|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Joanna Małgorzata
|
Dot.: MERIDIA, co to jest?
w sumie niewiele bo 8 kg lekarz mi zalecił ze względu na nogi i kręgosłup. Mam problem ze schudnięciem po drugiej ciąży (synek ma 1.5 roczku). Mimo diety waga się nie rusza a kręgosłup i noga strasznie bolą a przy dzieciach to nie jest dobre. Niestety ze względu na moje problemy sport odpada a pływanie jest skreślone bo boje się wody
a diete niełączenia muszę wypróbowac a znasz jakieś dobre stronki godne polecenia z tą dietką?
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to bardzo podobnie do mnie ![]() ![]() Ja korzystam z tej http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=159 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4323 |
Joanna Małgorzata
|
![]()
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A np na rano jem wase z serkiem wiejskim, na obiad np samego gotowanego kalafiora , albo sałatkę z kapusty pekińskiej albo żółtą fasolkę z masłem ![]() A na kolację znowu jakieś białko np serek czy coś takiego. Nie przesadzam znowu tak aby w ogóle nie stosować soli czy coś owszem ograniczam je ale nie żeby w ogóle. Jem też smażone np warzywa na patelnię. No i też pijam kawę ![]() ![]() Jedz sobie warzywa same jakieś na obiad jak nie potrafisz nic innego wcisnąć ![]() Ja to nawet zjem sobie słonecznika, garść orzeszków, czasem ciasteczko, lody też jem...i mimo to chudnę, ważne aby jeść to nie jedno po drugim tylko zrobić odstęp czasowy ![]() Ważne abyś nie łączyła i jadła co jakiś określony czas. No i pij dużo wody mineralnej ![]() ![]() Na obiadek staraj się jeść coś z warzyw a na kolację raczej białka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4325 |
Raczkowanie
|
Dot.: Meridia
Kochane kobietki.
Wiem jakie to ważne aby pozbyć się zbędnych kilogramów. Ja sama jestem po kuracji M i schudłam ok 20kg. Teraz staram się racjonalnie podchodzić do problemu,wiem że zła dieta zawsze niweluje nasze sukcesy,mnie niestety dobijają tabletki antykoncepcyjne...jedno jednak wiem mam ubrania o 5 rozmiarów mniejsze. Jestem jednak mamą,mam trzech synów i nie planuję więcej dzieci.Mam swoje lata i nadwaga byla widoczna dla tego się pokusiłam o specyfik.Teraz już mając swoje jestem na diecie i na preparatach ziołowych bo muszę trochę odpocząć od M,jestem pełna podziwu dla waszych wytrwałych intencjach ale nie zapominajmy że nie tylko ciało się odchudza ale też umysł.Katowanie się ćwiczeniami i głodzenie nie przynosi pożądanych efektów pamiętajcie. życzę wszystkim sukcesów i schudnięcia i kolejne zbędne kg,jednak postarajcie się zaakceptować siebie i pokochać swoje ciała a na pewno uda się zwalczyć zbędne kg. no i dbajcie o swoje ciało kremy itp wzmacjają zwisającą skórę. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4326 |
Raczkowanie
|
Blondyna20 czyli ty kupilaś M15? Gdzie go dostałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle, witam dziewczynki, wróciłam ze świata umarłych- 6 dni grypy żołądkowej...nawet nie wiedziałam, że na to można tak długo chorować...było strasznie, było ciężko- w związku z chorobą i jej głównym objawem ![]() Wiem, że to głupie z mojej strony, ale po prostu tak bardzo bolał mnie brzuch, że to było najlepsze rozwiązanie z możliwych. Oczywiście nawadniałam sie ile tylko się dało. Podłączyłam sobie nawet kroplówkę z glukozą...sama własnoręcznie, taka ze mnie zdolniacha... ![]() ![]() ![]() teraz po 3 dniach normalnego jedzenia wracam do mojej pani M. mam nadzieję, że te 5 kg które udało się "zrzucić" fartem podczas grypy nie wróci. Z resztą, pal licho kilogramy, ważny rozmiar spodni ![]() a jak wam służy ta "ciekawa" pogoda? wpływa na was? Pozdróweczki
![]() |
![]() |
#4328 |
Joanna Małgorzata
|
witaj Paniusia
ja jestem po 2 ciążach (2 synów) i tez więcej nie planuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4329 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Stosowałaś M10, czy M15? I przez jaki okres czasu udało Ci się zrzucić te 20 kg? Jestem pełna podziwu... Też chciałabym tyle zrzucić... ![]()
![]() |
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uważaj teraz na M...po takim osłabieniu żołądka. A dobrze się już czujesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4331 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej. Jestem tu nowa
![]() ![]() Edytowane przez Basiulka15 Czas edycji: 2009-07-07 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawę zazwyczaj można pić zależy jak na Ciebie podziała tabletka. Jeśli Ci mocno podniesie ciśnienie to lepiej z niej zrezygnować, zresztą sama będziesz to czuła.Powodzenia w zrzucaniu zbędnych kilogramów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiem ,że może dla niektórych te moje małe sukcesy się nie liczą ale ja uważam że zrzucenie 20kg w rok bez zbędnych wyrzeczeń katuszy i cierpienia to dobry rezultat.No i co najważniejsze nie jestem na pochylni czyli nie ma efektu jojo.Teraz z rozmiaru 48/52 noszę 44/46 więc to chyba swoisty dla mnie rekord.Ja starałam się nie rzucić wszystkich na kolana ale powoli osiągać cel.Na początku brałam M 10,po mc przeszłam na M15 ale po 8mc zrobiłam 3mc przerwę a teraz biorę tylko od czasu do czasu więc nie mogę nazwać to jakąś kuracją.Podziwiam desperację innych ale ja nie ryzkowałabym nie legalnymi lekami faszerować się.Mój najmłodszy syn ma 3 lata a urodził się 5kg i 63dł.Moja nadwaga też jest znacząca ale nie dążę do osiągnięciaidealnego 70kg wskażnika.Kochane wiem że bycie super sexi jest motywujące ale i tak z odrobiną krągłości można być szczęśliwym i sexi.Pozdrawiam i wszystkim życzę wytrwałości.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj wróciłąm do M.- dziwnie się po niej czułam, tzn. wcześniej nie miałam zadnych skutków ubocznych poza suchością w buzi, co z resztą baardzo sobie chwaliłam. Wczoraj wypiłam 2 duże nałęczowianki i 2 kubki kawy! w sumie to wychodzi 3,5l płynów ![]() no i oczywiście wczoraj diety też nie utrzymałam...cały dzień było ok, a na wieczór "samiec" przyniósł wiaderko lodów....no i pożarliśmy całe ![]() oczywiście należy się: ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() a papierosy- tak czy inaczej warto rzucić (wiem, wiem...ciężko bardzo), ale zdrowsza cera, włosy itp. no i trochę kasy zostaje w kieszeni...hihi można na ciuszki w mniejszym rozmiarze wydać ![]()
![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co innego jakbyś się obżerała ale takie coś ![]() Musisz coś zacząć jeść po tej grypie bo padniesz ![]() A co do M...no ja niestety miałam tak cały czas...kręcenie w głowie...niedobrze...brak snu...także wiem co czujesz. Może powinnaś sobie na razie dać spokój z M? Jak myślisz? Bo wiesz może organizm nie jest jeszcze gotowy a trochę szkoda go tak męczyć no i Ty się też męczysz przy okazji z takimi skutkami niepożądanymi. A woda którą pijesz owszem dużo ale to tylko na Twoją korzyść. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4336 |
BAN stały
|
Cześć, mam pytanie:
Ginekolog zapisał mi Duphaston (lek, który zawiera dydrogesteron- substancję zbliżoną do progesteronu), zapomniałam go zapytać i teraz mam kłopot: wie ktoś może, czy mogę to brać jednocześnie z meridią? :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym tego nie łączyła, ale skonsultuj się z lekarzem na wszelki wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4338 |
Joanna Małgorzata
|
dziewczynki a po jakim czasie miałyście jakieś efekty uboczne ja biorę tydzień M i nie mam żadnych czuje się dobrze super śpię
a efekt jest taki że mam 1,5 kg mniej oraz -2 cm w biodrach -1 w pasie - 1.5 w biuście i -1cm udo ale za to urosły mi bicepsy i łydki po ok 1 cm ![]() jem nie szaleje z dieta bo nie chce potem się na jedzenie rzucić stosuje się do rad blondyny - diety nie łączenia. Jestem zadowolona z takiego efektu ![]()
![]() |
#4339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj już było trochę lepiej z tym kręceniem, więc może dam radę... muszę dać radę, bo połowa mojej szafy to ciuchy w które się nie mieszczę, a w tamtym roku były luźne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
ja za pierwszym razem nie miałam w ogóle, tylko piłam jak szalona, po 2 duże wody niegazowane dziennie. Potem odstawiłam i wróciłam za jakiś czas- zaczęły się problemy ze snem, a właściwie nie problemy co po prostu zaczęłam śnić strasznie rzeczywiste sny- pamiętałam je i wpływały delikatnie na moje zachowanie. Np. sniło mi się że się pokłóciłam z TŻ i w związku z tym miałam do niego ukrytą pretensje nie wiadomo o co...aż sobie przypomniałam, że nie kłóciliśmy się naprawdę, tylko mi się to przysniło<- brzmi koszmarnie, ale w sumie niektóre sny miałam wspaniałe...ilu przystojnych kolegów mi się śniło... ![]() w każdym razie- nie było tak strasznie. Potem znów miałam przerwę i teraz jestem 3 dzień naM.15 znów mam suchość w ustach, ale to akurat dobrze, snów na razie nie pamiętam- to też dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektórzy nie mają skutków ubocznych a inni mają je po jakimś tam czasie, miejmy nadzieję, że nie dotyczy to Ciebie ![]() Cytat:
![]() Ale jednak uważaj ,żeby Ci się nic nie stało ![]() I pisz jak się czujesz ![]() Na pewno niebawem założysz te rzeczy ja na M po miesiącu wymieniałam całą garderobę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4342 |
Przyczajenie
|
Ja przez dwa tygodnie brałam codziennie jedną tabletkę M15 . W połączeniu z dietą 1200 kcal i średnim wysiłkiem fizycznym dało mi to 4 kg, takze w sumie to nieźle.
![]()
![]() |
#4343 |
Przyczajenie
|
Cześć, dzisiaj zaczęłam brać Meridię. Czuję się normalnie, tak jak zawsze tylko odczuwam trochę suchość w ustach tak jak chyba większość z Was
![]()
![]() |
#4344 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Troche mnie nie było ale żyję ![]() Wagowo stabilnie i mniej wiecej tak samo. Za to ogolnie wizualnie - olbrzymia zmiana .. Czuje sie swietnie jak od wielu lat sie nie czułam ![]() ![]() Skutkow ubocznych jak nie bylo tak nie ma. Spie, jem, pije kawe, alkohol ![]() ![]() Na poczatku roku moja waga wynosiła ok 86 kg. Na chwilę obeczna jest stabilne 77 i mam nadzieje jeszcze do wrzesnia do slubu zgubic te 2 kg ![]() co nagle to po diable drogie Panie ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4345 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane wizażynki
![]() Moja histora z Merida zaczeła sie w polowie maja poszłam do lekarza zrobiłam cała morfologie ,glukoze oraz hormony to jest bardzo wazne przy braniu tego specyfiku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez phelania Czas edycji: 2009-08-07 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4346 |
Przyczajenie
|
Moja waga początkowa również wynosiła 86 kg. Stosuję Meriię 15 od 3 tygodni i zeszło mi już 5 kg, z czego jestem dumna
![]() Nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się świetnie, mam dużo energii i nie ciągnie mnie już do podjadania ![]() Jak na razie moim celem jest 75 kg. Jak to osiągnę to już będę czuła się lepiej we własnej skórze i postawię sobie kolejny cel jakim będzie osiągnięcie wagi 65 kg. Póki co, powoli - byle do przodu ![]() Pozdrawiam wszystkie Meridianki w ten słoneczny dzień ![]()
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję spadku wagi dziewczyny
![]() Oby tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4349 |
Raczkowanie
|
Witam! Trudno powiedzieć (obie powinny wskazywać prawidłową wagę), może jedna z nich jest zepsuta, pozostaje zważenie się na trzeciej wadze dla porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej położyć sobie kg cukru na niej
![]() U mnie też mi inaczej pokazują...ale jak dla mnie elektroniczna jest bardziej obiektywna...wszystko pokazuje dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.