Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-20, 11:46   #4351
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kostko śliczna kartka świąteczna a pani Mikołajkowa jeszcze cudniejsza .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 11:48   #4352
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Płatku to napewno nie jest wina twojego Tż i on to musi zrozumieć nawet jak by on pojechała to by nic nie zmieniło to jest poprostu każdemu pisane i on by nic nie zmienił. Ale fakt niektórzy kierowcy są poprostu nienormalni wiem bo mój Tż niestety cały czas jeżdzi bo to jego praca i to co niektórzy robią to dosłownie szok i przez takich giną właśnie niewinni ludzie Ostatnio mój Tż prawie przez takiego do rowu wjechał bo tamten wyprzedzał na trzeciego wziąść i tylko rozstrzelać takich
Płatku zgadzam się z Hanią w 100 %. Ja wierzę w przeznaczenie i kazdy człowiek ma swoje przeznaczenie. Tak pewnie musiało być, choć to straszny dramat. A fakt faktem, niektórzy kierowcy w ogóle nie mają wyobraźni i nie zdają sobie sprawy jakim zagrożeniem mogą być na drodze. Dlatego też wcale mi się nie spieszy z tym prawkiem, TŻ mnie pogania, że jak wyjedzie, żebym to ja jeździła samochodem....ale co to to nie. Jako świeży kierowca - jeśli w koncu zdam - nie wyjadę sama na ruchliwą ulicę, a juz zwłaszcza tak jak u nas jeżdżą w Krakowie, to już w ogóle nie mieści sie w głowie . Kto wie, jak się tak zastanawiam to podświadomie może ja wcale nie chcę zdać ?. Nie, nie...tak mi się tylko wydaje....

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 12:11   #4353
kasiulka
Zakorzenienie

ja mam prawko a nie jeżdze bo sie boje, źle sie czuje za kólkiem, nic na siłe - z takiego wychodze zalożenia, choc moze jestem nienowoczesna. A kierowców bez wyobraźni to sie bardzo boje, sama kiedys zaliczyłam wypadek, wrąbał w nas idiota który wsiadł po pijoku za kierownice i zasnął , ana szczescie nic sie nikomu nie stało tylko auto skasowane.
Platku wiem ze to praktycznie niewykonalne ale staraj sie nie myslec o tym cały czas, wiem ze to okropne, ale zeby sie Matiemu nie udzielił Twoj smutek, dzieci instynktownie wyczuwają takie rzeczy.

Joasia no własnie zastanawiam sie jak znaleźć złoty srodek, zeby sie ani jedni ani drudzy nie poobrażali, ech rodzinka .
Widze ze jest Meme, moze cos napisze, ja juz spadam - do jutra baby

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 14:01   #4354
agika11
Zadomowienie

Płatku straszne to co się stało. Człowiek nie zna dnia, ani godziny. Straszne przeznaczenie. Ale tak jak dziewczyny piszą nie może się twój TŻ obwiniać. Jedyne co możecie zrobić to być teraz silni i wesprzeć żonę przyjaciela i jej dzieci. Wasza pomoc będzie jej teraz potrzebna. Może nie dziś, bo pewnie jest nieprzytomna z bolu i rozpaczy. Nie chcę sobie nawet wyobrażac takiej sytuacji. Ale musicie być przy niej.

Kasiulek - ja ci napisze jak ja bym zrobiła, ale cokolwiek postanowisz to uzgodnij to z TŻ. W końcu to wy jesteście gospodarzami. Kolacja powinna być uroczysta, TV - pod warunkiem, że będą lecieć kolędy, lub jakaś płyta z kolędami. Modlitwę bym zmówiła - ewentualnie, czytanie pisma bym odpuściła. Myślę, że teściowie powinni w tym czasie tylko wstać, nikt im nie każe odmawiać modlitwy - ale powinni uszanować obchody. W końcu spotykacie się w Wigilię Bożego NArodzenia - a to święto religijne.
Tylko pisze co ja bym zrobiła
Kostko - zdjęcie cudne. Ja swoje gwiazdki robiłam w programie do obróbki zdjęć - WOnder ...coś tam w domu zobaczę co to za program. Można w nim różne rameczki wstawiać itp.

Jeszcze około godzina i do domu i wolne
Stary 2006-12-20, 14:19   #4355
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

wlasnie skonczylam prac dywan. wyszorowalam go szczota i wyglada prawie jak nowy. Wiktoria oczywiscie mi musiala pomagac. efekt - mokry tylek. bo szorowala nim za wiaderkiem bo ona uwielbia piane. popralam zdjete firanki, pozmienialam posciel. w miedzyczasie zaczal u nas padac snieg. w pewnych momentach zacinal i juz cieszylam sie ze wreszcie zima. ale biorac pod uwage ze temperatura rowna zeru to sniegu na ziemi niewiele zostaje. wiec prawie zima za oknem a w srodku strzelajace drewienka w kominku. Kasiulka a ty w swoim juz palisz, bo jesli kojarze to pisalas zena nowym domku macie kominek???

co do wigilii to u nas zawsze zaczyna sie wszystko pozno bo okolo 18. sa ogolne zyczenia od mojej babci a potem kazdy kazdemu sklada zyczonka. troszku to wymuszone i zawsze podobne zyczenia. najczesciej to zycza sobie szostki w totolotka . potem wieczerza przy akompaniamencie koled. a potem prezenty. chociaz drobne upominki dla kazdego. w pierwszy dzien swiat tez uroczysty bo moja mama wtedy uzadza swoje imieniny a w drugi dzien swiat juz odpoczynek i wyjadanie resztek.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 15:28   #4356
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Agiko jak możesz to zobacz co to za program do obróbki zdjęć. Przyda mi się jeszcze. Oczywiście jak będziesz miała chwilkę

Stary 2006-12-20, 15:31   #4357
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Płatku.......serce matki duzo zniesie, ale teraz przed toba cięzka próba-wsparcie męża i przyjaciólki a że twarda baba jestes wiem że sie uda(szczescie ma twój tz że ma ciebie)strong women .
Kasiulek to masz ten kominek???to wiesz co możesz zrobic ze scietymi drzewami . Jak badania oliwki??to juz niedługo??tylko napisz co i jak.
Joasiu dawaj dawaj!!juz mam telewizje, chce cie obejżeć!!!!
nudne są te afery polityczne
Kostka mikołajkowa dama
Ch aga bo chyba nie doczytałam a jak oczka??bez komplikacji??ciekawi mnie bo pisałas ze przemywałas a i tak jakies wirusko złapałao
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 18:28   #4358
agika11
Zadomowienie

Kostko ten program to: Wondershare Photo Collage Studio. MA wiele fajnych opcji i łatwy w obsłudze . Wiele zdjęć w nim przerabiałam. Nie mam pojęcia skąd go mąż ma , ale zapytam.
Ja nie dostałam moich kalendarzy jeszcze - porażka. Chyba już nie przyjdą.
Stary 2006-12-21, 08:15   #4359
kasiulka
Zakorzenienie

o Boze kalendarze , zapomniałam ze moj czeka do odbioru w Rossmannie, zupełnie mi ze łba wyleciało.
Tiaaro kominek juz uruchomiony, fajna rzecz . Nie mamy telewizora ale w sumie nie tesknie, wole gapic sie w ogien na kominku
Daria, my juz po badaniach, pisałam wczesniej . Oliwke czeka operacja, ale najwczesniej w przyszlym roku, mozna z tym troszke poczekac.

Cos mało piszecie

Oliwka
Stary 2006-12-21, 08:33   #4360
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko, a co ze starym telewizorem?

Cha_ga od wczoraj chyba na nowym mieszkanku ciekawe czy ma neta?

My z tż dzisiaj już czujemy się lepiej, pomału dociera do nas to co się stało . Najciężej będzie jak zobaczymy jego żonę i dzieci na pogrzebie . Tyle spraw mają do ugadania bo z Piotrem razem robili interesy, tyle niezałatwionych spraw i zaległa kasa szok musimy poczekać z tym do przyszłego roku jak troche dojdzie do siebie. Jak narazie nawet nie chciała się zobaczyć z najbliższą przyjaciółką .

Mati znowu przeziębiony zaraził się od tż dodatkowo znowu nie chce spać u siebie w łóżeczku i pije w nocy mleko tak się wygłodził w szpitalu. Biedaczek waży tylko 8200g. Mamy jeszcze diete lekkostrawną tylko chrupki, mleczko z kleikiem i jarzynowa . Dzisiaj chce dać mu chlebka i ziemniaczka z masełkiem .
Stary 2006-12-21, 08:50   #4361
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku stary telewizorek jest, ale na osiedlu nie ma kablówki a na wypasione Cyfry + itp. nas nie stac. No a moj chłop na dach nie wlezie zeby zwykłą antene zainstalowac bo jest stromo a poza tym majsterklepka to ci on nie jest .
NAjważniejsze ze Mati ma apetyt, na pewno szybko odzyska te stracone kilogramki, biedny maluszek

Oliwka
Stary 2006-12-21, 09:46   #4362
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku nie martw się , zobaczysz, ani sie nie obejrzysz, a Mati będzie znowu taki jak przed chorobą. Jak już jest w domku to szybko będzie wracał do siebie. A Ty na pewno juz o to zadbasz

Stary 2006-12-21, 09:55   #4363
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kasiulko malo piszemy bo pewnie wszystkie w ferworze przygotowan przedswiatecznych. ja dzisiaj musze zmyc lazienke, z moim dzieckiem nie wiem czy sie to uda. ale trzeba sprobowac.

Kasiulko a mysleliscie nad telewizja N. wychodzi taniej niz cyfra i placicie tylko za to co chcecie ogladac. gdyby nie fakt ze my mamy wszystko co potrzebujemy to wzielibysmy ja z TZtem.

Platku wiez mi ze pomalu Mati wroci do dawnej kondycji. wasza milosc i przytulaski zdzialaja cuda. Wikula np. nie wyobraza obie ranka bez przytulaskow, pierdzioszkow i innych glupotek. jak kiedys TZ z nia zostal i nie wyglupial sieto jak wrocilam zlapala mnie za reke zaprowadzila do lozka i polozyla si z usmiechem. trzeba dziecko obudzic i tyle.

Stary 2006-12-21, 10:01   #4364
_dAria86
Rozeznanie

no Kasiulek i reszta lasek...widzisz nie doczytałam tak jak z wiruskiem ,, ch agowym,, bo czytam pi o drzwi , nie wiem co ale zuzka mi nie dajeee chwilki -to chyba ząbale
taa kominek fajna sprawa, my napalili pare razy a teraz mój tż się coś ociga.
by to szl** trafił telewizja po 3miesiącach a dzisaij połowa kanałów zakodowana dziady....
Stary 2006-12-21, 10:30   #4365
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dario w święta nadrobisz telewizję ja to właściwie oglądam tylko tvp1, tvn i tvn style oczywiście 50zł. za kablówkę płacimy, ale w małym pakiecie nie ma tvn-u . Telewizja n ma drogi dekoder, ale miesięczne płaci się tylko 16zł. więc się opłaca.
Stary 2006-12-21, 12:45   #4366
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

my mamy telewizje kablowa i cos kolo 60 kanalow. placimy 45 zł za trzy miesiace. ale i tak nie ma coogladac. cisza i nuda przez caly tydzien. nawet w niedziele i swieta. nawet teraz z zapowiedzi wynika ze standardowo powtorki beda. jedynie to pokojowka na manhatanie nowosc i podobno warto ogladnac.

Dario ja tez mam kominek. tyle ze ja musze rozpalac zeby miec naprawde cieplo. pomimo ze mamy w domu ogrzewanie gazowe to podobno piec nie jest dostosowany wlasciwie do powierzchni i w tamta zime w porywach mielismy 16 stopni w srodku. dla mnie to wsjo radno bo sie moge ubrac ale z TZtem doszlismy do wniosku ze dziecka przecieZ nie naubieramy jak glupi i dlatego w tym roku Tz wybudowal. fajna sprawa chociaz mnie troszku zlosci mycie szyby po kazdym paleniu. nie wiem jak to bedzie w zime przy paleniu na okraglo . kiedy niby to ja mialabym myc. podczas palenia.

Stary 2006-12-21, 15:21   #4367
_dAria86
Rozeznanie

dziewczyny macie polsat cyfrowy???my wykupilismy cały pakiet ale dzisaij nie mam tvn-ów wszystkich,polsatów ,nie wiem co jest grane,??u was tez napisane że zakodowany sygnał?
tiara widziałam ten film, a na którym programie i kiedy leci??
Stary 2006-12-21, 15:48   #4368
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Hej!
No to koniec dni dobroci z moją matką . Znowu zrównała z ziemia mojego męża. Najpierw chciała, żebysmy jak najszybciej sprowadzili sie tam, a teraz kiedy remont wre, wrzeszczy po co tam przychodzimy. Wyzywa mojego chłopa, do mnie mówi, że jestem slepa. Za kogo ja wyszłam? Jeszcze kiedyś zasłona mi spadnie z oczu, a wtedy zobaczę jaki z niego drań
Boszszszsze co ona chce od niego? Przecież nic złego jej nie zrobił, wręcz odwrotnie, chciał żebyśmy jej pomagali, wyciągnął pierwszy rękę po ostatnim konflikcie. Wstyd mi za nią Nie mam juz sił na kłótnie, co w nią wstępuje? Raz jest wszystko cacy, a nastepnym razem zupełnie zmienia zdanie, jakby zapomniała co mówiła wcześniej. Ja chyba zwariuję jak tak dalej będzie. A przecież my tam niedługo będziemy mieszkać. Zastanawiam się czy przypadkiem nie przeprowadzamy sie z deszczu pod rynnę .
Dlatego też nie chciałam wcześniej remontu tego domu, teraz jest już za późno.....

Stary 2006-12-21, 15:55   #4369
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam Joasiu w klubie. dwadziescia minut temu ojciec zaczal na mnie wrzeszczec bo nie zmylam naczyn w zlewie. Wiki jest dzisiaj marudna bo ma temperature i troszku pokasluje. nie wiem czy nie bedzie chora. nic nie jestem w stanie zrobic bo caly czas marudzi i chce byc tylko przytulana. juz myslalam ze jest dobrze a tu taki cios. normalnie nic do nich nie trafia. stwierdzil ze jak nie podobaja mi sie zasady ( czytaj. ja mam sprzatac gotowac zmywac) to moge sie wyprowadzic. wierzcie mi ze jakbym miala na to pieniadze wyprowadzilabym sie chocby jutro. ale mnie nie stac na wynajmowanie mieszkania.

Stary 2006-12-21, 16:00   #4370
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
... stwierdzil ze jak nie podobaja mi sie zasady ( czytaj. ja mam sprzatac gotowac zmywac) to moge sie wyprowadzic. wierzcie mi ze jakbym miala na to pieniadze wyprowadzilabym sie chocby jutro. ale mnie nie stac na wynajmowanie mieszkania.
To u nas tak samo, wiec niestety przyłańczam się do tego klubu problemów mieszkaniowych
Ja tez z chęcią bym się wyporwadziła chocby i dziś i nie chodzi o to, gdzie, bo mieszkań jest pełno tylko, ze nas na to nie stać a u nas sytuacja też się zaostrza i juz nawet nie mówie o takich drobnostkach jak ochrzan i narzekaznie za niezmyte naczynie itp

Ja zaczełam juz szukac pracy i co z tego, ze mam wykształcenie jak chcą ludzi, którzy mają przynajmniej 3 lata pracy a ja pracowałam na czarno, wiec nic mi sie nie liczy
Zastanawiamy się nad tą przeprowadzką do Wrocławia, tylko czy jest do czego się przeprowadzac, bo niby tych pracowników potrzebują a jak przyjdzie co d otego to się cos zupełnie innego okazuje.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 16:01   #4371
Alien
Wtajemniczenie

Kostko super ta kartka Natalkowo Mikołajkowa ale, że tez chciało ci się te śniezki robić

Stary 2006-12-21, 16:11   #4372
_dAria86
Rozeznanie

kostko ,tiaro.....ale macie ,,psychoze przedświąteczną,, i to jeszcze ze strony bliskich wam osób , cięzka sprawa. może to stres przedświateczny tak działa na rodziców?
dobrze że moi rodzice tak dobrze żyją z moim mężem, są strasznie śmieszni, bardzo dobrze sie dogadują (może dlatego że miedzy nimi jest tylko 12 lat różnicy wiekowej )w ogóle to są śmieszni .
nie dajcie sie dziewczyny!!a jak sie im nie podoba... (tylko w wyobrazni oczywiscie)
oj ale jestem strasznaaaaaaaaaaa
to z głodu ,ide coś kuszać
Stary 2006-12-21, 16:15   #4373
_dAria86
Rozeznanie

alien,kostko,tiaro tak w ogóle to moge was adoptowac
a co................bedczie my sobie i i nic nie bedziemy robic w domu!! zarośniemy brudem, i nie bedzie trzeba rozpalac w kominku bo bedzie nam ciepło, a dzieci same sie sobą zajmą.....i w ogóle to dostaje do głowy z głodu i tesknoty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-21, 17:37   #4374
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko, Tiaaro, Alien bardzo mi przykro, że rodzice tak brzydko Was traktują to są właśnie uroki mieszkania z rodzicami albo teściami. Dlatego mimo, że mielibyśmy gdzie mieszkać w Prabutach to jednak wolimy wynajmować . Nie martwcie się przejdzie im w święta zasiądziecie wszyscy razem do stołu i niesnaski znikną. Szkoda, że życie nie jest usłane różami wszystko byłoby prostsze .

Dario widze, że humorek dopisuje .
Stary 2006-12-21, 17:48   #4375
_dAria86
Rozeznanie

oglądam teledysk,, last christmas,, i
jakie stroje ,fajnie tak sobie ,,cofnąć ,, sie w czasie
boże, czyżby znieczulica mnie dopadała???
czy jest tu jakis psyhiatra???
zwariuje ze śmiechu!!!!!!ciekawe czy ci z teledysku lubią sie teraz oglądac?? w ogóle to ostatnio strzygłam mojego męża kochanego i .......... wariat sam sie pózniej poprawiał
pomóżcie
Stary 2006-12-21, 18:28   #4376
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

widzisz Platku co do swiat to jest tak ze jakbym miala do wyboru isc gdzies indziej na wigilje to bym sie zabrala i bez slowa poszla. ale u tesciow maly pokoik tylko a juz tradycyjnie siostra Tzta i brat z rodzinka przychodzi wiec nie chcemy sie wpraszac choc pewnie nie byloby problemu. wszystko tak na prawde przez mame moja. twierdzi i wmawia tacie ze ja nic nie robie chociaz on slepy nie jest chyba. pracuje jako kierowca i tak na prawde tylko jezdzi i spaceruje. ciezkiej pracy nie ma. ale jak dojdzie co do czego to twierdzi ze ma tak ciezka fizycznie prace ze ledwo wytrzymuje. wiec po przyjsciu do domu nie ma zamiaru stac jesazcze i zmywac garow. bledne kolo.

Alien a nie mozecie porozsylac podan do tych firm ktore poszukuja pracownikow. i jakby co dogadac sie z nimi i wtedy zdecydowac o pracy i przeprowadzce. przeciez wyslanie podania do niczego nie zmusza.

Dario ja sie chyba nie nadaje do wyjazdu za granice. tu mam swoje zycie a tam jade w ciemno tak na prawde. wiem ze strony wyjezdzajacych jakie to ciezkie, rozstanie z rodzina. wyjechal moj chrzestny z zona. dwie siostry cioteczne i brat cioteczny. nie narzekaja na prace ale rozlaka z rodzina i znjomymi to dla nich cios w psychike.

Stary 2006-12-21, 20:09   #4377
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
Alien a nie mozecie porozsylac podan do tych firm ktore poszukuja pracownikow. i jakby co dogadac sie z nimi i wtedy zdecydowac o pracy i przeprowadzce. przeciez wyslanie podania do niczego nie zmusza.
Tiaaro ja juz kiedys rozsyłałam podania i co ? i nic A co mi z wysyłania podan do Wrocławia, przez maila się nie dogadam a jak nawet zaproponują mi spotkanie, to jak ja się tam zjawie. Sama nie wiem juz jak to bedzie z moją pracą.

Stary 2006-12-21, 21:18   #4378
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme co się dzieje dlaczego się nie odzywasz widze, że nas czytasz daj chociaż znać czy u Was wszystko w porządku .
Stary 2006-12-21, 21:30   #4379
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ja mam tak podły nastrój ze zaraz mnie skręci mam po dziurki w nosie siedzenia samej w domu. Wkurza mnie to strasznie. Wykupie sobie miejsce w jakiejś pustelni: zabiore Julke i będzie to samo co mam teraz.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:48   #4380
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Joasia co sie dzieje przeciez nie jestes chyba sama. przedswiateczny dol. wypisz co ci na sercu i wiez mi ze czasem tez sie tak czuje. TZ caly tydzien w warszawie a ja w domu i pomimo zerodzice za sciana to juz nie to zycie i nie te tematy. chodze do szwagierki ale teraz ona z synkiem sa chorzy na angine i siedze w domu. w telewizorze nudy, radio sam smet a z Wikula moge sobie tylko pomarzyc o chocby badziewnej rozmowie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości