jeszcze jedną laurkę sobie strzelę, a co! w pierwszej klasie podstawówki w testach szybkości czytania wyszło mi, że jestem na poziomie 8 klasy alem się dowartościowała

yyyyyy

i nastepny genusz !!!!!!
Cytat:
Czytałam dość szybko, bo mama czytała tylko jeden rozdział, a ja zawsze chciałam wiedzieć co jest dalej (w ogóle ona zawsze mnie oszukiwała, jak pytałam co będzie dalej... najszybciej przeczytany cykl w moim życiu - Ania z Zielonego Wzgórza; mamisko powiedziało, że Ania w końcu będzie żoną Karolka S. /ten z wyłupiastymi oczami/).
Mój brat zaś miał patologiczny motyw szybszego czytania - musiał umieć posługiwać się programem TV.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej lasencje \my nadal u teściów do wieczora, Miszelinek budził sie w nocy tryliard razy... i jak pisałam na fb dostał od ciotek ubrania...sweter na 116cm, a spodnie na 3 lata Ja rozumiem, że jest pokaźny, ale bez przesady założy to za 4 lata może takie wielkie

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

haha musze sobie wydrukowac !!!!!!!

co do preferowanej str.moj tz jest i lewo reczny i prawo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 09:46   #4336
maria28
Kniaginia

Witam, geniusze!

Moderna,

Cytat:
Fakt czasem wyje jak wilk

Cytat:
dostał od ciotek ubrania...sweter na 116cm, a spodnie na 3 lata Ja rozumiem, że jest pokaźny, ale bez przesady założy to za 4 lata może takie wielkie
A ja Ci mówię, że założy wcześniej

A my jadziem do Ikei, do tego przybytku, gdzie nagle wszystko wydaje się baaardzo potrzebne. Ale dodatkowe naczynie żaroodporne muszę kupić, bo dziś robię ogromną porcję musaki
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:03   #4337
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ale NIGDY nie będę Krzysia "oduczać", jeśli zacznie jednak preferować lewą rękę. Jeśli tak mu półkule mózgowe mówią, to niech sobie pisze i wita się, jak chce I jeśli ktoś inny na siłę by mi Syna nawracał, to zatłukę!

A co do żywienia to też chętnie się dowiem, my daleko w lesie z rozszerzaniem diety
mi jest całkowicie obojętne którą rękę Jakub będzie miał dominującą. pewnie dlatego, że ja jestem leworęczna i raczej nie miałam z tym problemów. rękę podaję zawsze prawą, nie miałam problemów z pisaniem, zawsze miałam ładne, przejrzyste zeszyty, raczej nie zamazywałam ręką tego co pisałam, długo pisałam piórem. pewnie, że ucząc się pisać musiałam uważać bo jednak trochę się przysłania ręką pismo ale co to za problem. większe są.

osoby leworęczne są bardziej uzdolnione artystycznie ale podobno żyją średnio 5 lat krócej niż praworęczni (powiedział wykładowca na ćwiczeniach patrząc na mnie i moją leworęczną koleżankę siedzącą obok mnie )

Jakub póki co oburęczny, jak leży na brzuszku preferuje lewą a jak na plecach to prawą. Ja podobno w jego wieku już wszystko brałam w lewą rękę.

Cytat:
u mnie w pierwszych klasach podstawówki tak sadzano.

Cytat:

dobreeeeee

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
A my jadziem do Ikei, do tego przybytku, gdzie nagle wszystko wydaje się baaardzo potrzebne. Ale dodatkowe naczynie żaroodporne muszę kupić, bo dziś robię ogromną porcję musaki
ja w ikei bywam bardzo rzadko bo mamy daleko i tylko jak jesteśmy w pobliżu przejazdem to wstępujemy ale też nagle wszystko jest niezbędne i idealnie pasuje do mieszkania

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

wieści od Cynamonowej i Adasia:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3611
Stary 2013-11-02, 10:35   #4338
klementyna1
Zakorzenienie

Przeczytałam o Adasiu i rycze....Silny chłopak!!Da radę!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:42   #4339
Tajgusia
Raczkowanie

Witam moje drogie, ja też jak czytam o Adasiu mam łzy w oczach. Poza tym w związku z tymi jego cierpieniami mam ostatnio jakąś depresję i wszystko widzę na czarno. U nas szpital wszyscy chorzy. Córa załapała przeziębienie a teraz zapalenie ucha, po drodze zaraziła Mikusia i mały tak kaszle i prycha i smarka, że mąż pojechał z nim dzisiaj do lekarza. Mam nadzieje, że to nic poważnego. W związku z tym my w tym roku pomimo licznych planów nigdzie nie pojechaliśmy.
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 11:31   #4340
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
...sweter na 116cm, a spodnie na 3 lata Ja rozumiem, że jest pokaźny

Cytat:
w tym domu wszytsko Jest na Milusia
u nas też tj. nie na Milusia, tylko na Michasia

Cytat:
A my jadziem do Ikei, do tego przybytku, gdzie nagle wszystko wydaje się baaardzo potrzebne.

musaka, musaka, ktoś wspomniał o musace?! wbijjjjjjaaaammm!

Raju, tak się cieszę z Cynamonków, że aż aż aż
Cały czas ściskamy co sił...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:39   #4341
achna79
Rozeznanie

Hej hej
Ściskam bardzo mocno kciuki za Adasia ale czytać co pisze Cynamonowa nie jestem w stanie. W zeszłym roku po kilkunastoletniej chorobie zmarł mój chrześniak i nie czytam już takich smutnych wieści bo od razu mi się Wojtuś przypomina i łapię doła.

Cytat:

Jak się czujesz? Dajesz radę karmić? Zdrówka!
Czuję się już lepiej ale nadal jestem bezużyteczna w domu bo przy Małym nic zrobić nie mogę
Wczoraj nie karmiłam wcale, cały dzień miałam temperaturę i leżałam jak kłoda. Dziś karmiłam już dwa razy ale tak się zastanawiam .... jak on je tylko jednego cycka to czy nie zrobi mi się on jakoś dużo większy?

Cytat:
-----

Idę leżeć bo chyba znów mnie gorączka dopadła
Stary 2013-11-02, 11:41   #4342
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ugotowałam zupkę, 500ml, będzie na 2 obiady hehe, cieszę się jak głupia a zmotywowała mnie do tego sól w słoiczkach
Stary 2013-11-02, 12:16   #4343
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dzisiaj świętujemy 2 ząbka

Cytat:
W Huugies były te paski też. Dla mnie i tż na początku rewelacja ) Bardzo się przydały
Mam w domu Huggisy ale też nei wiedziałam, że mają taki pasek, jak Filip wstanie to zobaczę

Cytat:
Będę drążyć temat żywienia. Kiedy można dać dziecku do zupy, deseru, czegokolwiek: kaszę jaglaną, płatki owsiane (nie chodzi i błyskawiczne kaszki, tylko normalne nasze produkty). Makaron, wiem, że część z Was daje, jakikolwiek czy coś specjalnego?
Ja kaszę jaglaną już dawałam taką "dorosłą" z owocami. Płatki owsiane nie wiem od kiedy można bo też bym mu dała...

Cytat:
Nas tak w gimnazjum nauczyciele sadzali za karę

Cytat:
czesc
jestem wykończona

ide nadrabiac ....
Za dużo myślisz o Antosiach i stąd te sny

Cytat:

Cała prawda

Filip od kilku dni nauczył się wstawać w łóżeczku, przy szafie, łóżku. Po prostu wszędzie! Od tego momentu nie istnieje leżenie, siedzenie, wszędzie się wspina,.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 12:31   #4344
BYou
MBZ♥

Mam nadzieję, że ta wiadomość od Cynamonków zapoczątkuje już tylko coraz lepsze wieści od Nich

Maria z ikei nie da się wyjść bez nadbagażu zakupowego

Monicca za wstawanie, u nas to samo Roszpunka od wczoraj wstaje przy wszystkim prz czym się da. Z jednej strony cieszy nas to a z drugiej lękam się, że upadnie
Też daję jaglankę dorosłą czasem. Zalewam wodą wieczorem, potem gotuję rano i blenderuję

Nestelle, współczuję snu
Tak kiedyś było u niektórych "nauczycielek", że leworęczny znaczyło gorszy

Kwiatuszku Zdolniacho
Roszpunka ostatnio też miała takie maratony bezsenneteraz już wróciła na swoje tory

Tasiu, rozumiem. Teraz Mąż nosi Roszpunkę w nosidle także ja pomykam z torebeczką ale co jak co nie wyobrażam sobie egzystowania bez nosidła

Achna wracaj do zdrowia

Moderna

Z piekarnika czuć zapach nadziewanej, wyluzowanej kaczki aaaa już się nie mogę doczekać

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-11-02 o 12:45
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:03   #4345
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, geniusze!
hmmm czyli nie witasz mnie .ja sie nauczylam czytac "dopiero" w wieku 6 lat ...
Cytat:
czyli poprawa malutka ale zawsze ... oby juz tylko z gorki .
Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Witam moje drogie, ja też jak czytam o Adasiu mam łzy w oczach. Poza tym w związku z tymi jego cierpieniami mam ostatnio jakąś depresję i wszystko widzę na czarno. U nas szpital wszyscy chorzy. Córa załapała przeziębienie a teraz zapalenie ucha, po drodze zaraziła Mikusia i mały tak kaszle i prycha i smarka, że mąż pojechał z nim dzisiaj do lekarza. Mam nadzieje, że to nic poważnego. W związku z tym my w tym roku pomimo licznych planów nigdzie nie pojechaliśmy.
zdrowka
Cytat:
Czuję się już lepiej ale nadal jestem bezużyteczna w domu bo przy Małym nic zrobić nie mogę
Wczoraj nie karmiłam wcale, cały dzień miałam temperaturę i leżałam jak kłoda. Dziś karmiłam już dwa razy ale tak się zastanawiam .... jak on je tylko jednego cycka to czy nie zrobi mi się on jakoś dużo większy?

Idę leżeć bo chyba znów mnie gorączka dopadła
zdrowka .
a dlaczego on nie pije z drugiego ?

Cytat:
Ugotowałam zupkę, 500ml, będzie na 2 obiady hehe, cieszę się jak głupia a zmotywowała mnie do tego sól w słoiczkach
duuuze obiady
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
...
Filip od kilku dni nauczył się wstawać w łóżeczku, przy szafie, łóżku. Po prostu wszędzie! Od tego momentu nie istnieje leżenie, siedzenie, wszędzie się wspina,.
kto by chcial lezec jak mozna wstac i tyle ciekawosci sciagnac

U kuby w klasie pani tez sadza na stale chlopcow z dziewczynkami ale dlatego aby ogarnac chlopcow . jak siedza z dziewczynka to sa grzeczni ,bardziej skupieni a jak chlopak z chlopakiem to istny sajgon

ehhhh pogoda badziewna jest .prawdziwy listopad -nielubie tego miesiaca ....
Stary 2013-11-02, 15:51   #4346
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Jesteś pewna?

:
yyy chyba tak

Cytat:

A ja do przedszkola nie chodziłam-z Babcią siedziałam w domciu-bo poszłam i jestem leworęczna, a mi taka jędza przywiązała rękę do krzesełka żeby zmusić do rysowania prawą mama zrobiła jej jesień
jeju

Cytat:
heh. i teraz mi głupio, bo nie wiem o co chodzi? że urocze? niby oglądałam Madagaskar...

hehe no właśnie! Małpka, powiedz w końcu ile Karol ma
.
to chodzi nie o Madagaskar a o Pingwiny z Madagaskaru
sytuacja wyjątkowa to w tym odcinku http://www.youtube.com/watch?v=mjMW-y-AFZM

o jednorożcu jak znajdę to też ci wrzucę

a Karol no masz racje nie ma 8 miesięcy ma 8 miesiecy i 1 dzień
Cytat:

jakie prawdziwe

Cytat:
o naczynie i mi by się przydało

Cytat:
oby było coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
zdróweczka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
:

Cytat:
M: Roszpunka od wczoraj wstaje przy wszystkim prz czym się da. Z jednej strony cieszy nas to a z drugiej lękam się, że upadnie

Z piekarnika czuć zapach nadziewanej, wyluzowanej kaczki aaaa już się nie mogę doczekać

uu kaczka nie jadłam chyba jeszcze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:20   #4347
jolanT
Zadomowienie

hej!

my też my też- odbyliśmy dziś podróż do Ikea
już o 7 miałam "wrotki nasmarowane", chłopa z wyra i zaraz po 9 byliśmy

zdecydowaliśmy się jednak na to krzesełko Antilop i już po testach
moja Fifka zadowolona, wyglądała jak szeryf
najpierw pochłonęła rybkę ze słoiczka a później ugotowałam jej brokuł i marchewkę.. spróbowaliśmy sposobem BLW i nawet nie było źle
pakowała ładnie do buźki i mamlała
większość i tak wylądowała na podłodze ale może następnym razem będzie lepiej!

Achna- dużo zdrówka

u Cynamonków jakby optymistyczniej!!

Moderna

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 17:19   #4348
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Podziwiam Was za takie talenty kulinarne, ja ani chęci ani zdolności nie posiadam

Cytat:
a dlaczego on nie pije z drugiego ?

A bo ja wiem
Tak po prostu nagle zaczął się odwracać od prawego cyca i tyle, chciał tylko lewy. W nocy jak był zaspany to udawało mi się go tym prawym nakarmić ale w dzień szans nie było.
Stary 2013-11-02, 17:19   #4349
anika_s
Wtajemniczenie

Dobry Wieczór
To ja - Marnotrawna Wizażanka
proszę nie bijcie obiecuję się poprawić
ale będąc z Wami szczera - po prostu jakoś nie miałam weny na wizaż.
Wbijam się w wątki i powracam
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:33   #4350
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
też jestem miłośniczką kwaśnych. ale smród jest

nie ważny smrod ale smak

moja mnie tak brała na przetrzymanie z Dziećmi z Bullerbyn

Cytat:
dzięki.
Podłączam sie pod króilka...

Klementyna zrobiłam z tego pzrepisu : http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html

wyszło rewelacyjnie a robiłąm pierwszy raz
(mój chłop stwierdzil,ze padliny i szczurów jadł nie będzie)

Cytat:

U mnie pytanie GDZIE króluje

Cytat:

daj przepis

byłąm dzis w trzech sklepach i tej lubelli nigdzie nie było
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości