|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nudny pokój ;/
Jak juz kilka razy przytaczałyśmy... zielony
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
A może ktoryś z tych kolorów ci sie spodoba?Załacznik nr 1-bodajże Śnieżka Stawiałabym na połączenie kolorystyczne jak na załączniku 2- Dulux Jeśli lubisz niebieski postawiłabym na takie połączenia jak na załaczniku nr 3. |
|
|
|
#4353 |
|
Przyczajenie
|
Taak, z załącznika pierwszego podobają mi się kolory S11, S37, S33, s41, s24, s29. A z drugiego załącznika fioletowy. Tylko nie wiem czy jeśli bym pomalowała pokój np. na fioletowy, podobny do tego na drugim załączniku, to nie był by zbyt ciemny ?
Bywają w życiu takie chwile, kiedy noc jest naszą najlepszą przyjaciółką, księżyc spowiednikiem, a cisza... nieosiągalnym marzeniem, bo zawsze znajdzie się wariat głucho krzyczący w mroku o odrobinę szczęścia...
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Zdejmij serwetki z szafek, jak pokój ma być w młodzieżowym stylu, to taka typowo babcina "ozdoba"
![]() A może uderzysz w odcienie czerwieni? |
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze bedzie za ciemny, czerwienie rowniez absolutnie na nie. Pokoj jest zbyt maly. Optycznie bedzie wydawal sie jeszcze mniejszy i nieprzyjemny.
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Ten fiolet https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1258395893 to raczej jako dodatek, a nie kolor ściany... Mogłabyś pomyślec o fioletowej narzucie, poduszkach, dywaniku... ale nie ściany. Smunia ma rację. Czerwień moim zdaniem odpada(chyba, że jako dodatek).
|
|
|
|
#4357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
moje pytania chyba pasują do tematu. może ktoś podpowie
![]() 1) w pokoju mam łózko, spełniające funkcje tapczanu, fotela, siedzenia dla przybyłych i tu pojawia się problem - jak uchronić ścianę przed wytarciem przez opierających się? sama używam poduszek (podkładam je sobie pod plecy). ale myślałam raczej o czymś (zupełnie nie wiem czym) do zawieszenia na stałe na poziomie pleców/głów... macie jakieś pomysły? ![]() 2) druga sprawa to półka na wysokości ok 1m nad podłogą. pod nią ustawiam sobie pudełka ze zbędnymi klamotami. czym można to miejsce elegancko zasłonić? rolety rzymskie? jakaś kotarka? zupełnie nie wiem, a nie wygląda to najlepiej :/ z góry dziękuję za wszelkie wskazówki
|
|
#4359 |
|
Przyczajenie
|
Możesz spróbować tak:
http://deccoria.pl/files/21822/13780...ee8f8b9c9a.jpg Ściana pod oknem i skos mogą być białe lub kremowe, to rozjaśni pokój. Kontrastowe kolory ożywią kolor mebli. Podłoga jest jasna, więc pokój za ciemny nie będzie. Inna propozycja z fioletem: http://www.digart.pl/zoom/2134373/pokoj_nastolatki.html Jedna ściana na fioletowo + fioletowa narzuta, inne ściany w bieli lub kremie + ewentualnie pasek tapety w szarości - rolka powinna wystarczyć, znajdziesz w sklepie lub na allegro (tu np. są takie wesołe szarości: http://allegro.pl/item808867993_tape...la_dzieci.html ). Tu masz piękny fioletowo-niebieski. Możesz wykorzystać pomysł - skos + ściana okienna białe (kremowe), ściany z meblami fioletowe + kolorowe dodatki - ciemny fiolet, zieleń. http://czterykaty.pl/czterykaty/51,5...18514.html?i=8 Jeśli czerwień to w dodatkach, ściany wtedy szare, w powyższym linku znajdziesz inne propozycje. Kolor mebli i podłogi jest dość jasny i neutralny, więc praktycznie każdy żywy kolor będzie pasował (oprócz żółtych i pomarańczy )Próbuj, jesteś młoda, nie bój się kolorów
|
|
|
|
#4360 |
|
Przyczajenie
|
Jasne, dzięki, na pewno z czegoś skorzystam. A propos przenoszenia szafy obok komody, zrobiłam tak, jak radziłyście, ale wydawało mi się to brzydkie, więc dałam szafę z powrotem na stare miejsce, koło łóżka nagle zrobiła się otwarta przestrzeń a na tamtej ścianie tak dużo nagle wszystkiego... A tak, miałam trochę prywatności przy łóżku. Może jakieś inne pomysły na przestawienie mebli ?
Bywają w życiu takie chwile, kiedy noc jest naszą najlepszą przyjaciółką, księżyc spowiednikiem, a cisza... nieosiągalnym marzeniem, bo zawsze znajdzie się wariat głucho krzyczący w mroku o odrobinę szczęścia...
|
|
|
|
#4361 |
|
Przyczajenie
|
jak urządzić sypialnię
Witam serdecznie,
Widząc jakie tu super rady i pomysły mozna znaleźć pomyślałam że sama zwrócę się o pomoc. Właśnie urządzam mieszkanie i przyznam szczerze że nie jest to takie łatwe jak się wydawało niby wydawało się ze czlowiek wie czego chce a teraz okazuje się że nie wie nic ![]() Mam dużo decyzji do podjęcia ale może najpierw zacznę od sypialni. W tej chwili mam zieloną tapetę na jednej ścianie i zamówioną szafę z białego szkła z brązowym szkłem pośrodku, przyznam ze nie wiem i boję się jak to będzie wyglądało. Myślę o zielonych zasłonach i ciemnym łóżku, wenge. Nie mam pomysłu na pozostałe elementy np. rolety? żaluzje? firanki? oświetlenie górne? lampka? możecie pomóc?? ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Tapeta wygląda jak ta w załączniku, tylko ja zostawiłam białe ściany ponieważ pokój nie jest duży a kolor by go optycznie zmniejszył i pociemnił. pokazałam też projekt szafy, z tym że ten pasek pośrodku będzie brązowy. Myślałam o łóżku w kolorze wenge no i jakiejś szafce nocnej, więcej chyba się nie zmieści w pokoju . Dziękuję za zainteresowanie w końcu się doczekałam
Edytowane przez moniaef Czas edycji: 2009-12-03 o 11:56 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Przyczajenie
|
prosze o propozycje dot.urzadzenia malutkiej kawalerki w stylu pop art!
witam serdecznie,stalam sie wlasnie dumna i blada posiadaczka niespelna 24-metrowej kawalerki w stanie surowym.zamierzam urzadzic calosc,a juz na pewno salon/aneks kuchenny/sypialnia(tak-wszystko w jednym
) w stylu pop art.czy ktos ma pomysl na zarowno materialy/kolory/wzory jak i samo rozmieszczenie urzadzen/mebli?z gory bardzo dziekuje!
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: prosze o propozycje dot.urzadzenia malutkiej kawalerki w stylu pop art!
gratuluje nabycia własnego mieszkania
![]() czyli w pokoju nr 1 ma się znalezc solon i kuchnia , a w pokoju nr 2 sypilania?? |
|
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja również gratuluję mieszkania
|
|
#4365 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję własnego mieszkania.
![]() Grafika google do tego stopnia różnie ujmuje temat pop-art, że wolałam nie wklejać przykładów. Jestem ciekawa co sama pod nim rozumiesz oraz jaki masz pomysł na zagospodarowanie tej łamanej ukośnie ściany. Pytam, bo nigdy nie mogłam się do takich rozwiązań przekonać. Wolę typowy prostokąt i kąty proste.
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
zaczynam od malowania calosci na bialo,meble kuchenne tez biale,a kolorowac bede dodatkami,moze tapetami,obrazami,dywanik ami itp.z rozmieszczeniem mebli itp mam jednak nie lada wyzwanie i przy tym potrzebuje waszych opinii z gory dziekuje!
|
||
|
|
|
#4367 |
|
Konto usunięte
|
Z takim zapałem na pewno coś wymyślisz.
Nie wiem tylko, jak uda Ci się osłonić łóżko. W razie czego podziel się swoim pomysłem. Poniżej wklejam zdjęcie stylu pop-art z grafiki google.
|
|
|
|
#4368 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
kilka inspiracji które kojarzą mi się z pop art
http://czterykaty.pl/czterykaty/51,9...05601.html?i=0 https://polki.pl/pub/DIW/naklejki05/popart.jpg http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/trzy...wki_duze_2.jpg http://www.domzpomyslem.pl/userfiles/pop01%286%29.jpg http://www.studiobm.pl/wp-content/up.../07/popart.jpg http://bi.gazeta.pl/im/9/5062/z5062529X.jpg |
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
W aneksie kuchennym do bialych mebli dalabym na sciane kolorowy panel z pleksi, w kolorze ktory lubisz i chcesz by dominowal w dodatkach np czerwonym, pleksi na wysoki polysk
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 |
|
BAN stały
|
Mały pokoik - duże łóżko ! pomocy !
Za miesiac przeprowadzam sie do siostry .
Bede miala swoj pokoj,ale jest on bardzo maly Mieszkanie jest w trakcie remontu,a ja nie wiem jak je urzadzic. Jedno wiem na pewno - chce miec duze lozko Nie wiem jakie bedzie pasowalo do malego pokoju Rozkladane czy jakas sofa kurcze nie wiem . Jak optycznie powiekszyc pokoj ? wiecie moze ? Prosze o jakies rady
|
|
|
|
#4371 |
|
BAN stały
|
Zobacz sobie to mieszkanko: http://☠☠☠☠☠☠☠/7uAnYn może coś Ci się spodoba i coś podpatrzysz. w kuchni biało - jak u Ciebie ma być, więc mam nadzieję, że skorzystasz.
I ja gratuluję własnego mieszkanka. Kiedy planowana jest przeprowadzka? |
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały pokoik - duże łóżko ! pomocy !
Najlepiej pasowałaby rozkładana sofa;p a jeśli chodzi o powiększenie pokoju to optycznie powiększy go na pewno lustro, może szafa przeszklona?
|
|
|
|
#4373 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
proponuję, aby ta skośna ściana, która jest Twoją zmorą stała się dekoracją mieszkania. Widać ją z każdego miejsca w domu, więc niech przyciąga wzrok i będzie ładna. Na pewno pomalowałabym ją na inny kolor niż pozostałe ściany. Jeśli mieszkanie jest jasne to możesz zrobić np. turkus czy zieleń, jak ciemniejsze to najlepiej pomarańczowy itp. - po prostu taki, który lubisz, żeby się nie znudził za dwa tygodnie. I powiesiłabym na niej dwa lub trzy komiksowe obrazy w antyramach. Ja postawiłam przy tej ścianie stół tak, jak Ty to chcesz zrobić, ale nie jest to najlepszy pomysł. W małym mieszkaniu darowałabym go sobie w ogóle. Zjeść możesz przy stoliku kawowym, szkoda miejsca. Nie wiem czy chcesz mieć łózko z materacem czy ograniczysz się do kanapy z funkcją spania. Próbowałam ułożyć łożko 140x200 k. tej skośnej, ale zostaje mało miesca na przejście, niestety nie znam dokładnych wymiarów Twojego mieszkania, byłoby łatwiej. Co do odgrodzenia łóżka od reszty, to najlepiej ażurowym regałem na książki, troche wyższym od łóżka. Nie wiem czy masz możliwość przeniesienia instalacji z kuchni na inną ścianę, wtedy też bym miała bardzo dobry pomysł jak to wszystko zaprojektować. Jeśli postawisz stół przy skośnej ścianie, to wtedy jedyne rozwiązanie jakie widzę to jest to co na wizualizacji pokazuję, ale ustawiłabym to inaczej. Jak najmniej mebli, ale dużo schowków, dużo powierzchni odbijających światło (świetnie się tu sprawdzi styl, który wybrałaś), przemyśl na pewno wybór podłogi, wybierz taką żeby maksymalnie rozjaśniła mieszkanie. W razie potrzeby chętnie pomogę, pozdrawiam, sylwia. Załącznik 2682169 Załącznik 2682170 Załącznik 2682171 |
|
|
|
#4374 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mały pokoik - duże łóżko ! pomocy !
Cytat:
maly kolorowy stoliczek ( z tych Ikeowskich) i jakies 2 fajne poduchy no i to nieszczesne lozko nieukrywam,ze duzo czasu w nim spedzam zawsze spalam na dwuosobowym lozku i teraz zastanwiam sie czy nie kupic jakiegos jednoosobowego z jakas fajna ramą Tylko czy na takim lozku sie wyspie ![]() A ma ktoś moze zdjecia jakis malych pokoikow z uwzglednieniem lozka ? Mogą być Wasze |
|
|
|
|
#4375 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to mieszkanie to niezle wyzwanie![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
dziekuje,a co do przeprowadzki to klucze dostaje na poczatku stycznia i od razu wchodze![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4376 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
witam ja bym doradzala zielone sicany w zywym kolorku.. [
cos w podobie tego w drugiej kolumnie trzeci od gory http://www.dulux.pl/c_oc_green_rich.html jeszce o innym myslalam ale go nie ma.. (QUOTE=Kathi75;9582364]Witam i mam prosbe o porade Mam pokoj pomalowany na pastelowa zielen ( niestety zdjecie wychodzi zupelnie inne niez w rzeczywistosci do tego mam ciemnozielone kanapy i brazowe meble a gdzie niegdzie biale dodatki Chce ozywic pokoj moze na sciany dodac zolty kolor i zolte dodatki a komody chce przemalowac na bialo i lawe tez tylko nie wiem czy to dobry pomysl Bylabym wdzieczna za porady[/QUOTE] ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- no ok. apowie mi ktos co to jest na cianach.. te paski ciemno brazowe.. wygladaja jak panele.. prosze o odp.. z gory dzia.. moze byc na miala.: lightjusia6@tlen.pl Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Przyczajenie
|
dodatki do pokoju BRW
Hej, jestem tu nowa, ale pytanie chyba w dobrym dziale dodaję
![]() Tak więc w najbliższym tygodniu będę miała generalny remont pokoju. Jest olbrzymi, więc wiele czasu znalazło mi znalezienie oferty mebli z tyloma elementami... W każdym razie zdecydowałam się na Black Red White, system Clipper (zdjęcia poniżej). I tutaj moje pytanie: jaki kolor dodatków (lampka na biurko, ramki, jakieś świeczniki, pudełka, szkatułki itp) powinnam wybrać? czarny? czy coś jaśniejszego? Dodam, że pokój będzie jasno żółty i planuję zakupić duży narożnik-myślę nad kolorem zielonym (żeby było kontrastowo do ścian, chyba będzie pasować)? Czekam na wasze propozycje
|
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: dodatki do pokoju BRW
Narożnik w kolorze zielonym rzeczywiście nie jest najlepszym pomysłem. Jeśli już koniecznie w tej tonacji, to bardzo jasnej, pastelowej, jak na załączonym zdjęciu.
Osobiście stawiałabym tu na biel/ecru, ewentualnie coś w odcieniach brązu. Do tego dodatki w kolorze ciemnej czekolady. |
|
|
|
#4379 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak urządzić sypialnię
Dzięki za pomoc
|
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak urządzić sypialnię
nie widać załącznika ...
pokaż fotki pokoju , kolorystykę mebli itp , to coś pomyślimy ...
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

A może ktoryś z tych kolorów ci sie spodoba?

niby wydawało się ze czlowiek wie czego chce a teraz okazuje się że nie wie nic