|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Alienku bardzo mi przykro spowodu Twojej mamy
a co sie wlaściwie stało? Jeśli oczywiście nie chcesz pisac nie piszTrzymam kciuki zeby to nie było nic powaznego Uspokoiłas mnie |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Ściagnełam sobie wkońcu photosopa ale w angielskiej wersji
![]() A to kilka fotek z ostatniej sesji
Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 10:57 |
|
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
Alien mam nadzieję że z mamą nic poważnego.
Jastin jak ja choruję to zazwyczaj leczę się domowymi sposobami tzn melko z miodem lub z czosnkiem. Albo robię sobie taki syrop: cebula, czosnek, kilka kropli cytryny i zasypuję cukrem. Odstawiam na jeden dzień. Tylko czasami to nawet to nie pomaga i trzeba lecieć do lekarza. U nas ostatnie 3 noce to jakas masakra. Mała budzi się około 2 wtedy ląduje u nas , dostaje cyca i śpi. Ale tak się wierci że nie daje się wyspać, do tego co chwilę popłakuje, a jak próbuję położyć się na wznak (wtedy nie ma cycusia w zasięgubuzi) to od razu płacz i muszę cyca dac. Kurcze nie wiem co jest grane Już mnie i denerwuje i męczy ![]() Dzisiaj obiecałam sobie ze nie wezmę jej do nas , trochę popłacze i zaśnie. Jak zaczęła płakać to tata się nią zajął, ale tak przeraźliwie płakała ze i tak wylądowała u mnie.
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja tez najpierw domowe sposoby,ale nie pomogły niestety i Chinexy ida w ruch
![]() A co do czosnku to chyba wam nie pisalam ze moja Wika poprostu uwielbia cebule i czosnek,mogła by to jeść na okrągło.Raz jej dałam taki ze sloiczka czosnek to później wrzeszczała ze chce jeszcze ,a cebule to portafi surową jeść |
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
no to super ze lubi , mówi się że czosnek jest lepszy od antybiotyku
Ja też lubię i cebulę i czosnek , z tymże czosnek tylko do potraw daję ale lubię też na kanapce ale tak raczej nie jadam bo potem długo "zapach" się utrzymuje
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Miałam już was dawno zapytać ale ciągle mi z głowy wypadało , czy dajecie swoim dzieciom obiad jedno czy dwudaniowy ??
Pytam bo sama daję jeden posiłek (ale potem i tak trochę podje z mojego talerza ) a czytałam ostatnio ze dzieci w tym wieku powinny jeść dwa posiłki.No i zapomniałam napisac Jasin masz słodką córunię
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Alien trzymam kciuki za Twoją mamę, żeby było wszystko ok i aby wyszła ze szpitala jak najszybciej !!! Lekarz nic konkretnie nie powiedział???
Jastin cudne zdjęcia i oczywiście Wikusia Jak ja Wam zazdroszczę tych wyborów kuchni, płytek itp... my dopiero na etapie budowy jesteśmy Moja córa też ma takie momenty w nocy, źże strasznie się wierci i rzuca z boku na bok, z plecków na brzuch
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Niki a Nikolka śpi cała noc w swoim łózeczku ??
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zasypia to odkładam ją do łożeczka, a potem jak się budzi "na cyca" to biorę ją do nas i tak już śpimy do rana (nie chce mi się jej przekładać tam i z powrotem ), a łóżko mamy szerokie, spokojnie trzy osoby się mieszczą, więc ciasno nam nie jest
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Niki to tak jak u nas, mała też zasypia u siwbie w łóżeczku a potem jak się w nocy obudzi to biorę ją do nas na cyca i śpi już do rana. Wkurza mnie to już powoli bo chciałabym spokojnie przesypiac noce. wszędzie czytam ze dzieci powyżej 6 mż już nie potrzebują nocnego karmienia i że spokojnei powinny przespac całą noc, a u nas jest wręcz odwrotnie
Z Julią było dokładnie to samo i to trwało bardzo długo. Ostatnio doszłam do wniosku że dzieci karmione cycem , tak się od niego "uzależniają" że wymagają także nocnego cycowania i to w sumei moze nie dlatego że są głodne ale po to aby tylko possać pierś. Wszystkie kolezanki które karmią dzieci sztucznym mlekiem takich proiblemów nie mają, dzieci przesypiają im całe noce w swoich łóżkach. Wczoraj spotkałam koleżankę ona ma córkę 4,5 miesięczną i ona karmi ja sztucznym mlekiem i ta mała całe noce spokojnie jej przesypia. Ja też tak chcę
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Alienku a co konkretnie mamę boli? Trzymam kciuki,żeby wszystko było okey. Jastin Wikunia super.
Moja Amelcia to taki rojber,że szok,ostatnio starszej córce porwała książkę z biblioteki,ale i tak jest kochana. A będzie chyba operową śpiewaczką bo piszczy na maxa. Dziewczynki a z tym spotkaniem to ja jestem za, ja podaję termin np w maju 21,gdyż 20 maja będę w Krakowie,a chyba najdalej mam do każdej z Was a w tym mieście to każda miałaby blisko do domu. Co Wy na to? Już trzeba planować bo czas nieubłaganie szybko leci. J swojej podaję 1 danie,ale między posiłkami podjada. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu też mi się wydaje, że nasze dzieci to nie są głodne, tylko possać sobie chcą. A Ty dajesz Oliwce w nocy pić???? Bo wiesz co ja zauwazyłam, że odkąd podaję Nikolce picie jak się przebudzi, to wtedy już cyca nie chce. Dawniej to co 2-3 godziny ją karmiłam, a teraz dam jej się napić herbatki i śpi dalej. Coraz cześciej się jej zdarza, że tylko raz w nocy domaga się cycka.
Patryka przestałam karmić piersią jak miał ok. 5 miesięcy i pieknie przesypiał mi noce, ani raz się nie obudził. Nel do Krakowa to ja mam baaaaardzo bliziutko
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Alien dla mamy
Jastin Wika jak zwykle urocza , chodzi mi o same meble. Ja to chyba za dużą optymistką jestem.
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Niki ja nie daję Oliwce picia hmmm ale moze to dobry pomysł jak się napije to zasnie i nie będzie chciała cyca. Dzisiaj wypróbuję
Co do spotkania to też jestem za , ale do Krakowa to dla mnie daaaaleko
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, my mamy bardzo suche powietrze w pokoju, ja sama się budzę i strasznie mnie suszy, dlatego pomyślałam że dziecku pewnie też się chce pić. A podgrzewacz mamy, bo kupiłam kilka miesięcy wcześniej, nie muszę przynajmniej gonić do kuchni i grzać herbatkę humbaczku a rozglądałaś się tak po sklepach, czy u stolarzy??? Może mają też tańsze kuchnie, mnie się wydaje że widziałam tańsze i bardzo ładne, solidnie zrobione . Moja szwagierka ma nową kuchnię, dośc ładną i na pewno nie dali aż tyle pieniędzy. Nie załamuj się, tylko przejedzcie się z meżem i popatrzcie na ceny
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie Niki a Wy budujecie domek, czy mieszkanko Wam się buduje. Chyba nie rozwijałaś tego tematu
. Nie rozgladaliśmy sie jeszcze tak dokładnie za tymi meblami, położymy płytki i będe wiedziała i mam kasy to dopiero wtedy zaczniemy za tym chodzić.
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Fajną kuchnie można juz mieć za 5 tyś.to znaczy meble,najlepiej poprosić stolarza zeby on wszystko wymierzyl i wtedy mozna wybierać.Tyle tego jest ze ciezko na cokolwiek sie zdecydować,poza tym zależy tez od wielkości kuchni ilości szafek itd.
Ale umówmy sie ze zeby zrobić kuchnie dobrze to 3 tyś za mało niestety,5tyś trzeba szykować co najmniej tanie to nie jest.
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Humbaczku nawet nie pamiętam czy o tym pisałam
, my robimy mieszkanko ze strychu, podwyższamy dom, zmieniamy dach, robimy osobną klatkę schodową. Na razie stanęło na klatce, miało być do jesieni wszystko skończone (łącznie z górą), ale wynajęliśmy taką ekipę budowlaną że szkoda mówić nawet , nasz architekt nam ich polecił .Wciąż tylko dzwonili i było tak: "dzis nie przyjdziemy, coś nam wypadło, bedziemy na 100 pojutrze" pojutrze się nie zjawili nie zadzwonili, tz za nimi dzwonił , facet odebrał podpity i mówi ze nie przyjdą bo nie ma murarza.... długo bym mogła pisać o tym, ale szkoda się denerwować Przez nich wszystko się opóźniło, powiedzieli że nie skończą bo zima idzie no i teraz na wiosne będziemy kończyć. Ale już na pewno nie z tą ekipą
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie humbaczku zależy też jak dużą kuchnię będziesz miała, bo im mniejsze mebelki to mniejszy koszt, jak sie chce jakieś unowocześnienia i inne bajery (jakieś światełka w meblach, szybki itp) to oni sobie też za to liczą
. Najlepiej przejechać sie do kilku stolarzy, oni mają gotowe projekty mebli, lub zdjęcia z mieszkań w których robili i porównasz ceny i jakość mebelek . My tak zawsze robimy, jak zamawiamy jakąś szafę, komodę czy biurko
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem za
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Z moja mamą to było tak, od jakiegoś czasu juz się źle czuła i chodziła do lekarzy tzn od lekarza do lekarza, ciągle jej kazali robić jakies badania i kierowali jeden od drugiego a ostatnio moja mama tak się zle czula, ze lekarz wysłał ją do szpitala, lerzy na chirurgi i jak narazie to tylko tyle wiemy, po południu pojedziemy do szpitala to moze sie cos wiecej wyjasni.
Dziewczyny jestescie poprostu przekochane
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Jastin Wikunia bardzo się zmienia, to taka mala księżniczka
![]() A co to za fajny rowerek ma ?
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu ja daje Wice obiad jednodaniowy ale często dostaje cos jeszcze a czasami to jej daje ziemniaczki do zupki
![]() A powiedzcie mi ile razy dajecie mleko i ile tego mleka dzieci piją ? Bo Wika lubi mleko i duzo go pije, rano z butelki z kaszką około 200 ml, czasami wiecej 250 ml, potem po południu samo mleczko z małej butelki 130 ml, i na wieczór mleczko z kaszka z butelki, czasami az 350 ml wypije. Wiem, ze mleko w tym wieku to juz nie podstawa wiec dodatkowo je jakąs kanapeczkę, biszkopcika. Mariqo ja planuje Wice zacząc podawać zwykłe mleko tak na wiosne, teraz jescze jestesmy na Bebiku
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak karmilam Wike piersią to na poczatku co pól godziny w nocy i w dzien a potem co godzine i dwie, i myslalam, ze ona sie budzi w nocy do piersi i jak juz jej nie bede karmić to bedzie ładnie spac calą noc i okazało się, ze tez się budziła po 10,12 razy. Ale uwaga, ostatnio stwierdziłam, ze Wika jest juz na tyle duza, ze nie potrzebuje jesc w nocy i zaczelismy jej podawac wode, pierwsze noce to był koszmar budziła się i nie spała i plakała bo się przyzwyczaiła, ze chce jesc. Ale udało się nam My z TZ jestesmy z siebie dumni
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez jak bedziemy szli na swoje to wole robic wszystko powoli ale za to tak jak chce. A mi rodzina TZta mowi, ze pomogą i dadza starą sofe czy firanki a tak własciwie to mi to za bardzo nic nie ułatwi.
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do spotkania to ja jestem ZA jak najbardziej
Do Krakowa mam 300 km ale moze dałoby sie przyjechac. Dziewczyny a jakie macie inne propozycje ? Niech kazda z nas napisze kiedy i gdzie by jej najbardziej odpowiadało, ja mysle, ze tak bedzie najlepiej bo bedziemy wiedziec co ktorej pasuje.
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co do jedzenia to u nas jest tak;
Rano o 8 mleczko z kaszką(dodaje do mleka kaszki,ale troche zeby nie była gęsta i dało sie pić)ok.225ml Wika wypija raczej wszystko. O 11 Wika dostaje albo jajeczko na masełku,parówke,chlebek z serkiem żółtym,róznie...o 12 śpi i jak wstaje to je obiadek,gotuje jej co dwa dni rózne dania,rosołek ale gesty na kurczaku z warzywami,az sie ryż rozgotuje i taka papeczka,pomidorówkę,ogór kową,barszczyk,róne takie dania ![]() Po godzinie dostaje danonka,albo daje jej jakieś herbatniki,biszkopty itp. O17,18 zależy kiedy tż wraca jejz nami obiad,ziemniaki z sosem albo makaron...to co my jemy ona także dostaje z talerza,no i potemje dopiero o 20-stej mleko 250 ml z kaszą.I do rana spokój ![]() No to wam opisałam nasz dzień
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rowerek tj.motorek Wika dostała od właściciela tego mieszkania co go teraz wynajmujemy
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie My na początek bedziemy pewnie mieli zrobioną kuchnie i łazienke tylko bo na to mamy kase a reszta to pewnie w przeciągu kliku lat Ale ja juz powiedziałam sobie ze lepiej zapłacić więcej i mieć wszytsko super niż zapłacic mniej i za rok lub dwa wymieniać na nowe i remonty robić.Znajomi tez sie pytaja i rodzina ze po co nam takie drogie wszystko i najlepsze,jak taniej mozna zrobić,ze to ja wymyślam.Ale to wkońcu moje mieszkanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

a co sie wlaściwie stało? Jeśli oczywiście nie chcesz pisac nie pisz

Już mnie i denerwuje i męczy 

, chodzi mi o same meble. Ja to chyba za dużą optymistką jestem.

Wika dostała od właściciela tego mieszkania co go teraz wynajmujemy