|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Ja też nie planuje, nie widzę żadnej potrzeby, myślę że te bajery to po prostu kwestia nowoczesności Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4352 |
|
limonka84
|
Sylwia - powodzenia w takim razie!
Ja w czwartek jadę do szpitala na obserwację. Dwa razy cukier na czczo miałam dobry, a dziś 101 a po śniadaniu 91! (jajecznica z pieczarkami, cebulą i pomidorem, ale bez pieczywa) tylko się obawiam trochę szpitalnej diety, bo znajoma jak była w tym szpitalu przed porodem to mimo że miała cukrzycę, dostawała na śniadanie np. 3 kawałki białego chleba, pół pomidora i kawałeczek masła. Przecież ja po czymś takim to będę miała cukier 200 białego pieczywa nie tykam od dawna.Ja też nie mam kokonu i nie kupuję. Ależ mi ten nasz gol samobójczy podniósł ciśnienie
|
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Moje tez nie będzie miało, my na dole w salonie będziemy mieć taki specjalny boks.
Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez kokonu nie kupuję - tzn jest słodki, ale szkoda mi pln.
Dziewczyny drugi gol nam strzelili!!!!! |
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bezpieczeństwa to analogicznie jak ochraniacz do łóżeczka, może być niebezpieczny. Ładne to jest, nie powiem ale akurat mnie totalnie nie potrzebny Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4357 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4358 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
lepiej trochę zmniejszyć tempo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też nie mam i mie kupuję kokonu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam dziś w sh praktycznie nową mate niemowlęcom z pałąkami w muminki. Starszej tak się podoba (fanka muminków), że zastanawiam się która ostatecznie będzie na niej leżeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
Ten samobójczy gol jeszcze jestem w stanie im wybaczyć, zdarza się. Ale ten drugi??!! Podniósł mi ciśnienie bo tam był chyba błąd sędziego z tym senegalczykiem czy się mylę? :/
|
|
|
|
#4361 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam kosz mojżesza, wystarczy tych gratów Jakby była niespokojna przez za dużą przestrzeń dookoła, to będę owijać w otulacze albo w chuście. Na noc do łóżeczka mam śpiworek, nim się nie da zakryć buzi. Chloestic, nie kupuje się maleństwu kołderki właśnie dlatego, że nie ma jeszcze odruchu odsłaniania noska i ust jak się przykryje - więc może się poddusić. Bambi, współczuję warunków roboczych, ja też nadal w pracy, ale w zredukowanych godzinach, nie wyobrażam sobie już siedzieć pełnej dniówki. Kończę o 15, spacerek do domu (to akurat dobrze mi robi na rozruch), zwykle coś zjem, drzemka i wieczorem jeszcze coś podziałam pracowego albo w domu. Jeśli chodzi o wyjazdy, to ja co prawda jeszcze mam sporo czasu (dziś 30t0d), ale planuję wyjazd do innego miasta pod koniec lipca i lekarz nie miał nic przeciwko, jeśli podróż nie będzie drastycznie długa i niewygodna. Zwracał tylko uwagę, żeby jechać porządnym transportem, najlepiej pendolino, a jak samochodem to nie po bocznych drogach - bo nie tyle podróż jest niekorzystna, co trzęsienie!!! Podawał własny przykład - jego żona urodziła trzy tygodnie przed terminem, bo jechali pociągiem z zakopca do warszawy i ich mocno wytelepało, dzień później obudziły ją skurcze. Więc tak podrzucam pod rozwagę
|
|||
|
|
|
#4362 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szpital uznaje, że kobitka w ciąży powinna jeść 3 razy dziennie, więc powodzenia...już nie wspomnę o czymś takim jak dieta cukrzycowa, bo tu chyba nikt na to nie patrzy:p ja na razie podziękowałam za kolację, a były 3kromki chleba, masło i jajko. Jak chcemy coś dobrego to trzeba do Zabrza, tam menu nawet do wyboru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4365 | |
|
limonka84
|
Cytat:
Ehh kolejny mecz chyba sobie daruję, szkoda nerwów. Zresztą podejrzewam, że jeszcze mogę być w szpitalu, bo to będzie w niedzielę. Chyba że w niedzielę też wypisują? Bo w sobotę jeśli bym wyszła to nie ma mnie za bardzo kto odebrać. Chyba że wrócę autobusem. Mój tż w piątek wyjeżdża na zjazd absolwentów do rodzinnego miasta, a na drugi dzień robi w Niemczech kurs na motorówkę... swoją droga nie wiem jak zamierza to połączyć już mam ciśnienie, bo powiedział że skoczy na kurs motocyklem.
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4367 | |
|
limonka84
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Ja rożek mam taki cienki z sh(aparat mi się ruszył dlatego takie rozmazane) a kokon kupuje używany 20180619_193204.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
LIMONKA u mnie w szpitalu jest lodówka na korytarzu warunek jest taki że musisz mieć podpisane z data
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4371 |
|
limonka84
|
Zjadłam szklankę bobu, bo wyczytałam wcześniej, że ma niski indeks glikemiczny i pomaga w walce z cukrzycą, poza tym jest bardzo zdrowy. Ale później weszłam też na inną stronę w necie i napisali tam, żeby osoby z cukrzycą nie jadły, bo ma wysoki indeks glikemiczny (!!!???) Już się zdążyłam zestresować tymi sprzecznymi informacjami, ale po godzinie cukier 96
![]() ![]() więc wszystko w porządku, ufff...---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- O, to może u mnie też tak jest... muszę się dowiedzieć, to sobie chociaż jogurty naturalne zabiorę, borówki, maliny, rzodkiewkę i kalarepę... |
|
|
|
#4372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży jechałam odebrać dyplom mgr w 9 miesiącu - podróż pksem, ok 3,5h w jedną stronę, a obróciłam w 1 dzień. Po tej podróży brzuch mi się obniżył i urodziłam w ciągu 2 tygodni. Nie polecam |
|
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie wszystko trzymałam w jednej siatce(nawet bułki jak mi rodzina co drugi dzień przynosiła) żeby wszystkiego nie podpisywać i nie szukać a potem całe piętro tak powtórzyło po mnie. Jeszcze w zamrażarce miałam butelkę wody która mi służyła do chłodzenia się a rano miałam coś chłodnego do picia
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyniosłam do lodówki owoce i jogurt, ale niepodpisane, trudno najwyżej mi wyrzucą:p Miałam przed chwilą kolejne ktg i wyszło ładne, ale byłam świeżo po kolacji... jakaś kapryśna zmiana pielęgniarek jest teraz, strach się odezwać byle do rana!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
W sumie kokon wydaje mi się bardziej przydatny niż rożek, można położyć dziecko na kanapie, i używać też do kładzenia na brzuszku.
Jak dziecko śpi z rodzicami to też może się przydać, żeby miało wydzielony kojec. |
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
U mamy na razie tyle mam 50-62. Tż dowiezie mi półkę po delegacji to będę mogła do pielęgnacji rzeczy kupić żeby tutaj były na stanie.
Jest może wanna dmuchana czy coś podobnego? Do mamy by mi się przydała dmuchana bo ta co jest na razie u niej w domu nie pojechała jeszcze do nas z racji że miałam w niej ubrania z sh do prania. A na fotkach są jeansy, grube spodnie, długie bluzki, sukienki, długie body, cienkie spodnie/leginsy, krótkie bluzki i body, czapeczki, butki, w woreczku skarpety i z chigienicznych podpaski, podkłady porodowe i do przewijania oraz woreczki na pieluchy. Chyba kawałek łóżeczka się załapał... Torby nie pokaże bo nie kompletna ale kilka ubranek do niej już wybrałam z tego co było u mamy a na wyjście ze szpitala od siebie z domu będę coś wybierać bo tam mam cienkie kombinezony itp 20180619_204815.jpg20180619_204836.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

a po śniadaniu 91! (jajecznica z pieczarkami, cebulą i pomidorem, ale bez pieczywa) tylko się obawiam trochę szpitalnej diety, bo znajoma jak była w tym szpitalu przed porodem to mimo że miała cukrzycę, dostawała na śniadanie np. 3 kawałki białego chleba, pół pomidora i kawałeczek masła. Przecież ja po czymś takim to będę miała cukier 200
białego pieczywa nie tykam od dawna.

zdrowe serduszko, nerki, rusza sie
lepiej trochę zmniejszyć tempo
lub skąd polecacie ?
Na dwóch ktg młoda spała, a na usg tak się wierciła, że ciężko było ją zmierzyć. Zaraz was będę nadrabiać, bo siedzę dopiero pół godziny a już mam dość.

byle do rana!