Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 17:22   #4321
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Pragnę sprostować, bo źle doczytałam. Koleżanki kupowały taki aspirator w aptece ale nie podłączany do odkurzacza Coś mi się pochrzaniły, na końcu był taki doustnik, brało się do ust i się odciągało, naprawdę zadowolone były

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 17:28   #4322
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

jak ja to podłącze do odkurzacza, to mojemu dziecku nos wyrwie

Grucha powinna wystarczyć

to chyba dobre do odkurzacza który ma regulacje mocy bo ja mam taki co mi panele odciąga wiec chyba zainwestuje w inny odkurzać bo te aspiratory maja na prawdę super opinie , wysysają wszystko znaczy sie babole :P mózgu nie

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Pragnę sprostować, bo źle doczytałam. Koleżanki kupowały taki aspirator w aptece ale nie podłączany do odkurzacza Coś mi się pochrzaniły, na końcu był taki doustnik, brało się do ust i się odciągało, naprawdę zadowolone były

taki ? http://allegro.pl/frida-aspirator-do...254962675.html a nie wciagne tego do buzi ?
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 17:31   #4323
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
jestem po wizycie.
BEDZIE SYNEK
waży 430g, wszystko dobrze, bardzo ruchliwe dzieciątko.

Tak ze bede miała 3 mężczyzn w domu,
super

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46525565]Nieźle, hehe Gratulacje

Mi zawsze lekarka mówi, szyjka ładna, długa, 35mm, zamknięta i twarda. Skoro od początku mamy 35 mm to już tak po prostu mamy, ale to nie jest krótka szyjka

Wróciłam od lekarza. Niby ok, krew i mocz w normie, szyjka ok, ale te twardnienia martwią nie tylko mnie ale i moją ginekolog Mówiłam jej, żę brzuchol mam taki cały twardy jak stoje, jak siądę czy się położę, to wymięka. Zbadała mnie na samolocie i powiedziała, że jej zdaniem i tak macica jest twarda. Muszę brać luteinę 2x2 i magne b6 3x1, dużo leżeć najlepiej z nogami w górze i za 2 tygodnie przyjść do kontroli, a dodatkowo zrobić jeszcze badanie CRP Tego jeszcze nie robiłam. Ma wykryć czy mam jakąś infekcję w organizmie, która by mogła powodować to twardnienie macicy eh...
Dodam że luteiny jeszcze w ogóle nigdy nie brałam i zła jestem, że znowu jakiś badziew muszę sobie tam wciskać i to jeszcze 2 razy dziennie po 2 tabletki

A i jeszcze moje ciśnienie Pani doktor powiedziała, że tak niskiego jeszcze nie widziała 100/50 rozkurczowe nie było nawet 50 Nie bardzo chciała mi wierzyć, że ja czuję się dobrze, na prawde! Kawy nie pije bo nie znoszę, powiedziała że od czasu do czasu mam zjeść kopiko (czy jak się te niedobre cukierki nazywają) albo pić odgazowaną colę

Mężulek mnie rozbroił naszykował mi lody i szuka telefonu... Pyta się mnie, czy go nie widziałam. Mówię mu dla żartu - sprawdź w zamrażalniku. I sprawdził Ostatecznie znalazł na lodówce, ale moje drogie Panie - nie tylko my jesteśmy takie rozgarnięte [/QUOTE]
oj tez nie znosze kopiko a co do męża dobry jest
i nie stresuj się tak,wszystko będzie dobrze a zaraz sobie łeb rozwalisz o tą ścianę

Cytat:
Dzanet głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze Uważaj na siebie i dużo leż, jeśli lekarz kazał.

A luteiną się nie przejmuj, ja brałam w sumie do 4 miesiąca, przywykłam do codziennego wkładania sobie jakichś leków, bo teraz mam wieczne infekcje, wiec to codzienne wkładanie jest już normą

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Wybaczcie, jeśli to pytanie wyda Wam się śmieszne, ale malujecie paznokcie teraz? Koleżanka suszy mi głowę, wychodzi na to, ze niczego nie wolno, wkurza mnie takie gadanie. Musiałabym malować kilka razy dziennie chyba te paznokcie i ciągle używać zmywaczu, by mi/dziecku zaszkodziło. Sama nie wiem jak to jest już
ja mam u stop pomalowane zawsze i nie wyobrażam sobie nie malować a już w ogole latem białe klapki i koniecznie jakiś roz czy czerwien
stop nie malowałam tylko w 1 trymestrze bo miałam takie mdlosci ze dupska mi się myc nie chciało a co dopiero malować stopki

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Za chwilę będę Was nadrabiać, ale najpierw chciałam się wyżalić, bo szanowny król ZUS podniósł mi dzisiaj ciśnienie!!!
Dostałam polecony dzisiaj z zusu, z zawiadomieniem, że muszę stawić się na kontroli lekarskiej, jak się nie stawię, to cofną mi zasiłek. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że termin wizyty wypadał na dzisiaj na godzinę 11, a listonosz przyniósł list po 14 Oczywiście do zusu dodzwonić się nie da, bo przed 15 telefonów nie odbierają, bo po co!! podjechałabym tam dzisiaj, ale do oddziału, do którego mam się zgłosić, mam ok 40 km! Więc i tak do 15 bym nie zdążyła... No rzesz kur**! Na pewno będą się czepiać, że się nie stawiłam! A im strasznie ciężko cokolwiek wyjaśnić!
na pewno im to wyjaśnisz... a jak nie to przyjedziemy i będzie wpie**al.

Mój TZ poklocil się ostro z ojcem bo kazal mu dziś jechać ode mnie z domu do nich (jakies 30km) meble przesuwać a Tz już piwo w ogole otworzyl poza tym kuźwa benzyny za darmo nie leją!!!i awantura na całego,mozliwe ze nie będziemy mieli gdzie mieszkac super... mam nadzieje ze tesciowa załagodzi sytuacje....bo szczerze, ja pier**le no jest kiepsko
Poza tym boje się mieszkania tak blisko tesciow bo Mój TZ ma stosunki z rodzicami wlasnie kuźwa kiepskie... dobrze ze to była rozmowa przez tel bo tak to by się pozabijali TZ zly,obrazony powiedział ze już nie chce tam mieszkac i ch**... to ciekawe gdzie... ale masakra

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 17:35   #4324
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
t

taki ? http://allegro.pl/frida-aspirator-do...254962675.html a nie wciagne tego do buzi ?
O, dokładnie ten
Haha, nie, nic Ci nie wleci, bo do zasysanie powoduje, że babolki z nosa wydostają się do takiej rurki co się dzidziusiowi do noska przykłada i tylko do tego to leci, takze spoko

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 17:35   #4325
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Dzanet głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze Uważaj na siebie i dużo leż, jeśli lekarz kazał.

A luteiną się nie przejmuj, ja brałam w sumie do 4 miesiąca, przywykłam do codziennego wkładania sobie jakichś leków, bo teraz mam wieczne infekcje, wiec to codzienne wkładanie jest już normą

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Wybaczcie, jeśli to pytanie wyda Wam się śmieszne, ale malujecie paznokcie teraz? Koleżanka suszy mi głowę, wychodzi na to, ze niczego nie wolno, wkurza mnie takie gadanie. Musiałabym malować kilka razy dziennie chyba te paznokcie i ciągle używać zmywaczu, by mi/dziecku zaszkodziło. Sama nie wiem jak to jest już
ja mam hybrydę na tipsie... później zrezygnuję, ale na razie nie mam zamiaru, nie daj zapędzić się w kozi róg... nie ma co przesadzać, bo jeszcze trochę to nic nam nie będzie wolno...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 17:35   #4326
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
super

oj tez nie znosze kopiko a co do męża dobry jest
i nie stresuj się tak,wszystko będzie dobrze a zaraz sobie łeb rozwalisz o tą ścianę

ja mam u stop pomalowane zawsze i nie wyobrażam sobie nie malować a już w ogole latem białe klapki i koniecznie jakiś roz czy czerwien
stop nie malowałam tylko w 1 trymestrze bo miałam takie mdlosci ze dupska mi się myc nie chciało a co dopiero malować stopki

na pewno im to wyjaśnisz... a jak nie to przyjedziemy i będzie wpie**al.

Mój TZ poklocil się ostro z ojcem bo kazal mu dziś jechać ode mnie z domu do nich (jakies 30km) meble przesuwać a Tz już piwo w ogole otworzyl poza tym kuźwa benzyny za darmo nie leją!!!i awantura na całego,mozliwe ze nie będziemy mieli gdzie mieszkac super... mam nadzieje ze tesciowa załagodzi sytuacje....bo szczerze, ja pier**le no jest kiepsko
Poza tym boje się mieszkania tak blisko tesciow bo Mój TZ ma stosunki z rodzicami wlasnie kuźwa kiepskie... dobrze ze to była rozmowa przez tel bo tak to by się pozabijali TZ zly,obrazony powiedział ze już nie chce tam mieszkac i ch**... to ciekawe gdzie... ale masakra

jak juz sie cos uklada to musi sie z☠☠☠ac ... ja nie wiem i najgosze ze w takich momentach nie mozna sie nawet uchlac !\
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 17:53   #4327
humant
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie jaki szampon i żelik do mycia niemowlaczka najlepszy bo chciałabym juz zacząc kupowac znalazłam kilka ale jest powyżej pierwszego miesiąca
Ja stosowałam Oilatum. Jest suuuuuper! Córcia miała po nim tak cudowną skórę, że normalnie szok. Polecam wszystkim!!! Ja bałam się najbardziej tego, że tych wszystkich mydełek, żeli, szamponów nie będę mogła spłukac z ciałaka córci, bo przeciez woda w wanience będzie juz zmydlona, więc zastanawiałam się skąd wziąć czystą do opłukania. Problem sam się rozwiązał przy Olilatum. Wlewałam nakrętkę płynu do wody, myłam córcię bez zadnych mydeł i innych takich (łącznie z główką), bo już wtedy nie trzeba niczego takiego stosowac, potem ją wyjmowałam z wanienki, wycierałam i już po kąpieli. Doskonale oczyszcza skórę i ją pielęgnuje. Mankament - oczywiście cena. Ale Oilatum jest bardzo wydajny, więc na długo wystarczał. Miałam z Oilatum emulsję do kąpania (taka w całej niebieskiej butelce - bo są jeszcze emulsje w białych butelkach), kremik do buzi, a potem jak córcia urosła i miała już długie włosy (teraz ma za pupkę ) to kupowałam tez szampon. Teraz też będę tak robić, bo u mnie się to super sprawdziło.

Cytat:
A na temat Aspiratorów macie jakieś zdanie ? bo moja bratówka chwali sobie ten do odkurzacza troche mnie to przeraża
Cytat:
Że to http://allegro.pl/abakus-aspirator-d...199926882.html

chyba że kupujecie klasyczną gruchę bo ja robie liste i po prostu szaleje
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

jak ja to podłącze do odkurzacza, to mojemu dziecku nos wyrwie

Grucha powinna wystarczyć
Cytat:
Cytat:
jak juz sie cos uklada to musi sie z☠☠☠ac ... ja nie wiem i najgosze ze w takich momentach nie mozna sie nawet uchlac !\
Na temat aspiratorów mogę powiedzieć tylko tyle, że:
- gruszka jest niewskazana, bo często uszkadza śluzówkę noska i powoduje więcej szkód niż dobrego, a poza tym nigdy nie odciągnie glutków tak jak trzeba.
- aspitarory z ustnikiem - do DU...Y!!!! Miałam taki przy córci, bo jakoś nie mogłam się przemóc do kupienia tego podłączanego do odkurzacza. Za każdym razem jak córcia chorowała i miała katar to jej czyściłam tym aspiratorem nos. Efekt - gilonów było mniej, ale ja po pierwszym dniu "leczenia" kataru sama się zarażałam wdychając wszystkei zarazki z jej nosa. Zawsze kończyło się to u mnie infekcjami gardła i chorobą Niby mają jakiś tam filtr, ale to zwykły kawałek gąbki! Poza tym trudno mi się ciągnęło przez tą cienką rureczkę. Potem ją skróciłam i jakoś dawałam radę.
- aspirator odkurzaczowy - wypytałam już inne mamy, pediatrę i jeszcze kilka osób i z pewnością kupię aspirator podłączany do odkurzacza. Jest całkowicie bezpieczny dla dziecka, stosują takie nawet szpitale (no nie podłączane do odkurzacza, ale działające na tej samej zasadzie). Są tak zbudowane, że siła ciągu wytwarzana przez odkurzacz jest redukowana do takiej, która pozwala super oczyścić nosek. Sama kiedyś pukałam się w głowę jak słyszałam o tym aspiratorze, ale warto poczytać opinie o nim, bo myślę, że to całkiem niezłe rozwiązanie.

Edytowane przez humant
Czas edycji: 2014-05-19 o 17:57
humant jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 17:57   #4328
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
ja mam hybrydę na tipsie... później zrezygnuję, ale na razie nie mam zamiaru, nie daj zapędzić się w kozi róg... nie ma co przesadzać, bo jeszcze trochę to nic nam nie będzie wolno...
No dokładnie, ale czasem to mam dość słuchani takich pierdół. Mi na szczęście w domu nikt takich rzeczy nie mówi, nawet mama moja, o żadnych przesądach, jedynie jak mieliśmy pogrzeb to mi nie pozwoliła iść, bo nie wolno, więc nie poszłam.
Koleżanka moja tak panikuje, no chryste "Malujesz paznokcie???!!! Nie boisz się, ze zaszkodzisz dziecku????????" albo gdy poszłam do fryzjera niedawno "Rozjaśniasz??????? Nie boisz się??? Przecież w ciaży się nie powinno, bo kolor zły wychodzi" Tłumaczę jej, ze ja rozjaśniam końce włosów (ombre), nie robię nie wiadomo czego. Nawet moja fryzjerka się śmiała z tego. A sąsiadka znowu "Nie podcinaj włosów w ciąży, bo nie wolno", a dlaczego nie wolno pytam się jej, a Ona "Nie wiem" Matkooo.Dbam o siebie jak przed ciążą, maluje się, etc jak chcę, jedynie porduktów mocno oczyszczających nie używam i zwykłych balsamów też nie.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
- gruszka jest niewskazana, bo często uszkadza śluzówkę noska i powoduje więcej szkód niż dobrego, a poza tym nigdy nie odciągnie glutków tak jak trzeba.
- aspitarory z ustnikiem - do DU...Y!!!! Miałam taki przy córci, bo jakoś nie mogłam się przemóc do kupienia tego podłączanego do odkurzacza. Za każdym razem jak córcia chorowała i miała katar to jej czyściłam tym aspiratorem nos. Efekt - gilonów było mniej, ale ja po pierwszym dniu "leczenia" kataru sama się zarażałam wdychając wszystkei zarazki z jej nosa. Zawsze kończyło się to u mnie infekcjami gardła i chorobą Niby mają jakiś tam filtr, ale to zwykły kawałek gąbki!
- aspirator odkurzaczowy - wypytałam już inne mamy, pediatrę i jeszcze kilka osób i z pewnością kupię aspirator podłączany do odkurzacza. Jest całkowicie bezpieczny dla dziecka, stosują takie nawet szpitale (no nie podłączane do odkurzacza, ale działające na tej samej zasadzie). Są tak zbudowane, że siła ciągu wytwarzana przez odkurzacz jest redukowana do takiej, która pozwala super oczyścić nosek. Sama kiedyś pukałam się w głowę jak słyszałam o tym aspiratorze, ale warto poczytać opinie o nim, bo myślę, że to całkiem niezłe rozwiązanie.
Wezmę sobie Twoje rady do serca, poczytam Bo samo słowo "odkurzacz" wywołało mnie takie efekt , ale być może naprawdę to fajna sprawa

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-05-19 o 17:58
Stary 2014-05-19, 18:01   #4329
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Ja stosowałam Oilatum. Jest suuuuuper! Córcia miała po nim tak cudowną skórę, że normalnie szok. Polecam wszystkim!!! Ja bałam się najbardziej tego, że tych wszystkich mydełek, żeli, szamponów nie będę mogła spłukac z ciałaka córci, bo przeciez woda w wanience będzie juz zmydlona, więc zastanawiałam się skąd wziąć czystą do opłukania. Problem sam się rozwiązał przy Olilatum. Wlewałam nakrętkę płynu do wody, myłam córcię bez zadnych mydeł i innych takich (łącznie z główką), bo już wtedy nie trzeba niczego takiego stosowac, potem ją wyjmowałam z wanienki, wycierałam i już po kąpieli. Doskonale oczyszcza skórę i ją pielęgnuje. Mankament - oczywiście cena. Ale Oilatum jest bardzo wydajny, więc na długo wystarczał. Miałam z Oilatum emulsję do kąpania (taka w całej niebieskiej butelce - bo są jeszcze emulsje w białych butelkach), kremik do buzi, a potem jak córcia urosła i miała już długie włosy (teraz ma za pupkę ) to kupowałam tez szampon. Teraz też będę tak robić, bo u mnie się to super sprawdziło.

- aspitarory z ustnikiem - do DU...Y!!!! Miałam taki przy córci, bo jakoś nie mogłam się przemóc do kupienia tego podłączanego do odkurzacza. Za każdym razem jak córcia chorowała i miała katar to jej czyściłam tym aspiratorem nos. Efekt - gilonów było mniej, ale ja po pierwszym dniu "leczenia" kataru sama się zarażałam wdychając wszystkei zarazki z jej nosa. Zawsze kończyło się to u mnie infekcjami gardła i chorobą Niby mają jakiś tam filtr, ale to zwykły kawałek gąbki! Poza tym trudno mi się ciągnęło przez tą cienką rureczkę. Potem ją skróciłam i jakoś dawałam radę.
Dziękuję za opinię w takim razie juz chyba wiem co zakupię za apirator , a co do tego oilatum musze sprawdzić cenę

Cytat:
No dokładnie, ale czasem to mam dość słuchani takich pierdół. Mi na szczęście w domu nikt takich rzeczy nie mówi, nawet mama moja, o żadnych przesądach, jedynie jak mieliśmy pogrzeb to mi nie pozwoliła iść, bo nie wolno, więc nie poszłam.
Koleżanka moja tak panikuje, no chryste "Malujesz paznokcie???!!! Nie boisz się, ze zaszkodzisz dziecku????????" albo gdy poszłam do fryzjera niedawno "Rozjaśniasz??????? Nie boisz się??? Przecież w ciaży się nie powinno, bo kolor zły wychodzi" Tłumaczę jej, ze ja rozjaśniam końce włosów (ombre), nie robię nie wiadomo czego. Nawet moja fryzjerka się śmiała z tego. A sąsiadka znowu "Nie podcinaj włosów w ciąży, bo nie wolno", a dlaczego nie wolno pytam się jej, a Ona "Nie wiem" Matkooo.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Wezmę sobie Twoje rady do serca, poczytam Bo samo słowo "odkurzacz" wywołało mnie takie efekt , ale być może naprawdę to fajna sprawa
Co do rozjaśniania włosów robie to co 3 tygodnie ;-) odrosty robie ale pasemkami na folię więc nic nie szkodzi , poza tym farba bez amoniaku wiec prawie sama woda utleniona , a ostatnio nią płukałam gardło więc sorry zeby mialo coś zaszkodzić a twoja koleżanka z tym " nie wiem " to juz w ogole masakra
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 18:05   #4330
Misstic
Wtajemniczenie

Katiusza gratuluje syneczka

Dzanet bedzie dobrze, nie martw sie

Humant ja kupie dokladnie to samo co ty. W tej emulsji jest wszystko juz i nie trzeba kupowac osobno zelu do mycia cialka + szamponu + oliwki. U mnie znajome tez to mi polecaly

I wiecie co, ja to jestem obrzydliwa i w ogole bo... nie maluje paznokci u nog a chodze w sandalkach jak ja w ogole tak moge fuuu dobrze ze chociaz od czasu do czasu u rak pomaluje

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:05   #4331
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za opinię w takim razie juz chyba wiem co zakupię za apirator , a co do tego oilatum musze sprawdzić cenę

Co do rozjaśniania włosów robie to co 3 tygodnie ;-) odrosty robie ale pasemkami na folię więc nic nie szkodzi , poza tym farba bez amoniaku wiec prawie sama woda utleniona , a ostatnio nią płukałam gardło więc sorry zeby mialo coś zaszkodzić a twoja koleżanka z tym " nie wiem " to juz w ogole masakra

Haha, no heca jak nie wiem

limit na żarło przekroczyłam dziś trzykrotnie A teraz zakończyłam kolację lodem, Boże wybacz

Przyszła Pani Magister

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 18:07   #4332
nmartyna
Zadomowienie

List był polecony za potwierdzeniem odbioru. Odebrał teściu... Mówi, że wpisał datę odbioru, ale z nim to nigdy nie wiadomo... A poza tym list był nadany we czwartek, to wiadomo, że w piątek to nie przyjdzie, tylko najszybciej w poniedziałek! I trudno, co ma być to będzie! Jutro tam zadzwonię i spróbuję delikatnie wyjaśnić sprawę, ale jak te święte krowy coś mi powiedzą nie tak, to nie ręczę za siebie!

A co do zakupów ciążowych... Paulinka a może wybierz się do jakiegoś lumpka?? Ja dzisiaj byłam i za bezcen kupiłam sukienki letnie NOWE z metką jeszcze! Jedna jest właśnie długa i taka przewiewna, druga do kolan. Oprócz tego zaopatrzyłam się jeszcze w dwie koszulki takie trochę dłuższe i luźniejsze A i dostałam dzisiaj dwa staniki od koleżanki, tak patrzę na nie i mówię do niej, że przecież to jest ogromne i na bank za duże będą, no ale przymierzyłam i zonk! DOBRE! rozmiar 65 G!
Mój normalny rozmiar przed ciążą to 65 C, czasami D... A tu aż G!

Dzanet wszystko będzie dobrze... Tylko się teraz nie zamartwiaj i nie przemęczaj

Asia Ja paznokcie maluję normalnie, teraz akurat też mam hybrydy. Nie przesadzajmy z tymi ostrożnościami Przez płytkę paznokcia nic się do organizmu dziecka nie dostanie.

Katiusza gratuluję synka

No więcej nie pamiętam co miałam napisać
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:09   #4333
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Katiusza gratuluje syneczka

Dzanet bedzie dobrze, nie martw sie

Humant ja kupie dokladnie to samo co ty. W tej emulsji jest wszystko juz i nie trzeba kupowac osobno zelu do mycia cialka + szamponu + oliwki. U mnie znajome tez to mi polecaly

I wiecie co, ja to jestem obrzydliwa i w ogole bo... nie maluje paznokci u nog a chodze w sandalkach jak ja w ogole tak moge fuuu dobrze ze chociaz od czasu do czasu u rak pomaluje
A dlaczego obrzydliwa ?

Co do oilatum własnie sprawdzam cene i wychodzi taniej w pakiecie chyba kupić http://allegro.pl/oilatum-baby-soft-...215491493.html no urzeka mnie to że nie trzeba splukiwac tego bo w wanience to cieżko by było
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 18:24   #4334
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego obrzydliwa ?

Co do oilatum własnie sprawdzam cene i wychodzi taniej w pakiecie chyba kupić http://allegro.pl/oilatum-baby-soft-...215491493.html no urzeka mnie to że nie trzeba splukiwac tego bo w wanience to cieżko by było
Bo dziewczyny napisaly ze ohydnie by wygladalo wyjscie w sandalkach bez pomalowanych paznokci u stop
No to sie smieje ze ja to jestem obrzydliwa bo nie maluje a smigam w takich butkach taki maly zarcik

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-19, 18:27   #4335
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Bo dziewczyny napisaly ze ohydnie by wygladalo wyjscie w sandalkach bez pomalowanych paznokci u stop
No to sie smieje ze ja to jestem obrzydliwa bo nie maluje a smigam w takich butkach taki maly zarcik
Miałam na myśli bardziej siebie, ze u mnie ohydnie by wyglądało, nikogo nie chciałam obrazić
Po prostu nie wyobrażam sobie nie mieć paznokci w kolorze do odkrytych butów

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 18:30   #4336
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam na myśli bardziej siebie, ze u mnie ohydnie by wyglądało, nikogo nie chciałam obrazić
Po prostu nie wyobrażam sobie nie mieć paznokci w kolorze do odkrytych butów
Luzik tak sobie zazartowalam

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-19, 18:31   #4337
Asia19x
Zakorzenienie

No to dobrze

Trzeba iść się szorować i do wyrka

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 18:32   #4338
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
nie nopisałam, ze ochydnie
jak masz ładna plytke paznokcia u stop to czemu masz malowac ja mam akurat brzydka i wole nałozyc lakier niz chodzic bez

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:37   #4339
ZygaEffka
Zadomowienie

Asia Twoje włoski ???
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 19:00   #4340
kasikkkkka
Zadomowienie

katiusza, gratuluję synka

u nas dziś ciąg dalszy gorączki, innych objawów brak

co do aspiratora, ja powiem tak, długo używaliśmy fridy, niby byliśmy zadowoleni, bo faktycznie daje radę,
natomiast przy mocniejszym katarku, kiedy ten nosek trzeba czyścić często, czasem trzeba zakropić solą fizjologiczną, żeby dobrze wszystko wyszło i kiedy tej wydzieliny jest dużo, to mimo dość długiego tego wężyka, to tż nie raz wciągnął do ust tą wydzielinę
jednym słowem nie jest to zbyt higieniczne, bo przez to często łapał infekcje od córy
teraz mamy aspirator KATAREK, czyli ten podłączany do odkurzacza
długo się przed nim wzbraniałam, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest całkowicie bezpieczny, higieniczny, łatwiejszy do utrzymania w czystości (rozkręca się na części i łatwo się myje)
ja bym już teraz nie zamieniła go na żaden inny
i dla synka też będziemy go używać
Stary 2014-05-19, 19:03   #4341
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Asia Twoje włoski ???
też jestem ciekawa....

12.2005

Stary 2014-05-19, 19:03   #4342
kasikkkkka
Zadomowienie

ja z kolei od paru dni męczę się z zaparciami
mam wrażenie, że niedługo wybuchnę
już mam przez to brzuch jak w 8 miesiącu
już stosowałam wodę z miodem i cytryną na czczo, suszone morele, activię, i jakoś efektu brak
wykończę się
Stary 2014-05-19, 19:06   #4343
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
katiusza, gratuluję synka

u nas dziś ciąg dalszy gorączki, innych objawów brak

co do aspiratora, ja powiem tak, długo używaliśmy fridy, niby byliśmy zadowoleni, bo faktycznie daje radę,
natomiast przy mocniejszym katarku, kiedy ten nosek trzeba czyścić często, czasem trzeba zakropić solą fizjologiczną, żeby dobrze wszystko wyszło i kiedy tej wydzieliny jest dużo, to mimo dość długiego tego wężyka, to tż nie raz wciągnął do ust tą wydzielinę
jednym słowem nie jest to zbyt higieniczne, bo przez to często łapał infekcje od córy
teraz mamy aspirator KATAREK, czyli ten podłączany do odkurzacza
długo się przed nim wzbraniałam, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest całkowicie bezpieczny, higieniczny, łatwiejszy do utrzymania w czystości (rozkręca się na części i łatwo się myje)
ja bym już teraz nie zamieniła go na żaden inny
i dla synka też będziemy go używać
Ooo kolejna pozytywna opinia Mamy , dziękuję

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa....
Asiula pisała ze idzie sie szorowac i do wyrka wiec juz sie pewnie nie dowiemy
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 19:09   #4344
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Asiula pisała ze idzie sie szorowac i do wyrka wiec juz sie pewnie nie dowiemy
a co ona po wieczorynce spać już idzie??

12.2005

Stary 2014-05-19, 19:17   #4345
ZygaEffka
Zadomowienie

Możliwe
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 19:21   #4346
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
ja z kolei od paru dni męczę się z zaparciami
mam wrażenie, że niedługo wybuchnę
już mam przez to brzuch jak w 8 miesiącu
już stosowałam wodę z miodem i cytryną na czczo, suszone morele, activię, i jakoś efektu brak
wykończę się
Mi na okropne zaparcia w I trymestrze pomagał Colon c.

Co do paznokci to mam nałożone hybrydy i mam na ponad 3 tygodnie spokój:-D

Dzisiaj odebrałam wyniki moczu i wit.c i herbata z żurawiną bardzo pomogły i wyniki są bardzo dobre

A i ten aspirator do noska do odkurzacza to używała moja siostra i była bardzo zadowolona, więc i u nas taki na pewno się pojawi.

Udanego wieczoru:-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:25   #4347
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
jestem po wizycie.
BEDZIE SYNEK
waży 430g, wszystko dobrze, bardzo ruchliwe dzieciątko.

Tak ze bede miała 3 mężczyzn w domu,
Gratuluję !

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46525565]Nieźle, hehe Gratulacje

Mi zawsze lekarka mówi, szyjka ładna, długa, 35mm, zamknięta i twarda. Skoro od początku mamy 35 mm to już tak po prostu mamy, ale to nie jest krótka szyjka

Wróciłam od lekarza. Niby ok, krew i mocz w normie, szyjka ok, ale te twardnienia martwią nie tylko mnie ale i moją ginekolog Mówiłam jej, żę brzuchol mam taki cały twardy jak stoje, jak siądę czy się położę, to wymięka. Zbadała mnie na samolocie i powiedziała, że jej zdaniem i tak macica jest twarda. Muszę brać luteinę 2x2 i magne b6 3x1, dużo leżeć najlepiej z nogami w górze i za 2 tygodnie przyjść do kontroli, a dodatkowo zrobić jeszcze badanie CRP Tego jeszcze nie robiłam. Ma wykryć czy mam jakąś infekcję w organizmie, która by mogła powodować to twardnienie macicy eh...
Dodam że luteiny jeszcze w ogóle nigdy nie brałam i zła jestem, że znowu jakiś badziew muszę sobie tam wciskać i to jeszcze 2 razy dziennie po 2 tabletki

A i jeszcze moje ciśnienie Pani doktor powiedziała, że tak niskiego jeszcze nie widziała 100/50 rozkurczowe nie było nawet 50 Nie bardzo chciała mi wierzyć, że ja czuję się dobrze, na prawde! Kawy nie pije bo nie znoszę, powiedziała że od czasu do czasu mam zjeść kopiko (czy jak się te niedobre cukierki nazywają) albo pić odgazowaną colę

Mężulek mnie rozbroił naszykował mi lody i szuka telefonu... Pyta się mnie, czy go nie widziałam. Mówię mu dla żartu - sprawdź w zamrażalniku. I sprawdził Ostatecznie znalazł na lodówce, ale moje drogie Panie - nie tylko my jesteśmy takie rozgarnięte [/QUOTE]
Co lekarz to opinia mi lekarz powiedział,że to nic takiego z tym twardnieniem tylko zalecił środki ostrożności,kiedy są one niepokojace no i odkąd biorę magnez to się uspokoiły.Ale najprawdopodobniej to skurcze BH.Trochę Ci dała tej luteiny.. 2x2 to brałam z powodu plamień na początku ciąży. Ale jak to się mówi,każdy lekarz inaczej. Moje ciśnienie też takie bardzo wysokie jak u Ciebie jest i lekarz mi się dziwi,że ja żyję w ogóle a ja czuję się super rewelacja z takim ciśnieniem. Ostatnio miałam 90/60 i mogłam góry przenosić I mimo wszystko piję kawę

Cytat:

Pewnie Ten lakier i zmywacz to musiałabyś chyba wdychać do utraty tchu żeby się dziecku coś stało

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

No nie każdy rozumie,że nikt nie sika do baku i nie zawsze może,szczególnie,że to nie jest taki sobie rzut beretem...Oby teściówka złagodziła konflikt... Może to tylko nerwy ojca i jutro mu minie. Oby to się dobrze skończyło...

Mamy klucze do M. ale idziemy tam od 1 czerwca Z tej okazji idę po hamburgera i coś słodkiego co by uczcić ten dzień na swój sposób

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 19:28   #4348
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Asia Twoje włoski ???

Tak, moje

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-19, 19:28   #4349
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Gratuluję !

Co lekarz to opinia mi lekarz powiedział,że to nic takiego z tym twardnieniem tylko zalecił środki ostrożności,kiedy są one niepokojace no i odkąd biorę magnez to się uspokoiły.Ale najprawdopodobniej to skurcze BH.Trochę Ci dała tej luteiny.. 2x2 to brałam z powodu plamień na początku ciąży. Ale jak to się mówi,każdy lekarz inaczej. Moje ciśnienie też takie bardzo wysokie jak u Ciebie jest i lekarz mi się dziwi,że ja żyję w ogóle a ja czuję się super rewelacja z takim ciśnieniem. Ostatnio miałam 90/60 i mogłam góry przenosić I mimo wszystko piję kawę

Pewnie Ten lakier i zmywacz to musiałabyś chyba wdychać do utraty tchu żeby się dziecku coś stało

No nie każdy rozumie,że nikt nie sika do baku i nie zawsze może,szczególnie,że to nie jest taki sobie rzut beretem...Oby teściówka złagodziła konflikt... Może to tylko nerwy ojca i jutro mu minie. Oby to się dobrze skończyło...

Mamy klucze do M. ale idziemy tam od 1 czerwca Z tej okazji idę po hamburgera i coś słodkiego co by uczcić ten dzień na swój sposób
Juhu zrobisz parapetówkę
Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Mi na okropne zaparcia w I trymestrze pomagał Colon c.

Co do paznokci to mam nałożone hybrydy i mam na ponad 3 tygodnie spokój:-D

Dzisiaj odebrałam wyniki moczu i wit.c i herbata z żurawiną bardzo pomogły i wyniki są bardzo dobre

A i ten aspirator do noska do odkurzacza to używała moja siostra i była bardzo zadowolona, więc i u nas taki na pewno się pojawi.

Udanego wieczoru:-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super ze z moczem się udało
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-19, 19:30   #4350
Aliszcze
Zakorzenienie

nadrobiłam Wasze posty ale nie mam sił odpisywać, wybaczcie, dziś totalnie zmulona jestem i nie do życia

nawet zapomniałam, która tak późno dostała z ZUSu pismo. Nie martw się, nie mogą nic Ci zrobić, nie z Twojej winy to. Więc niech się cmokną w żyć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości