|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Dziewczyny małemu odpadł pępek ale ma tam zakrwawione jakby, taka zaschnięta krew, tak powinni byc? Bo juz sama nie wiem i chyba pojde do przychodni zeby zerkneli....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Wtajemniczenie
|
I nas też była i kazali wyczyścić patyczkiem i jeszcze tydzień po odpadnieciu psikac okteniseptem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Mała puszcza bączki non stop i ja sie cieszę bo gdyby nie puszczają to chyba byłaby kolka. Dodatkowo kupkę robi raz na tydzień - podobno normalne - wiec tym bardziej bączki wskazane Cytat:
Jak przewijamy przed jedzeniem to krzyk straszny bo tak sie niecierpliwi. Jak przewijamy po to jest spokojniejsza ale generalnie tego nie lubi Cytat:
Kąpiemy co dwa dni, do wody dwa psiki płynu, głowę myjemy na końcu polewając ręką tą samą wodą z wanienki. Z tego co czytałam wszelkiej chemii powinno być jak najmniej czy to w wodzie czy po np. oliwek/kremów Dziecko powinno mieć szanse samo budować swoją warstwę ochronną skory Cytat:
My buzię myjemy po wyjęciu z wanienki wacikiem z wodą przegotowaną - jeszcze ;-) Cytat:
Tak, D3 codziennie, K 150 co drugi dzień Cytat:
Nam odpadł gdzies po 10 dniach i potem jeszcze długo pojawiała sie krew. I położna i lekarz powiedziały, ze to normalne i tylko przemywac Podejrzałam u położnej, ze octenisept psika do nakrętki i macza w tym patyczek do uszu i tak czyści pępuszek - my tez juz tak robimy - oszczędność spora w porównaniu w psikaniu bezpośrednio na patyczek ;-) |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Rozeznanie
|
Uff dzieki dziewczyny, bo juz sie bałam ze cos jest nietak, jakos sobie ubzdurałam ze pępek po odpadnięciu kikuta powinien byc zagojony.
A kapiecie juz normalnie jak nie am tego kikuta? W sensie zanuzacie brzuszek? Każda z Was smaruje tym octeniaeptem? Bo ja niczym tego pępka nie smarowałam tylko wycierałam dwa razy dziennie wacikiem i nie wiem czy teraz zaczynać czyms smarować nagle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam czy był zanurzony brzuszek. U nas wszelkie wątpliwości rozwiewala położna srod u pediatra.
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zamierzałam nic nie robić z pępkiem, ale w szpitalu psikali raz dziennie Octeniseptem, więc w domu też psiknęłam i po pierwszej nocy już kikut odpadł, więc za wiele się nie napracowałam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Mozliwe ze mala ma skok rozwojowy wczesniej w 3tyg i 1 dniu? Mala nie chce spac jest placzliwa, ciagle by jadla, jak sie odlozy to zrobi tylko krotka drzemke, sa juz pierwsze lzy i wodzi wzrokiem oraz jak na takiego maluszka podnosi glowe i sama ja chwile utrzyma. Ile u Was trwal pierwszy skok? Jak dalyscie rade?
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
Mozliwe. Czytałam, że dzieci przenoszone/ wcześniaki mogą mieć skoki odpowiednio do swojego wieku według tp- ale nie muszą. My przechodzimy normalnie do tej pory mimo, że mam wcześniaka.
Dzisiaj byliśmy od 8 na dworze ![]() ![]() Jaka u Was pogoda? Dzisiaj miało już być chłodniej ale u nas nadal gorąco i słońce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście za dużo wrażeń, oby noc była spokojnie przespana. ![]() U nas gorąc i duchota, od jutra zapowiadane ochłodzenie. Znalazłam w portfelu wizytówkę doradczyni chustowej, która prowadziła zajęcia na szkole rodzenia (niesamowite, że wizytówka nie zaginęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Rozeznanie
|
Juz oczyściłem tylko wodą
![]() ![]() ![]() Kupowalyscie jakies nawilżacze powietrza? |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to dobrze, że zagojony i będziesz mogła jeszcze dopytać czy wszystko ok. ![]() Nie mam nawilżacza, nie wydaje mi się, że jest u mnie za suche powietrze, ale może błądzę. ![]() Wybieramy się dzisiaj na przejażdżkę do moich rodziców, muszę przećwiczyć akcję fotelikową z małym, bo we wtorek mamy kontrolę w szpitalu i może bez męża będę jechać. W ogóle dawno samochodu nie prowadziłam, w ciąży miałam budyń, ciekawe czy minął. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To zycze powodzenia ![]() ![]() Wlansie ja sie zastanawiam nad nawilżaczem bo wydawało mi sie ze mały miał gluty w nocy.... Bo tak dziwnie oddychał, świszcząco i niespokojnie spał :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Florencee daj znać jak po wizycie, bo moja nie lubi chust
![]() Jutro na kontenerach jest impreza organizowana przez "Poznań w chustach" i można sobie motać dziecko w różne chusty, macać i wybierać. I są też fajne wykłady, więc jak ktoś z Pyrlandii nie ma co robić to można się przejść. My kupujemy nawilżacz powietrza, bo u nas jest strasznie słuche powietrze, tż jest w trakcie wybierania. Lilia ma takie suche babole na ściankach nosa, właśnie od sluchego powietrza. U nas podobnie. Kropimy solą fizjologiczna, często wietrzymy pokój i spacerujemy. Charczenie to może być od mleka- nie wiem dokładnie co, ale u dzieci coś jest połączone i mogą charczeć. Młoda charczała i przeszło ![]() Mój kwiatuszek nauczył się wzorowo zasypiać- po kąpieli przytula się do pieluchy, dostaje smoczka i na rękach zasypia w ciągu 5minut. Potem do łóżeczka na brzuszek i śpi do 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Franek też charczy. Zwłaszcza w nocy. Podobno wiotkosc krtani- musi dojrzeć.
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Ja planowałam nawilżacz ale sama już nie wiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mąż kupil nawilzacz jak byłam w ciąży. Czasami używamy ale nie widać roznocy po nocy z nawilzaczem i bez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Hej! My już na dworze śmigamy do babci
![]() Moja nie tolerowała i chwyciła dopiero pod koniec 6tygodnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Rozeznanie
|
A maja Wasze dzieci juz jakies gluty? Bo u mojego dzis pierwszy zauważyłam, wkropilam po dwie krople soli fizjologicznej i jakos sie ich pozbyłam. Nie wiem czy do takich zaschnietych tez uzywacie katarka czy fridy?
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
A jaki macie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wkraplam sól fizjologiczna do noska i pomaga na te zaschniete glutki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4345 |
Zakorzenienie
|
Ja wpsikuje sól/wodę morską. Właściwie to nie wiem-cos w sprayu. Potem aspirator i juz. Sa albo suche albo takie białe.
Nawilżacz jakis ultradzwiekowy z marketu. Sent from my LG-H440n using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Wtajemniczenie
|
Ja psikam woda morska klade na brzuszek i samo wylatuje
![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
#4348 |
Zakorzenienie
|
Ja kropie rano i wieczorem po kąpieli. W dzień w razie potrzeby. I też kładę na bok albo na brzuch, czasem ją wkurza i sama sobie psiknie i wszystko wylatuje. Jej gluty są lekko zielone.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A czy te nawilżacze ultradźwiękowe są dobre dla dzieci? Bo coś tam słyszałam, że nie bardzo dla dzieci i zwierząt ale nie zagłębiałam tematu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my mamy Eldom Nawilżacz powietrza NU-5
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Wtajemniczenie
|
Pierniczku u nas jest identycznie . Malutka usypia na rękach A jak tylkO próbujemy ją odłożyć to sie budzi,więc godzimy się na to spanie na rękach
Umie też zasnąć na dłużej przy piersi,przestaje efektywnie ssac i tylko sobie ciumka i śpi A potem wypluwa. I śpi ale tylko dopóki ktoś leży obok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.