![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Moi Mili, szukam wątku ze zdieciami aparatow ortodontycznych Wizazanek, czyzby go juz nie bylo, czy ja zle szukam? juz zwariowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Konto usunięte
|
Chodzi mi o to ze mialabym dentystke daleko od miejsca gdzie mieszkam. A troche mnie wystraszyla mowiac mi, ze niektorzy maja problemy jak cos sie dzieje z aparatem i musza czesto przyjezdzac.. chcialabym tego uniknac-bo jestem w domu raz w miesiacu.Czy faktycznie miallyuscie czesto jakies problemy z aparatem czy tylko na poczatku?
Teraz raczej nie moge zalozyc bo bede miec za jakis czas usowana osemke(bede miec dlutowanie). I na pewno aparat moglby podrazniac gojaca sie rane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jeszcze troche i będę miała gumki separacyjne(chyba dobrze napisałam) ale je sie montuje tam gdzie aparat czy z tyłu zęba ? Odp xD Poczontkująca jestem jbc =* Dopiero wchodze w życie aparatki . Już sie nie moge doczekać. Zdecydowałam się na metalowy aparat i jak będę mogła na pierwszej wizycie to sobie wezme kolor gumek jasny róż wygląda super za ząbkach ale sie ciesze!!
![]() ![]()
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
Też się bałam na początku. Dziś nie mam pojęcia czego.. Mam aparat 1,5 miesiąca i stwierdzam:
- przez pierwsze 4-5 dni ciężko było gryźć, wtedy bolało, ale to do zniesienia, jak się uparłam to zjadłam normalny obiad - kiedy nie dotykałam zębów, nie jadłam, nie było mowy o żadnym bólu, po prostu czułam, lekki nacisk, nic strasznego - nic mnie nie obtarło,nic nie uwiera, wosku użyłam raz z ciekawości jak to działa ![]() - nie odpadł mi żaden zamek, żadna ligaturka Dodam, że wszystko działa jak należy, ząbki już prawie proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Kokon pro
|
Cytat:
[1=d68276de416838277a39fbd 023aa7e20a7c576f1_63eacf2 6de4cc;6272646]Chodzi mi o to ze mialabym dentystke daleko od miejsca gdzie mieszkam. A troche mnie wystraszyla mowiac mi, ze niektorzy maja problemy jak cos sie dzieje z aparatem i musza czesto przyjezdzac.. chcialabym tego uniknac-bo jestem w domu raz w miesiacu.Czy faktycznie miallyuscie czesto jakies problemy z aparatem czy tylko na poczatku? Teraz raczej nie moge zalozyc bo bede miec za jakis czas usowana osemke(bede miec dlutowanie). I na pewno aparat moglby podrazniac gojaca sie rane.[/quote] mysle ze nie powinno sie nic dziac to sa raczej takie marginesalne wypadki ze cos sie urwie czy odpadnie ![]() ja wczoraj pierwszy raz od nie pamietam kiedy musialam uzyc wosku dobrze ze mialam ten ostatn pasek na dole zamki na 3 i 4 maja u mnie haczyki i nie wiem z jakiej nagle racji ale rozryly mi usta od wewnatrz az mi sie rana zrobila a nie tylko obtarcie ;/ zakleilam te haczyki gUpie i posmarowalam zelem na noc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Przyczajenie
|
[1=d68276de416838277a39fbd 023aa7e20a7c576f1_63eacf2 6de4cc;6272646]Chodzi mi o to ze mialabym dentystke daleko od miejsca gdzie mieszkam. A troche mnie wystraszyla mowiac mi, ze niektorzy maja problemy jak cos sie dzieje z aparatem i musza czesto przyjezdzac.. chcialabym tego uniknac-bo jestem w domu raz w miesiacu.Czy faktycznie miallyuscie czesto jakies problemy z aparatem czy tylko na poczatku?
Teraz raczej nie moge zalozyc bo bede miec za jakis czas usowana osemke(bede miec dlutowanie). I na pewno aparat moglby podrazniac gojaca sie rane.[/quote] Po wakacjach też będę miał ten sam problem, bo wybieram się na studia, a moje leczenie, które prowadzę obecnie w rodzinnym mieście zapewne jeszcze potrwa conajmniej rok. Z tym, że dla mnie to problemu stanowić raczej nie będzie pomimo, iż moja miejscowość leży trochę ponad 50 km od Białegostoku, w którym zamierzam studiować. Autobusy, busy, pociągi jeżdżą średnio co pół godziny więc przy problemach z aparatem mogę raz dwa znaleźć się spowrotem w moim mieście i lecieć do ortodontki. Jeżeli Twoje obecne miejsce zamieszkania ma dobrą łączność komunikacyjną z Wrocławiem, to w sumie możesz rozpoczynać leczenie w rodzinnej miejscowości. Inna sprawa, to to, że noszenie aparatu może przebiegać pomyślnie i nie będziesz musiała wykonywać niespodziewanych wizyt, tylko te planowane z wymianą drutów. Ja jak do tej pory jakoś nie musiałem właśnie takich niespodziewanych wizyt wykonywać więc może jednak warto rozpocząć leczenie u Twojej sprawdzonej ortodontki, którą znasz w Twojej miejscowości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Konto usunięte
|
![]()
dzieki za podpowiedzi wszystkim.
![]() Do Wroclawia mam dobre polaczenia pociagiem takze chyba nie bedzie problemu(tylko duzo przedmiotow na studiach-wrocam poznym popoludniem do domku). Skoro piszecie ze nie mieliscie zbytnio problemow to ja zapewne wyolbrzymilam slowa ortodontki i odebralam je zle. ![]() W takim badz razie zaloze aparat od razu kiedy zagoi mi sie dziaslo po zabiegu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Wtajemniczenie
|
mallow, to dobrze że się zdecydowałaś wcześniej założyć
![]() ![]() ![]() ![]() ja nie miałam tego plastikowego podczas zakładania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
mallowja się leczę we Wrocławiu i jestem póki co zadowolona
![]() ![]() ![]()
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mallow nie ma się co nastawiać na "problemy" ![]() ![]()
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
Ja miałam to coś plastikowe w ustach ale jakoś mnie niezbyt uwierało - i tylko przy klejeniu zamków. Ślinociąg też. A wiecie, że ja sobie nie przypominam żeby orto u mnie naświetlał przylepiony zamek takim czymś co widziałam gdzieś na necie? Jakąś inną metodą chyba przykleja czy co...ale narazie nic nie odpada a nie pieszczę się i jadam skórki chleba i ostatnio ogórka kiszonego w całości atakowałam i jest ok
![]()
#4363 |
Kokon pro
|
u mnie tez nie naswietlala niczym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że mogę wkleić zdjęcie swoich "nowych" ząbków, tylko muszę dorwać aparat. Proszę o cierpliwość
![]()
#4365 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no nie ma raczej takiej str.. ale jest u nas temat na forum gdzie dziewczyny wklejaja fotki swoich gumek to mozesz tu zajrzec http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=206999 oj za duzo piszecie !!
![]() |
#4366 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc wszystkim aparatka ,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie mogę dodać zdjęcia mojego wczoraj założonego aparatu i innych "gadżetów":/
Mój aparat jest niezwykły, bo jak wspominałam nie mam ligaturek na jedynkach i dwójkach tylko takie druciki specjalne do tej maski twarzowej. Wiem, brzmi beznadziejnie, a jeszcze gorzej wygląda(załączam zdjęcia). Ta maska jest po to, żeby poszerzyć mi szczękę i te cztery przednie zęby wysunąć do przodu. Muszę ją zakładać na noc na 12h i nie wiem jak to długo będzie trwać ![]() ![]() Niech mnie ktoś pocieszy, bo się chyba załamię. Wiedziałam, że będzie ciężko, ale nie, że aż tak:/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Kokon pro
|
Cytat:
dasz rade ![]() ![]() ![]() hm nie mialam drutow przy jedynkach ale przu dwojkach a i owszem nie sa takie zle pozatym ze pilnuj bardzo bo tam ciezko doczyscic zeby najlepiej kup wyciorki albo jednopeczkowa szczoteczke ![]() maski twarzowej nie mialam miala moja przyjaciolka i szczerze mowiac nienawidzila jej, ale DASZ RADE zobaczysz a tych badziewi nie nosi sie dlugo max to okolo 6 mscy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
o jejciu ale narzedzie tortut
![]() ![]() ale dasz rade ![]()
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już wymyśliłam sobie nawet system jedzenia, staram się mielić jedzonko bocznymi zębami. Wczoraj byłam na urodzinach TŻ, strasznie wstydziłam się jeść przy jego rodzicach, ale nie było tak źle, bez problemu zjadłam sałatkę i tort ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() emeczka Ty też jesteś twarda, że wytrzymujesz te "poplątane" wyciągi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4373 |
Rozeznanie
|
dawno mnie tu nie było ... zupełnie nie mam na nic czasu
![]() wrzucam swoje fotki gumeczek kolorek błekitny ![]() anuulaa uszy do góry, fakt nie wygląda to najlepiej, ale pomyśl jaka bedzie zmiana jak już bedziesz miała te swoje śliczne, równe, piekne białe ząbki, pewnie szybko uda Ci się przyzwyczaić do tych gadżetów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, ja na szczęście nie miałam dużej wady i obyło się bez dodatkowych gadżetów. Na swoim ślubie błyśniesz naprawdę pieknym uzębieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Raczkowanie
|
Anulko ja Cie nie chcialam straszyc tym ekspanderem z poczatku ale tez na niego klelam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4377 |
Zadomowienie
|
Az mi sie wierzyc nie che ze na tym watku zapadla glucha cisza i od 2 dni nikt nawet slowa nie napisal!!
![]() ![]() jak juz przelamalam ta spektakularna cisze chcialam sie zapytac czy ogladalyscie dzis Ugly Betty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
hehe nie ogladałam betty;lP jakos mnie nie kreci taki serrial bo to straszzznie udawane;P
no to ja tez przelamie ![]() ![]()
#4379 |
Raczkowanie
|
A ja wlasnie wybieram sie na kontrole, w koncu zmienie gumki no nowe
![]() I juz po wizycie, orto powiedziala ze zeby sie dosyc przesunely bo druty sa luzne ![]() ![]() Edytowane przez yyork Czas edycji: 2008-01-15 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zadomowienie
|
oo york ja mam podobnie z tymi dziurkami i plamkami - jak mi sie zeby porozjezdzaly to zaczelo je lepiej widac i juz na kontoroli z nimi bylam, a w efekcie mam 2 wizyty u stomatologo zaplanowane
![]() ![]() ![]() ![]() Na jedna wizyte jestem razem z TZ umowiona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-01-15 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.