Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 21:22   #4321
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Madzixx zdrówka dla Ciebie! Ja mam dziś to samo także przybij piateczke!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:22   #4322
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Violka - jej, 39 to już dużo ;(

Ja ostatnio mam schizy bo Zuz jest jakaś podejrzanie ciepła i rączki ma ciepłe i codziennie mierzę jej gorączkę, zaraz mnie znienawidzi

Czeka na mnie góra prasowania, czuję się jak samotna matka ostatnio, TŻeta w ogóle ciągle nie ma, a jak jest, to jest tak "zmęczony", że "Zuzia idź do mamy, bo ja nie mam siły". Wkurza mnie to, bo na nic nie mam czasu, wąs mi się sypnął, brwi jak breżniew...
A ja lubie prasowac, moge Ci poprasowac bo swojego nie tykam :P
Tez lubie cie czytac

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Może wstawię jakieś zdjęcia po roczku

Oki

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tak. Ty też?

jak go zdobyć?

Witamy
Tylko 3 str? :P

Oby juz było lepiej. Mój starszy też tak ma że zbije gorączkę to zdrowy, wtedy go dokarmiam, bawi się, gorączka rośnie to go wszystko boli steka, o jedzeniu nie ma mowy

Wysoka gorączka :/
Uff że pyzy kupowane, bo byś mnie o kompleksy przyprawila :P
Balety spoko. Teksty jednej mamy mnie rozbroily nie pierwszy raz z resztą. Pani pedagog omg

Brezniew haha

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Witam wieczornie
Byliśmy na zakupach łazienkowych. Może w końcu skończymy łazienkę. Wypadałoby po 7 latach :P chociaż podejrzewam że zakupione rzeczy muszą swoje odlezec żeby nabrać wartości hehe. Zobaczymy

Powodzenia z lazienka, oby poszlo szybciej niz myslisz

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hehe ja też jak fleja, włos tłusty i tak tułam się po domu. Dobrze że jest szampon do suchych włosów, uratował mnie dziś!
Mój mąż poszedł już spać, szok, nie zdarza się to, ale dzisiaj z nami wstał przed 7 a wczoraj po 1 usunęliśmy dopiero, to dla niego wyczyn Ale ogólnie narzekać nie mogę, dużo ogarnia w domu.

Dlatego ja nie kupuje suchego szamponu bo sie boje ze juz calkiem przestane myc wlosy hahah

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
😂
Ostatnio zalalam tesciowa a ze to wieczorem bylo to wiadro pod zlew i 'jutro kupie co potrzebne i naprawie' rzekl maz.. 3 dni pozniej ... jade do miasta to kupie wiec pytam 'czego tam brakuje?' .. odparl 'checi'...

Hahaha

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że osłuchowo czysta Też nie lubię podawać leków ale jak trzeba to co zrobisz :-( Skończy się na pewno szybko

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Nie no o 4 obudził się, coś tam zjadł i dospał do 5;30
A no to chociaz tyle :P

CASH bo sie znowu pozarlam z M, troche sie tego nazbieralo wszystkiego ostatnio i juz zrobilo sie wielkie Bum ale juz jest okej mam nadzieje ze na dluzej, powyjasnialismy sobie pewne rzeczy.

Mysz spi. Zjadla cale 90ml kaszki na noc, ciekawe o ktorej pierwsza pobudka ???

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:29   #4323
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Ty też?

jak go zdobyć?

Witamy

Oby juz było lepiej. Mój starszy też tak ma że zbije gorączkę to zdrowy, wtedy go dokarmiam, bawi się, gorączka rośnie to go wszystko boli steka, o jedzeniu nie ma mowy

Balety spoko. Teksty jednej mamy mnie rozbroily nie pierwszy raz z resztą. Pani pedagog omg

Brezniew haha

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Witam wieczornie
Byliśmy na zakupach łazienkowych. Może w końcu skończymy łazienkę. Wypadałoby po 7 latach :P chociaż podejrzewam że zakupione rzeczy muszą swoje odlezec żeby nabrać wartości hehe. Zobaczymy
Oj nie, piechota sie nie porywam na wyprawe tam

Cytat:
dzięki
Gorączka kosmos, a główka taka gorąca... brrr mam nadzieję że to się nie powtórzy.
Brawo mąż i brawo Ala!
👏🏻. 👏🏻

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ooo i zdrówka mamcia! Ofkors!

Oj tak, taka gorączka stresuje Pamietam co czułam jak mój mial 40.5.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Wierze na słowo bidulka
Dzięki kurcze mam nadzieje, ze jakos stanę na nogi, bo jutro do 18 jestesmy same
Teraz po grzancu nawet katar mi przeszedł, chyba jesacze jednego musze wypić
A w ogóle hit, Ala mnie obserwowała jak dmuchalam nos w chusteczkę i za chwile sama dmuchała a rączki tak przykładała do buzi jakby chusteczkę trzymała papużka moja kochana
Słodkie to musiało być

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:30   #4324
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

Ja ostatnio mam schizy bo Zuz jest jakaś podejrzanie ciepła i rączki ma ciepłe i codziennie mierzę jej gorączkę, zaraz mnie znienawidzi

Czeka na mnie góra prasowania, czuję się jak samotna matka ostatnio, TŻeta w ogóle ciągle nie ma, a jak jest, to jest tak "zmęczony", że "Zuzia idź do mamy, bo ja nie mam siły". Wkurza mnie to, bo na nic nie mam czasu, wąs mi się sypnął, brwi jak breżniew...
Ale tempetature ma Zuzia w porzadku? To jak TZ tyyyyle pracuje to taaaka wyplata bedzie

Cytat:
😂
Ostatnio zalalam tesciowa a ze to wieczorem bylo to wiadro pod zlew i 'jutro kupie co potrzebne i naprawie' rzekl maz.. 3 dni pozniej ... jade do miasta to kupie wiec pytam 'czego tam brakuje?' .. odparl 'checi'...
hehe, szczery 😃

A u nas ryki z hameryki byly brr
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:34   #4325
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Oj rzeczywiście masakra... Ale dobrze że piszesz, będę prosić jak coś..
Jutro mamy wizytę i do niej mamy podawać conajmniej, ale czuję że nam przedłuży. Teraz jest super ma 36,7, zwiększona dawka działa.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Ja póki co od nas nic nie kupuję chyba Adce, kupię po imprezie jak nam mało będzie prezentów.
Ja od nas mam książki i traktorek dumel bo promki byly hehe

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
A ja lubie prasowac, moge Ci poprasowac bo swojego nie tykam :P
Tez lubie cie czytac

Oki

Powodzenia z lazienka, oby poszlo szybciej niz myslisz

Dlatego ja nie kupuje suchego szamponu bo sie boje ze juz calkiem przestane myc wlosy hahah

Hahaha

A no to chociaz tyle :P

CASH bo sie znowu pozarlam z M, troche sie tego nazbieralo wszystkiego ostatnio i juz zrobilo sie wielkie Bum ale juz jest okej mam nadzieje ze na dluzej, powyjasnialismy sobie pewne rzeczy.

Mysz spi. Zjadla cale 90ml kaszki na noc, ciekawe o ktorej pierwsza pobudka ???

nie dziękuję żeby nie zapeszyc :-*
Dobrze ze u Was już zgoda

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Oj nie, piechota sie nie porywam na wyprawe tam

Oj tak, taka gorączka stresuje Pamietam co czułam jak mój mial 40.5.

Słodkie to musiało być

Cienias :P

Mori_lee - hop hop! Jak Piotruś?

Koperco - jak Ala?
Stary 2016-03-17, 21:36   #4326
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od nas mam książki i traktorek dumel bo promki byly hehe

nie dziękuję żeby nie zapeszyc :-*
Dobrze ze u Was już zgoda

Cienias :P

Mori_lee - hop hop! Jak Piotruś?

Koperco - jak Ala?
To przyjdź to mnie z Julem z buta to pogadamy

jestem mamą
Stary 2016-03-17, 21:37   #4327
blackberry89
Zakorzenienie

U nas ok ogolnie. Tz jedna robote skobnczyl druga niestety jest obsuwa bo plytek zabraklo i 3dni juz czeka. w sobote jak nie skonczy to sie zalamiemy oboje chyba a tak to nic ciekawego
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:39   #4328
Majka232
Zakorzenienie

dziś na spacerze czarny kot przebiegł drogę wiec ja w tył zwrot i idę w drugą stronę ale auto jechało i "wzięło kota na siebie" to ja znów zmieniłam kierunek. Jak ktoś to widział to miał ubaw

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
To przyjdź to mnie z Julem z buta to pogadamy
Ode mnie do białej jest spory kawalek. Możemy się spotkac w polowie drogi
Stary 2016-03-17, 21:48   #4329
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Wierze na słowo bidulka
Dzięki kurcze mam nadzieje, ze jakos stanę na nogi, bo jutro do 18 jestesmy same
Teraz po grzancu nawet katar mi przeszedł, chyba jesacze jednego musze wypić
A w ogóle hit, Ala mnie obserwowała jak dmuchalam nos w chusteczkę i za chwile sama dmuchała a rączki tak przykładała do buzi jakby chusteczkę trzymała papużka moja kochana
Słodka papuzka

Cytat:
Violka - tamta mama jest tak wkurzająca że szok. Na moje pyt.czy jej córka zostaje w przedszkolu odp. jasne że tak. Później i tak idzie do PRYWATNEJ szkoły. Jak szliśmy z zebrania one skierowaly się do klatki a Sz.mowi o tu mieszka Ania (imię zmienione hehe) a mama Ani - tak JESZCZE tu. Kiedyś o wakacjach rozmawialysmy i jak usłyszała o tym że jedziemy do Bułgarii to powiedziała - no cóż. Kto co lubi. Taka sympatyczna @
OMG! może to jest taka nowo bogata co? Bo tak się zachowuje masakra jak ja nie lubię takich ludzi.

Cytat:
Brawo za chodzenie!
Ja uważam ze ciąża to ogromne obciążenie dla organizmu i dochodzi on do siebie przez dluzszy czas

Prezenty na siłę są raczej bez sensu. Lepiej kasę i może później będzie jakiś pomysł.
Masz rację z ta ciąża. Ech nie chce póki co myśleć o tym słowie, za dwa dni się okaże...
Co do prezentów to ja się zgadzam - co za dużo to niezdrowo.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57530301]Ale tempetature ma Zuzia w porzadku? To jak TZ tyyyyle pracuje to taaaka wyplata bedzie

hehe, szczery 😃

A u nas ryki z hameryki byly brr[/QUOTE]
Ojj co to się stało?

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
U nas ok ogolnie. Tz jedna robote skobnczyl druga niestety jest obsuwa bo plytek zabraklo i 3dni juz czeka. w sobote jak nie skonczy to sie zalamiemy oboje chyba a tak to nic ciekawego
To popisala!

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
dziś na spacerze czarny kot przebiegł drogę wiec ja w tył zwrot i idę w drugą stronę ale auto jechało i "wzięło kota na siebie" to ja znów zmieniłam kierunek. Jak ktoś to widział to miał ubaw

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Ode mnie do białej jest spory kawalek. Możemy się spotkac w polowie drogi
Haha taka przesądna jesteś?

Stary 2016-03-17, 22:03   #4330
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Słodka papuzka

OMG! może to jest taka nowo bogata co? Bo tak się zachowuje masakra jak ja nie lubię takich ludzi.

Masz rację z ta ciąża. Ech nie chce póki co myśleć o tym słowie, za dwa dni się okaże...
Co do prezentów to ja się zgadzam - co za dużo to niezdrowo.

Ojj co to się stało?

To popisala!

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Haha taka przesądna jesteś?
A właśnie testujesz za dwa dni?
Dziewczyna jest beznadziejna. Czasem aż nie wierzę ze można takie głupoty pier..lic :P
Przesadna nie, ale kot i nie mówienie o czymś żeby nie zapeszyc - tego unikam hehe
Stary 2016-03-17, 22:08   #4331
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Odnośnie prasowania - dziś w końcu wzięłam się za moją stertę, Zosia oczywiście jak zobaczyła żelazko to stwierdziła, że musi być bardzo interesujące i juz pędziła aby je obadać, pokazałam jej, że nie wolno "nu nu" paluchem, wiec wróciła do zabawy klockami i tylko co jakiś czas patrzyła na mnie i robiła mi "nu nu" 😉

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Dziewczyna jest beznadziejna. Czasem aż nie wierzę ze można takie głupoty pier..lic :P
Przesadna nie, ale kot i nie mówienie o czymś żeby nie zapeszyc - tego unikam hehe
Ja też byłam przesadna jeśli chodzi o kota.. Az którego dnia znalazłam tą czarną niedorajde 😜 i pozamiatane, nie ma drogi w domu, która nie byłaby przebiegnieta przez kota 😜
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 22:18   #4332
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Odnośnie prasowania - dziś w końcu wzięłam się za moją stertę, Zosia oczywiście jak zobaczyła żelazko to stwierdziła, że musi być bardzo interesujące i juz pędziła aby je obadać, pokazałam jej, że nie wolno "nu nu" paluchem, wiec wróciła do zabawy klockami i tylko co jakiś czas patrzyła na mnie i robiła mi "nu nu" 😉

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ja też byłam przesadna jeśli chodzi o kota.. Az którego dnia znalazłam tą czarną niedorajde 😜 i pozamiatane, nie ma drogi w domu, która nie byłaby przebiegnieta przez kota 😜
U mnie to niemożliwe póki co. Mój pies kotów nienawidzi

Co do psa to Julus na pytanie gdzie jest pies (lub podając imię psa) pokazuje paluszkiem. Gdzie brat tez raczej pokaże ale mamę i tatę słabo

Dobranoc
Stary 2016-03-17, 23:06   #4333
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Trzeba kupić buty
Tobie zdrówka!
właśnie właśnie, mamy plan w sb jechać mierzyć emelki

Cytat:
Brawo Ala zaraz będzie biegać po całym mieszkaniu
U mnie Filip ciągle do mnie podchodzi bierze mnie za rączkę i chcę żebym z nim spacerowała.. koniecznie za jedną bo jak za dwie to wyrywa

Pospał 1,5h szok, rano zazwyczaj jest drzemka 30-40 min a tu taka niespodzianka, pewnie popołudniowa za to będzie krótsza
Idziemy na spacerek krótki

Teraz będzie najbardziej zdradliwa pogoda , infekcji znowu będzie cała masa trzeba uważać :-(
Zdrówka!
cwaniaki te nasze dzieci
zaraz się wszystkie rozbiegają to mamusie będą zbędne

Cytat:
O kurcze! To faktycznie Kopciuszka masz w domu! Zosia ma 12,5... Pewnie po ojcu, bo on w kajakach (46) chodzi, mama ma 36.
mój 44/45 a ja 36/37 muszę zmierzyć Alicjonkową stópkę

Cytat:
No właśnie TZet mówi, zeby kupić taki jak Wasz a ten na wieś zawieziemy i chyba tak zrobię

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Moje dziecko tylko w domu jest marudne. Miałam dość odwiertów i poszłam z nią do pracy na kawę, no złote dziecko, pchała sobie krzesełko, gadała, uśmiechała, sama podchodziła ( podpelzala znaczy) do ludzi. Po prostu jak nie ona. A teraz jojczy na mnie uwieszona. Oddam ja do pracy zamiast do żłobka ;p
dawaj ją na etat jak się tak podobało

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Weszłam zobaczyć czy 5000 nie nabilyscie. Ale nie szalejecie

W sob mamy roczek i jeszcze trochę załatwiania miałam, zaproszenia, byłam sobie dziś kupić coś do ubrania
czekamy na foty roczkowe !
kurcze a nie tak dawno chrzciny organizowałyśmy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 23:14   #4334
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia się obudzi, zjemy obiad i tez lecimy na polko! U nas dziś piękne słonko, podobno weekend tez ma być ładny, ciekawe czy im się sprawdzi... W nd mamy podjechać do lekarza, u którego się leczę i który robił nam ivf o zaświadczenie do becika, bo wpisał nam wcześniej na jakimś starym druku. Kazał nam wziąć ze sobą Zosie, bo jak to stwierdził, lubi wiedzieć co zmajstrowal 😜 widział ją co prawda jak miała 3m, bo byliśmy wtedy z giftem u niego podziękować za wszystko, ale cóż, jak chce to przywleczemy się we trójkę 😜
macie szczęście do lekarzy
Cytat:
Dobra, czas odpocząć,... Filipek śpi od 18. Przez 1,5 godziny porannej drzemki nie chciał dać położyć się na drugą więc już był bardzo zmęczony.
Idę do wanny chyba poleżeć
Aż z ciekawości zmierzę jutro jaką stópkę ma Filip

Gdzie są dobre skarpetki z abs z tych cieńszych?
ja standardowo polecam z h&m

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Siemanko! Nadrobilam 3 ostatnie strony. Pozniej cos napisze
hej hej !

Cytat:
Hello co tam u Was?

Dobrze że czysto!

Widać że co lekarz to inne podejście do gorączki i podawania leków.
A ile teraz Adula ma?

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Czemu ciężki?
Też czekam na Na Wspólnej, mam nadzieję że nie usne

Idę pod prysznic
też się wkreciłam w Na wspolnej ostatnio:P

Cytat:

hahaha padne

Cytat:
Tak. Ty też?

jak go zdobyć?

Witamy

Brezniew haha

Witam wieczornie
to na pewno ale brawa za poczynione zakupy
a tam niczego nie ma w tej łazience czy nie dokończona po prostu?

Cytat:
Hehe ja też jak fleja, włos tłusty i tak tułam się po domu. Dobrze że jest szampon do suchych włosów, uratował mnie dziś!
Mój mąż poszedł już spać, szok, nie zdarza się to, ale dzisiaj z nami wstał przed 7 a wczoraj po 1 usunęliśmy dopiero, to dla niego wyczyn Ale ogólnie narzekać nie mogę, dużo ogarnia w domu.
dzielny mąż

Cytat:
Violka - tamta mama jest tak wkurzająca że szok. Na moje pyt.czy jej córka zostaje w przedszkolu odp. jasne że tak. Później i tak idzie do PRYWATNEJ szkoły. Jak szliśmy z zebrania one skierowaly się do klatki a Sz.mowi o tu mieszka Ania (imię zmienione hehe) a mama Ani - tak JESZCZE tu. Kiedyś o wakacjach rozmawialysmy i jak usłyszała o tym że jedziemy do Bułgarii to powiedziała - no cóż. Kto co lubi. Taka sympatyczna @
omg jakie teksty :/:/

Cytat:
Żyć nie umierać normalnie, fajne takie lenistwo ale już choroba mniej fajna

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Czyli standard

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Co za babsztyl! ja bym nie wytrzymała i jakąś ripostę zasadziła
Niektóre matki są okropne, trochę się nasłuchałam różnych historii bo moja siostra pracuje w szkole i to co się dzieje to jakaś masakra :/
zdecydowanie wolałabym bez, ale wtedy nie byłoby lenistwa
Cytat:
Ha taka pindzia co to wszystko ma najlepsze najmodniejsze najdroższe itp :/ brrr

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Ale fajnie 😍 moja duperka mała nie chce mnie naśladować, chyba uznała że nie jestem dla niej odpowiednim wzorem do naśladowania
To Madzia od rana piwkuj, będziesz się jakoś trzymać do południa może hehe

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Dobreee
hehe dobra myśl póki co drugie piwko zarzuciłam, może do rana starczy :P
Stary 2016-03-17, 23:27   #4335
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Oszzz! Ja zaraz oszaleje... Muszę wymyślić jeszcze dwa prezenty na roczek dla Zosi... Pomocy!

Dziś przyszedł pchacz-wozek fp, Lala Ala zamówiona, Odkrywczy Domek i jeszcze jakieś dwa pomysły??
zabawek już sporo macie to może sesja zdjęciowa na roczek?

Cytat:
Gosiak - przynajmniej mąż szczerze ) Majka - jej, co za babsztyl ;] taka światowa i bogata i elitarna a tak pospolicie słoma z każdą tego typu uwagą wyglada z zahramanicznych pewnie butów. Cóż... Tez by mnie wkurzała

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Może coś do jej pokoiku? Fajna pościel np albo tipi. Uwielbiam tipi
też uwielbiam tipi, sama bym się tam pobawiła :P

Cytat:
Brawo za chodzenie!
Ja uważam ze ciąża to ogromne obciążenie dla organizmu i dochodzi on do siebie przez dluzszy czas

Prezenty na siłę są raczej bez sensu. Lepiej kasę i może później będzie jakiś pomysł.
ja czytałam, że organizm dochodzi do siebie po porodzie tyle ile trwa ciaża, czyli 9 m, teoretycznie to już za nami

Cytat:
Viola, do kiedy masz podawać Adzie ten Nurofen? Mam nadzieję, że to tylko 3-dniowka, ale jakby nie daj Boże gorączka utrzymywała się dłużej niż trzy dni to bij na alarm i koniecznie niech lekarka da Wam skierowanie na rtg płuc.
Ja kiedyś miałam gorączkę przez tydzień i to właśnie 39 stopni, zbijalam ją i zaraz wracała. Osluchowo było czysto, ale lekarze sami nie wiedzieli na co mnie leczyć (u trzech byłam) i w końcu któryś wpadł na pomysł aby wysłać mnie na rtg... Okazało się, że miałam zatajone zapalenie płuc. Tak mnie wtedy zmasakrowalo, że mdlalam w kolejce na rtg.
A chorobsko przewlekło się właśnie jakiś tydzień po innej infekcji.
Nie piszę aby Cię straszyć, ale żebyś w razie czego znała moją historię, bo miałam cholernego pecha wtedy...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Tipi babcia ma uszyć 😉 ale to "na później" do ogrodu 😉

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Majka, fakt z tymi prezentami na siłę... Ale tesciowie się uparli, że konieczne jakaś fajną zabawkę chcą kupić.
oj oj to miałaś przejścia..
zapamiętam w razie W.
ja chyba nigdy nie miałam takiej wysokiej gorączki..chyba, ze naświetlałam termometr żeby do szkoły nie iść haha

Cytat:
U nas by to nie przeszło, tz to prawdziwy mięso zerca, ja zresztą też lubię wędliny i kotleta od czasu do czasu.
A Twoj mąż to powinien być zadowolony, bo ma takie różności na stole przygotowane przez pomysłowa żonke

Bierz ja do pracy zaoszczedzisz na żłobku
mój to samo-mięsożerca a z jego grupy krwi (A) wynika, że powinien odstawić mięso i stosować dietę wegetariańską. Ja jestem 0 i typowy gatunek mięsożerny

Cytat:
Na gwiazdke jak dostali chlopcy od nas, od dziadkow i od cioci to nie wiedzieli co otwierac i czym sie bawic.. niestety co za duzo to niezdrowo.

Ja na urki nie kupuje nic. Torty krece i imprezke robie. Prezentow i tak dostana od groma a ja jak mam kupic aby sie kurzylo to daje w 'skarpete' i nad morze beda mialy

A dzis kwatere zamowilam na wakacje
fajnie, a gdzie śmigacie i kiedy???

Cytat:
Madzixx zdrówka dla Ciebie! Ja mam dziś to samo także przybij piateczke!
piąteczka ehh
gratki chodzenia Filipka! macie już buty?

dziękuję za gratki dla Ali i za może życzenia zdrówka póki co jakbym ozdrowiała ale nie mówię hop do rana

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:

hehe świetne z tym paluszkiem
ja nie lubię za bardzo prasować przy Ali, bo wspina mi się po desce albo stoi przy nodze i nadzoruje..szybkie prasowanie ok, ale całej sterty bym nie ogarnęła, miałam wieczorem się wziąć, ale odpuściłam
ja znalazłam rudego kociaka u teściów w zeszłe wakacje, teraz to już jest król kocur, panicz ogrodu, nie ma śladu po tamtym biednym, przestraszonym, chudym kotku
Stary 2016-03-18, 06:05   #4336
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!
Dziś pobudka o 6.20 i jeszcze się kokosimy w łóżkach, cud

jestem mamą
Stary 2016-03-18, 06:07   #4337
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry!
Nasza pobudka podobnie, z tym, że Zoś dospala do 7. Włączyłam TVP abc, ale wzgardzila koziolkiem matolkiem i przyłączyła sobie na polo tv... Omg siedzi i tańczy do disco od rana. Moje uszy!!!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 06:14   #4338
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza pobudka podobnie, z tym, że Zoś dospala do 7. Włączyłam TVP abc, ale wzgardzila koziolkiem matolkiem i przyłączyła sobie na polo tv... Omg siedzi i tańczy do disco od rana. Moje uszy!!!
Szymi ma podobny muzyczny gust. Niestety

jestem mamą
Stary 2016-03-18, 06:33   #4339
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
zabawek już sporo macie to może sesja zdjęciowa na roczek?

też uwielbiam tipi, sama bym się tam pobawiła :P

ja czytałam, że organizm dochodzi do siebie po porodzie tyle ile trwa ciaża, czyli 9 m, teoretycznie to już za nami

oj oj to miałaś przejścia..
zapamiętam w razie W.
ja chyba nigdy nie miałam takiej wysokiej gorączki..chyba, ze naświetlałam termometr żeby do szkoły nie iść haha

mój to samo-mięsożerca a z jego grupy krwi (A) wynika, że powinien odstawić mięso i stosować dietę wegetariańską. Ja jestem 0 i typowy gatunek mięsożerny

fajnie, a gdzie śmigacie i kiedy???

piąteczka ehh
gratki chodzenia Filipka! macie już buty?

dziękuję za gratki dla Ali i za może życzenia zdrówka póki co jakbym ozdrowiała ale nie mówię hop do rana

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

hehe świetne z tym paluszkiem
ja nie lubię za bardzo prasować przy Ali, bo wspina mi się po desce albo stoi przy nodze i nadzoruje..szybkie prasowanie ok, ale całej sterty bym nie ogarnęła, miałam wieczorem się wziąć, ale odpuściłam
ja znalazłam rudego kociaka u teściów w zeszłe wakacje, teraz to już jest król kocur, panicz ogrodu, nie ma śladu po tamtym biednym, przestraszonym, chudym kotku
My standardowo nad nasze morze od 9 lipca na 8 dni zarezerwowalam apartament w Krynicy.
Jak by ktoras byla nieopodal to zapraszam na spotkanko

A w ogole to zdycham.. 2 dzien okresu a ja mam skorcze porodowe od rana i na wiadrze siedze..

widzialyscie?
http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,197...b-chcieli.html masakra

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 07:34   #4340
Konto usunięte

Hejka dzis noc Hanki trwała do 6:02, czyli standardowe 10,5h z przerwami. A tak się fajnie kokosila jakby jeszcze chciala dospac,nie mogła sie ulozyc az w konsu wstała na nogi na środku łóżka
Cytat:
Brawo za chodzenie!

tez tak uwazam z tymi prezentami,a z ciąża to zależy od organizmu. Ja sie np. pozbylam chronicznego kataru po. W pierwszym trymestrze mnie jeszcze mega meczyl,a potem przeszlo, 3miesiace po porpdzie nic,a teraz tylko czasem miewam w nocy i z rana.

HANKA,ryki byly z okazji prób podania butli z mlekiem i niekapka z woda po pobudce. W dzien wode i mleko z butli pila,a w nocy -wielka krzywda i płacz bez łez.

Cytat:

jaka Zosia grzeczna! moja to przekora jest czasem jak zabraniam. Czarne koty piękne są 😍
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 07:43   #4341
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry!
To wypas

Cytat:
Cytat:
Szymi ma podobny muzyczny gust. Niestety

Ja sama czasem włączam polo tv i dobrze mi z tym
Starszy śpiewa a ja z nim
(jaki rym wyszedl haha)

Cytat:
My standardowo nad nasze morze od 9 lipca na 8 dni zarezerwowalam apartament w Krynicy.

A w ogole to zdycham.. 2 dzien okresu a ja mam skorcze porodowe od rana i na wiadrze siedze..

widzialyscie?
Słyszałam o ospa party.
Straszne że dziecko zmarło na "zwykłą" ospę. Szczepilas chłopców przeciw ospie?
Też mam takie @ :/

Dzień dobry
My spaliśmy do 7.20. Starszy do 5.50
Właśnie sobie przypomniałam że wczoraj kupiłam sobie perfumy w SP a nie jak zazwyczaj pampki :P

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2016-03-18 o 07:45
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 07:51   #4342
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak teraz to się zastanawiam czy nie przełożyć i w niedziele zrobić. Mam cykora jak nie wiem. ..
A to w sumie ja podobnie z tymi "przesadami"

Cytat:
Dobry!
Cóż za rospusta!

Cytat:
Ojj współczuję

Cytat:

widzialyscie?
Współczuję takiego okresu biedna! Link zaraz zobaczę

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Madzixx jeszcze butów nie mamy myślę kupić po świętach jakoś. Ostatnio ktoś mi mówił ze teraz jest nowa moda z tymi pierwszymi butkami, że niekoniecznie się spieszyć z tym. Ze dziecko jak chodzi boso ( tzn w skarpetkach lub bez ) to ćwiczy mięśnie stopy i utrzymanie prawidłowej postawy co zapobiega plaskostopiu. Wiec zaleca się w domu puszczanie bez obuwia. Także jak kupimy to tylko na wyjścia będą ubierane póki co.

Dzień dobry tak w ogóle

U nas znow dziś dwie pobudki po 1 i po 5. Dospalismy do 7.30

Stary 2016-03-18, 07:52   #4343
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - w łazience jest ułożona glazura (niestety niezbyt dobrze. Fachowiec ech) prysznic bez baterii. Kibelek. Kupilismy inny prysznic z głębokim brodzikiem, baterie, umywalkę. Tz chcial panel pod prysznic ale ja uważam że nie korzystalibyśmy z tego. Wzięliśmy baterie (jakaś droga akurat, nie wiem czy nie wymienimy na panel choć ja wolę nie)
Stary 2016-03-18, 08:03   #4344
Konto usunięte

Cytat:
Oj rany 😃 moja też sobie czasem na to przełącza, aż zęby bolą
MAJKA,jakie perfumy chwycilas?

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Tak teraz to się zastanawiam czy nie przełożyć i w niedziele zrobić. Mam cykora jak nie wiem. ..

Cóż za rospusta!

Ojj współczuję

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Madzixx jeszcze butów nie mamy myślę kupić po świętach jakoś. Ostatnio ktoś mi mówił ze teraz jest nowa moda z tymi pierwszymi butkami, że niekoniecznie się spieszyć z tym. Ze dziecko jak chodzi boso ( tzn w skarpetkach lub bez ) to ćwiczy mięśnie stopy i utrzymanie prawidłowej postawy co zapobiega plaskostopiu. Wiec zaleca się w domu puszczanie bez obuwia. Także jak kupimy to tylko na wyjścia będą ubierane póki co.

Dzień dobry tak w ogóle

W moim miescie ortopeda zaleca chodzenie w butach,z wysokim zapietkiem, a na boso-czasami. co lekarz-to opinia
Stary 2016-03-18, 08:22   #4345
Majka232
Zakorzenienie

Jak ktoś nie ma pomysłu na prezent polecam http://allegro.pl/pilki-pufa-pilka-w...089308250.html
Mamy tego typu. Julo pije lezac na nim. Czolga sie po tym. Starszy tv ogląda. Nam sie wypelnienie zbiło i trzeba dokupić ale mamy od 1.5roku

Goczek - Truth CK. Super promocja była i kupon miałam jeszcze -15zl. Starszy powiedział ze ładny zapach to wzięłam

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2016-03-18 o 08:24
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 08:51   #4346
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:

Cóż za rospusta!

Ojj współczuję

Dzień dobry tak w ogóle

My planujemy butki tylko na dwor. Po domu boso lub w skarpetach.

Cytat:
To wypas

Ja sama czasem włączam polo tv i dobrze mi z tym
Starszy śpiewa a ja z nim
(jaki rym wyszedl haha)

Słyszałam o ospa party.
Straszne że dziecko zmarło na "zwykłą" ospę. Szczepilas chłopców przeciw ospie?
Też mam takie @ :/

Dzień dobry
My spaliśmy do 7.20. Starszy do 5.50
Właśnie sobie przypomniałam że wczoraj kupiłam sobie perfumy w SP a nie jak zazwyczaj pampki :P
Bylam pewna ze tak a teraz patrze ze nie tylko odra rozyczka i cos tam jeszcze.

Stary 2016-03-18, 08:53   #4347
Konto usunięte

Cytat:
Jak ktoś nie ma pomysłu na prezent polecam http://allegro.pl/pilki-pufa-pilka-w...089308250.html
Mamy tego typu. Julo pije lezac na nim. Czolga sie po tym. Starszy tv ogląda. Nam sie wypelnienie zbiło i trzeba dokupić ale mamy od 1.5roku

Goczek - Truth CK. Super promocja była i kupon miałam jeszcze -15zl. Starszy powiedział ze ładny zapach to wzięłam
Fajne takie pufy,tylko za duze gabaryty jak na nasze lokum ja wlasnie obczajam alledrogo w poszukiwaniu prezentu na roczek,bo nikt z gości się nie pyta,co Hance podarowac i boję się,że biedna nic nie dostanie takiego na teraz do zabawy.. bylam ostatnio u ciut starszego dziecka od niej,to ma z 5razy wiecej zabawek i jakoś poczulam wyrzuty a i kuponik na all mam 😛 traktor czy arka dumel fajniejsza?

Jak to cieszy,jak perfumy mężczyzna wybiera ahh 😀

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 08:55   #4348
madzixx88
Zakorzenienie

Dzien dobry
U nas pobudka o 5:10 ale jakos sie Ala jeszcze ululala i przed 7 wstała teraz juz na drzemce
Ja lepiej sie czuje, mam mały katar i kicham ale poza tym ok

Gosiak-to super, ze juz macie zaplanowane wakacje kostium kąpielowy szukaj dla Ptysi

Majka-powodzenia z Łazienka, ale chyba taka niezbędna to nie jest dla Was skoro tyle czasu była niewykonczona panel pod prysznicem zawsze mi sie podobał ale nie wiem czy teraz bedziemy robić. Deszczownica za to super sie przydaje
Dzięki za przypomnienie o tym kuponie -15zl. On do konca miesiąca chyba jest?
Perfumy z SP sie tak samo długo utrzymują jak z Sephory?

Hania-ja tez mysle, ze Ala bedzie w domu chodzić w skarpetkach ale buty chcemy kupić, zeby mogła troche po dworzu sie przejsc(robi sie coraz cieplej) no i w galeriach itd
Stary 2016-03-18, 08:57   #4349
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
U nas pobudka o 5:10 ale jakos sie Ala jeszcze ululala i przed 7 wstała teraz juz na drzemce

Gosiak-to super, ze juz macie zaplanowane wakacje kostium kąpielowy szukaj dla Ptysi

Majka-powodzenia z Łazienka, ale chyba taka niezbędna to nie jest dla Was skoro tyle czasu była niewykonczona panel pod prysznicem zawsze mi sie podobał ale nie wiem czy teraz bedziemy robić. Deszczownica za to super sie przydaje

Hania-ja tez mysle, ze Ala bedzie w domu chodzić w skarpetkach ale buty chcemy kupić, zeby mogła troche po dworzu sie przejsc(robi sie coraz cieplej) no i w galeriach itd
Kostium odpuszczam w tym roku tym bardziej ze ma pieluche. Z cartersa mam ladne body co kostium przypomina a bawelna wiec bedzie oddychala skora.

Stary 2016-03-18, 09:14   #4350
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
My planujemy butki tylko na dwor. Po domu boso lub w skarpetach.

Bylam pewna ze tak a teraz patrze ze nie tylko odra rozyczka i cos tam jeszcze.
Ja nie szczepilam. To dodatkowa płatna szczepionka. Nie wiem czy teraz można jeszcze ale pewnie tak

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57543111]Fajne takie pufy,tylko za duze gabaryty jak na nasze lokum ja wlasnie obczajam alledrogo w poszukiwaniu prezentu na roczek,bo nikt z gości się nie pyta,co Hance podarowac i boję się,że biedna nic nie dostanie takiego na teraz do zabawy.. bylam ostatnio u ciut starszego dziecka od niej,to ma z 5razy wiecej zabawek i jakoś poczulam wyrzuty a i kuponik na all mam 😛 traktor czy arka dumel fajniejsza?

Jak to cieszy,jak perfumy mężczyzna wybiera ahh 😀[/QUOTE]

Nie wiem. Zobacz filmiki na yt. Arka ma więcej zwierzątek. Traktorek sam jeździ.
Mi głupio że mamy az tyle zabawek. Czuję się winna że niektóre dzieci nie mają co jeść. Głupio tak n myśleć ale tak mam

Cytat:
Dzien dobry

Nie mylismy sie przez 7 lat :P
Mam w drugiej łazience prysznic i wannę. W tej myśleliśmy też o wannie ale bez sensu bo tylko dzieci w niej kąpiemy i Tz czasem poleguje. Ja b.rzadko wiec 1 wystarczy.
Cos w tym stylu kupilismy http://www.grohe.com/pl/6811/grohe/t...pesta-systems/
Może i dokładnie to nie wiem bo jeszcze nie odebrane

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

http://znajdz-taniej.pl/promocja/pan...art-grohe.html ten chyba kupiliśmy choc one wszystkie podobne

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości