![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Punk girl przykro mi, trzymaj się dzielnie
![]() Misia nie słuchaj tych bredni. Wiadomo - poród nie spa, ale jak inne przeżyły, to i my przeżyjemy. Jak nie my, to kto? ![]() Ahoy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kciuki, kciuki kciuki! Które to wykrakały Ahoy w 2paku na święta? Czarownice! ![]()
#4322 |
Zadomowienie
|
Ahoy, moooocno trzymam kciuki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Wtajemniczenie
|
Dziękju
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4324 |
Zakorzenienie
|
Ahoy to nie mysl
![]()
#4325 |
Wtajemniczenie
|
Tia, żeby to było takie proste
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Ahoy troche wysilku to wymaga ale uwierz da sie
![]()
![]() |
#4328 |
Wtajemniczenie
|
Mija rok, a mi się jeszcze nie udało opanować tej techniki Wredzioszka
![]() Marta, chyba faktycznie przespie dzien, akurat z tym nie mam problemu ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też na to właśnie się wybieramy do kina ![]() ![]() - dziewczyny korzystałyście z usług projektantki wnętrz?
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-10-23 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Werka mi juz przeszlo spanie calymi dniami
![]() ![]() Ja nie korzystalam z takich uslug projektantow wnetrz ![]() ![]()
#4331 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było bo wróciliśmy z urlopu dzisiaj, tradycyjnie 4dni urlopu w szpitalu z powodu grypy żołądkowej!
![]() Jakieś nowości przez te dwa tygodnie ? ![]() ![]()
#4332 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim!
Z nerwów już chyba muszę gdzieś napisać, bo od czytania for dostaję sieczki umysłowej. Staramy się z mężem od początku września, czyli zaraz po ślubie. Teraz trzeci cykl - okres powinnam dostać w okolicach przyszłego weekendu. Do tej pory miesiączka regularna, mniej więcej wiedziałam kiedy owulacja i na podróż poślubną idealnie się wbiliśmy w "okienko". Po tygodniu-dwóch zaczęłam się źle czuć. Ból podbrzusza (w tym kłucie jajnika), potworne mdłości, odrzut od kawy i alkoholu. Zastanawiałam się czy to TO. No ale że tak szybko??? Testy w okolicach okresu negatywne. Może faktycznie było za szybko, sobie pomyślałam. Jeszcze poczekam. I wtedy trochę spóźniona o dwa dni przyszła miesiączka. Inna niż zawsze. Bardzo skąpa, brunatna, praktycznie zero żywej krwi. Testy nadal wychodziły negatywne - miałam mętlik. Po dwóch tygodniach miałam wizytę u ginekologa i poprosiłam o USG. Na obrazie wyszła torbiel wielkości 3,5cm na prawym jajniku. Jak się okazało, sprawca mojego samopoczucia. Akurat wtedy miała wypaść mi owulacja, ale lekarz powiedział, że nie wie czy do niej doszło, gdyż torbiel zasłaniała cały obraz. To był drugi cykl. Próbowaliśmy mimo to. Torbiel miała się wchłonąć do okresu, bo była czynnościowa - pewnie rezultat stresu przedślubnego. Przez kolejny tydzień od wizyty jajnik bolał jeszcze bardziej. Stwierdziłam, że badanie go podrażniło. Równo po 6 dniach dostałam bardzo obfitego krwawienia. O tydzień za szybko jak na miesiączkę. Na następny dzień nie poszłam do pracy, bo nie mogłam z bólu wstać z łóżka. Przypuszczałam, że pękła torbiel. I lekarz później tego dnia mi to potwierdził. Leżałam na L4 trzy dni w domu. Powiedział, że możemy starać się w nowym cyklu, gdyż nic nie stoi na przeszkodzie. Co najlepsze, dwa dni przed pęknięciem torbieli miałam takiego doła, że ryczałam pół nocy do poduszki, nie mogłam się uspokoić. Dopiero teraz widzę jaką rzeźnię na psychice miałam przez ten miesiąc z torbielą. Mój mąż widział doświadczył na sobie huśtawki nastrojów i podziwiam go, że mnie wtedy wspierał, nie krzyczał, jakby rozumiał przez co przechodzę. Zaraz po tym jak pękła torbiel kupiłam testy owulacyjne, które potwierdziły moje przypuszczenia co do kolejnej owulacji. Mierzę temperaturę od września i w tym cyklu widzę wyraźną różnicę - przed owulacją miałam niską 37,3-37,4. Przy torbieli takiej nie miałam ani na początku, ani pod koniec cyklu. Na kontroli po pęknięciu torbieli (po tygodniu), akurat byłam przed samą owulacją. Lekarz powiedział, że widzi pęcherzyk w tym samym jajniku co pękła torbiel (w prawym). Dwa dni po wizycie w piątkowy wieczór test wyszedł pozytywny - czyli owulacja miała nastąpić w ciągu doby. No i tu się niezmiernie zdziwiłam, bo nigdy takiego bólu jajnika na owulację nie miałam - i to z piątku na sobotę w nocy. Stwierdziłam - może dlatego tak boli, bo jeszcze po pęknięciu jajnik dochodzi do siebie. Teraz boję się ogromnie, że ten pęcherzyk znowu nie pękł i znowu zrobiła się torbiel. ![]() Nie mam z kim pogadać, bo wokół wszyscy już z dziećmi, albo długo przed. A i tak nikt by nie zrozumiał tego co przeszłam do tej pory. Jeśli ktoś dotrwał do tej pory, dziękuję. Trochę mi lepiej. Niby mąż, mama wiedzą o moim stanie, ale i tak człowiek jest z tym sam. Edytowane przez Serenely Czas edycji: 2016-10-23 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie ja miałam torbiel a w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę ![]() ![]()
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Chyba tylko raz w życiu miałam infekcję pochwy - grzybica po nadmiarze antybiotyków parę lat temu. Jestem w tym aspekcie szczęściarą akurat.
Miesiączka w okolicach kolejnego weekendu powinna być. |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jakiś stan zapalny sie zrobił? Ja jak miałam zapalenie jajnika to sie dwa tygodnie męczyłam. Podbrzusze bolało bardzo. Dostałam antybiotyki i sie wyleczyłam. Wtedy tez gin zobaczyła na usg jakaś mała torbiel ale albo sie wchłonęła albo sie nie znala (młoda lekarka na ostrym dyżurze) bo po miesiącu torbieli ani śladu. Przede wszystkim nie panikuj, bo ze stresu to tylko gorzej. Idź jeszcze raz do ginekologa może tym razem innego żeby zobaczył. Zrób morfologię, ob i crp- to wskaźniki zapalenia. Bedzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
Zapalenia nie ma, robiłam morfologię we wtorek. Do ginekologa z pewnością pójdę jeśli objawy nie miną, a miesiączka przyjdzie normalnie. Muszę się tylko uzbroić w cierpliwość, co już po takim czasie nie jest moją mocną stroną...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Punk girl, przykro mi
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2016-10-23 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
My korzystaliśmy ale po znajomosci i za darmo...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Punk girl bardzo bardzo mi przykro z powodu Twojej ciąży pozamacicznej przeszłam to dwa lata temu ![]()
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zadomowienie
|
Ahoy - będę trzymać mocno kciuki za wysoką betę
![]() ![]() Punk Girl - bardzo mi przykro ![]() ![]() A mnie dopadło paskudne przeziębienie. Dzisiaj cały dzień spędziłam pod kocem z wielką paką chusteczek. Zastanawiam się, czy jutro zamiast do pracy wybrać się do lekarza po chociaż 2-3 dni zwolnienia, żebym się porządnie wygrzała i przeczekała ten największy katar w domu. W biurze mamy 18-19 stopni, więc warunki raczej nie są sprzyjające przy chorobie ![]() No to sobie ponarzekałam ![]()
![]() |
#4342 |
Zadomowienie
|
Ahoy! Serio??
Matko matko matko!! Byloby zaje.biscie jakby wam sie udalo w koncu! Trzymam nadal mega kciuki i jutro od razu po pracy spojrze tu czy juz wynik jest ! Choć nie wiem czy wytrzymam to napisz na fb bo umre z ciekawości Haha I kurde tak jak mowilysmy ze swieta beda dla Ciebie idealne w tym roku. Ach! Niezapeszajmy, czekajmy. Buziaki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Electric blue zdrowka zycze! PatiPee odstresowaliscie się troche chociaż ![]() Niech tz nadskakuje ![]() Serenely bardzo współczuję ci tych przezyc.. Ale czasem tak jest ze życie nas nie oszczedza i trzeba pewne rzeczy przejsc aby potem juz bylo tylko lepiej ![]() Czekaj cierpliwie na testowanie i trzymam kciuki. Punk girl bardzo mi przykro ![]() Trzymaj sie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4343 |
Zakorzenienie
|
Wredzioszka jakie kolory wybraliście do salonu i sypialni?
- Pestycyda- i jak zadowoleni jesteście?fajnie wam zaprojektowali? - Pysia nie wysyłałaś ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze testy
#4345 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Trzymam kciuki za nas wszystkie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4346 |
Zakorzenienie
|
Lianesko, szarosci i beze
![]() witam nowa przyszla mamusie ![]()
Szymon 30.03.2017 !!!!! ![]() Wojtuś 30.01.2019!!!!! ![]() Edytowane przez malawrednioszka Czas edycji: 2016-10-24 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4348 |
Wtajemniczenie
|
Marta, kciuki zaciśnięte!
Ja właśnie oddałam krew, po 14 wynik. Ale mam pietra... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4350 | ||
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.