Meridia - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-05, 18:25   #4321
InKa29
Joanna Małgorzata

Dot.: MERIDIA, co to jest?

w sumie niewiele bo 8 kg lekarz mi zalecił ze względu na nogi i kręgosłup. Mam problem ze schudnięciem po drugiej ciąży (synek ma 1.5 roczku). Mimo diety waga się nie rusza a kręgosłup i noga strasznie bolą a przy dzieciach to nie jest dobre. Niestety ze względu na moje problemy sport odpada a pływanie jest skreślone bo boje się wody

a diete niełączenia muszę wypróbowac a znasz jakieś dobre stronki godne polecenia z tą dietką?
Stary 2009-07-05, 18:30   #4322
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
w sumie niewiele bo 8 kg lekarz mi zalecił ze względu na nogi i kręgosłup. Mam problem ze schudnięciem po drugiej ciąży (synek ma 1.5 roczku). Mimo diety waga się nie rusza a kręgosłup i noga strasznie bolą a przy dzieciach to nie jest dobre. Niestety ze względu na moje problemy sport odpada a pływanie jest skreślone bo boje się wody

a diete niełączenia muszę wypróbowac a znasz jakieś dobre stronki godne polecenia z tą dietką?

No to bardzo podobnie do mnie Też ją dostałam głównie ze względu na brak możliwości ćwiczeń i bóle kręgosłupa

Ja korzystam z tej http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=159
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 07:31   #4323
InKa29
Joanna Małgorzata

na bank wezmę to pod uwagę. ale powiedz mi czy Ty pilnujesz całej tej diety czy tylko samego faktu niełączenia? Ja sprawdzałam sobie całą ta dietę i te godziny http://odchudzanie-diety.blogspot.co...nieczenia.html mnie to przeraża ja zjadam na śniadanie ok 7 rano activię a potem kawę (koniecznie bo inaczej głowa mi pęknie - taki mój nałóg) ok jakąś kanapkę z chlebka sojowego z sałata pomidorem obiadek ostatnio same sałatki bo gorąco i nic gorącego nie dam rady ale tak to staram sie gotowac na parze lub grilować potem jakis kefir 0% no i owoce raczej na kolacje i tak to godzinki 18 a spać chodze ok 22-24 różnie ale nigdy nie wcześniej w ciągu dnia popijam wode i herbatę ziołową ale niestety tego picia jest za mało kurcze i nie moge wlac w siebie wiecej :-(
Stary 2009-07-06, 12:32   #4324
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
na bank wezmę to pod uwagę. ale powiedz mi czy Ty pilnujesz całej tej diety czy tylko samego faktu niełączenia? Ja sprawdzałam sobie całą ta dietę i te godziny http://odchudzanie-diety.blogspot.co...nieczenia.html mnie to przeraża ja zjadam na śniadanie ok 7 rano activię a potem kawę (koniecznie bo inaczej głowa mi pęknie - taki mój nałóg) ok jakąś kanapkę z chlebka sojowego z sałata pomidorem obiadek ostatnio same sałatki bo gorąco i nic gorącego nie dam rady ale tak to staram sie gotowac na parze lub grilować potem jakis kefir 0% no i owoce raczej na kolacje i tak to godzinki 18 a spać chodze ok 22-24 różnie ale nigdy nie wcześniej w ciągu dnia popijam wode i herbatę ziołową ale niestety tego picia jest za mało kurcze i nie moge wlac w siebie wiecej :-(
Przestrzegam samego faktu niełączenia. I staram się jeść co 2 lub 3 godziny
A np na rano jem wase z serkiem wiejskim, na obiad np samego gotowanego kalafiora , albo sałatkę z kapusty pekińskiej albo żółtą fasolkę z masłem
A na kolację znowu jakieś białko np serek czy coś takiego.
Nie przesadzam znowu tak aby w ogóle nie stosować soli czy coś owszem ograniczam je ale nie żeby w ogóle.
Jem też smażone np warzywa na patelnię.
No i też pijam kawę Jedz to na co masz ochotę grunt abyś nie głodziła się bo teraz nie masz ochoty a później się rzucisz ja już tak miałam i wtedy kilogramy wróciły
Jedz sobie warzywa same jakieś na obiad jak nie potrafisz nic innego wcisnąć
Ja to nawet zjem sobie słonecznika, garść orzeszków, czasem ciasteczko, lody też jem...i mimo to chudnę, ważne aby jeść to nie jedno po drugim tylko zrobić odstęp czasowy
Ważne abyś nie łączyła i jadła co jakiś określony czas.
No i pij dużo wody mineralnej Ja schudłam już prawie kilogram
Na obiadek staraj się jeść coś z warzyw a na kolację raczej białka
Stary 2009-07-07, 08:04   #4325
PANIUSIA69
Raczkowanie

Dot.: Meridia

Kochane kobietki.
Wiem jakie to ważne aby pozbyć się zbędnych kilogramów.
Ja sama jestem po kuracji M i schudłam ok 20kg.
Teraz staram się racjonalnie podchodzić do problemu,wiem że zła dieta zawsze niweluje nasze sukcesy,mnie niestety dobijają tabletki antykoncepcyjne...jedno jednak wiem mam ubrania o 5 rozmiarów mniejsze.
Jestem jednak mamą,mam trzech synów i nie planuję więcej dzieci.Mam swoje lata i nadwaga byla widoczna dla tego się pokusiłam o specyfik.Teraz już mając swoje jestem na diecie i na preparatach ziołowych bo muszę trochę odpocząć od M,jestem pełna podziwu dla waszych wytrwałych intencjach ale nie zapominajmy że nie tylko ciało się odchudza ale też umysł.Katowanie się ćwiczeniami i głodzenie nie przynosi pożądanych efektów pamiętajcie.

życzę wszystkim sukcesów i schudnięcia i kolejne zbędne kg,jednak postarajcie się zaakceptować siebie i pokochać swoje ciała a na pewno uda się zwalczyć zbędne kg. no i dbajcie o swoje ciało kremy itp wzmacjają zwisającą skórę.
Pozdrawiam serdecznie
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 08:57   #4326
ishy
Raczkowanie

Blondyna20 czyli ty kupilaś M15? Gdzie go dostałaś ? Chyab jednak wezme meridie,meizitang jest bardzo podejrzany Oo
ishy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 09:13   #4327
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ishy Pokaż wiadomość
Blondyna20 czyli ty kupilaś M15? Gdzie go dostałaś ? Chyab jednak wezme meridie,meizitang jest bardzo podejrzany Oo
Meridia jest zarejestrowanym lekiem, a Meizitang to według naszego prawa subst.nielegalna, narkotyk czy jak tam zwał...w każdym razie-> gdyby przyszło co do czego i poczułabyś się baaardzo źle po leku to w przypadku trafienia do szpitala i podania info że wziąłaś meridię- wypłuczą ci żołądek, pomogą przeżyć i na tym sie skończy. W przypadku Meitizangu- zrobią to samo, a potem sprawa w sądzie z resztą- Meridia 15 sama w sobie jest tak silną subst. że nie ma sensu szukać czegoś jeszcze mocniejszego...

a tak w ogóle,
witam dziewczynki, wróciłam ze świata umarłych- 6 dni grypy żołądkowej...nawet nie wiedziałam, że na to można tak długo chorować...było strasznie, było ciężko- w związku z chorobą i jej głównym objawem czyli wymiotowaniem wszystkim, la'Mbria nie jadła przez 10 dni.
Wiem, że to głupie z mojej strony, ale po prostu tak bardzo bolał mnie brzuch, że to było najlepsze rozwiązanie z możliwych. Oczywiście nawadniałam sie ile tylko się dało.
Podłączyłam sobie nawet kroplówkę z glukozą...sama własnoręcznie, taka ze mnie zdolniacha... Efekt tej nieszczęsnej "kuracji" to 5kg w dół po 10 dniach, okropne osłabienie, zero siły życiowej....i rozmiar mniejsze spodnie <- jedyny pozytywny aspekt tej męki
teraz po 3 dniach normalnego jedzenia wracam do mojej pani M. mam nadzieję, że te 5 kg które udało się "zrzucić" fartem podczas grypy nie wróci. Z resztą, pal licho kilogramy, ważny rozmiar spodni
a jak wam służy ta "ciekawa" pogoda? wpływa na was?
Pozdróweczki

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 09:20   #4328
InKa29
Joanna Małgorzata

witaj Paniusia
ja jestem po 2 ciążach (2 synów) i tez więcej nie planuje i znam temat dużej nadwagi teraz zostało mi niewiele ale miałam 30 kg w plusie
Stary 2009-07-07, 10:58   #4329
verbusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PANIUSIA69 Pokaż wiadomość
Kochane kobietki.
Wiem jakie to ważne aby pozbyć się zbędnych kilogramów.
Ja sama jestem po kuracji M i schudłam ok 20kg.
Teraz staram się racjonalnie podchodzić do problemu,wiem że zła dieta zawsze niweluje nasze sukcesy,mnie niestety dobijają tabletki antykoncepcyjne...jedno jednak wiem mam ubrania o 5 rozmiarów mniejsze.
Jestem jednak mamą,mam trzech synów i nie planuję więcej dzieci.Mam swoje lata i nadwaga byla widoczna dla tego się pokusiłam o specyfik.Teraz już mając swoje jestem na diecie i na preparatach ziołowych bo muszę trochę odpocząć od M,jestem pełna podziwu dla waszych wytrwałych intencjach ale nie zapominajmy że nie tylko ciało się odchudza ale też umysł.Katowanie się ćwiczeniami i głodzenie nie przynosi pożądanych efektów pamiętajcie.

życzę wszystkim sukcesów i schudnięcia i kolejne zbędne kg,jednak postarajcie się zaakceptować siebie i pokochać swoje ciała a na pewno uda się zwalczyć zbędne kg. no i dbajcie o swoje ciało kremy itp wzmacjają zwisającą skórę.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj!!!
Stosowałaś M10, czy M15?
I przez jaki okres czasu udało Ci się zrzucić te 20 kg?
Jestem pełna podziwu... Też chciałabym tyle zrzucić...
Stary 2009-07-07, 11:06   #4330
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez ishy Pokaż wiadomość
Ja miałam to od lekarza, resztę wytłumaczyła Ci la'Mbria.
Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Meridia jest zarejestrowanym lekiem, a Meizitang to według naszego prawa subst.nielegalna, narkotyk czy jak tam zwał...w każdym razie-> gdyby przyszło co do czego i poczułabyś się baaardzo źle po leku to w przypadku trafienia do szpitala i podania info że wziąłaś meridię- wypłuczą ci żołądek, pomogą przeżyć i na tym sie skończy. W przypadku Meitizangu- zrobią to samo, a potem sprawa w sądzie z resztą- Meridia 15 sama w sobie jest tak silną subst. że nie ma sensu szukać czegoś jeszcze mocniejszego...

a tak w ogóle,
witam dziewczynki, wróciłam ze świata umarłych- 6 dni grypy żołądkowej...nawet nie wiedziałam, że na to można tak długo chorować...było strasznie, było ciężko- w związku z chorobą i jej głównym objawem czyli wymiotowaniem wszystkim, la'Mbria nie jadła przez 10 dni.
Wiem, że to głupie z mojej strony, ale po prostu tak bardzo bolał mnie brzuch, że to było najlepsze rozwiązanie z możliwych. Oczywiście nawadniałam sie ile tylko się dało.
Podłączyłam sobie nawet kroplówkę z glukozą...sama własnoręcznie, taka ze mnie zdolniacha... Efekt tej nieszczęsnej "kuracji" to 5kg w dół po 10 dniach, okropne osłabienie, zero siły życiowej....i rozmiar mniejsze spodnie <- jedyny pozytywny aspekt tej męki
teraz po 3 dniach normalnego jedzenia wracam do mojej pani M. mam nadzieję, że te 5 kg które udało się "zrzucić" fartem podczas grypy nie wróci. Z resztą, pal licho kilogramy, ważny rozmiar spodni
a jak wam służy ta "ciekawa" pogoda? wpływa na was?
Pozdróweczki
Szczęście w nieszczęściu
Uważaj teraz na M...po takim osłabieniu żołądka.
A dobrze się już czujesz?
Stary 2009-07-07, 16:16   #4331
Basiulka15
Przyczajenie

Smile Dot.: Meridia

Hej. Jestem tu nowa Od jutra zaczynam kuracje M15. Mam nadzieję że uda mi się trochę zrzucić kg, bo moje BMI jest równe 30 przy wzroście 175cm 96kg Mam pytanko, można pić kawkę przy braniu M? A co z papierosami? Staram się rzucić, al ciężko jest jak cholera... Gorąco pozdrawiam

Edytowane przez Basiulka15
Czas edycji: 2009-07-07 o 16:19
Basiulka15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 16:33   #4332
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Basiulka15 Pokaż wiadomość
Hej. Jestem tu nowa Od jutra zaczynam kuracje M15. Mam nadzieję że uda mi się trochę zrzucić kg, bo moje BMI jest równe 30 przy wzroście 175cm 96kg Mam pytanko, można pić kawkę przy braniu M? A co z papierosami? Staram się rzucić, al ciężko jest jak cholera... Gorąco pozdrawiam
Witam
Kawę zazwyczaj można pić zależy jak na Ciebie podziała tabletka.
Jeśli Ci mocno podniesie ciśnienie to lepiej z niej zrezygnować, zresztą sama będziesz to czuła.Powodzenia w zrzucaniu zbędnych kilogramów.
Stary 2009-07-08, 07:31   #4333
PANIUSIA69
Raczkowanie

Dziewczyny wiem ,że może dla niektórych te moje małe sukcesy się nie liczą ale ja uważam że zrzucenie 20kg w rok bez zbędnych wyrzeczeń katuszy i cierpienia to dobry rezultat.No i co najważniejsze nie jestem na pochylni czyli nie ma efektu jojo.Teraz z rozmiaru 48/52 noszę 44/46 więc to chyba swoisty dla mnie rekord.Ja starałam się nie rzucić wszystkich na kolana ale powoli osiągać cel.Na początku brałam M 10,po mc przeszłam na M15 ale po 8mc zrobiłam 3mc przerwę a teraz biorę tylko od czasu do czasu więc nie mogę nazwać to jakąś kuracją.Podziwiam desperację innych ale ja nie ryzkowałabym nie legalnymi lekami faszerować się.Mój najmłodszy syn ma 3 lata a urodził się 5kg i 63dł.Moja nadwaga też jest znacząca ale nie dążę do osiągnięciaidealnego 70kg wskażnika.Kochane wiem że bycie super sexi jest motywujące ale i tak z odrobiną krągłości można być szczęśliwym i sexi.Pozdrawiam i wszystkim życzę wytrwałości.: cmok:
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 09:02   #4334
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Szczęście w nieszczęściu
Uważaj teraz na M...po takim osłabieniu żołądka.
A dobrze się już czujesz?
już teraz to czuję się całkiem dobrze, ale te 10 dni bez jedzenia zrobiły swoje- ledwo stałam na nogach
wczoraj wróciłąm do M.- dziwnie się po niej czułam, tzn. wcześniej nie miałam zadnych skutków ubocznych poza suchością w buzi, co z resztą baardzo sobie chwaliłam. Wczoraj wypiłam 2 duże nałęczowianki i 2 kubki kawy! w sumie to wychodzi 3,5l płynów a to strasznie dużo...poza tym pojawił mi się nowy skutek uboczny, który mam nadzieję minie jak najszybciej- kręci mi się w głowie. Bardzo. Szczególnie jak wstaje, to aż dostaję mroczków przed oczami. Lekarz mówi, że to pewnie przez osłabienie po grypie...sama nie wiem, w każdym razie nie jest juz tak fajnie jak przy pierwszym opakowaniu.
no i oczywiście wczoraj diety też nie utrzymałam...cały dzień było ok, a na wieczór "samiec" przyniósł wiaderko lodów....no i pożarliśmy całe
oczywiście należy się:

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
ja kaffkę popijam, ale tylko wtedy gdy już naprawdę mnie muli, bo jednak ciśnienie przy M. skacze znacząco...w moim przypadku to duży plus bo zawsze miałam niskie, teraz mam w normie, ale jak ktoś ma normalnie prawidłowe ciśnienie to M.+kawa może dać okropny efekt. Najlepiej sama sprawdz- wypij słabą kawę i zobacz czy nic się nie dzieje, jak bedzie ok, to następnym razem wypij mocniejszą
a papierosy- tak czy inaczej warto rzucić (wiem, wiem...ciężko bardzo), ale zdrowsza cera, włosy itp. no i trochę kasy zostaje w kieszeni...hihi można na ciuszki w mniejszym rozmiarze wydać

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2009-07-08, 13:01   #4335
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
już teraz to czuję się całkiem dobrze, ale te 10 dni bez jedzenia zrobiły swoje- ledwo stałam na nogach
wczoraj wróciłąm do M.- dziwnie się po niej czułam, tzn. wcześniej nie miałam zadnych skutków ubocznych poza suchością w buzi, co z resztą baardzo sobie chwaliłam. Wczoraj wypiłam 2 duże nałęczowianki i 2 kubki kawy! w sumie to wychodzi 3,5l płynów a to strasznie dużo...poza tym pojawił mi się nowy skutek uboczny, który mam nadzieję minie jak najszybciej- kręci mi się w głowie. Bardzo. Szczególnie jak wstaje, to aż dostaję mroczków przed oczami. Lekarz mówi, że to pewnie przez osłabienie po grypie...sama nie wiem, w każdym razie nie jest juz tak fajnie jak przy pierwszym opakowaniu.
no i oczywiście wczoraj diety też nie utrzymałam...cały dzień było ok, a na wieczór "samiec" przyniósł wiaderko lodów....no i pożarliśmy całe
oczywiście należy się:
Eee no co Ty się lodami przejmujesz? Ja jem codziennie loda z czekoladowego i nic mi nie jest jeszcze chudnę
Co innego jakbyś się obżerała ale takie coś
Musisz coś zacząć jeść po tej grypie bo padniesz
A co do M...no ja niestety miałam tak cały czas...kręcenie w głowie...niedobrze...brak snu...także wiem co czujesz.
Może powinnaś sobie na razie dać spokój z M? Jak myślisz?
Bo wiesz może organizm nie jest jeszcze gotowy a trochę szkoda go tak męczyć no i Ty się też męczysz przy okazji z takimi skutkami niepożądanymi.
A woda którą pijesz owszem dużo ale to tylko na Twoją korzyść.
Stary 2009-07-08, 18:38   #4336
Sinobroda
BAN stały

Cześć, mam pytanie:
Ginekolog zapisał mi Duphaston (lek, który zawiera dydrogesteron- substancję zbliżoną do progesteronu), zapomniałam go zapytać i teraz mam kłopot: wie ktoś może, czy mogę to brać jednocześnie z meridią? :|
Sinobroda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 19:06   #4337
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Sinobroda Pokaż wiadomość
Cześć, mam pytanie:
Ginekolog zapisał mi Duphaston (lek, który zawiera dydrogesteron- substancję zbliżoną do progesteronu), zapomniałam go zapytać i teraz mam kłopot: wie ktoś może, czy mogę to brać jednocześnie z meridią? :|
Ja osobiście chyba bym nie ryzykowała, bo jednak meridia jak wiemy może niszczyć wątrobę...a zażywając ten lek Duphaston trzeba uważać na wątrobę. No i ten lek może powodować krwawienia, czy tam plamienia, a wiemy,że po meridi, krwawienie miesiączkowe zazwyczaj u większości kobiet są nasilone.
Ja na Twoim miejscu bym tego nie łączyła, ale skonsultuj się z lekarzem na wszelki wypadek.
Stary 2009-07-09, 07:06   #4338
InKa29
Joanna Małgorzata

dziewczynki a po jakim czasie miałyście jakieś efekty uboczne ja biorę tydzień M i nie mam żadnych czuje się dobrze super śpię

a efekt jest taki że mam 1,5 kg mniej oraz -2 cm w biodrach -1 w pasie - 1.5 w biuście i -1cm udo ale za to urosły mi bicepsy i łydki po ok 1 cm .

jem nie szaleje z dieta bo nie chce potem się na jedzenie rzucić stosuje się do rad blondyny - diety nie łączenia.

Jestem zadowolona z takiego efektu
Stary 2009-07-09, 09:50   #4339
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Eee no co Ty się lodami przejmujesz? Ja jem codziennie loda z czekoladowego i nic mi nie jest jeszcze chudnę
Co innego jakbyś się obżerała ale takie coś
Musisz coś zacząć jeść po tej grypie bo padniesz
A co do M...no ja niestety miałam tak cały czas...kręcenie w głowie...niedobrze...brak snu...także wiem co czujesz.
Może powinnaś sobie na razie dać spokój z M? Jak myślisz?
Bo wiesz może organizm nie jest jeszcze gotowy a trochę szkoda go tak męczyć no i Ty się też męczysz przy okazji z takimi skutkami niepożądanymi.
A woda którą pijesz owszem dużo ale to tylko na Twoją korzyść.
lodem sie przejełam, bo wchłonęłam go ok.22
wczoraj już było trochę lepiej z tym kręceniem, więc może dam radę...
muszę dać radę, bo połowa mojej szafy to ciuchy w które się nie mieszczę, a w tamtym roku były luźne jedyna nadzieja w M.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Sinobroda Pokaż wiadomość
Cześć, mam pytanie:
lepiej odstaw M., Duphaston może powodować tysiąc sqtków ubocznych min. zawroty głowy i omdlenia. Meridia podobnie...nich ci sie nasili to nie będziesz w stanie dojść do kibelka...nie mówiąc już o pracy/szkole czy ogólnie wyjsciu z domu no i jeszcze wątroba- ten cudowny organ, co prawda potrafi sie wspaniale regenerować(ludziom w oświęciumiu odrastały wątroby po usunięciu 2/3 jej masy), ale Ty chyba nie chcesz tak na sobie experymentować? Duphaston ma cię wyleczyć zapewne z jakichś zaburzeń hormonalnych, więc lepiej na razie na tym się skupić,niż na odchudzaniu meridią, poza tym często zaburzenia hormonów mają wpływ na przemianę materii i uregulowanie pomaga w pozbyciu się nadwagi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
dziewczynki a po jakim czasie miałyście jakieś efekty uboczne ja biorę tydzień M i nie mam żadnych czuje się dobrze super śpię

a efekt jest taki że mam 1,5 kg mniej oraz -2 cm w biodrach -1 w pasie - 1.5 w biuście i -1cm udo ale za to urosły mi bicepsy i łydki po ok 1 cm .

jem nie szaleje z dieta bo nie chce potem się na jedzenie rzucić stosuje się do rad blondyny - diety nie łączenia.

możesz w ogóle nie mieć sqtków ubocznych....
ja za pierwszym razem nie miałam w ogóle, tylko piłam jak szalona, po 2 duże wody niegazowane dziennie.
Potem odstawiłam i wróciłam za jakiś czas- zaczęły się problemy ze snem, a właściwie nie problemy co po prostu zaczęłam śnić strasznie rzeczywiste sny- pamiętałam je i wpływały delikatnie na moje zachowanie. Np. sniło mi się że się pokłóciłam z TŻ i w związku z tym miałam do niego ukrytą pretensje nie wiadomo o co...aż sobie przypomniałam, że nie kłóciliśmy się naprawdę, tylko mi się to przysniło<- brzmi koszmarnie, ale w sumie niektóre sny miałam wspaniałe...ilu przystojnych kolegów mi się śniło...
w każdym razie- nie było tak strasznie.
Potem znów miałam przerwę i teraz jestem 3 dzień naM.15 znów mam suchość w ustach, ale to akurat dobrze, snów na razie nie pamiętam- to też dobrze ale zaczęły się zawroty głowy...co prawda dziś już są słabsze, ale mimo wszsytko są zobaczymy jak się sytuacja rozwinie np. po 15 dniach...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 10:11   #4340
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:

No to gratuluję
Niektórzy nie mają skutków ubocznych a inni mają je po jakimś tam czasie, miejmy nadzieję, że nie dotyczy to Ciebie

Cytat:
lodem sie przejełam, bo wchłonęłam go ok.22
wczoraj już było trochę lepiej z tym kręceniem, więc może dam radę...
muszę dać radę, bo połowa mojej szafy to ciuchy w które się nie mieszczę, a w tamtym roku były luźne jedyna nadzieja w M.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

lepiej odstaw M., Duphaston może powodować tysiąc sqtków ubocznych min. zawroty głowy i omdlenia. Meridia podobnie...nich ci sie nasili to nie będziesz w stanie dojść do kibelka...nie mówiąc już o pracy/szkole czy ogólnie wyjsciu z domu no i jeszcze wątroba- ten cudowny organ, co prawda potrafi sie wspaniale regenerować(ludziom w oświęciumiu odrastały wątroby po usunięciu 2/3 jej masy), ale Ty chyba nie chcesz tak na sobie experymentować? Duphaston ma cię wyleczyć zapewne z jakichś zaburzeń hormonalnych, więc lepiej na razie na tym się skupić,niż na odchudzaniu meridią, poza tym często zaburzenia hormonów mają wpływ na przemianę materii i uregulowanie pomaga w pozbyciu się nadwagi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

możesz w ogóle nie mieć sqtków ubocznych....
ja za pierwszym razem nie miałam w ogóle, tylko piłam jak szalona, po 2 duże wody niegazowane dziennie.
Potem odstawiłam i wróciłam za jakiś czas- zaczęły się problemy ze snem, a właściwie nie problemy co po prostu zaczęłam śnić strasznie rzeczywiste sny- pamiętałam je i wpływały delikatnie na moje zachowanie. Np. sniło mi się że się pokłóciłam z TŻ i w związku z tym miałam do niego ukrytą pretensje nie wiadomo o co...aż sobie przypomniałam, że nie kłóciliśmy się naprawdę, tylko mi się to przysniło<- brzmi koszmarnie, ale w sumie niektóre sny miałam wspaniałe...ilu przystojnych kolegów mi się śniło...
w każdym razie- nie było tak strasznie.
Potem znów miałam przerwę i teraz jestem 3 dzień naM.15 znów mam suchość w ustach, ale to akurat dobrze, snów na razie nie pamiętam- to też dobrze ale zaczęły się zawroty głowy...co prawda dziś już są słabsze, ale mimo wszsytko są zobaczymy jak się sytuacja rozwinie np. po 15 dniach...
No coś o tym wiem
Ale jednak uważaj ,żeby Ci się nic nie stało
I pisz jak się czujesz
Na pewno niebawem założysz te rzeczy ja na M po miesiącu wymieniałam całą garderobę
Stary 2009-07-09, 20:54   #4341
aliah85
Raczkowanie

Cytat:
U mnie było tak,że jakimś cudem straciłam chęć na papierosa gdy zaczęłam brać tabl bardzo fajny skutek uboczny,heheh moja kumpela miała tak samo pozdrawiam i powodzenia życzę
aliah85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 21:51   #4342
Edervenne
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Edervenne Send a message via Skype™ to Edervenne

Ja przez dwa tygodnie brałam codziennie jedną tabletkę M15 . W połączeniu z dietą 1200 kcal i średnim wysiłkiem fizycznym dało mi to 4 kg, takze w sumie to nieźle.

Edervenne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 10:46   #4343
verbusia
Przyczajenie

Cześć, dzisiaj zaczęłam brać Meridię. Czuję się normalnie, tak jak zawsze tylko odczuwam trochę suchość w ustach tak jak chyba większość z Was
Stary 2009-07-19, 11:05   #4344
JustAnAngel
Przyczajenie

Hej
Troche mnie nie było ale żyję

Wagowo stabilnie i mniej wiecej tak samo. Za to ogolnie wizualnie - olbrzymia zmiana .. Czuje sie swietnie jak od wielu lat sie nie czułam Sukania ślubna pasuje juz zdecydowanie

Skutkow ubocznych jak nie bylo tak nie ma. Spie, jem, pije kawe, alkohol nic zupełnie sie nie dzieje. Ba, nawet czasem co 2- 3 dzien biore Mkę bo poprostu czasem juz nie czuje potrzeby brania

Na poczatku roku moja waga wynosiła ok 86 kg. Na chwilę obeczna jest stabilne 77 i mam nadzieje jeszcze do wrzesnia do slubu zgubic te 2 kg

co nagle to po diable drogie Panie Jak waga zleci 10 kg w miesiac to wroci jeszcze szybciej .. Lepiej na sile na pcozatku jesc, z glowa podchodzic do Mki i wydluzyc okres odchudzania- i miec stabilniejsza wage

Pozdrawiam Was serdecznie
JustAnAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:20   #4345
phelania
Raczkowanie

Witajcie kochane wizażynki

Moja histora z Merida zaczeła sie w polowie maja poszłam do lekarza zrobiłam cała morfologie ,glukoze oraz hormony to jest bardzo wazne przy braniu tego specyfikubadania wyszły ok Pani doktor przepisała mi M10 brałam ja przez miesiac zeszło mi tylko 1kg (moja waga poczatkowa 86kg)od polowy czerwca biore M15 i powiem wam szczerze ze waga idzie w dół ważę 76.5kgmam dwie kolezanki które tez biora od jakiegos czasu i u kazdej organizm sie zachowuje inaczej.... ja np biore zawsze wieczorem poniewaz jestem po niej strasznie zmeczona na słodycze nie mam ochoty natomiast jedna z moich kolezanek uwielbia słodkosci i zawsze ma na nie ochote nawet po meridzie ale i tak chudnie....wyczytałam ze M mozna brac przez rok czasu ....moja waga idealna to 65kg.Uwaga !!!! jesli chcecie drogie dziewczynki schudnac 2-5kg to nie z Merida to jest środek bardzo mocny i dla osób z duza nadawga ...Merida przy prawidłowej wadze nic nie da,tylko sobie zniszczycie organizm .Dzisiaj ide do pani doktor zeby mi przepisała dwa opakowania (zaznacze iz nie biore codzien meridy bywaja takie dni ze albo zapomne albo mam imprezke np w weekend , raz pomieszlalam z alkoholem i strasznie sie zle czułam,wiec nie polecam)jeśli macie jakies pytanie z checia odpowiem ....

Edytowane przez phelania
Czas edycji: 2009-08-07 o 12:21
phelania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 13:43   #4346
verbusia
Przyczajenie

Moja waga początkowa również wynosiła 86 kg. Stosuję Meriię 15 od 3 tygodni i zeszło mi już 5 kg, z czego jestem dumna
Nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się świetnie, mam dużo energii i nie ciągnie mnie już do podjadania
Jak na razie moim celem jest 75 kg. Jak to osiągnę to już będę czuła się lepiej we własnej skórze i postawię sobie kolejny cel jakim będzie osiągnięcie wagi 65 kg. Póki co, powoli - byle do przodu
Pozdrawiam wszystkie Meridianki w ten słoneczny dzień
Stary 2009-08-07, 14:13   #4347
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Gratuluję spadku wagi dziewczyny
Oby tak dalej
Stary 2009-08-07, 17:32   #4348
aliah85
Raczkowanie

Cześć dziewczyny jaka waga wg Was jest dokładniejsza?tak orientacyjnie- elektroniczna czy zwykła.. Dodam,że na zwykłej wadze wskazało,że ważę 70kg, a na elektronicznej wyskoczyło 67kg..
aliah85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 18:05   #4349
Adulina
Raczkowanie

Witam! Trudno powiedzieć (obie powinny wskazywać prawidłową wagę), może jedna z nich jest zepsuta, pozostaje zważenie się na trzeciej wadze dla porównania.
Adulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 18:27   #4350
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Najlepiej położyć sobie kg cukru na niej
U mnie też mi inaczej pokazują...ale jak dla mnie elektroniczna jest bardziej obiektywna...wszystko pokazuje dobrze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości