|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Nie wiem jak Wy ale ja musze chodzic co miesiac, ostatniego dnia miesiaca na podpis, jak wszyscy w moim miescie ktorzy sa na stażu. I o ten podpis mi wlasnie chodzi, nie będę wtedy w PL i nie będę mogła się podpisać. Liste obecności też zanosimy tego samego dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko, czy któraś z Was odbywała/odbywa staż w CENTRUM KREDYTOWYM?
Jeśli tak to napiszcie, proszę, jak to wszystko wygląda ![]()
#4324 |
Rozeznanie
|
zastanawiam się nad jeszcze jednym- ile wynosi miesięczna stawka za staż- wie ktoś może dokładnie? podobnież tylko 500 coś zł? jej, a gdzieś słyszałam że 700 coś. już sama nie wiem.
![]()
#4325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
ja dostaje 684 zl z groszem jakims małym....
#4327 |
Rozeznanie
|
a no to nie jest jeszcze tak źle. dziękuję za odpowiedź.
![]() bo właśnie dzisiaj mi ktoś powiedział że 500 coś a wcześniej słyszałam co innego. no ale teraz już wiem przynajmniej na pewno bo raczej stawka jest wszędzie taka sama. z tego co mi się wydaje. ![]()
![]() |
#4328 |
Raczkowanie
|
500 było jakiś czas temu, ale wzrosło... Bodajże od teraz jest 696 zł netto ( o ile dobrze dziś luknęłam na rozpiskę w up
![]() Co do waszych pytań o piętnastego sierpnia, to jako, że jest to dzień ustawowo wolny to macie prawo go sobie tak czy owak wybrać, mimo iż przypada w sobotę- tak ma każdy pracownik. Natomiast co do formy tego "wybrania" to byłam dzisiaj świadkiem rozmowy telefonicznej i pani z UP twierdziła, że w liście obecności wystarczy zapisać "wolny za 15 sierpnia", oprócz tego zasugerowała, że stażysta powinien wtedy sobie wybrać ten dzień wolny, kiedy zrobi to też jego opiekun, bo teoretycznie nie powinien pracować bez jego nadzoru ![]() Aa i jeśli ktoś jest z Olsztyna to śpieszcie się, bo kończą się pieniążki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bede normalnie pracowac ![]() U mnie w pracy nikt nie dostanie.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
U mnie nie ma wolnego, w moim UP stażyści nie mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
No dokładnie to miałam na myśli
![]() Nie wiem dziewczyny jak to jest, gdy u was nikt nie ma wolnego dnia. Ale ogólnie pewne jest, że jakiś dzień powinien być wolny, przysługuje pracownikom z racji święta. Może faktycznie u niektórych z Was był on już "wybrany" przez wszystkich np. żeby zrobić długi weekend bez potrzeby odrabiania jakiegoś dnia czy brania dnia urlopu. Jedyne, co usłyszałam na ten temat, to to żeby starać się brać wtedy wolne, kiedy ma je także opiekun. Edytowane przez Nataliakazia Czas edycji: 2009-08-14 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Rozeznanie
|
Ja byłam na L4 2 tygodnie, co jest jak się jest dłużej nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Dostalam wolne tak w ogole w poniedzialek.
Czyli za L4 jest 80% tak?jak w pracy ![]()
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Zalezy to w ktory dzien firma ustali(nam wszystkich pracownikow..prawie bo 2 ma dyzur i dni do odebrania w inny dzien)
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jakims innym forum znalazlam taka wypowiedz: My zasięgaliśmy opinii prawnych w tym kierunku oraz wymieniliśmy się korespondencją z PUP nt. udzielenia stażyście dodatkowego dnia wolnego. Suma godzin w przepracowanym miesiącu sierpniu musi wynosić 160 godzin. Nie udzielenie dnia wolnego stażyście spowoduje przekroczenie miesięcznego wymiaru czasu pracy i 8 godzin będzie pracą w godzinach nadliczbowych - co jest niezgodne z przepisami. W umowie zawartą z Urzędem pracy pisze ewidentnie: "Pracodawca zobowiązuje się do zapewnienia bezrobotnemu warunków wykonywania czynności i zadań w wymiarze czasu pracy, obowiązującym pracownika zatrudnionego na danym stanowisku." Odpowiedź: Powinniśmy udzielić stażyście dnia wolnego bo praca ponad obowiązujący innych pracowników wymiar czasu pracy spowoduje naruszenie warunków umowy z PUP oraz spowoduje nadgodziny, których stażysta nie może mieć. juz sama sie w tym pogubilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
W poniedziałek mam rozmowę w sprawie stażu
![]() Mam tylko nadzieję, że nie okaże się że UP nie ma już kasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
Morenica z tego co wiem to UP nie ma już pieniędzy na finansowania staży ludziom z powiatu olsztyńskiego. Natomiast dla miasta jeszcze są pieniążki, choć podobno też już niewiele. Zatem jeśli Cię przyjmą to najlepiej już w poniedziałek pędź i zaklepuj sobie staż
![]() ![]() Edytowane przez Nataliakazia Czas edycji: 2009-08-15 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Jasne. Dzięki. Jak tylko powiedzą, że mnie chcą to od razu biegnę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wolnego - ja np. miałam wczoraj wolne, mieli też go wszyscy, z mojego miejsca pracy-stażu ![]() Listę obecności muszę posyłać faksem 1 lub2 dnia miesiąca. Oryginał listy mogę im oddawać w dniu, kiedy mam wyznaczoną wizytę na podpis (co miesiąc). Do 5 dnia każdego miesiąca muszę oddawać też wniosek o zwrot kosztów dojazdu na staż. W praktyce bywa to tak, że tego 1 czy 2 -ego zawożę im od razu oryginał listy obecności i ten wniosek . Wniosek o zwrot kosztów dojazdu nie może być posyłany faksem, więc i tak tam muszę jechać i tak, więc podrzucam wszystko hurtem.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-08-15 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Twoja suma brutto sie nie zgadza-to 791 zl..
A netto tak jak mowisz ![]()
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Jak podpisywałam umowę w kwietniu to miałam napisane 773 zł brutto. Ni chyba, że właśnie wzrosło przez te parę miesięcy
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie do 791 brutto(szkoda ze tyle nie ma na reke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie: czy jeśli będę na stażu, to mogę jednocześnie zapisać się na kurs w up?
![]() Albo i inna sytuacja: jeśli się na taki kurs zapiszę, będę na kilku zajęciach (nie wiem, jak to wygląda) i pójdę do pracy, to czy tego kursu już nie mogę dokończyć? Jak to wygląda z tymi kursami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.